gebelikte jelibon yemek / Hamileliğin ilk üç ayında dikkat! Bu besin düşük riskine neden oluyor - Hamilelik Haberleri

Gebelikte Jelibon Yemek

gebelikte jelibon yemek


Küçük ya da büyük fark etmeksizin herhangi bir travma sonrasında yaşanabilecek ortopedik sorunların başında kırıklar geliyor. Bu kazalar bazen basit bir düşme olabileceği gibi bazen de trafik kazası gibi daha büyük yaralanmalar olabiliyor. Ancak nedeni ne olursa olsun kırıkların mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı  kırıkların doğru tedavi ile iyileşebildiğini ancak kırıkların ciddi yaralanmalar olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Sık karşılaşılan bu sorunla ilgili bazı yanlış bilgilerin olduğuna işaret etti.

 

“Eğer Hareket Ettirebiliyorsan Kırık Yoktur.”

Doğrusu: Hareket kaybının kırığın bulgularından biri olmasına rağmen kişinin ağrı eşiğine bağlı olarak travma sonrasında az ağrı duyan kişilerin hareket etmeye çalışmasının hasara neden olabileceğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı şu bilgileri verdi: “Vücudumuz, kırık durumunda ağrı mekanizmasını kullanarak hareketlerimizi kısıtlar. Hareket kısıtlılığının bir diğer sebebi de kemik yapısındaki bozulmaya bağlı gelişir. Özellikle eklem içi veya parçalı kırıklarda kemik yapının bütünlük kaybı nedeniyle hareket kaybı gelişir. Çatlak terimi ise ayrışmamış kırıkları ifade etmek için kullanılır. Hareket kısıtlılığı ve ağrı yakınmaları ayrışmış kırıklarda daha fazla olmakla beraber çatlaklarda da olabilir.”
Bu doğru bilinen yanlış bilginin yaratabileceği olumsuz etkilerin olabileceğine dikkat çeken uzmanımız Ayrışmamış bir kırık sıklıkla cerrahi dışı yöntemlerle tedavi edilebilir. Buna karşın önemsenmeyip üzerine yük verilmesi veya hareket edilmesi durumunda hastalar bu şansı kaybedebilir” diye konuştu.


“Kırık Durumunda Mutlaka Ağrı Vardır, Ağrı Yoksa Kırılmamıştır.

Doğrusu: Ağrı kırığın temel bulgularından olmakla beraber ağrının varlığı veya yokluğunun kırık için bir kriter olmadığını söyleyen uzmanımız şu bilgileri verdi: “Kafa karıştırıcı gibi görünmesine rağmen bu durum kişinin ağrı eşiği ile ilişkilidir. Ağrı eşiği yüksek kişiler basit kırıklarda ağrıyı göz ardı edebilmektedir. Stres kırığı gibi kronik travmaya bağlı gelişen yetmezlik kırıklarında da düşük düzeyde ağrı meydana gelebilir.”

Kırığın farkında olmadan ağrısız ya da hafif ağrıyla hareket etmenin ve tedavide geç kalınmaya da neden olabileceğini söyleyen uzmanımız sözlerine şöyle devam etti; “Ağrıyı az olarak yorumlayıp harekete devam edildiği durumlarda kırıktaki ayrışma miktarı artabilir. Bu da kolayca tedavi edilebilecek hastalarda daha karmaşık tedavi yöntemlerinin uygulanmasını gerektirebilir. Ayrıca kırığın iyileşmesi için hareketin kısıtlanması gerekir. Hareket ettikçe iyileşme periyodu uzayacaktır.”

Parmak Kırıkları Kendiliğinden Geçer, Doktora Gitmeye Gerek Yoktur.”

Doğrusu: Uygun tedavi edilemeyen parmak kırıklarında, şekil bozukluğu, hareket kısıtlılığı ve kavrama güçlüğü meydana gelebileceğini ve bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanımız, sözlerine şöyle devam etti:

“Kırıklarda kaynama sonrası fonksiyonel başarı kırığın yerine ve ayrışma düzeyine bağlıdır. El parmağı kırıklarında açılanma miktarı ve kırığın eklemde olup olmaması kritik öneme sahiptir. Özellikle eklem içi kırıklarda veya ayrışma gösteren parmak kırıkları kavrama güçlüğü, hareket kısıtlılığı ve kozmetik deformitelere yol açabilirler. Ayak parmak kırıklarında el parmaklarına kıyasla tedavi sonuçları daha yüz güldürücüdür. Bununla beraber kırık şüphesi varlığında tedavi gerektirdiği unutulmamalıdır.”

Parmak kırıklarında hastanın yaşının da çok önemli olduğuna işaret eden Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji uzmanımız “Özellikle çocuklarda erişkinlerden farklı olarak büyüme çekirdekleri mevcuttur. Büyüme çekirdeği yaralamamaları uzun vadede deformitelere neden olabileceğinden çocuk kırıkları özellikle önemlidir” diye konuştu.



“Kırılan Kemik Eskisinden Daha Güçlü Olur” 

Doğrusu: Bunun da yanlış bilinen bir bilgi olduğunu söyleyen uzmanımız, “Kemiğin dayanıklılığı ile kırık sonrası kaynama hali arasında bir ilişki yoktur. Dolayısıyla kırılan kemik eskisinden daha güçlü olmaz” diye konuştu.


“Ağrı Sadece Kırık Bölgesinde Vardır”

Doğrusu: Travmayla birlikte kemik dokuda bütünlük kaybı meydana geldiğini ancak bunun yanında kırığı meydana getiren enerjinin yumuşak dokuda da hasar meydana getireceğini söyleyen uzmanımız, “Dolayısıyla ağrı sadece kırık bölgesinde olmayıp daha geniş alanda da hissedilebilir” dedi.


Basın Yansımaları: 

funduszeue.info   funduszeue.info 

Jelibonun Zararları Nelerdir? Jelatin T&#;ketmek Nelere İyi Gelir?

 Jelatinin içeriğinde şeker ve boyar maddelerle birlikte sağlığa faydalı içerikler de kullanılıyor. Jelibonların imalatında 15 farklı sağlığa faydalı aminoasit kullanılıyor. Özellikle jelibonlarda kullanılan jelatinin kemiklere ve eklemlere büyük faydası bulunuyor.

Jelibonun Faydaları Nelerdir?

 1- Kolesterol ve pürin içermez.

 2- Düzenli tüketildiğinde saçları, tırnakları güçlendirir.

 3- Cildin genç kalmasını sağlar.

 4- Yüksek konsantrasyon sağlamada yardımcıdır.

 5-Zengin lif içerdiğinden sindirim sistemine yardımcıdır.

 6- Sindirimi kolaydır.

 7- Kemiklerin gelişimine ve güçlenmesine yardımcıdır.

 7- Eklemlerdeki kıkırdak dokunun gelişmesinde etkili rol oynar.

 8- E kodsuz ve katkısız gıda maddesi olduğu için vücuda herhangi bir zararı yoktur.

 Jelibonun Zararları Nelerdir?

 Jelibonun içeriğinde şeker ve boyar maddelerin bulunduğunu üreticiler de kabul ediyor. Şekerli bir ürün olduğu için aşırı miktarda tüketilmemesini sadece uzmanlar değil üreticiler de tavsiye ediyorlar. Özellikle gelişme çağında olan çocuklar, hareketsiz yaşam süren kişiler ve ileri yaşlarda olanların jelibon tüketiminde dikkatli olmaları gerekiyor.

 1- Aşırı miktarda jelibon tüketimi dişlerde çürümeye yol açıyor.

 2- Sürekli yemek alışkanlık yaptığından psikolojik problemler ortaya çıkıyor.

 3 - Şeker iştahı kestiği için düzenli beslenme sorunu ortaya çıkıyor. Çocuklarda obezite gelişmesine neden olabiliyor.

 4- Çocuklarda kolik, bulantı, ishale yol açabiliyor.

 5- Yetişkinlerde aşırı tüketimi yüksek kolesterol, diyabet, cilt problemleri, alerji gibi sorunlara yol açabiliyor.

Jelatin tüketmek nelere iyi gelir?

 Jelatin, hayvanların cilt, kemik, tendon ve bağlarından çıkarılan kolajenin işlenmesi sonucu elde edilen bir protein ürünüdür. Aminoasit içerdiği için dokulara sağlamlık ve yapı kazandırmada etkilidir.

 1- Eklem ve kemik sağlığını iyileştirir.

 2- Cilt, saç ve tırnak görünümünü iyileştirir.

 3- İçeriğindeki glisin sayesinde beynin daha iyi çalışmasını sağlar, hafızayı güçlendirir.

 4- Şizofreni gibi zihinsel akıl bozukluklarının azaltılmasında etkili rol oynar.

 5- Yağ ve karbonhidrat içermediğinden kilo vermede etkilidir.

 6- Düzenli ve kaliteli uyku sağlar.

 7- Tip 2 diyabetlilerde kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır.

 8- Bağırsak sağlığında etkili rol oynar. "Sızıntı yapan bağırsak"'ın önlenmesinde yardımcıdır.

 9- Karaciğer hasarını azaltır.

  Mide kanseri, kolon kanseri, lösemi gibi hastalıkların ilerlemesini yavaşlatır.

 funduszeue.info 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.