uyumak için dua / uyumak için dua | Uyku Sağlık

Uyumak Için Dua

uyumak için dua

Uykusuzluk ve Rahat Uyumak İçin Okunacak Dua! Uyku Duası Nedir? Uyku Duasının Okunuşu

Haberler

Yaşam

Uykusuzluk ve Rahat Uyumak İçin Okunacak Dua! Uyku Duası Nedir? Uyku Duasının Okunuşu

Uyku, insanların en temel ihtiyaçlarından biridir. Uykusuzluk ve rahat uyumak için de okuyacağınız bazı dualar vardır. Uykusu kaçan, gece bir türlü uyuyamayan bireyler de yaşadığı sorunu çözmek için okunacak duaları araştırıyor. Peki uyku duası nedir? Uykusuzluk için okunacak dualar nelerdir? Rahat uyumak için hangi dua, nasıl okunur? İşte detaylar.

Uyku Duası Arapça

Uyku Duası Arapça

Uyku Duası Türkçe Okunuşu

Allahümme ğarati'nnucumu vehedeeti'luyunu ve entelhayyu'l gayyumullezi la te'huzuhu sinetün vela nevmun ya hayyun ya gayyumu ihdileyli veenim ayneyya.

Uyku Duası Anlamı

“Allah’ım, yıldızlar battı, bütün gözler sükûne erdi, Sen ise kendisini uyuklama ve uyku tutmayan Hayy ve Kayyûm’sun! Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım, gecemi sükûna erdir ve gözlerimi uyut!” deyip Muavvizeteyn (Felâk ve Nâs) sûrelerini okuyup yatmalıdır. (Bkz. Heysemî, X, )

Uyumadan Önce Abdest Al ve Sağ Tarafına Yat

Buhâri’nin Berâ bin Âzib -radıyallahu anh-’dan rivayet ettiğine göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuşlardır: “Yatağa varmak istediğinde namaz için aldığın gibi bir abdest al, sonra sağ tarafın üzerine yat ve sonra şöyle de:

Uyumak İçin Okunacak Dua Arapça

Uyumak İçin Okunacak Dua Arapça

Uyumak İçin Okunacak Dua Türkçe Okunuşu

Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce'tu zahri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.

Uyumak İçin Okunacak Dua Anlamı

“Ey Rabbim, bütün varlığımı sana teslîm ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yönelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azâbından kaçıp sığınılacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdiğin kitabına ve gönderdiğin Resulüne îmân ettim ey Rabbim!” demektir. Bunları söyler de uyur, o gecede ölür isen fıtrat üzere ölmüş olursun. Uyumadan evvel bunlar son sözlerin olsun.” (Buharî, Deavât, 7)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Rahat uyku için dua, uyku duası, uykumuz nasıl gelir?

Uykusu kaçanlar rahat uyku uyumak için gerekli bilgileri edinmek istiyor. Uykusuzluk çekenler, daha rahat uyumak isteyenler, uyku konusunda problemler yaşayanlar için gerekli konulara bakabilirsiniz. Uyku uyumak için müzik dinleyebilir, dua okuyabilir, uyku getiren yiyecekler yiyebilir ve daha bir çok farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Sizin için uyku problemi yaşayanlara uyku getiren müzik, uyku uyumayı sağlayan gıdalar veya uyku getiren dua ve uyku için okunacak duaları derledik. Uykusuzluk problemi yaşayan ve çok fazla uyuyan insanlar tarafından merak ediliyor. Rahat ve iyi bir uyku herkesin hakkı… Sizi rahatlatan ve gevşeten besinler ile uykunuz daha kolay gelebilir. Uykusuzluk için okuyacağınız bazı dualar vardır.
Çeşitli nedenlerden uykusuzluk sorunu çekenlere oldukça yenilikçi bir yöntem sunuyor. Peki uyku duası nedir? Uykusuzluk için okunacak dualar hangileri? Uyku geriren müzik nedir?

İŞTE UYKU İÇİN DUA, UYKU GETİREN OKUNACAK DUALAR




Türkçe Okunuşu: Allahümme garabi'nnucumu vehadaeti'luyunu ve entelhayyu'l gayyumullezi la te'huzuhu sinetün vela nevmun ya hayyun ya gayyumu ihdileyli veenim ayneyya.

Manası: "Allah'ım, yıldızlar battı, bütün gözler sükune erdi, Sen ise kendisini uyuklama ve uyku tutmayan Hayy ve Kayyum'sun! Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, gecemi sükuna erdir ve gözlerimi uyut!" deyip Muavvizeteyn (Felak ve Nas) surelerini okuyup yatmalıdır. (Bkz. Heysemî, X, )

Buhari'nin Bera bin Azib -radıyallahu anh-'dan rivayet ettiğine göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuşlardır: "Yatağa varmak istediğinde namaz için aldığın gibi bir abdest al, sonra sağ tarafın üzerine yat, sonra şöyle de:



Türkçe Okunuşu: Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce'tu zehri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.

Manası: "Ey Rabbim, bütün varlığımı sana teslîm ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yönelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azabından kaçıp sığınılacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdiğin kitabına ve gönderdiğin Resulüne îman ettim ey Rabbim!" demektir. Bunları söyler de uyur, o gecede ölür isen fıtrat üzere ölmüş olursun. Uyumadan evvel bunlar son sözlerin olsun." (Buharî, Deavat, 7)


İŞTE UYKU GETİREN MÜZİK DİNLE

UYKU NASIL GELİR?

Sıcak bir duş alın

Sıcak duş almak vücudu rahatlatır ve vücudu uykuya daha hazır hale getirir. Duşunuz n çok uzun ne çok kısa olmalı, duşta sizi rahatlatacak hoş kokulu banyo tuzlarını kullanabilirsiniz.

Masaj yaptırın
Sırt, ense ve saç derisine yapılan masajlar kasları gevşetir ve uykuya geçişi kolaylaştırır.

Rahatlatıcı müzikler dinleyin
Klasik müzik dinlemek sizi rahatlatacak ve uykuya geçişinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca uyumak için yağmur sesi de dinleyebilirsiniz.

Yatak odasını havalandırın
Çok sıcak ve çok soğuk bir yatak odası uyku kaçırır. Yatmadan 20 dakika öne yatacağınız odayı havalandırmak uykuya geçişi kolaylaştırır.

Fiziksel egzersiz yapın
Bedeniniz gün içerisinde fazla yorulmuyorsa uyumadan 1 saat önce 15 dakikalık vücut egzersizleriyle uykuya geçişinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Uyku saatlerinizi düzenleyin
Vücudunuz düzenli ve aynı aralıklarda uyumayı sever. İdeal uyku süresi saattir. Bu süreyi ayarlayarak kendinize her gün uyacağınız bir yatış ve uyanış belirlemelisiniz.

Yatak odanızı karartın

Uyurken odanızda ışık veya aydınlık olan her şeyi kapatın. Televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik aletlerden uzak durun.

60 SANİYEDE UYKU GETİRME YÖNTEMİ

60 saniyede uykuya dalma yöntemi, başlamadan önce ağzınızdan tüm nefesinizi boşaltın.

1. 4 saniye boyunca burnunuzdan nefes alın

2. 7 saniye boyunca nefesinizi tutun

3. 8 saniyede tüm nefesinizi yavaşça dışarı verin

4. Bu yöntemi 3 kez tekrarlayın (57 saniye sürüyor)

5. Şu anda kendinizi yoğun şekilde uykunuz gelmiş olarak hissetmelisiniz; biz denedik, bizim uykumuz geldi.

Neden işe yarıyor?

Nefesinizi yedi saniye tutma, bu egzersizin en önemli kısmı. Vücudunuzu derin nefesle oksijenle dolduruyorsunuz, nefesinizi tutma kısmı oksijenin vücudunuzda dolaşmasını sağlıyor.

Bu yöntem vücudunuzu rahatlatırken, nefes vermeye odaklanmak zihninizdeki tüm stres ve sıkıntıları atmanıza çare oluyor.



UYKU GETİREN ŞEYLER

Uyku getiren yiyecekler

Ilık süt
Süt içeriğindeki amino asit olan triptofan ile beyni rahatlatır ve zihnin yatışmasını sağlar. Uyumadan 20 dakika önce ılık olarak içilen 1 bardak süt rahat ve sağlıklı bir uyku hali oluşturur.

Vanilyalı süt
Vanilya sakinleştirici özelliği ile güçlü bir uyku etkisi yaratır. Uyumadan yarım saat önce vanilyalı süt içmek uyku sürecinizi hızlandıracaktır. Dilerseniz vanilyaya ek olarak sütünüzün içerisine çubuk tarçında ekleyebilirsiniz.

Ballı süt
Uyumadan önce içilen ballı süt uykuya sorunsuz bir şekilde dalmanız için size yardımcı olacaktır.

Muzlu süt
Muzu çatal yardımıyla ezin ve sütünüzün içerisine katın. Muzlu sütte uykuya geçişiniz için size destek olacaktır.

Ayran ve yoğurt
Ayran ve yoğurt ikilisi herkesin bildiği uyku getiren yiyeceklerin başında yer alır. Ayran veya yoğurt tüketimi yatmadan önce yapılırsa kişiyi rahatlatarak uykusunu getirir.

Elma
Uyku ilacı görevi gören elma gece uyumadan önce yenildiğinde uykuya geçişi hızlandırır.

Turp
Tam bir C vitamini kaynağı olan turpu, gece yatmadan önce yemek ya da suyunu içmek uyku için çok yararlıdır.

Kayısı
Kayısı sinirleri yatıştırarak uykusuzluğa iyi gelen bir gıdadır.

Kavun
Kavunun yüzde 95'i sudur ve sinirleri yatıştırıp rahat bir uyku için faydalıdır.

Hindi
Hindi içeriğindeki triptofan sayesinde sizi rahatlatır. Uykudan en az 3 saat önce ince bir dilim kepek ekmeği üzerine haşlanmış küçük bir parça hindi eti uykunuzu getirecektir.

Yulaf unu
Strese karşı etkili tahıllardan biri olan yulaf içeriğindeki melatonin ile iyi bir uykunun ilacıdır. Akçaağaç şerbetiyle karıştırılıp içebilirsiniz.

Keten tohumu
Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan keten tohumu, süt veya yoğurt içine katarak tüketebilirsiniz.



Kepek ekmeği
Kepek ekmeği, vücuttaki insülinin biraz serbest kalmasını sağlayarak triptofan ve serotonine uykunun geldiğini bildirir.

Naneli papatya çayı
Naneli veya sade papatya çayı tüketmek sizi sakinleştirip gevşetecektir. Uyumadan önce içilen bir bardak papatya çayı uykunuzu getirecektir.

Taze sıkılmış vişne veya kiraz suyu
Vişne ve kiraz içerdikleri yüksek miktarda melatonin ile uyku getirir ve uykunun kalitesini artırır.
20 tane kiraz ya da vişneyi bir kase yoğurtla blenderda ezip yiyebilirsiniz.

Kediotu
20 gr kediotunu 5 gr rezene, 5 gr kimyon, 20 gr nane kökü ile karıştırın. Karışımı bir çay kaşığı kullanarak sıcak su dolu bir bardakta demlendirin ve için. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz. Bu karışım tam bir uyku iksiridir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Genel Haber

Uyumak İçin Dua

Uyumak İçin Dua

Uyumak İçin Dua, Ey dualarımızı duyan ve cevap veren Rabbim, "Ey uykuyu yaratan Rabbim, sana şükürler olsun" gibi içten yaptığımız dualar Allah'ın nazarında hoş karşılanır. Allah Rasulu'nun her tavsiyesinde hikmet vardır. Mutlaka her gece okumaya gayret edelim. Çünkü dua aynı zamanda bir şükür aracıdır. Uyumak istediğiniz ama uyuyamadığınız o anda hissedersiniz ki, uyku büyük bir nimettir. Bir kimse uyumak için yatağına uzandığı an günahlarına tövbe edip uyumalıdır, herkese iyilik yapacağına, uyandığı zaman kimseye fenalık etmeyeceğine niyet ederek yatmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki; Hiç kimseye zulüm ve kin hissi duymadan yatanın günahları af olur. Peygamber efendimiz, yüzükoyun ve örtüsüz yatan birine "Bu Allah'u Teala'nın hiç sevmediği bir yatış şekli" buyurulmuştur. Abdestli yatana, o gece bir melek sabaha kadar "Ya Rabbi bu kulunu affet!" diye dua eder. Meleğin duası kabul olur. Bunun üzerine Rasulullah (s. A. S.) Hz. Ali (r. A.)'ya buyurdu ki; "Sizi, istediğinizden daha hayırlı bir şeye sevk edeyim mi? Yatağınıza girdiğiniz zaman otuz üç defa tespih "Subhanallah" otuz üç defa tahmid "Elhamdülillah" otuz üç defa tekbir "Allah'u Ekber" getirin Bu sizin için hizmetçiden daha hayırlıdır. Buyurdu. Uyku duasını okuyarak dalacağınız uyku ile kalbin rahatlamasına ve dinlenmesine daha iyi olanak sağlar.

Uyumak İçin Dua; "Bismillahirrahmanirrahim"

"Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.) (c.c.)'in adıyla; "Allahumme eslemtu nefsi ileyke ve vec-cehtu veçhi ileyke ve fevvadtu emri ileyke ve elce'tu zahri ileyke amentü bikitabike'l-munzeli ve nebiyyike'l-mursel." Allah'ım! Kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana bıraktım, sırtımı sana dayadım, indirilen kitabına ve gönderilen peygamberine iman ettim. Resulullah (s. A. S.) şöyle buyurdu ki; Sizden biriniz gece yattığından kalkar da sonra o yatağa yatmak üzere dönerse, o yatağı eteğinin ucu ile üç defa çırpsın, çünkü insan bilmez ki, kendisinden sonra yerine geçendir.

Yatınca da şöyle denir; "Bismikellahümme vada'tü cenbi ve bike erfa'uhu. İn Emsekte nefsi ferhamha ve in rededteha fahfezha bima tahfezu bihiibadeke's-satihin." Allah'ım, Senin adınla yanım üzere yattım. Onu Senin kuvvetinle kaldırırım. Eğer benim canımı alırsan, ona rahmet et ve eğer onu geri verirsen, uyandırırsan, Salih kullarını koruduğun gibi onu koru. Bizlerinde bu tavsiyeleri yerine getirmemiz çok faydalı olacaktır. Bir manevi reçete olan bu dualar, ile birçok hastalığın oluşma riskini de azaltır. Dolayısıyla kalp daha az yorulur, uykuya dalmak daha kolaylaşır.

Hazreti Huzeyfe (r. A.) Peygamber Efendimizin (s. A. V.), yatmadan önce okudukları dua; "Allahumme ğaratin nücumü ve hedeetil uyunü ve ente hayyün kayyumün la te'huzüke sinetün ve la nevmün ya hayyü ya kayyumü ehdi leyli ve enim ayni." Allah'ım! yıldızlar battı, gözler sakinleşti. Sen diri ve diriltensin. Seni ne sayıklama ne de uyku tutmaz. Canlı olan ve canlandıran Allah'ım! gecemi sakinleştir, gözlerimi uyut. İbni Sünni'nin Zeyd bin Sabit'ten rivayetine göre; Bende meydana gelen uykusuzluktan Resulullah'a şikâyette bulundum. Resulullah'ta bu duayı okumamı buyurdu, tavsiyesi üzerine okudum. Allah, benden uykusuzluğu giderdi. Bu dualar Rabbimiz tarafından okunmuştur. Uyku uyuyamayanlara çok tesirli duadır.

Hz. Huzayfe (r. A.)'dan şöyle rivayet edilmektedir; "Allahumme bismike ahya ve emut." Allah'ım! Senin isminle dirilir, Senin isminle ölürüm. Kurtarış ve himaye ancak Sendendir. Uyuyamayan kişilerin okuyabileceği duasıdır. Resul-i Ekrem (s. A. S.) sabahleyin şöyle dua ederdi; "Allahumme bike asbahna ve bike emseyna ve bike emseyna ve bike nahya ve bike nemut ve ileyke'n-nüşur. Allah'ım! Senin lütfunla sabaha ulaştık. Senin lütfunla akşama erdik. Sen isteyince dirilir, Sen isteyince ölürüz. Yeniden diriltip huzurunda toplayacak olan da sensin.

"Ey Rabbim, şükür yaratan Rabbime, böyle güzel duaları bize göndermiş, o güzel Peygamberin şefaatçı olduğu kullarından eyler inşallah" Amin.

Son Güncelleme :

Uyumak İçin Dua ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


2 Yorum Yapılmış "Uyumak İçin Dua"

ben uykuda sayıklama problemi yaşıyorum.Eşim bundan rahatsız bana bir dua gönderirmisiniz adminnlütfen hangi hocaya sorduysam geçişfunduszeue.infoımcı olabilirmisiniz bilen birisi yazarmısınız
Adsız.

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

Pektürk : Sayıklama problemi genellikle bilinçaltı dolu olan kişilerde yaşanmaktadır. Bu nedenle psikolojik olarak kendinizi rahatlatmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca yaşadığınız olayları bilinç altına kaydetmek yerine yüzeysel olarak yaşayıp geçmenizi size öneririz böylece uyku halinde bilinçaltındakileri dışa vurmazsınız diye ümit ediyoruz.

Dua için ALLAH razı olsun , yanlız galiba dua da yanlış var iki defa yazılmış incelerseniz , gözüme takıldı vebali boynuma olmasın diye yazıyım dedim . Allahumme bike asbahna ve /// bike emseyna ve bike emseyna /// ve bike nahya ve bike nemut ve ileyken-nüşur.
Muhammed Saim.

CEVAP YAZ

Zevk Suyu Orucu Bozar Mı
Zevk Suyu Orucu Bozar Mı
Zevk Suyu Orucu Bozar Mı, Zevk suyu genelde şehvet hallerinde erkeklik organından çıkan iki sıvı vardır. Bunlardan birine meni diğerine mezi denir. Meni, şehvetin doruğuna fışkırarak çıkar. Mezi ise şehvetten önce ve sonra sızıntı halinde olur. Meni
Şans Duası
Şans Duası
Şans Duası, Şansın açılması ve işlerinizin rast gitmesi nedeni ile Rabbimize yönelip el açarak gönülden ve samimi bir şekilde dualar ederiz. Şans ve kısmetin açılması için günlük düzenli okunması gereken pek çok dualar vardır. Rabbimiz samimi ve
Adet Olmak İçin Dua
Adet Olmak İçin Dua
Adet Olmak İçin Dua, Adet kanı, kadının normal bir vücut fonksiyonudur. Âdet kanı gebelik olmadan her ay düzenli vakitlerde hazne dışına atılan kandır. Her ay bu döngü bu şekilde sırayla devam eder. Âdet sancısı, bir gün öncesinde
Miftahul Cennet Duası
Miftahul Cennet Duası
Miftahul Cennet duası, en güçlü ve en büyük dilek duasıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. A. V.) bir gün ashabıyla mescitte bulunurken, Cebrail a. S. Yanına gelerek, "Ya Muhammed! Hak Teala sana selam gönderdi. Bu duayı sadece sana gönderdi. Senden
Temre Duası
Temre Duası
Temre duası, elde, yüzde ve vücutta çıkan temrelerin, siğillerin yok olması için, yer gök dua diyerek Allah'a sığınmalıyız. Dualara devam edersek, Allah'ın izniyle şifa bulunacaktır. Yapılan dualar içtenlikle ve inanarak okunursa, daha çabuk ve kesin
Ders Çalışmak İçin Dua
Ders Çalışmak İçin Dua
Ders Çalışmak İçin Dua, Dua bir isteğin, bir dileğin olması için Allah (c.c.)'a yalvarmaktır. Derse başlamadan önce dua okuyan öğrencinin Allah Teala zihnini açar. Onu unutkanlıktan korur. Dersi en iyi şekilde anlamasını sağlar. Çocuklarımızın dersle
52 Gece Duası
52 Gece Duası
Kabir Duası, 52 Gece Duası, Büreyde radıyallahu anh şöyle dedi; Hz. Peygamber (asm) ashab-ı kirama, kabristana gittikleri zaman şöyle demelerini öğretirdi; "Esselamü aleyküm ehled diyari minel-müminin ve Inna inşallahu biküm lahikun. Es'elullahe lena
Huysuz Çocuğa Okunacak Dua
Huysuz Çocuğa Okunacak Dua
Huysuz Çocuğa Okunacak Dua, En önemli olan ise her durumda Allah'a dua etmek ve sabretmektir. Unutulmamalıdır ki; Yüce Allah duada ısrarcı olan kullarını sever. Anne ve babalar bir çocuk sahibi olduklarında onunla ilgili gelecek hayali kurarlar. Onun
Bir Malın Satılması İçin Dua
Bir Malın Satılması İçin Dua
Bir malın satılması için dua, elinizde olan ev, araba, arsa gibi değerli bir malınızı satışa çıkardınız, fakat değerine bir alıcı çıkmıyorsa dualardan yatdım alarak, malınızın tez elden satışına yardımcı olabilirsiniz. Allah'ın izniyle tez elden
Saç Duası
Saç Duası
Saç duası, saç dökülmesi ve zayıf saçlara sahip olan kişilerin şifa bulmak için okuyacakları bir duadır. Saç duası büyük bir inançla okunmalıdır ve şifanın yalnızca Allah 'tan geleceği unutulmamalıdıfunduszeue.infoçının dökülmemesi için şu dua okunmalıdır: Ve y
Sivilce Duası
Sivilce Duası
Sivilce Duası, vücudumuzun bazı bölgelerinde bazı zamanlar sivilceler ve siğiller ve çıbanlar meydana gelebilir. Böyle durumlarda ilk olarak bir hekime başvurmak ve bunların nedenini öğrenmek gereklidir. Bu çıkıntıların nedenleri bazı iç hastalık
Mahkeme Duası
Mahkeme Duası
Mahkeme Duası, Dua etmek, Allah'a yaklaşmanın en güzel yoludur. Sıkıntıların, dua etmek, isteklerin ve beklentilerin Rabbimize açılmasıdır. Ne kadar içten, yürekten, yüreğin derinliklerinden seslenilirse o ölçüde yankı bulur. Dua etmek, işin başında,

 

Zevk Suyu Orucu Bozar Mı
Şans Duası
Adet Olmak İçin Dua
Miftahul Cennet Duası
Temre Duası
Ders Çalışmak İçin Dua
52 Gece Duası
Huysuz Çocuğa Okunacak Dua
Bir Malın Satılması İçin Dua
Saç Duası
Sivilce Duası
Mahkeme Duası
Birinin Seni Sevmesi İçin Dua
Mübin Duası
Kuduriye Duası
41 Yasin Duası
Küsleri Barıştırma Duası
Hilye İ Şerif Duası
Haksızlık Karşısında Okunacak Dua
Güç Duası
Nasip Duası
Ramazan Duası
Hacet Duası
Söz Dinlemeyen Çocuğa Okunacak Dua
Bir İşin Olması İçin Okunacak Dua
Yasin Duası
Birinin Rüyasına Girmek İçin Dua
Aileyi İkna Etme Duası
Gelin Duası
Heyecanlanmamak İçin Dua

Popüler İçerik

Birinin Seni Sevmesi İçin Dua

Birinin Seni Sevmesi İçin Dua

Birinin seni sevmesi için dua etmek, sonunda hayırlı bir izdivaç planını da içerdiği taktirde Allah katında kabul görebilir. Allah ki, sizin için kimi

Mübin Duası

Mübin Duası

Mübin Duası, Hayırlı dileklerin yerine gelmesi için önce sebepleri oluşturan bir plan yapılır. Bununla gerekilen her şeyin yapılması sonucunda dilekle

Kuduriye Duası

Kuduriye Duası

Kuduriye duası, Allah nazarında makbul olan ve tutulan dileklerin gerçekleşmesi için Allah'ın (c.c) kullarına gönderdiği dualardan biridir. Her k

41 Yasin Duası

41 Yasin Duası

41 Yasin Duası, herhangi hayırlı bir niyet için okunan, 41 Yasin Suresi okunduktan sonra okunan duadır. Bilinen ve bilinmeyen, görünen görünmeyen nim

Küsleri Barıştırma Duası

Küsleri Barıştırma Duası

Küsleri Barıştırma Duası: Küsleri barıştırma duası olarak bilinen bir birine küsmüş iki kişinin arasının düzelmesi ve barışması için okunur. Özellik

Hilye İ Şerif Duası

Hilye İ Şerif Duası

Hilye İ Şerif Duası, Bismillahirrahmannirrahim Ahir zaman Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v) vefat edeceğine yakın bir zamanda, dünyadan ah

Haksızlık Karşısında Okunacak Dua

Haksızlık Karşısında Okunacak Dua

Haksızlık Karşısında Okunacak Dua Haksızlığa uğrayan bir kul, üzülmek, haksızlık edene beddua etmek ya da kendini yıpratarak sinirlenmek yerine, en gü

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler

Peygamber Efendimiz (SAV)'in gece uyumadan önce okuduğu ve bizlere de öğütte bulunduğu dua ve sureleri bizler de alışkanlık haline getirmeliyiz. Uykuyu bile bizlere ibadet haline getirebilecek güzel ameller var iken bu durumdan istifade etmek gerekir. Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler ile Allah'a sığınmak ise yapılacak en güzel amellerdendir. Peygamberimizin okuduğu gece duaları ve zikirleri

Bir saniye sonrasında bile ne olacağımızın ya da yaşayacağımızın garantisini veremez iken yaşadığımız süre zarfında salih ameller işleyerek Allah (c.c)'un gönlünü hoş etmek bizler için önemli olmalıdır. Gece ve gündüzün art arda birbirini takip ettiği zamanda uykuyu bizlere dinlenmemiz için veren Allah (c.c), Kuran-ı Kerimde Nebe Suresi'nin 9. ayetinde "Uykunuzu size bir dinlenme vasıtası yaptık." buyurmuştur. Bu ayetle birlikte uykunun bizler için ne kadar büyük bir nimet olduğunu apaçık görmekteyiz. Başta yaşantısı olmak üzere ibadetlerinde, oturup kalkmasında her hareketinde ve davranışında örnek almamız gereken Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gece uyumadan önce yaptığı ve önerdiği ibadetleri bizler de gündelik yaşantımıza kolaylıkla uyarlayabiliriz.

  • Namaz kılacakmış gibi abdestli gezmek, sağ tarafa uzanmak ve Allah'ı zikrederek anmak Müslüman bir kimseye yakışır davranışlardandır.

Namaz tesbihatı nasıl yapılır? Namazdan sonra okunacak dua ve zikirlerİLİŞKİLİ HABERNamaz tesbihatı nasıl yapılır? Namazdan sonra okunacak dua ve zikirler

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) UYUMADAN ÖNCE NE YAPARDI?

yatağa yatmadan önce okunacak dua

yatağa yatmadan önce okunacak dua

Uykuyu ölümün küçük kardeşi olarak benimseyen Peygamberimiz (SAV) bir hadis-i şerifinde bundan dolayı uykunun ve ölümün cennette bulunmadığını ifade etmektedir. Ölüm vaktimizin ne zaman olduğunu bilmediğimiz için uyku öncesinde de her an her şeye hazırlıklı olarak gece yatağa girmemiz gerekmektedir. Hayırlı bir ömür geçirmek için nasıl gün içerisinde salih amel işlemeye çalışıyorsak, uyumadan önce de mümkün olduğu kadar bol zikir ve dualar okumalıyız.

Peygamber Efendimiz (SAV) abdestli bir şekilde yatağa girer, bazı duaları okur ve sağ avucunu sağ yanağının altına koyarak sağ omzunun üzerine yatarmış. Hafsa (r.a.) rivayetine göre, ''Hz. Peygamber uyumak üzere uzandığında sağ elini yanağının altına koyar, sonra, “Allah’ım, kullarını dirilteceğin kıyamet Gününde beni azabından koru” diye duâ eder ve bunu üç defa tekrarlardı.'' (Camiüssağir Hadîs No: ). Bilimsel açıdan bakacak olursa sağ tarafa doğru yatmanın faydaları arasında; Dalağın daha verimli çalışması, bağırsakların etkin bir şekilde rolünü yerine getirmesi, mide ekşimesi problemini önleme, toksinlerin karaciğere yüklenmesini engelleme ve kalp sağlığını olumlu etkileme gibi işlevleri vardır.

Abdestsiz dua ve sure okunur mu? Abdestsiz tesbih çekilir mi? Başı açık iken zikir çekmekİLİŞKİLİ HABERAbdestsiz dua ve sure okunur mu? Abdestsiz tesbih çekilir mi? Başı açık iken zikir çekmek

PEYGAMBERİMİZİN UYUMADAN ÖNCE OKUDUĞU SURELER

peygamberimizin gece uyumadan önce okuduğu dua ve sureler

peygamberimizin gece uyumadan önce okuduğu dua ve sureler

Peygamber Efendimiz (SAV)'in uyumadan önce yaptığı ibadetler arasında Felak ve Nas surelerini okuma vardır. Hz. Aişe (ra) rivayetine göre, “Resulullah (a.s.m.) Felâk ve Nâs Sûrelerini (Kul eûzu’leri) okur, ellerine üfler, daha sonra ellerini bedeninin her tarafına sürerdi." İbni Mâce, Duâ:

Gece uyumadan önce Kafirun suresini okumak kalbi şirkten korur. Hadis-i şerif: Yatarken Kâfirun suresini okuyan şirkten beri olur. (Tirmizi)

Kabir azabından koruyucu bir dua olarak bildiğimiz Tebareke ile Secde suresini Efendimiz (SAV) geceleri okumayı alışkanlık haline getirmiştir. Hadis-i şerif: (Resulullah, Secde suresi ile Mülk suresini okumadan uyumazdı. (Tirmizi)

"Dört şey Arşu'r-Rahman'ın altındaki hazineden indirilmiştir. Bunlar Fatiha-i Şerif, Ayete'l-Kürsi, Sure-i Bakara'nın sonu (Amenerresulü) ve Kevser Suresidir."(El-Mütteki, Kenzu'l Ummal, 1/)

Peygamberimiz nasıl uyur ve otururdu? Yüz üstü yatmak günah mı? Oturma ve uyuma adabıİLİŞKİLİ HABERPeygamberimiz nasıl uyur ve otururdu? Yüz üstü yatmak günah mı? Oturma ve uyuma adabı

GECE YATARKEN OKUNACAK DUALAR

Uyumadan önce okunacak dualar

Uyumadan önce okunacak dualar

Yatak duası türkçe okunuşu: Allâhümme eslemtü nefsî ileyke ve veccehtü vechî ileyke ve fevvaztü emrî ileyke ve elce'tü zahrî ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke, lâ melcee velâ mencâ minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitâbikellezî enzelte ve bi-nebiyyikellezî erselte.

Yatak duası manası: Allah’ım! Kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana ısmarladım, işimde sana güvendim. (Rızânı) isteyerek, (azâbından) korkarak sırtımı sana dayadım, sana sığındım. Sana karşı yine senden başka sığınak yoktur. İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım.

''Eğer bu duayı yapıp yattığın gece ölürsen, iman üzere ölürsün, ölmez de sabaha çıkarsan hayra kavuşursun.” (Buhârî, Vudû 75)

Karabasan nedir, karabasan niye gelir? Hamilelikte karabasan çökmesi! Karabasan için duaİLİŞKİLİ HABERKarabasan nedir, karabasan niye gelir? Hamilelikte karabasan çökmesi! Karabasan için dua

Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki: "Bir kimse yatağa girince sağ tarafına dönüp sağ elinin sağ yanağının altına koyarak, şu duâyı okusun; 'Bismike, Allâhümme ahya ve emutü = Allah'ım, senin ismini anarak ölür ve dirilirim.' (Buhârî, Sahih )

EFENDİMİZ (SAV)'İN KIZI VE DAMADI HZ. ALİ'YE ÖNERDİĞİ GECE DUASI

Efendimiz (SAV)'in damadı Hz. Ali (ra) ile kızı H.z (Fatıma'ya) şu öğütte bulunmuştur: ''Siz yataklarınızı aldığınızda yahut döşeklerinize girdiğinizde 33 kere 'Subhanallah' 33 kere 'Elhamdülillah' 33 kere de ''Allahu Ekber'' deyiniz. İşte bu sizler için hizmetçiden daha hayırlıdır.''

CENNET HAZİNESİ: AMENERRASULÜ SURESİNİN FAZİLETLERİİ

“Bakara suresinin sonunda iki ayet vardır ki, bir gecede okuyana onlar yeter; onu her türlü kötülüklerden korur.” (Buhârî, Fezâilü’l-Kur’an 10; Müslim, Müsâfirin )

Amenerrasulünün fazileti! Amenerrasulü Türkçe yazılışı ve okunuşuİLİŞKİLİ HABERAmenerrasulünün fazileti! Amenerrasulü Türkçe yazılışı ve okunuşu

3 ihlas 1 Fatiha&#;nın fazileti nedir? İhlas suresi ile hatim sevabı! İhlas hatmi yapılışı

İLİŞKİLİ HABER

3 ihlas 1 Fatiha'nın fazileti nedir? İhlas suresi ile hatim sevabı! İhlas hatmi yapılışı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası