çiftci izin belgesi / Tarımsal faaliyetler için il dışına çıkılabilecek - Genel - Tarım TV

Çiftci Izin Belgesi

çiftci izin belgesi

&#;ift&#;ilik Belgesi Nedir, Ne İşe Yarar Ve Neden Alınmalıdır? &#;ks &#;ift&#;i İzin Belgesi Nasıl Alınır

Haberin Devamı

Çiftçilik belgesini tarım yaptığınız il ya da ilçelerin ziraat odalarından almanız gerekir. Bunun için öncelikle e-devletten çiftçi kayıt formunu indirmeniz ve çıktısını alarak doldurmanız gerekir. Sonrasında diğer gerekli evraklar ve başvuru formu ile Tarım İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Çiftçilik Belgesi Nedir?

  Çiftçi adaylarının tarımsal faaliyetlerini meslek edindiklerini kanıtlamak için aldıkları belgelere çiftçilik belgesi denir. Çiftçilik belgesi çiftçi adaylarına ziraat odaları tarafından verilir ve formel bir belgedir. Ekonominin önemli bir dalı olan çiftçilik ülke çapında planlı bir politika ve disiplin ile yürütülmektedir.

  Tarım ve hayvancılığa gerekli önem verilmezse ülkelerin ekonomilerinde ve yaşam standartlarında farklılaşmalar meydana gelebilir. Yalnızca halkın ihtiyaçları için değil ihracatın ve ticaretin önünü açmak için de çiftçilik önemlidir. Tarımda gelişmiş teknolojilerin kullanılması ve sürdürülebilirlik de oldukça önemlidir. Çiftçilik belgesi de bu doğrultuda hazırlanmaktadır.

Haberin Devamı

   yılında uygulanmaya başlanmış olan Çiftçi Kayıt Sistemi tarafından usuller ve esaslar belirlenmiştir. Aynı zamanda çiftçiler kayıt altına alınarak tarımsal faaliyetler de bu sayede takip edilmektedir. Çiftçiler desteklenirken aynı zamanda eğitimleri de bu belgeler tarafından tamamlanır. 

Ne İşe Yarar Ve Neden Alınmalıdır?

 Çiftçilik belgesi şu işe yarar: 

Çiftçi Kayıt Sistemi tarafından kayıtlar yapılabilir ve bilgiler gerektiğinde güncellenebilir. 

Tarıma dair desteklerden faydalanmak ve Bağ-Kur sigortasına kayıt yaptırmak mümkün olur. 

Müstahsil yol belgesi alınabilmektedir. 

Tarım kredi kartı başvurusunda bulunma avantajına sahip olunabilir. 

Çiftçiler için özel olarak üretilmiş olan cep telefonu hatlarına sahip olabilirler. 

Yalnızca toprak altı ve üstü tarımsal faaliyetleri gerçekleştiren kişiler çiftçilik belgesi alabilir. Çiftçilere sunulan haklardan faydalanmak ve resmi olarak çiftçilik mesleğini yürüttüğünü belirtmek için çiftçilik belgesinin alınması gerekmektedir.

Haberin Devamı

ÇKS Çiftçi İzin Belgesi Nasıl Alınır

 Tarımsal arazinin içinde yer aldığı il ya da ilçelerdeki ziraat odalarında çiftçilik belgesi almak mümkündür. Bunun için öncelikle e-devlet üzerinde çiftçi kayıt formunu bulmak ve bu formun çıktısını alarak doldurmak gerekir. Sonrasında Tarım İl Müdürlüğüne kişilerin direkt olarak başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular yönetim kurulu tarafından detaylı bir şekilde incelenir. 

 İnceleme sonucu olumlu olan adayların kayıtları aktif hale getirilir ve kendilerine çiftçilik belgeleri verilir. Çiftçilik belgeleri de de kayıt türüne göre üç farklı şekilde başvuru yapılır. İlki toprak sahiplerinin yaptığı başvuru, ikincisi toprak kiralayan kişilerin yaptığı başvuru sonuncusu ise toprak birinci dereceden yakınlarının yaptıkları başvurudur. 

Haberin Devamı

Çiftçilik Belgesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 Çiftçi adaylarının çiftçilik belgesi için başvuru yaparken edinmesi gereken belgeler şu şekildedir: 

Kimlik fotokopisi 

Nüfus kayıt örneği 

En eski 6 ay önce çekilmiş vesikalık fotoğraf 

Sigorta ya da emekliyse emekli sigorta numarası 

Çiftçi kütük belgesi (İlgili ziraat odasından alınması ve muhtarlardan onaylatılması gerekir.) 

İmza sirkülerinin ya da vergi levhasının fotokopisi 

Tapu kayıt örneği ya da fotokopisi (İlçe tapu müdürlüklerinden onaylatılmış olması gerekir.) 

Dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise eğer birinci dereceden yakınınıza ait toprak için başvuru yapacaksanız muvafakatname-2 belgesini hazır bulundurmanız gerekir. Aynı zamanda toprak kiralayan çifti adaylarının da kayıt yaptırmaları için kira sözleşmesi kayıtlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

&#;ift&#;i Belgesi Nasıl Alınır? &#;ift&#;ilik İzin Belgesi Almanın Şartları Nelerdir?

Haberin Devamı

Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?

 Arazi sahibinin başvurusu: Önceden tescil yoksa 3 farklı şekilde tescil edilebilir. Kimlik bilgilerinizi beyan etmeniz, mülkiyet tapu bilgilerini kopyalamanız, İl Tapu Dairesi ve Kadastro Bürosu'na gitmeniz ve forma aslına uygun damgaları basmanız ve gerekli bilgileri yapıştırmanız gerekmektedir. Yazılmış ve sonra müdüre devredilmiştir.

 Arazi kiralayanların başvurusu: Arazi kiralayanların ÇKS'ye başvurabilmesi için, önce kira sözleşmesinin kaydedilmesi gerekir. Arazi alanı birimi aşarsa, noter tasdikli kira sözleşmesi olması gerekir. kattan az ise, sorumlu kişi ile kira sözleşmesi imzalanmalıdır. Onaylanan kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi yapılmalı, üzerine pullar basılmalı ve C belgesi doldurulmalıdır. Daha sonra sorumlu kişiye veya İl Tarım Bürosuna teslim edilmelidir.

Haberin Devamı

 Birinci derece akrabaların arazisine sahip olanlar: Birinci derece akrabaların arazisine sahip olanlar muvafakat formunu doldurmalıdır 2. Tapuyu kopyalamalı ve orijinal damgayı basmalıdır. Belge sorumlu kişiye Form C şeklinde teslim edilmeli veya farklı illerdeki arazi şeklinde İl Tarım Bürosuna teslim edilmelidir.

Çiftçi Belgesi Alma Şartları?

Kişinin ziraat odalarından çiftçilik yaptığına dair belgeyi temin etmesi gerekir.

Çiftçi kayıt formunun doldurulması gerekir.

Ekim ya da hayvancılık yapılacak araziye dair tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi gereklidir.

Arazi formunun doldurulması gerekir.

Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır, Ne İşe Yarar? ÇKS Çiftçilik Belgesi Alma Ve Sorgulama Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Çiftçiler geleceğin çok önemli gıda sağlama ve ekonomiye, çevreye ve topluma çok sayıda yarar sağlayan önemli bir yere sahiptir. Ekim ve hayvancılık faaliyetleri ile sofralarımıza, ekonomimize sağlıklı bir şekilde besin yardımı sağlayarak ülke ekonomisini ayakta tutup, insanların sağlıklı bir şekilde beslenmesine yardımcı olurlar. Çiftçi belgesi nasıl alınır? Çiftçi belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

ÇİFTÇİLİK BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Çiftçilik ile uğraşan kimselere devlet tarafından verilen destekten faydalanmaları için ilk önce çiftçi belgesi alınır. Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.

İlk kayıt 3 farklı şekilde olur. Bunlar:

ÇİFTÇİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Çiftçi belgesi almak için bu adımları uygulayabilirsiniz. Ayrıca ÇKS belgesi kimlere verilir sorusunun da yanıtı verilmiş olacak.

Arazi sahiplerinin başvurusu: Daha önce kaydı yoksa 3 farklı şekilde kayıt olunur. Kimlik bilgilerini beyan ederek, tapu bilgisinin fotokopisini çekmesi, çektirdiği tapu fotokopisini Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğüne giderek, aslına uygundur kaşesi bastırması gerekir, C formu edinip gerekli bilgiler yazıldıktan sonra muhtara teslim edilir.

Arazi kiralayan kimselerin başvurusu: Arazi kiralayan kimselerin ÇKS başvurusu yapabilmeleri için öncelikle kira sözleşmesi kaydı olması gerekir. Arazinin büyüklüğü dekarının üzerinde ise noter onaylı kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Eğer ki dekarın altındaysa muhtardan kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Onaylı kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi alınarak üzerine kaşe basılıp C belgesi doldurması gerekir. Daha sonra muhtara veya Tarım İl Müdürlüklerine teslim edilmesi lazım.

Arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olanlar: Birinci dereceden akrabalarına ait arazisi olanlar muvafakatname-2 belgesi doldurmaları gerekir. Tapuların fotokopisini çekip aslına uygundur kaşesi bastırmaları gerekir. C formu ile beraber muhtara ya da farklı illerde bulunan arazileri için Tarım İl Müdürlüklerine belgenin teslimi yapılması gerekir.

ÇİFTÇİ BELGESİ ALMA ŞARTLARI

ÇİFTÇİ BELGESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır? E-devlet Fakirlik Belgesi (İlmuhaberi) Örneği

ÇKS BELGESİ NE İŞE YARAR?

Ekim ve hayvancılık ile uğraşan kimselere devletin çiftçi projeleri kapsamında vermiş olduğu hibelerden yararlanma fırsatı,

Tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankasının sunmuş olduğu düşük faizli krediler ile hayvan alımından veya herhangi bir tarım kredilerinden yararlanma fırsatı,

BAĞ-KUR üzerinden emeklilik,

Bankalardan size özel kredilerden yararlanma,

Birçok bankadan kredi kartı almak için,

Üretmiş olduğunuz tarım ürünlerinin nakliyesi için gereken "Müstahsil yol belgesi" için ÇKS belgesi gerekir.

SEYAHAT İZİN BELGESİ başvurusu şartları nelerdir, kaç günde çıkar? Seyahat izin belgesi nasıl alınır, kimlere verilir? E-devlet başvuru ekranı

ÇİFTÇİ BELGESİ ÖRNEĞİ

A- Kişisel Bilgiler

ÇKS BELGESİ ÜCRETİ

Çiftçilik belgesi müracaatlarda alınacak ücret:

Dekara Kadar (10 dekar dâhil) : 6,00 lira

Dekara Kadar (10 dekar üzeri 50 dekar dâhil) : 13,00 lira

Dekara Kadar (50 dekar üzeri dekar dâhil) : 20,00 lira

Dekar Üzeri: 26 lira

Çalışma izin belgesi nasıl ve nereden alınır, e-Devlet'ten alınır mı? Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi kimlere verilir?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır