fiat egea bakım ücretleri / Fiat Periyodik Servis Bakım Ücretleri - Güncel Fiyat

Fiat Egea Bakım Ücretleri

fiat egea bakım ücretleri

Fiat Egea Periyodik Bakım Fiyatı

Fiat markası yılında İtalya’da ''Herkes için bir otomobil'' sloganı ile yola çıktı. Yıllar içerisinde ülkemizde ve neredeyse tüm dünyada kabul gördü. Fiat Servisi olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere birçok ilimizde yetkili ve özel servisler bulunmaktadır.

PratikAraba; Fiat servis bakımlarını TS kalite standartında ve üreticinin tavsiye ettiği zaman ve periyotlarda yapar. Fiat bakım servisi kapsamında yapılan tüm onarım ve tamir işlemleri garantili ve sayılı Tüketici Koruma Kanununa uygun şekilde yapılır.

'den günümüze uzanan tecrübe ve bilgi birikimiyle önce müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden PratikAraba, Fiat Egea servis bakımındaorjinal yada OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) onaylı yedek parça ve doğru viskozitede uluslararası API – ACEA – ILSAC kalite standartlarında sahip motor yağı kullanır.

Fiat Egea Modeli
Günümüze ait Fiat Egea Modeli

Fiat Egea modeli dizel ve benzinli seçenekleri ve “Ezber Bozan Sedan” tanıtımı ile yılında araç kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Bursa'da inşa edilen ve tüm dünyaya ihraç edilen Fiat Egea, AutoBest 'da “Avrupa'da Yılın En İyi Satın Alınan Arabası” seçildi.

Fiat Egea satış fiyatının ve yakıt sarfiyatının ekonomik olmasının yanında, Fiat Egea periyodik bakım fiyatının uygun olmasından dolayı da ülkemizde en çok tercih edilen modellerden biri olmayı başardı.

Fiat Egea motor seçenekleri

Fiat Egea; benzinli ve dizel seçenekleri, farklı motor ve beygir güçleriyle araç kullanıcıların beğenisine sunulmuştur.
• FIAT Egea Firefly HP benzinli
• FIAT Egea Fire 95 HP benzinli
• FIAT Egea Multijet 95 HP dizel
• FIAT Egea Multijet HP dizel

Fiat Egea Bakımı esnasında Nelere dikkat etmeliyim?

Fiat Egea periyodik bakımları düzenli yapıldığı takdirde, hem güvenli bir sürüş keyfine hem de ikinci el piyasasında değerini hak eden bir araca sahip olursunuz.

Günümüzdeki motor teknolojisi ile daha düşük motor hacmi ile daha fazla güç elde edilmektedir. Bu nedenle Fiat Egea bakımı esnasında kullanılacak motor yağının ve yağ filtresinin kalitesi konusunda hassas olmanız gerekir. Motor yağı seçiminde uluslararası kalite belgesine sahip doğru viskozitedeki motor yağı kullanmanız önemlidir.

Egea periyodik bakımlarında kullanılan yedek parçanın orjinalve OEMnumaralı olması gerekmektedir. Bakım esnasında "Original Equipment Manufacturer" yani Orijinal Ekipman Üreticisi etiketli yedek parçaların kullanıldığına dikkat ediniz.

Fiat Egea Multijet Periyodik Bakım Fiyatı

Marka

Seri

Model

Yıl

Başlangıç Fiyatı

Fiat

Egea

Mjet

TL

Fiat

Egea

Mjet

TL


Öncelikle, Fiat Egea periyodik bakımlarının hepsinde aynı değişim ve kontroller yapılmaz. Bunun sebebi, periyodik bakımda kullanılan yedek parça ömürlerinin değişken olmasıdır.

Örneğin Fiat Egea multijet ya da Fiat Egea multijet aracınızın her periyodik bakımda mazot filtresi değiştiriliyorsa burada bir hata olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü Egea multijet ve Egea multijet motorlarda, mazot filtresi kullanım ömrü km'dir. Hava filtrenizin ve polen filtrenizin her periyodik bakımda mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Hava filtrenizdeki tozlanma ve kir, yakıt sarfiyatınızı arttırır.

Fiat Egea periyodik bakım fiyatı, bakımın kapsamına göre değişiklik gösterir. Bakım kapsamı aynı olsa bile kullanılan motor yağının markası bakım fiyatının değişiklik göstermesine sebep olur. Bu konuda size tavsiyemiz aracınıza bakım yaptırmadan önce bakım içeriğini ve kullanılan motor yağının markasını öğrenmenizdir.​

Fiat Egea periyodik bakım zamanı ve kapsamı nedir?

Fiat Egea Euro 6 motor kullanılan tüm modellerinde periyodik bakım zamanı kilometre aralıklarladır.
Egea Euro 6 motorda kullanmanız gereken motor yağı viskozitesi 0W20 ve 0W30olmalıdır.

Fiat Egea Euro 5 motor kullanılan tüm modellerinde periyodik bakım zamanı kilometre aralıklarladır.
Egea Euro 5 motor da kullanmanız gereken motor yağı viskozitesi 5W30olmalıdır.

*Fiat Egea Multijet ve Fiat Egea Multijet aracınızda mutlaka dpf yani partikül filtreli motor yağı kullanılması gerekir.

*Aracınızın bir yıl içerisinde periyodik bakım zamanı gelmese bile yılda bir kez motor yağı ve yağ filtresini değiştirmeli, hava ve polen filtresinin durumunu kontrol ettirmelisiniz. Çünkü, aracınızda kullanılan motor yağının viskozite özelliği bir yıl içerisinde kaybolur ve motor yağı görevini yapamaz.


Fiat Egea periyodik bakım aralıklarını servis kitapçığınızdan öğrenebilir ya da PratikArabaekibini arayarak bilgi alabilirsiniz.

Fiat Egea Periyodik Bakım ve Kontrol Noktaları

Motor Yağı Filtre Değişim Hava - Polen Filtresi Kontrol Değişim Yakıt Filtresi KM Kontrol Ön Balata Kontrol
Süspansiyon Kontrol AKS Körükleri Kontrol Direksiyon Körük Kontrol Fren Hortumları Kontrol
Yakıt Hortumları Kontrol Dış Lamba Sinyal Kontrol Tüm Sıvı Sızıntı Kontrol Akü Kutupları Başları Kontrol


" PratikAraba TSE servis kalite standartına sahiptir. Yapılan tüm bakım ve tamir işlemleri ile kullanılan yedek parça garantilidir. "




Fiat Egea fren balatanızı düzenli kontrol ettirin.

Fren balatalarının ömrü, yol durumu ve sizin fren pedalına basma sıklığınızla alakalıdır. Bakım esnasında, fren sisteminin genel kontrolü yapılmadan değiştirilecek bir balata size fayda sağlamayabilir. Bu nedenle Fiat Egea bakımında değişen fren balatanızın değişim sebebini öğrenmenizi tavsiye ederiz.

* Fiat Egea marka aracınızın ön fren balatalarını her km'de, arka fren balatalarını km'de kontrol ettirmeniz yeterli olacaktır.


Fiat Egea bujilerini düzenli kontrol ettirin.
FIAT Egea Fireflay ve FIAT Egea Fire modellerinde her km'de bir kez buji kontrolü yaptırmayı ihmal etmeyin. Çünkü bujiler aracınızla ilgili birçok arızanın önceden habercisi olabilir. Kullanılacak olan Fiat Egea buji kalitesi de çok önemli bir konudur.

Fiat Egea Benzinli Araç Bakım Seti
Fiat Egea Dizel Araç Bakım Seti

Fiat Egea triger kayışı / seti değişimi ne zaman?

Triger kayışı çok önemlidir ve triger kayış değişiminin ertelenmesi size çok ciddi masraflar oluşturabilir.

Fiat Egea Triger kayışı değişiminde kayış zamanlamasının doğru yapılması gerekir. Bu nedenle triger kayış seti değişimini garantili işçilik sunan, TSE standartlarında hizmet veren ve usta yeterlilik belgelerine sahip bir oto servisinde yaptırın.

FIAT Egea Fireflay Triger kayışı değişimi Km veya 6 yıl
FIAT Egea Fire Triger kayışı değişimi Km veya 6 yıl
FIAT Egea Multijet Triger kayışı değişimi Km veya 6 yıl


“ Fiat Egea Triger seti değişimi için PratikAraba'dan bilgi alabilirsiniz.”



Fiat Egea V kayışı değişimi ne zaman?

FIAT Egea Fireflay V kayışı değişimi Km veya yıl
FIAT Egea Fire V kayışı değişimi Km veya yıl
FIAT Egea Multijet V kayışı değişimi Km veya yıl
FIAT Egea Multijet V kayışı değişimi Km veya yıl

Fiat Egea Fire Periyodik Bakım Fiyatları

Marka

Seri

Model

Yıl

Başlangıç Fiyatı



Fiat Egea km. Periyodik Bakım

km bakım Fiat Egea'nın tüm motor türleri için genel bakım ve kontrol zamanıdır. Fiat Egea km bakım kapsamındamotor yağı, yağ filtresi, hava ve polen filtresi değişimi yapılır. Fiat Egea ve multijet mazot filtresi değişimi yaplır. Fiat Egea Fireflay ve Fiat Egea Fire buji değişimi de km'de yapılır.

Ayrıca tüm Egea motorlarda V kayışı kontrolü de km bakım kapsamındadır.




Periyodik Bakım Fiyatları Neden Farklıdır?
Oto Elektrik işlemlerinde PratikAraba
Akü Ömrünü Nasıl Uzatırsınız?
Fiat Periyodik Bakım

Fiat Periyodik Bakım Servisi, Yağ ve yağ filtresinin değiştirilmesi, sıvı ve buji bakımı gibi basit servis görevleri, yalnızca aracınızın veya kamyonunuzun en iyi performansını korumasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya da yardımcı olabilir. Aracınızın ve parçalarının ömrünü uzatmak ve güvenliğinizi sağlamak için üreticinin servis rehberini yakından takip ederek ona en iyi şekilde bakmanız önemlidir.

  • Lastik basıncının kontrol edilmesi ve olağandışı aşınma ve hasar tespiti
  • Akü incelenmesi ve terminallerin temizlenmesi
  • Soğutma sıvısı deposunun, ana fren silindirinin ve hidrolik direksiyonun sıvı seviyelerinin kontrolü
  • Doğru çalışma için tüm ışıkları/farları ve diğer elektrikli öğelerin kontrolü

Fiat Yağ Bakımı

  • Motor yağ filtresinin değiştirilmesi
  • Fren hortumlarının ve hatlarının kontrolü

Fiat Periyodik Bakım Seti

Aracınızın kaputunun altındaki her bileşen, iyi çalışmasını sürdürmek için dikkat gerektirir. Bu gerekli dikkatin sıklığı bir modelden diğerine değişir. Çoğu araç üreticisi, her , , ve kilometrede bir periyodik bakım servisi planlamanızı tavsiye eder, ancak aracınızın tam zaman çizelgesini öğrenmek için kullanıcı el kitabınıza bakmanız önemlidir. Fiat Periyodik Bakım Servisi, birçok yaygın arıza nedenini, pahalı onarımları önleyecek ve aracı daha sonra satmaya karar vermeniz durumunda en yüksek yeniden satış değerini sağlayacaktır.

Fiat Bakımı

Bu noktada aracınız hala taze ve yeni olduğundan, bu ayarlamada sağlanan yalnızca birkaç hizmet vardır. Yağ değişimi de bu hizmetlerden biridir. Bununla birlikte, motoru en iyi durumda tutmak için araçtaki yağı her ila km&#;de bir değiştirmek önemlidir. Ayarlamayı yapan teknisyen, kaputun altındaki parçaları inceleyerek onarım gerektirebilecek herhangi bir sorun belirtisi arar. Lastikleri kontrol edecek, motor soğutma sıvılarını kontrol edip değiştirecek ve aküyü kontrol edecek.

  • Yağ Değişimi &#; boşaltılması ve değiştirilmesi
  • Tüm sıvı seviyelerinin kontrolü
  • Rot Balans Ayarı
  • Hava filtresinin kontrolü &#; gerekirse değiştirilmesi

Fiat Bakımı

  • Motor yağının ve motor yağ filtresinin değiştirilmesi
  • Araç tozlu veya arazi koşullarına göre kullanılıyorsa:  Motor hava temizleyici filtresini incelenmesi; gerekirse değiştirilmesi
  • Kabin filtresini değiştirilmesi
  • Sunroof (Açılır tavan) raylarının temizlenmesi ve yağlanması
  • Fren balatalarının kontrolü
  • CV bağlantılarının incelenmesi
  • Ön süspansiyonu, rot uçlarını ve körük contalarında çatlak veya sızıntı olup olmadığını ve tüm parçalarda hasar, aşınma, uygun olmayan gevşeklik veya uç oynama olup olmadığını kontrolü; gerekirse değiştirilmesi

Fiat Bakımı

  • Motor yağının ve motor yağ filtresinin değiştirilmesi
  • CV eklemlerinin incelenmesi
  • Egzoz sisteminin kontrolü
  • Motor hava temizleyici filtresinin değiştirilmesi
  • Kabin filtresinin değiştirilmesi
  • Bujilerin değiştirilmesi
  • Sunroof (Açılır tavan) raylarının temizlenmesi ve yağlanması
  • El freninin kontrolü ve ayarlanması
  • Fren balatalarını kontrolü, gerekirse değiştirilmesi
  • CV bağlantılarının incelenmesi
  • Ön süspansiyonu, rot uçlarını ve körük contalarında çatlak veya sızıntı olup olmadığını ve tüm parçalarda hasar, aşınma, uygun olmayan gevşeklik veya uç oynama olup olmadığını kontrolü; gerekirse değiştirilmesi.
  • Transfer kutusu sıvısının incelenmesi &#; Dört Tekerlekten Çekiş (AWD)

Fiat Bakımı

  • Motor yağının ve motor yağ filtresinin değiştirilmesi
  • Araç tozlu veya arazi koşullarına göre kullanılıyorsa:  Motor hava temizleyici filtresini incelenmesi; gerekirse değiştirilmesi
  • Fren balatalarını kontrolü, gerekirse değiştirilmesi
  • CV eklemlerinin incelenmesi
  • Egzoz sisteminin kontrolü
  • Kabin filtresinin değiştirilmesi
  • Açılır tavan raylarının temizlenmesi ve yağlanması
  • Ön süspansiyonu, rot uçlarını ve körük contalarında çatlak veya sızıntı olup olmadığını ve tüm parçalarda hasar, aşınma, uygun olmayan gevşeklik veya uç oynama olup olmadığını kontrolü; gerekirse değiştirilmesi
  • Araç polis, taksi, filo, arazi veya sık sık römork çekme için kullanılıyorsa; arka aks sıvısının değiştirilmesi ve Dört Tekerden Çekiş (AWD) ile donatılmış modellerde ön aks sıvısının değiştirilmesi

Fiat Bakımı

  • Motor yağının ve motor yağ filtresinin değiştirilmesi
  • Motor hava temizleyici filtresinin değiştirilmesi
  • Kabin filtresini değiştirilmesi
  • Fren balatalarını kontrolü; gerekirse değiştirilmesi
  • Bujilerin değiştirilmesi
  • Sunroof (Açılır tavan) raylarının temizlenmesi ve yağlanması
  • El freninin kontrolü ve ayarlanması
  • CV bağlantılarının incelenmesi
  • Ön süspansiyonu, rot uçlarını ve körük contalarında çatlak veya sızıntı olup olmadığını ve tüm parçalarda hasar, aşınma, uygun olmayan gevşeklik veya uç oynama olup olmadığını kontrolü; gerekirse değiştirilmesi

Fiat Bakımı

  • Motor yağının ve motor yağ filtresinin değiştirilmesi
  • Araç Tozlu veya arazi koşullarına göre kullanılıyorsa; Motor hava temizleyici filtresinin incelenmesi; gerekirse değiştirilmesi
  • Egzoz sisteminin kontrolü
  • Kabin filtresini değiştirilmesi
  • Sunroof (Açılır tavan) raylarının temizlenmesi ve yağlanması
  • Fren balatalarını kontrolü; gerekirse değiştirilmesi
  • CV bağlantılarının incelenmesi
  • Ön süspansiyonu, rot uçlarını ve körük contalarında çatlak veya sızıntı olup olmadığını ve tüm parçalarda hasar, aşınma, uygun olmayan gevşeklik veya uç oynama olup olmadığını kontrolü; gerekirse değiştirilmesi
  • Motor soğutma sıvısının yıkanması ve değiştirilmesi
  • Triger kayışının değiştirilmesi

Fiat Yıllık Bakım Servisi

Fabrika tarafından önerilen periyodik yıllık bakım için Fiat Yakup Oto&#;ya gidin ve uzman bir teknisyen tarafından gerekli kontrolleri yaptırın. Bu kontroller; Ön ve arka farlarınızın, aracınızın sıvı seviyesinin, yağ ve hava filtresinin, lastiklerinizin, rot ayarınızın ve cam sileceklerinizin kontrolünü kapsar. Ayrıca akünüzün şarj seviyesini belirlemek için ücretsiz akü kontrolü yapılır.

Belki de Fiat&#;ınız için yeni bir otomatik akü bulmanın zamanı gelmiştir. Mevcut akünüz üç yıldan daha eskiyse, değiştirme zamanı gelmiş olabilir (akülerin ömrü genellikle üç ila beş yıl arasındadır). Daha önce değiştirmeniz gerekebilir, ancak bu, bölgenizdeki iklime ve sürüş alışkanlıklarınıza bağlıdır.

Akü değişimleri ve motor yağı değişimleri için programa uymak, motorunuzun genel performansını destekleyebilir ve Fiat&#;ınızın daha yeni ve daha uzun süre çalışmasını sağlayabilir. Sürüş tarzınıza ve ikliminize bağlı olarak yağ değişim aralığınızın farklı olabileceğini unutmayın.

Fiat&#;ınızdaki direksiyon sisteminin yıllık bakımı sadece sorunsuz bir sürüş sağlamakla kalmaz; ayrıca, tehlikeli yol koşullarında arabanızın kontrolünü korumanıza yardımcı olabilir. Direksiyon ve süspansiyon söz konusu olduğunda, küçük sorunları büyük (ve pahalı) sorunlara dönüşmeden önce yakalamak istersiniz. Bu sistemi incelemek ve gerekirse Fiat süspansiyon ve direksiyon hizmetlerini gerçekleştirmek için Fiat Yetkili Servisimizin eğitimli teknisyenlerine güvenebilirsiniz. Bunlar, rot ayarı, hidrolik direksiyon sıvısının yıkanması ve ikmalleri, bilyeli mafsal yağlaması, tekerlek yatağının değiştirilmesi ve payandanın değiştirilmesini içerebilir. Aracınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için Fiat aracınızda periyodik yıllık bakım servislerinin olması çok önemlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası