ekran kartına bakma win 10 / Bilgisayar Ekran Kartı Modeli ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir ? - PC Hocası

Ekran Kartına Bakma Win 10

ekran kartına bakma win 10

Windows 10 Ekran Kartı Özelliklerini Öğrenme [Detaylı Sistem Bakma]

Merhaba sevgili Tekno Hall takipçileri, bu yazımızda sizlere bilgisayarınızın ekran kartı ve sistem bilgilerine nasıl detaylı şekilde bakabileceğinizi göstereceğim. Yazımızdaki adımları uygulayarak Windows&#;ta ekran kartı özelliklerinizi öğrenebilirsiniz.

Öncelikle Bilgi Penceremizi Açalım.

Masaüstünüzdeki başlat simgesine tıklıyor ve arama kısmına “Çalıştır” yazıp, “çalıştır” uygulamasını açıyorsunuz. Ardından açılan ekrana “dxdiag” yazıyorsunuz ve tamam diyorsunuz.

Bunu Yapmayanlar İçin funduszeue.info

  • Ekran kartı özelliklerini görmek için İlk olarak kullandığımız bilgisayarda Başlat’a tıklıyoruz ve ardından &#; dxdiag &#; yazıyoruz,
  • Ardından Enter a basarak windows diagnostic (tanı aracı ) uygulamasını açıyoruz. Bu uygulama windows 10 ile beraber yüklü gelir, ekran kartı özelliklerini ve diğer bilgisayar özelliklerini görebilirsiniz, ayrıca yüklemenize de gerek duymaz.

Dxdiag uygulamasını açtığınızda sizi aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran karşılar ve üstte gördüğünüz gibi tablar var.

Sistem tabında bilgisayarda yüklü olan sistem bileşenleriyle ilgili genel bir özet vardır.

Şimdi İse Ekran Kartımızın Özeliklerine Bakalım

Açılan Pencerede Ekran penceresine gelip tüm ekran kartı özeliklerine bakabilirsiniz.

Sizde sadece 1 Görüntüsü de yer alabilir.

1 Görüntüsünde yer alan özellikler benim ekran kartım , Ad yazan yerde “NVIDIA GeFORCE GTX ” yazıyor. Bu da benim dahili ekran kartımın tam modeli. Ayrıca sayfanın en altında mutlaka “Sorun Bulunmadı” yazması gerekiyor. Aksi halde bu ekran kartının bozuk olduğu anlamına gelir.

Şimdi 2 Görüntüsü tabına geçelim ve benim harici ekran kartı özelliklerine bakmaya başlayalım.

Harici ekran kartı özelliklerine bakarsak Adı kısmında “AMD Radeon R7 ” yazıyor. “Görüntü Belleği VRAM” kısmına bakarsak ekran kartımız 2 GB. 

Yapamayanlar İçin Videomuz Yayında :

Umarım konu hakkındaki yazımızı beğenmiş, faydalı bulmuşsunuzdur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın. Tekno Hall.

Windows 10 bilgisayar ekran kartı özelliklerine nasıl bakılır?

Bilgisayarınız oldukça yavaş çalışıyor ve sıkıntılar yaratıyorsa, bilgisayarınızın özelliklerine bakma gereksinimi duyabilirsiniz. Özellikle ikinci el bir bilgisayar alacağınız zaman bakmanız gereken ilk adım bilgisayarın teknik özellikleri oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Windows 10’da ekran kartı özelliklerine nasıl bakılır bunlardan bahsedeceğiz. Sadece ekran kartı değil bilgisayarın sunmuş olduğu tüm özelliklere bakmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Daha çok oyun oynamak için bir bilgisayar alıyorsanız, bu noktada ekran kartı sizin için en önemli faktörlerden birisi olacaktır. Gelin şimdi bir Windows 10 bilgisayarda ekran kartı özelliklerine nasıl bakılır detaylarına göz atalım.

Bilgisayarımın özelliklerine nasıl bakarım?

1

Windows 10’da bilgisayar özelliklerine bakmak için başlat düğmesine sağ tıklayarak Aygıt Yöneticisi aracını açın. Gelen listede bilgisayar kullanmış olduğu işlemci, grafik kartı ve diğer donanım bileşenlerini göreceksiniz. RAM bellek miktarınızı öğrenmek için ise yine başlat simgesine sağ tıklayarak Sistem’i seçin. Burada işletim sisteminin bir özetini görece ve RAM miktarını da göreceksiniz. Windows 8 işletim sisteminizde ise Ayarlar > Bilgisayar bilgisi seçeneğini seçin. Bu ayar ise sizleri Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem seçeneğine yönlendiren bir kısayol diyebiliriz.

Windows 7 sürümünde ise Bilgisayarım’a sağ tıklayıp Özellikler dediğiniz zaman özellikler penceresinden Sistem detaylarını görebileceksiniz.

Windows 10 ekran kartı modeli nasıl öğrenilir?

Windows’un sürümlerinde ekran kartı modelini öğrenmek için ilk olarak Denetim Masasına girin. Daha sonra ekran bağdaştırıcıları açın. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızın hangi ekran kartı modelini kullandığını göreceksiniz. İşlemci detayları için ise işlemciler kısmına bakmanız yeterli olacaktır. Ayrıca ekran kartı modeli öğrenmenin bir başka yolu ise Windows + R kombinasyonunu açarak “msconfig” aramasını gerçekleştirin. Gelen ekranda üst bölümde ekran sekmesine erişerek tüm grafik kartı detaylarınızı görebilirsiniz.

WindowsWindows 10

Microsoft hesabıyla oturum açın

Oturum açın veya hesap oluşturun.

Merhaba,

Farklı bir hesap seçin.

Birden çok hesabınız var

Oturum açmak istediğiniz hesabı seçin.

Windows 10'da Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı

  • Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı, donanım üreticinizin yazılımı yüklü olmadığında, görüntü ve grafik özellikleri sunan, Windows’a yerleşik bir yazılımdır. Cihazınızdan en iyi performansı alabilmek için donanım üreticinizin sürücü olarak bilinen yazılımını yüklemeniz gerekebilir. Genellikle en yeni sürücüleri Windows Update’ten veya Windows kurulumunun bir parçası olarak alırsınız. Bununla birlikte, bazen sürücüler hemen yüklenmeyebilir veya yalnızca doğrudan donanım üreticisinin web sitesinden yüklenebilir.

  • Üreticilerin sürücüleri genellikle şu özelliklere sahiptir:

    • Daha hızlı performans

    • Sorunsuz video kayıttan yürütme

    • Daha yüksek ekran çözünürlükleri

    • Gelişmiş pil ömrü

    • Birden çok ekran çıkışı

    • Ek grafik özellikleri

  • Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı’nı kullanıp kullanmadığınızı öğrenmek için Başlangıç düğmesini seçip Başlangıç’ın yanındaki arama kutusuna funduszeue.info yazıfunduszeue.infoçlar listesinden funduszeue.info sonucunu seçip Cihaz seçeneği altındaki Ekran sekmesinde, Ad değerine bakın. Birden fazla Ekran sekmesi varsa hepsini kontrol edin.

  • Yeni bir sürücünün olup olmadığını görmek için Windows Update’i kontrol etmek üzere Başlangıç düğmesi > Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik ögelerini seçebilir veya üreticinin Web sitesini kontrol edebilirsiniz.

  • Donanım üreticiniz Windows 10 cihaz sürücüleri sağlamıyorsa aşağıdakileri deneyin:

FacebookLinkedInE-posta

RSS AKIŞLARINA ABONE OLUN

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası