code org sanatçı / Code.org Etkinliği Cevap Anahtarı - Özgür ŞEREMET

Code Org Sanatçı

code org sanatçı

www.robotcudayi.com

Sitemize www.robotcudayi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

elharezmibilgelikevi.com adresimiz artık kullanım dışıdır.

Markamızın adıyla artık bütün sosyal medya hesaplarında sizlerleyiz…

Instagram
YouTube
Facebook
TikTok
Twitter

Sizlerle bu bölümün son dersi olan code org Kurs 3 ders 21 e ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bölümden sonra artık Kurs 4’e geçebileceğinizi hatırlatmak isterim.

code org Kurs 3 Ders 21 Cevapları

code org Kurs 3 Ders 21 ‘in ilk bölümünde bizlerden 20 piksellik kenarları olan kısa çizgilerden oluşan kareyi tamamlamamızı istiyor. Bunun için iki satırlık kodu bize veriyor ve döngü içerisinde 2 satırlık kod ile gerekeni yapıyor ve kareyi çiziyoruz.

code org Kurs 3 Ders 21

İkinci bölümde bizlerden bir önceki bölümdeki karelerden 15 adet çizmemizi istiyor. Gerekli kod düzenlemelerini aşağıdaki gibi oluşturup 15 kez tekrarlayan bir döngüyü çalıştırıyoruz. Bu şekilde ikinci bölümü de tamamladık.

code org Kurs 3 Ders 21 Bölüm 2

Bu kez ilk iki bölümdekinin çok daha fazla sayıda kare ile oluşturulmuş bir çizimi tamamlamamızı istiyor. İlk aşamada zor gibi görünebilir. Ancak verilen kodlarda düzenlemeyi aşağıdaki gibi oluşturursanız doğru çizimi yapmış olacaksınız.

code org Kurs 3 Ders 21 Bölüm 3

Dördüncü bölümde döngü kullanarak bir baklava dilimini oluşturmamızı istiyor. Gerekli düzenlemelerden sonra kodumuzun son hali aşağıdaki gibi olmalıdır.

code org Kurs 3 Ders 21 Bölüm 4

Bu kez bir önceki bölümde çizdiğimiz baklava diliminden 6 adet çiziyoruz. Bunu da yine iç içe döngü kullanarak yapabiliyoruz. Bunun için gerekli kodda dikkatinizi çektiği gibi önce baklava dilimi kodu işleniyor sonrasında 180 derece bir sağa dönüş ile ikinci ve sonraki baklava dilimlerini çizebiliyoruz.

Code org Kurs 3 Ders 21 Bölüm 5

Yine bu bölümde baklava dilimlerinden devam ediyoruz. Alt alta 4 sıra baklava dilimimiz var. Buradaki gerekli kodlar da aşağıda gösterildiği şekilde düzenleniyor ve altıncı bölümü de tamamlıyoruz.

Code org Kurs 3 - 21 Bölüm 6

Yedinci aşamada ise karşımıza tam 7 sıra iç içe geçmiş baklava dilimi çizimini tamamlayacağız. Kodlarda gerekli düzenlemeyi aşağıdaki şekilde tamamlıyoruz.

code org Kurs 3 - 21 Bölüm 7

Baklava Dilimleri Çizelim

Aşağıdaki bölümde bu kez basit bir çizim yapıyoruz. 60 derecelik dönüşler ve 40 piksellik çizimleri bir altıgeni oluştururken kullanıyoruz.

code org Kurs 3 - 21 Bölüm 8

Dokuzuncu aşamada ise bu kez iç içe döngü kullanılarak 3 adet altıgeni tamamlamayı gerçekleştiren kodları oluşturuyoruz. 80 piksellik atlamayı unutmayın ki bir sonraki altıgenin başlangıç noktasına tekrar gelebilesiniz.

Bölüm 9 : Altıgen Çizimi

Onuncu bölümde yine bir altıgen çizimi var ancak bu kez bir aşağı bir yukarı hareketleri yaparak ve döngüleri iç içe kullanarak kodlarımızı yazıyoruz.

Bölüm 10 : Altıgenler

Onbirinci bölümde de yine örümcek ağlarını örmeye devam ediyoruz. Gerekli kodlar aşağıda gösterildiği gibi düzenlendiği taktirde artık son bölümlere doğru geçmeniz mümkün olacaktır.

Bölüm 11 : Code org ile Örümcek Ağları Çizimi

Onikinci bölümde sizlerden bu kez bir yarım daire çizmenizi istiyor. Bunu dikkat ediyorsanız çok küçük açılarla dönüş yaparak ve çok kez tekrarlanan döngü ile tamamlamak mümkün görünüyor.

Bölüm 12 : Code Org ile Yarım daire çizimi

On üçüncü aşamada da aynı şekilde yarım dairelerle bir sinus dalgası oluşturuyoruz.

Bölüm 13 : Sinus Dalgası

On dördüncü bölümde ise yarım dairelerin renklerini değiştirerek bir desenli çerçeve oluşturuyoruz.

Bölüm 14 Desenler ve Kenarlık

Türk Bayrağı Çizelim

Code org Kurs 3 Ders 21 ‘ in sonuna geldik. Son bölüm olan on beşinci bölümde sizlere bir serbest çalışma sunulmuş. Bizler sizler için bir Türk Bayrağı yapmaya karar verdik. Bunu geliştirmek sizin elinizde. Hatta bir eksimiğimiz de var. Yıldızı sizin çizmenizi ve gerekli kodları yorumlar bölümünde paylaşmanızı istiyoruz.

Bölüm 15 - Code org ile Türk Bayrağı Çizimi

 

Code org Kurs 3 Ders 21 ‘ de desenler oluşturduğumuz bölümleri de bitirdik. Sizler code.org’ un resmi web portalında Ders 21’ e ulaşmak istiyorsanız buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Kurs 3′ ü burada bitirdik. Artık sertifikanızı alabilirsiniz. Bundan sonra Kurs 4 için de kendinizi hazırlasanız iyi yaparsınız. Görüşmek üzere.

Not: code org Kurs 3 Ders 21 – Sanatçı : Desenler isimli makale içerisindeki anlatımlar özgün içeriktir. Alıntı yapmadan kullanılamaz. Ancak uygulamalar code.org geliştirme ortamından alındığı için aynı uygulamanın birden çok çözüm yolu da bulunabilir. @kodlamaegitimi.org

Okunma Sayısı:132

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır