talebe kelimesinin eş anlamı / Öğrenci eş anlamlısı nedir? Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Talebe Kelimesinin Eş Anlamı

talebe kelimesinin eş anlamı

Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir? Talebenin eş anlamı ile &#;rnek c&#;mleler (TDK)

Haberin Devamı

Talebe kelimesinin kökeni Arapçadır. Arapçadan dilimize geçmiş ve gündelik hayatta da yaygın olarak kullanılan kelimelerin başında Talebe kelimesi gelmektedir. Talebe kelimesinin eş anlamlısı da yer almaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde de Talebe kelimesinin eş anlamına dair örnek cümle yer almaktadır.

Talebe Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir sorusunun cevabı "Öğrenci" kelimesidir. Bu kelimenin tek anlamı yer almaktadır.

Talebenin Eş Anlamı İle Örnek Cümleler (TDK)

 - Okulda düzenlenen geziye bütün öğrenciler katılmıştı.

 - İki tane öğrenci kütüphaneye geçmiş harıl harıl ders çalışıyorlardı.

 - Okuldaki bütün öğrenciler bu hocayı çok seviyordu.

 - Öğrencilik hayatım boyunca her zaman başarılı oldum.

 - İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından öğrenciler için özel olarak öğrenci kartı verilmektedir.

Haberin Devamı

 - Öğrenci demek öğrenmeye açık olan kimse demektir.

 - Öğretmen ile öğrenci arasındaki diyalog çok ince bir çizgi üzerinden yürümelidir.

Talebe eş anlamlısı nedir? Talebe kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kökeni Arapça olan talebe sözcü&#;ü eski zamanlarda ve özellikle Osmanl&#; döneminde yayg&#;n olarak kullan&#;lan kelimeler aras&#;nda yer al&#;yor. Günümüzde ise talebe sözcü&#;ü s&#;k tercih edilmeyen bir sözcüktür. Talebe kelimesinin sözlük anlam&#; da ö&#;rencidir. Dilimizde birçok sözcü&#;ün oldu&#;u gibi talebenin e&#; anlaml&#;s&#; da vard&#;r. E&#; anlaml&#; sözcükler cümlede anlam bozuklu&#;una yol açmadan kullan&#;labilen kelimelerdir. Talebe sözcü&#;ünün e&#; anlaml&#;s&#;, kelime anlam&#; da olan ö&#;renci sözcü&#;üdür. Ö&#;renci ve talebe kelimeleri anlamda&#; kelimelerdir.

Talebe kelimesinin e&#; anlaml&#;s&#; olan sözcük nedir?

E&#; anlaml&#; kelimeler ile kelime da&#;arc&#;&#;&#;n&#; geli&#;tirmek mümkündür. Cümleleri ayn&#; kelimeler etraf&#;nda kurmak yerine e&#; anlaml&#; kelimelerden yararlan&#;larak farkl&#; cümleler kurulabilir. Türkçede hemen her kelimenin en az bir tane e&#; anlam&#; bulunur. Talebe sözcü&#;ü de e&#; anlaml&#;s&#; olan kelimeler aras&#;nda yer al&#;r. Talebe kelimesinin e&#; anlam&#; da talebe ile ayn&#; anlama gelir fakat okunu&#;u ve yaz&#;l&#;&#;&#; farkl&#;d&#;r. Talebenin e&#; anlaml&#;s&#; "ö&#;renci" sözcü&#;üdür. Günümüzde yayg&#;n olarak kullan&#;lan ö&#;renci sözcü&#;ü de talebe ile ayn&#; anlama gelir. E&#;itim gören, talep eden ki&#;iler anlam&#;na gelen ö&#;renci kelimesi Türkçede yayg&#;n olarak kullan&#;l&#;r. Talebe sözcü&#;ü ise geçmi&#;te daha yayg&#;n olarak kullan&#;lmaktayd&#;.

Talebenin e&#; anlaml&#;lar&#; ile örnek cümleler

Örnek cümleler kurularak e&#; anlaml&#; kelimelerin kullan&#;m &#;ekilleri net bir &#;ekilde anla&#;&#;labilir. Kelime da&#;arc&#;&#;&#;n&#; geli&#;tirmek ve tekrara dü&#;memek ad&#;na e&#; anlaml&#; kelimeler yayg&#;n olarak kullan&#;l&#;r. Talebe e&#; anlaml&#;s&#; olan kelimeyle öfrnek cümleler &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:


ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Talebe Kelimesi Eş Anlamlısı Nedir?

Eş anlamlı kelimelerin anlamları, özellikle 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf ve 5. Sınıf öğrencileri tarafından araştırılan bir konudur. Zira, ilkokuldaki Türkçe müfredatında eş anlamlı kelimeler önemli bir yer tutar. Bilindiği gibi, eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik veya bozulma olmaz. Sözcüklerin eş anlamlı olup olmadıkları cümle içindeki kullanımlarından kolayca belli olmaktadır. Bir sözcüğün farklı cümlelerde değişik eş anlamları da olabilir.

TALEBE EŞ ANLAMLISI NE DEMEK?

Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok kelimenin eş anlamlısı da bulunur. Talebe kelimesinin eş anlamlısı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Talebe eş anlamlısı nedir? İşte, Talebe kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük…

TALEBE EŞ ANLAMI NEDİR?

öğrenci

 

GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

Son dakika haberler, köşe yazılar, ekonomi, magazin, siyaset, spor gündeminin tek adresi monash.pw; monash.pw haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, haberler izinsiz olarak kopyalanamaz ve başka yerde yayınlanamaz.

Eski dönemlerde sıklıkla kullanılan bir kelime olan talebe kelimesi bir okul veya medrese de öğrenim için bulunan öğrenci olarak kullanılmaktadır. Günümüzde talebe kelimesi yerine daha çok eş anlamlısı olan kelimeler kullanılır. 

Talebe kelimesinin eş anlamı olan kelime öğrenci yani öğrenim gören kişi olarak ifade edilmektedir. 

Talebe Kelimesinin Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumuna Göre Anlamı Nedir? 

Talebe kelimesi Arapça bir kelime olup talip olmak anlamından gelmekte ve öğrenmeye istekli öğrenmeye talip olan kişi anlamına gelmektedir. 

Talebe Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Talebe Kelimesi İle ilgili Örnek Cümleler 

Post Views

Bu İçeriği Nasıl Buldunuz ?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır