makro besin ihtiyacı hesaplama / Makro Hesaplayıcı | Dr. Can ile Fitekran

Makro Besin Ihtiyacı Hesaplama

makro besin ihtiyacı hesaplama

Günlük Makro Besin Hesaplama

Günlük makro besin ihtiyacı nasıl hesaplanır öğrenmek istiyorsanız size özel olarak hazırladığımız makro hesaplama aracı ile günde ne kadar karbonhidrat, protein ve yağ tüketmeniz gerektiğini hemen öğrenebilirsiniz.

Sporcular, definasyon döneminde olanlar ve ketojenik diyet gibi farklı türlerde diyet yapanlar makro besin hesaplayıcı ile günlük makro değerlerini kolaylıkla hesaplayabilir. Program aracılığı ile aynı zamanda almanız gereken kalori miktarını da görebilirsiniz.

Hedefe ulaşmak için gelişigüzel davranamazsınız. Aksi durumda emekleriniz boşuna gidebilir. Biz sizin sağlığınızı korumak istediğinizi biliyoruz. O halde besin türlerini doğru miktarda almalısınız, öyle değil mi?

Hedefler bağlamında yorumlayacak olursak kilo almak isteyen birinin tüketmesi gereken karbonhidrat oranı ile kilosunu korumayı amaçlayan birinin tüketmesi gereken karbonhidrat oranı aynı değildir. Bu durum proteinler ve yağlar için de geçerlidir. Peki bu oranları hesaplamak neden önemlidir?

Makro Hesaplama Neden Önemlidir?

Makro besinler, temel enerji kaynağı olan karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerdir. Her birey yaşamını sürdürmek, büyümek ve üremek için bu besinlere ihtiyaç duyar.

Beslenme programlarında bu üç besin grubuna belirli miktarlarda yer verilir. Ancak miktarlarda herkes için geçerli bir standart bulunmamaktadır.

Günlük tüketilmesi gereken temel besinlerin miktarı, yaş, boy, cinsiyet, aktivite durumu ve hedef gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Örneğin aynı yaşta, aynı kiloda ve aynı boyda yetişkin bir kadın ile erkeğin tüketmesi gereken protein miktarı farklıdır.

Televizyondan ya da bir arkadaştan edinilen bilgilere göre uygulanan beslenme programı sanıldığı kadar etkili olmayabilir.

Metabolizmanıza, yaşınıza, cinsiyetinize, boyunuza ve egzersiz yoğunluğunuza uygun olmayan miktarda besin tüketilmesi sizi hedefinize yaklaştırmak yerine ondan iyice uzaklaştırabilir.

Uygun besin miktarlarından uzak bir beslenme programının işe yaramadığını düşünmeye başladıysanız miktarlar konusunda yeniden düşünmeye ihtiyacınız olabilir. Çünkü bu sizin hedefe ulaşma konusundaki motivasyonunuzu azaltarak, belki de bir daha diyet yapmanızı engelleyebilir.

Makro Besin İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

21 yaşında 80 kg kütleli ve cm boyunda bir erkek haftada 3 kez egzersiz yapıyor olsun. Bu delikanlı, kilo almak ve kas kütlesini artırmak istiyor ise gram arasında karbonhidrat, gram kadar protein ve gram arasında yağ tüketmelidir. Ancak bu değerlerin hangi besinler ile karşılandığı daha önemlidir.

Makro besin miktarı belirlendikten sonra miktarların hangi besinlerle karşılanacağını doğru şekilde belirlemek gerekiyor. Örnekten yola çıkarsak gram karbonhidratın hepsini kilo aldırıcı takviye ile doldurabilir ancak bu hiç de sağlıklı olmaz.

  • Karbonhidrat olarak basit şekerler yerine kompleks yapılı olanları tercih edebilirsiniz.

Makro değerlerinizi hesapladıktan sonra yapmanız gereken hangi besinleri tüketebileceğinizi planlamaktır. Örneğin aşağıdaki listedeki besinler size yardımcı olacaktır.

Sağlıklı Makro Kaynakları (Karbonhidrat/Protein/Yağ) (1 Porsiyon)

  • Zeytinyağlı barbunya yemeği (42/15/14)
  • Etsiz nohut yemeği (45/21/11)
  • Yeşil mercimek (34/21/1)
  • Bulgur pilavı (23/3/3)
  • Pirinç pilavı (42/3/0)
  • Tavuk göğsü haşlama (0/38/1)
  • Patatesli kırmızı et haşlama (15/19/26)
  • Kıymalı pide (40/13/14)

Kas kütlesini artırmayı hedefleyen biri için bazı besinlerden 1 porsiyon yeterli olmayabilir ve farklı besin kaynaklarına ihtiyaç duyulur. Bu bağlamda makro besin ihtiyacını karşılamak istiyorsanız size özel olarak hazırladığımız besin rehberlerine göz atabilirsiniz.

funduszeue.info

 · Makro besin ihtiyacı hesaplama aracımızı kullanarak kilo almak için hangi besin türünden yaklaşık kaç gram tüketmeniz gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Kas yapmak için hangi besinler tüketilmeli? Kas yapmak için beslenmenizde karbonhidrat ağırlığını azaltarak protein ağırlığını artırmalısınız.

Makro Besin Oranı Kilo Verdirir mi? Makro Besin Hesaplama

Makro besin değerleri hesaplama örneği İşte, % 40 karbonhidrat, % 30 protein ve % 30 yağ içeren kalorili bir diyet için makro besinlerin nasıl hesaplanacağına dair bir örnek. Karbonhidratlar Gram başına 4 kalori kalorinin % 40’ı = karbonhidrat kalorisi Günde toplam 90 gram karbonhidrat = /4 = gram Proteinler

Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama ve Beslenme Programı &#;

 · Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama Formülü. Günlük kalori ihtiyacımızı hesaplamak için birçok formül mevcut. Bu formüller kilomuzu, yaşımızı, boyumuzu, cinsiyetimizi, bazıları yaşımızı kullanarak hesaplama yapmamızı sağlarlar. Biz sizi bu formüller ve sayılarla uğraştırmamak için kullanması oldukça kolay bir &#;

Agi hesaplama &#; Mikro Yazılım

Mikbüro V14 de Asgari geçim İndirim hesaplanmasınde bir şey dikkatimi çfunduszeue.infoelin eşi çalışmıyor ve 3 tanede çocuğu varsa yılı için hesaplanması gereken AGİ aylık 87,48 olması gerekirken program 82,01 olarak hesaplıyor.Bütün kayıtları kontrol ettiğim halde kayıt hatası bulamadıfunduszeue.info parametrelerde Aylık maksimum AGİ diye bişey gördüfunduszeue.infoi &#;

Günlük Makro Besin İhtiyacı Nasıl Hesaplanır? &#; UTHealthLeader

 · Günlük makro besin ihtiyacı nasıl hesaplanır? Bu sorunun cevabını vermeden önce makro besin ve mikro besinin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Vücudumuzun yoğun miktarda ihtiyaç duyduğu besinler makro besinlerdir. Makro besinler; protein, karbonhidrat ve yağlar olarak sınıflandırılmaktadır.

Makro Besin Nedir? Makro Besin Öğeleri &#; &#; Senfitsin

 · 1- Protein. Aminoasit zincirlerinden oluşan proteinler, kas gelişim ve onarım sürecine katkı sağlayan önemli bir makro besin öğesidir. 1 gram protein 4 kaloridir.. Günlük beslenmenizin yaklaşık olarak %20’si proteinlerden oluşmalıdır. Yoğun fiziksel aktivite döneminde bu oran %40’lara kadar çıkabilir. Proteinler &#;

Mikro kameralı sapık bankacı! Şoke eden yöntem internet &#;

16 saat önce · Mikro kameralı sapık bankacı! Şoke eden yöntem internet sitesinde ortaya çıktı. Şişli &#;de bir bankanın birinci ve dördüncü katındaki kadınlar tuvaletine yerleştirilen gizli &#;

Makro ve Mikro Besinler &#; Fit ve Zinde

 · Mikro besinler arasında bulunan iz elementler ise, vücuda alınan tüm besin kaynaklarındaki değerli vitamin, mineral ve diğer maddelerin daha iyi bir şekilde işlenmesine ve hücreler arası etkileşimin sağlanmasında önemli görevlere sahiptirler. Kükürt, klor, magnezyum, fosfor, potasyum, azot, mangan ve sodyum gibi birçok iz &#;

Makro Besinler Nedir Nasıl Hesaplanır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası