istanbulkart başvuru nasıl yapılır / İndirimli öğrenci kartı nasıl alınır? – Salomon Mağaza

Istanbulkart Başvuru Nasıl Yapılır

istanbulkart başvuru nasıl yapılır

İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır? İstanbulkart başvurusu için gerekli belgeler neler?

İstanbulkart başvuru noktaları, kent genelinde 39 noktada hizmet veriyor. İstanbul'da toplu taşıma araçlarında bilet uygulaması bulunmuyor. Tek geçişlik kartlar satılsa da fiyatı çok yüksek olması dolayısıyla İstanbulkart kullanmak her türlü avantajlı oluyor.

İSTANBULKART NEDİR?

İstanbulkart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan BELBİM tarafından geliştirilip üretilen akıllı şehir kartıdır. İstanbul'daki ulaşım araçlarında, tuvaletlerde, Hamidiye su otomatlarında, sosyal tesisler, yemek ve market alışverişleri için kullanılabiliyor.

İSTANBULKART NASIL ALINIR?

İstanbul genelinde tüm BELBİM temsilcisi olan büfelerden, bakkallardan, marketlerden ya da Biletmatiklerden (otomatik dolum/satış makineleri) 'anonim' İstanbulkart temin edebilirsiniz.

'İndirimli' ya da 'mavi kart' adıyla bilinen şahsa özel İstanbulkart başvurularını ise İstanbul genelindeki 39 noktada hizmet veren İBB çözüm noktalarından, İstanbulkart başvuru merkezlerinden ve funduszeue.infoul internet sitesinden yapabilirsiniz.

İSTANBULKART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin kullandığı indirimli İstanbulkart başvurusunu funduszeue.infoul adresinden yapıp kartınızı adresinize kargoyla talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden teslim alabilirsiniz.

Öte yandan kart başvurusu yapmadan da İstanbulkart mobil uygulamasını indirerek dijital öğrenci kartınızı oluşturabilir ve indirimli kullanabilirsiniz.

istanbulkart-cesitlerijpg

İSTANBULKART BAŞVURUSU GEREKLİ BELGELER NELER?

İstanbulkart başvurusunu İBB çözüm merkezlerinden veya İstanbulkart başvuru merkezlerinden yapmanız durumunda kimlik kartınız, öğrenci kartınız (veya öğrenci belgesi) ve bir adet fotoğrafınızı yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

İstanbulkart başvurusunu internet üzerinden yaptığınızda gerekli belgeler online olarak otomatik yükleniyor. Sadece fotoğraf yükleme işlemini kendiniz yapmanız gerekiyor.

İSTANBULKART BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Anonim İstanbulkart satın alma ücreti 50 TL olarak belirlendi. İstanbulkart ilk alındığınıda içinde kontör olmadığını ve yükleme yapmanız gerektiğini belirtelim.

İndirimli kart, mavi kart ve ücretsiz kart satın alma ücreti ise 60 TL. İndirimli kartın her yılbaşı yapılan vizeleme ücreti de bu yıl için 13 TL olarak kararlaştırıldı.

İstanbulkart güncel başvuru ücretlerini funduszeue.infoul/ucretler-limitler web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

İSTANBULKART YÜKLEME NASIL YAPILIR?

İstanbulkart'a tüm BELBİM temsilcisi olan büfelerden, bakkallardan, marketlerden ya da Biletmatiklerden (otomatik dolum/satış makineleri) kontör yükleyebilirsiniz.

Öte yandan funduszeue.infoul internet sitesinden ve İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden yükleme yapabilirsiniz.

İSTANBULKART BAŞVURU MERKEZLERİ

İSTANBUL GENELİNDEKİ BİLETMATİK VE YÜKLEME NOKTALARI

İSTANBULKART iPHONE MOBİL UYGULAMASI

İSTANBULKART ANDROID MOBİL UYGULAMASI

İlgili Haberler

İstanbulkart'ı olanlar dikkat! Son gün 31 Ocak İstanbulkart kullananların hakları 1 Aralık'ta sona erdiİBB'den İstanbulkart duyurusu: Yüzde 10'u iade edilecekİstanbulkart'a 'kişiselleştirme' zorunluluğuİBB duyurdu: Öğrenci İstanbulkart'ta yeni dönem

&#;ğrenci akbili nasıl &#;ıkarılır? İBB &#;ğrenci İstanbulkart başvuru işlemi

Haberin Devamı

Ön lisans okuyanlar için ilk kayıt olunan tarih itibari ile 4 yıl, lisans programı okuyanlar içinse 7 yıl indirimli kart kullanım hakkı bulunmaktadır. Öğrenci İstanbulkart başvuruları online olarak gerçekleştiriliyor. İşte İBB öğrenci İstanbulkart başvurusu hakkında bazı detaylar

ÖĞRENCİ AKBİLİ NASIL ÇIKARILIR?

Öğrenci İstanbulkart başvuruları, funduszeue.infoul web sitesi üzerinden yapılacak.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra "Kargo bedelsiz olarak kampüse teslim", "Kargo bedeli dahilinde adrese teslim" ya da "Online başvuru ve ödeme sonrası İBM şubesinden teslim" olacak şekilde teslimat seçenekleri sunulacak.

ÖĞRENCİ İSTANBULKART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenci İstanbulkart başvurusu için funduszeue.infoul adresinden “Online İşlemler” sekmesindeki ‘Bireysel İşlemler’ seçeneğine gidin.

Haberin Devamı

funduszeue.infoul adresine telefon numarasıyla kayıt olun veya giriş yapın.

Yeni kayıtlar için gerekli bilgiler doldurulduktan sonra profil oluşturun.

Profil oluşturduktan sonra anasayfada yer alan ‘Kart Başvurusu’ seçeneğine gidin.

Başvuru seçeneklerinden ‘Öğrenci’yi seçin.

Gerekli bilgileri doldurup teslimat tercihini yapın.

ÖĞRENCİ KARTI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrenci kartı için ilk başvuru ücreti 60 TL. Vizeleme işlemi ise 13 TL'dir.

İstanbul Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Kart başvuru işlemleri, özellikle üniversite öğrencilerini yakından ilgilendirmektedir. İstanbul’a üniversite eğitimi için gelenlerin başvuru sürecini merak ettikleri İstanbul Kart indirimli biletle ulaşım imkanı tanımaktadır. Öğrenciler, indirimli öğrenci kartı çıkarmak istediklerinde 3 farklı yöntemle İstanbul Kart başvurusu yapabilirler. Bu süreçler hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için yazımızda göz atmanız yeterlidir.

Bireysel İstanbul Kart Başvurusu Nedir?

Bireysel İstanbul Kart başvuru işlemi, üniversite öğrencilerinin eğitimi kurumları yerine doğrudan indirimli ulaşım kartı başvurusudur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan web sitesi aracılığıyla üniversite öğrencileri bireysel İstanbul Kart başvurularını yapabilirler. İstanbul’da okuyan bir öğrencinin mutlaka cebinde bulunması gereken kartlardan biri olan İstanbul Kart, ulaşım konusunda büyük avantajlar sağlamaktadır. Öğrenciler ve üniversitede yükseköğrenimine devam eden kişiler İstanbul Kart sahibi olmak için online başvuru yapabilirler. İstanbul Kart başvurusunu online olarak yapabilmek için İBB tarafından oluşturulan resmi başvuru adresindeki başvuru formunu doldurmak yeterlidir. Başvuru formunda öğrencilerden bazı kişisel bilgiler ve dijital formatta vesikalık fotoğraf talep edilmektedir.

İstanbul Kart Nereden Alınır?

İstanbul Kart almak için öğrencilerin öncelikle İBB tarafından hazırlanan bireysel başvuru web sitesine veya belirli yerlerde konumlanan İstanbul Kart başvuru merkezlerine müracaat etmesi gerekir. Online başvurularda öğrenciler İstanbul Kart başvuru formunu kendi kişisel bilgileri ile doğru ve eksiksiz biçimde doldurmak zorundadır. Üyelik sayfasından giriş yaparak İstanbul Kart başvuru durumunun hangi aşamada olduğu kontrol edilebilir. İstanbul Kart başvurusunu online olarak tamamlayan öğrenciler dilerlerse adrese teslim kargo ile indirimli akbillerine ulaşabilirler. Bunun dışında bazı öğrenciler kargo ücreti ödemek yerine İstanbul Kart’larını başvuru merkezlerinden satın almayı tercih edebilir. Her iki yöntem de öğrencilerin indirimli akbillerine en kısa sürede kavuşabilmeleri için özel olarak sistematik hale getirilmiştir.

İstanbul Kart Başvuru Yöntemleri Nelerdir?

İstanbul kart başvuru yolları arasında online başvuru yapıp indirimli ulaşım kartını adrese teslim almak son derece popülerdir. İstanbul’da üniversite öğrenimine yeni başlayacak olan öğrenciler bu yöntemler İstanbul Kart başvurularını online platformdan pratik biçimde yapabilirler. Bunun akabinde hazırlanan İstanbul Kart, öğrencinin adresine teslim gönderilebilir. Ancak bunun için öğrencilerin İstanbul Kart çıkarma ücretinin yanı sıra bir de kargo ücreti ödemek durumundadır.

İstanbul Kart başvurularını online platformdan yapmak istemeyen kişiler, başvuru sürecini yüz yüze yapmak için başvuru merkezlerini tercih edebilirler. İstanbul Kart başvurusunu online ortamda yaptıktan sonra kartı İstanbul Kart Başvuru Merkezleri üzerinden almak da mümkündür. Bu yöntemle İstanbul Kart çıkartan öğrenciler, kargo ücretini ödemeden indirimli kartlarını merkezden elden teslim alabilirler.

Öte yandan İstanbul Kart başvurularında bazı üniversiteler öğrenciler adına başvuru işlemlerini yönetmektedir. Okulun İETT’ye toplu başvuru yapması halinde İstanbul Kart teslimatı üniversiteden yapılır. Fakat okuldan verilen İstanbul Kart ilk etapta tam kart tarifesine göre ayarlanmıştır. Bu durumda İstanbul Kart’ı okuldan teslim alan öğrenciler, kartlarını otomatik dolum makinesinde indirimli tarifeye dönüştürmelidir. Biletmatik adı verilen bu makineler İstanbul’un pek çok farklı noktasında duraklarda ve metro girişlerinde konumlanmaktadır.

İstanbul Kart’ı İndirimli Kart’a Dönüştürme Yöntemi Nedir?

İstanbul Kart’ı Tam tarifeden İndirimli tarifeye dönüştürmek isteyen öğrenciler, ilk olarak biletmatik cihazlarını kullanmalıdır. Ancak biletmatik kullanmadan önce öğrenciler İstanbul Kart’larının bakiyesine 10 TL yükleme yapmalıdır. 10 TL yükleme yaptıktan sonra kartı biletmatik cihazına okutarak ekrana gelen dönüşüm talimatını onaylamak yeterli olacaktır. Bu sayede üniversitelerden öğrencilere verilen İstanbul Kart’lar, öğrencilerin talimat onaylamasıyla kısa sürede indirimli kartlara dönüşebilmektedir. Eğer üniversiteler öğrenciler için toplu biçimde İstanbul Kart başvurusu yapmamışsa, bu durumda İstanbul’a gelen öğrencinin bireysel olarak başvuru yapması gerekir. Öğrenci akbili başvuruları bireysel olarak online platform üzerinden kolaylıkla yapılabilir.

Öğrenci Akbili Online Başvuru Nasıl Yapılır?

İstanbul öğrenci akbili online başvuru işlemleri, İBB tarafından belirlenen resmi web sitesi üzerinden pratik bir şekilde yapılabilir. Online başvuru sürecinde belediyenin açmış olduğu adrese girip kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu süreçte İstanbul Kart indirimli öğrenci akbili başvuru işlemleri şu şekilde sıralanmaktadır:

Bu işlem sonunda İstanbul Kart başvuru süreci başlatılmış olur. Başvuruyla birlikte İstanbul öğrenci kartı hazırlanıp PTT kargo ile adrese gönderilir. Ancak adrese gönderme işlemi sadece İstanbul’da ikamet eden kişiler için geçerlidir. İstanbul dışından üniversite eğitimi için gelecek olanlar ve PTT Kargo’dan hizmet alamayanlar İstanbul Kart Başvuru Merkezi’ne şahsen başvuruda bulunarak kartlarına ulaşabilirler. Bu sayede İstanbul Kart elden teslim alınarak kullanıma hazır hale getirilebilir.

İndirimli Öğrenci İstanbul Kart Nedir?

İstanbul öğrenci indirimli ulaşım kartı, şehir içinde otobüs, metro ve metrobüs ulaşımında kullanılmaktadır. Öğrencili akbili olarak da bilinen indirimli İstanbul Kart, üniversite öğrencilerinin kullanımına sunulmuş bilettir. Üniversite öğrencileri bu sayede İstanbul içi ulaşımlarda indirimli tarifeden yararlanarak ulaşım maliyetlerini daha ekonomik hale getirebilirler. İstanbul Kart çıkartmak için sadece İstanbul’da bulunan bir üniversitede eğitim görme zorunluluğu yoktur. İstanbul dışındaki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler de bu sayfadaki başvuru işlemlerini uygulayarak pratik bir şekilde İstanbul Kart sahibi olabilirler.

İstanbul Kart Başvuru Merkezleri Nerededir?

İstanbul Kart başvuru merkezi adresleri, özellikle şehir dışından gelecek öğrenciler tarafından sık sık araştırılmaktadır. İstanbul’da indirimli öğrenci ulaşım kartı kullanmak isteyenler Bireysel İstanbul Kart Başvurusu resmi web sitesinden işlem yaptıktan sonra bu adreslere müracaat edebilir. İstanbul Kart çıkartırken başvuru sonrası kartı elden teslim almak isteyenler şu adreslerdeki merkezleri kullanabilirler:

Görüldüğü üzere İstanbul Kart başvurusu, bireysel veya üniversite üzerinden yapılabilmektedir. İstanbul Kart çıkartmak isteyen öğrenciler, online olarak başvuru formunu doldurduktan sonra kartlarına PTT kargo aracılığıyla ulaşabilir veya indirimli kartlarını elden teslim alabilirler.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası