aile yardımı 2021 / Memur Aile Yardımı, Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar? - Medyabar

Aile Yardımı 2021

aile yardımı 2021

Memur Aile Yardımı, Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar?

Memur aile yardımı, memurlara ve memur emeklilerine, ailelerinin geçimini desteklemek amacıyla ödenen bir yardım türüdür. Memur aile yardımı, memurun medeni durumu, eşi ve çocuklarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Aile yardımı miktarı, her yıl bütçe görüşmeleri ve toplu sözleşmeler doğrultusunda belirlenir. Genel olarak, memurun eşi ve çocuklarına bağlı olarak aile yardımı ödenir. Eş durumu ve çocuk sayısı, aile yardımı miktarını etkileyen faktörlerdir. Aile yardımı, memurun maaşının bir bölümü olarak düzenli olarak ödenir.

Aile yardımı miktarları yıllara göre değişiklik gösterebilir. yılında, memurun eşi için aylık ,89 TL, çocuklar için ise yaşlarına göre kademeli bir şekilde artacak şekilde aile yardımı ödenmektedir. Ancak, bu miktarlar her yıl güncellenir ve değişebilir. Güncel aile yardımı miktarları için ilgili kamu kurumları veya sendikaların resmî web sitelerini takip etmeniz önerilir. Aile yardımı miktarları ve koşulları, ilgili mevzuat ve toplu sözleşmeler doğrultusunda belirlenir.

Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

11 Haz - -Yaşam Okunma Yazdır

Son bir ayda funduszeue.info sitesinde gösterim gerçekleşti.

Aile yardımı evli ve devlet ya da işveren bünyesine çalışan işçilere verilen bir ödenektir. Memur maaşları ve özel sektör için asgari ücretin yıllık olarak artmasıyla beraber aile yardım rakamları da artar. Kamuda görevli bulunanların eş ve çocuk yardımı maaşın artışı ile orantılı olarak güncellenir.

Memurların, çalışmayan ve sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan eş ve çocuklarından dolayı maaşlarına ilave aylık aile yardımı ödenir. Aile ve çocuk yardımları, gelir ve maaş katsayısının çarpımı ile hesaplanır.

Özel sektörde ise işveren çalışanlarına “Çocuk Zammı/Yardımı” ve “Aile Zammı/Yardımı” adıyla ödemeler yapar.

Özel sektör açısından gerek çocuk yardımı gerekse aile yardımı zorunlu ödemeler değildir. Aile ve çocuk yardımı tutarlarının belirlenmesi işverenlerin inisiyatifiyle değerlendirilecek bir uygulamadır. Ancak iş sözleşmesiyle hükümlere bağlanmış anlaşmalar söz konusu olduğunda bu tutarlar SGK ve vergi matrahından istisna edilir.

sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun funduszeue.infoinde özlük hakları ve sorumluluklar açıklanmış olup, resmi okul öğretmen ve personeline bütçe kanunlarıyla sağlanan haklara denk olarak sosyal yardım kapsamındaki ek ödemelerin özel okullar tarafından da ödenmesi yasal zorunluluktur. Özel okullarda görev alan emekli öğretmenlerinde zorunlu ödeme yapılacaklar kapsamında olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Madde 9: Özlük hakları ve sorumluluklar

“Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemeler, bütçe kanunlarıyla resmi okul öğretmen ve personeline sağlanan haklara denk olarak okul öğretmenlerine ve personeline de ödenir. Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemelerden gelir vergisi kesilmez hükmüne yer verilmiştir.

Sosyal yardım kapsamında yapılan bu ödemeler sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun &#; maddeleri arasında düzenlenmiştir.

tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin ve Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme yayınlanmıştır.

Toplu Sözleşmenin 8. Maddesi uyarınca enflasyon farkını yansıtacak şekilde yeniden belirlenen memur maaş katsayıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “Mali ve Sosyal Haklar” konulu, sayılı Genelgesi ile duyurulmuştur.

Genelgeye göre – döneminde geçerli olmak üzere, sayılı Devlet Memurları Kanununun Maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,) olarak uygulanacaktır.

sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre yılı Ocak &#; Haziran döneminde ödenmesi gereken, sosyal yardım niteliğindeki aile yardımı, çocuk yardımı, aşağıda belirtilmiştir.

AİLE VE ÇOCUK YARDIMI ( Sayılı Kanunun Maddesi gereği ödeme yapılır)

AİLE VE ÇOCUK YARDIMI

ÇOCUK YARDIMI SGK MUAFİYETİ

sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun maddesinin b bendinde prime tabi olmayan kazançlara ilişkin düzenleme aşağıdaki gibidir.

Madde Prime esas kazançlar

b. Ayni yardımlar ve ölüm, doğum ve evlenme yardımları, görev yollukları, seyyar görev tazminatı, kıdem tazminatı, iş sonu tazminatı veya kıdem tazminatı mahiyetindeki toplu ödeme, keşif ücreti, ihbar ve kasa tazminatları ile Kurumca tutarları yıllar itibarıyla belirlenecek yemek, çocuk ve aile zamları, işverenler tarafından sigortalılar için özel sağlık sigortalarına ve bireysel emeklilik sistemine ödenen ve aylık toplamı asgari ücretin % 30&#;unu geçmeyen özel sağlık sigortası primi ve bireysel emeklilik katkı payları tutarları, prime esas kazanca tabi tutulmaz.

Çocuk yardımında sınır olmadan Devlet Memurları Kanuna göre ödeme yapılabilir. Ancak 2 Çocuktan Fazlasına Yapılacak Yardımda, Sgk İstisnası En Fazla 2 Çocuk İçin ygulanabilecektir.Örneğin 3 çocuk için çocuk yardımı ödenmesi söz konusu iken SGK istisnası sadece iki çocuk için funduszeue.info’nun Sayılı Kanunun maddesinde kendisine verilen belirleme yetkisine dayanılarak hazırladığı Tarih Sayılı RG yayınlanan İşveren Uygulama Tebliğinin maddesinde aşağıdaki şekilde düzenleme yapılmıştır.

Çocuk Zammı (Yardımı):

Sigortalının hizmet akdinin devam etmesi şartıyla ve fiilen çalışmasının olup olmadığı üzerinde durulmaksızın; sigortalı veya isteğe bağlı sigortalı sayılmayan;

  • Kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olan çocuklarından 18 yaşını,
  • Lise ve dengi öğrenim veya tarihli ve sayılı Mesleki Eğitimi Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ya da işletmelerde mesleki eğitim görmesi halinde 20 yaşını,
  • Yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları,
  • Yaşına bakılmaksızın Kanuna göre malul olduğu tespit edilen evli olmayan çocuklarından,

en fazla iki çocuk (iki çocuk dahil) için çocuk zammı adı altında yapılan ödemelerin, çocuk başına 16 yaşından büyükler için belirlenen aylık asgari ücretin % 2&#;si,…… oranındaki tutarı, aylık prime esas kazançların hesaplanmasında dikkate alınmayacaktır.

Bu hükümler dikkate alınarak SGK prim muafiyetinde yaş sınırlamasına dikkat edilmelidir.

ÇOCUK YARDIMI VERGİ MUAFİYETİ

sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun funduszeue.infoinde çocuk yardımı vergi muafiyeti hususu düzenlenmiştir.

Madde Özlük hakları ve sorumluluklar

&#;Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemeler, bütçe kanunlarıyla resmi okul öğretmen ve personeline sağlanan haklara denk olarak okul öğretmenlerine ve personeline de ödenir. Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemelerden gelir vergisi kesilmez.&#; hükmünü içermektedir.

Gelir İdaresince;

  • Sosyal haklar ve yardımlar niteliğindeki sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümlerine göre gelir vergisinden istisna edilerek ödenen aile ve çocuk ( sayılı Kanun Madde ), doğum ( sayılı Kanun Madde ), ölüm ( sayılı Kanun Madde ), tedavi ( sayılı Kanun Madde ), giyecek ( sayılı Kanun Madde ) ve yiyecek ( sayılı Kanun Madde ) yardımlarının, özel öğretim kurumlarında da ödenmesi halinde, bu ödemelerin, Devletçe verilen tutarı kadar olan kısmının gelir vergisinden istisna edilmesi,

gerektiği&#; belirtilmiştir.

Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemelerden gelir vergisi kesilmez ifadesinden anlaşılacağı gibi bu ödeme üzerinden sadece damga vergisi kesintisi yapılacaktır.

İlk aşamada sayılı Devlet Memurları Kanunu maddesine göre Çocuk Yardımından faydalanacak çocukları belirledikten sonra, ikinci aşamada SGK İşveren Uygulama Tebliği bölümünde belirtilen yaş sınırları içinde kalan 2 çocuk için SGK istisnası uygulanabilirliği tespit edilecektir.

SONUÇ:

  • sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun funduszeue.infoinde özlük hakları ve sorumluluklar açıklanmış olup, resmi okul öğretmen ve personeline bütçe kanunlarıyla ( Sayılı Kanunun Maddesi gereği) sağlanan haklara denk olarak sosyal yardım kapsamındaki aile yardımı ve çocuk yardımı ödemelerinin de özel okullar tarafından da ödenmesi yasal zorunluluktur.
  • Sosyal haklar ve yardımlar niteliğindeki sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümlerine göre gelir vergisinden istisna edilerek ödenen aile ve çocuk yardımlarının, özel öğretim kurumlarında da ödenmesi halinde, bu ödemelerin, Devletçe verilen tutarı kadar olan kısmının SGK istisnası ve gelir vergisinden istisna edilmesi,

gerekmektedir.

Memura aile yardımı ne kadar? memura aile yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Memurlar&#;m&#;z&#;n maa&#; art&#;&#; oran&#;n&#; yüzde 30,5'a ç&#;kartt&#;klar&#;n&#; ifade eden Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an, memur aile yard&#;m&#; detaylar&#;n&#; payla&#;t&#;. E-Devlet üzerinden al&#;nan aile yard&#;mlar&#; çal&#;&#;mayan e&#;, çocuk ko&#;ullar&#;na göre farkl&#;l&#;k gösteriyor.

MEMUR A&#;LE YARDIMI NE KADAR?

Aile yard&#;mlar&#;na ili&#;kin aç&#;klama yapan Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an, "Aile yard&#;mlar&#; da çal&#;&#;mayan e&#; için lira, 6 ya&#;&#;ndaki küçük çocuklar TL, 6 ya&#;&#;ndan büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmi&#;tir. Bu rakamlara memur maa&#;lar&#;n&#;n asgari ücret kadar ki k&#;sm&#;n&#;n gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmu&#;tur." ifadelerini kulland&#;.

A&#;LE YARDIM BA&#;VURUSU NASIL YAPILIR?

Aile yard&#;m&#; ba&#;vurusu yapmak için funduszeue.info adresine eri&#;im sa&#;lay&#;n Sonras&#;nda "Kamu Personeli Aile Bildirimi" yaz&#;n ve aç&#;lan pencerede "Uygulamaya Git" butonuna t&#;klay&#;n. K&#;sa zaman sonra "Aile Yard&#;m&#; ve Aile Durum Ekran&#;"na yönlendirileceksiniz.

Tüm çal&#;&#;anlar&#;n burada mevcut bir aile durum bildirimi bulunur. Bir de&#;i&#;iklik varsa Yeni Bildirim Olu&#;tur dü&#;mesine bast&#;ktan sonra Mernisten Getir dü&#;mesine t&#;klan&#;r. Nüfus ve Vatanda&#;l&#;k &#;&#;leri Genel Müdürlü&#;ünde kay&#;tl&#; olan bilgiler ekranda görünür. E&#;iniz çal&#;&#;&#;yor ya da çal&#;&#;m&#;yor, çocuklar&#;n&#;za ili&#;kin ayarlamalar&#; buradan yapabilirsiniz. Evli olanlar evlilik cüzdan&#; bilgilerini de girmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kay&#;t i&#;lemi yap&#;lmaz.

MEMURA A&#;LE YARDIMI NE KADAR?

E&#;i çal&#;&#;an memurlar için en çok 5, e&#;i çal&#;&#;mayan veya e&#;i emekli olanlar için ise en çok 3 çocuk için çocuk yard&#;m&#; ödenebiliyor. Bu miktar çocu&#;un 72 aydan küçük ya da büyük, engelli veya de&#;il &#;artlar&#;na göre de&#;i&#;iyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Bakanlık Bağlantıları

Soru 1: Muhta&#; Asker Ailesi yardımından kimler yararlanabilir?

Askere giden kişi evli ise, programdan resmi nikâhlı eşi faydalandırılır. Askere giden kişi bekâr ise başvuru önceliği annenindir; anne hayatta değil ise baba başvuruda bulunabilir.

Soru 2: Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımı alan kişi Muhta&#; Asker Ailesi Yardımından yararlanabilir mi?

Şartlı Nakit Transferi programından faydalanan kişiler Muhtaç Asker Ailesi Yardımından yararlanabilir.

Soru 4: Muhta&#; Asker Ailesi Yardımına başvuru yapabilmek i&#;in gerekli belgeler nelerdir?

sayılı Kanuna göre Yaşlılık- Engelli Maaşı alan ve eşi/oğlu askerde olan kişiler ayrıca bu yardım programından da Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından muhtaçlık kararı verilmesi şartıyla faydalanabilmektedir.

Soru 4: Muhta&#; Asker Ailesi Yardımına başvuru yapabilmek i&#;in gerekli belgeler nelerdir?

Başvuran kişinin T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı. Bunun dışında vatandaşlarımızdan herhangi bir belge talep edilmemektedir.

Soru 5: Muhta&#; Asker Ailesi Yardım &#;demesi ne kadardır?

Aylık TL olmak üzere 2 ayda bir TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır.

Soru 6: Muhta&#; Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar s&#;re &#;deme alabilirim?

Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

Soru 7: Muhta&#; Asker Ailesi Yardımı kapsamında geriye d&#;n&#;k &#;deme alabilir mi?

Muhtaç Asker Ailesi yardım programında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaptığınız tarih baz alındığından, sadece kabul edilme tarihiyle ilgili geriye dönük ödeme alınabilir. İade edilen ödemelerle ilgili geriye yönelik ödeme alınamamaktadır.

Soru 8: Muhta&#; Asker Ailesi Yardımı kapsamında başvuru yaptım dosyam sonu&#;lanmadı ne yapabilirim?

Başvurunun sonuçlanabilmesi için kişinin askerlik durumuna ilişkin belgenin Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla sisteme işlenmesi gerektiğinden, ilgili durum bilgisinin güncellenebilmesi zaman alabilmektedir. Başvuru sahibi ilerleyen zamanlarda tekrar arayarak yardım durumuna ilişkin bilgi edinebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası