polonya konsolosluğu vize takip / Polonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Polonya Konsolosluğu Vize Takip

polonya konsolosluğu vize takip

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Hakkında

Vize İşlem takip belgesi vize almak isteyen kişilerin vize almaları gerekir. Alınan vize kısa süreli bir seyahat için ise o zaman 90 günlük olur. Yani gün içerisinde ülkeden sadece 90 gün kalma hakkınız vardır. Ne kadar kaldığınız ya da kaç kere giriş çıkış yaptığınız gibi bilgilerin hepsi saklanır. Bu sayede siz ile ilgili bilgiye de ulaşılmış olur. Vize başvuru takip işlemini yapmak için 3 farklı yol vardır. Öncelikle e posta yolu ile vize başvuru merkezine ulaşılması gerekir. Ardından size e posta ile dönüş yaparak bilgi verirler. Aynı zaman da SMS ile de vize işlem takibini yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra arzu etmeniz halinde internetten de bilgi sahibi olma imkanınız vardır. İnternetten başvurunuza girerek bakabilirsiniz. Bunun içinde öncelikle doğum tarihinin ve gelen formda yazılı bulunan referans numaraları kullanılmalıdır. Bu sayede kesin bir bilgi elde imkanı olur. Eğer dilerseniz telefon ile şubenizi arayarak da kolay bir şekilde başvuru işleminiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Polonya Vize Ücreti ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Nedir?

Polonya vize işlem takip belgesi, vize başvurusunda bulunan kişilerin vize almaları gerekir. Alınan vize kısa süreli seyahat için ise o zaman 90 günlük olarak verilir. Yani gün içerisinde ülkede yalnızca 90 gün kalma hakkınız olmaktadır. Ne kadar kaldığınız veya kaç defa giriş ve çıkış yaptığınız bilgilerin tümü saklanır. Bu sayede sizinle ilgili bilgilerin tümüne ulaşılmış olunur. Vize başvurularının takibini yapmak için 3 farklı yöntem uygulanır. İlk olarak e posta yoluyla vize başvuru merkezine ulaşılması gerekecektir. Daha sonra size e posta ile dönüş sağlanarak bilgi verilir. Aynı zaman da SMS yoluyla vize işlem takibinizi yapabilirsiniz.

Bunların yanında sizin istemeniz durumunda internetten de bilgi alabilirsiniz. İnternetten başvurunuzu girerek takip edebilirsiniz. Bunun için gerekli olan bilgiler olarak doğum tarihiniz ile form üzerinde yazılı olan referans numaraları kullanılır. Bu neticeyle kesin bir bilgi sahibi olmuş olursunuz.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Nasıl Doldurulur?

Polonya vize işlem takip belgesi resmi evrak olarak kabul edilmektedir. Bu belge amacına uygun olarak doldurulması gerekir. Yanlış veya hatalı bilgilerin verilmesi durumunda vize red olur ve ceza almanıza neden olabilir. Polonya vize işlem takip belgesi formu büyük harfler olacak şekilde ve tükenmez kalemle yazılması gerekir. Daha sonra bu belgeyi doğru şekilde doldurduktan sonra imzalamanız gerekir. Öncelik olarak seyahat edilecek yerin belirlenmesi gereklidir. Daha sonra gerekli evrakların hazırlanması işlemlerini yapınız. Kişisel bilgileri doğru olarak yazmanız gerekir. Son olarak da adınız ve soyadınız ile birlikte T.C. kimlik numaranızı yazın. Fotoğraf bölümüne fotoğrafınızı yapıştırmayı unutmayın.

Polonya Vize başvurusu için randevu alınması gereklidir. Bu aşamalarda Polonya vize işlem takip belgesi başvuru dosyasında bulunması gerekir. Polonya vizesi için gerekli olan evraklar tam olmalı ve hatasız bir şekilde doldurulması gerekir.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Doldurulurken Dikkat edilmesi Gerekenler

Polonya vize işlem takip belgesi doldurulurken dikkat edilecek bazı kurallar bulunmaktadır. Dikkat edilecek kuralların en önemlisi, Polonya vize başvuru belgesi eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekir. Polonya konsolosluğu, vize başvurusu için gerekli olan bilgilere Polonya vize işlem takip belgesi ile ulaşılıp bilgilendirme yapılmaktadır. Bu belge üzerinde belirtmiş olduğunuz bilgiler vize başvurunuzda esas olarak alınır. Yanlış hatalı bilgiler ile karşılaşılması durumunda vize başvurunuz iptal olur. Polonya vize işlem takip belgesini doğru ve düzenli bir şekilde hazırlamanız gerekir. Vize başvurunuz iptal olması durumunda tekrar yeniden başvuru yapmanıza gerek duyulacaktır. Bu nedenle gerekli olan evraklarınızı kontrol etmede size faydalı olacaktır. Polonya vize işlem takip belgenizi doğru ve hatasız olarak doldurmanız durumunda Polonya vize işlemleriniz kısa sürede tamamlanmış olur. Kısa süre içerisinde vize başvurularınız onaylandıktan sonra gerekli bilgiler size iletişim araçlarıyla bildirilir.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Örneği

Polonya Vize Takip Formu

Vize Merkezi                                                              Vize Takip Formu                                               Fotoğraf Bölümü

                                                                                          Vize takip No:

                                                                                          Tarih:

Müşteri Bilgileri

Adı Soyadı:………………………………………seafoodplus.infon……………………………………Eposta

Vize Bilgileri

Ad Soyad:……………………………………………Pasaport No:

Uyruğu:………………………………………………Pasaport Türü:

Vatandaşlık No:………………………………….Veriliş Tarihi:

Doğum Tarihi:…………………………………….Geçerlilik tarihi:

Doğum Yeri:……………………………………….Veren Makam:

Cinsiyet:……………………………………………seafoodplus.infot Edilecek Ülke:

Adres:………………………………………………Seyahat Tarihi:

Eposta:………………………………………………Vize Ücreti:

Telefon………………………………………………Tahsil:

Vize Tipi:……………………………………………Bakiye:

Müşteri Temsilcisi:…………………………….Fatura Kesilecek Mi:

                                                                             Fatura Vergi Numarası:

                                                                             Fatura Mail Adresi

VİZE EVRAKLARININ TESLİMİ: Vize başvurusu için gerekli olan ve Konsolosluğun bildirdiği evraklar, vize masrafları, başvuru yapılan ülkede seyahat sigortası zorunlu ise seyahat sigortası ücreti ve hizmet bedeli tam olarak başvuru sahibi tarafından Vize Merkezi’ne teslim edilir. Teslim edilen pasaportun talep tarihinden itibaren gerekli olan geçerlilik süresi seyahat yapılacak ülkeye göre farklı olmaktadır. Teslimi yapılacak pasaportun geçerlilik süresinin seyahat yapılacak ülkenin kriterine uygunluğundan talep sahibi sorumludur.

Ad Soyad:

T.C. Kimlik No:

Tarih:

İmza:

Buraya yazılacak olan bilgiler doğru ve hatasız olacak şekilde güncel bilgiler olması gerekir.

Polonya Vize Rehberi

Polonya, Türkiye’ye olan yakın konumu ile pek çok kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerden biridir. Bazıları bu ülkeye geçici bazıları ise kalıcı olarak gider. Buna göre almaları gereken vize türleri de değişiklik gösterir. Eğer siz de Polonya’ya gitmek istiyorsanız, bilmeniz gereken pek çok şey vardır. Bunlar sayesinde daha kolay bir şekilde Polonya’ya gidebilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız Polonya vize rehberi.

Polonya Vize Başvurusu

Polonya’ya gitmek isteyenlerin yapması gereken ilk şey vize başvurusunda bulunmaktır. Bu başvurunun hangi vize tipine yapılacağı ve nerede gerçekleştirileceği ise Polonya ziyaretinin amacına göre değişiklik gösterir. Ancak tüm Polonya vize başvurularında randevu almak zorunludur. Randevu aldıktan sonra ise başvuru formu doldurup talep edilen evrakları hazırlamak gerekir. Bu evraklar randevu gününde teslim edilir ve başvuru işlemi tamamlanmış olur.

Polonya Vize Çeşitleri

Polonya’ya gidecek olanlar için çeşitli vize türleri vardır. Bu vize çeşitleri arasından ihtiyaçlara uygun olan tercih edilmeli ve ona başvuru yapılmalıdır. Eğer Polonya’ya turistik amaçla gidiyorsanız, almanız gereken Polonya vizesi Schengen C vize tipidir. Polonya Schengen bölgesi içinde bulunur ve bu vizeyi aldığınızda Schengen alanında günde maksimum 90 gün konaklayabilirsiniz. Polonya vize türleri kısaca aşağıda açıklanmıştır:

  • Polonya Eğitim ve Araştırma Vizesi: Polonya’da öğrenci olabilmek için yükseköğretim kurumundan kabul aldıktan sonra başvurulması gereken D tipi Ulusal vize tipidir.
  • Polonya Transit Vize: Polonya üzerinden aktarma ile başka bir ülkeye seyahat edilecekse, Polonya transit vize alınması gerekir. Geçici yani A tipi bir Schengen vize türüdür ve havaalanlarının transit bölümlerinde geçerlidir.
  • Polonya Şoför Vizesi: Türkiye’de kayıtlı araçları kullanarak Polonya’ya uluslararası yük taşıyan şoförlerin Polonya şoför vizesi alması gerekir. Bu vizeyi almak için Polonya’ya giriş, çıkış ve kalış tarihlerinin belirtildiği bir dilekçe hazırlanmalıdır.
  • Polonya Kültürel, Sportif ve Konferans Vizesi: Polonya’da gerçekleşecek kısa süreli kültürel ve sportif etkinlikler için başvurulması gereken C tipi vizedir. Bu vize türü, 6 ay içinde maksimum 90 gün Polonya’da ya ad herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni verir.
  • Polonya Aile Ziyareti Vizesi: Polonya’da yaşayan ya da oturum izni olan aile üyelerini, akrabaları ya da arkadaşları ziyaret etmek için bu vizeye başvurmak gerekir. C tipi yani kısa süreli bir vize türüdür.
  • Polonya Ticari Vize: İş toplantıları, fuar gezileri ve kongreler için başvurulması gereken Polonya ticari vizesi, Schengen vizesi kapsamında yer alır.

Polonya Vize Başvuru Şartları

Polonya vizesine başvuru yapabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. Öncelikle Polonya’nın bordo pasaporta sahip Türkiye vatandaşlarından vize talep ettiğini bilmelisiniz. T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olan vatandaşlar ise günde maksimum 90 gün konaklama şartı ile Polonya vizesinden muaftır. Ayrıca hangi pasaport türüne sahip olursanız olun, pasaportunuzun geçerlilik süresi seyahat sonrası en az 3 ay olmalıdır. Polonya vizesine başvuru şartları ile ilgili şunları bilmeniz gerekir:

  • Bordo pasaportu olan Türkiye vatandaşlarının pasaportlarının geçerlilik tarihi, vize bitiminden itibaren en az 3 ay daha devam etmelidir.
  • Evlenme ya da boşanma nedeniyle soyadı değişikliği söz konusuysa, pasaportun güncel şartlara uygun olması gerekir.
  • Pasaportta yer alan tüm bilgilerin kimlik bilgileriyle uyumlu olması gerekir.
  • Polonya vizesi alabilmek için gerekli olan belgeler, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Ankara Büyükelçiliğinin talep ettiği şekilde olmalıdır.
  • Polonya vizesine başvurabilmek için seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonları tamamlanmalıdır.
  • Polonya seyahatinin amacı, masrafları karşılama garantisi veren mali kaynaklar, başvuru yapan kişinin Türkiye’ye geri döneceğini kanıtlayan belgeler hazırlanmalıdır.

Polonya Vize Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Polonya vizesine başvuruda bulunabilmek için talep edilen evrakları hazırlamak gerekir. Bu başvuruda istenen belgeler ise şunlardır:

  • Pasaport
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Polonya Vize Başvuru Formu
  • Son 3 yıl içinde alınmış Schengen vizesi fotokopileri
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Uçak bileti ve rezervasyonlar gibi seyahat belgeleri
  • Finansal durumu gösteren belgeler
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Polonya’ya seyahat amacını gösteren belge
  • Emekliler için emekliliği gösteren belge
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Evliler için evlilik belgesi
  • Memurlar için bağlı bulundukları kurumdan alınmış resmi izin belgesi, oda sicil kaydı
  • Vize başvuru ücret makbuzu
  • 18 yaşından küçükler için muvafakatname

Polonya Vizesi Başvuru Ücretleri

Polonya vize başvurusunda ücretlerin nakit olarak ödenmesi gerekir. Başvurulan vize türüne göre fiyatlar değişiklik gösterir. C tipi Schengen vize kısa süreli seyahatler içindir ve D tipi yani uzun süreli vizelerle aynı fiyatta değildir. Ayrıca yaşa göre de Polonya vizesi başvuru ücretleri farklılık gösterir. Polonya vizesi ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • yaş aralığı için Polonya vizesi ücreti yoktur.
  • yaş aralığı için Polonya vizesi ücreti 45 USD’dir.
  • 12 yaş üstü için Polonya vizesi ücreti 90 USD’dir.

Randevu Nasıl Alınır?

Polonya vizesi alabilmek için öncelikle bir randevu almak gerekir. Online olarak vize başvuru formu doldurulduktan sonra vize evraklarının tümü eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Randevu günü ve saatinde ise vize başvuru merkezine giderek evraklar teslim edilmelidir. Bu evraklar, vize başvuru merkezi tarafından konsolosluğa ulaştırılır. Ardından Polonya Konsolosluğu tarafından başvuru değerlendirmesi yapılır ve başvuru sahibine geri dönüş sağlanır.

Başvuru Merkezleri

Polonya vizesine başvurmak için direkt Polonya Konsolosluklarına gidilebilir. Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun görev bölgesi sınırları içinde yer alan şehirlere göre bu konsolosluklara başvuru yapılabilir. Kısa süreli yani C tipi Polonya Schengen vizesi için ise Polonya vize başvuru merkezleri tarafından akredite edilmiş turizm ve seyahat acentalarına başvuruda bulunulabilir.

Polonya Vize İşlemleri ve Takibi

Polonya vize işlemleri ile ilgili mutlaka bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:

  • 18 yaşından küçük kişiler, Polonya vize başvurularını anne babaları ya da yasal vasileriyle birlikte veya bu kişilerin izninin olduğunu gösteren muvafakatname ile yapmalıdır.
  • Polonya vize başvurusu seyahat tarihinin en az 30 gün öncesinde yapılmalıdır.
  • Vize başvurusu esnasında kullanılacak seyahat belgesi, vize bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportta vizenin belirtileceği en az 2 sayfa boş değilse, vize başvurusundan önce yeni pasaport alınmalıdır.
  • Vize başvurusu ile ilgili herhangi bir problemde Ankara'daki Polonya Büyükelçiliği ya da İstanbul'daki Polonya Başkonsolosluğuna giderek fazladan bir görüşme talep edilebilir.
  • Konsolosluğa yapılan başvuruların Polonya ya da Türkiye’deki resmi tatillerden dolayı işlem süresinin uzamaması için başvurunun bu tarihlere denk gelip gelmediği kontrol edilmelidir.

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Polonya vizesi başvurusu, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 15 iş günü içinde sonuçlanır. Ancak yoğunluk, resmi tatiller ya da ek evrak talebi gibi durumlar söz konusuysa, başvuru süresi 30 güne kadar uzayabilir. Acil durumlarda ise Polonya vize başvurusu 3 iş günü içinde sonuçlanır. Polonya vizesi başvurusu, eğer ziyarete 3 aydan daha uzun bir süre varsa yapılamaz.

Türkiye'de ikamet edenler için uzun süreli vize (MVV) başvurusu

Kişisel olarak randevu alın

MVV başvuru prosedüründe başvuru sahiplerine yardımcı olan bazı ajansların veya acentelerin randevu almak için başvuru sahiplerini ek olarak ücretlendirdiği dikkatimizi çekmiştir.

Kendiniz randevu alabilirsiniz. Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu randevu için herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Ne zaman tercümana ihtiyacınız var?

Hollandaca, İngilizce veya Türkçe bilmiyorsanız, elçilik resmi bir tercüman sağlayacaktır. Tercümanın ücreti elçilik tarafından ödenecektir.

Geçici seyahat belgesi

Aşağıdaki 3 koşulu karşılıyorsanız geçici seyahat belgesi (laissez-passer) için başvurabilirsiniz:

  • Pasaportunuz yok.
  • Seyahat edeceğiniz ülkeden bir seyahat belgesi alamıyorsunuz.
  • IND bunu teyit eder ve büyükelçilik veya başkonsolosluktan geçici bir seyahat belgesi düzenlemesini talep eder.

Bu koşulları karşılıyorsanız, randevunuza aşağıdakileri de getirmeniz gerekir:

MVV başvurularının işlenme süresi

MVV başvurularının ortalama işlem süresi 3 ila 5 iş günüdür. Başvurunuz sırasında pasaportunuzu ne zaman alacağınıza dair bilgi verilecektir.

MVV'nizin kurye ile teslim edilmesini sağlayın

MVV'li pasaportunuzun UPS üzerinden gönderilmesi mümkündür. Bunu yapmak istiyorsanız, başvurunuz sırasında belirtebilirsiniz. Ek ücret 60,39 TL'dir ve belgelerinizi belirtiniz adrese teslimat yapıldıktan sonra ödenir.

Türkiye içinde pasaportunuzu ev adresinize göndertebilirsiniz (UPS'in ev adresinize teslim etmesi şartıyla).

Irak ve Suriye seyahat belgeleri

Irak veya Suriye seyahat belgesiyle vize başvurusunda bulunmanız durumunda, başvurunuzun Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğu tarafından işleme alınmayabileceğini lütfen unutmayın. Başvuru karar için Hollanda'daki merkezi makamlara iletilebilir. Böyle bir durumda işlem süresinin en az 10 iş günü ve en fazla 2 ay olabileceğini lütfen unutmayın.

Polonya vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu sayfa ve internet sitemiz içerisinde Polonya vizesi hakkında aradığınız birçok sorunun yanıtını bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

İzmir ve çevre illerinde yaşayan misafirlerimiz, Polonya vizesi başvuru işlemlerini İzmir merkezli BRS Global Vize Danışmanlık ile kusursuz bir şekilde yönetebilirsiniz.

BRS Global Vize Danışmanlıkolarak, keyifli bir vize başvuru süreci geçirmenizi diliyoruz.

Polonya Vize Başvurunuzu Bizim Desteğimiz ve Danışmanlığımız ile Birlikte Gerçekleştirmek için;

>>Hemen Bizimle İletişime Geçin<<

Polonya Schengen vizesi hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtına hızlı ulaşabilmek için aşağıdaki içindekiler tablosunu kullanabilirsiniz.

İçindekiler Tablosu

Polonya Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Polonya Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Polonya&#;ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Husisi (Yeşil) pasaport sahipleri gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır.

Polonya Schengen vizesi (90 güne kadar – C tipi vize) ve Polonya ulusal vize (90 gün üzeri – D tipi vize) başvuruları direkt olarak konsolosluklara yapılamamaktadır. Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu VFS Global Polonya vize başvuru merkezi üzerinden yapılabilmektedir.

VFS Global Polonya vize başvuru merkezi üzerinden yapılan vize başvurusunun olumlu ya da olumsuz sonuçlanma kararı tamamen konsolosluğa aittir. BRS Global Vize Danışmanlıkolarak bizim farkımız, Polonya vize başvurusu sonunda olumlu sonuç alma ihtimalinizi yükseltmektir.

Bu sayfada bulacağınız bilgiler Polonya Schengen vize başvurusu yani 90 güne kadar olan turistik, ticari, aile ve ziyareti, eğitim vizesi içindir.


Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya vizesi Nasıl Alınır? Polonya vizesi almak zor mu? Bu sorular Polonya vize başvurusu yapmayı düşünenlerin ilk aklına gelen sorulardandır.

Polonya vizesi almak için aşağıdaki kriterleri sağlama konusunda sorun yaşamamanız gerekiyor olmalı.

  • Polonya vizesi alabilmek için zorunlu olan temel gereklilikleri ve şartları sağlamak
  • Polonya vizesi için gerekli evraklar içindeki tüm evrakları sağlayabiliyor olmak
  • Polonya vize başvurusu yapmak için yeterli sürenin olması

Burayı incelerken aklınıza bazı soruların geldiğinin ve henüz tatmin olmadığınızın farkındayım. Ama hiç merak etmeyin, aklınıza gelen tüm soruların yanıtlarını ayrıntıları ile bu sayfanın ilerleyen kısımlarında bulacaksınız.

Polonya Schengen vizesi almak için gerekli şartlar hakkında bilgi vererek başlayalım.


Polonya Schengen Vizesi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Polonya Vizesi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Polonya Schengen vize başvurusu yapmak ve başvuru sonucunda olumlu sonuç alabilmek için belirli gereklilikler ve şartları yerine getiriyor olmanız gerekiyor.

Bu şartları sağlamadan (sağlık ve acil durumlar hariç) Polonya Schengen vizesi almanız çok zordur. Hatta durum acil bile olsa, bu şartlar sağlanamıyorsa vize almanız zor olabilir. Yani herkes Polonya vizesi alamıyor.

Polonya vizesi almak için temel olarak 3 şartı yerine getiriyor olmalısınız. Bu 3 şart sağlandıktan sonra diğer problemler çok daha kolay bir şekilde giderilebiliyor.

Birinci Şart: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye’de yasal oturum iznine sahip olmak.

Türkiye’den Polonya Schengen vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için olmazsa olmaz şartlardan birincisi budur.

İkinci Şart: Türkiye’de düzenli bir yaşantınız olmalı.

Buradaki düzenden kastımız, bir aileniz ve/veya düzenli işiniz olmasıdır. Bu düzenin Türkiye’de kurulu olması gereklidir. Aksi durumda, düzeninizin olduğu ülkeden başvuru yapmanız beklenir. Öğrenciler ve ev hanımları için, içinde bulundukları durum düzenli bir iş anlamına gelmektedir.

Bizim önerimiz, Polonya vize başvurusu yapmadan önce en az 1 senedir aynı iş yerinde çalışıyor olmanızdır. Bunun iki sebebi var.

  1. Birincisi, bir sene dolmadan yıllık izin hakkınız olmaz. Bir seneden az çalışanlar için konsolosluk vize almak için çalışma durumunun göstermelik olduğunu düşünebilir. Emin olun bunu yapan çok sayıda insan var. Siz onlardan biri olmayabilirsiniz ama konsolosluk bunu düşünebilir.
  2. İkincisi ise, düzenli olarak mevcut işinizde çalıştığınıza ve bir düzenin olduğuna konsolosluğun inanması için, konsolosluğun beklentisi en az bir yıldır aynı kurumda çalışıyor olmanızdır.

Burada birçoğunuzun aklına gelen bir soru olacak. En az 1 senelik çalışma sağlanmadan vize alamaz mısınız? Tabi alabilirsiniz. Biz de daha kısa çalışması olan oldukça çok sayıda misafirimiz için vize aldık. Çünkü konsolosluğun talep ettiği son 3 aya ait çalışma evraklarıdır.

Bununla birlikte, 3 aydan daha kısa çalışan ya da çalışmayanlara da vize alınabiliyor. Bunları da bizzat ve şahsen tecrübe ettik.

Bu durumda seçim yapılması gereken konu, kumar oynamak mı istiyorsunuz yoksa sorunsuz olarak vize almak mı istiyorsunuzdur. Biz tavsiyemizi veririz, gerekçeleri sunarız ama karar sizindir.

Kararınız doğrultusunda da Polonya vizesi alabilmeniz için gerekli her şeyi yapacağımızdan da emin olabilirsiniz.

Üçüncü Şart: Belgeler ile ispatlanabilir düzenli gelir ve birikime sahip olmalısınız.

Belgeler ile ispatlanabilir gelir, düzenli çalıştığınız yerden maaşınızın olması, düzenli olarak gelen kira gelirleri gibi gelir kaynaklarınızı kanıtlamanızdır. Şirket sahipleri için de iş yerinden gelir elde ettiğinizi gösterir banka hesapları ile bu durumu kanıtlayabiliyoruz.

Bu gelirleriniz ile de Polonya&#;ya gitmek ve vize almak için gerekli olan maddi birikimi sağlayabiliyor olmak gereklidir. Yine burada öğrenci ve ev hanımları için kendisine sponsor olan kişinin gelir kaynakları önemlidir.

Polonya vizesi almak için bankada ne kadar para olması gerektiğine dair sorunuzun yanıtını da tüm ayrıntıları ile bu sayfanın devamında açıklayacağım.

Bu iki şartı sağladığınızı düşünerek devam ediyorum. Şimdi gelelim vize başvurusu yapmaya.


Polonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Polonya vize başvurusu için randevunuzu alın. Polonya vize başvurusu yapmak için VFS Global Polonya vize başvuru merkezi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak randevunuzu almanız gereklidir.
  • Polonya vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlayın. Durumunuza uygun olarak Polonya vizesi için gerekli evrakları hazırlamanız gerekiyor.
  • Randevu günü başvuruya gidin. Randevu günü ve saati gerekli evraklarınız ile birlikte vize başvuru merkezine gidin ve başvurunuzu gerçekleştirin.
  • Başvurunuzu takip edin ve pasaportunuzu teslim alın. Polonya vize başvurusu sonunda size bir takip fişi verilir. Bu takip fişi üzerinde yazan takip numarası ile VFS Global internet sitesi üzerinden pasaport takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Pasaportunuzu kargo yolu ile ya da bizzat vize başvurusu yaptığınız VFS Global ofisinden alabilirsiniz. Bizim ile çalışmanız halinde pasaportunuzu biz teslim alıp sizlere dilediğiniz şekilde teslim ediyoruz.

Polonya Schengen Vizesi Kategorileri

Polonya Schengen Vize Kategorileri

Polonya vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de doğru vize kategorisi seçimidir. Bu vize kategorileri;

  • Polonya Turistik Vize (Polonya Turist Vizesi)
  • Polonya Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Polonya İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi
  • Polonya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi
  • Polonya Eğitim, Öğrenci ve Erasmus Vizesi (90 güne kadar)
  • Polonya Öğrenci Gezileri için Vize
  • Polonya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Seyahat amacınıza uygun vize kategorisini seçmeniz ve ilgili vize kategorisine göre için gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir.

Aşağıda sizlere Polonya Schengen vizesi kategorilerini açıkladım. Aynı zamanda ilgili vize başvurusunda bulunabilmek için bazı kilit evraklardan da burada bahsettim. Seyahat etme amacınıza uygun vize kategorisi seçmede yardımı olacağını düşünüyorum.

Polonya Turistik Vize (Polonya Turist Vizesi)

Polonya Turistik Vize

Polonya&#;ya turistik maksatlı seyahat edecek kişilerin başvuru yapması gereken vize kategorisidir.

Konuyu biraz daha açmak gerekirse, Polonya&#;da tarafınıza gönderilmiş bir davetiye mektubu yoksa Polonya turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Polonya&#;ya tamamen turistik faaliyetlerde bulunmak amacıyla yani, sadece gezmek, müzeleri ziyaret etmek, futbol maçı izlemek, tur kapsamında seyahat etmek gibi faaliyetler bunlardan bazılarıdır.

Polonya turistik vize başvurusu için dikkat etmeniz gereken konu otel/konaklama rezervasyonlarınızın vize başvurusu sonuçlanana kadar aktif kalmasıdır.

Polonya turistik vize başvurusu sonuçlanmadan önce ya da vize başvurusundan olumlu sonuç almak için tur paketi, otel/konaklama ya da uçak bileti satın almanızı kesinlikle önermiyorum. Vize başvurusu için ücretsiz rezervasyon yapmak yeterlidir.

Polonya Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Polonya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Polonya&#;da yaşayan aile, akraba ya da arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Polonya&#;ya seyahat edeceklerin Polonya aile, arkadaş ve akraba ziyareti vizesi başvurusunda bulunması gereklidir.

Polonya aile ve arkadaş ziyareti vize başvurusunda bulunabilmeniz için Polonya&#;dan tarafınıza gönderilmiş olan davetiye mektubuna ihtiyacınız vardır.

Son 3 yılda alınmış Shengen vizeniz yoksa, Polonya&#;daki belediyeden alınan resmi davetiyenin orijinali, eğer varsa, Polonya&#;daki kişi tarafından yazılmış, imzalanmış davetiye ve davet eden kişiye ait bilgilerin bulunduğu pasaport fotokopisi ile Polonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Dilekçe şeklinde davetiye metni içerisinde, size davetiye gönderen kişi, sizi Polonya&#;ya davet ettiğini açıklayan bir dilekçe yazıp size e-posta ile gönderebilir. Dilekçe içerisinde sizi neden davet ettiği, yakınlık dereceniz, hangi tarih aralığında davet ettiği, davetiyenin yazılma tarihi, iletişim bilgileri yer almalıdır ve muhakkak imzalanmalıdır. Davetiye ile birlikte davetiye gönderen kişi Polonya pasaport, kimlik ya da oturum kartı fotokopisini de göndermelidir.

Davetiye gönderen kişi sizin Polonya&#;daki tüm masraflarınızı karşılayacaksa gelir ve finansal durumunu gösteren son 3 aya ait evraklarını da göndermelidir ve dilekçe içerisinde bu konuya yer vermelidir.

Polonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu için tarafınıza gönderilecek olan davetiyenin tüm masraflarınızı karşılar nitelikte olması vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına fayda sağlamaktadır.

Bu duruma ek olarak, eğer Polonya&#;ya düğüne, nişana, mezuniyete vb. sebepler için ziyaret edecekseniz, davetiye mektubuna ek olarak düğün vb. durumu kanıtlar davetiye ya da evrakların da sunulması vize başvurusu açısından olumlu yönde katkı sağlar.

Polonya İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi

Polonya İş, Ticari Vize ve Fuar Vizesi

Polonya&#;ya ticari ve iş görüşmeleri yapmak, Polonya&#;da düzenlenecek olarak fuara katılmak ya da stand kurmak, Polonya&#;daki düzenli olarak çalıştığınız bir firmaya eğitim almak ya da eğitim vermek, satmış olduğunuz ürünlerin kurulum ya da montajını yapmak gibi sebepler ile seyahat edecekseniz Polonya ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Polonya ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Polonya&#;daki firma tarafından size ticari davetiye mektubu gönderilmesi gerekmektedir. Polonya ticari davetiye mektubu Polonya&#;daki firmanın antetli kağıdına yazılmalı ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmalıdır. Bu mektupta seyahat tarihleriniz açık ve net şekilde belirtilmeli, seyahat amacınız açıklanmalıdır. Davetiyenin orijinaline gerek yoktur. Kaliteli bir şekilde taratılıp e-posta ile gönderilebilir.

Polonya ticari davetiye mektubuna ek olarak, davetiyeyi imzalayan kişinin Polonya pasaport, kimlik ya da oturum kartını da eklemek gerekir. Bununla birlikte, eğer aynı firma ile aranızda bir anlaşma ya da daha önce iş yaptığınızı kanıtlar faturalar varsa vize başvuru dosyası içerisine eklenmesini tavsiye ederiz.

Polonya&#;ya işiniz ile alakalı bir fuara atılmak ya da fuarda stand kurmak amacı ile seyahat edecekseniz, fuar katılım bileti, davetiye ya da fuarda stand kuracağınızı kanıtlar evraklar sunulmalıdır.

Polonya ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunacak firma çalışanların seyahat masrafları çalıştıkları şirket tarafından karşılanmalıdır. İş yeri görev ve izin yazısı içerisinde masrafların karşılanacağı taahhüt edilmek zorundadır. Şirket banka hesabı sunulmak zorunda değildir. Bizim tavsiyemiz ise şirket açısında sorun yok ise banka hesap dökümü sunulması yönündedir. Eğer şirket banka hesaplarını çalışanları ile paylaşmak istemiyor ise, iş yeri görev ve izin yazısında ‘’banka hesaplarımızı çalışanlarımız ile paylaşmıyoruz, konsolosluğun talep etmesi durumunda konsolosluk ile paylaşabiliriz’’ şeklinde açıkça belirtmelidir.

Polonya ticari vize ve fuar vizesi, iş vizesi olarak da bilinmektedir. Bu vize kategorisi Polonya çalışma vizesi ile çok karıştırılmaktadır. Polonya ticari vize ile Polonya&#;ya Türkiye’de çalıştığınız firmanın ticari maksatları ile kısa süreli gidip dönmektir. Polonya çalışma vizesi ile Polonya&#;ya sürekli çalışmak ve orada oturum hakkı almak içindir.

Polonya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Polonya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Polonya&#;da düzenlenecek olan bir kongre ya da konferansa, yarışmalara, kültürel ve sportif etkinliklere katılmak maksadı ile seyahat edecekseniz Polonya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Bu vize kategorisi için çok fazla karıştırılan bir konudan bahsederek başlamak istiyorum. Polonya&#;da düzenlenen bir futbol maçını izlemeye ya da müze gezmeye gitmek bu vize kategorisi kapsamında değildir. Bu durumda iseniz, Polonya turistik vize/turist vizesi başvurusunda bulunmanız gereklidir.

Polonya&#;da düzenlenen bir sportif faaliyette aktif görev alacaksanız (maçın antrenörü ya da sporcu olmanız gibi durum), kongre ya da konferansa özel davet edildiyseniz ya da konuşmacı olarak katılım sağlayacaksanız, şarkıcı iseniz ve konser verecekseniz, robotik yarışmasına katılacaksanız ya da müzede sizin bir eseriniz sergilenecekse ve bu sebeple Polonya&#;ya seyahat edecekseniz bu vize kategorisi üzerinden başvuru yapmalısınız.

Polonya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Polonya&#;daki etkinlik sağlayıcısı/kurum tarafından tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubuna ihtiyacınız vardır. Davetiyeyi gönderen kişinin Polonya pasaport, oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi de eklenmelidir. Bununla birlikte düzenlenen etkinlikte görev almaya yeterliliğinizi gösterir belgeler de sunmanız beklenir.

Yeterliliği gösterir belge ne demek? Örneğin sportif bir faaliyette görev alacaksınız, Türkiye’deki federasyondan yazı ve lisansınız bunu kanıtlar belgedir. Kongre ya da Konferansa konuşmacısınız diyelim, bu konuda yetkinliğinizi kanıtlar bir kurumdan alınmış yazı, diplomanız ya da sertifikalarınız bu durumu kanıtlar belge niteliğindedir. Bir müzede sizin eseriniz sergilenecekse, bunun sizin eseriniz olduğu ve sanatçı olduğunuzu ispatlar belge sunulmalıdır.

Polonya Erasmus, Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Polonya Eğitim ve Öğrenci Vizesi

Burada size bahsedeceğim bilgiler Polonya&#;ya dil kursu, sertifika programlar gibi kısa süreli eğitimler gibi 90 günden kısa süreli eğitime katılacaklar için geçerlidir. 90 günden kısa süreli erasmus ya da erasmus plus + programına katılacak kişiler de aynı vize kategorisinden başvuru yapacaktır. Polonya erasmus stajı için bazı ek evraklar da istenmektedir.

90 günden uzun sürecek eğitimler Polonya ulusal vize kapsamındadır ve prosedürleri çok farklıdır. Ulusal vize başvurusu hakkında detaylı bilgi için >> seafoodplus.info

Polonya eğitim ve öğrenci vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için ilk şart Polonya&#;daki eğitim kurumundan tarafınıza gönderilmiş bir davetiye mektubu gereklidir. Davetiye mektubu ile birlikte eğitim ücretli ise ödeme dekontu sunulmalıdır. Eğer katılacağınız eğitim ücretsiz ise de davet davetiye mektubunda eğitimin ücretsiz olduğu belirtilmelidir. Davetiyeyi gönderen kişinin Polonya pasaport, oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi de eklenmelidir.

Polonya&#;ya erasmus stajı için seyahat edeceklerin ‘’Learning Aggrement’’ sunması gereklidir. Staj sözleşmesinin henüz ibraz edilemediği durumlarda, Polonya&#;daki işveren tarafından hazırlanan staj teyit yazısı gerekmektedir. Bu belge staj ücretinin yanı sıra vize başvurusu esnasında staj sözleşmesinin neden ibraz edilmediğine dair bilgi içermelidir. Staj için aracı kurumlardan da aracı olunduğuna dair yazı gerekmektedir.

90 günden kısa süreli Polonya eğitim, erasmus ya da erasmus plus + vizesi başvurusunda bulunacak kişiler Türkiye’deki eğitim kurumu aracılığı ile Polonya&#;daki eğitime katılacaksa, eğitimi kanıtlar nitelikte ilgili kurumdan ıslak imzalı ve kaşeli belge almalıdır. Polonya erasmus ve erasmus plus + vizesi için okuldan ıslak imzalı ve TC mühürlü erasmus yapılacağını kanıtlar nitelikte belge alınmalıdır.

Polonya Öğrenci Gezileri için Vize

Polonya Öğrenci Gezileri Vizesi

Polonya&#;daki lise ya da üniversite gezileri için öğrencilerin ve refakat eden öğretmenlerin Polonya öğrenci gezileri vizesi başvurusunda bulunulması gereklidir. Genellikle lise ve ilk okul öğrencilerinin Polonya&#;daki okulları ziyaret etmek için grup halinde vize başvurusunda bulunduğu vize kategorisidir.

Polonya öğrenci gezileri vizesi için başvuruda bulunabilmek için Polonya&#;da gezilecek tüm okulların ve konaklanacak yerlerin bilgilerini içeren davetiye mektubuna sahip olmak gereklidir. Bu davetiye mektubunda tüm öğrencilerin isimleri ve refakat edecek öğretmenlerin de isimleri muhakkak geçmelidir. Buna ek olarak Türkiye’deki okuldan geziyi kanıtlar evrak da sunulmalıdır.

Polonya öğrenci gezileri vizesi başvurusunda bulunacak 18 yaş altı çocuklar için, anne ve babaları tarafından imzalanmış yurt dışına çıkmak için refakat edecek öğretmene izin verildiğini kanıtlar muvafakatname sunulmalıdır.

Polonya öğrenci gezilerinde öğrencilere refakat edecek öğretmenlerin sanki ticari vize başvurusunda bulunuyormuş gibi evrak sunması gereklidir. Bu ne demek oluyor? Hemen açıklıyorum. Okuldan bu amaç için görevlendirildiğine dair yazı alınmalı ve tüm masraflarının okul tarafından karşılanacağı ibaresi kesin olmalıdır. Aynı şekilde Polonya&#;dan gelecek davetiye ve okuldan seyahat edecek kişiler listesinde de öğretmenlerin isimleri muhakkak geçmelidir.

Polonya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Polonya Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize

Polonya sağlık ve tedavi sebepli vize başvurusunda bulunmak için iki farklı durum vardır. Bunlardan birincisi, Polonya&#;ya bir sağlık sorununuz için tedavi olmak maksadıyla seyahat edecekseniz Polonya sağlık ve tedavi sebepli vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İkincisi ise Polonya&#;daki sağlık sorunu olan bir yakınınızı ziyaret edecekseniz de bu vize kategorisi üzerinden başvuru yapılabilir. Her iki durum için de gerekli temel şartları aşağıda açıkladım.

Polonya&#;ya tedavi olmak için seyahat edecekseniz iki temel evrak sunulmalıdır.

  • Polonya&#;daki hastane ya da doktor tarafından tedaviye kabul edildiğinizi destekler belge. Buna ek olarak, Polonya&#;daki tedavinin masraflarının ödendiğini gösterir dekont. Genellikle ödeme yapılmadan hastaneler ya da doktorlar davetiye göndermezler. Davetiye içerisinde eğer size tedavi süresince refakat edecek kişiler varsa isimleri geçmelidir.
  • Türkiye’deki kurum ya da kuruluşlardan rahatsızlığınızı kanıtlar imzalı ve kaşeli doktor raporu.

Polonya&#;ya bir yakınınızın sorunu varsa ve bu sebepten yakınınızı ziyaret etmek istiyorsanız yine Polonya sağlık ve tedavi sebepli vize başvurusunda bulunulabilir. Bu şart altında Polonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu da yapılabilir. Böyle bir konu karşımıza gelince bizim yaptığımız formu doldururken her iki durumu da işaretlemek, dilekçeler ve ek evraklar ile birlikte her iki vize kategorisi için de başvurusunda bulunmaktır. Gösterilmesi zorunlu olan iki evrak vardır.

  • Polonya&#;dan tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubu (Hastane tarafından ya da bir yakınınız tarafından gönderilebilir, her ikisi de yapılabilirse çok daha iyi olur)
  • Polonya&#;daki yakınınızın sağlık sorununu kanıtlar nitelikte doktor raporu

Sağlık sorunu acilse ve evraklar ile kanıtlanabilir ise vize başvurusunda acil olarak belirtilip günde vize alınabiliyor.


Polonya Vizesi için Gerekli Evraklar

Polonya Vizesi için Gerekli Evraklar

Polonya vize başvurusu için hazırlanması gerekli olan evraklar temel olarak 5 başlık altında toplanır.

  • Temel evraklar; her durumda hazırlanması gereken evraklar
  • Seyahat ve ulaşım aracını gösterir evraklar; uçak, otobüs bileti, şahsi araç vb.
  • Seyahat amacını ve konaklamayı kanıtlar evraklar; turistik vize için otel ya da tur rezervasyonu, aile ziyareti, ticari seyahatler için davetiye v.b
  • Finansal durumu gösterir evraklar; banka hesap dökümleri, kira kontratı vb.
  • Çalışma durumunu gösterir evraklar; sigortalı çalışan, iş veren, öğrenci vb.

Aşağıda bu durumları her bir çalışma durumuna ve seyahat amacına göre açıklayacağım.

Burada belirtmek isteriz ki aşağıdaki evraklar haricinde kişinin durumuna göre destekleyici ek evrakların da sunulması gerekebilir. Bizim ile çalışmanız halinde kişiye özel evrak listeleri tarafınıza gönderilmektedir.

Polonya Vize Başvurusu için Gerekli Temel Evraklar

  • Pasaport, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli ve en az 2 boş sayfası olmalıdır. Pasaportun kimlik bilgileri içeren kısmın ve işlenmiş sayfaların fotokopileri eklenmeli. Varsa eski pasaportlardaki son 3 yıl içerisinde alınmış vize fotokopileri eklenmelidir.
  • Polonya vize başvuru formu; doğru ve eksiksiz doldurulmalıdır. Yer ve tarih kısımları kesinlikle boş bırakılmamalı ve ilgili kısımları muhakkak imzalanmalıdır. Polonya Schengen Vize Başvuru Formu buradan indirilebilir.
  • Biyometrik fotoğraf; rötüş yapılmamış, arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, daha önce pasaport ya da vizelerde kullanılmamış, yüzün tam göründüğü, 35x45mm boyutunda 2 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası;  € teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahatin başlangıç ve bitiş tarihinden 1 gün önce ve bir gün sonrasını kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır.
  • Polonya vize talep dilekçesi; Seyahatinizi niyetinizi açıkladığınız, eklemek istediğiniz ek bilgilere yer verebileceğiniz en önemli evrak diyebiliriz. Kısa ve öz bir bicimde ve resmi bir dil ile yazılmalıdır. İlgili Polonya Konsolosluğu’na hitaben yazılmalıdır. İletişim bilgileriniz, tarih kesinlikle olmalıdır ve imzalanmalıdır. (Türkçe yazılabilir, tavsiyemiz İngilizce yazılması yönündedir)
  • Nüfus Kayıt Örneği; E-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmış nüfus ailenin göründüğü tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (18 yaşından küçükler için nüfus müdürlüğüden alınacak).
  • İkametgah; E-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmış ikametgah. (18 yaşından küçükler için nüfus müdürlüğünden alınacak)(Tarihçeli olarak alınmasını tavsiye ederiz)
  • Kimlik Fotokopisi; Başvuru sahibinin arkalı-önlü kimlik fotokopisi sunulmalıdır.
  • Muvafakatname; Başvuru sahibi reşit değilse/18 yaş altındaysa, anne ve babasıyla seyahat ediyorsa muvafakatname alınmasına gerek yoktur. Başvuru sahibi tek başına ya da ebeveynlerinden biri veya sadece yasal vasi ile seyahat ediyorsa: Ebeveynlerinden noter onaylı tebliğ/muvafakatname (bu durum, ebeveynlerden biri yalnız ebeveyn ise ya da velayeti yalnızca kendinde bulunduruyorsa geçerli değildir. Ebeveynlik yetkisine tek başına sahip olan kişi mahkeme kararını sunmalıdır.)
  • AB / AET vatandaşın aile bireyi için; AB/AET vatandaşı aile bireyleri akrabalığı kanıtlar evraklar (Nüfus kayıt örneği vb) ile birlikte AB/AET vatandaşına ait pasaport fotokopisini de ibraz etmelidir. (Buradan kastımız oturum hakkına sahip olanlar değildir, sadece vatandaşlar için geçerlidir)

Seyahat ve Ulaşım Aracını Kanıtlar Evraklar

  • Şahsi araç ile seyahat edilecekse ruhsatın altına yazılmış detaylı seyahat rotası ve araç içerisinde başka yolcular var ise listesi yazılmalıdır. Şoförün ehliyeti (yeni ehliyet). Aracın yeşil sigortası sunulmalıdır.
  • Tur satın alınmışsa seyahat acentasından temin edilmiş ulaşım rezervasyonları alınmalıdır.
  • Uçak ya da otobüs ile seyahat edilecekse uçak bileti rezervasyonu eklenmelidir.

Seyahat Amacını ve Konaklamayı Kanıtlar Evraklar

Polonya turistik vize/turist vizesi için gerekli evraklar

  • Başvuru sahibinin isminin geçtiği otel vb. konaklama rezervasyonu sunulmalıdır.
  • Tur satın alındıysa, tur satın alınan firmadan vize kiti temin edinmelidir (Vize kiti, tur kapsamındaki tüm ulaşım, konaklama, ödeme ve tur kapsamını gösterir belgeler bütünüdür).
  • Eğer satın aldıysanız ziyaret edilecek yerler için (müze, konser bileti vb) biletin bir kopyası eklenmelidir. (Vize başvurusu sonuçlanmadan otel, uçak bileti v.b. satın alım önermiyoruz)

Polonya aile ve arkadaş ziyareti için gerekli evraklar

  • Son 3 yılda alınmış Shengen vizeniz yoksa, Polonya&#;daki belediyeden alınan resmi davetiyenin orijinali, eğer varsa, Polonya&#;daki kişi tarafından yazılmış, imzalanmış davetiye ve davet eden kişiye ait bilgilerin bulunduğu pasaport fotokopisi
  • Davetiyeyi gönderen kişinin Polonya pasaport, kimlik ya da oturum kartı fotokopisi de eklenmelidir.
  • Davetiye gönderen kişi sizin masraflarınıza da destek olacaksa, gelir ve finansal durumu kanıtlar son 3 aya ait belgelerin kopyası.

Polonya iş, ticari vize ve fuar vizesi başvurusu için gerekli evraklar

  • Polonya&#;te görüşme yapılacak firma tarafından gönderilmiş davetiye mektubunun kopyası ile birlikte davetiyeyi imzalayan kişinin Polonya pasaport, kimlik ya da oturum kartı fotokopisi de eklenmelidir.
  • Polonya ticari vize ve fuar vizesi başvurusunda bulunacak firma çalışanların iş yeri tarafından görev ve izin yazısı alması gereklidir. İş yeri görev ve izin yazısı şirket antetli kağıdına yazılmalı, şirket yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanmalıdır. Seyahate çıkacak kişinin iş yerindeki görevi, seyahate şirket tarafından gönderildiği, seyahat amacının izah edildiği ve seyahat tarihlerinin net bir şekilde yazdığı dilekçe sunulmalıdır.
  • Çalışanların seyahat masrafları çalıştıkları şirket tarafından karşılanmalıdır. İş yeri görev ve izin yazısı içerisinde masrafların karşılanacağı taahhüt edilmek zorundadır. Şirket banka hesabı sunulmak zorunda değildir. Bizim tavsiyemiz ise şirket açısında sorun yok ise banka hesap dökümü sunulması yönündedir. Eğer şirket banka hesaplarını çalışanları ile paylaşmak istemiyor ise, iş yeri görev ve izin yazısında ‘’banka hesaplarımızı çalışanlarımız ile paylaşmıyoruz, konsolosluğun talep etmesi durumunda konsolosluk ile paylaşabiliriz’’ şeklinde açıkça belirtmelidir. (İngilizce yazılmasını tavsiye ederiz)

Polonya kültürel ve sportif etkinlik vizesi için gerekli evraklar

  • Polonya kültürel ve sportif etkinlik vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Polonya&#;daki etkinlik sağlayıcısı kurum tarafından tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubuna ihtiyacınız vardır.
  • Davetiyeyi gönderen kişinin Polonya pasaport, oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi de eklenmelidir.
  • Düzenlenen etkinlikte görev almaya yeterliliğinizi gösterir belgeler de sunmanız beklenir.
  • Türkiye’den bir kurum aracılığı ile seyahat edilecekse kurumdan imzalı ve kaşeli belge de alınmalıdır.

Polonya erasmus, eğitim ve öğrenci vizesi için gerekli evraklar

  • Polonya&#;daki eğitim kurumu ya da staj yapılacak kurumdan alınmış kabul yazısı. Erasmus stajı için bu Learning Aggrement olarak geçer.
  • Polonya&#;daki eğitim ya da staja Polonya&#;da bir aracı kurum aracılığı ile gidiliyorsa, bu aracı kurumdan alınmış onay yazısı.
  • Türkiye’deki bir kurum aracılığı ile Polonya&#;daki eğitime gidiyorsanız onay yazısı.
  • Hibe, burs ya da destek alıyorsanız bu durumu kanıtlar belgeler.
  • Polonya&#;daki eğitim ya da staj süresince konaklamanızın ne şekilde gerçekleşeceğini gösterir belgeler.

Polonya öğrenci gezileri vizesi için gerekli evraklar

  • Polonya&#;da ziyaret edilecek okullardan alınmış davetiye mektubu. Davetiye mektubu içerisinde tüm öğrenci ve öğretmenlerin isimleri geçmelidir.
  • Türkiye’deki eğitim kurumundan alınmış yazı. Tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin isimleri geçmeli ve gezi hakkında bilgi içermelidir.
  • Seyahat boyunca gerçekleştirilecek konaklama ve ulaşım detayları sunulmalıdır.
  • Refakat edecek öğretmenler ticari vize başvurusunda bulunuyor gibi diğer evraklarını ibraz etmelidir.

Polonya sağlık ve tedavi sebepli vize için gerekli evraklar

  • Polonya&#;daki doktor/hastane tarafından gönderilmiş kabul mektubu.
  • Tedavinin masraflarının ödendiğine dair banka dekontu ya da makbuz.
  • Tedavi olacağınız rahatsızlığı kanıtlar nitelikte Türkiye’den alınmış sağlık raporu.
  • Rahatsız olan bir yakınınızı ziyaret edecekseniz, yakınınıza ait doktor ya da hastaneden alınmış sağlık raporu ve tarafınıza gönderilmiş davetiye mektubu.

Finansal Durumu Kanıtlar Evraklar

Banka hesap dökümleri bankadan imzalı ve kaşeli olarak alınmalıdır. Banka hesap dökümünü aldığınız tarih net bir şekilde görülmelidir. Banka hesap dökümlerinin vize başvuru tarihinden en fazla 15 gün içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

  • Son 3 aya ait gelirini ispatlar nitelikte banka hesap dökümü (Emekli iseniz emekli maaşın yattığı banka, çalışan iseniz maaşınızı aldığınız banka vb.)
  • Gelirinizi ispatlar hesabınız dışında bakiyesi olan banka hesap dökümleri var ise onlar da eklenmelidir.
  • Varsa tapu, ruhsat ve kira kontratı fotokopileri eklenmelidir.

Çalışma Durumunu Gösterir Evraklar

SGK tescil ve hizmet dökümleri vize başvuru tarihinden en fazla 7 gün içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Öğrenci belgesi ve dilekçeler 15 gün içinde alınmış olmalıdır.

İş veren izin ve görev yazısı ile sponsorluk dilekçesinin İngilizce yazılmasını öneriyoruz.

 İş verenler için gerekli evraklar

  • Son yılı gösterir vergi levhası
  • Bağlı bulunan odadan son 6 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi
  • Güncel ve ortaklığı gösterir sicil gazetesi (Şahıs şirketleri için zorunlu değildir)
  • İmza sirküleri ya da imza beyannamesi
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Avukat, doktor ve eczacılar için gerekli evraklar

  • Son yılı gösterir vergi levhası
  • Bağlı bulunan odadan son 6 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi
  • İmza sirküleri ya da imza beyannamesi
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Sigortalı çalışanlar için gerekli evraklar

  • İş yerinden alınmış ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış görev ve izin yazısı.
  • Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu.
  • Uzun barkodlu, imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).
  • Çalıştığınız şirkete ait; son yılı gösterir vergi levhası, bağlı bulunan odadan son 6 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi, güncel ve ortaklığı gösterir sicil gazetesi (Şahıs şirketleri için zorunlu değildir), imza sirküleri ya da imza beyannamesi.

 Freelancer ya da kontratlı çalışanlar için gerekli evraklar

  • Freelancer olarak çalıştığınızı kanıtlar nitelikte sunabileceğiniz sözleşme kontrat ve ödemeler ile ilgili güncel tüm evraklar.
  • Kontratlı çalışanlar için güncel kontrat ve kontrata ek olarak sigortalı çalışanlar kategorisindeki sunulabilen tüm evraklar.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Emekliler için gerekli evraklar

  • Emekliliği kanıtlar belge. SGK emeklileri için e-devletten alınmış barkodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü. Emekli sandığı için barkodlu SGK dan alınmış hizmet dökümü. Banka sandıklarından (MUNZAM vb) emekliler için ilgili bankadan alınmış emekliliği kanıtlar evraklar.

Kamu çalışanları için gerekli evraklar

  • Çalışılan kurumdan alınmış görev ve izin yazısı.
  • Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu.
  • Uzun barkodlu imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Çiftçiler için gerekli evraklar

  • Ziraat odasından alınmış güncel çiftçilik belgesinin orijinali ve 1 adet fotokopisi.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Sanatçılar ve sporcular için gerekli evraklar

  • Sanatçılar ve sporcular bu konuda yeterliliklerini kanıtlar belgeleri ibraz etmelidir. Sanatçılar için diploma ya da sanatçı kartı. Sporcular için lisansları ya da bağlı bulundukları spor kulübünden sporcu olduğuna dair belgeler.
  • Sanatçı ve sporcular bir firma altında çalışıyorsa bu evraklara ek olarak, sigortalı çalışanlar kategorisi içerisindeki evrakları da ibraz etmek zorundadır.
  • Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (e-devletten alınabilir).

Öğrenciler için gerekli evraklar

  • 18 yaşından büyükler e-devletten barkodlu öğrenci belgesi sunabilirler.
  • 18 yaşından küçükler için okuldan alınmış öğrenci belgesi ve seyahat okul dönemi içerisindeyse okuldan alınmış izin yazısı (Üniversite öğrencileri hariç).
  • Öğrencilerin Polonya&#;ya seyahat edebilmesi için birinci derece bir akrabasının (Anne, baba, eş ya da çocuk. Kardeşler birinci derece kabul edilmez) sponsor olması gerekmektedir. Sponsor olan kişi yukarıdaki gelir ve çalışma evraklarını sunması gereklidir.
  • Sponsor olacak kişi, başvuru sahibine sponsor olduğuna dair noter tasdikli taahhütname sunmalı ve başvuruya eklenmelidir.

Ev hanımları için gerekli evraklar

  • Çalışmadığını kanıtlamak maksadı ile e-devlet üzerinden alınmış barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü sunulmalıdır.
  • Çalışmayanların Polonya&#;ya seyahat edebilmesi için birinci derece bir akrabasının (Anne, baba, eş ya da çocuk. Kardeşler birinci derece kabul edilmez) sponsor olması gerekmektedir. Sponsor olan kişi yukarıdaki gelir ve çalışma evraklarını sunması gereklidir.
  • Sponsor olacak kişi, başvuru sahibine sponsor olduğuna dair noter tasdikli taahhütname sunmalı ve başvuruya eklenmelidir.

BRS Global Vize Danışmanlık ile Polonya Vize Başvurusu Adımları

BRS Global Vize Danışmanlıkolarak, sürecin en başından en sonuna kadar her adımda sizlere destek oluyoruz ve bu sürecin kusursuz yönetilmesini sağlıyoruz. Bizimle çalıştığınız takdirde Polonya vizesi almak için uygulayacağınız birkaç adım vardır. Bunları sizlere aşağıda listeledik. Aynı zamanda hizmetlerimiz menüsü içerisinde de hizmet kapsamımızı olabildiğince detaylı bir şekilde açıkladık.

Burada sizlere tekrar hatırlatmak isteriz. BRS Global Vize Danışmanlıkolarak İzmir merkezli bir şirketiz. Bu sebepten dolayı, Ege bölgesinde ikamet eden ve Polonya vize başvuru işlemlerini İzmir’den gerçekleştirecek misafirlerimiz için hizmet verebilmekteyiz.

Polonya Vizesi Almanın Kolay Yolu

Polonya Vize Danışmanlık İzmir

1. Adım: Bizimle İletişime Geçin

Durumunuzu analiz ediyoruz ve size özel olarak hazırlanmış Polonya vizesi için gerekli evraklar listesini ücretsiz gönderiyoruz.

2. Adım: Evrakları Bize Ulaştırın

Bize ulaştırdığınız evrakları kontrol ediyoruz ve dosyanızı Polonya vize başvurusu için hazır hale getiriyoruz.

3. Adım: Randevu Günü Parmak İzi Vermeye Gelin

Birlikte belirlemiş olduğumuz randevu günü Polonya vize başvurusunu gerçekleştirmek için başvuru merkezine gidiyoruz.

Son Adım: İşlem Tamamlandı

Sonuçlanan pasaportu biz teslim alıyoruz ve size iletiyoruz.

HEMEN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN


Polonya Vize Ücreti Ne Kadar?

Polonya Vize Ücreti Ne Kadar?

  • Güncel vize ücretleri hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

Polonya Vizesi Hakkında Merak Edilen Diğer Sorular

Polonya Vizesi Hakkında Merak Edilen Sorular

Bu sayfanın ilk kısımlarında Polonya Schengen vizesi hakkında birçok konudan bahsettik. Aşağıda da merak edebileceğinizi düşündüğümüz diğer soruları paylaştık.

İnternet sitemizde yer vermemizi istediğiniz başka sorular olursa, sayfanın en altından yorum yazarsanız sizleri o konularda da bilgilendirebilmek isteriz.

Polonya Vize Başvurusu için Bankada Ne Kadar Para Olmalı?

Polonya vize başvurusu için bankada ne kadar para olmalı ya da Polonya vizesi almak için bankada ne kadar para göstermeliyim? Bu sorular bize en çok sorulan ve genellikle cevabı çok yanlış bilinen sorulardır. Bu durumu size mantığı ile açıklayacağım.

Öncelikle bankada para göstermek biraz yanlış olur. Konsolosluklar, bankanızda zaten gerekli olan miktarın bulunması bekler. Ani para girişleri yapmak da her zaman konsoloslukları düşündüren ve şüpheye düşüren bir durumdur.

Polonya vizesi almak için bankada bulunması gereken miktar şu kadar olmalı diye net rakam söylenemez. Bazı internet sitelerinde bunu görüyorum ve o şekilde yaparsanız durumunuzu riske atarsınız.

Size ilk olarak bankada görünmesi gereken minimum miktar hesabından bahsetmek istiyorum.

  1. Bir uçak firması sitesine girin ve seyahat edeceğiniz tarihlerdeki uçak bileti fiyatlarına bakın.
  2. Seyahat tarihlerdeki konaklayacağınız otel fiyatlarını internetten hesaplayın (Davetiyeli gidiyorsanız ve size konaklama sağlanıyorsa bu konuyu es geçebilirsiniz)
  3. Polonya&#;da kalacağınız her bir gün için eğer masraflarınızı karşılayan bir davetiye varsa en az 40 €, eğer davetiyeniz yoksa € olarak hesap yapın.

Yukarıdaki üç durumu hesaplayarak bankada göstermeniz gereken minimum miktarı bulabilirsiniz. Tabi burada hesap yaparken çok kötü bir uçak ve otel baz alınmamalı, çıkan hesabın üstüne de Türkiye’ye döndükten sonra en az 1 ay yaşayacak kadar nakit de eklemelisiniz.

Diğer bir önemli nokta ise, bankada bulunması gerekli olan miktar kanıtlanabilir geliriniz ile uyumlu bir miktar olmalıdır. Her ay belirli miktarda para biriktirip o birikim ile seyahat edebileceğinizi gösterebiliyor olmalıdır.

Emekli olup Polonya&#;ya davetiye ile gidecekler için Polonya&#;da 3 ay kalsalar dahi € civarı nakit göstermeleri yeterlidir. Bizim tavsiyemiz yapılabiliyorsa € gösterilmesi yönündedir.

Bankada bulunması gereken para Euro ya da TL olabilir. Kredi kartı bakiyeleri nakit olarak kabul edilmez.

Polonya Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Bildiğiniz üzere Polonya Schengen üye ülkelerinden biridir ve Polonya üzerinden alacağınız vize Schengen vizesidir. Bu sayede Polonya Schengen vizesi ile aşağıda listelemiş olduğumuz tüm ülkeleri ziyareti edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu Schengen bölgesine ilk girdiğiniz ülke Polonya olmalıdır. Polonya vizesi ile başka bir ülkeden Schengen alanına giriş yapmak isterseniz sınır kapısında sizi ülkelerine almayabilirler.

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

Çok girişli Polonya vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar ve Hızlandırma Oluyor Mu?

Polonya vizesi başvurusu yaptığınız günden sonra ortalama 15 günde sonuçlanır. Bazı yoğun dönemlerde bu süre 15 iş gününü bulmaktadır.

Bununla birlikte konsolosluğun sizden ek evrak talep etmesi ya da mülakata çağırması durumunda (çok ender rastlanır ama bu da bir ihtimal) bu süre daha fazla uzar.

Polonya vize başvurusu için direkt olarak hızlandırma yoktur. Sadece sağlık gibi özel ve acil durumlar evraklar ile kanıtlanırsa, vize başvurusunda acil olarak işaretlenir ve konsolosluk günde vize başvurusunu sonuçlandırır.

Polonya Vize Başvurusu Ne Zaman Yapılabilir ve Ne Zaman Yapmalıyım?

Polonya Schengen vizesi başvurusu seyahatinize 6 ay kala yapılabilir. Burada vizenizin vize başvurusu yaptığınız tarihte başlayacağı anlamı çıkması. Polonya vizesi başlangıç süresi, vize başvurusu yaparken beyan etmiş olduğunuz tarihte başlar. Yani gün kaybınız olmaz.

Bu konuda bizim tavsiyemizi de sizlerle paylaşayım. Bize göre seyahate 6 ay kala vize başvurusunu yapmanız mantıklı. Çünkü, vizenizin yetişmesi korkusu olmaz, vize çıktıktan sonra rahat rahat uçak bileti ya da konaklamanızı yapabilir ve plan yapabilirsiniz.

Ama sebebini anlamadığım şekilde insanlar genellikle 6 ay kal vize başvurusu yapmaya çekiniyorlar. Siz de böyle bir durumdaysanız tavsiyemiz oluşabilecek herhangi bir durumda sorun yaşamamanız için seyahate ay kala Polonya vize başvurusunu yapmanız yönündedir.

Polonya vize başvurusu için randevu sistemi bazı zamanlarda çok dolu oluyor ve ilk randevuyu haftalar sonrasına alabiliyorsunuz. Bu durumu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Kimler Polonya Vizesi Alabilir?

Bu konuyu bu sayfanın üst kısımlarında aslında anlattım. Polonya vizesi almak için konsolosluğun beklediği bazı şartları ve gereklilikleri sağlıyor olmanız gereklidir. Bununla birlikte gerekli evraklar listesi içerisindeki tüm evrakları da hazırlayabiliyor durumda olmanız gereklidir.

Üst kısımlar okumayanlar sayfanın başına dönüp, Polonya vizesi hakkında genel bilgi, gerekli şartlar ve gerekli evraklar kısımlarını incelediklerinde beni çok daha iyi anlayabileceklerdir.

Bu kriterleri sağlayan her bir birey kolaylıkla Polonya vizesi alabilir.

25 yaş ve üstü çalışmayan erkeklerin Polonya vize başvurusu sonunda olumlu sonuç alma ihtimali çok düşüktür.

Polonya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Polonya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

1 Ocak ’ten itibaren ikamet şehrine göre belirlenen bölge ayrımı kuralı kaldırılıyor. İkamet şehri farketmeksizin istenilen başvuru merkezinden vize başvurusu gerçekleştirebilecektir. Ancak redde itiraz sürecinde karar veren konsolosluk üzerinden işlem yapılması gerekecektir.

Polonya Schengen vize ve ulusal vize başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamaz. Polonya vize başvurusu tüm Türkiye genelinde VFS Global isimli Polonya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Bu şehirlerde ikamet eden kişiler, Harbiye, Altunizade, İzmir, Gaziantep ve Trabzon’da bulunan VFS Global vize başvuru merkezi üzerinden Polonya vize başvurusu gerçekleştirebilir.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı içerisindeki iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Iğdır, İzmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van illeri bulunacaktır.

Beyaz bölge Polonya Ankara Büyükelçiliği yetki bölgesi olduğundan buralarda ikamet eden kişilerin Ankara ve Antalya’da bulunan VFS Global Polonya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir.

Polonya Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller; Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak.

Polonya Schengen Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Polonya Schengen vize başvurusu için VFS Global isimli Polonya vize başvuru merkezi resmi internet sitesi (seafoodplus.info) üzerinden online olarak randevu almanız gerekmektedir. Özellikle linki sizinle paylaştım çünkü size randevu almak adına dolandırıcılık yapan ve internet sitesini VFS’ye benzeten çok firma var. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.

VFS Global Polonya vize başvuru merkezi sitesine girdikten sonra  randevu alma seçeneğine tıklıyorsunuz. Burada kişisel bilgilerinizi girdikten sonra randevunuzu alıyorsunuz.

Polonya Vizesi için Pasaport Takibi ve Vize Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Polonya vize başvurusu sonrasında size bir bilgi fişi verilecek. Bilgi fişinin üzerinde referans numaranız yazılmaktadır. Referans numaranız ile VFS Global internet sitesi (seafoodplus.info) üzerinden pasaport takibinizi yapabilirsiniz.

Polonya vize başvurusunun olumlu ya da olumsuz sonuçlandığını ancak pasaportu teslim aldığınızda öğrenebilirsiniz.

Polonya Vize Başvurusu Sonunda Pasaportumu Nasıl Teslim Alırım?

Polonya vize başvurusu sonuçlandıktan sonra pasaportunuz vize başvurusu yaptığınız VFS Global şubesine gelir. Eğer kargo talimatı verdiyseniz burada direkt olarak adresinize kargolanır. Eğer kargo talimatı vermediyseniz kimliğiniz ve vize takip işiniz ile şahsen gidip almanız gerekmektedir. Bizim ile çalışmanız halinde pasaportunuzu biz teslim alıp size iletiyoruz.

Polonya Vizesi için Biyometri işlemi (VIS) Ne Demek?

VIS kelimesinin açılımı Visa Information System yani Bilgi Kaydı Sistemi’dir. Burada VIS ile adlandırılan konunun tam anlaşılabilir ismi ise parmak izi verme işlemidir.

Polonya ve tüm Schengen üye ülkeler 25 Eylül tarihinden itibaren biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine (VIS) geçmiş bulunmaktadır.

Çok daha net olmak gerekirse Polonya vize başvurusu için parmak izi vermeniz gerekmektedir. Parmak izi kaydınız sistemde 5 sene boyunca kayıt altında tutulur.

Polonya Vize Başvurusunu Şahsen Mi Yapmak Gerekir?

Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi için parmak izi vermiş dahi olsanız, Polonya vize başvurularında şahsen bulunmanız gerekmektedir.

Polonya Vize Başvurusu için Parmak İzi Vermem Gerekiyor Mu?

Son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen üye ülkesi için parmak izi verdiyseniz tekrar parmak izi vermenize gerek yoktur. Polonya vize başvurularında bazı zamanlar parmak iziniz sistemde olsa dahi güncelleme isteyebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken 2 konu vardır;

  • Son 5 yıl içerisinde gerçekleştirdiğiniz vize başvurusunun olumlu sonuçlanması ve vize almış olmanız.
  • Son 5 yıl hesaplarken vize başlangıç tarihiniz değil, parmak izini vermiş olduğunuz tarihten hesap yapılmalıdır.

Polonya Vizesi için Fotoğraf Ölçüsü ve Standartları

Polonya vizesi için fotoğraf ölçüsü ve standartları aşağıdaki gibidir. Fotoğraf çektirirken aşağıdaki gerekliliklere dikkat etmelisiniz, aksi takdirde son anda fotoğraf yüzünden sorun yaşayabilirsiniz. Polonya vize başvurusu işlemleri için kullanılan fotoğraf daha önce pasaport ve vizelerde kullanılmamış olmalıdır. Polonya vize başvuru işlemleri öncesinde aşağıdaki gerekliliklere göre fotoğrafınızı çektirmenizi tavsiye ederiz.

  • 35×45 mm boyutunda ve biyometrik olmalı
  • Herhangi bir rötuş yapılmamalı
  • Arka fonu beyaz olmalı
  • 6 aydan eski olmamalı
  • Yüz açık bir şekilde görünüyor olmalı, alın ve kulak görünmeli
  • Yüzde gözlük, küpe vb. takılar çıkarılmalı
  • Eğer başörtüsü kullanıyorsanız, alın ve kulaklar muhakkak görünmeli
  • Fotoğraf net olmalı, kesinlikle bulanık olmamalı

Polonya Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?

Polonya vize reddi sonucunda size bir ret mektubu verilir ve bu ret mektubunda ret gerekçesi beyan edilir.

Konsolosun ret kararına katılmamanız durumunda, kararın tekrar incelenmesini talep etme hakkınız vardır. Vize reddi kararını takip eden 14 gün içerisinde kararı veren konsolosluk birimine itiraz başvurunuzu yapmanız gerekir.

Polonya vize reddine itiraz ücretlidir ve itiraz başvuru ücreti nakit 90 Amerikan Doları’dır.

Başvurunun yapıldığı yere bağlı olarak itiraz başvurusu, itiraz etme hakkı süresini geçirmeden şahsen Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin Konsolosluk Bölümü’nde hafta içi her gün – saatleri arasında kabul edilmektedir.

Pasaport teslimatları ve başvurunun yapıldığı yere bağlı olarak itiraz başvurusu, itiraz etme hakkı süresini geçirmeden şahsen Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunda sadece Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri – saatleri arasında gerçekleştirilebilmektedir.

Randevu kotasının sınırlı olduğunu bildirmek isteriz.

Randevu kotasının dolmuş olması halinde, başvuru sahibi bir sonraki kabul gününde başvuruda bulunabilecekse, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu başvuru kabulünü o günlük durdurma hakkını saklı tutar.

Polonya vize reddine itiraz için özel bir form yoktur. Polonya vize reddine itiraz vize red mektubunuzda yazan sebepleri açıklar nitelikte İngilizce yazılmış bir dilekçe hazırlamalısınız. Bu dilekçe içerisinde tarih, kişisel bilgileriniz (İsminiz, Pasaport ve TC numarası, doğum tarihi gibi) ve iletişim bilgileriniz yer almalıdır. Bununla birlikte vize ret mektubunuzda yer alan numarayı da eklemelisiniz. Dilekçenizi muhakkak imzalamalısınız.

Bu dilekçeye ek olarak vize ret mektubunuz, ret kararının yanlış olduğunu düşündüğünüz evrakları eklemelisiniz (Vize başvurusu sırasında sunmuş olduğunuz evrakları tekrar sunmanıza gerek yoktur).

Polonya Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?

Polonya vize reddi aldıktan sonra itirazda bulunmadıysanız yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. (Yukarıda belirttiğim gibi itiraz süresince vize başvurusunda bulunamazsınız. İtiraz sonuçlandıktan sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.) Bu yapacağınız vize başvurusu yine Polonya üzerinden olmalıdır. Polonya vize reddi sonrasında başka ülke üzerinden Schengen vizesi almak için başvuru yaparsanız sonuç yüksek ihtimalle ret olur. Bunun sebebi ise, Schengen ülkelerinin bir kuralı olan vize reddi durumunun ret kararı veren ülke üzerinden kaldırılması gerektiğindendir. (Ret kararı üzerinden 1 seneden fazla zaman geçtiyse başka ülke üzerinden başvuru yapılması büyük sakınca doğurmaz).

Yeni yapacağınız başvuruda almış olduğunuz ret mektubundaki eksiklikleri tamamlamalı ve dilekçenizde açıklama yapmanızı tavsiye ederiz. Yeni yapılan Polonya vize başvurusu için de tüm evrakları tekrar hazırlamalı ve aynı işlemleri tekrar yapmalısınız. Bununla birlikte aynı vize ücretlerini de ödemeniz gerekmektedir.

Polonya Konsolosluğu ve Büyükelçiliği İletişim Bilgileri

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Maslak Mah. Eski Büyükdere Cad. No. 7, GİZ Plaza K. 5, Sarıyer – İstanbul

Telefon: +90 66 30

Faks: +90 66 32

E-posta: [email protected]

Çalışma saatleri: Hafta içi hergün, &#; saatleri arası

Polonya Ankara Büyükelçiliği

Adres:  Ankara &#; Kavaklidere PK, Ataturk Bulvari

Telefon: +90 20 00

Faks: +90 83 01

E-posta: [email protected]

Polonya Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü

Adres:  Ankara &#; Kavaklidere PK, Ataturk Bulvari

Telefon:  +90 20 17, +90 20 18

Faks: +90 83 01

E-posta: [email protected]


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir