saf alkol cilt temizliği / Metil alkol cilde temas ettiğinde dahi zehirlenmeye yol açabiliyor

Saf Alkol Cilt Temizliği

saf alkol cilt temizliği

Etil Alkolün Cilde Zararları Nelerdir?

Alkol (Etanol, Denatüre Etil Alkol (SD Alcohol), Isopropil Alkol, Methanol) nemlendirici, temizleyici veya toniklerin içerisinde sıkça ve içerikler kısmının ilk sıralarında rastladığımız bir içeriktir. İnternet ortamında bu içerikle ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğu için doğru bilgiye erişmek neredeyse imkansızdır. Büyük ve güvenilir firmaların bile ürünlerinin içeriğine bakınca bu içerikleri gördüğümüz zaman herhalde güvenlidir diye düşünürüz ama gerçekler hiç de öyle değildir. Hangi cilt bakım ürünün olursa olsun, Alkol oranı yüksek ise veya alkol içerikler listesinde ilk sıralarda yer alıyorsa bu cildiniz için büyük bir problemdir.


Alkol cilt için iyi midir?
İlk bakışta birçok cilt bakım markasının içeriğinde bulunması alkolün cilt için faydalı olabileceğini düşünmemizi sağlar. Alkol kullanılarak formüle edilen ürünler alkolün özelliklerinden dolayı çok hafif yapılı olurlar, hoş ve rahat sürümleri vardır ve ciltte bıraktıkları hissiyat ferahlatıcı olduğu için bu ürünleri kullananların hoşuna gider. Markaların ürün formüllerinde alkol kullanmayı tercih etmesinin altında bu nedenler yatar. Fakat asıl tehlike gözardı edilmektedir: Etil alkol cildimizin sağlıklı kalmasını sağlayan maddeye (sebum) hasar vererek cildimizin bariyerini zedeler.

Etil alkol çok hızlı buharlaşıp uçtuğu için alkol içeren bir ürünü cildimize uygular uygulamaz hemen uzaklaştığını düşünebiliriz ama gerçek hiç de öyle değil. Araştırmalar alkolün cildimizle temas eder etmez hasar vermeye başladığını ve alkol uçtuktan sonra bile hasar verici zincirleme reaksiyonların devam ettiğini göstermektedir. Etil alkolün temas ettiği yerler artık kendini hasarlardan koruyamaz. Journal of Hospital Infection dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre alkol bazlı ürünler ile düzenli olarak yapılan cilt temizliği işlemi zamanla işkenceye dönüşmektedir. Alkol cilt bariyerini aşındırdığı için cilt su ve temizlik ürünlerini cilt katmanlarına nüfuz etmesini engelleyemez hale gelir.


Alkolün yağlı cilt ve akne ile bir bağlantısı var mıdır diye soracak olursak Etil alkolün yağlı veya akneye eğilimli cilt için iki tane faydası olabilir. İlki cilt yüzeyinde akneye neden olan bakterileri öldürebilmesi dolayısı ile akneleri kurutmasıdır ikinci nedeni ise alkolün yağ çözücü özelliğinden dolayı ciltteki yağı anında söküp atmasıdır. İlk gözlem olarak harika bir çözümdür fakat araştırmalar alkol bazlı akne karşıtı ürünlerin ciltteki irritasyon ve kuruluğu arttırdığını göstermiştir. Akne ile savaşan kişilerin bu durumda işleri daha da zorlaşır. Aynı araştırmalar akne tedavisi için nazik alternatifler sunan ürünlerin cilt için daha iyi olduklarını göstermiştir. İlk adım olarak etil alkol içeren bir ürün kullanıldığında cildin yüzeyinde bulunan yağ giderilir fakat sonrasında etil alkol gözeneklerdeki yağ üretimini arttırabilir. Zaten yağ problemi olan bir cilt daha da yağlı olur. Bir de alkol bazlı akne karşıtı ürünlerdeki asıl felaket bu ürünlerin ciltte oluşturdukları hasardan dolayı akne bakterisinin direnç kazanarak çoğalmasıdır, bu durum enflamasyonları daha da kötü yapmaktadır.

Serbest radikal üreticisi olduğu için etil alkolü cilt hücrelerine verebileceği zararları da incelemek gerekir. Laboratuvar şartlarında yapılan bir deneyde %3 oranında etil alkolün hücre ölümlerini %26 oranında arttırdığı tespit edilmiştir. Araştırmada ayrıca etil alkolün hücrelerdeki serbest radikallerle savaşan ve enflamasyonu azaltan maddeye de zarar verdiği tespit edilmiştir.
Serbest radikallerin cilt hücrelerine verdiği zararlar ile aynı sonuçlar elde edilmiştir. Uzun süreli maruziyet ise hücrelerin kendi kendilerini yok etmelerine sebep olmaktadır. Bu sadece %3 etil alkol ile elde edilen sonuçtur, cilt bakım ürünlerinde çok daha fazla oranlarda (%) kullanıldığı düşünülürse sonuçların ne kadar korkunç olduğu tahmin edilebilir.

Eskiden etil alkol yaraları temizlemek için kullanılırdı, fakat günümüzde bir çok sağlıkçı artık yaraları dezenfekte etmek için alkol kullanmamaktadır. Etil alkol zararlı olmakla birlikte yaraları sterilize etmede yetersiz bir maddedir de aynı zamanda. Açık yaralara etil alkol uygulamak son derece zararlıdır, tıp uzmanları genelde açık yaralara steril su veya iyot çözeltisi ile muamele etmektedirler.

Cildimiz için iyi olan Alkol Çeşitleri!!!
Cildimize zararlı olmayan ve yağ alkolleri olarak bilinen bir sınıf vardır, bunları etil alkol ile karıştırmamak gerekir. Bu maddeler köklerinde alkol kelimesi olduğu için sıkça zararlı olan etil alkol ile karıştırılmaktadırlar. İyi olarak sınıflandıracağımız alkol grubunda yer alan içerikler şöyledir: cetyl alcohol, stearyl alcohol, behenyl alcohol. Yağ alkolleri krem ve losyon tarzı ürünlerde emolyen ve kıvamlaştırıcı olarak görev almaktadırlar, koyu ve beyaz krem yapısını elde etmemizi sağlayan maddelerdir. Yağ alkolleri irritan değildir hatta kuru ciltler için faydalıdırlar.

Cyrene Markası olarak ürünlerimizde Etil alkol, izopropil alkol, metil alkol gibi cildimize zararlı maddeleri kullanmamamızın sebeplerini ve bu maddelerin cildimizde neden oldukları problemleri kısaca sizlere de açıklamaya çalıştık. Özetle Alkol cilt bariyerimize zarar verir ve serbest radikal kaynağıdır. Yağlı cildi daha da kötü yapar, kızarıklıklara cildin hassaslaşmasına ve iritasyona neden olur. Cildin erken yaşlanmasına neden olur.

Sorularınız için WhatsApp Destek ile bizimle iletişime geçerek uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.


Kaynaklar: Defeng Wu et al., Alcohol, Oxidative Stress, and Free Radical Damage, October ; Sungjong Kwak et al, Ethanol perturbs lipid organization in models of stratum corneum membranes: An investigation combining differential scanning calorimetry, infrared and H NMR spectroscopy, Biochimica et Biophysica Acta () –; Ruža Pandel et al, Skin Photoaging and the Role of Antioxidants in Its Prevention, ISRN Dermatol. ; E. Kownatzki, Hand hygiene and skin health, Journal of Hospital Infection, Dec , Vol 55, Iss 4, p. –; Chang Y. Cho et al, DRESSING THE PART, Dermatologic Clinics, Vol 16, Iss 1, Jan , p. 25–, Manuela G Neuman et al, Ethanol signals for apoptosis in cultured skin cells, Alcohol, Vol 26, Iss 3, Apr , p. –, Manuela G. Neuman et al, Hyaluronic acid signals for repair in ethanol-induced apoptosis in skin cells in vitro, Clinical Biochemistry, Vol 43, Iss 10–11, July , p. –, Ronald R Warner et al, Hydration Disrupts Human Stratum Corneum Ultrastructure, J Invest Dermatol

← Eski yazılarYeni yazılar →

POVİEXİN %70 Saf Etil Alkol Sprey Başlı El Cilt Antiseptiği ml WKBY-ECA

POVİEXİN %70 Saf Etil Alkol Sprey Başlı El Cilt Antiseptiği ml

Kurumsal Fatura

Satıcı : myeksi

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün myeksi tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir. 30 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

POVİEXİN %70 Saf Etil Alkol Sprey Başlı El Cilt Antiseptiği ml

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir. 30 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Paket İçeriğiTekli
  • Hacim ml
  • İçerikAlkol Bazlı

Sahte İ&#;ki Zehirlenmelerinde Etil Alkol ve Metil Alkol

Herhangi bir gıdayı satın alırken dikkat edip makul oranlarda tüketirsek hem ruhsal hem bedensel sağlığımızı tehlikeye atmamış oluruz.

Kaynaklar:

[1] Struyf, N., Maelen, E. V., Hemdane, S., Verspreet, J., Verstrepen, K. J., & Courtin, C. M. (). Bread Dough and Baker's Yeast: An Uplifting Synergy. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 16(5), doi/
[2] MARAGKOUDAKIS, P. (, October 05). Alcoholic beverages. Retrieved October 19, , from funduszeue.info
[3] Ethanol Uses, Benefits, and Chemical Safety Facts. (, June 09). Retrieved October 18, , from funduszeue.info
[4] Ethanol. (n.d.). Retrieved October 21, , from funduszeue.info
[5] Destanoğlu O, Ateş İ. Determination and Evaluation of Methanol, Ethanol and Higher Alcohols in Legally and Illegally Produced Alcoholic Beverages. Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry. ;6(1)–
[6] ETİL ALKOL VE METANOLÜN ÜRETİMİ İLE İÇ VE DIŞ TİCARETİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK(1). (n.d.). Retrieved October 20, , from funduszeue.info?MevzuatNo=
[7] IARC Working Group on the Evaluation of Carcinogenic Risks to Humans. Alcohol Consumption and Ethyl Carbamate. Lyon (FR): International Agency for Research on Cancer; (IARC Monographs on the Evaluation of Carcinogenic Risks to Humans, No. ) 1, Exposure Data. Available from: funduszeue.info
[8] Metanol. (, October 15). Retrieved October 21, , from funduszeue.info
[9] Methanol - Brief Profile. (n.d.). Retrieved October 22, , from funduszeue.info
[10] Center for Drug Evaluation and Research. (n.d.). QAs Hand sanitizer and COVID Retrieved October 22, , from funduszeue.info
[11] Methanol Safety During the COVID Pandemic. (n.d.). Retrieved October 21, , from funduszeue.info
[12] Isopropyl alcohol. (n.d.). Retrieved October 22, , from funduszeue.info
[13] Baysal, A. (). Bölüm 2: Besinler İçecekler. In BESLENME (pp. ). Ankara: Hatiboğlu.
[14] TÜRK GIDA KODEKSİ DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: /55). (, March 21). Retrieved October 21, , from funduszeue.info?MevzuatNo=
[15] Gray, J. I., & Morton, I. D. (). Some toxic compounds produced in food by cooking and processing. Journal of human nutrition, 35(1), 5– funduszeue.info
[16] Shindyapina, A. V., Petrunia, I. V., Komarova, T. V., Sheshukova, E. V., Kosorukov, V. S., Kiryanov, G. I., & Dorokhov, Y. L. (). Dietary methanol regulates human gene activity. PloS one, 9(7), e funduszeue.info
[17] Paine, A., & Davan, A. D. (). Defining a tolerable concentration of methanol in alcoholic drinks. Human & experimental toxicology, 20(11), – funduszeue.info

Metil alkol cilde temas ettiğinde dahi zehirlenmeye yol a&#;abiliyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli, birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan, sahte içki olarak da bilinen metil alkolün zararlarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Metil alkolün etil alkolden çok daha ucuza satıldığını belirten İkizceli, sanayide kullanılan bir alkol çeşidi olduğunu, antifriz ve araçların cam temizleyicileri gibi kimyasal temizlik ürünlerinde bulunduğunu söyledi.

İkizceli, sahte içki tüketildiğinde bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetlerinin baş gösterdiğini ancak bu belirtiler sahte olmayan içki içildikten sonra da görülebildiği için hastaların sağlık kuruluşlarına başvurmada geç kalabildiğini anlattı.

Sahte içkinin esas belirtisinin görme bozukluğu olduğuna dikkati çeken İkizceli, şöyle devam etti:

"Eğer bulantı ve kusmanın üzerine görme bozukluğu da yaşanıyorsa o zaman sahte içki alınmış olma ihtimali yükseliyor. Bu durumda hemen tedavi edilmesi gerekiyor. Özellikle görme bozukluğu bulanık görmekten görememeye kadar ilerleyebiliyor. Görememe durumu kalıcı olabiliyor. Bir kişi içki içtiyse ve göremiyorum ya da bulanık görüyorum diyorsa yüzde 99,9 metil alkol tüketmiştir. Az bir tüketim sonrasında da bulantı, kusma, mide ağrısı oluyorsa metil alkolden şüphelenmek gerekiyor."

Prof. Dr. İbrahim İkizceli, sahte içki kullanımından sonra bulantı ve kusma belirtilerinin saat içerisinde başladığını, görme bozukluğunun ise içkinin miktarına göre ile saat arasında ortaya çıkabildiğini kaydetti.

Görme bozukluğu meydana gelmediyse kurtulma şansı yüzde 80'lerde

Alkol alımının ardından bulantı ve kusma şikayetleri yaşadığı için acil servise başvuran bir kişinin kan gazına bakıldığını, eğer hastane şartları elverişliyse etil alkol seviyesinin incelendiğini aktaran İkizceli, tetkikler sonucunda kan gazı değerleri değişmiş, etil alkol seviyesi ise düşük çıkmışsa metil alkol almış olma ihtimalinin ortaya çıktığını ifade etti.

Sahte içki tüketildiğinin saptanması halinde, basit, orta ve ağır vakalara üç farklı tedavi yöntemi uygulandığını anlatan İkizceli, "Birincisi, basit olan vakalarda hastaya etil alkol veriyoruz. Metil alkol zehirlenmesinde etil alkol antidot gibi kullanılıyor. Bu şekilde kişiyi kurtarma şansımız yüksek. Orta vakalarda eğer imkan varsa fomepizol kullanıyoruz. Eğer ağır vakaysa da diyalize alıyoruz." diye konuştu.

İbrahim İkizceli, metil alkol az miktarda içildiyse ve görme bozukluğu henüz meydana gelmediyse kişinin kurtulma şansının yüzde 80'lerde olduğunu, ancak görme bozukluğu yaşandıysa ve kan değerleri bozulduysa bu şansın yüzde 'larda seyrettiğini dile getirdi.

"Metil alkolü renklendirip, sulandırıp, kokulandırıp normal içkiymiş gibi satıyorlar"

Prof. Dr. İkizceli, zehirlenme durumunun kaçak, ucuz ya da nereden geldiği belli olmayan içkiler tüketildiğinde yaşandığının altını çizerek, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"Mümkünse alkol tüketmesinler ama içeceklerse ucuz alkol almasınlar. Alkolle imal edilmiş ürünlerin de ucuzunu kullanmasınlar. Metil alkolün yalnızca içkilerde değil, parfüm ve kolonyalarda da kullanılmaması gerekiyor. Çünkü ciltte de emilimi yüksek olduğu için zehirleyebiliyor. Ucuz kolonyalarda da maalesef ki metil alkol kullanılıyor. Bir kişi ucuz kolonyaları sık sık kullanırsa, bundan dolayı metil alkol zehirlenmesi yaşayabiliyor. Yani, metil alkol cilde temasla dahi zehirleme yapabiliyor. Bu nedenle kaynağı belli olmayan kolonya kullanımından ve alkol tercihinden kaçınılması gerekiyor."

"Kaynağı belli olmayan, markasız ürünleri kullanmayın"

Prof. Dr. İbrahim İkizceli, "fırsatçı" olarak tanımladığı bazı kişilerin, etil ve metil alkolün tadı ile kokusu birbirine benzediği için sonucunu düşünmeyerek, etil alkol yerine metil alkol kullandıklarını, renklendirip, sulandırıp, kokulandırıp metil alkolü normal içkiymiş gibi sattıklarını ve bundan kar elde ettiklerini anlattı.

Sahte içki satışının bu kişilerce "hızlı para kazanma metodu" olarak görülen bir sistem olduğunu söyleyen İkizceli, "Zaman zaman (zehirlenme vakalarının) pik yapmasının sebebi zaten bu. Birisi çıkıyor para kazanmak için özellikle çok fazla içki tüketilen yerlere ucuza satıyor bunları. Ucuza satınca tabii alan kişi de mantığını sorgulamıyor ve araştırmıyorsa o zaman sahte içki dağıtmış oluyor müşterilerine." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İkizceli, insan vücuduna zararlı olacak ürünlerin üretimine Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının izin vermediğinin altını çizerek, vatandaşlara "Kaynağı belli olmayan, markasız, herhangi bir yerden alınan ürünleri kullanmayın." tavsiyesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası