gaziantep hızlı tren son durum / Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattı 'te Tamamlanacak

Gaziantep Hızlı Tren Son Durum

gaziantep hızlı tren son durum

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir kaynağı değiştir]

Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hizli Tren hatti te Tamamlanacak

Bir dizi toplantı ve incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hızlı tren müjdesi verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük ile Toprakkale &#; Bahçe İstasyonları arası tünel yapım şantiyesi çalışmalarını inceleyen Bakan Karaismailoğlu,  hızlı tren hattını &#;te Osmaniye&#;nin hizmetine sunacaklarını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmaniye’de bir dizi inceleme ve toplantı düzenledi. Bakan Karaismailoğlu, Kadirli-Osmaniye yol şantiyesi ve TCDD Toprakkale &#; Bahçe İstasyonları arası tünel yapım şantiyesi çalışmalarını inceledi. Ulaştırma yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “Ülkemizi, Avrupa&#;nın 6&#;ncı, dünyanın da 8&#;inci yüksek hızlı tren işletmecisi yaptık. Toplam demiryolu ağımızı 13 bin 22 kilometreye çıkardık.&#; ifadelerini kullandı.

&#;HIZLI TREN HATTIMIZI &#;TE OSMANİYE&#;NİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ&#;

Osmaniye’de demiryolu yatırımlarına hız verdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Osmaniye&#;de demiryolları yatırımlarına da hız verdik. Mevcut konvansiyonel hatlarımızı yeniledik. Osmaniye&#;de, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projemiz devam ediyor. Hızlı tren hattımızı &#;te Osmaniye&#;nin hizmetine sunacağız.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu daha sonra TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ile Toprakkale &#; Bahçe İstasyonları Arası Tünel Yapım Şantiyesinde incelemelerde bulundu. Hızlı tren için Osmaniyelilere müjde veren Bakan Karaismailoğlu, Asya ile Avrupa arasında, Çin&#;den Londra&#;ya kadar giden Demir İpek Yolu&#;nun Orta Koridor&#;unda yer alan Türkiye&#;nin, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

“ÜLKEMİZİ YENİDEN DEMİR AĞLAR İLE ÖRÜYORUZ”

Demiryollarının bu ülkenin ve bu toprakların ekonomik ve sosyal hayatının ötesinde tarihî ve stratejik öneme sahip olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Asya ile Avrupa arasında, Çin’den Londra’ya kadar giden Demir İpek Yolu&#;nun Orta Koridoru’nda yer alan ülkemiz, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında bir merkezdir. Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin demiryollarının gelişmesi için yaptığımız yatırım herkesin takdirini kazanıyor. Ülkemizi yeniden demir ağlar ile örüyoruz. yılında kilometre olan demiryolu uzunluğumuzu,13 bin 50 kilometreye çıkardık. Toplam, 4 bin kilometrelik demiryolu inşasına devam ediyoruz. Ayrıca ülke genelinde, toplam kilometrelik demiryolu hattında yapım, ihale ve etüt-proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Türkiye’nin yıllardır süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdük. Ülkemizi; Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Filyos Limanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev ulaştırma projelerini başarıyla tamamladık ve hizmete açtık.” dedi.

OSMANİYE&#;YE 3 MİLYAR MİLYON TL YATIRIM

Dev projeleri milletimizin hizmetine sunarken illerimizdeki altyapı çalışmalarına da hız verdik diyen Bakan Karaismailoğlu, “Hükûmetlerimiz döneminde Osmaniye’nin ulaşım ve iletişim yatırımları için 3 milyar milyon liraya yakın yatırım gerçekleştirdik. yılları arasında Osmaniye’de toplam 2 milyar liralık demiryolu yatırım gerçekleştirdik. Osmaniye’de hükümetlerimiz döneminde; Yenice-Fevzipaşa-Narlı Hattı Taşoluk-Fevzipaşa-Beyoğlu arasında 55 kilometrelik demiryolunu yeniledik. Ayrıca İskenderun-Toprakkale Hattı&#;nda 46 kilometrelik demiryolunun yenilemesini yaptık. Çukurova Bölgesi ve İskenderun Körfezi’ndeki Sanayi Tesislerine, Yumurtalık Serbest Bölgesi Sanayi Merkezlerine ve limanlara demiryolu iltisak hattı bağlantısının etüt çalışmalarını tamamladık. Sizlerin de bildiği üzere, Osmaniye il sınırları içerisinde 74 kilometrelik demiryolu ağımız mevcut.” ifadelerini kullandı.

HIZLI TREN HATTI &#;TE TAMAMLANACAK

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi hakkında bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan saatte kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hat olarak planladık. Bu büyük projedeki çalışmalar, 6 kesim hâlinde devam ediyor. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta kilometre. Projenin tamamlanması ile bu mesafe kilometreye, iki hat arasındaki ulaşım süresi de 6 saat 23 dakikadan, 2 saat 15 dakikaya inecek. Hattın tamamlanmasıyla birlikte ayrıca Adana-Osmaniye seyahat süresi ise 80 dakikadan 40 dakikaya düşecek. Bu büyük projenin Toprakkale-Bahçe bölümü 58 kilometre olacak. Bu hat üzerinde; 16 bin metrelik 32 adet tünel, metrelik 6 adet köprü ve viyadük ile birlikte, 30 adet alt ve üst geçit yer alıyor. Güzergâhta,13 kilometrelik tünelli kesimin altyapı çalışmalarında yüzde 56’lık bir fiziki ilerleme sağladık. Kalan 45 kilometrelik güzergahın altyapısı ile hattın tamamının üstyapı ve Elektrik-Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon yapım işleri de Altyapılar Genel Müdürlüğümüz tarafından tamamlanacaktır. Hattımızı yılında tamamlayıp halkımız hizmetine açmayı planlıyoruz. Hızlı tren hattımız lojistik olarak en önemli hatlarımızdan biri olacaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak kara, hava, demir ve deniz yolu hatlarımızda birbirlerini tamamlayan multimodel bir sistemi benimsiyoruz. Tüm ulaşım modlarında olduğu gibi demiryolu yatırım ve hedeflerimizde de önümüzdeki dönemin yol haritalarını belirledik. Ulaştırma ve Lojistik Ana Planımıza göre demiryollarındaki; yolcu taşımacılığı payını, %1’den, yüzde 6,20’ye çıkaracağız. Yük taşımacılığı payını yüzde 5’den, yüzde 22’ye; hızlı tren bağlantısına sahip olan il sayımızı, 8’den 52’ye yükselteceğiz. Yıllık yolcu taşımacılığını 19,5 milyondan, milyona çıkaracağız. Yıllık yük taşımacılığı, 55 milyon tondan, milyon tona ulaşacak. Emniyetli, hızlı, verimli ve etkin bir demiryolu altyapısını oluşturacağız. Demiryollarında, toplam enerji ihtiyacının yüzde 35&#;inin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağız.”

Günceleme: 12/08/

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası