kabak çekirdeği ishale iyi gelir mi / Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi? | Haber Sizseniz

Kabak Çekirdeği Ishale Iyi Gelir Mi

kabak çekirdeği ishale iyi gelir mi

Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi?

Kabak çekirdeği özellikle de akşamları televizyon karşısında sıklıkla tüketilen kuruyemişlerden biri olarak hayatlarımızda yer almaktadır. Ülkemizde bu anlamda en çok sevilen ve tüketilen kuruyemiş ay çekirdeği olsa da kabak çekirdeği tüketimi de oldukça fazladır. Üstelik kabak çekirdeği sağlık açısından da ay çekirdeğine göre oldukça fazla yarar sağlamaktadır. Özellikle de çinko ve demir mineralleri açısından oldukça zengin olan kabak çekirdeği buna ek olarak sağlıklı yağlar açısından da oldukça zengin bir besindir.

Kabak çekirdeği içeriği sağlıklı yağlar açısından en çok da omega 3 yağ asitleri içermektedir. Bu nedenle de beyin sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Ancak bir yandan da her konuda olduğu gibi fazla tüketiminin yarardan çok zararı olduğu unutulmamalıdır. Kabak çekirdeğini haftada 3 ya da 4 gün 1 avuç olacak şekilde tüketmek yani haftada 4 avucu geçmeyecek şekilde tüketilmesine dikkat etmek gerekir. Her ne kadar haftada 4 avuç oldukça sağlıklı bir tüketim olsa da bir seferde tüketilmemesi de oldukça önemli bir noktadır. Kabak çekirdeği özellikle de içerdiği yağ miktarının çokluğu nedeni ile fazla tüketilmesi durumunda ciddi oranlarda kilo alınmasına neden olabilmektedir.

Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi?

1-)Kontrollü Tüketim

Kabak çekirdeğini kontrollü olarak tüketmek sağlık açısından birçok fayda sağlamaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün de önerdiği kabak çekirdeği özellikle de çinko mineralini almak için mutlaka tüketilmelidir. Çinko minerali hücre bölünmesini ve büyümesini de desteklemektedir. Bu nedenle çinko minerali vücudumuz için oldukça önemli bir mineraldir.

Bunun yanı sıra uyku düzeninin korunması, hafızanın geliştirilerek korunması, yaraların iyileşmesi, göz ve cilt sağlığının korunması gibi birçok konu için de çinko mineralinin tüketimi önemli bir yere sahiptir. Kabak çekirdeğinden bu faydaların sağlanabilmesi için ise kontrollü olarak tüketilmesi gerekmektedir. Bunun için de haftada 3-4 güne yayılarak 4 avuçtan fazla tüketmemeye dikkat etmek gerekmektedir.

2-)Kontrolsüz Tüketim

Kontrolsüz tüketim sonucunda gerek beden gerekse de zihin sağlığı açısında oldukça önemli olan kabak çekirdeğinin vücuda bazı zararları dokunmaktadır. İçerdiği sağlıklı yağların çokluğu nedeni ile ilk akla gelen zararı kilo almaktır. Düzenli olarak fazla tüketilmesi durumunda ciddi kilo alımları söz konusu olabilir ve fazla kilolar nedeni ile daha farklı sağlık sorunları yaşanabilir.

Bunun yanı sıra kabak çekirdeğinin bir oturuşta fazla miktarda tüketilmesi ishal olmaya neden olmaktadır. İshal olduktan sonra kontrollü miktarda kabak çekirdeği tüketmek ise ishale iyi gelmektedir.

kabak çekirdeğikabak çekirdeği ishal yapar mıkabak çekirdeği ishali keser mi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi?

Kabak çekirdeğinin bünyeden bünyeye bağlı olarak ishali geçirdiği ya da tam tersine ishal yaptığı söylenmektedir. Aslında kabak çekirdeği içeriğindeki omega3 sayesinde insan vücuduna zararı dokunabilecek bir kuruyemiş değildir. Özellikle ay çekirdeği ile kıyasladığımızda, çok daha faydalıdır.

Biraz önce de bahsettiğimiz gibi içinde bulunan omega3 ile beyin sağlığı açısından da faydalı olduğu bilinmektedir. Fakat her besinde olduğu gibi aşırı tüketimde tabii ki vücudu etkileyebilmektedir. O yüzden yediğiniz her besin için mümkün olduğunca aşırı tüketiminden kaçınmanız gerekmektedir.

Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi?

Aşırı Tüketimde Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeğini aşırı tüketmemek çok önemlidir. WHO’nun (Dünya sağlık örgütü) da özellikle içinde bolca çinko mineral barındırmasından dolayı kişilerin yemesini desteklediği kabak çekirdeği, hücrelerin gelişmesine, büyümesine de büyük bir etkendir. Uyku düzenini sağlaması, hafıza geliştirme ve yaraların iyileşme süresinin hızlanması, göz ve cilde iyi gelmesi gibi birçok konu için çinko mineral oldukça önemlidir ve doğal olarak kabak çekirdeği tüketilmelidir. Aşırı tüketimde kabak çekirdeği;

  • Kilo problemlerine neden olabilmektedir.
  • Problemli bir cilt yapınız varsa, kabak çekirdeği tüketirken ekstra dikkatli olmanız gerekmektedir. Aksi halde sivilce oluşumuna sebep olabilmektedir.
  • Aşırı tüketim durumunda kişilerde ishal gibi sorunlara yol açabilmektedir.
  • Mide ile ilgili bir rahatsızlığınız var ise, kabak çekirdeğini günde içinde çok az tüketilmesi gerekmektedir. Maksimum bir avuç kadar. Fazlası rahatsız edebilmektedir.
  • Kalori bakımından oldukça yüksek olmasından dolayı diyet yapan kişiler veya sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin fazla tüketmemesi gerekmektedir.

Normal Tüketimde Kabak Çekirdeği

Yukarıda kabaca faydalarından bahsetmiştik. Daha detaylı bir şekilde faydalarından bahsedecek olursak;

  • Normal tüketimde kilo vermede kişilere oldukça yardımcı olmaktadır. Fakat dikkat edilmediğinde demin de bahsettiğimiz gibi kilo alımına yol açabilmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. İçerisinde bulunan mineral ve vitaminden dolayı günde en az bir avuç tüketilmelidir.
  • Normal bir şekilde tüketilen kabak çekirdeği, erkeklerde prostat problemini azaltır ve engellemektedir. Yine söylediğimiz gibi günde bir avuç kabak çekirdeği alınması prostat için de faydalı olacaktır.
  • Kadınlarda özellikle menopoz döneminde çok sık görülen ateş ve terleme gibi durumlarda, kabak çekirdeği tüketildiğinde bu şikayetlerin azaldığı görülmektedir.
  • Kontrollü tüketildiğinde kolesterol rahatsızlığı çekenlerde, kolesterolü dengede tuttuğu gözlemlenmektedir.
  • Uyku problemi çeken kişiler tarafından alındığında uyku düzenini sağlamaktadır. İçinde bulunan aminoasit sayesinde uyku düzenini sağlamasının yanında kaliteli bir uyku uyumanızı sağlamaktadır.
  • Böbrek hastaları için özellikle, gözle göremediğimiz bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlamaktadır.

Etiketler:kabak çekirdeğikabak çekirdeği ve ishal

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası