kuyruk sokumu iltihabı için hangi doktora gidilir / Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi - ✅ Op. Dr. Çetin Altunal 👨‍⚕️

Kuyruk Sokumu Iltihabı Için Hangi Doktora Gidilir

kuyruk sokumu iltihabı için hangi doktora gidilir

Kuyruk Sokumu Ağrısı Hangi Bölüm Bakar Kuyruk Sokumu Batması Nasıl Geçer?

Poçik kemiği, koksiks, sakrum olarak da bilinen kuyruk sokumu kemiği omurgamızın en alt ve uç kısmında bulunan üçgen şeklindeki kemiğe denir. Uzun süre hareketsiz oturmak, aniden sert zemine düşme, doğum yaparken eklemlerin hasar görmesi gibi çeşitli nedenlerden kuyruk sokumu ağrısı, batması ile karşılaşılabilir. Kuyruk sokumu kemiği ağrısı kalça, bel bölgesi ve bacaklardaki sinirleri olumsuz etkileyip bu bölgelerde de ağrıya yol açabilir. Kuyruk sokumu ağrısı otururken, büyük tuvaleti yaparken ve cinsel ilişki yaşarken ağrı yaşama gibi belirtilere neden olabilir. Kadınlarda kuyruk sokumu ağrısı ile erkeklerden 4 kat daha fazla görülür. Bu durum kadınların kalçaların geniş olup travmaya açık olmasından kaynaklanır. Kuyruk sokumu ağrısının nedenleri ve tedavi yöntemleri nelerdir,  nasıl teşhis edilir, hangi doktora gitmeli? İşte tüm bu sorularınızın cevapları ve kuyruk sokumu ağrısı ile ilgili Ortopedi doktorlarına sorulan sorular ve cevapları;

Kuyruk Sokumu Ağrısı, Batması Neden Olur?

Yanlış Oturma Pozisyonu

Günümüzde ofis iş hayatının sonucu uzun süre yanlış pozisyonda oturmaya bağlı olarak kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların sayısında önemli miktarda artış olmuştur. Sert bir zeminde uzun süre oturma, kuyruk sokumu kemiğinin uzun süre sert zeminle teması, at sürme, sürekli araba kullanma gibi kuyruk sokumu bölgesine uzun süre baskı da kuyruk sokumu bölgesinde ağrı yapabilir.

Düşme, İncinme, Darbe Alma

Kalçanın üzerine düşme, bu bölgeye şiddet uygulanması gibi durumlar da kuyruk sokumu ağrısına neden olabilir.

Depresyon

Kuyruk sokumu bölgesindeki ağrının önemli bir kısmı stres ve depresyondan kaynaklanır. Doktorun reçete edeceği antidepresanları kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Çocuk Doğurma

Doğum yaparken bebeğin başı annenin kuyruk sokumu kemiğine baskı yapması sonucu bu bölgede eklem hasarı meydana gelip kuyruk sokumu ağrısına yol açabilir.

Tümör ve Enfeksiyon

Kuyruk sokumu ağrısının bir diğer nedeni de tümör ve eksiyonun kuyruk sokumu bölgesine yaptığı baskıya bağlı olarak kuyruk sokumu kemiği ve çevresinde ağrı oluşturmasıdır. Kuyruk sokumu ağrısının nedeni tespit edilmeye çalışıldığında bu neden mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Obezite (Fazla kilo)

Fazla kilolu olmak da kuyruk sokumu üzerine çok baskı yapıp, bel kemiğindeki fazla yükü sıkıştırıp kuyruk sokumu ağrısına yol açabilir.

Yaşlanma

Yaşlanmayla beraber kuyruk sokumu kemiği dahil kemik ve kaslarda yıpranma, aşınma meydana gelir. Bu durumun sonucunda kıkırdak ve kemikler hasar görür. Kuyruk kemiği ağrısı yaşın ilerlemesinden kaynaklanabilir.

Kemik Kanseri

Kemik kanserinin belirtilerinden biri de kuyruk sokumu kemiği ağrısıdır. Kemoterapi ve radyoterapi tedavi gerektirir.

Hamilelik

Hamileliğin son aylarına doğru relaksin gibi bazı hormonların salgılanmasına artışa bağlı olarak eklemlerde ve kemiklerde gevşeme, esneme meydana gelir. Ayrıca kilo alımına bağlı ve yürüyüş şeklindeki değişiklikle pelvik ve kalça kaslarında baskı oluşur. Bu gibi nedenlerin sonucu olarak gebelikte kuyruk sokumu ağrısı ile karşılaşılabilir.

Kıl dönmesi

Kıl dönmesi de kuyruk sokumunda ağrı yapabilmektedir. Kıl dönmesi %95 oranında kuyruk sokumu bölgesinde meydana geldiğinden bunun sonucu olarak kuyruk sokumu ağrısı duyulabilir.

Romatizmal Hastalıklar

Romatizmal hastalık ve vücutta enfeksiyonun varlığına bağlı olarak da kuyruk sokumu ağrısı yaşayabilirsiniz.

Bel Fıtığı

Sebebi teşhis edilememiş kuyruk sokumu ağrısının % 70 oranında bel fıtığından kaynaklandığı tespit edilmiş olduğundan, teşhis koyarken bu ihtimali de göz önünde bulundurmalıdır.

Kuyruk Sokumu Ağrısı, Batması İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kuyruk sokumu ağrısından muzdaripseniz bir Ortopedi doktoruna görünmelisiniz.

Kuyruk Sokumu Ağrısı , Batması Nasıl Teşhis Edilir?

Kuyruk sokumu ağrısını teşhis etmek için muayeneden sonra röntgen , MR ve/veya bilgisayarlı tomografi gibi testler yapılır.

Kuyruk Sokumu Ağrısı, Batması Nasıl Geçer?

  1. Kuyruk sokumu ağrısından muzdaripseniz Ortopedi doktoruna gitmelisiniz. Doktor size çeşitli testler yapacak ve bu ağrının nedenini tespit etmeye çalışacaktır. Durumun nedenine göre gerekli tedaviyi uygulayacaktır.
  2. Kuyruk sokumu bölgenizde ağrı olan yere sıcak suyu torbası tutmanız yahut buzluktan buz küplerini çıkarıp bunları atlete sarıp kuyruk sokumu ağrısı yaşadığınız yere soğuk uygulama yapmanız ağrıyı dindirmeye yardımcı olacaktır. Bazı ağrılara sıcak bazılarına ise soğuk iyi gelir. Her iki yöntemi de deneyebilirsiniz.
  3. Otururken ortası  delik bir yastık ya da minder kullanmak da ağrıyı önleyecektir. Medikal malzeme satan yerden bu minderleri bulabilirsiniz. Bu minderler oturma simidi olarak adlandırılır.
  4. Kabızlık kuyruk sokumu ağrısını artırdığı için kabızlıktan kaçınmalı, günde bardak su içmeli, meyve ve sebze gibi bol lifli gıdalarla beslenmelidir.
  5. Doktorunuz kuyruk sokumu bölgesinde enflamasyonu yani iltihabı azaltıcı tedavi (sferid,analjezik vs.) yöntemleri uygulayarak ağrınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Lokal kortizon enjeksiyonu kronik iltihap üzerinde oldukça etkilidir.
  6. Kuyruk sokumu ağrısı için doktor fizik tedavi almanızı bildirebilir. Fizik tedavi görmek de ağrıyı dindirmeye yardımcı olacaktır. Bel ve kalça esnetme egzersizleri hastayı rahatlatacak ağrıyı giderecektir.
  7. Kuyruk sokumu ağrısı yaşayan hastaların yaklaşık % 25 kadarı cerrahi tedaviye ihtiyaç duyar. Cerrahi tedavisi de oldukça başarılıdır. Bu yöntemde hastanın kuyruk sokumu kemiğinin ucu ameliyatla çıkarılıyor.
  8. Kuyruk sokumu ağrısı  bel fıtığı, belde kist, tümör, kıl dönmesi gibi kuyruk sokumu ağrısına neden olabilen sağlık sorunlarıyla bağlantılı olduğundan, şayet ağrı bunlardan kaynaklandıysa bu sorunların tedavisi yoluna gidilmelidir.

Kuyruk Sokumu Ağrısı İle İlgili Doktorlara Sorular Ve Cevapları

Sual: Merhaba Hocam 19 yaşındayım 1,5 haftadır kuyruk sokumu kemiğimde ağrı funduszeue.infoğum yerden kalkarken ve dokunduğumda ağrıfunduszeue.info bir durum mu? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Fizik Tedavi Doktoru Cavit Meclisi'nin cevabı: (Bu durumunuz darbe veya düşme olmadan gelişmiş bir durum ise, muayene tanısı koymak gerekir. Ön tanılar: 1) sakral ligaman hasarı, 2) duruş bozukluğuna bağlı bel - kuyruk sokumu omurgasının esneklik azlığı ve bağların ağrısı, 3) iliolombr ligaman ağrısı.)

Kuyruk Sokumu Ağrısı İle İlgili Doktorlara Sorular Ve Cevapları

Sual: Benim kuyruk sokumum ağarıyor. MR,film çektim genel cerrahiye gittim. Bir şey yok funduszeue.info sokumunun en altın sol tarafı ağrı veriyor. Herhangi bir iltihap yok. ağrısı 6,7ay oluyor. Bu arada üniversitesi sınavlarına hazırlanıyordum. Bu ağrı o zaman başladı. Sebebi ne olabilir ? Gizli bir hastalık olabilir mi?

CEVAP

Genel Cerrahi Doktoru Sezai Leventoğlu’nun cevabı cevabı: (Koksalji dediğimiz kuyruk sokumu ağrısı tanımlıyorsunuz Kuyruk sokumu (koksiks) bölgesinde ağrı ve spazm ile karakterli fonksiyonel bir hastalıktır. Travma ve başkaca organik kemik hastalıklarının ekarte edilmesiyle tanıya varılır. Hastaların bir kısmı depresif hastalardır ve antidepresan kullanımıyla vakaların çoğunda ağrı kaybolur. Bu dönemde hastalar, analjezikler ve sıcak uygulama ile desteklenebilir.  Geçmişte, puborektalis kasının kesilmesi veya anorektal myektomi gibi cerrahi uygulamaların yüksek komplikasyon oranıyla uzun dönemde başarısız olduğu görülmüştür. Her gün veya günaşırı ılık su lavmanları ve posalı diyet ile hastaların kolay ve düzenli defekasyon alışkanlığına yönlendirilmeleri gerekir. Kuyruk sokumu ağrısı bazen levator sendromunun bir parçası veya proktalgiya fugax’ın (anorektal gece ağrısı) diğer bir göstergesi olup ağrı direkt olarak koksikste yerleşmiştir. Klasik olarak ağrı oturma pozisyonundan ayağa kalkarken artar.  Bu durumda tedaviye levator spazm tedavisinin unsurlarının da eklenmesi gerekebilir. Koksiks rezeksiyonu (kuyruk sokumu kemiğinin kısmen çıkarılması) koksigodini tedavisinde bir yöntem olarak önerilmiş olup genellikle ortopedistler tarafından uygulanır.  Bizim düşüncemize göre koksikste yaralanma olması veya koksiksin disloke olması durumu dışında bu operasyon yapılmamalıdır.  Bu koşullar altında dahi koksiksin çıkarılması nadiren ağrıyı hafifletir. Biz sıklıkla lokal anestetik, steroid ve dekstrozdan oluşan kokteyl injeksiyonları uygulamaktayız ve hastalarımız bu yöntemden fayda görmektedir. 35 vakalık serimizde hastalarımızın bu bölgesine uyguladığımız injeksiyon sayesinde % oranında yanıt almaktayız. Öncelikle değerlendirilme ve doğru stratejinin belirlenmesi önemli. Sorun uzadıkça kronikleşiyor ve bazı daha basit tedavi şanslarımızı yitiriyoruz. Bana ulaşma şansınız varsa sizi değerlendireyim, yoksa proktoloji konusunda uzman bir hekim bulmaya çalışın. Doğru tedavi stratejisi ile sorun süratle çözülecektir.)

Sual: Merhaba hocam,dün merdivenlerden düştüm kuyruk sokumum ağrıyordu acile gittim muayene edip yolladıfunduszeue.info buz tuttum,krem sürdüm biraz yumuşadı ama dik duramıyorum ,uzanamıyorum uyandığımda ağrı kalça kemiğime vurdu ne yapmalıyım?

CEVAP

Ortopedi Doktoru Hasan Tatari’nin cevabı: (Film çekilebilir. Eğer kuyruk sokumu kemiği kırıldıysa buna bağlı ağrı olabilir.)

Sual: Kuyruk sokumu kendiliğinden geçer mi acaba? İş yerinde sürekli oturuyorum o yüzden ağrıyor olabilir mi?

CEVAP

Genel Cerrahi Doktoru Sezai Leventoğlu’nun cevabı cevabı: (Kendiliğinden geçmesi düşük ihtimaldir)

Sual: Beden dersinde mekik ve şınav çektik, spor yapmayan birisiyimdir ısınmak için yaptım ve ardından kuyruk sokumum ağrımaya başladı, neden oldu?

CEVAP

Genel Cerrahi Doktoru Evren Besler’in cevabı: (Kuyruk sokumundaki kemik ve oraya bağlı liflere, kaslara bağlı bir rahatsızlık olabilir.  Bir ortopedi uzmanının değerlendirmesi, ortopedik bir sıkıntı yok ise bir genel cerrahi uzmanının değerlendirmesi uygun olur.

Kemik Ağrısına Ne İyi Gelir? Bitkisel Ve Doğal Tedavi Yöntemleri Tıklayınız

Zayıflatan Yağ Yakıcı Detoks Suyu, Detoks Suyu Kaç Gün İçilir? Tıklayınız

Kuyruk sokumu ağrısı i&#;in hangi b&#;l&#;me ve doktora gidilir? Kuyruk sokumu ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

İnsan vücudunda bulunan omurganın en alt kısmında bulunan üçgen şeklindeki kemik kuyruk sokumu kemiğidir. Pek çok nedenlerden dolayı bu bölge hasar görebilir ve ağrılar yaşatabilir. Ayrıca bu bölgede oluşabilecek hasar bacak ve bel bölgelerini de etkileyebilir. Böyle durumlarda kişilerin hemen bir doktora başvurması gerekmektedir.

Kuyruk sokumu ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir?

Kişilerin kuyruk sokumu ağrıları pek çok sebepten kaynaklanmaktadır. Ani düşme, uzun süre hareketsiz kalma, doğum esnasında oluşan eklem hasarları gibi nedenler kişilerde kuyruk sokumu ağrılarına sebep olabilir. Özellikle tuvalet ihtiyacını giderirken büyük ağrılar yaşanabilir.

Bu tarz ağrılar yaşayan kişiler hastanelerde hangi doktorlara ve hangi bölümlere gideceğini bilemeyebilir. Kuyruk sokumu ağrıları için proktoloji bölümünde proktoloji doktoruna gidilmelidir. Proktoloji bölümü bulunmayan hastanelerde ortopedi bölümüne de gidilmektedir. Doktorların yapacakları inceleme ve tetkikler sonucunda uygun tedavi önerilecektir. Bu sebeple çeşitli nedenlerden dolayı kuyruk sokumu ağrıları yaşayan kişilerin hastanelerde ortopedi veya proktoloji bölümüne başvurmaları gerekmektedir.

Kuyruk sokumu ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Kuyruk sokumu ağrılarında doktorların tanı koyabilmeleri için belirtilerin 2 aydan daha fazla sürmesi gerekir. Ayrıca MR ve kemik röntgeni ile teşhis edilerek gerekli tedavi yöntemi de uygulanır.

Bu tarz ağrıların uzun sürmesi ve çok ağrı yapması kişilerde önemli sorunlar oluşturabilir. Bu sebeple zaman kaybetmeden mutlaka bir ortopedi doktorundan randevu alınması gerekir. Hastaneler genellikle internet üzerinden randevu vermektedir. Çok yoğun olabilmesi ihtimaline karşın randevuların önceden alınması önerilmektedir.

Bu tarz rahatsızlıklarda genellikle önceden randevu alınması gerekir. Yoğun bir bölüm olması sebebi ile randevu alınmadan hastaneye gitmek zaman kaybı olacaktır. Hastanelerin internet sitesinden veya telefon numaraları ile randevu almak mümkündür. Veya devlet hastanelerinin randevu sistemi için oluşturdukları telefon numarası ile veya internet sitesinden randevu alınması mümkündür.

Kuyruk Sokumu Ağrısı İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilir? Kuyruk Kemiği Ağrısı İ&#;in Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Kuyruk sokumu kemiği sakrum, poçik kemiği ve koksiks olarak da adlandırılan omuriliğin en alt uç kısmında bulunan bir kemiktir. Özellikle kadınlarda görülen kuyruk sokumu ağrısı neden oluşmaktadır? Kuyruk sokumu ağrısı nasıl tedavi edilir? Kuyruk sokumu ağrısı nasıl teşhis edilmektedir? Tüm bu sorulara dair yanıtları yazımızda bulabileceksiniz.

Kuyruk Sokumu Nedir?

İnsan vücudunda 33 adet omur bulunur. Alt alta dizilen omurların en altında bulunan son kısma kuyruk sokumu denilmektedir. Alt bedende bulunan leğen kemiğini kuyruk sokumu alttan destekler. Kasların son olarak yapıştığı yer olduğu için önemli bir bölgedir.

Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden Olur?

Kuyruk sokumu ağrısı birçok neden ile meydana gelebilmektedir. Bu nedenlerden birkaçı şöyle sıralanabilir:
Kıl dönmesi
Hamilelik
Yaşlılık
Kilo fazlalığı bulunması
Kalçanın incinmesi, kalça üzerine düşmek
Yanlış pozisyonda oturmak
Tümörlerin kuyruk sokumuna baskı yapması
Enfeksiyon
Romatizmal rahatsızlıklar
Bel fıtığı
Doğum yapan kadınlarda doğum sonrası meydana gelebilir.

Kuyruk Kemiği Ağrısı İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Kuyruk sokumunda ağrısı olan bir kişi ilk olarak başvuracağı hastanede Proktoloji uzmanı bulunuyorsa, Proktoloji uzmanına başvurmalıdır. Bunun dışında hastanede veya sağlık kuruluşunda Proktoloji uzmanı bulunmuyorsa ve kemik ile ilgili bir problem varsa mutlaka ortopedi polikliniğine başvurulmalıdır.

Kuyruk Sokumu ağrısının Tedavi Süreci ve Tedavi Sonrası

Kuyruk sokumu ile ilgili herhangi bir rahatsızlığın tanısını koyabilmek için ağrı ve diğer belirtilerin 2 ay veya 2 aydan daha fazla sürmesi gerekmektedir. Bir ortopedi uzmanı kuyruk sokumu ile ilgili hastalığın teşhis edilmesi için MR ve kemik röntgeni ile tarama yapmalıdır.

Hasta için bir ağrı tanısı konulduğu takdirde tedavi sürecinde hastanın rahat oturabilmesi için oturma simidi verilir. Aynı zamanda oturma banyosu hastaya verilirken ilaç ile tedavi edilmeye başlanır. Yaklaşık 6 ay kadar tedavi gören hastalar tedavinin ardından herhangi bir sonuç alamazlar ise lökal enjeksiyon kullanılarak tedaviye devam edilir. Lökal enjeksiyon ile de sonuç alınamadığı takdirde 3 kez bu işlem tekrar edilmektedir.

Kuyruk Sokumu Ağrısı En Çok Kimlerde Görülmektedir?

Kuyruk sokumu ağrısı daha çok kadınlarda görülmektedir. Kadınların leğen kemiği bölgesi daha geniş yapıdadır. Erkeklere göre daha geniş yapıda leğen kemiğine sahip olan kadınların kuyruk sokumu bölgesi erkeklere göre daha korumasız olması nedeni ile kadınlarda daha çok görülmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası