ardıç tohumu kullanıcı yorumları / funduszeue.info:Müşteri Yorumları: Pharmatea Ardıç Tohumu / Juniperus Oxycedrus g

Ardıç Tohumu Kullanıcı Yorumları

ardıç tohumu kullanıcı yorumları

Ard&#;ç A&#;ac&#;n&#;n &#;ifal&#; Dünyas&#;n&#; Ke&#;fediyoruz

Üreyebilmek için ku&#;a ihtiyaç duyan ard&#;ç a&#;ac&#;, sa&#;l&#;&#;a yararl&#; etkileri ile ön plana ç&#;kmaktad&#;r. Tüm dünyada kutsal olarak kabul edilen a&#;açlardan biri olan bu a&#;aç, manevi bir anlam da ta&#;&#;r. Bu anlam&#; nedeni ile ormanlara, bahçelere ve parklara yayg&#;n olarak dikilir. Sa&#;l&#;k, bereket ve huzur getirdi&#;ine inan&#;lan ard&#;ç, do&#;al olarak yeti&#;en ve kendi kendine büyüyebilen sorunsuz bir a&#;aç çe&#;ididir.

Geçmi&#; zamanlarda simyac&#;lar taraf&#;ndan felsefe ta&#;&#;n&#;n yap&#;m&#;nda kullan&#;lan ard&#;ç bitkisi, y&#;lanlar&#;n evden uzak durmas&#;n&#; sa&#;lamak amac&#;yla tütsü olarak da kullan&#;l&#;rd&#;. Halen Alevi Cem Evleri’nde tütsü olarak tercih edilen ard&#;ç, &#;aman Türkmenlerinden Avrupal&#; halka kadar neredeyse tüm toplumlarda kullan&#;l&#;r.

Göçebe hayata sahip eski kavimler ya&#;am yerlerini ard&#;ç a&#;açlar&#; yak&#;n&#;nda kurar ve baz&#; hastal&#;klar&#;n tedavisinde ard&#;ç a&#;ac&#;ndan faydalan&#;rd&#;. Tarihte önemli bir yere sahip olan ard&#;ç a&#;ac&#;, as&#;rlard&#;r çe&#;itli medeniyetler taraf&#;ndan kullan&#;l&#;r. Günümüzde de vazgeçilmez a&#;aç çe&#;itleri aras&#;nda yer alan ard&#;ç, halen dilek a&#;ac&#; olarak kullan&#;lmakta ve baz&#; ülkeler için cad&#; kovucu olarak bilinmektedir.

Ard&#;ç Nedir?

&#;&#;ne yaprakl&#; servigiller ailesine ait olan ard&#;ç a&#;ac&#; çal&#; formunda bir a&#;aç türüdür. Oldukça ilginç özelliklere sahip olan ard&#;ç meyvesi yendi&#;inde idrar&#;n kokusunun menek&#;e gibi koktu&#;u söylenir.

&#;lginç üreme özelli&#;i ile dikkat çeken ard&#;ç a&#;ac&#;, ard&#;ç ku&#;unun tohumlar&#;n&#; yemesi sonucu ço&#;alabilir. Ard&#;ç tohumu, a&#;açlardan yerlere dökülür. Dökülen tohumlar&#; tüketen ard&#;ç ku&#;lar&#;n&#;n sindirimi sonucu çimlenme sa&#;lan&#;r. Ard&#;ç kozala&#;&#; &#;eklinde olan tohumlar&#;n kozalaklar&#; sindirim s&#;ras&#;nda aç&#;l&#;r ve ortaya ç&#;kan tohumlar d&#;&#;k&#; &#;eklinde d&#;&#;ar&#; at&#;l&#;r. D&#;&#;ar&#; at&#;lan tohumlar çimlenerek ard&#;ç fidan&#; haline gelir.

Her iklime adapte olabilen ard&#;ç, kuru ve çorak arazilerde çal&#; formunda iken sulak ve yumu&#;ak topraklarda uzun bir a&#;aca dönü&#;ebilir. Dünyada Alaska, Amerika, Almanya, Macaristan ve Fransa’da yeti&#;en ard&#;ç, Türkiye’de Marmara, Ege ve Trakya bölgesinde yeti&#;ir. Farkl&#; özellikler bar&#;nd&#;ran ard&#;ç çe&#;itleri, adi ard&#;ç, katran ard&#;c&#;, Finike ard&#;c&#;, yüksek ard&#;ç, bodur ard&#;ç ve kokar ard&#;çt&#;r.

Bulunduklar&#; ortam&#;n iklimine göre renk alan Ard&#;ç türleri genelde aç&#;k mavi, k&#;rm&#;z&#;, ye&#;il, gri ve sar&#; renge sahiptir.

Ard&#;ç A&#;ac&#; Özellikleri Nelerdir?

Güzel görünümleri ile dikkat çeken ard&#;ç a&#;açlar&#; erkek ve di&#;i olarak ikiye ayr&#;l&#;r. Di&#;i ard&#;çlar&#;n kozalaklar&#; vard&#;r ve ard&#;ç kozalaklar&#; toplanarak yakacak olarak da kullan&#;labilir. Boyu 30 santimetre ile 12 metre aras&#;nda de&#;i&#;ebilen ard&#;ç a&#;ac&#;, genellikle da&#;l&#;k, batakl&#;k, ova ve ormanl&#;k alanlarda yeti&#;ir.

Siyah renge sahip olan ard&#;ç a&#;ac&#;n&#;n meyvesi, &#;ifal&#; yap&#;s&#;ndan dolay&#; özel bir meyvedir. A&#;ac&#;n meyveleri eylül, ekim ve kas&#;m aylar&#;nda olgunla&#;&#;r ve toplanarak bu aylarda taze olarak tüketilebilir ya da kurutulur. Sivri, i&#;neli ve sert yap&#;ya sahip olan ard&#;ç yapra&#;&#; içeri&#;inde yer alan silisik asit nedeniyle tüm y&#;l boyunca rengini koruyabilir.

Yüksek oranda C vitamini, organik asitler, bak&#;r, demir, kalsiyum, reçine ve glikoz içeren ard&#;ç meyvesi kurutulur ve yayg&#;n olarak ard&#;ç çay&#; &#;eklinde kullan&#;l&#;r. Ayr&#;ca glikoz içeri&#;inden dolay&#; a&#;ac&#;n meyvesinden ard&#;ç pekmezi, ard&#;ç bal&#; ve ard&#;ç reçeli yap&#;l&#;r.

&#;çeri&#;inde yer alan organik maddelerden dolay&#; meyvesinden elde edilen ya&#;a ard&#;ç katran&#; ya&#;&#; denilmektedir. Ard&#;ç çam&#; odun niteli&#;i ta&#;&#;yan bir a&#;aç türüdür. Bu özelli&#;inden dolay&#; ard&#;ç a&#;ac&#; sa&#;lam ve güçlü odun evlerin yap&#;s&#;nda kullan&#;l&#;r. Ard&#;ç a&#;ac&#; in&#;aat, kozmetik, t&#;p ve mobilya sektöründe de kullan&#;l&#;r ve ard&#;ç çekirde&#;i tesbih yap&#;m&#;nda kullan&#;l&#;r.

Ard&#;ç A&#;ac&#; Faydalar&#; Nelerdir? Neye &#;yi Gelir?

  • Ard&#;ç a&#;ac&#;ndan elde edilen ard&#;ç katran&#;, cilt üzerine do&#;rudan sürülerek kullan&#;ld&#;&#;&#;nda ergenlik sivilceleri, uyuz ve sedef hastal&#;&#;&#;na iyi gelir. Bu özelli&#;inden yararlan&#;larak ard&#;ç katranl&#; sabun egzama hastalar&#; için önerilir.
  • Ard&#;c&#;n a&#;r&#; kesici özelli&#;i vard&#;r. Burkulma ve çarpma gibi kazalarda a&#;r&#;lar&#;n dindirilmesinde kullan&#;l&#;r. Ayr&#;ca vücutta olu&#;an kramplara da iyi gelir.
  • Ard&#;ç meyvesinin yüksek C vitamini içeri&#;i di&#; etinin güçlenmesini sa&#;lar ve a&#;&#;z kokusunu giderir.
  • &#;drar söktürücüdür ve so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;n&#;n tedavisinde etkindir.
  • Antiseptik özelli&#;e sahip olan ard&#;ç otu, selülitlerin giderilmesinde de önemli rol oynar.
  • Antioksidan özelli&#;i ile vücudun ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendirerek hastal&#;klara kar&#;&#; direncini art&#;r&#;r ve zindelik sa&#;lar.
  • Ard&#;ç suyu düzenli olarak kullan&#;ld&#;&#;&#;nda akci&#;er ve ba&#;&#;rsak enfeksiyonlar&#;n&#; tedavi edebilir. Hazm&#; kolayla&#;t&#;rarak midenin güçlenmesini sa&#;lar. Gaz sanc&#;lar&#;n&#; ortadan kald&#;rarak ba&#;&#;rsaklar&#; rahatlat&#;r.
  • Kad&#;nlardaki adet düzensizliklerinin düzenlenmesinde ve &#;iddetli adet a&#;r&#;lar&#;n&#;n azalt&#;lmas&#;nda önemli rol oynar.
  • Ard&#;ç kokusu kendine has güzel bir kokudur. Bu özelli&#;inden dolay&#; ard&#;ç sabunu ve ard&#;ç kolonyas&#; yap&#;m&#;nda kullan&#;l&#;r. Ayr&#;ca ard&#;ç saç derisinde görülen kepeklenmeyi önler. Ard&#;ç kullan&#;larak haz&#;rlanan ard&#;ç &#;ampuan&#; kepek problemi olanlar için önerilir.
  • Antioksidan özelli&#;i ile vücuttan toksin maddelerin ve fazla suyun at&#;lmas&#;n&#; sa&#;lamak ard&#;ç çiçe&#;i faydalar&#; aras&#;nda yer al&#;r.

Ard&#;ç Ya&#;&#;n&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

  • Ard&#;ç ya&#;&#; yap&#;m&#; so&#;uk pres yöntemi ile oldu&#;u için bitkinin içinde yer alan tüm organik asitler, vitamin ve mineraller korunur. Ard&#;ç ya&#;&#;n&#;n en etkili oldu&#;u hastal&#;klardan biri sinüzittir. Sinüzit hastalar&#;n&#;n pamuk üzerine dökülen ard&#;ç ya&#;&#;n&#; koklamas&#; önerilir.
  • Romatizma hastal&#;&#;&#;n&#;n tedavisinde de oldukça etkili olan ard&#;ç ya&#;&#;, hastal&#;&#;&#;n oldu&#;u bölgeye haricen uygulanabilir. Ard&#;ç ya&#;&#; kremi de ya&#;&#;n kendisi kadar etkilidir.
  • Düzenli olarak ard&#;ç a&#;ac&#; ya&#;&#; içilmesi, idrar yollar&#;nda olu&#;an ve hatta mesaneye kadar ula&#;an iltihaplar&#;n kurutulmas&#;na yard&#;mc&#; olur.
  • Ard&#;ç meyvesi ya&#;&#;, bron&#;it hastalar&#;n&#;n tedavisinde olumlu etkiye sahiptir. A&#;&#;z ya da burun yoluyla ard&#;ç ya&#;&#; kullan&#;m&#; önerilir.
  • Üst solunum yollar&#;nda meydana gelen enfeksiyonlar sonucu olu&#;an öksürüklerin kesilmesinde önemli rol oynar.
  • Ard&#;ç ya&#;&#; saç derisinde olu&#;an kepek, ka&#;&#;nt&#; ve k&#;zar&#;kl&#;k gibi problemlerin ortadan kald&#;r&#;lmas&#;nda etkilidir. Do&#;rudan cilde uygulanan ard&#;ç ya&#;&#; cilt hastal&#;klar&#;n&#;n tedavisinde destekleyici rol oynar.

Ard&#;ç Sirkesi Faydalar&#; Nelerdir?

  • Kad&#;nlarda meydana gelen beyaz ak&#;nt&#;y&#; önleyen ard&#;ç sirkesi, adet a&#;r&#;lar&#;n&#;n da azalmas&#;na yard&#;mc&#; olur.
  • Ard&#;ç sirkesi cilt üzerine do&#;rudan uyguland&#;&#;&#;nda cilt hastal&#;klar&#;n&#;n tedavisinde önemli rol oynar.
  • Ard&#;ç sirkesi temiz bir bezin üzerine dökülerek ba&#;a konuldu&#;unda ba&#; a&#;r&#;lar&#;n&#;n geçmesini sa&#;lar.
  • Ard&#;ç sirkesinin kan temizleyici özelli&#;i vard&#;r. Her sabah aç karn&#;na ard&#;ç sirkeli bir bardak su tüketilmesi kan &#;ekerinin düzenlenmesine yard&#;mc&#; olur ve kans&#;zl&#;&#;&#; önler. Ayr&#;ca kilo problemi olanlar için aç karn&#;na ard&#;ç sirkesi tüketimi metabolizmay&#; h&#;zland&#;r&#;c&#; etkisinden dolay&#; önerilir.

Ard&#;ç Ya&#;&#; Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Ard&#;ç ya&#;&#; a&#;&#;z yoluyla, burun yoluyla ve haricen kullan&#;l&#;r. A&#;&#;z yoluyla kullan&#;lan ard&#;ç ya&#;&#; genel olarak iç hastal&#;k problemlerinde kullan&#;l&#;r. Ac&#; bir tada sahip olan ard&#;ç ya&#;&#;n&#; rahat bir &#;ekilde tüketebilmek için kesme &#;eker üzerine birkaç damla dökebilirsiniz. Ayr&#;ca ard&#;ç ya&#;&#;n&#; salata ve sebze yemeklerine dökerek de kullanabilirsiniz. Sinüzit, öksürük gibi problemlerin tedavisini desteklemek amac&#;yla ard&#;ç ya&#;&#; burun yoluyla kullan&#;l&#;r. Bunun için bir pamuk üzerine ard&#;ç ya&#;&#; dökülerek derin derin koklan&#;r.

Genellikle cilt hastal&#;klar&#; için ard&#;ç ya&#;&#; haricen kullan&#;l&#;r. Basur gibi hastal&#;klar için ard&#;ç ya&#;&#; do&#;rudan hastal&#;kl&#; bölgeye sürülür. Ard&#;ç ya&#;&#; özellikle bel f&#;t&#;&#;&#; tedavisinde kullan&#;l&#;r. Bir su barda&#;&#; saf su kaynat&#;larak içine 3 yemek ka&#;&#;&#;&#; atkuyru&#;u otu eklenir. Bu kar&#;&#;&#;ma 15 damla ard&#;ç ya&#;&#; damlat&#;larak bir ta&#;&#;m kaynat&#;l&#;r. Hafif &#;l&#;mas&#; beklenildikten sonra geni&#; bir kap içerisine kar&#;&#;&#;m süzülür. Süzülen içerik elinizle belinizin üst bölgesinden kuyruk sokumuna kadar sürülür. kez bu i&#;le tekrarland&#;ktan sonra 5 dakika kadar bekletilerek durulan&#;r. &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan önerilen bu kür günde 2 kez uygulanabilir.

ARDIÇ TOHUMU İLE ZAYIFLAMA

ARDIÇ TOHUMU ZAYIFLATIYOR

Ardıç tohumunun özellikleri başında söyleyebileceğimiz vücutta biriken gereğinden fazla suyun atılmasını sağlar. Mide ve bağırsakların da iyi çalışmasını ve metabolizmanın da hızlı çalışmasını sağlar. Metabolizmanın hızlı çalışmaya başlamasıyla beraber daha basit kilo vermeye başlarız. Bu özelliklerinden dolayı, Ardıç tohumu bir çok bitkisel diyet hapında, zayıflama hapları içerisinde kayda değer bir etken madde olarak yer almaktadır.

Ardıç tohumu, eski çağlardan beri bitkisel tıp alanında yaygın bir biçimde kullanılmış olan şifalı bir bitkidir. En mühim özellikleri başında idrar ve ödem söktürücü olarak işlev görmesi gelir. Vücudun sıvı dengesini kurmakta oldukça yararlı olan ardıç tohumu, bilhassa böbrekleri çalıştırır ve böbrek rahatsızlıklarına bitkisel çözümler sunar.

Birçok rahatsızlığa çözüm yolu sunan ardıç tohumu solunum yolları hastalıklarına da iyi gelip içerisinde bulunan yağ asitleri sayesinden nefes darlığına da iyi gelir. Ardıç tohumunun sudaki dezenfektan etkisi nedeni ile iyi bir mikrop kırıcı olduğunu ve içme sularına klor yerine atılabileceğini de söyleyelim.

Kullanımının herhangi yan etkisi yoktur; fakat gereğinden fazla derecede tüketilmesi halinde su atımına sebep olacağı için ölçülü tüketilmesini öneriyoruz. Kanser, eklem rahatsızlıkları ve romatizma gibi ciddi rahatsızlıklara da iyi gelmesiyle bilinir. Kullanımı esnasında hidroklorik asit düzeyi arttığı için midede gaz oluşturur. Bu özelliğiyle birlikte hazım kolaylaşır ve kusma engellenerek bitkisel bir tedavi örneği olarak kullanılmasına yarar sağlar.

ALINTI

 

BİTKİ ANSİKLOPEDİSİ

funduszeue.info

Diğer İsimleri : Ar’ar, Ephel, Luniperus Communis, Juniperus, Baie de Genevrier

 

Botanik Bilgi : Kozalaklılardan; metre boyunda bir ağaçtır. Yaprakları ince, uzun, sivri ve güzel kokuludur. Meyveleri; siyah, parlak kozalak şeklindedir. Bunlara “Ardıç tohumu” da denilir. Kasım ve Aralık aylarında toplanıp, kurutulur. Bir çok türü vardır.

 

Bilinen Bileşimi : Esans, glikoz, sakaroz, juniperin, yünen, borneol, terpineol, izoborneol, kamforu, sidrol, dipenten, d-a pinen, a-felandren, reçinemsi madde, çeşitli asitler vb.

 

Özellikleri :Diüretik / idrar söktürücü, sudofifik / terletici, stomaşik / mideyi kuvvetlendirici, antiseptik / mikrop öldürücü, balgam çıkartıcı tesire sahiptir.

 

Faydaları :

 

Dallarından yapılan merhem deri üzerine sürülerek ovulursa, cilt hastalıklarına iyi gelir.

 

Ardıç terletici bir bitki olduğundan romatizma ve soğuk algınlığına iyi gelir.

 

Kandaki şeker miktarını düşürür.

 

Regl ağrılarını dindirir, kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.

 

Nefes kokularını giderir.

 

Kansızlığa iyi gelir.

 

İdrar söktürür.

 

Rendelenmiş meyveleri sirke içine konup bekletildikten sonra bir bezle alın üzerine sarılırsa baş ağrılarını giderir.

 

Taze meyvelerin ezilmesiyle elde edilen şurup öksürüğe çok iyi gelir.

 

Taze dallarının çayı zayıflamak için kullanılır.

 

Kanı temizler, bunun için ilk gün 4 tane ardıç meyvesi yenilir. Sonra her gün bir tane artırılarak 12 gün devam edilir. On ikinci günün sonunda birer adet azaltılarak 12 günde böyle yemeye devam edilirse kanı temizler.

 

Nasıl Kullanmalıyız:Hafifce dövülmüş meyvelerinden 1 çoba kaşığı gr. kaynayan suya atılarak su ateşten indirilir. 2 saat demlendirilerek günde 4 defa yemeklerden önce içilir.


Yan Tesirleri: Böbrek hastalarına ve hamilelere yasaktır. 6 haftadan fazla kullanılmaz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Ardı&#; Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Ardı&#; Tohumu Faydaları Ve &#;zellikleri

Ardıç tohuma dair en fazla merak edilen hususlardan biri yetiştiği bölgeler. En fazla Asya ve Avrupa kıtasında yetişen ardıç tohumu, ardıç meyvesinden gelişiyor. Ardıç meyvesinden elde edilen ardıç tohumu mevsiminden sonra bir alanda bekletilerek kurtulmaktadır. Ardıç tohumlarının güneş görmeyen bir yerde kurtulması oldukça önemli olup bu noktaya dikkat edilmektedir. 

Ardıç Tohumu Nedir?

Ardıç ağacı, metre boyunda bir ağaçtır. Ardıç ağacının yaprakları uzun, sivri ve ince yapılı olup hoş bir kokuya haizdir. Ardıç ağacının meyveleri şifa deposu olarak mucizevi olarak görülmektedir. Çoğunlukla çay şeklinde kullanımları ile türlü sağlık problemlerine etkili çözümler sunmaktadır. 

 Şifa olması istenen sağlık problemlerine bağlı olarak kullanım şekli de değişkenlik göstermektedir. Ardıç ağacının meyveleri siyah, parlak kozalak biçimindedir. Bu meyvelere ardıç tohumu denilmekte ve kasım, aralık aylarında toplanarak kurutulmaktadır. Kurutulduktan sonra harici olarak ya da çayı yapılarak da tüketilmektedir. Bu meyvenin çayı son derece yararlıdır. 

Ardıç Tohumu Ne İşe Yarar?

 Ardıç tohumu, toksinlerin temizlenmesinde etkili olmaktadır. Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaktadır. Ruhsal hastalıklar için eski çağlardan beri kullanılan ardıç ağacının tohumundan yapılan çay, vücuttaki sinirleri yatıştırmaktadır. Bunun yanında dalları yakılıp çıkan duman yolu ile de beyindeki hücrelerin sağlığının korunarak sinirli ve depresyonlu ruhsal durumların yaşanmasının önüne geçtiği çeşitli kaynaklarda dile getirilmektedir. 

Ardıç Tohumu Faydaları

- Damar tıkanıklıklarını önler. Damar tıkanıklıkları ileri yaşlardan başlayarak hayatı tehdit eden bir durum arz eder. Bu nedenle ardıç tohumu çayı tüketilmesi damar tıkanıklıklarından kurtulmada tavsiye edilen bitkisel yöntemler arasında öne çıkıyor. Damar tıkanıklığına bağlı olan ve sonradan gelişen tüm rahatsızlıklarda ardıç tohumunun sağlıklı ve dengeli bir biçimde tüketimi öneriliyor. Hatta ardıç tohumu, damar tıkanıklığına karşı kullanılabilecek en etkili tedavi seçeneklerinden biri olarak görülmektedir. 

- Şeker hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır. Şeker hastalığı tedavisinde ardıç tohumu çayı kullanımı tercih edilen bir yöntemdir. Ardıç tohumu, şeker hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan çeşitli faktörleri ortadan kaldırıcı bir nitelik taşımaktadır. Şeker hastalığında ortaya çıkan insülin direncine yönelik yine ardıç tohumunun kullanımı göze çarpmaktadır. Ardıç tohumu şeker hastalarının insülin seviyelerini dengelemekte ve kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlamaktadır. 

 - Sindirim sistemini düzenleyici özelliğe haizdir. Yapılan araştırmalar neticesinde ardıç tohumunun sindirim sistemine olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir. Sindirim sistemini düzenleyen ardıç tohumu sindirim sistemini onarır. Bundan dolayı çok sayıda insan tarafından ardıç tohumu bitkisel tedavi amaçlı kullanımı tercih edilen bir tohum olarak öne çıkmaktadır. 

Ardıç Tohumu Özellikleri

 Ardıç tohumu, dağlık bölgelerde yetişir. Bu faydalı tohum görünüm itibari ile çalıya benzeyen bir bitki türü ürünüdür. Diğer ağaç türleri ile kıyaslandığı zaman uzun ömürlü yapıya haizdir. Yağ olarak da tüketilir. Ağır yemekleri hafifletmek amacı ile tüketimi gözlenir. Şifa verici özelliği ile çeşitli hastalıkların bitkisel yöntemlerle etkili bir biçimde tedavisinde kullanımı tercih edilen özel bir tohum türüdür.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası