nidicard ne için kullanılır / NIDICARD 10 MG fiyat ve kullanma talimatı

Nidicard Ne Için Kullanılır

nidicard ne için kullanılır

Benzer belgeler

CABRAL mg Film Tablet Ağızdan alınır.

CABRAL mg Film Tablet Ağızdan alınır. CABRAL mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: PEG , Mısır Nişastası, Talk, Kollidon 30, Magnezyum Stearat, Hipromelloz,

Detaylı

VEGAFERON FORT Film Tablet

VEGAFERON FORT Film Tablet KULLANMA TALİMATI VEGAFERON FORT Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Herbir film tablette mg elementer demire eşdeğer miktar demir III hidroksit polimaltoz kompleksi ve 0, mg folik asit. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN KULLANMA TALİMATI OSEPTİN antiseptik çözelti Haricen kullanılır. Etkin madde: Oktenidin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Fenoksietanol, kokoamidopropil betain, sodyum glukonat, gliserin, sodyum hidroksit,

Detaylı

Bu Kullanma Talimatında:

Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI GASVİN Likit Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 10 ml de; Sodyum Aljinat mg Sodyum Bikarbonat mg Kalsiyum Karbonat mg Yardımcı madde(ler): Karbomer P, Sodyum

Detaylı

VEGAFERON 50 mg/ml Oral Damla

VEGAFERON 50 mg/ml Oral Damla VEGAFERON 50 mg/ml Oral Damla Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde : 1 ml (20 damla) solüsyonda, 50 mg elementer demir e eşdeğer miktar demir III hidroksit polimaltoz kompleksi. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL

KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL buğu Su buharı ile inhale edilerek (solunarak) kullanılır. Etkin maddeler : 1 g Mentol, 2 g ökaliptol, 2 g nane esansı, 2 g rektifiye terementi esansı Yardımcı madde : 33 g

Detaylı

EVİCAP U yumuşak kapsül Ağızdan alınır.

EVİCAP U yumuşak kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI EVİCAP U yumuşak kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Beher yumuşak kapsülde U Naturel Vitamin E (d-alfa tokoferol) Yardımcı maddeler: Soya yağı, jelatin, gliserin, metilparaben

Detaylı

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI KULLANMA TALİMATI EXELDERM krem Deri üzerine uygulanır. Etkin Madde: % 1 Sulkonazol Nitrat Yardımcı Maddeler: Propilen glikol, stearil alkol, setil alkol, askorbil palmitat. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI VASTAREL

KULLANMA TALĐMATI VASTAREL KULLANMA TALĐMATI VASTAREL 20 mg Film Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin Madde: Her bir film kaplı tablet 20 mg Trimetazidin dihidroklorür içermektedir. Yardımcı Maddeler: Mısır nişastası, Mannitol, Polividon,

Detaylı

NIDICARD 10 mg 30 kapsül Formülü

Beher Yumuşak Kapsül 10 mg Nifedipin ihtiva eder. Yardımcı Madde : Polietilen glikol Yumuşak Kapsül : Jelatin, sun set yellow, titandioksit, gliserin, Nipajin, Nipazol.
Nifedipin aşağıdaki durumlarda endikedir. 1) - İskemik Kalp Hastalığı - İstirahat halinde gelen angina (Prinzmetal veya spastik angina) - Aterosklerotik angina (akut veya kronik) 2) Hipertansiyon 3) Ekstremitelerin dolaşım bozuklukları (Raynaud Sendromu)
Nifedipin'e hassas kişilerde kullanılmamalıdır.
Nifedipin, genellikle iyi tolere edilmesine karşın, bazen hipotansiyona neden olabilir. Bu takdirde yeniden doz ayarlaması yapılmalıdır. Ayrıca halen tansiyon düşürücü ilaç kullanan hastalara ve hipotansif hastalara Nifedipin verildiğinde hastalar dikkatle takip funduszeue.infopin kullanımı sırasında bazen arterial vazodilatasyon ve periferal ödem oluşabilir. Bu ödem sol ventrikül yetersizliğine bağlı olmayıp, diüretik tedaviye cevap verir. Ciddi aort stenozu olan hastalarda Nifedipin kalp yetmezliği riskini artırabilir. Nifedipin alımını takiben iskemik ağrısı olan hastalarda ilaç kesilmelidir. Hamilelerde Kullanımı : Nifedipin'in farelerde, insan dozunun 30 misli yüksek dozda kullanıldığında teratojenik etkisi olduğu gösterilmiştir. Hamile kadınlarda, Nifedipin ile yapılmış yeterli çalışma yoktur. Bu nedenle hamilelik esnasında sadece çok gerekliyse kullanılmalıdıfunduszeue.infonsiyon, başta tazyik, sıcaklık hissi, baş dönmesi, baş ağrısı, taşikardi, ödem, ürtiker ve bulantı gibi yan etkiler özellikle tedavi başlangıcında görülebilir. Yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir,ilacın kesilmesini gerektirmez. Uzun ve yüksek dozla tedavi sırasında nadiren hiperglisemiye rastlanmıştır.
b blokürlerle birlikte kullanıldığında genellikle iyi tolere edilir. Ancak nadiren konjestif kalp yetersizliği, ciddi hipotansiyon ve angina da artış olabilir. Nitratlarla birlikte güvenle kullanılabilir. Digital ile birlikte kullanıldığında digoksin seviyesini yükseltebileceğinden hastalar dikkatle takip edilmelidir.
Tedaviye, hastanın ilaca duyarlılık derecesini anlayabilmek ve yan etkilerden kaçınmak için düşük dozla başlanır (10 mg/gün/3 kez). Genellikle etkili doz günde 3 kez mg ( kapsül) dır. Spastik anginada bu dozun 2 misline çıkılabilir. Günlük doz mg'ı (18 kapsül) geçmemelidir. Angina pektoris veya hipertansiyon krizlerinde etkinin çabuk görülmesi için kapsüller çiğnenerek içlerindeki sıvı yutulmadan ağız içinde veya dil altında tutulur. Nifedipin ağız mukozasından hızla emilerek kısa zamanda kana geçer. DOZ AŞIMI : Nifedipinin aşırı dozda kullanımı sonucunda ciddi hipotansiyon oluşabilir. Bu taktirde kalp ve solunum sistemi yakınen takip edilmeli, alt ekstremiteler yükseltilmeli, idrar ve kan volümü dikkatle takip edilmelidir. Norepinefrin gibi bir vazokonstürüktör ilaç kan basıncını yükseltmek için kullanılabilir. Nifedipin yüksek oranda proteinlere bağlandığından diyaliz yarar sağlamaz.

Grip, Soğuk Algınlığı ve ÖksürükGrip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
HIV ve AidsHIV ve Aids
HIV, Human Immunodeficiency Virus&#;dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.

Nidicard 10 mg 30 kaps&#;l

3. NİDİCARD nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

• Başlangıçta her 8 saatte bir 5 mg'lık düşük doz ile tedaviye başlanabilir. Bu sayede doktor hastanın uzun süreli kullanacağı doza nasıl yanıt vereceğini tespit ederek izleyebilir.

• Doz her 8 saatte bir alınan maksimum 20 mg'a arttırılabilir.

• Daha düşük dozlar yaşlı hastalar veya karaciğer problemi olan hastalar için reçete edilebilir.

• Doktorunuzun size söylediği süre boyunca kapsülleri almaya devam ediniz.

Uygulama yolu ve metodu:

Kapsülleri biraz su ile bütün olarak yutunuz.

NİDİCARD'ı yemekler ile birlikte veya yemeklerden bağımsız olarak alabilirsiniz.

İlacı greyfurt suyu ile birlikte almayınız.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

NİDİCARD'ın18 yaşın altındaki çocuklarda kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır. Bu nedenle kullanımı tavsiye edilmez.

Yaşlılarda kullanımı:

Farmakokinetik verilere göre, 65 yaş üzerindeki yaşlı hastalarda NİDİCARD kullanımına ilişkin doz ayarlamasına gerek yoktur.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda hiçbir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliğiniz varsa dikkatli olunuz. Ciddi yetmezliklerde doz azaltımı gerekebilir.

Karaciğerinizin uygun çalışmasını engelleyecek karaciğer hastalığınız varsa NİDİCARD kullanmayınız. Doktorunuza danışınız.

Eğer NİDİCARD'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla NİDİCARD aldıysanız

Kullanmanız gerekenden daha fazla NİDİCARD kullanırsanız tansiyon düşüklüğü, komaya kadar gidebilen şuur bulanıklığı, kalp hızında artma ya da azalma, kan şekerinde artma, kan asitliğinde artma, kan oksijen seviyesinde azalma, akciğer ödemi, bilinç kaybı, şok görülebilir.

Kullanmanız gerekenden daha fazla NİDİCARD kullandıysanız, doktorunuz tarafından acil olarak tedavi edilmeniz gerekmektedir.

NİDİCARD'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

NİDİCARD'ı kullanmayı unutursanız

Eğer almanız gereken bir NİDİCARD dozunuzu alınız. Bir sonraki dozu almak

dozunu almayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz için 8 saat bekleyiniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

NİDİCARD ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

NİDİCARD ile tedavinizin ne kadar süreceği konusunda doktorunuz size bilgi verecektir.

Doktorunuza danışmadan tedavinizi sonlandırmayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası