lol rünler kaç levelde açılır / Rün kaç levelde dizilir | DonanımHaber Forum

Lol Rünler Kaç Levelde Açılır

lol rünler kaç levelde açılır

 Google News

Riot Games tarihinde bir ilki yaşıyoruz. Evet, Aphelios isminde gelen yeni karakter şimdiye kadar bildiğimiz tüm skill yönetimlerini unutturuyor. Toplamda 146 şampiyona ev sahipliği yapan League of Legends, bu yeni karakter ile birlikte çok farklı dünyalara geçiş yapıyor.

Açık konuşayım, 6 yıldır LoL oynuyorum. Riot kendisini çok iyi geliştirdi ve kitleyi elinde tutmayı başardı. Şimdi getirdiği yenilikler ile birlikte bu durumların üstüne eklemeler yapıyor. Peki bu rehberimizde ne göreceğiz? Öncelikle Aphelios oynanış rehberini sizlere tek tek anlatacağım. Ardından Aphelios Rün, Aphelios itemler ve taktiklerini de paylaşmış olacağız. İlk önce şampiyonu bir tanıyalım.

Aphelios ilk bakışta çok karmaşık değil mi?

Merak etmeyin, bu durumu şimdi çözeceğiz. Aphelios toplamda 5 farklı silaha sahip. Bu silahları her level aldığınızda istediğinizi açarak hareket edebiliyorsunuz. Peki bu silahlar hangileri?

  • Calibrum (Tüfek yeteneği uzak vuruş)
  • Severum (Tırpan yakın dövüş)
  • Gravitum (Top atar, rakipleri yavaşlatır)
  • Infernum (Alev silahı, tam bir minyon temizleyici)
  • Crescendum (Bumegang etkisi oluşturur, yakındayken sürekli gider gelir. Uzaktayken gelene kadar beklersiniz)

Skiller hakkında ufak bilgiler verdim. Ancak bu skillerin nasıl kullanıldığı hakkında da bilgi sahibi olmanız lazım. Bunun için Aphelios skill rehberine hızlıca bir giriş yapalım.

Önemli NOT: Normalde LoL’de herolarda toplam 4 skill vardır. Q, W, E ve R değil mi? Aphelios‘da Q’nun da Q’su, W’nin de W’si gibi alt alta sıralanan skillcikler var. Olay bundan ibaret. Yani temel skillerin içine, ayrı skiller de yerleştirilmiş. Dota oynayanlar bilir. Bu hero sizce de biraz Invoker’a benzememiş mi? (Daha gelişmiş hali diyebiliriz)

1-) Calibrum – Tüfek Yeteneği

Karşınızdaki rakibinizi eğer uzaktan rahatsız etmek istiyorsanız, bu yeteneği kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Q yeteneğiniz rakip bir şampiyona isabet ederse, normal vuruşunuzun yanında ekstra hasar vererek dürtme güdüsünden faydalanmış olursunuz. Zaten Q yeteneğiniz rakip şampiyona denk geldiğinde işaretlenmiş olarak göreceksiniz. O anda yardırın..

Unutmayın! dürtmek istiyorsanız, her zaman Calibrum kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Zira diğer yetenekler arasında en gelişmiş dürtme silahına sahipsiniz. Eğer Calibrum ile karşı rakibe hasar verirseniz, üzerinde oluşan isabeti fark edeceksiniz. Bu isabet çıktığı anda diğer ikinci silaha sağ tıklayarak Calibrum‘un ikinci silahını devreye almış olursunuz ve uzaktan şaaak diye hasar verirsiniz. Tıpkı Jhin’in tutturup, uzaktan vurması gibi.

Calibrum’un Q yeteneği Ay Atışı: Az önce bahsettiğimiz muhabbet bu skill ile gerçekleşiyor. Calibrum’un Q’su soldaki resimdir. Yani Calibrum yeteneğini açtığınızda Q ile vurabileceğiniz bu skill açılır.

Ay Işığı Nöbeti’nin Calibrum etkisi: Bu skill rakiplerinizi işaretlediğinde toplu olarak isabet alan herkese daha fazla hasar vermesini sağlar. Alan içerisinde maksimum 5 kişiye veya minyona aynı anda hasar verebilirsiniz.

İlk skill bu şekilde dostlarım. Yani Calibrum açtığınızda, altına 2 tane daha yetenek açıyorsunuz. Olay bundan ibaret. Diğer skiller de aynı şekilde ilerliyor.

Tırpan Tabanca – Severum

Bu silahı elinize aldığınızda karşı rakibe tırpan ile vurarak yakın dövüş hasar vermenizi sağlar. Rakip hasar aldıkça, verdiğiniz hasarın bir kısmını siz “can çalma” olarak geri kazanırsınız. Yakın dövüşte hayatta kalmak istiyorsanız, bu silahı kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Severum’u kullanarak çok fazla hasar vurursanız, yapılan iyileştirme size kalkan olarak geri döner.

Severum Q’su: Kıyım: Bu yetenek kafanızı karıştırmasın. Aphelios Severum Q kullanarak hareket hızı kazanmış olur. Bu sayede hem birincil hem de ikincil silahlarını daha hızlı kullanmaya başlayarak rakibe saldırabilirsiniz. Bir de saldırı hızı çıktığınızı düşünün. Durdurmak gerçekten çok zor oluyor.

Ay Işığı Nöbeti’nin Severum etkisi: Bu yeteneği az önce yukarıda da görmüştünüz değil mi? Evet. Hep göreceksiniz. Çünkü saldırıdan sonra bu yetenek size sabit bir iyileştirme kazandırıyor. O yüzden sürekli can yenilemeniz var. Tıpkı Pyke gibi.

Top – Gravitum

Dikkat ederseniz tüm skiller şuanda LoL’de olan şampiyonların skillerine çok benziyor. Bir diğer yetenek olan Top – Gravitum yeneteği ise rakiplere yavaşlatma etkisi uygulayan karanlık bir top fırlatır. Tıpkı Kassadin gibi.

Gravitum Q’su Tutulma: Sabitleme yeteneğidir. Gravitum’u kullandığınızda rakipler yavaşladığı anda hasar almaya başlar ve sabitlenir. Ancak Tutulmayı kullandığınız zaman, ikinci silahınızı kullanamıyorsunuz. Sonra sap gibi ortalarda kalmayın.

Ay Işığı Nöbeti’nin Gravitum etkisi: Ay Işığı Nöbeti’ni sürekli göreceğimizi söylemiştim. Ama her skillde farklı işlevleri var. Gravitum kullandığınızda Ay Işığı Nöbeti devreye girerse, büyük ölçüde rakipler arttırılmış yavaşlatma etkisi altına girer.

Alev Silahı – Infernum

Botta Support’unuz ile kasılmak istiyorsunuz. Biraz da paraya ihtiyacınız mı var? İşte o zaman Alev Silahı – Infernum kullanacaksınız. İnanılmaz güzel bir etkili alan hasarı veren minyon temizleyicisidir. Normal saldırılardan ziyade fazladan hasar ve yetenek hasarı verdiğinden dolayı kolay temizleme yapabilirsiniz.

Rakiplere isabet ettiğinde ise hasar kronisi oluşturarak arka taraftan yine güzel saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz.

Infernum Q’su: Karanlık Dalgası:Aphelios saldırı anında bir alev dalgası çıkartır. Bu dalga saçılarak rakiplere vurur ve hasar verir. Diyelim ki isabet alan rakipler oldu. Tüm rakiplere anında ikincil silahı ile saldırarak bu yeteneği güç ile birleştirmiş olur.

Ay Işığı Nöbeti’nin Infernum etkisi: Yine patlamalı çatlamalı bir yetenek ile daha karşı karşıyayız. Aphelios oynanış ve skill yeteneklerine alışırsanız, takımı sırtlayabilme yeteneğinizi de inanılmaz geliştirmiş olursunuz. Bu yeteneği de kullanarak patlama sonrasındaki saldırılarınız için rakiplerin arkasında hasar kronisi oluşturur ve hasar vurdukça rakibin düşmesini sağlar.

Çakram – Crescendum

Yine bir yakın dövüş silahıdır Crescendum. Bumerang gibi çalışır. Sivir’in silahına benzer mantığa sahiptir. Aphelios Crescendum kullanarak normal bir şekilde saldırı yaparsa silah geri dönene kadar tekrar saldırı yapamıyorsunuz. Yani menzil ne kadar uzak olursa, bumerang size o kadar geç döner. Ancak çok yakından saldırı yaparsanız, bumerang o kadar hızlı git gel yapar ki, kritik ile birlikte yakın dövüşte önünüzde duracak yiğit pek yoktur.

Crescendum Q’su Gözcü Taret: Hani az önce yukarıda dedim ya, farklı şampiyonların yeteneklerini görüyoruz diye. Alın bir yetenek daha. Taret diyor, yere koyma diyor. Bilin bakalım kim bu? Tabii ki Heimerdinger. Aphelios yere bir taret yerleştirerek ikincil silahını devreye sokar. Bu sayede yakın dövüşte hem minyonlara, hem de rakibe ek hasar verebilirsiniz.

Ay Işığı Nöbeti’nin Crescendum etkisi: Normal saldırılarınızın hasarını arttırmak için güzel bir skilldir. Eğer Ay Işığı Nöbeti üçten az rakibe isabet etmişse, patlamadan sonraki saldırılarınız üç rakibe isabet almış gibi ekstra vuruş sağlar.

Aphelios arayüzü

Biraz karışık görünüyor değil mi? Ancak işi çözmeniz için Aphelios’u satın alıp oynamanız gerekir. Toplamda 6 farklı yeteneği ayrı ayrı kontrol edeceksiniz. Kolay değil. İşin içine bir de Flaş ve Heal girince etti size 8 yetenek kullanımı. Dedim ya, Aphelios LoL tarihinde şimdiye kadar gelen en karışık şampiyon.

Aphelios item dizilimi

Aphelios item dizilimini tercih ederken deneme yanılma yöntemi üzerinden ilerleyebilirsiniz. Karşı rakibinize göre item çıktığınızda başarılı olma ihtimaliniz her zaman daha yüksektir. Draktar yerine Kana Susamış, Bombardıman Topu (Menzil için tavsiye edilir) veya Ebedi Kılıç tercihi de yapılabilir.

Spell seçerken de Flaş bence mutlaka olmalı. Onun yanında eğer desteğiniz ile dürtmek üzerine bir oyun kurmak istiyorsanız, tutuştur tercih edilmelidir. Daha yatkın bir desteğiniz varsa, her zaman tercihinizi Heal’den yana kullanın.

Aphelios Rün dizilimi

Bir ADC’den bahsediyorsak, rün çok önemlidir. Saçma sapan rünler yaparak oyuna girerseniz, vuruşlarınız adeta bir sineğe dönüşebilir. O yüzden şuanda Aphelios rün dizilimi için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz.

Dora’nın Aphelios oynanış videosu

Etiketlerotg nedir

Cevap-Bul.com

  • Nesne
  • İçindekiler

    Lol kaç Lpde Rank atlanır?

    Lig atlamak için ise durum biraz daha zor. Platin 1’den Elmas 4’e yükselmek için öncelikle 100 LP’ye ulaşmanız gerekiyor. Daha sonrasında ise sistem size 5 maç hakkı verecek. bu 5 maçın 3’ünü kazanmanız durumunda lig atlayacak ve 0 LP’den başlayacaksınız. Kaybetmeniz durumunda ise seriden düşecek ve LP’niz azalacak.

    Mevsim puanı nasıl kazanılır?

    Mevsim Puanları Mevsim boyunca herhangi bir dereceli sırada galip gelerek mevsim puanı kazanabilirsin. Bir mevsimde yeterli puana ulaştığında o mevsime özel ödüller açarsın. Mevsimin sonunda puanın sıfırlanır ve yeni mevsim başlar.

    LoL dereceli kaç levelde açılır 2021?

    5’e 5 Sihirdar Vadisi için Dereceli Tek/Çift ve Dereceli Esnek sıraları 30. seviyede ve en az 20 şampiyona sahip olduğunda açılır.

    Lolde lig atlama nasıl oluyor?

    Sizin yapmanız gereken takımınız önde olsa da olmasa da takım arkadaşlarınız sizi ısrarla çağırsa da; savaş sırasında boş olan koridora geçip tüm minyonları itmeli ve kuleleri zorlamalısınız. Unutmayın, oyun kuleler düşünce kazanılıyor.

    LoL LP ne demek?

    Lig Puanı (LP), derecelerde nasıl ilerlediğinin veya düştüğünün temsilidir. Her galibiyet başına kazanılır ve her mağlubiyet başına kaybedilirler. Genelde yeni bir kümeye ilerlemek için 100 LP’ye ihtiyacın vardır; ancak ilerlemeni etkileyen başka kurallar da bulunuyor.

    LoL ranked kaç level?

    Ilk 10 maçta nereye atar?

    İlk yerleşme maçlarını oynayan kişiler, genel olarak 10 maçın 7’sini kazandıkları takdirde Altın ligine yerleşme hakkı kazanırlar. Buna ek olarak, oyuncunun attığı yerleştirme maçı sonrası yerleştiği ligde hiç yenilmeden 10-12 maç galibiyet alması durumunda sistem tarafından oyuncu iki lig birden yükseltilecektir.

    Lol 1 sezon ne kadar sürer?

    DERECELİ LEAGUE OF LEGENDS League of Legends dereceli sezonu 16 Kasım 2021 yerel sunucu saatiyle 00.00’da sonlanıyor. Yani saat 23.59’da yükleme ekranındaysan (şampiyon seçimi ekranı değil), ödül ilerleyişinde sayılan son oyununu oynuyorsun demektir.

    Lol rank nasıl açılır?

    Antrenman Modu 9. seviyede açılır. Normal 5’e 5 Sihirdar Vadisi (Sıralı Seçim) 10. seviyede ve en az 20 şampiyona sahip olduğunda açılır. 5’e 5 Sihirdar Vadisi için Dereceli Tek/Çift ve Dereceli Esnek sıraları 30. seviyede ve en az 20 şampiyona sahip olduğunda açılır.

    LoL rünler kaç levelde?

    Rünler hesabın 4. seviyeye ulaştığında açılır ama 10. seviyeye ulaşana kadar hepsine erişemezsin.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir