oltaya solucan nasıl takılır / Sürünen bir solucanla bir yayın balığı yakalamak

Oltaya Solucan Nasıl Takılır

oltaya solucan nasıl takılır

Tatlı su avlarını keyifli hale getiren sazan balığı, amatör balıkçılardan tecrübeli balıkçılara kadar geniş bir kitleye sahip. Türkiye tatlı sularının hemen hemen hepsinde bulunan sazan balığı, beslenme konusunda da oldukça geniş bir menüye sahip. Hemen hemen birçok ürünle beslenen bu balık, balıkçılara da farklı yemlerle av yapabilme olanağı tanıyor.

Sazan avı için hem organik sınıfa giren yemler hem de suni yemler kullanılabiliyor. Yem kullanımı meraya hatta mevsime göre değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden avlanmadan önce meradaki sazan balığının hangi yeme geldiğini kontrol edebilmek için yanında farklı yemler bulundurabilirsin. Dilersen senin için hazırladığımız organik ve suni sazan balığı yemi rehberine göz atarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsin. Ayrıca senin için hazırladığımız Sazan Avı İçin En İyi Misina ve İğne Rehberi adlı blog yazımızdan bilgi alarak yemine uygun bir takım hazırlayabilirsin.

Sazan Balığı İçin Organik Yem Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Sazan balığında organik veya canlı yem kullanımı büyük rol oynar. Oldukça iştahlı olan sazan balığı için organik yemler oldukça iştah açıcı bir görünüme ve kokuya sahiptir. Sazan balığı hem heterotrof beslenen bir canlıdır. Yani hem diğer canlılar ile hem de bitkisel besinlerle beslenen bir balık türüdür.

Sazan avında başlıca kullanılan organik yemler solucan, mısır veya mısır küspesi ve hamur şeklinde şeklinde sayılabilir. Bu yemler kolay ulaşılabilir olduğu için sazan avına gitmeden önce kolaylıkla temin edebilirsin. Ancak, doğru merada doğru yemi kullanmak sazan avının başarıyla geçmesi için altın kuralların başında geliyor.

Solucan, toprakta bulunan yumuşakça bir canlıdır. Hem görünümü hem de hareketi ile sazan balığını oldukça cezbeden yemlerin başında geliyor. Sazan avında solucan kullanımı olmazsa olmazların başında gelir. Hemen hemen her merada sazan avından elinin boş dönmeden ayrılmasını sağlar.  Sazan avında solucan kullanırken yapılan ilk hatalardan biri solucanı iğneye yanlış takmaktır. Solucan, canlı bir yem olduğu için doğru takılmadığı takdirde kendini iğneden kurtarabilir. Genel kanıya göre solucanın ikiye bölünmemesi ve iğneye uç kısmından takılması önerilir.

Canlı yemlerin dışında organik başka yemler de bulunuyor. Sazan yemleri arasında mısırın adını sıkça duyarsınız. Mısır, sazan avının en etkili yemleri arasında gösteriliyor. Ancak mısırın çiğ olmaması gerekiyor. Konserve mısır bu konuda oldukça başarılı bir av çıkarmana imkan sağlayacaktır. Mısır sert bir yem olduğu için su içinde uzun süre kalsa da daha dayanıklı bir yapıya sahiptir yani kolay bozulmaz. Ayrıca akıntılı bir suda sazan avı yapıyorsan mısır kullanımı yem dayanıklılığı açısından önemlidir.  Ayrıca yaz ayında sazan avlayanlar için mısır kullanılması sıkça öneriliyor.

Sazan avı için ekmek bilinen en eski yöntemlerden biridir. Ekmek ile sazan avı yapmak halen daha geçerliliğini koruyor. Ekmek etkili bir yem olsa da iğneye takma konusunda zorlayıcı bir yem olabiliyor. Özellikle suda çok fazla kalınca hızla dağılabilir veya küçük balıklar tarafından dağıtılabilir.

Hamur ise hemen hemen ekmek ile aynı işleve sahiptir. Evde un ve su yapılan hamurları küçük top haline getirerek sazan avı için kullanabilirsin. Hamur ekmeğe göre çok daha dayanıklıdır. Sazan yemlerinin yanı sıra sazan takımı hakkında daha fazla bilgi almak için En İyi Sazan Makinesi Hangisidir? Sazan Avı Rehberi adlı yazımız senin için bilgilendirici olacaktır.

Sazan Avı İçin Suni Yem Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sazan avında genellikle organik sayılan yemler ön planda olsa da suni yemlerin de etkisi yadsınamaz. Son yıllarda balıkçılıkta suni yeme dönüş trendi başlamıştır. Organik yemlere göre daha profesyonel tasarlanan bu yemler, özellikle trofe sazan avlamayı isteyenler tarafından tercih ediliyor. Sazan balığı avında kullanılacak suni yemler arasında silikon yemler, mısır küspesi ve boilie yer alıyor.

Silikon yemler, suni yemlerin en sık tercih edilen türleri arasında yer alıyor. Silikon suni yemler balığı sahip olduğu kokuyla ve görünümüyle kendine çekmektedir. Sazan avı için kullanılacak suni yemlerin başında kurtlar geliyor. Farklı renk ve görünümlere sahip kurtlar aynı zamanda at çek sazan avı için de tercih ediliyor. Silikon kurtçuklar sazan balığını cezbeden kurt veya solucana birebir benziyor. Ayrıca canlı solucan gibi iğneden çıkma veya küçük balıklar tarafından didiklenme problemi bulunmuyor.

Mısır küspesi, sazan avında olmazsa olmaz yemlerin başında geliyor. Bu endüstriyel madde sazan avında oldukça başarılıdır. Mısırın preslenmiş hali ile üretilen bu blok yemler bitkisel ağırlıklı ve balığı cezbedici bir yapıya sahiptir. Mısır küspesi çoklu iğne ile kullanılıyor. Ayrıca bazı küspelerde sazan balığını cezbedecek farklı aromalar bulunuyor. En iyi sazan küspesi başta mısır, çilek ve kavun olarak değişkenlik gösteriyor. Mısır küspesi seçerken dayanıklı ürünleri tercih etmeni öneririz. Aksi halde kalitesiz küspeler suda hızla çözünerek yemin boşa gitmesine sebep olur.

Boilie, son yıllarda hızla sazan avında hızla yaygınlaşan bir diğer yem türüdür. Oldukça basit ama etkili bir yem olan boilie haşlanmış hamur topudur. Genellikle trofe sazan avında harika bir performansa sahip olan bu yem, balığı kokusu ile cezbeder. Ayrıca oldukça sağlam bir yem olduğu için dip oltalarında sıkı çalışan bir yemdir. Boilie oldukça geniş bir aroma yelpazesine sahiptir. Sazan balığının sevebileceği her türlü bitki veya hayvan aroması içine eklenir.

Sazan avında yem çeşitliliği oldukça fazladır. Sazan yemleri, kolay bulunabilen yemler olsa da trofe av peşinde koşan balıkçılar daha profesyonel sayılabilecek suni yemlere yöneliyor. Sazan avı için yem seçerken merayı ve avlayacağın balık boyutunu göz önüne almalısın. Bununla birlikte, diğer ekipmanlarının da sazan avı için uygun olduğundan emin olmalısın. Eğer sazan avı için ne tarz bir kamışa ihtiyacın olduğunu merak ediyorsan, En İyi Sazan Kamışı Hangisidir? Sazan Avı Rehberi makalemizi inceleyerek sorularına en doğru cevapları bulabilirsin.

Bir gaz silindirine redüktör nasıl takılır. propan redüktörü. Çalışma basıncı yaratıyoruz. Bağlanmak için gerekenler

Balıkçılık için çeşitli yemler arasında solucanlar evrensel bir seçenek olmaya devam ediyor. Yırtıcı ve barışçıl balık türleri onları iyi ısırır, depolamada iddiasızdırlar ve türlerin çeşitliliği en iyi seçeneği seçmenize izin verir. Hevesli balıkçılar, kendi başlarına balık tutmak için solucan yetiştirmekle meşguller, amatörler tek bir av için doğru miktarı biriktirmeyi tercih ediyor.

Balıkçılık için solucan türleri

Doğal kökenli bu doğal yemin çeşitli avantajları vardır - bulması kolay, hızlı bir şekilde kancaya takma yeteneği. Görünüm, davranış ve boyut türe bağlıdır - örneğin sürünerek, genellikle sadece zeminde değil, aynı zamanda yağmurdan sonra sert bir yüzeyde de bulunan orta boyutlarla karakterize edilir.

Tüm türler balıkçılık için uygundur, ancak aşağıdakiler en verimli sonuçları göstermiştir:

  • Büyük toprak veya sürünme. Büyük halka kategorisine aittir, maksimum boyut 25 cm'ye kadar, kalınlığı 9 mm'ye kadardır. Basınç değiştiğinde bir solucan aktiftir, yağış meydana gelir. Sürünme yüzeyde tamamen görünmeyebilir, toprak salındığında geri gizlenir. Sıcakta uzun yaşamaz, sürünenleri nemli toprakta saklamak gerekir. Kancada uzun vadeli aktivite gösterir.
  • Gübre. Habitat - organik madde birikimleri, gübre. Nispeten hızlı bir şekilde balık tutmak için solucanları kazabileceğiniz en iyi yer, çiftliklerin, eski saman demetlerinin, samanların bölgesidir. Boyutlar yukarıda açıklanan türlerden daha küçüktür, yemleri hızlı bir şekilde toplamak için uygun olan koloniler oluşturmayı tercih eder. Özellikler - belirli bir kokunun varlığı, gübre solucanlarını nemli toprakta hava geçirmez bir kapta saklamanız gerekir. Hareket kabiliyeti yüksektir.
  • Avustralya solucanı için özel yaşam koşulları oluşturulmalıdır. Rusya'nın orta enlemlerinde bulunmazlar, sadece yapay koşullarda ürerler. Yetiştirme kurallarına bağlı olarak istenilen boy ve ağırlığı hızla kazanırlar, hava almayan bir kapta aktiviteyi azaltmadan uzun süre saklanabilirler.

Daha sıklıkla sürüngenleri seçerler - solucanlar herhangi bir toprakta bulunur, kazmaları kolaydır. Evde hızla yetiştirilirler. Ayrıca bir alternatif var - silikon solucanlar. Canlı olanlardan farklı olarak, tekrar tekrar kullanılabilirler, özel saklama koşulları oluşturulmasına gerek yoktur. Yapay solucanlar özel mağazalarda satılır veya bağımsız olarak yapılır. Ev yapımı olanlardan çok daha dayanıklı oldukları ve belirli bir aromaya sahip oldukları için fabrika yapımı silikon solucanlar satın almanız önerilir.

Büyüyen temel bilgiler

Evde solucan yetiştirmeden önce türlerine karar vermelisiniz. En az tuhaf, balık tutmak için bir sürüngen türüdür. Standart toprak onlar için uygundur, sadece biraz organik gübre ve yem eklemeniz gerekir. Kendi elinizle solucanlar için bir kutu yapmak için, fabrikada bir solucan gübresi modelini temel alabilirsiniz.

Bu, duvarlarında yoğuşma suyunu boşaltmak için delikler bulunan plastikten yapılmış bir kutudur. İkinci kap benzer bir şekle sahiptir, ancak boyut olarak büyüktür. İç kutu, suyu boşaltmak için hafif bir açıyla içine yerleştirilir.

Evde solucanlar nasıl yetiştirilir:

  • Toprak. Önerilen bileşim humus ve ezilmiş selülozdur (karton, kalın kağıt). Oran 1: 1'dir. Nem -% 80'e kadar.
  • odadaki mikro iklim. Sıcaklık +17°C ile +20°C arasında değişmelidir. Aydınlatma yoğun değil, 20 m² başına yaklaşık 60 W. Havalandırma akış hızı 0,5 m/s'yi geçmez.
  • Yetiştirme stoğu. Optimum birey sayısı adete kadardır. familyanın üremesi için 1 m³ toprak gereklidir.
  • Kolonizasyon için solucanların uygun şekilde hazırlanması. Solucanların oturduğu toprakta küçük girintiler yapılır. Daha sonra çukurlar doldurulur, kutunun üst kısmı kapatılır. gün sonra yem ekleyebilirsiniz.
  • Evde solucanlar nasıl beslenir. Yem olarak çürük bitkiler, lahana yaprakları, ekmek kullanabilirsiniz. Büyümeyi teşvik etmek için az miktarda kahve prinası eklenir.

Sentetik gübre ile besleme kesinlikle yasaktır. Ayrıca, klorlu su kullanıldığında solucanlar düzgün bir şekilde üremeyecektir. Yağmur suyu toplama tanklarının kurulması tavsiye edilir.

Nerede ve nasıl toplayabilirsiniz?

Bu tür yemlerin avantajı, ekstraksiyon yerlerinin çeşitliliğidir. Geleneksel olarak, solucanlar bahçede kazılır, ancak nispeten düşük habitat yoğunluğu nedeniyle bu uzun zaman alacaktır. Bir alternatif, ormana veya en yakın çiftliğe kısa bir yolculuktur. Toprağın organik madde ile gübrelendiği yerleri seçmelisiniz.

Bu ipuçları, yemleme süresini optimize etmeye yardımcı olacaktır:

  • Saat sabahın erken saatleri. Artan toprak nemi, solucanların yüzeye daha yakın yükselmesine neden olur.
  • Titreşim yaratmak. Topraktaki küçük dalgalanmalar bir sinyal verir - yakınlarda bir köstebek olabilir. Bu aynı zamanda toprağın üst katmanlarına yükselmenin nedenidir.
  • Solucanların kapalı bir kavanozda toplanması ve saklanması. İçine önce ıslak toprak dökülür.

Zemin titreşimleri oluşturmanın yolları, zemine tahta bir çubuk sokup döndürmek veya metal bir levha koyup yüzeyine hafifçe vurmaktır. dakika sonra, ilk örnekler yerden görünecektir.

Depolama yöntemleri

Yetiştirme kurallarına ek olarak, solucanları balık tutmak için nasıl kurtaracağınızı bilmeniz gerekir. Ekstraksiyon zamanı ve balık avının başlangıcı 1 günden az ise, yem daha önce gübrelenmiş toprakla kaplanmış bir bez torbaya yerleştirilebilir. Ancak uzun süreli depolama için toprak çabuk kuruyacağı için bu yöntem uygun değildir.

  • aktiviteyi arttırmak için bir gün boyunca onları sıcak bir yere transfer edin;
  • çekici bir koku vermek için toprağa anason veya başka bir tatlandırıcı ekleyin;
  • balık tutmadan bir saat önce kuru talaşa aktarın - yemi almak daha kolaydır.

Kancaya dikkatli bir şekilde takmanız gerekir, maksimum delinme sayısı 3'e kadardır. Aksi takdirde, yemin etkinliği azalacaktır.

Etkili balık avı için solucanların davranışları mümkün olduğunca doğala yakın olmalıdır. Bu, yetiştirme, çıkarma ve depolama kurallarına uyularak elde edilir.

Deneyimli olta balıkçıları her zaman yemlerle denemeler yaparlar, ancak her zaman cephaneliklerinde bulunan favori yemleri de vardır. Bunlar, balıkçılık türünün klasiklerini içerir - solucan. Dedelerimiz ve büyük büyükbabalarımız üzerinde balık tuttu ve modern balıkçılığın hayranları bu görkemli geleneği sürdürüyor. Solucanları kazmak zor değil - bir kürek, uygun mevsim ve arzu olurdu, ancak bunu her balık avlama gezisinden önce yapmak en azından zor. Bu nedenle sadece bol miktarda solucan kazmak değil, onları canlı, balık tutmaya uygun, formda tutmak da önemlidir.

Bu nozul her türlü pasif balıkçılık için kullanılır: açık ve hatta. Hem sazan ailesinin temsilcileri hem de levrek veya küçük bir turna gibi en kötü şöhretli tatlı su soyguncuları, şişman ve iştah açıcı bir şekilde kıvranan bir solucan tarafından pohpohlanabilir. Ancak bunun için hareketliliği ve sunumu mümkün olduğu kadar uzun süre koruması önemlidir. Bunu yapmak için, hem balık avı arifesinde hem de sırasında “geçici ikametgahı” için uygun koşulları sağlamak gerekir.

Balıkçılık için solucan türleri

Kişisel isimlerin çokluğuna rağmen, aynı aileye ait solucanlar balık tutmak için kullanılır. İlk bahsetmeye değer solucan. Farklı denir: yağmur, sürünme, broşür vb. Aslında, bu bir türdür - toprak, sadece balıkçılar ona konumuna göre birçok isim verdiler: toprakta, yağmurdan sonra toprağın yüzeyinde veya hatta asfaltta, çürümüş yaprakların altında.


Bir solucanı birkaç gün bile canlı tutmak kolay bir iş değildir: Toprağın nem, sıcaklık ve oksijen doygunluğunu çok talep eder. Yaz sıcağı veya kış donları koşullarında bu görev daha da karmaşıktır. Gözaltı koşulları doğal olmaktan uzaksa, sürüngen hızla uykuya dalar ve sonra kötüleşir.

bokböceği- Aynı familyadan balıkçılıkta başarıyla kullanılan başka bir tür. Adından da anlaşılacağı gibi bayat gübre, kompost, çürüyen yemek artıklarında bulunabilir. Çıkarma, açıkçası, iştah açıcı bir iştir, ancak en sevdiğiniz hobi için ne yapamazsınız!

Gübre böceği, topraktaki muadilinden farklı olarak, çok daha iddiasız ve gözaltı koşulları konusunda talepkardır, ancak bu potansiyel yemi kullanırken bazı ilkeleri bilmeniz gerekir.

Tüm toprak alt türleri ve bok böceği birlikte yaşamazlar: farklı gözaltı koşulları gerektirirler. Ek olarak, bok böceği, toprak dostunu toksik salgılarla zehirleyebilir.

Ev depolama

Solucanlar için en yaygın evde depolama yöntemi özel hazırlanmış kapların kullanımı besin substratı ile doldurulur. Ahşap bir kutu ideal bir kap olacaktır, ancak yokluğunda plastik veya metal kovalar ve lavabolar kullanılabilir. İkinci durumda, kabın bütünlüğüne veda etmek gerekir: hava sirkülasyonu için delikler açmak gerekir. Solucanlar geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyar, bu nedenle kap ne kadar büyükse o kadar iyidir.

Kap, bir besin substratı ile doldurulmalıdır. En basit seçenek: bu, düşen yapraklar ile yarı yarıya gevşek topraktır (bok böceği için - yiyecek atıkları, gübre). Turba, yosun, saman, saman da kullanılabilir, nötrleştirici olarak tebeşir veya yumurta kabuğu kullanılabilir. Ortaya çıkan bileşim nemlendirilmelidir - ve sakinler yerleştirilebilir. Konteyner bir şeyle kapatılmalıdır, aksi takdirde daire boyunca sürüngenler toplarsınız. "Evi" tıkamak imkansız: kiracılar boğulacak. Üstüne bir parça kumaş veya gazlı bez çekebilirsiniz - mükemmel olacaktır.

İdeal depolama sıcaklığı o C'dir.. Bu amaçla bir balkon veya sundurma kullanabilirsiniz, ancak yaz sıcağında bu en iyi seçenek değildir. Serin bir bodrum veya kiler idealdir ve onların yokluğunda bir ev buzdolabı. Sadece hane halkının desteğini almayı unutmayın: her kadın bir kutu solucan ve bir pancar çorbasının bulunduğu mahalleye sempati duymaz.

Bu süreçte, toprağın nemini ve oksijen doygunluğunu izlemeniz gerekir. Alt tabaka periyodik olarak sulanmalı ve karıştırılmalıdır, ancak su aşırıya kaçmamalıdır: toprak nemli olmalı, ancak ıslak olmamalıdır! Bu nedenle solucanı ağzı açık bir kapta saklamanız gerekir: fazla su deliklerden akar ve oksijen girer.

Uzun süreli bir "balık inceliği" içeriği ile periyodik olarak beslemeniz gerekir (haftada bir kez yeterlidir). Bunun için doğranmış muz kabuğu, uyku çayı, süzme peynir, doğranmış çiğ patates, matbaa mürekkebi olmadan nemlendirilmiş kağıt kullanabilirsiniz.

Yemi ısıda kullanmak

Sıcakta, iddiasız bir bok böceği bile uyuşuk hale gelir, bu nedenle yaz balıkçılığı sırasında, sunumunda yemin güvenliğine özel dikkat gösterilmelidir.

Uzun bir balık avından bahsediyorsak, evde solucanların olduğu bir kabı yanınıza alıp en gölgeli yere, taslak halinde koyabilirsiniz. Altına bir delik kazmanız tavsiye edilir: o zaman orada daha da serin olacaktır.

Solucanları ticari bir biçimde kurtarmak mümkün ve basittir delikte, ve bu yöntem hem balık tutmak için hem de evde bir mahzen varlığında kullanılabilir. Bunu yapmak için, bir delik açmanız, bir cibinlik veya gevşek kumaş tabakasıyla örtmeniz gerekir (tercihen çuval bezi, ancak çoğu bu amaç için sıradan taytlar bile kullanır).

Bundan sonra, derme çatma kabı yeterli gevrekliğe sahip toprakla doldurmanız (kum veya talaş ekleyebilirsiniz), solucanları orada doldurmanız ve ardından kumaşı doğaçlama bir torbaya bağlamanız gerekir. Alternatif bir seçenek, "kapak" olarak ince ağ metal veya plastik ağ kullanmaktır. Çukur derinse, üste iyi yerleştirilmişse ve solucanlı çok az alt tabaka varsa, kumaşı bağlamadan veya yayılmaya karşı başka bir koruma olmadan yapabilirsiniz.

Depolama sırasında, yeterli miktarda su ilavesiyle toprağın periyodik olarak havalandırılması unutulmamalıdır. Optimum sıcaklığı korumak için, deliğin yukarıdan ladin dalları ile kapatılması önerilir.

Bazen balıkçılar benzer amaçlar için kullanırlar. keten çantalar veya normal iş eldivenleri substrat ile doldurulur. Rüzgarda gölgeye asılırlar ve nemlendirmek için periyodik olarak suya indirilirler. Bir-iki günlük bir seans için bu seçeneği kullanmak oldukça doğru.

Solucanları soğuk koşullarda saklamak


Bazı buz balıkçılığı meraklıları, sonbaharda solucan stoklamayı ve onları buz balıkçılığı sezonu boyunca canlı tutmayı başarır. Bir yandan, serin bir yer bulmak daha kolaydır, ancak bu hassas yem dondan ölür. Depolama için ideal bodrum veya kiler: don sırasında, genellikle pozitif bir sıcaklık vardır. Uygun ve iyi yalıtımlı sundurma. Diğer durumlarda, balkondan daireye ve arkaya değerli kargolarla koşmanız veya geleneğe göre bir ev buzdolabını işgal etmeniz gerekecektir.

Balığa çıkarken, asıl şey yemin donmasını önlemektir. Başlamak için, alt tabaka ile birlikte birkaç torbaya (gözyaşlarını önlemek için) paketlemeye, bağlamaya ve bir balıkçı kutusuna koymaya değer. Don küçükse ve kutu yeterli ısı yalıtımına sahipse, balık avı sırasında yemi orada saklayabilirsiniz. Aksi takdirde, geçmişteki balıkçıların örneğini takip etmeniz ve değerli yemi kendi sıcaklığınızla ısıtmanız, kıyafetlerinizin altına yerleştirmeniz gerekecektir.

Lütfen hava geçirmez kapların ve plastik torbaların uzun süreli depolama için tasarlanmadığını unutmayın: solucan yeterli oksijen almaz ve alt tabaka hızla sıkıştırılır. Bu koşullar altında yaşayabilirliğini artırmak için, alt tabaka miktarı başına daha az solucan almanız ve periyodik olarak temiz hava ile “nefes almasına” izin vermeniz gerekir.

Ve yayınımızın sonunda, gelenek gereği, deneyimli balıkçıların tavsiyelerini dikkatinize sunuyoruz:

  • Yoğun killi toprakta, gevşetmek için turba, yosun, talaş eklemek daha iyidir. Substrat periyodik olarak gevşetilmeli ve karıştırılmalı, oksijen ile doygunluğu sağlanmalıdır.
  • Balık tutmadan önce, potansiyel bir yemi “savaş durumuna” getirebilirsiniz: alt tabakaya ezilmiş tuğlalar eklemek, yemlere çekici bir parlak kırmızı renk verir ve tarçın, vanilin, kek veya rafine edilmemiş bitkisel yağ baştan çıkarıcı bir koku verir.
  • Bok böceği için cezbedici maddelerin kullanılması istenmeyen bir durumdur: balık zaten "aroma" sını son derece çekici bulmaktadır.
  • Optimal koşullar yaratılırsa, solucanlar sadece hayatta kalmayacak, aynı zamanda çoğalmaya da başlayacak. "Aşırı nüfusa" izin vermeyin!
  • Solucanı nasıl ve nerede saklarsanız saklayın, ölü bireyleri zamanında çıkarmayı unutmamalısınız, aksi takdirde tüm çiftlik hayvanları yakında ölecektir.

Modern koşullarda, av ile uğraşmaya ve solucanların "ikametgahı" için en uygun koşulları sağlamaya gerek yoktur: özel bir mağazada sadece satın almakla kalmaz, aynı zamanda herhangi bir yem de satın alabilirsiniz. Tek kelimeyle, bir arzu olurdu, ama her zaman balığa çıkmak için bir fırsat olacak!

Kırsal alanların sakinleri, kışın balık tutmak için solucanları nasıl kurtaracaklarını her zaman bilirler. Bunda şaşırtıcı bir şey yoktur, çünkü soğuk mevsimde bile bir ahırda veya domuz ahırında fazlasıyla yeterli olan aynı gübrede bulunabilirler. Başka bir şey şehirlerin sakinleri. Kar altında solucan bulmak gerçekçi değildir, bu nedenle önceden stoklamanız ve ardından balık tutmadan önce onları bir şekilde kurtarabilmeniz gerekir.

Her balıkçı, yemin esnek ve her zaman canlı olması gerektiğini bilir, böylece balık ona dikkat eder. Aksi takdirde, yakalama çalışmayacaktır. Bazıları balık tutmak için solucan depolamanın zor bir iş olduğunu düşünebilir, ama öyle değil. Yemi sıcak bir dairede bile iyi durumda tutabilirsiniz. En önemli şey, bazı önemli noktaları bilmektir.

Birçok balıkçı yaz aylarında balık tutmayı tercih eder. Tabii bu bir yandan insanlar için çok rahat bir durum ama diğer yandan solucanların nasıl kurtarılacağı konusunda sorun yaratıyor. Üst pansuman güneşte sadece birkaç saat içinde bozulabilir ve yenisini almak her zaman mümkün değildir.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, gübre solucanları ve solucanlar aynı kutuya konulamaz çünkü öleceklerdir. Gübre türlerinde, yağmur "kardeşlerini" olumsuz etkileyen, sırayla çürüyen, gübre solucanlarını öldüren mukus salınır.

Bu nedenle solucanları sıcakta uzun süre tutabilmek için birkaç yöntem kullanabilirsiniz.

İlk yol (bir kanvas eldiven kullanarak)

Başlamak için, balıkçı bir eldiven bulmalı ve ardından oraya yemi zeminle birlikte dökmelidir. Üst kısımda ürün sıkıca kapanır, böylece hoş olmayan bir sürpriz olmaz. Bundan sonra eldiveni ağaçların gölgesine veya kalın çimlere koymanız gerekecek. Hava sıcaklığı yükselmeye başlar başlamaz eldiveni birkaç saniye indirmeli ve ardından eski yerine geri koymalısınız. Bu manipülasyon, üst katmanın ıslanmasına izin verir. Aynı zamanda eldivenin içindeki toprak kuru kalır. Ürün kurumaya başladığında buharlaşan nem eldivenin içindeki her şeyi soğutur. Böylece toprak veya gübre sakinleri rahat koşullarda tutulmaya devam eder.

Isıda, yukarıdaki manipülasyon mümkün olduğunca sık gerçekleştirilir.

İkinci yol (plastik kaplar kullanarak)

Plastikten yapılmış küçük bir kova bulmak elbette zor değil. Önceki durumda olduğu gibi, kabı toprakla doldurmanız gerekecek (ıslak, ancak ıslak değil), oraya solucanlar gönderilir. Ve üstüne kuru yapraklar ve otlar serilir. Bundan sonra, kavanozu bir kapakla kapatmanız, daha önce içinde hava için delikler açmanız ve kabı nemli bir bezle sarmanız gerekecektir. Kabı gölgeye yerleştirerek solucanları uzun süre iyi durumda tutmanın mümkün olmayacağından endişelenmenize gerek yok.

Üçüncü yol (delikler kullanarak)

Bir balıkçı bir günden fazla balık tutmaya giderse, belki tatile gider, ancak yerinde solucan kazmak istemezse, o zaman ilginç bir manipülasyon hakkında bilgi edinmesi yararlı olacaktır.

Her şeyden önce, ketenden yapılmış bir çanta veya çanta almanız gerekir (birçok insan sıradan kadın taytlarını kullanır). Daha sonra, ürüne toprak, kuru yapraklar ve yosun dökmeniz ve ardından her şeyi biraz nemlendirmeniz ve hasat edilen solucanları oraya göndermeniz gerekecektir. Balık avına çıkan bir kişi, bu çantanın yerleştirildiği gölgede küçük bir delik kazmak zorunda kalacak. Yukarıdan ürün yaprak veya dallarla kaplıdır. Sokak çok boğucu ise, deliği hafifçe sulamasına izin verilir. Deneyimli balıkçılar, bu şekilde yemi bir hafta tutabileceğinizi ve ona hiçbir şey olmayacağını not eder.

Başka bir yol daha var, ancak yalnızca bir gübre solucanıyla çalışıyor. Bu durumda, kanvastan yapılmış bir torba alınır, ıslak gübre ile doldurulur ve daha sonra oraya bir "balık muamelesi" yerleştirilir. Ürünü bağladıktan sonra, balık tutma sırasında kolayca ulaşılabilen bir ağacın herhangi bir dalına bağlamak mümkün olacaktır. Torbanın üzerinde güneş parlamaya başlayınca üzerine su serpilir. Torbanın ilk önce iyi üflendiği, ikincisi ıslak kaldığı ve üçüncüsü, balıkçının yem için uzağa gitmesine gerek olmadığı ortaya çıktı.

Solucanları evde tutmak: nasıl yapılır

Her balık kötü havalarda yakalanmaz, bu nedenle her şey toplandıysa, ancak yolculuk işe yaramadıysa, o zaman evde balık tutmak için solucanları tutmaya özen göstermeniz gerekir.

Bu durumda, her şey kapasite ile başlar. İdeal olarak, küçük bir plastik veya metal kase bulabilirseniz. Altta, küçük delikler açtığınızdan emin olun. 0,3 ila 0,6 cm arasında değişebilirler, ardından bu havzayı doldurmaya başlamanız gerekecek. Bu amaçlar için, evsel atıkların %50'sini ve küçük saman veya samanın %50'sini ve ayrıca bazı kuru yaprakları alabilirsiniz.

Hazırlıkların bittiğini ve balık avı için solucanların mümkün olduğu kadar uzun süre saklanabileceğini düşünebilirsiniz. Bu böyle değil, "doldurma" ile de ilgilenmelisiniz. Bunu yapmak için balıkçının ezilmiş yumurta kabukları ve tebeşir alması gerekecek. Bu oksitleyici ajan karıştırıldıktan sonra, karışıma 8 kg başına 1 bardak su oranında su eklenir. Bundan sonra, tüm fazla su havzadaki deliklerden akana kadar beklemeniz gerekir.

Sulama ile bu tür manipülasyon 7 gün içinde gerçekleştirilir.

"Yerli" solucanlar nasıl beslenir

Sadece solucanların iyi saklandığı koşulları yaratmak yeterli değildir. Yiyeceklerine dikkat etmelisin, yoksa ölecekler. Bu tür örnekler neredeyse her şeyi geri dönüştürebilir. Belki kimse bilmiyor ama solucanlar kağıda çok düşkündür, ıslak mendiller idealdir. Elinizde değilse, çeşitli sebzelerden veya ince kıyılmış kemiklerin yanı sıra kahve ve çay yapraklarının kabuğu da yapacaktır.

Önemli! Solucanların daha uzun süre saklanması gerektiğinde, ayda 2 kez kabuk veya tebeşir eklemek gerekir. Oksitleyici bir madde olmadan, bir "balık inceliği" uzun sürmez.

Haftada bir kez toprak nemlendiricisi görevi görebilecek su eklemeyi unutmayın. Nem en az %70 olmalıdır. Bunu belirlemek çok basit: avucunuzun içine biraz toprak alıp suyu sıkmaya çalışırken bir damla görünmelidir. Bu, nem konusunda her şeyin yolunda olduğunun ideal bir göstergesidir.

Solucanların aç kalacağından endişelenmemelisiniz, bu nedenle havzaya büyük miktarlarda yiyecek dökmeye gerek yoktur. Bir seferde dökülen tüm ürünler gün içinde işlenmelidir. Yarın bulunurlarsa, o zaman çok fazla var ve sayının azaltılması gerekiyor.

Solucanların yeterince hızlı büyüdüğü anlaşılmalıdır, bu nedenle onları uzun süre pelviste tutmayı planlıyorsanız, bir süre sonra, büyük olasılıkla, tüm bireylerin oturabileceği başka bir kap aramanız gerekecektir.

Çeşitli balık türlerini yakalamak için en popüler yöntemleri açıklıyoruz.

Solucanlar kışın nasıl tutulur

Kışın solucan alamazsınız - bu tüm balıkçılar tarafından bilinir, bu nedenle yaz aylarında üst pansumanlara dikkat etmelisiniz. Bunu yapmak için, donlardan hemen önce (farklı bölgelerde farklıdırlar, bu yüzden herkes iklimine eşit olmalıdır) solucanları kazıp bir kenara koyun. Aynı zamanda, bir tahta kutu inşa etmeniz gerekecek. Yaklaşık 20 kg toprak içermesi gerektiğini anlamalısınız. Bununla başa çıktıktan sonra, üçte birinin bir kutu ile kaplanması gereken düşen yapraklar toplamaya gidebilirsiniz. Diğer her şey toprakla kaplıdır. Sonra solucanları bir kutuya koyarlar ve üzerlerine toprak serperler.

Önemli! Kutuda çok fazla solucan olmamalıdır, aksi takdirde yakında kutuya sığmazlar.

Ardından, kabı nemli bir bezle sarmanız ve serin bir yere göndermeniz gerekir. Herhangi bir şey olabilir: garaj, balkon, çatı katı vb. En önemli şey, pozitif bir sıcaklığı korumaktır. Balıkçı solucanlar günde bir kez beslenmelidir.

Balığa çıkarken, yemi özel bir eldivenle yere koyabilirsiniz. Yemin donmaması için, onu dış giyim altında saklamak ve gerektiğinde çıkarmak daha iyidir.

Doğada birkaç çeşit solucan vardır ve bunların her biri balık yakalamak için iyi bir evrensel yemdir.

Köylüler nereye gideceklerini veya nereye gideceklerini merak etmek zorunda değillerse solucan nasıl kurtarılır(her zaman elinizin altındadır, kışın bile bir gübre yığınında bulmak kolaydır), o zaman bu soru şehir sakinleri ve bir rezervuarın yakınında günlerce dinlenmeyi sevenler için çok ilginç.

Oltadaki yem hareketli ve esnek olmalıdır, aksi takdirde balık çok zayıf bir şekilde ısırır. Solucanın doğru durumda olduğundan emin olmak o kadar da zor değil ve onu normalde sıcakta, evde, uzun süre saklamanın yolları var.

Sıcakta balık tutmak için solucanların depolanması

Çoğu insan yazın balığa gider, bu nedenle yüksek sıcaklıklar önemli bir sorundur. Güneşin altında bir solucanı birkaç saat içinde bozabilirsiniz, ancak yenisini almak her zaman mümkün değildir.

Kanca için en yaygın türleri yağmur ve gübre türleridir. nerede onları karıştırmak kesinlikle imkansızdır, aksi takdirde birbirlerini çabucak öldürürler. Gübre hayvanı, yağmurdaki karşılığını öldüren bir mukus salgılar, bu da ayrışarak geri kalan her şeyi yok eder.

Sıcakta balık tutmak için solucanlar nasıl tutulur?

Birinci yöntem. kanvas eldiven

Birkaç adımı izlemeniz gerekir:

  • tulumlardan eldiven, solucanlarla toprakla doldurulur. Delik, yem yayılmayacak şekilde bağlanır;
  • bizim kasamız gölgeye sığar;
  • hava sıcaklığı yükseldiğinde eldiven kısa bir süre suya batırılır. Böylece üst tabaka ıslanırken içerideki toprak kuru kalır;
  • nem buharlaştıkça iç içerik sürekli olarak soğutulur ve solucan için rahat bir sıcaklık yaratır;
  • kumaş kuruduktan sonra aynı işlemi tekrar yapıyoruz. Gündüz saatlerinde odak, hava sıcaklığına bağlı olarak 5 ila 8 kez tekrarlanır, bu nedenle pratik olarak balık avından rahatsız olmaz.

Yöntem iki. Plastik kap

Kapaklı küçük bir plastik kova bulmak bugünlerde sorun değil, solucanları saklamak için de harika.

Prosedür:

  • ıslak toprak dökülür(mutlaka ıslak değil), yemin yerleştirildiği yer;
  • üstüne kuru ot ve yapraklar eklenir. Bütün bunlar, hava erişimi için delikli bir kapakla kapatılmıştır;
  • kap ıslak bir beze sarılır ve iyi hava akımı olan gölgeye yerleştirilir.

Daha fazla balık nasıl yakalanır?

Bir süredir aktif olarak balık tutuyorum ve ısırığı iyileştirmenin birçok yolunu buldum. Ve işte en etkili olanlar:

  1. . Bileşiminde bulunan feromonlar sayesinde balıkları soğuk ve ılık suda kendine çeker ve iştahını açar. Rosprirodnadzor'un satışını yasaklamak istemesi üzücü.
  2. Daha hassas dişli. Sitemin sayfalarında bulabileceğiniz diğer donanım türleri için incelemeler ve talimatlar.
  3. Feromon kullanan yemler.
Başarılı balıkçılığın sırlarının geri kalanını sitedeki diğer malzemelerimi okuyarak ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Yöntem üç. çukurlarda depolama

Daha uzun depolama için uygun olan incelemeler, bu yöntemin solucanları yaklaşık 2 hafta canlı tutabildiğini söylüyor.

Böyle:

  • küçük bir çanta keten alınır, kadın taytları veya erkek çorabı oldukça uygundur;
  • oraya toprak, yosun, kuru yapraklar dökülür ve tüm bunlar hafifçe ıslanır;
  • torbanın yerleştirildiği gölgede yaklaşık 25 santimetre derinliğinde bir delik açılır;
  • çimen veya yapraklarla doldurun. Yüksek ısı durumunda, depo 2 kez biraz sulanabilir;
  • solucanlar gerektiği gibi alınır, ancak bir seferde birkaç tane.

Sıcakta balık tutmak için gübre solucanları nasıl tutulur?

Yukarıdaki yöntemlerin tümü bir gübre solucanı için de kullanılabilir, ancak kaptaki toprak yağlı olmalıdır, ideal seçenek doğrudan bu canlıların alındığı gübreden olacaktır.

Ancak, yalnızca bu tür yem için geçerli olan benzersiz bir seçenek vardır:

  • kanvas çantaıslak gübre ile doldurulmuş;
  • kasa solucanlarla doluyor, kese bağlı;
  • yapı bir ağaç dalına bağlı(yükseklik boyunuza göre özel olarak seçilir) kolayca ulaşılabilmesi için;
  • güçlü güneşte zaman zaman yemi püskürtün.

Bu seçenek, torbanın sürekli olarak iyi havalandırılan bir yerde olmasını sağlar ve ayrıca solucanı çok kısa sürede uzaklaştırabilecek karıncalara karşı koruma sağlar.

Şimdi sadece ben ısırırım!

Bu turnayı bir ısırık aktivatörü ile yakaladım. Artık avlanmadan balık avlamak ve kötü şansınız için bahaneler aramak yok! Her şeyi değiştirmenin zamanı geldi!!! 'in en iyi ısırık aktivatörü! İtalya'da yapıldı

Evde balık tutmak için solucanlar nasıl tutulur?

Öyle olduysa, yem kaldıysa veya balık tutma gezisi başarısız olduysa, solucanlarla ne yapılacağı sorusu ortaya çıkar. Evde kolayca tutulabilecekleri ortaya çıktı. Bu nedenle, bir kez stratejik bir rezerv oluşturduktan sonra, tüm sezon boyunca ne giyeceğiniz konusunda endişelenemezsiniz.

Burada ayırt edilmesi gereken iki ana aşama vardır:

  • Tank hazırlığı. Küçük bir metal veya plastik lavabo kullanmak en iyisidir. Kabın dibinde, hangi matkabın bulunduğuna bağlı olarak 0,3 ila 0,6 santimetre arasında delikler açıyoruz. Daha fazla bir şeyin icat edilmesine gerek yok.
  • dolgu hazırlığı. Mağazadan bir şey almanıza gerek yok, doğaçlama malzemelerle geçinmek oldukça mümkün.

İşte evrensel tariflerden birine bir örnek:

  • yarım hacim evsel atıklarla kaplı;
  • ikinci yarı- bunlar kuru yapraklar, doğranmış saman veya samandır;
  • sonra bir oksitleyici ajan hazırlanır. Bu amaçlar için, tavuk yumurtalarından sıradan tebeşir veya ezilmiş kabuklar uygundur. Karışımın her 8 kilogramı için gram ürüne (cam) ihtiyacınız var;
  • uykuya dalıyoruz oksitleyici, bileşimi bolca dökün ve iyice karıştırın;
  • sıvının tamamen boşalmasına izin verin. Aynı zamanda, suyu musluktan yaklaşık 24 saat korumak istenir;
  • bir hafta boyunca her gün bir su karışımı ile bir havza dökün ve karıştırın;
  • bireylerin yerleşimi sırasında ortada bir delik açmanız ve solucanların alındığı toprağı doldurmanız tavsiye edilir. Böylece stres nedeniyle vebadan kaçınabilirsiniz (bu fenomenin sadece insanlarda olmadığı ortaya çıktı).

üst giyim

Bu canlılar, hayvan kalıntıları dışında karşılaştıkları hemen hemen her şeyi işleyebilmektedir.

Bu nedenle, yenilebilir malzemeleri listelemek kolaydır:

  • Kağıt, her zaman nemli. Bu ana üründür (yağlı mendiller özellikle talep görmektedir);
  • Sebzelerden soyun(lahana, patates, havuç, pancar);
  • İnce öğütülmüş kemikler(kayısı, kiraz, şeftali);
  • çay yaprakları ve kahve;
  • Ayda en az iki kez tebeşir veya kabuk eklenmelidir.. Oksidan olmadan, yaratıklarımız yakında ölecek.
  • Ayrıca 7 günde 1 kez su dökmek gerekir., yaklaşık %70 oranında elde edilen nem içeriğine göre.

Bu göstergeyi belirlemek kolaydır:

  • Karışım avuç içine alınır. ve sıkıştır;
  • Birkaç damla sıkmayı başardıysan, o zaman her şey yolunda. Bir dere akıyorsa veya hiç su belirtisi yoksa, oran aşılmıştır veya daha fazlasının eklenmesi gerekir.

Çeşitli diyetler oluşturmak ve yiyecekleri kalın bir tabaka ile boğmamak önemlidir. Canlılar dökülenleri bir günde yemelidir. Doz deneysel olarak belirlenir. Önemli bir prosedür toprağı gevşetmektir. Bu, ek hava akışı sağlar.

Doğru yaklaşımla, 2 ay içinde bireylerin sayısı artacaktır, bu nedenle oturmaları veya bir olta ile gölete düzenli geziler yapmaları gerekir.

Solucanlar kışın balık tutmak için nasıl kurtarılır?

Kış balıkçılığının birçok hayranımız var, ancak şu anda, belki de iyi bir para için bir mağazada olmak dışında, her zamanki yaz yemi almak zor. Ancak solucanı kışın koruyarak maliyetleri düşürmenin bir yolu var.

Sonbaharın sonlarında, dondan önce aşağıdaki adımları yapmanız gerekir:

  • tahta bir kutu inşa et. Yaklaşık 20 kilogram arazi içermelidir;
  • düşen yaprakları toplamak, kap hacminin yüzde 30'u ile kaplayın;
  • geri kalanı toprakla kaplı olmalıdır yüzeyden ve kara topraktan;
  • solucanlar yerleşir, toprak serpilir (kutu başına yaklaşık parça);
  • kap nemli bir bezle sarılır ve bodrum katına, kilere, balkona yerleştirilir (ana şey, oradaki sıcaklığın 5 derecenin altına düşmemesidir);
  • rendelenmiş patates ile besleme yapılır, kullanılan siyah çay demleme;
  • haftada bir kutu püskürtülürılık su.

Balığa çıkmadan önce yem toplanır, toprakla birlikte bir eldivene yerleştirilir. Deneyimli balıkçılar, solucanı dış giyim altında sıfırın altındaki sıcaklıklarda saklar ve gerektiğinde dışarı çıkarır.

Solucanlar balık tutmak için nasıl daha uzun süre tutulur?

Yukarıda ele alınan hayvan depolama yöntemleri, çeşitli süreler için (birkaç günden birkaç aya kadar) balıklar için çekici olan sağlıklı bir birey elde etmeyi mümkün kılar.

Depolama yöntemi seçilirse ve yemi daha uzun bir süre sonra kullanmaya ihtiyaç duyulursa, profesyonellerden birkaç ipucu bu sorunu çözmeye yardımcı olacaktır.

Birkaç sır:

  • karışım düzenli olarak karıştırılmalıdır, ölülerin genel grubundan ayrılarak. Salgıları geri kalanını kısa sürede yok edebilir;
  • su yakınında saklandığında veya saha koşullarında, yaklaşık %50'lik bir nemin korunması gereklidir. Sıcakta güçlü bir taşma, dünyadaki küçük sakinlerimizi kaynatacak ve balıklar bundan gerçekten hoşlanmayacak;
  • yaratık beslememek daha iyidir yemekle doldurmak yerine. Ayrıca bitki artıkları (kökler hariç) öğütülmemeli;
  • bu hayvan türünün turunçgillere karşı olumsuz bir tutumu vardır., alkollü, baharatlı ve tuzlu. Bu tür yiyecekler onları öldürür;
  • solucan orta asitli toprağa mükemmel tepki verir yapraklarla birlikte bir çiçekçiden (toprağın %70'i, 30 yaprak). Böyle bir kompozisyona sahip ahşap bir kutu, hem sokakta hem de evde uzun süre sığınak görevi görecek;
  • böylece yaratıklar açık bir kaptan sürünerek çıkmasın kenarlarına nemli sabun uygulanmalıdır. Bu kadar az miktarda alkali bile yolunu tıkayacaktır;
  • orta yaş veya karıncaların ortaya çıkmasını önlemek için açık havada, kasanın girişi karton veya gazlı bezle kaplıdır;
  • optimum depolama sıcaklığı- 10 ila 15 derece. Bu nedenle, bir mahzen veya bodrum uygundur, bazı öfkeli balıkçılar da yasak olmayan bir buzdolabı kullanır.

Ne zamandır gerçekten BÜYÜK bir YAKALAMA yaşadınız?

En son ne zaman düzinelerce SAĞLIKLI mızrak/sazan/çipura yakaladınız?

Her zaman balık avından sonuç almak istiyoruz - üç tünek değil, on kilogram mızrak yakalamak - bu bir av olacak! Her birimiz bunun hayalini kuruyoruz, ama herkes nasıl olduğunu bilmiyor.

İyi bir yem sayesinde iyi bir av elde edilebilir (ve bunu biliyoruz).

Evde hazırlanabilir, balıkçı dükkanlarından satın alabilirsiniz. Ancak mağazalarda pahalıdır ve evde yem hazırlamak için çok zaman harcamanız gerekir ve dürüst olmak gerekirse, ev yapımı yem her zaman iyi sonuç vermez.

Yem satın aldığınızda veya evde pişirdiğinizde ve üç veya dört levrek yakaladığınızda o hayal kırıklığını biliyor musunuz?

Öyleyse, Rusya'nın nehirleri ve göletlerinde etkinliği hem bilimsel hem de pratik olarak kanıtlanmış, gerçekten çalışan bir ürün kullanmanın zamanı gelmiş olabilir mi?

Kendi başımıza elde edemeyeceğimiz sonucu veriyor, dahası, ucuz, onu diğer araçlardan ayıran ve üretim için zaman harcamaya gerek yok - sipariş, getir ve git!


Elbette, bin kez duymaktan bir kez denemek daha iyidir. Özellikle şimdi - sezon! Sipariş verirken, bu harika bir bonus!

Yem hakkında daha fazla bilgi edinin!

Solucanların balık avlamadaki raf ömrü, doğru içeriklerine bağlıdır. Uygulamanın gösterdiği gibi, hiçbir durumda solucan, çoğunlukla acemi balıkçılar tarafından yapılan teneke kutularda saklanmamalıdır. Böyle bir kapta solucanlar hızla ısınır, bir topun içine kıvrılır, hareketsiz hale gelir ve kısa sürede ölür. Bu nedenle kazıldıkları alanın toprağı ile birlikte bez torba veya tahta sandık içinde muhafaza edilmelidirler.

Balıkçılık için solucanlar nasıl saklanır

Yaz balıkçılığı için bu yem güneşten uzakta, serin bir yerde saklanmalıdır. Günlerce balık tutacaksanız, ana solucan kaynağı olan bir torbayı veya kutuyu ıslak kıyı kumuna veya nemli toprağa, tercihen gölgeli bir yere gömmeniz önerilir. Böyle bir "mahzende" bu yem birkaç gün saklanabilir. Sabah veya akşam balık tutmak için gerekli sayıda solucanı "önbellekten" alabilirsiniz. Bu şekilde kan kurdunun raf ömrünü önemli ölçüde uzatabilirsiniz.

Kış balıkçılığında solucanlar dondan korunmalıdır. Soğukta, canlılıklarını hızla kaybederler, hareketsiz hale gelirler. Bu nedenle, sıcak kış pantolonlarının ceplerinde solucanlı bir kutu tutmak veya bir ceketin veya koyun derisi paltosunun koynunda saklamak daha iyidir.

Kışın balık tutmak için solucanlar nasıl saklanır

Solucanları kış boyunca tutmak için, yaklaşık iki kova kapasiteli tahta bir küvet veya kutu almanız gerekir. Bu kap üçte biri kuru düşen yapraklarla doldurulur. Bu yapraklar, solucanların alındığı alandan yumuşak, gevşek toprakla kaplanmalıdır. Önemli bir nokta - yanlarda ve iç duvarlarda ince bir yaprak tabakasının kaldığından emin olun.

“Konut” da yapılan tüm manipülasyonlardan sonra, solucanları başlatabilirsiniz (yaklaşık iki bardak miktarında). Endişelenmeyin, bir süre sonra kediniz çok sayıda olacaktır. Farklı türler birbirini iyi tolere etmediğinden, aynı türden solucanlar, gübre veya toprak solucanları stoklayın.

Nemli bir bezle kaplı solucanlarla hazırlanmış bir kutu serin ve karanlık bir yerde tutulmalıdır: bir garajda, bodrumda, mahzende. Kabın etrafındaki sıcaklığın sıfır derecenin altına düşmediğinden emin olun. Mahzeni veya ahırı olmayan bir şehir balıkçısı, solucanları sıradan bir emaye ev kovasında saklayabilir.

Solucanlar için periyodik olarak bakmanız gerekir ve en önemlisi onları beslemeyi unutmayın. Yemeklerden sofradaki tuzsuz artıkları, rendelenmiş çiğ patatesleri, ekşi sütü severler. Ayrıca çay içtikten sonra kalan şişmiş çay da onlar için uygundur. Acı tadı gidermek için önce su altında durulanmalıdır. Yiyecekler yere dökülür ve bir bez veya kalın bir karton parçası ile kaplanır. Toprağın kurumasını önlemek için, periyodik olarak tüm yüzey üzerinde az miktarda su ile eşit olarak sulayın. Yeminizin kışı başarılı bir şekilde geçirmesi ve hatta popülasyonunu artırması için iki ila üç gün boyunca yaklaşık bir bardak su yeterlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası