prof dr yavuz kocabey / Login • Instagram

Prof Dr Yavuz Kocabey

prof dr yavuz kocabey

Açık Adres

TEŞVİKİYE MAH. HAKKI YETEN CAD. NO: 11 İÇ KAPI NO ŞİŞLİ

İmkanlar

Wi-FiWi-Fi
Kredi KartıKredi Kartı
OtoparkOtopark
Çocuk Oyun AlanıÇocuk Oyun Alanı
İkramİkram
Doktor Bul

Doktor Bilgisi

Prof. Dr. YAVUZ KOCABEY

Hakkımda

Kırşehir’de doğan Prof. Dr. Yavuz Kocabey ilk ve orta tahsilini Kırşehir de, lise tahsilini İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde bitirdikten sonra üniversite tahsili için Ankara ya gelmiş ve Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesine başlamıştır. Üniversite eğitimi sırasında Masa tenisi ve halk oyunlarına merak duymuş ve çeşitli aktivitelere katılmıştır. Üniversite eğitimi sonunda mecburi hizmet için Adıyaman Besni devlet hastanesine başlamış olup daha sonra Ortopedi ve Travmatoloji ihtisası için Edirne de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ne başlamış bu dönem de dalgıçlığa merak sarmış ve balık adam olmuştur. Mecburi hizmetini Karadeniz’in hırçın, şirin, doğa güzelliği muhteşem olan Trabzon Of ilçesinde devlet hastanesinde yapmış olup akademisyen olmaya karar verip Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji ABD Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başlamıştır. yılında 6 aylık süre ile Kentucky Üniversitesinde (KY-ABD) daha sonra 2 yıl süre Louisville Üniversitesinde (KY-ABD) spor yaralanmaları, diz, omuz ve ayak bileği cerrahisi konusunda Fellow olarak çalışmış bu süre zarfında uluşlararası dergilerde yayınlanan birçok çalışması vardır. yılında Doçent olup aynı yıl Kocaeli Acıbadem hastanesinde çalışmaya başlamış. yılında ayak ve ayak bileği cerrahisi konusunda çalışmak için Sarasota (Mi) bulunmuştur. yılında Acıbadem Üniversitesinde profesör olmuş ve Nişantaşı’nda muayenehanesinde de hastalarına hizmet vermektedir.

daha fazla

Tedavi edilen hastalıklar

  • Ayak Ve Ayak Bileği Yaralanmaları
  • Dirsek Yaralanmaları
  • Diz Yaralanmaları
  • El Ve El Bileği Yaralanmalari
  • Kalça Yaralanmaları
  • Omuz Yaralanmaları
daha fazla

Bilinen Diller

Türkçe, İngilizce

Yüz Yüze Randevu

Online Görüşme

Klinik Bilgisi

YAVUZ KOCABEY

TEŞVİKİYE MAH. HAKKI YETEN CAD. NO: 11 İÇ KAPI NO ŞİŞLİ

Bu profilden alacağınız hizmet danışmanlık olarak değerlendirilir. Muayene yerine geçemez

Online Konsültasyon.

Evinden ayrılmadan doktoruna ulaş, görüntülü görüşerek muayene ol.

Online Konsültasyon.

Yüz Yüze Randevu

Online Görüşme

Klinik Bilgisi

YAVUZ KOCABEY

TEŞVİKİYE MAH. HAKKI YETEN CAD. NO: 11 İÇ KAPI NO ŞİŞLİ

Online Konsültasyon.

Evinden ayrılmadan doktoruna ulaş, görüntülü görüşerek muayene ol.

Online Konsültasyon.

Literatüre girmesi yakın: Diz ön çapraz bağ rekonstrüktif ameliyatına Türk dokunuşu

Türk Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD) İstanbul Şubesi Başkanı – Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Kocabey, sporcularda görülen ön çapraz bağ yırtığı için ezber bozan bir ameliyat tekniği geliştirdi. “Ön Çapraz Bağ Rekonstrüksiyon ameliyatı” dünyada farklı tekniklerle gerçekleştiriliyor. Kocabey’in geliştirdiği “Press Fit” tekniği de bunlardan biri.

Prof. Dr. Yavuz Kocabey

ULUSLARARASI KONGREDE SUNULDU

Press fit tekniğini ilk kez 11 hafta önce uyguladıklarına ve bugüne dek 7 hastayı bu teknikle ameliyat ettiklerine dikkat çeken Kocabey, “29 Eylül-1 Ekim ’de Kıbrıs’ta gerçekleşen uluslararası katılımlı kemik eklem kongresinde tekniğin detaylarını sözel bildiri olarak sunduk. Şimdiki hedefimiz bu tekniği uluslararası literatüre kazandırmak. Bugüne dek 3 farklı merkezde meslektaşlarımla girdiğim ameliyatlarda geliştirdiğim tekniği kendileriyle de paylaştım. Bundan sonra onlar da bu ameliyatı yapabilecekler” dedi.

KİMLERE YAPILMALI?

Peki bu ameliyat hangi soruna yönelik olarak gerçekleştiriliyor? Ön çapraz bağ kopmasında dizde kayma meydana gelmesi diz içindeki diğer dokulara (menisküs yırtılması, kıkırdak kırılması) zarar veriyor ve sonuçta dizlerde kireçlenme meydana geliyor. Bu nedenle ön çapraz bağ rekonstrüksiyon ameliyatının dizinde rahatsızlık hisseden, dizine güvenmeyip sorun olduğunu düşünen, spor yapan ve aktif yaşam süren kişilere yapılması gerekiyor.

EN İDEAL YÖNTEM ARAYIŞI

Geliştirdiği tekniği anlatan Prof. Dr. Yavuz Kocabey, “Daha önce uygulananlar arasında bilinen en kuvvetli teknik, kemik-patelar tendon - kemik grefti kullanılarak yapılandır. Ancak bu teknikte diz kapak kemiğinden, kemik parça alındığı için diz önü ağrısı ve kireçlenme meydana gelir” diyor ve devam ediyor; “Çok sık dile getirilen bu şikayet, tekniğin cazibesini yitirmesine neden olunca vücudun farklı bölgelerinden greft alınmaya başlandı. Ancak bu alternatif yöntemler ‘patellar tendon grefti’ kadar başarılı sonuç vermedi. Böylece sporcular ve aktivite düzeyi yüksek hastalar ile revizyon hastaları için uygulaması azalmış olsa da patellar tendon kullanımı devam etti. Buna rağmen bilimsel araştırmalar yaparak en ideal yöntemi bulma çabamızdan hiç vazgeçmedik ve daha önceki ameliyat tecrübelerimiz ışığında ‘patellaya zarar vermeden ne yapabiliriz’ sorusuna bir kere daha odaklandık” diyor.

AĞRI AZALIYOR, MALİYET DÜŞÜYOR

Yeni tekniğin diğerinden farkını sorduğumuz Kocabey, “Geliştirdiğimiz tekniği patellar tendon hazırlarken, patelladan kemik almadan ve kaval kemiği içine sıkıştırıcı vida atmaya gerek kalmadan uyguluyoruz. (kemik kemiğe press fit) Başka bir ifadeyle aynı grefti kullanmamıza rağmen kapak kemiğinden kemik parça almıyoruz. Böylece hem ameliyat sonucunda patella kemiği hasarlanmadığı için diz önü ağrısının ve kemik hasarlanmasının önüne geçiyoruz hem de ameliyat sırasında daha az implant kullarak daha ucuz maliyetin önünü açmış oluyoruz. Bunların dışında meslektaşlarımızla yaptığımız ameliyatlarda hastalarımızın dizlerinde daha az şişlik ve daha az ağrı gözlemledik” diyor.

HASTA NE ZAMAN İYİLEŞİR?

Ameliyattan sonra hastaların hastanede kalış sürelerinin gün civarında olduğu belirtiliyor. Kocabey, hastaların bir gün sonra ayağa kaldırılarak yürütüldüğünü ve en geç birinci hafta sonunda dizlerini 90 dereceye kadar bükebildiklerini söylüyor.

ORTAK AMELİYATLAR

“Press Fit” adlı tekniği, farklı merkezlerdeki ortopedik cerrahlarla bilimsel yönünü istişare ederek daha da iyi hale getirme amacında olduğunu söyleyen Kocabey, geliştirdiği yöntemi geçtiğimiz hafta, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde bu hastanenin öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Ertürk ve spor cerrahisi konusunda tecrübeli bir isim olan Prof. Dr. Mahir Mahiroğulları’yla birlikte 2 hastaya daha uyguladıklarına ve hastaların ameliyatlarının oldukça başarılı geçtiğine dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Yavuz Kocabey

Prof. Dr. Yavuz KOCABEY, Kırşehir'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur. 

Mecburi hizmetini Trabzon Of Devlet Hastanesi'nde tamamlamış daha sonra akademisyen olmaya karar vererek Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatolohi Ana Bilim Dalı'nda Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başlamıştır. Yılında 6 aylık süre ile Kentucky Üniversitesinde (KY-ABD) daha sonra 2 yıl süre Louisville Üniversitesinde (KY-ABD)  spor yaralanmaları, diz, omuz ve ayak bileği cerrahisi konusunda Fellow olarak çalışmış bu süre zarfında uluşlararası dergilerde yayınlanan bir çok çalışması bulunmaktadır. Yılında ''Doçent Doktor'' unvanı almış ve aynı yıl Kocaeli Acıbadem Hastanesi'nde çalışmaya başlamış. yılında ayak ve ayak bileği cerrahisi konusunda çalışmak için Sarasota (Mi) bulunmuştur. yılında Acıbadem Üniversitesi'nde ''Profesör Doktor'' unvanını almıştır. 

Prof. Dr. Yavuz KOCABEY, mesleki çalışmalarına İstanbul - Nişantaşı’nda muayenehanesi'nde devam etmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası