ahirete inanmanın dünya hayatını anlamlandırmaya katkısı / Ahirete İman Etmenin İnsan Hayatı Üzerindeki Etkileri Nelerdir? | İslam ve İhsan

Ahirete Inanmanın Dünya Hayatını Anlamlandırmaya Katkısı

ahirete inanmanın dünya hayatını anlamlandırmaya katkısı

Ahirete İnanmanın, Dünya Hayatını Anlamlandırmaya Katkısını Açıklayınız.

Aşağıda ahirete inanmanın, dünya hayatını anlamlandırmaya katkısını açıklayınız kısaca olarak ele alacağız.

İslam&#;da iman meselesi olarak imanın şartlarından biri de ahirete iman etmek ve öldükten sonra dirilmeye iman etmek olarak ele alınmaktadır. Müslüman olmak isteyenler buna iman ettikten sonra İslam ile şereflenirler. Ahirete iman etmenin dünya hayatını da anlamlandırmaya bir katkısı olmaktadır.

Dünya hayatı başı ve sonu belli olan bir hayattır. Doğum ve ölümden ibaret olan dünya hayatı insanın sorularına tam manasıyla cevap verememektedir. Çünkü insanların iman etme arzusu fıtrat gereğidir.

İman eden insanlar dünya sonrası hayat için ruhlarının gelip geçici olmadığını ve hayatın devam edeceğini düşünür. Bu da dünya hayatında imanlı ve ibadete dikkat edilen bir hayatın yaşanmasına vesile olur.

Ahirete iman ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada ahiret inancı, hayatı anlamlandırmada ahiret inancının önemi, dünya hayatı ile ahiret hayatı arasındaki ilişki gibi konuların üzerinde durduk. Hem kısa hem de uzun kompozisyon örnekleri yazıp her birine uygun başlıklar ekledik ve yazıları giriş gelişme sonuç halinde sunduk. Faydalı olması dileğiyle.

AHİRETE İMAN (Kısa Kompozisyon)

     Ahirete iman, öldükten sonra diğer dünyada tekrar dirileceğimize ve artık sonsuza kadar orada yaşayacağımıza iman etmek, yani inanmak demektir.

     Ahirete iman, imanın şartlarından bir tanesidir. Ahirete inanmayan, mahşerden sonra tekrar dirileceğimize iman etmeyen biri iman etmiş sayılmaz. İslam dinine göre mahşer günü dediğimiz kıyamet gününden sonra gelmiş geçmiş bütün insanlar tekrar diriltecek ve dünyada yaptıklarının hesabını vereceklerdir. İşte o gün, herkes yaptığının karşılığını bulacaktır. Hayatını iyilikle dolduranlar, Allah'a layıkıyla kulluk edenler cennetle ödüllendirilecek; fakat Allah'a asi olanlar, kötülük yapanlar, kısacası günahları sevaplarından fazla olanlar ise cehennem azabından tadacaktır.

     Dünya hayatı, cenneti gözden çıkaramayacak kadar kısadır. Bu kısacık hayatı en güzel şekilde yaşayarak cenneti kazanmalı, cehennem azabından kendimizi korumalıyız.

-SON-

AHİRETE İMAN (Uzun Kompozisyon)

      Ahiret, İslam inancına göre insanların bu dünyadaki ömürlerini tamamladıktan sonra gidecekleri ve sonsuza dek orada yaşayacakları yerdir. Ahiret inancı veya diğer adıyla ahirete iman ise buna inanmak, iman etmektir.

     Bu dünya geçici bir dünyadır. Hiçbir insan veya hiçbir canlı bu dünyada kalıcı değildir. Dünyaya gönderilmemizin bir amacı vardır ve bu amaç yalnızca Allah'a kulluk ederek, iyilik üzerine bir hayat sürmektir. Allah, yarattığı insanlarla emir ve yasaklarını peygamberler aracılığıyla iletmiştir. Emir ve yasaklarına uyanların cennete gideceğini, uymayanların ise cehennem azabıyla karşı karşıya kalacağını bildirmiştir.

     Allah, bu kısacık hayatımızı onun istediği gibi yaşamamız karşılığında bize sonsuz cennetini armağan etmiştir. Her insan öldükten sonra ahirete gidecek ve orada, bu dünyada yaptıklarının hesabını verecektir. Sevapları, yani iyilikleri çok olanlar cennete, günahları çok olanlar ise cehenneme gönderilecektir. Ahirete iman, imanın şartlarından bir tanesidir. Ahiretin olduğuna, inanmayan biri iman etmiş olamaz. Bu nedenle her Müslüman Ahirete koşulsuz olarak inanmalı ve hayatını ona göre yaşamalıdır.

     İnsanlar bilmelidir ki beklenen o gün gelecektir. Zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki farkında bile olamıyoruz. Kendimizi dünya hayatına adayıp ahiretimizi görmezden gelirsek kaybedenlerden oluruz. Allah'ın kitabı Kur&#;an-ı Kerim bize ahiret hakkında bilgi vermektedir. Ayrıca peygamber efendimiz de ahireti ayrıntıları ile anlatmakta, o yerin nasıl bir yer olduğunu açıkça ifade etmektedir.

     Allah'a inanıyorum ama ahirete inanmıyorum deme lüksümüz yoktur. İmanın şartları bellidir ve bunların hepsine iman etmek zorundayız. Ahiret de bu şartlardan olduğuna göre onan inanmak gerekir. Bazı insanlar ölümden sonra yeni bir hayatın olmayacağını düşünür. Eğer öyle olsaydı bu hayatın da anlamı olmazdı. Mükemmel bir düzende işleyen evrenin yaratılış amacı bellidir. Bizler gibi tüm evren zamanı geldiğinde yok olacak ve insanlar ebedi yaşam yerleri olan ahirete göçecektir.

     Kimse, dünya zevkleri için ahiretini feda etmemelidir. Dünya hayatı ile ahiret hayatı arsında sıkı bir ilişki vardır. Ahiret hayatımızı dünya hayatımız belirler. Yani dünyada ne yaptıysak, ahirette onun karşılığını alacağız.

-SON-

Ahiret inancı ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de ahiret ile ilgili kompozisyon örnekleri yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Ahiret İnancının Bireysel ve Sosyal Hayata Etkisi

            Ahiret inancının, insanın bireysel ve sosyal hayatı üzerinde çeşitli etkileri vardır.

            Bu yazıda, akılda tutulmasını kolaylaştırmak amacıyla ahiret inancının insan davranışlarına ve sosyal hayata etkisini yedi madde halinde kısa kısa açıklayacağım. 

            Anlamlandırma arayışındaki insan, İslam inanç esaslarıyla, bunlardan ahiret inancıyla söz konusu temel problemini çözmekte ve hayatını temelden şekillendirmektedir.

Ahiret inancının bireysel ve toplumsal hayatta pek çok işlevi vardır. Bunlardan ilk yedi tanesini şöyle sıralayabiliriz:

            1.YÖNLENDİRİCİDİR: Ahiret inancı, insanı yönlendirir, iş ve davranışlarında tutarlılık sağlar, ölüm korkusundan kurtarır, hayatına anlam katar. Ahiret inancı, insanın önüne hedef koyar ve hayatına bir yön verir. Yaratılıştaki gaye ve amacı öğretir. İnsanın boş yere yaratılmadığını ve başıboş da bırakılmadığını; hayatın ve tarihin bir yönü olduğunu öğretir. Ahirete inanan kişinin gelecek planı bellidir. Ahiret inancı, önemli olanla olmayanı ayırt etme, zamanı iyi yönetme becerisi kazandırır. İnsanlar hayat karşısında kaygılıdırlar, bencildirler ve ölüme kadar olan süreyi göz önünde bulundururlar: bu dar bakış açısından ahiret inancı kurtarır. Ahiret inancı, Allah’ın rızasını kazanma hedefiyle birey ve toplumu yönlendirir.

            2.ÖZGÜRLEŞTİRİR: Ahiret inancı, Allah sevgisiyle kişiyi nesne bağımlılığından kurtarır. İnsanların dünya nimetlerine aşırı düşkünlüğünü, istifçiliği ve cimriliği önler. Dünyayı ahiretin tarlası olarak görmeyi dolayısıyla dünyanın çekiciliğine ve aldatıcılığına kanmadan dünya hayatıyla ile ahiret yurdu arasında infak ve insana hizmetle denge kurabilmeyi sağlar. Allah’la özgürleşmek, ahirete inanan kişinin en belirgin özelliğidir. Hakikate bağlanma, temsil etme ve onu savunma tutumları ancak ahiret inancıyla mümkün olur; kişinin dünyevi tehlikelere gözünü karartmasını, kahramanlaşmasını sağlar. Ahiret inancının zıddı olan inançsızlık, materyalizm, konformizm ve hedonizm, insanı menfaatperest, korkak ve kurnaz yapar. Ahiret inancı, kişiyi yiğitleştirirken dünyevileşme rezil eder.

            funduszeue.infoİ GÜÇLENDİRİR: Ahiret inancı, Allah’ın rızasını kazanma hedefinde iradeyi güçlendirir ve metanet kazandırır. Ahiret inancı, kişinin Allah’a, ailesine, milletine ve insanlığa karşı görevlerini eksiksiz yerine getirir. Mükâfat ve ceza gününün varlığına iman eden kişi, Allah’ın huzurunda bu dünyada işlediklerinden dolayı sorguya çekileceğini bilir; müminin her kararını etkiler. Ahiret inancı, insanın kararlarına nitelik kazandırır; kişinin kendine hakim olmasını, kendisini yönetmesini sağlar.   Bu yüzden ahiret inancı, insanların sorumluluk duygusunu geliştirir; vicdani, ahlaki ve hukuki boyutlarda kendisini ayarlamasını, kısaca özdenetim sağlar, iradeyi güçlendirir.  Ahiret inancı, kişiyi özgeci, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, özverili hale getirir.

            funduszeue.infoUKTUR: İslam, insan için dünya ve ahiret mutluluğunu hedef koymaktadır. Bedeni, malı ve devleti emanet bilen; üreten, kardeşini kendinden üstün gören, kendi ihtiyacı olsa bile kardeşlerine yardımda bulunan müminler, dünyayı, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve birlik sayesinde cennete dönüştürürler. Ahirete inanan kişi, yaşlandığında veya hastalandığında ölüm kendisine gelmek üzere iken bile, iyi bir kul olarak yaşamanın huzurunu duyar. Dolayısıyla mümin için ölüm, artık yeni ve sonsuz bir mutluluğun başlangıcıdır. 

            funduszeue.infoŞTİRİCİDİR: Ahiret inancı, kişinin hem Allah’la hem de insanlar arasındaki bağları güçlendirir; tarihin en büyük topluluğu olan inanç birliğini sağlar. Dolayısıyla kardeşlik ilişkileri kolayca sağlamlaşacağından güvenlik ve barışı temin eder. Ahiret inancı,  otoriteye bağlanmayı sağlıklı hale getirir; kazandırdığı hakkaniyet duygusuyla gelişmeyi, birey olmayı, kişilik kazanmayı kolaylaştırır. İç bütünlüğünü, sağlayan, ahlaken kemale ulaşan insan, ümmet denilen birliğe hizmet etmeye başlar. Ehli sünnet vel cemaat yolu, insanlığın ana kafilesidir; birlik ve düzeni savunur. Bugün İslam milletinin güçsüzlüğünün ana nedeni, dağınıklıktır. Ahiret inancı, millet sevgisi, ümmet bilinci, vahdet bilinci kazandırır.  

            funduszeue.infoKÇİDİR: Ahiret inancı, kainat, hayat ve insanın Allah’ın ilim, irade ve kudreti altında olduğuna inanan insanların gözünde yaratış an be an sürmektedir; hayat ve tarih bir mucizedir. Ahiret inancı, insanı başarıya motive eder; aynı zamanda insanın ümitlerini taze tutar, acılarını hafifletir, sabırla zor durumlara katlanmasını sağlar. Ahiret inancı, kara günün kararıp kalmayacağı ve İlahi İrade’nin doğruluk, iyilik ve güzellik yönünde insanlara kurtuluşa çıkaracağı hakikatini sürekli gündemde tutar. İslam medeniyeti, hayatı ve tarihi mucize gören yaklaşımıyla yenilikçi bir sosyal sistemdir.

            7. MEDENİLEŞTİRİR: Ahiret inancı, bireysel ve sosyal hayatta güvenlik, barış ve adalet değerlerini etkin kılar. Barış becerisi, emniyet ve adaletin meyvesidir. Hak ve hakkaniyet duygusuyla hareket eden kişi, ilahi adaletin eninde sonunda gerçekleşeceğinin bilincindedir. Ahiret inancı, hem insan gelişiminin hem de toplumun kalkınmasının en önemli dinamiğidir. Devlet, adaletle ayakta tutulur. Adalet, ülkenin geleceğini belirler; adaletle yönetilmeyen toplumlar dağılır ve devlet çöker. Uluslararası ilişkilerde de adalet önemlidir. İslam milleti, hakikati temsil eden büyük bir toplum olduğundan dünya barışına hizmet eder. Dolayısıyla ahiret inancı güçlü olan İslam toplumunda, adalet devletin omurgasıdır, ana direğidir. Ahiret inancı, İslam medeniyetini zaman eksenli bir sosyal sistem haline getirir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası