müzik grubu isimleri türk / Türk Rock Grupları Listesi - Türkçe Bilgi

Müzik Grubu Isimleri Türk

müzik grubu isimleri türk

Yeni Nesil Yerli Grup İsimlerinin Hikayeleri

MÜZİK

Biletix

Biliyoruz siz de merak ediyorsunuz. :)

“Üçüncü Yeniler” olarak da adlandırılan bu yeni janra, Türk müziğinde yaşanan en önemli kırılma noktalarından biri. İlham verici imajları ile dikkat çeken bu gruplar; şarkı sözleri, sahne gösterileri ve müzikleri ile farklı sanat disiplinlerini bir araya getiriyor. Alternatif Türk müziğinin en dikkat çeken özelliği ise hiç kuşkusuz grup isimleri. Alışılmışın dışına çıkan sanatçılar, seçtikleri grup isimleriyle de epey merak uyandırıyor. Yerli grup isimlerinin hikayelerine birlikte bakalım mı?

Büyük Ev Ablukada

Büyük Ev Ablukada için tuhaf isimli gruplar akımının öncüsü diyebiliriz. 2008 yılında İstanbul’da kurulan grubun isminin hikayesi ise Turgut Uyar’ın Büyük Ev Ablukada isimli şiirine dayanıyor.


Bu yapıları on iki kat yapmak bizim aklımızdı,
Biz kurduk istersek umursamayız ya.
(Abluka burada başlıyor çünkü.)


Büyük Ev Ablukada’nın hikayesinde her şey grup ismi ile bitmiyor. Grup üyelerinin sahne isimleri de en az grubun adı kadar ilginç. Bartu Küçükçağlayan, Canavar Banavar ismi ile sevenlerinin karşısına çıkıyor. Muhteşem ışık gösterilerinin ve dekorların mimarı Cem Yılmazer’in sahne ismi ise Afordisman Salihins. Solo çalışmalarına da şahit olduğumuz Gülinler ise GalvanizGelbiraz mahlasını kullanıyor. Kimi zaman konserlere dahil olan konuk sanatçılar da Bass Bariton, Bentek Sizhepiniz ve Baksen Oyalama gibi enteresan sahne adları kullanıyor. Gruba ait 3 albüm çalışması da tüm bu isim akımı destekler nitelikte: Full Faça, Ay Şuram Hâlâ Ağrıyor ve Fırtınayt.

Yaşlı Amca

2012 yılında kurulan Yaşlı Amca grubu, yeni nesil Türk rock müziğin en önemli temsilcilerinden. Sevilen şarkıları ile müzik listelerindeki yerini korumayı başaran Yaşlı Amca’nın da elbette bir hikayesi var. Grubun kurulma aşamasında isim arayışına giren üyeler, aynı süreçte Yaşlı Amca adlı bir parça üzerinde de çalışıyorlarmış. Aslında üzerinde çalıştıkları şarkının gruba ismini verdiğini söyleyebiliriz. Şarkı ise Ankara sokaklarında her gün gitar çalan yaşlı bir amcanın hikayesini anlatıyor. Y

Yaşlı Amca konser tarihlerini incelemek için tıklayın.

Yüzyüzeyken Konuşuruz

Alternatif Türk müziğinin en uzun soluklu isimlerinden Yüzyüzeyken Konuşuruz ile devam edelim. 2011 yılında Kaan Boşnak ve Engin Sevik tarafından kurulan grup, kısa sürede binlerce dinleyiciye ulaştı. Evdekilere Selam, Otoban Sıcağı ve Akustik Travma gibi albümler ile sektörde ilerleyen grubun ismi aslında basit bir telefon konuşmasına dayanıyor. Kaan Boşnak ve arkadaşı arasında geçen ‘’Grubun ismini sonra yüzyüzeyken konuşuruz.’’ cümlesi, günümüzün en çok dinlenen alternatif müzik gruplarından birinin ismi haline gelmiş.

Yüzyüzeyken Konuşuruz konserlerini incelemek için tıklayın.

Dolu Kadehi Ters Tut

2014 yılında Mürsel Oğulcan Ava ve Uğurhan Özay tarafından kurulan Dolu Kadehi Ters Tut, ilk albümleri Polonya’nın Başı Belada ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Türk alternatif rock müziğine yeni bir soluk getiren DKTT’un isim hikayesi ise oldukça etkileyici. Grubun ismi Ömer Hayyam’ın 27 No’lu Rubaisi’nden ilham alınarak konulmuş. Gruba ismini veren eşsiz dizeleri de sizlerle paylaşmadan geçmeyelim.

Tanrım, bu güzel yüze vermişsin emek,
O sümbülü koklamak, saçın’ ellemek.
Sonra da ona bakma, dersen, anlamı
Dolu kadehi ters tut, hiç dökme demek

Dolu Kadehi Ters Tut konserlerini incelemek için tıklayın.

Perdenin Ardındakiler

Perdenin Ardındakiler, Doruk Ereşter ve Direnç Kaçmaz tarafından 2017 yılında kuruldu. İlk teklileri Gökyüzü ile büyük bir başarı yakalayan ikili, dingin müzikleri ile geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Grup ismi üzerine yaşanan anlaşmazlıklar şarkının çıkmasına bir süre engel olmuş. Doruk Ereşter’in bir dergide gördüğü yazı ile grubun ismine karar vermişler. Sanatçıların ifadesine göre Perdenin Ardındakiler ismi, yaptıkları müziği ifade edebilecek en doğru tamlamayı ifade ediyormuş.

Perdenin Ardındakiler konserlerini incelemek için tıklayın.

Bu yazı; 30’lu yaşların sonu, 40’lı yaşların başında olan ya da eski, yeni fark etmez deyip farklı türlerden şarkılar keşfetmek isteyenler için! Türk müziğine bir dönem damgasını vuran ve “Keşke yeniden buluşsak, yepyeni şarkılarını dinlesek” dediğimiz o gruplar…  

1990’lı yıllar ve 2000’li yılların başı Türkçe müzikte adeta bir dönüm noktasıydı. Özellikle rock müzik türünde birbiri ardına çıkan gruplar ya da yeni isimler Türk müzik tarihine bir parantez açtı. Türkçe müzik, birbirinden yetenekli isimler ve onların etkileyici şarkılarıyla okyanusa dönüşmüştü.

Şimdilerde Türk müziği bambaşka bir yöne evrilse de, yepyeni türleri sahiplense de bazı isimler ve şarkılar hiç unutulmadı.

Konserine günler öncesinden bilet aldığınız, sevdiklerinizle kimi zaman el ele kimi zaman müziğin ritmine kendinizi kaptırarak dinlediğiniz ya da bir anda aklınıza gelen, “Şöyle bir şarkı vardı, kim söylüyordu” cümlesiyle başlayıp mırıldandığınız; beyninizde ve kalbinizde yer edinmiş o grupları ve şarkıları sizin için derledik.

Ünlem kırmızı ikonu. Dikkat sembolü. Tehlike işareti. Vektör beyazda izole edildiBu yazıyı, sosyal medya paylaşım butonlarını kullanarak aşağıda yer alan şarkıları zamanında birlikte dinlediğiniz ya da dinlettirdiğiniz kişilere göndermeyi unutmayın!

Nekropsi

Cem Ömeroğlu (gitar/ses), Cevdet Erek (davul/ses), Gökhan Goralı (gitar/ses) ve Kerem Tüzün’den (bas gitar/ses) oluşan kadroyla progresif ve deneysel müziğin ülkemizdeki önde gelen temsilcilerinden biri oldular. İlk albümleri Mi Kubbesi’ni 1996 yılında, Ada Müzik etiketiyle yayımladılar.

Mekanik ve doğaçlama ruhuyla kutsanmış, sürprizle dolu konserlerinde enstrüman hakimiyetleri ile dillere pelesenk performanslara imza attılar. Müzik sahnemizin en iyi ilk albümlerinden biri olan Mi Kubbesi’ni, 2007’de Sayı 2 ve 2009’da 1998 albümleri izledi.

2013 ise, deyim yerindeyse Nekropsi’nin aylara bölündüğü yıl olarak kayıtlara geçti. Her ay yeni bir şarkıyı paylaştıkları Aylık albümü, 2013’te yayımlandı. 5 senelik Nekropsi’sizliğin ardından, 2018 yılı içerisinde Sekizler ve Ta Ta Du teklileri ile çalma listelerimizin kral dairesindeki yerlerini aldılar.

Ünlem kırmızı ikonu. Dikkat sembolü. Tehlike işareti. Vektör beyazda izole edildiVe kavuşuyoruz! Türk deneysel progresif rock grubu Nekropsi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin etkinlik serisi “İstanbul Kavuştayı” kapsamında, 29 Eylül Çarşamba akşamı 21.00’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Konser biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Mavisakal

1980’de Tarsus Amerikan Lisesi’nde Murat Tümer (davul), Tibet Ağırtan (gitar/vokal), Kaan Uçak (vokal), Kaan Altan (gitar) ve Ahmet Ersöz (bas gitar) tarafından “Echo ’83” adıyla kurulan grup, 1984 yılında Mavisakal adını aldı. 1992 yılında Çektir Git adlı ilk kasetini piyasaya sunan Mavisakal, “Şaşkın” ve “Çektir Git” adlı şarkılarıyla listeleri zorlamaya başladı. Bunun üzerine kasetin yapımcısı Uzelli, grubun yeni albümü MAVİSAKAL 2’yi 1993 yılında CD formatında piyasaya sürdü. Böylece MAVİSAKAL 2, Türkiye’de yayımlanan ilk Türkçe rock CD’si oldu.

Dört yıllık bir sessizliğin ardından gruba vokalist olarak Genç Osman Yavaş katıldı ve yapımlarını Tümer & Tümer’in gerçekleştirdiği İki Yol single’ını 1997 yılında, Kan Kokusu albümünü 1998 yılında yayımladılar.

Grup, 1997 yılında Status Quo grubunun konuğu olarak Londra Wembley Arena’da konserler verdi. Kan Kokusu albümünün ardından yurt içi ve yurt dışında çeşitli konserler verdikten, ulusal ve uluslararası festivallere katıldıktan sonra 2000 yılında bir süreliğine sessizliğe gömüldü.

2006 Haziran ayında grubun kurucu üyelerinden Murat Tümer ve Tibet Ağırtan’a ek olarak gene grupla uzun yıllar sahne almış Taylan Dedeoğlu (gitar) ve Batur Yurtsever’den (bas gitar) oluşan kadrosuyla yeniden canlanan Mavisakal, internet üzerinden Son..Ki..5..10 single’ını ücretsiz olarak yayımladı. Bu single’ı takip eden bir tanıtım turnesi sonrası Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanan Yeni..den!, grubun 4. stüdyo albümü oldu.

2015 yılında grubun eski kadrosundan Kaan Altan (gitar), Murat Tümer (davul) ve Genç Osman Yavaş (vokal-gitar), aralarına Sinan Tansal’ı (perküsyon) da alarak ön hazırlıkları 8 ay süren Naklen albümünü çıkardılar. Albümün kaydı Deneyevi’nde Sevan Çizmeci tarafından yapıldı. Mix ve mastering Helsinki’deki Finnvox stüdyosunda Mikko Karmila ve Mika Jussila tarafından gerçekleştirildi.

Replikas

1993 yılında Gökçe Akçelik, Barkın Engin ve Orçun Baştürk tarafından kurulan Replikas, Mayıs 1998’de Selçuk Artut ve Ocak 2000’de Erden Özer Yalçınkaya’nın da katılımıyla genişledi ve 2005’te, Yalçınkaya’nın, yerini Burak Tamer’e bırakmasıyla bugünkü halini aldı. 1999 yılında İtalya’nın Roma kentinde yapılan Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali’nde verdiği konserle müziğini Avrupalı dinleyicilere tanıtma fırsatı buldu. Aynı yıl “Aksi Istikamet” adlı toplama albümde “Gulyabani Müzik” isimli çalışmalarıyla yer aldı.

İlk albümleri olan Köledoyuran, 8 Eylül 2000’de yayınlandı. Albüm, Roll Dergisi ve Porttakal.com sitesindeki değerlendirmelerde yılın en iyi yerli albümü seçildi. Yurt dışında Amerikalı ve Avrupalı müzik yazarlarının da ilgisini çeken albüm, bazı yabancı underground plak şirketleri tarafından satışa sunuldu, çeşitli ülke radyolarında çalındı. Amerika’da yayın yapan WXYC isimli internet radyosunun listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi. Village Voice da dahil olmak üzere çeşitli dergi ve e-dergilerde grupla ilgili röportaj ve yazılar yayımlandı.

Grup, 2001’de “Maruf” filminin müziklerini yaptı. Akademisyen ve sanatçı Selim Birsel’in “Royal Cortege” projesi için düzenleyip yorumladıkları Stravinski’nin “Royal March” isimli eseri, İtalya’da yayınlanan, birçok ülke müzisyeninin katılımı ile oluşturulan Floralia Vol:4 adlı toplama albümde yer aldı. Replikas’ın sonraki albümü “Dadaruhi”,  Temmuz 2002’de yayınlandı.

Grup 2005 yılında, daha önce Sonic Youth ve Pussy Galore gibi isimlerle çalışmış olan Wharton Tiers’ün prodüktörlüğünde, Mayıs ayında piyasaya sürülen “Avaz” isimli albümünü kaydetti.

2005 yılında Kutluğ Ataman’ın “İki Genç Kız” isimli fiminin müziklerini hazırlayan grup, bu çalışmalarıyla 38. SİYAD ödüllerinde “En İyi Müzik” ödülüne layık görüldü. Aynı yıl grup Fatih Akın’ın “Crossing The Bridge / İstanbul Hatırası” isimli belgeselinde yer aldı.

Grup son olarak 2008 Kasım ayında Zerre albümünü çıkarttı. Tüm müzik prodüksiyon ve miks süreçleri Replikas üyeleri tarafından gerçekleştirilen ve mastering’i New York’ta daha önce Radio 4, Franz Ferdinand, Animal Collective, The Liars, Trans-Am gibi grupların çalıştığı “West West Side” mastering stüdyolarında yapılan albüm Peyote Müzik tarafından yayınlandı.

Grup, altıncı stüdyo albümleri olan “Biz Burada Yok İken”i Ada Müzik etiketiyle 4 Nisan 2012’de yayınladı.

Mart 2013’ten itibaren daha önce yayınlanmamış kayıtlarını SoundCloud hesabından paylaşmaya başlayan grup, yedi yeni şarkıdan oluşan “EP No: 1″i ise Mayıs 2013’te yayınlandı. Şubat 2014 tarihinde ise “Alfred Hitchcock’s Blackmail – Live at Istanbul Modern” isimli canlı kayıtları Bandcamp hesabından paylaştı.

Kurban

Kurban 1995 yılında Outside adı ile kuruldu. Bu isim altında İngilizce şarkılar çaldılar. 1997 yılında grubun ismini Kurban olarak değiştirdiler ve aynı yıl Roxy Müzik Yarışması’na katılarak 3. oldular.

1999 yılının Ocak ayında ilk albümleri olan Kurban’ı piyasaya sürdüler. 1999 yılında Metallica’nın Ali Sami Yen Stadyumu’nda verdikleri konserde alt grup olarak konser verdiler. Ardından gitaristleri Umut Gökçen’in Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşmesi ile Özgür Kankaynar ile yola devam kararı aldılar. 2000 yılında Fasulye filminin müziğini yaptılar.

1999 Haziran’da çıkan Şebnem Ferah’ın Artık Kısa Cümleler Kuruyorum albümünde 4 parçaya katkı sundular. Deniz Yılmaz albümden “Yorgun” parçasının söz müziklerini ve gitar partisyonlarını çaldı, baterist Burak Gürpınar “Herkes Bilsin İstedim”, “Oyunun Sonu” ve “Nefessiz Kaldım” parçalarında bateri çalmıştır.

2004’te Sert ve 2005’te İnsanlar albümleri ile müzik hayatlarına devam ettiler. Rockİstanbul 2005’te Megadeth’in alt grubu olarak konser verdiler.

Grup Haziran 2005 tarihinde dağıldığını açıkladı. Kurban 31 Aralık 2006 tarihinde tekrar bir araya geldiklerini açıkladı. Tekrar birleşmelerinin ardından çeşitli şehirlerde konser verdiler.

Kurban, Sahip isimli 4. albümünü 23 Mart 2010’da yayımladı. Bu albüm Kurban’ın tekrar bir araya geldikten sonra çıkardığı ilk albümdür. Rock’n Coke 2011’de ana sahnede çaldılar. 30 Ekim 2011’de Van depremi ertesi Küçükçiftlik Park’ta yapılan Van İçin Rock yardım konserinde 40 rock grubu ve müzisyeni ile birlikte yer aldılar.

2012 yılında Usulca adlı tekliyi yayımladılar. 2014 yılında Müslüm Gürses Baba Şarkılar albümünde Felek Bile Ağladı adlı şarkıyı yorumladılar. 2014 sonbaharında Nafile adlı tekliyi, 2015 yılında ise İyi Ol adlı tekliyi yayımladılar. Grup yayımladıkları tekliler sonrasında 2 yıl boyunca çeşitli festival ve Rock Barlarda konser verdikten sonra Solist Deniz Yılmaz’ın müziği bırakması isteği üzerine Kasım 2017 yılında ikinci kez dağıldı.

110

110, 2003 yılında Candan Tezel (vokal) ve Ozan Yılmaz (klavye) tarafından kurulan Türk elektronik-rock müzik grubudur.

Adını Kadıköy-Taksim otobüs hattından alan 110, ilerleyen zamanlarda gruba Mehmet Esemen (gitar), Serkan Aktaş (bas) ve Nedim Ruacan (davul)’ı da dahil etmesiyle albüm çalışmalarına başladı.

2005 yılında Atomların Harika Dünyası adlı ilk albümlerini piyasaya çıkardı. Albümün çıkışının hemen ardından grubun bas gitaristi Serkan Aktaş’ın vefat etmesiyle, yerine Alper Kılıç alındı.

Albümün ilk video klip çalışması “Bitti mi?”, ikinci video klip çalışması ise albümdekilere nazaran yapısı oldukça farklı olan “Özledim Seni”ye çekildi. Albüm içeriğindeki üçüncü video klip çalışması “Gölge” isimli parçaya geldi ve bu parça Gen filminin müziği oldu.

İlk albümünün ardından Rock İstanbul, Rock’n Coke gibi Türkiye’nin önemli festivallerinde sahne aldı.

2006 yılının sonlarına doğru Alper Kılıç ve Nedim Ruacan’ın gruptan ayrılmasıyla bir süreliğine yoluna üç kişi olarak devam etti. 2007 yılının Temmuz ayında Kontrol adlı ikinci albümünü DMC etiketiyle çıkardı.

Gruba son olarak Mehmet Uludağ (davul) ve Burak Yerebakan (gitar)’ın da dahil olmasıyla birlikte, çalışmalarına başladıkları yeni albümleri için farklı bir pazarlama yöntemi geliştirme düşüncesiyle 2010 yılında, Türk müzik dünyasında bir ilki gerçekleştirerek USB bellekte olan Sıfır albümünü piyasaya çıkardı.

Grup 2013 yılı itibarıyla dağıldığını açıkladı.

Badem

Badem, 1995’te Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü korolarında takılan Mustafa, Barış ve Devrim Ünay’ın tanışmasıyla üç sesli bir vokal topluluğu olarak kuruldu. Grubun adı Badem, (BArış, DEvrim, Mustafa) elemanların baş harflerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bundan sonraki yıllarda üniversite şenliklerine katılan grup, Devrim Ünay’ın yurt dışına giderek gruptan ayrılması ve zaman içinde kadroya yeni üyelerin katılmasının ardından 2002’de son hâlini aldı.

Grup, ilk albümünü Ekim 2005’te Sony BMG Music Türkiye’den çıkardı. Bu albümde yoğun olarak Karacaoğlan ve Aziz Nesin etkisi vardı.

Taşoda Müzik aracılığı ile yayınlanan 12 şarkılık “S’onsuz” albümünde ise en son parça “Kalpsiz (Akustik)”in ardından gelen bir de hayalet şarkı “S’onsuz” bulunmaktadır.

2010 yılına geldiklerinde 3. albümleri “3B”, Kasım’da Taşoda Müzik ve Ellipsis ortaklığıyla basıldı. Grubun 3. albümü olması sebebiyle geliştirilen 3 boyut konsepti kapsamında; albümün videoları ve fotoğrafları 3 boyut teknolojisiyle hazırlandı. Albümdeki bu 3 boyut teknoloji çözümünün tamamı Taşoda Film Yapım ve Mantis Film bünyesindeki Türk ekip tarafından gerçekleştirildi. Albümün klipleri de 3 boyutlu çekildi.

2011 yılında Nilüfer’in konsept albümü “12 Düet” için “İntizar” şarkısında sanatçıya eşlik ettiler. Bugüne kadar birlikte şarkılar söyledikleri ve çaldıkları çok değerli müzisyen ve yorumcu dostlarının hepsini aynı albümde bir araya getiren Badem’e; Cahit Berkay, Nilüfer, İlhan Şeşen, Feridun Düzağaç, Özlem Tekin, Halil Sezai, Zeynep Casalini, Serkan Çağrı, Vega, Öykü Gürman ve Gülçin Santırcıoğlu “Badem ve Konukları”nda eşlik etti. Prodüktörlüğünü Badem’in üstlendiği albüm, 10 Aralık 2012’de Pasaj Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı.

Dorian

1996’da İlkin Kitapçı, Kaya Ertanhan ve Bahadır Çakır tarafından kurulan Dorian son halini 2002 yılında aldı. 2002 yılı grup için daha da ciddi bir müzik yaklaşımının ve ilerlemenin göstergesi oldu.

Albüm çalışmalarını hızlandırıp aynı zamanda da çeşitli barlarda, cover çalışmalarının yanında bestelerini de insanlara dinletmeye çalışan grup belli bir noktada durup sadece albüm çalışmalarına odaklandı.

Kendi tarzını yaratırken onlara ilham olan grup ve sanatçıların gölgesinde fazla kalmadan ilerlemeye çalışan grup, zaman zaman drum&bass, acid jazz, Anadolu ve tasavvuf ezgilerini müziğinde yerinde kullanmaya özen göstermeye gayret etti.

9. Efes Dark Roxy Müzik Günlerine “Rüyadan” adlı parçasıyla katılan grup 20.000 kişilik internet oyuyla jüri özel ödülü alarak yoluna devam etti.

Aradan geçen zamanı albümlerini tamamlamaya ayıran grup 2005 yılı Mart ayında Türkiye’de tarzları için olabilecek en iyi global müzik firması olan EMI Müzik ile anlaştı. Albüm kayıtlarına Nisan ortasında ATM stüdyosunda giren Dorian, albüm içerisine 9 parça yer verdi. Albümün çıkış şarkısı “Bakma Yüzüme” oldu.

İlk albümün ardından uzun bir süre sessiz kalmayı seçti Dorian. Yeni albüm öncesi ilk ses 2013 yılında yayınladıkları “İstanbul” çalışmasıyla geldi. Yeni albüm “Dorian” Şubat 2014 yılında Onair music etiketiyle piyasaya çıktı.

Haramiler

Haramiler, 1990’lı yılların ortalarında başka kişilerce aynı isimle (Haramiler, 1966’da Uğur Dikmen tarafından kurulmuş olan rock müzik grubudur. 1968’de Altın Mikrofon yarışmasında ikinci olmuştur. Kısa bir süre sonra dağılmıştır.), eski grubun kurucularından izin alınarak kurulmuştur.

Grup, Eskişehir çıkışlı bir rock müzik grubudur. Grup üyeleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mezunudur. Şimdiye kadar yayınlanan iki albümü bulunan grup, albümlerinde özellikle Anadolu ezgilerini yoğun olarak kullanmıştır.

Solistleri Ayhan Yener ile 2006 yılında vizyona giren Keloğlan Kara Prens’e Karşı isimli filmin soundtrack çalışmasını yapmışlardır.

İlk albümleri Alın Yazısı 1998’de Ada Müzik etiketiyle çıktı. Albümün en ilgi gören parçası olan Mavi Duvar’a video klip çekildi. Drama Köprüsü, Alın Yazısı, Balıkçının Öyküsü, Camdan Küre gibi güzel parçaların bulunduğu albümüyle Anadolu Rock müziğini bize yeniden yaşatan Haramiler cover parçalardan oluşan 2. albümünü 2002 yılında piyasaya sürer.

Kaynak: Vikipedi 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır