2018 yurt ücretleri / Yaz Dönemi Yurt Yerleşimi ve Ödemeleri | YURTLAR

2018 Yurt Ücretleri

2018 yurt ücretleri

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK aylık yurt ücreti

Tercih sonuçlarını öğrenen ve üniversiteye yerleşmiş binlerce aday üniversite okudukları süreç içerisinde kalabilecekleri KYK yurtlarına başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Başvuruların ne zaman başlayacağını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu yaptığı açıklamada duyurmuştu. İşte KYK yurt başvuruları hakkında merak edilenler

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt kayıtları üniversite kayıtları ile aynı günde, 3 Eylül 'de başlayacak. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, yurtlara başvuru ve kayıt işlemlerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda öğrenci yerleştirme takvimine uyumlu şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Aksu, öğrencilere en iyi hizmetin verilebilmesi için 7 gün 24 saat mesai yapıldığını anlattı. Öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını vurgulayan Aksu, "Geldiğimiz noktada bin kapasiteye ulaştık. Fakat bin yatak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerimiz de devam ediyor." dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından bu yıl bin öğrencinin yurt müracaatında bulunmasını beklediklerini ifade eden Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz." diye konuştu.

KYK'nın yeni dönem için hazırlıklarını sürdürdüğüne dikkati çeken Bakan Yardımcısı Aksu, şöyle devam etti:

"Biz aslında Aralık sürecinden bu yana ciddi manada bir devlet politikası, bir hükumet politikası şeklinde yurtlara özel bir önem verdik. Kurum olarak öğrencimizi hiçbir şekilde sokakta bırakmamak için, en iyi şartlarda barındırıp beslenmesine kadar yurtlarımızı bir yaşam alanı haline getirmek için dizayn ettik. Bu süreçte yeni konsept dediğimiz yurtlarımızı açtık. Eski dönemden kalan, öğrencinin ihtiyacını karşılayamayan yurtlarımızı da birer ikişer kapatarak, yurtların standardını artırarak öğrencimizin hizmetine sunmak için bir gayretin içindeyiz."

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası funduszeue.info adresinden duyurulmaktadır.

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURTLARI İLK KAYIT ÜCRETİ VE DİĞER ÜCRETLER

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya funduszeue.info internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak görülmektedir.

Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt ücreti TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti TL’dir.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu , Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimleri öncesi Temmuz ve Ağustos aylarında yaz okulu , staj vb. durumlar dışında yurtta bulunmayan öğrencilerden yurt ücreti almayacağını açıklamış ve Resmi Gazetede yayımlanmasıyla öğrencilerden 2 ay yurt ücreti almamıştı.

 

KYK Yurt Başvuruları 3 Eylülde Başlıyor

 

KYK , 1 Eylülde yaptığı zamdan vazgeçti. Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, &#;Bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız.&#; dedi.

Geçen senenin yurt ücretleri aynı şekilde devam edecek.

 

 

funduszeue.info yurtlar daha eski dönemlerde yapılan yurtlar iken 6. Tipteki yurtlar en son açılan yurtlar oluyor .)

 

funduszeue.info Yurt  

Aylık TL &#; Depozito TL

 

 

funduszeue.info Yurt 

Aylık TL &#; Depozito TL 

 

 

funduszeue.info Yurt 

Aylık TL &#; Depozito TL

 

 

funduszeue.info Yurt

Aylık TL &#; Depozito TL

 

 

funduszeue.info Yurt 

Aylık TL &#; Depozito TL

 

 

funduszeue.info Yurt

Aylık TL &#; Depozito TL

 

 

KKTC Yurtları

Aylık TL &#; Depozito TL 

 

 

 

Çalışan Öğrencinin KYK Öğrenim Kredisi Kesilmeyecek

 

 

  • Aylık ücretler ayın &#;u arası son iş gününe kadar ödeniyor. Ödenmezse depozitodan ücret alınıyor. Ücret depozitodan kesildikten sonra ayın 10&#;una kadar ödemezseniz yurtla ilişiğiniz kesiliyor. 

 

  • Depozito yurt kaydı silindikten sonra 1 ay içinde hesabınıza ödeniyor.

 

Hangi İlde Hangi KYK Yurdu Var ?

 

 

  • funduszeue.info yurtlar daha eski dönemlerde yapılan yurtlar iken 6. Tipteki yurtlar en son açılan yurtlar oluyor .

Kredi ve Yurtları Kurumu (KYK) yurtlarında kalmayı düşünen üniversitelilerin merak ettiği konuların başında KYK yurt ücretleri gelmektedir. KYK&#;nın web sitesinden yayınlanan listede devlet yurtlarının listesi ve farklı bloklara ait oda ücretlerine ulaşabilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanı yılında KYK yurtlarına zam yapılmayacağnı açıkladı.  KYK depozito ücretleri konumuzu ziyaret ederek güncel depozito ücretlerini de öğrenebilirsiniz.

Değerli arkadaşlar KYK yurtları öğrenciler için çok büyük fırsattır. Günlük 11 TL yemek yardımı yapılması gibi bir artısı bulunmakta. Ay bazlı hesaplarsak aylık TL yemek yardımı yapılıyor. Yurt ücretleri KYK&#;nın öğrencilere yaptığı yemek yardımından daha düşük. Özetle yalnızca yapılan yemek yardımına bakacak olursak KYK yurtlarında bedavaya kalmış olacaksınız.

Bunun yanında KYK yurtları geçmiş senelere nazaran imkanlarını arttırmış durumda. Her yurtta internet, buzdolabının getirilmesinin yanında odalarda kalan öğrenci sayısı da azaltıldı. Bunun yanında her yıl inşa edilen lüks yurtlar özel yurtların imkanlarıyla yarışacak cinsten. Tabi bunca gelişmeye rağmen kontenjan yetersizliği sebebiyle KYK yurtlarına başvuran herkes alınmıyor.

Her yurdun oda ücreti neden farklı?

KYK yurtlarının yayınladığı listede yurtların fiyatları değişiyor. TL&#;ye de yurt var TL&#;ye de. Bu fiyat farkı yurdun imkanları, binanın yeni yapılmış olması, odalarda kalan öğrenci sayısındaki farklılık, odaların büyüklüğü gibi kriterlere göre farklılık göstermekte.

KYK yurt başvurusu yaparken yurt seçimi yapamıyorsunuz. Sistem üniversitenize en yakın yurda atıyor. Elbette üniversitenize uzak bir yurdun çıkma olasılığı da var. Örneğin İstanbul&#;da Avrupa yakasındaki bir üniversiteyi kazanan öğrenciye Asya yakasındaki bir yurt çıkabilir. Bu sorunları aşmak için bulunduğunuz ildeki yurt müdürlükleriyle irtibata geçebilirsiniz.

Devlet yurtlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi almak için Devlet Yurtları başlıklı yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.

GAU YAZ DÖNEMİ YURT FİYATLARI

GAU YAZ DÖNEMİ YURT FİYATLARI

YAZ OKULU ÖNCESİ                 4 Haz Haz.

YAZ OKULU                                    25 Haz Ağu.

YAZ OKULU SONRASI          19 Ağu- 21 Eyl.

ÜCRET (TL)

ÜCRET (TL)

ÜCRET (TL)

GORDON BENNET KIZ YURDU (Tek Kişilik)

TL

TL

TL

GORDON BENNET KIZ YURDU (İki Kişilik)

TL

TL

TL

KARMİ ERKEK YURDU (Tek Kişilik)

TL

TL

TL

KARMİ ERKEK YURDU (İki Kişilik)

TL

TL

TL

Konaklama fiyatlarına %5 KDV eklenecektir.

1- eğitim dönemi yurtta kalan öğrencilerin yurt çıkış tarihi 3 Haziran ’dir. Yurttan çıkış yapacak öğrenciler çıkış formu doldurmak zorundadır. Çıkış formu doldurmadan giden öğrenciler hesabına borç kaydedilir.

2- 3 Haziran’dan sonra konaklayacak öğrencilerin  Yaz Dönemi yurt fiyatları yukarıda yer almaktadır.

3- Haziran  arası konaklayacaklar      en geç    1 Haziran                                                                                  25 Haz Ağustos arası konaklayacaklar  en geç  22 Haziran                                                                                   19 Ağu Eylül arası konaklayacaklar      en geç  12 Ağustos  tarihinde ödemelerini yapmaları gerekmektedir.                                                                          4- Hesap no:                                                                                                                                                                  Bank Name    : T.C. Ziraat Bankası A.Ş.                                                                                                      Account Name   : University of North Cyprus Ltd                                                                              Account no     : / TL

Sort Code       :

Swift Code      : TCZBTR2AXXX

IBAN TL         : TR

4- 4 Haziran itibariyle yurtta konaklayacak Kız Öğrenciler Gordon Bennet,  Erkek Öğrenciler Karmi Erkek Yurdu’nda kalacaktır.

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

GENEL SEKRETERLİĞİ


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası