kömür yardımı e devlet / E-Devlet Kömür Yardımı Başvuru Ekranı 2023 Kış Yardımı

Kömür Yardımı E Devlet

kömür yardımı e devlet

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru ve Sorgulama

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru ve Sorgulama 2023. ihtiyaç sahibi vatandaşlar kış aylarında ısınma ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşayabiliyorlar. Vatandaşların zorluk yaşamasının ardından devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşların yakacak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kömür yardımı başlığı altında yakacak desteği vermektedir.

Kömür yardımından yararlanmak isteyenlerin uygun görülmeleri gereken ilk başvuru şartı, hane gelirinin muhtaçlık sınırı altında olmasıdır. Hane geliri muhtaçlık sınırı altında olanlar kömür yardımı başvurusunda bulunabilirler. Başvurular e-devlet aracılığı ile yapılmaktadır.

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hane geliri muhtaçlık sınırı altında olan vatandaşlar kömür yardımı başvurularını e-devlet aracılığı ile yapabilirler. E-Devlet aracılığı ile belediye kömür yardımı ve Aile ve Sosyal Hizmetle Bakanlığı kömür yardımından yararlanabilirler. E-Devlet üzerinden kömür yardımı başvurusunda bulunmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayın.

  •  Kimliğinizi doğrulayarak sisteme giriş yapın.
  •  “Uygulamaya Git” butonuna basın.
  •  Yardım başvurusu yapacağınız il belediyesini seçin. (İkametgah adresinizin bulunduğu il belediyesini seçmelisiniz.)
  •  Kişi Kimlik Bilgileri bölümünde yer alan tüm bilgilerinizi doldurun.
  •  Kişi Adres bilgileri ve evli iseniz eşiniz Eşinin Kimlik Bilgileri bölümlerini doldurun.
  •  Son olarak iletişim bilgilerinizi ve almak istediğiniz yardım türünü de seçerek başvuru formunu tamamlayın.

Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kömür yardımı başvurusunda bulunmak isteyen kişiler. Kömür yardımı başvurusunun nasıl yapılacağını merak etmektedir. Kömür yardımı başvuruları şu an için yalnızca e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet aracılığı ile kömür yardımı başvurusunda bulunmak için e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranızı kullanarak sisteme giriş yapmanız ve başvuru formunu doldurmanız gerekir.

Başvuru formuna ulaşmak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayın. Açılan sayfada giriş işleminizi yaptıktan sonra başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu Sorgulama

E-Devlet kömür yardımı başvurusunda bulunabileceğiniz gibi aynı şekilde başvuru sorgulama işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sorgulama işlemini yaparak başvurunuzun hangi aşamada olduğuna dair bilgi sahibi olabilirsiniz.Kömür yardımıbaşvurusunda bulunanlar başvurularının hangi aşamada olduğunu merak edebiliyorlar. Başvurunuzu sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayın. Ardından aşağıdaki adımları takip ederek başvurunuzu sorgulatabilirsiniz.

  •  Kimliğinizi doğrulayın ve sisteme giriş yapın.
  •  Uygulamaya Git butonuna basarak ilgili sayfaya ulaşın.
  •  Açılan sayfada mevcut başvuru taleplerinizi görebilirsiniz.
  •  Mevcut talepleriniz arasında sorgulamak istediğiniz başvuru talebini seçerek başvurunuzun hangi aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Kömür Yardımı Başvuru Formu

E-Devlet kömür yardımı başvuru formu üzerinde yer alan, T.C kimlik numarası, ikametgah adresi, madeni durumu, çalışma durumu, aylık gelir, kişisel bilgiler, eşinin bilgileri, toplam hane geliri ve banka hesabı bilgileri gibi tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanması gerekir. Başvuru formu üzerinde yer alan bilgilerin yanlış doldurulması başvurunun iptal edilmesine neden olan bir durumdur.

E-Devlet Kömür Yardımı Kimler Alabilir?

E-Devlet kömür yardımından yararlanabilecek kişilerin uygun görülmeleri gereken ilk şart, hane gelirinin muhtaçlık sınırı altında olmasıdır. Hane gelirinin muhtaçlık sınırı altında olması için aylık kazancın güncel asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumudur. Ayrıca kömür yardımından yararlanabilecek diğer kişiler ise aşağıdaki listede yer almaktadır.

  •  Kronik rahatsızlığa sahip kişiler
  •  Engelli vatandaşlar
  •  Afetzedeler
  •  Sahipsiz yaşlılar
  •  Kimsesiz dul kadınlar
  •  Herhangi bir gelire sahip olmayan kişiler
  •  Muhtaç ve yoksul kişiler bu yardımdan yararlanabilirler.

Kömür Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

Kömür yardımı başvurusu nereye yapılır? Konu başlığı en çok araştırılan konulardan biridir. Kömür yardımıbaşvuruları e-devlet aracılığı ile yapılabildiği gibi il belediyelerine giderek de başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

İkametgah adresinizin bulunduğu il belediyesine giderek ilgili müdürlükten kömür yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak il belediyesi aracılığı ile yapılan başvurularda bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere sahip kişiler il belediyesinde hizmet vermekte olan ilgili müdürlüğe giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

E-Devlet Açık Kapı Kömür Yardımı Başvurusu

Kömür yardımı başvurusunda bulunmanın yollarından biri de e-devlet açık kapı sistemini kullanmaktır. E-Devlet açık kapı kömür yardımı başvurusunda bulunmak için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-acik-kapi-basvurusu-ve-takibi linkine tıklamalısınız.

Ardından aşağıdaki adımları takip ederek başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

  •  “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basın.
  •  T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifre bilgilerinizi kullanarak giriş işleminizi yapın.
  •  Sayfanın sağ üst kısmında yer alan “Yeni Başvuru” butonuna tıklayın.
  •  Sayfanın en altına inin.
  •  İlgili metni okuduktan sonra okuduğunuza dair kutucuğu işaretleyin.
  •  İletişim bilgilerinizi girin.
  •  Başvuruya konu olan adres bölümünde ikametgâh adresinizi yazın.
  •  Kalan adres bilgilerinizi doldurduktan sonra “Devam Et” butonuna tıklayarak diğer bilgilerinizi de yazın.
  •  Tüm bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra başvuru işleminiz tamamlanacaktır.

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu Sonucu

E-Devlet kömür yardımı başvurusunda bulunduktan sonra başvurunuzun sonucu başvuru formu üzerinde vermiş olduğunuz iletişim adresleri aracılığı ile bildirilecektir. Başvurunuzun sonucu eğer tarafınıza iletilmezse başvuru sorgulama işlemi yaparak başvuru sonucun hakkında bilgi alabilirsiniz. E-Devlet kömür yardımı başvuru sonucunuzu öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. · https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-acik-kapi-basvurusu-ve-takibi linkine tıklayın.

  •  Bilgilerinizi yazarak sisteme giriş yapın.
  •  “Uygulamaya Git” butonuna tıklayın.
  •  Açılan sayfada mevcut başvurularınızı göreceksiniz. Sorgulamak istediğiniz başvurunun “Detay” butonuna tıklayın.

e devlet kömür yardımı

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu Şartları

E-Devlet kömür yardımı başvurusunda bulunmak için bazı şartlara sahip olmalısınız. Kömür yardımından yararlanmak isteyen kişiler aşağıdaki başvuru şartlarına sahip olmaları halinde başvuru işlemleri için e-devlet sitesini ziyaret edebilirler.

E-Devlet kömür yardımı başvuru şartları aşağıdaki gibidir.

  •  T.C. vatandaşı olunması gerekir.
  •  Başvuruda bulunacak kişinin herhangi bir sosyal güvencesi olmamalı
  •  Hane gelirinin muhtaçlık sınırı altına olması
  •  Başvuruda bulunacak kişinin üzerine kayıtlı araç ve arsa gibi mülkün olmaması gerekir.

E-Devlet Kömür Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

E-Devlet kömür yardımı başvurusu için il belediyelerini tercih eden kişilerin bazı belgelere sahip olmaları gerekir. Ancak e-devlet aracılığı ilekömür yardımıbaşvurusunda bulunmak isteyen kişilerden herhangi bir ek belge talep edilmemektedir.

E-Devlet kömür yardımı başvurusu için gerekli belgeler aşağıdaki listede yer almaktadır.

  •  T.C. kimlik kartının aslı ve fotokopisi
  •  İkametgah belgesi
  •  Fakirlik belgesi (muhtarlık tarafından verilir.)
  •  Hane üyelerine ait gelir belgesi
  •  İşsiz kişilerin işsiz olduğunu kanıtlayan belge (SGK tarafından verilir.)

Kömür Yardımı Telefon Numarası

Kömür yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların izleyebilecekleri bir diğer yol ise telefon numarası aracılığı ile iletişime geçerek başvuru işlemini tamamlamaktır. Başvurular e-devlet sistemi aracılığı ile online bir şekilde yapılabildiği gibi belediye ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının iletişim numaraları aracılığı ile yapılabilmektedir.

Belediye kömür yardımı başvurusunda bulunmak için:ALO 153 Beyaz MasaHattını arayabilirsiniz.

Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı kömür yardımı başvurusunda bulunmak için: ALO 183 ya da ALO 144 Sosyal Destek Hattını arayabilirsiniz

CİMER başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet CİMER başvuru işlemleri

CİMER başvurusu ile vatandaşlar istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor.

Başvuru sonrası sürecin hangi aşamada olduğu da yine “CİMER başvuru takip” ekranı üzerinden takip ediliyor. Peki, başvurular nasıl gerçekleştiriliyor?

CİMER BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

Başvuru sayfasına gelinmesinin ardından başvuruda bulunacak kişinin istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme haklarından hangisini talep ettikleri soruluyor. Buradaki kutucuk işaretlenerek gerekli diğer bilgiler girildikten sonra başvuru konusunun yer alacağı sayfaya geçiliyor.

Son olarak başvurunun içeriği ile ilgili metin alınıyor ve kişini talep ya da şikayetine konu olan bilgiler isteniyor. Burada yapılan değerlendirme sonrası talepler ilgili kamu kurumlarına iletiliyor.

CİMER'DEN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

Başvuruda bulunan kişi yine CİMER ya da e-devlet üzerinden başvuru numarasını girerek yapmış olduğu başvurunun hangi aşamada olduğunu takip edebiliyor. Başvurular kurumun yoğunluğuna göre birkaç gün içerisinde yanıtlanıyor. Genellikle en fazla 14 iş günü içerisinde bir işlem gerçekleştirilmiş oluyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası