dhmi giyim yardımı / DHMİ’de Giyim Yardımı Komisyonu ilk toplantısını yaptı

Dhmi Giyim Yardımı

dhmi giyim yardımı

'Türkiye yüzyılında giyim yardımı alan bir Bakan'

DUVAR- Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında kamu personelinin maaş promosyonlarıyla ilgili iddiaları yazdı. Personele verilmesi gereken promosyon ücretlerinin Erdoğan'ın katılacağı etkinlik için harcandığı, teknik personele verilmesi gereken giyim yardımının tüm personele dağıtıldığı hatta giyim yardımından bir bakanın yararlandığı iddialarını köşesine taşıyan Zeyrek, "Türkiye yüzyılında giyim yardımı alan bir Bakan! Ne ala!" diye yazdı. 

Deniz Zeyrek'in "Bakan giyim yardımı aldı mı?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"İddiaya göre Bakanlık, 29 Mayıs 2022 günü İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak millet bahçesine ağaç dikim töreni için taşıdığı personelin masraflarının bir bölümünü, kendi personeli için bankadan aldığı promosyon ücretinden karşılamış. Yani çalışanları hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı alkışlayacakların bulunduğu 'coşku alanı'nı doldurmak için konu mankeni yapmış, hem bu işlemle ilgili masrafları, onların alacağı promosyon ücretinden kesmiş."

İddiaya göre bakanlık bununla da sınırlı kalmamış, personele verilmesi gereken giyim yardımının bir kısmını da aynı etkinliğin masraflarını gidermek için kullanmış.

Biz geçen cuma günü bu iddiayı televizyonda gündeme getirince, işi bilenlerden bilgi yağdı.

Örneğin adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağım, giyim yardımının sadece teknik personele, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi olarak (sadece ayni) verilebileceğine dikkat çekti. Buna karşın bakanlık sendikayla anlaşıp nakit yüklü alışveriş kartı olarak bütün personele dağıtıyormuş. Meseleyi biraz araştırınca yeni detaylar da öğrendim:

– Sendika ve Bakanlık 2022'de bu yardımın yaklaşık 7500 TL olması yönünde anlaşmış. Ancak yardımlar 4 bin 250 TL olarak dağıtılmış. Bir bakanlık çalışanı, memurlar.net sitesine şöyle yazmış: 'Aradaki Fark da İstanbul'a Park açılışına gidenlerin yol masrafına verildi. Haberiniz olsun!'

– Yardımdan 'yararlanacaklar' listesinde teknik personel dışında kimler var biliyor musunuz? Bakan, Bakan Yardımcısı, Genel Müdürler, başkanlar, Bakan müşavirleri, daire başkanları ve (bu tür usulsüzlükleri denetlemesi gereken) Bakanlık müfettişleri…

Türkiye yüzyılında giyim yardımı alan bir Bakan! Ne ala!

– Ulaştırma-Sen'e göre DHMİ personeli giyim yardımını maaşla birlikte nakit olarak almış. Ancak ÇŞİDB bu iş için 31 Mayıs'ta ihale açmış. İhalede tek teklif 54.841.430 TL olmuş (Onu da Adana'da kurulu Örtimur İş Güvenliği isimli şirket vermiş. Aynı şirket önceki dönem de ihaleyi almış). Yaklaşık maliyet ise 70 milyon lira olarak belirlenmiş. İşte bu şirket personele kıyafet yerine 4 bin 250 TL yüklü bir 'değişim kartı' dağıtmış. Personel de bu kartta yer alan firmalardan kıyafet alabiliyormuş.

İnternet forumlarına bakarken, bu kartı nakit parayla değiştirmek isteyenlere rastladım. Taşrada çalışan bazı bakanlık personeli ise şu şikayetleri dile getirmiş:

'Bizim burada bu mağazalar yok. Parayı harcamak için çevre illere gitmemiz gerekiyor.'

'O markalarda herhalde 2 ayakkabı alırsak biter bu para. Maşallah hepsi sosyete işi.'

'Listede tesettürle alakalı bir firma yok.'

★★★

Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Hangisine yanalım:

– Bakan'ın, yardımcılarının giyim yardımı alanlar listesinde olmasına mı?

– Kamu görevlilerinin internette değişim kartlarını nakde çevirme gayretine mi?

– Sadece teknik personele ve ayni verilmesi gereken yardımın, önüne gelene verilmesine mi?

– Bu işin ihaleyle 'değişim kartı' adı altında yapılmasına mı?

– Zorla Erdoğan'ı alkışlamaya götürülen personelin o işteki masraflarının o personelin giyim yardımından ve promosyon ödemesinden kesilmesine mi?

Sahi Türkiye Yüzyılı böyle bir yüzyıl mı olacak?" (YAZININ TAMAMI) 

Ulaştırma Hizmet kolunda çalışanlara memurlara müjde!

1. Marmaray tüp tünelinde fiilen çalışan kamu görevlilerine her gün için 9 tl ilave ücret ödenecek

2. Yüksek hızlı trende görev yapan makinistlere 120 Tl tutarında ilave ücret ödenecek

3. TCDD Genel Müdürlüğü,TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü ,TÜRASAS Genel Müdürlüğünde akşam saat 20.00 ile sabah 06.00 arasında fiilen çalışan personele her gün için 20 TL her ay ongün için ödeme yapılacak

4. TC Devlet demiryolları işletmesi Genel Müdürlüğü ,TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü TÜRASAS Genel Müdürlüğünden katener hattının geçtiği işyerlerinde fiilen çalışanlara 85 TL Tazminat ödemesi geldi.

5. T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Ortaklığı ile işletilen banliyö ve metro hatlarından anılan Genel Müdürlüklerin ilgili belediye sınırları dahilinde görev yapan personelin kendisi ile birlikte Eşi ve Çocukları da Belediye çalışanları gibi yararlandırılır.

6. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A. Ş. Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Genel Müdürlüğünde çalışan kamu görevlilerinin kendisi ve eşi ile yirmi beş yaşından küçük çocukları için demiryollarında yılda 4 kez gidiş-dönüş olarak ücretsiz seyahat hakkı verilecek.

7. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Ortaklığı ile işletilen banliyö ve metro hatlarından anılan Genel Müdürlüklerin ilgili belediye sınırları dahilinde görev yapan personelin kendisi ile birlikte Eşi ve Çocukları da Belediye çalışanları gibi yararlandırılır.

8.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bölge müdürlüklerinin kadrolarında bulunup Denetim görevi yapan memurların, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 20 puan ilave edilecek.

9. Koruyucu Giyim Yardımı Verilmesi kararlaştırıldı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Taşra Teşkilatı, TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü, DHMİ Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün şantiye, fabrika, atölye, laboratuvar, kataner hat kesiminin geçtiği yerler, tersane, yer altı veya açık arazi şartlarında görev yapan personeline, hizmetin gereği olarak görev esnasında düzenli olarak giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi ayni olarak verilir. Giyim malzemesinin standartları ile hangi personele ne kadar süreyle verileceği ve nasıl muhafaza edileceği hususları ile bu malzemelerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar kurumlar ve bu hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belirlenecek

2813

 

MEMURLARA YAPILACAK GÄ°YECEK YARDIMI

YÖNETMELİĞİ

 

 

Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi       : 14/9/1991         No     : 91/2268

Dayandığı Kanunun Tarihi                      : 14/7/1965         No     : 657

Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi  : 9/10/1991         No     : 21016

Yayımlandığı Düsturun Tertibi               : 5                          Cildi : 31

 

 Â²

3/5/2019 tarihli ve 30763 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2/5/2019 tarihli ve 1026 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca bu Yönetmelik Cumhurbaşkanlığı Yönetmeliği bölümüne eklenmiştir.

²

 

I. BÖLÜM

Genel Hükümler

 

Madde 1 – 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 211 inci maddesi gereğince verilmesi öngörülen giyecek yardımı ile ilgili hususlarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Madde 2 – Bu Yönetmelik hükümleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personel ile bu Kanunun ek geçici 21 inci maddesinde belirtilen personel ve diğer kanunlarda giyecek yardımı konusunda 657 sayılı Kanuna göre işlem yapılacağına ilişkin hüküm bulunan personel hakkında uygulanır.

 

II. BÖLÜM

Giyecek Yardımından Yararlanacak Olanlar

 

Madde 3 – 2 nci maddede belirtilen personelden giyecek eşyası verilecek olanlar, kadro unvanları ve hizmet sınıfları itibariyle ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilmiştir. Bu cetvellerde yer almayanlar her ne suretle olursa olsun bu yardımdan yararlandırılmazlar.

Giyecek yardımından yararlanılacak bir göreve aday memur olarak atananlar, bu yardımdan memurlar gibi yararlanırlar.

 

III. BÖLÜM

Giyecek Yardımından Yararlanma Şekli

 

Madde 4 – Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz. Ayrıca, bu yardım için memura fatura karşılığı bir ödeme yapılamaz.

Giyim eşyası standart beden ölçülerine göre yaptırılır. Gerektiğinde beden ölçüsüne göre kurumca diktirilir.

(Değişik üçüncü fıkra: 28/2/2008-2008/13349 K.) Ancak, Emniyet Hizmetleri Sınıfında sivil olarak görev yapanlara giyecek yardımı bedeli ve aynı sınıfta resmi kıyafet taşıyanlara dikiş bedeli, ilgili kurumun teklifi üzerine Maliye Bakanlığınca tespit edilerek nakden ödenir.(1)

________________________________

(1) 1/7/2021 tarihli ve 31528 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4210 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesiyle bu fıkrada yer alan “taşıyanlarla çarşı ve mahalle bekçilerine” ibaresi “taşıyanlara” şeklinde değiştirilmiştir.


2814

 

(Ek dördüncü fıkra: 28/2/2008-2008/13349 K.) Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı personeline ayni veya nakdi olarak giyecek yardımı yapılır. Nakdi olarak verilecek giyecek yardımı bedeli ile ayni olarak verilecek giyim eşyasının tespitinde, bu Yönetmelik çerçevesinde belirlenen kullanım süreleri ve fiyatlar esas alınır. Ayni olarak verilecek giyim eşyasının cinsi, rengi ve biçimi ise Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından tespit edilir.

Verilecek giyecek eşyasının rengi ve biçimi ilgili kurumca tespit edilir.

Madde 5 – Giyim ve kullanma süresi bakımından beraberliği sağlamak amacıyla;

a) Kışlık kıyafete ait giyecek eşyaları Eylül-Ekim aylarında,

b) Yazlık kıyafete ait giyecek eşyaları Nisan-Mayıs aylarında,

c) Mevsimle ilgili olmayan giyecek eşyaları ise Nisan-Mayıs aylarında,

verilir.

Göreve ilk başlayışta yukarıda belirtilen aylar beklenmeden giyim eşyası verilir. Ancak, giyim eşyasının verildiği tarih ile bu tip eşyaların genel olarak verilmesi gereken tarih arasında kalan süre, o eşya için tespit edilen kullanma süresinin 1/4'ünden az ise, ilk giyim eşyası verilmez.

Herhangi bir nedenle bir dönem için verilmeyen giyim eşyası sonraki döneme ait giyecek yardımı ile birlikte de verilemez.

Madde 6 – Giyim eşyalarının kullanma süreleri ekli cetvellerde gösterilmiştir. Bu süre eşyanın verildiği tarih esas alınmak suretiyle hesaplanır.

Bir giyim eşyası için belirlenen kullanma süresi dolmadan yeni giyim eşyası verilemez. Ancak giyim eşyası görev nedeniyle kullanılamaz hale gelir ve bu durum bir tutanakla tespit edilirse, yetkili kurum amirinin onayı alınmak suretiyle genel veriliş zamanı beklenmeksizin yenisi verilebilir. Bu takdirde 5 inci maddenin ikinci fıkrası gereğince işlem yapılır.

Sık sık temizlenmesi gereken giyim eşyası (beyaz önlük v.b.) o eşya için belirtilen kullanma süresinin iki katı zamanda kullanılmak üzere iki adet verilir.

Madde 7 – Emeklilik, ölüm, istifa, sicilen emekli, memuriyetten ihraç v.s. gibi bir nedenle görevinden ayrılanlar veya çıkarılanlar veya bu Yönetmelik uyarınca giyim eşyası verilmesi gerekmeyen bir göreve nakledilenlerden, giyim eşyaları veya bedelleri geri alınmaz.

Ancak, giyim eşyası aldıktan sonra aynı kurumda görev değişikliği sebebiyle yeni giyim eşyaları verilmesi gerekli olanlara kullanma süreleri sona erinceye kadar önceden almış bulundukları aynı cins giyim eşyaları mükerreren verilmez.

Madde 8 – Giyecek yardımından yararlanan bir memurun, aynı görevi yapmak üzere bu Yönetmeliğin uygulandığı başka bir kuruma geçmesi ve orada aynı eşyayı kullanmasının mümkün olması halinde, o kişiye verilmiş eşyaların neler olduğu ve veriliş tarihi, ayrıldığı kurumca gittiği kuruma bildirilir. Verilmiş olan giyim eşyalarından her birinin kullanma süresi doluncaya kadar yeni kurumca ilgiliye o cins eşya verilmez.

 


2815

 

IV. BÖLÜM

Giyecek Yardımının Verilmesinde Uyulacak Esaslar

 

Madde 9 –(Değişik: 10/2/2011-2011/1437 K.)

Kurumlar tarafından giyim eşyalarının verilmesinde ekli cetveller esas alınarak personelin kadro unvanı, sınıfı, sayısı ve hizmet yerlerine göre dağıtım listeleri düzenlenir. Giyecek yardımı harcama yetkililerince onaylanan bu listelere göre yapılır.

Madde 10 – Kurum tarafından temin edilen giyim eşyaları bu amaçla tutulacak bir zimmet defterine kaydedildikten sonra örneği ekli "Giyim Eşyası Teslim Tutanağı"nda gösterilerek ilgililere zimmet karşılığı verilir. Teslim tutanağı, personelin özlük dosyasında saklanır. Giyim eşyası, kullanma süresinin sonuna kadar alanın zimmetinde kalır. Kullanma süresi sona erdiği veya 6 ncı madde gereğince yenisi verildiği takdirde eskisi zimmetten düşülür.

Personelin zimmetinde bulunmasına gerek olmayan, belirli zaman ve hallerde kullanılacak giyim eşyaları 9 uncu maddede belirtilen mercilerin uygun görüşü üzerine demirbaş olarak alınır. Bu giyim eşyaları ayniyat sorumluları tarafından muhafaza edilir ve gerektiğinde yalnız o işin görüldüğü sırada giyilmek ve geri toplatılmak üzere kullanacaklara verilir.

Madde 11 – Kurum ve kuruluşlar, verilecek giyim eşyalarını Maliye ve Gümrük Bakanlığınca belirlenecek standart fiyatları gözönünde bulundurmak suretiyle tabi oldukları ihale mevzuatına göre karşılarlar.

 

V. BÖLÜM

Çeşitli Hükümler

 

Madde 12 – a) Bu Yönetmelik kapsamında yer alan kurum ve kuruluşlar giyecek yardımı konusunda ayrı bir yönetmelik çıkaramazlar. Sözleşmeli olarak çalışan personel bu Yönetmelik hükümlerinden yararlanamaz.

b) Üst yönetim, bölge müdürü, il müdürü, şube müdürü ve müdür unvanlı diğer görevlilerle bunların yardımcılarına kariyerleri (teknik, sağlık vb.) dikkate alınmak suretiyle hiç bir şekilde giyecek yardımı yapılmaz.

Madde 13 – a) Giyim eşyaları verildiği maksada uygun olarak ve görev yapılırken kullanılır. Verilen giyim eşyasının iyi kullanılması zorunludur. Bu eşyanın tamiri ve bakımı kullanana aittir.

b) Kendisine teslim edilmiş bulunan giyim eşyasını satanlar ile kullanmadıkları tespit edilenler hakkında ilgili mevzuat gereğince disiplin cezası uygulanır. Ayrıca bu eşyaların bedeli kendilerinden alınır.

Madde 14 – Bu Yönetmelik hükümlerinin uygulamasıyla ilgili hususlarda Maliye ve Gümrük Bakanlığı Devlet bütçe uzmanları ile Devlet Personel Başkanlığı Devlet Personel uzmanları kapsama dahil kurumlarda gerektiğinde, her türlü incelemeleri yapmaya ve evrakı tetkik etmeye yetkilidir.

Tetkik, inceleme ve denetleme sonucunda bu Yönetmeliğe aykırı uygulama yapılmasına sebep olduğu tespit edilenlerden usulsüz verilen giyim eşyalarının bedeli tahsil edilir ve haklarında ilgili mevzuat gereğince disiplin hükümleri uygulanır.


 

2816

 

Madde 15 – 31/10/1972 tarihli ve 7/5314 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği ve bu Yönetmeliğin ek ve değişiklikleri ile diğer Yönetmelik ve Kararnamelerin bu Yönetmeliğe aykırı hükümleri yürürlükten kaldırılmıştır.

Ek Madde 1 – (Ek: 7/5/2010-2010/508 K.)(1)(2)(3)(4)

Bu Yönetmeliğe ekli (I) sayılı Cetvelin (…)(1) (17), (18), (19), (20), (21), (22), (23) ve (24) numaralı sıraları ile (II) sayılı Cetvelin Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfına ait bölümün (3) ve (4) numaralı sıraları hariç olmak üzere, personele verilmesi öngörülen giyecek yardımlarının bedeli, 11 inci madde uyarınca belirlenen fiyatlar esas alınmak suretiyle nakden ödenir. Emniyet Hizmetleri Sınıfı ile Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığında görev yapan personel için bu madde hükümleri uygulanmaz. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığınca belirlenir.

Geçici Madde – Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçecek bir yıl içerisinde doğabilecek tereddütleri gidermeye Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Maliye ve Gümrük Bakanlığı yetkilidir.

Geçici  Madde 1 – (Ek: 7/5/2010-2010/508 K.)

Ek 1 inci madde uyarınca nakden ödenecek giyecek yardımının belirlenmesinde kullanma süresi devam eden giyim eşyaları hakkında dikkate alınmaz.

Madde 16 – Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik hükümleri 1/1/1992 tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 17 – Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.(5)

 

 

 

 

 

 

–––––––––––––––––––––

(1)  15/9/2014 tarihli ve 2014/6799 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki YönetmeliÄŸin 1 inci maddesiyle, bu maddenin birinci fıkrasında yer alan “(16),” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

(2)  8/2/2016 tarihli ve 2016/8542 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki YönetmeliÄŸin 1 inci maddesiyle, bu maddede yer alan “(19) ve (20)” ibaresi “(19), (20) ve (21)” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

(3)  6/6/2016 tarihli ve 2016/8888 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki YönetmeliÄŸin 1 inci maddesiyle, bu maddenin birinci fıkrasında yer alan “(20) ve (21)” ibaresi “(20), (21), (22) ve (23)” ÅŸeklinde ve “(3) numaralı sırası hariç” ibaresi “(3) ve (4) numaralı sıraları hariç” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

(4)  5/2/2018 tarihli ve 2018/11334 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki YönetmeliÄŸin 1 inci maddesiyle, bu maddenin birinci fırkasında yer alan “(22) ve (23)” ibaresi  â€œ(22), (23) ve (24)” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

(5)  3/5/2019 tarihli ve 30763 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1026 sayılı CumhurbaÅŸkanı Kararının 3 üncü maddesiyle bu fıkrada yer alan “Bakanlar Kurulu” ibaresi “CumhurbaÅŸkanı” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.


2817

 

I SAYILI CETVEL

 

KADRO UNVANLARI ESAS ALINARAK

GÄ°YECEK YARDIMI YAPILACAK PERSONEL

 

Verilecek Giyim Eşyasının

 

Sıra

No.

Kadro Unvanı

Cinsi

Miktarı

Kullanma Süresi

NiteliÄŸi

 

1

Ambar Memuru (Açıkta çalışan)

İş önlüğü

1 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

 

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

 

2

Ambar Memuru (SoÄŸuk hava deposu, buzhane, buz fb., kombina vb.)

İş Önlüğü

2 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

 

Kazak

1 Adet

2 Yıl

Yün

 

Lastik çizme

1 Çift

2 Yıl

 

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

 

3

Ayniyat Memuru

İş önlüğü

1 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

 

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

 

4

Rasat Kontrol Memuru-Rasatçı

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba) (*)

1 Adet

2 Yıl

(*) Bunlardan biri verilir.

 

MeÅŸin ceket (*)

1 Adet

3 Yıl

 

Lastik çizme veya bot

1 Çift

2 Yıl

Bunlardan biri verilir.

 

5

Şoför

Takım elbise veya tayyör

1 Takım

1 Yıl

Yünlü Kumaştan

 

Tulum

1 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

 

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

 

Atkı veya kaşkol

1 Adet

3 Yıl

Bunlardan biri verilir.

 

Eldiven

1 Çift

1 Yıl

Yün

 

6

Ä°cra Memuru

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

 

7

Ambar Memuru (Kapalı yerde çalışan), Ayniyat Memuru (Kapalı yerde çalışan), Daktilograf, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Haberleşme Memuru, Kütüphaneci, Arşivci, Evrak Memuru, Santral Memuru, Usta Öğretici, Gişe Memuru, Zabıt Katibi (Mahkeme), Programcı, Çözümleyici, Programcı Yardımcısı, Çözümleyici Yardımcısı.

İş Önlüğü

1 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

 

8

Matbaacı, Ciltci

İş Önlüğü

1 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

 

Tulum

1 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

 

9

HemÅŸire

Hemşire Forması

2 Adet

1 Yıl

Terlen KumaÅŸtan

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

Kep

2 Adet

1 Yıl

Patiskadan

Çorap

2 Adet

1 Yıl

Naylondan

10

Ebe

Ebe Forması

2 Adet

1 Yıl

Terlen KumaÅŸtan

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

Kep

2 Adet

1 Yıl

Patiskadan

Çorap

2 Adet

1 Yıl

Naylondan

Önlük

1 Adet

1 Yıl

Plastik, deri vb.


2818

 

Verilecek Giyim Eşyasının

Sıra

No.

Kadro Unvanı

Cinsi

Miktarı

Kullanma Süresi

NiteliÄŸi

11

HemÅŸire, Ebe (Gezici)

Hemşire veya Ebe Forması

2 Adet

1 Yıl

Terlen KumaÅŸtan

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

Kep

2 Adet

1 Yıl

Patiskadan

Çorap

2 Adet

1 Yıl

Naylondan

Manto

1 Adet

3 Yıl

Yünlü Kumaştan

Önlük

1 Adet

1 Yıl

 

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

12

Sağlık Memuru (Gezici)

İş Gömleği

2 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

Palto veya Manto

1 Adet

3 Yıl

Yünlü Kumaştan

İş Önlüğü

2 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

13

Veteriner-Hayvan Sağlık Memuru

İş Gömleği

2 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

Veteriner Sağlık Teknisyeni (Laboratuvarda çalışan)

Laboratuvar Kıyafeti

2 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

14

Veteriner-Hayvan Sağlık Memuru

İş Gömleği

2 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

Veteriner Sağlık Teknisyeni (Hayvanlarla direkt temas eden)

Lastik Çizme veya Bot

1 Çift

2 Yıl

Bunlardan biri verilir.

 

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

15

Uzman Tabip, Tabip (Fiilen Tabiplik Yapanlar ile Akademik Unvanlılar), Eczacı, Sağlık Memuru

İş Önlüğü

2 Adet

1 Yıl

Keten KumaÅŸtan

16

(Değişik: 15/9/2014-2014/6799) Müftü, Müftü Yardımcısı, Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım

Cüppe

1 Adet

2 Yıl

 

Sarık veya başörtüsü

1 Adet

2 Yıl

 

17

(Değişik: 15/9/2014-2014/6799) Avukat, Hakim, Savcı, Hukuk Müşaviri (Avukatlık ruhsatına sahip)

Cüppe

1 Adet

2 Yıl

 

18

Bekçi (Üniformalı)

 

 

 

 

a) Açık yerde çalışan

Takım Elbise veya Tayyör

1 Takım

1 Yıl

Yünlü Kumaştan

Palto veya Manto

1 Adet

3 Yıl

 

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

Bot veya Fotin

1 Çift

1 Yıl

Bunlardan biri verilir.

Şapka

1 Adet

2 Yıl

 

Eldiven

1 Çift

1 Yıl

 

Gömlek

4 Adet

1 Yıl

2 Yazlık, 2 Kışlık verilir.

Kravat

1 Adet

1 Yıl

 

b) Kapalı Yerde Çalışan

Takım Elbise veya Tayyör

1 Takım

1 Yıl

Yünlü Kumaştan

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

Gömlek

4 Adet

1 Yıl

2 Yazlık, 2 Kışlık verilir.

Kravat

1 Adet

1 Yıl

 

Şapka

1 Adet

2 Yıl

 


2818-1

 

Verilecek Giyim Eşyasının

Sıra

No.

Kadro Unvanı

Cinsi

Miktarı

Kullanma Süresi

NiteliÄŸi

19

(DeÄŸiÅŸik:RG-20/12/2018-30631-C.K.-483/1 md.)  Resmi Kıyafet Taşıyan Personel (Ä°tfaiye, Zabıta, Bando, Orkestra Personeli ile Ä°nfaz ve Koruma Memuru, (… )(1) (…)(2) Gemi Adamı, Koruma ve Güvenlik Görevlisi (…)(2) v.b.)

 

 

 

 

a)Açık Yerde Çalışan

Takım Elbise veya Tayyör veya Pantolon ve Mont

1 Takım

2 Yıl

Yünlü Kumaştan

 

Ayakkabı veya Bot

2 Çift

1 Yıl

 

Gömlek veya kazak veya tişört (uzun veya kısa kol)

4 Adet

1 Yıl

2 Yazlık, 2 Kışlık verilir.

Kravat

1 Adet

1 Yıl

 

Şapka veya Kep

1 Adet

2 Yıl

 

Bere

1 Adet

2 Yıl

 

Palto veya Manto veya Pardesü veya Kaban

1 Adet

3 Yıl

Bunlardan biri verilir.

YaÄŸmurluk (MuÅŸamba)

1 Adet

2 Yıl

 

b) Kapalı Yerde Çalışan

Takım Elbise veya Tayyör veya Pantolon ve Mont

1 Takım

2 Yıl

Yünlü Kumaştan

 

Ayakkabı veya Bot

1 Çift

1 Yıl

 

Gömlek veya kazak veya tişört (uzun veya kısa kol)

4 Adet

1 Yıl

2 Yazlık, 2 Kışlık verilir.

Kravat

1 Adet

1 Yıl

 

Şapka veya Kep

1 Adet

2 Yıl

 

20

(Ek: 17/5/2005-2005/8864 K.;

DeÄŸiÅŸik: 10/2/2012-2012/2818 K.)

Ä°nfaz ve Koruma Memuru

Pantolon

3 adet

1 yıl

(Kumaştan 1 adet yazlık, 2 adet kışlık)

Tişört

4 adet

1 yıl

(2 adet yazlık, 2 adet kışlık)

Bot

2 adet

1 yıl

(1 adet yazlık, 1 adet kışlık)

Mont

1 adet

2 yıl

 

Pardesü-Gocuk

1 adet

3 yıl

 

Kep

1 adet

1 yıl

 

YaÄŸmurluk

1 adet

3 yıl

 

Palaska

1 adet

2 yıl

 

 

–––––––––––––––––––––

(1)  8/2/2016 tarihli ve 2016/8542 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki YönetmeliÄŸin 2 nci maddesiyle, bu sırada yer alan “Orman Muhafaza Memuru,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

(2)  5/2/2018 tarihli ve 2018/11334 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki YönetmeliÄŸin 2 nci maddesiyle, bu sırada yer alan “Muhafaza Memuru, Kolcu,” ibaresi ile “, Gümrük Sahasında Görevli Gümrük Memurları” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

 


2818-2

 

Verilecek Giyim Eşyasının

Sıra

No.

Kadro Unvanı

Cinsi

Miktarı

Kullanma Süresi

NiteliÄŸi

21

(Ek: 8/2/2016-2016/8542 K.)

Orman Muhafaza Memuru

Pantolon veya Etek

2 Adet

1 Yıl

Kumaştan 1 yazlık, 1 kışlık

Gömlek

4 Adet

1 Yıl

2 yazlık, 2 kışlık

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

Bot

1 Çift

2 Yıl

 

Mont

1 Adet

1 Yıl

 

Eldiven

1 Adet

5 Yıl

 

Kravat

1 Adet

1 Yıl

 

Parka

1 Adet

3 Yıl

 

Kep ve Bere

3 Adet

2 Yıl

1 yazlık kep, 1 kışlık kep, 1 bere

Tişört

2 Adet

1 Yıl

 

Bel Kemeri

1 Adet

2 Yıl

 

Teçhizat Takımı

1 Adet

5 Yıl

Teçhizat Kemeri-Silah Kılıfı-El Feneri

22

(Ek: 6/6/2016-2016/8888 K.)

Mübaşir

Ceket

1 Adet

1 Yıl    

 

Pantolon veya Etek      

2 Adet

1 Yıl

1 Yazlık, 1 Kışlık

Gömlek        

2 Adet

1 Yıl    

1 Yazlık, 1 Kışlık

Ayakkabı

1 Çift

1 Yıl

 

İş Önlüğü

1 Adet

1 Yıl

 

Kravat

2 Adet

2 Yıl

 

23

(Ek: 6/6/2016-2016/8888 K.)

Arama ve Kurtarma Teknisyeni

Pantolon

2 Adet   

1 Yıl    

1 Yazlık, 1 Kışlık

Mont

2 Adet

1 Yıl

1 Yazlık, 1 Kışlık

Ayakkabı      

1 Çift

1 Yıl

 

Bot

1 Çift     

2 Yıl    

 

Palaska

1 Adet

3 Yıl

Kurtarma Palaskası

Tişört

2 Adet

1 Yıl

Pamuklu

Kazak

1 Adet

1 Yıl

Yünlü

Kep ve Bere

3 Adet

2 Yıl

1 Yazlık Kep, 1 Kışlık Kep, 1 Bere

Eldiven

1 Adet

2 Yıl

Yünlü

Bem Bir Sen, Toç Bir Sen, Ulaştırma Memur Sen, Birlik Haber Sen varılan uzlaşma maddelerini açıkladı

Bem Bir Sen, Toç Bir Sen, Birlik Haber Sen ve Ulaştırma Memur Sen, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan hizmet kolu bazındaki toplu sözleşme kazanımlarını açıkladı. İşte o kazanımlar:

BEM BİR SEN

1- Defin Hizmetleri Çalışanlarının Fazla Çalışma Ücretlerini Artırdık.

2- Zabıta ve İtfaiye Personelinin Yan Ödeme Zamlarını Artırdık.

3- Ölçü Ayar Memurlarımıza İş Riski Tazminatı Aldık.

4- İtfaiye Çalışanlarının Yangın Dışındaki Görevlerinde de Nakdi Tazminat Almasını Sağladık.

5- Yiyecek Yardımından Yararlanamayan Personele Kumanya Yardımı Aldık.

6- Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesindeki Engelleri Kaldırdık.

7- Sosyal Denge Tazminatı Tavan Tutarını Artırdık. YENİ ORAN %120

8- Büyükşehirlerdeki Personele Ulaşım Yardımı Aldık.

ULAŞTIRMA MEMUR SEN

1- Hizmet Kolumuzda çalışan tüm personele Koruyucu giyim yardımı ödenmesini sağladık. (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında, TCDD, TCDD Taşımacılık

2- DHMİ'de Havacılık Tazminatlarının
% 50 oranında artırılmasını sağladık.

3- Fazla Mesai Ücretlerinin 4 katına çıkarılmasını sağladık.
(TCDD, TCDD Taşımacı

4- DHMİ'de çalışan ARFF Memurlarının ek ödemesini 90 TL , (5 Puan) artırdık

5- Silahlı Koruma Güvenlik Görevlilerinin ek ödemesini 145 TL
(8 puan), Silahsızların ek ödemesini 55 TL (3 Puan) artırdık.

6- Gece Çalışma ücretini 200 TL'ye çıkardık

7- Katener tazninatını % 82 artırarak 100 TL'ye çıkardık

8- KİT'lerde ödenen Arazi Tazminatının En Yüksek Devlet Memuru Aylığına endekslenmesini, ortalama %70 artırılarak gruplara göre günlük 54 - 35 - 22 TL'ye çıkarılmasını sağladık.

9- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde Havacılık Tazminatının %50 oranda artırılmasını sağladık.

10- Liman Başkanlığında görev yapan personelin fazla çalışma ücretini 3 katına çıkardık.

11- HT Makinistlerinin tazminatını %26 artırarak 120 TL'ye çıkardık.

12- Marmaray personelinin Tüp tünel Tazminatı % 50 artırarak günlük 9 TL'ye çıkardık.

13- KİT'lerde 399/1 sayılı Cetvele Tabi çalışan yöneticilerin ek ödemelerini artırdık.

14- Kurumlarımızda çalışan Tabip'lerin ek ödemelerini 12 puan artırdık.

15- Ulaştırma Bölge Müdürlükleri, Liman Başkanlıkları ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığının tüm merkez ve taşra birimlerinde Koruyucu Giyim Yardımı alınmasını sağladık.

TOÇ BİR SEN

1- Bakanlık Taşra Teşkilatında Görev Yapan, İlgili Meslek Alanlarında Eğitim Alan Tekniker, Teknisyen ve Yardımcı Sağlık Personeline Kontrol Görevi Yaptıkları Hergün İçin Yaklaşık 38 TL İlave Ödeme Yapılmasını Sağladık

2- Bakanlık Taşra Teşkilatında Görev Yapan; Ziraat, Gıda, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojileri, Kimya ve Tütün Teknoloji Mühendisleri İle Veteriner Hekim, Biyolog ve Kimyager Unvanlı Personele Kontrol Görevi Yaptıkları Hergün İçin Yaklaşık 38 TL İlave Ödeme Yapılmasını Sağladık

3- Bakanlık Taşra Teşkilatında; Müdür, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, İlçe Müdürü Görevini Yapan Personele Kontrol Görevi Yaptıkları Hergün İçin Yaklaşık 38 TL İlave Ödeme Yapılmasını Sağladık

4- Orman Yangınlarına Müdahale Esnasında Kullanılan Hava Araçları ile Yangın Söndürme Faaliyetlerine Katılan Personele, Her Uçuş Günü İçin Yaklaşık 190 TL, Aylık 1900 TL'ye Kadar Yangın Tazminatı Ödenmesini Sağladık

5- OGM'de Orman Yangınları ile Mücadele Amacıyla Fazla Çalışma Yapan Personele, 7 Ay Ödenen Yangın Fazla Mesai Ücreti'nin 8 Ay'a Çıkarılmasını Sağladık

6- Kadrolu Orman Muhafaza Memurlarının Özel Hizmet Tazminatlarının 10 Puan (Yaklaşık 180 TL) Artırılmasını Sağladık

7- Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurlarının Ek Ödemelerinin 10 Puan (Yaklaşık 180 TL) Artırılmasını Sağladık

8- ÜTP Ödemelerinde, Prim Dağıtımına Esas Gün Hesaplamalarında Yıllık İzin Sürelerinin Dikkate Alınmamasını Sağladık

9- Kadrolu Orman İşletme Şefi İle DKMP Şefi Olarak Görev Yapan Personelin Ek Ödemelerinin 10 Puan (Yaklaşık 180 TL) Artırılmasını Sağladık

10- Bakanlığa Doğrudan Bağlı Kuruluşlarda Görev Yapan Mesleki Yüksek Öğrenim Görmüş(Biyolog, Laborant, Veteriner Sağlık Teknisyeni...)Diğer Sağlık Hizmetleri Personelinin Yan Ödeme ve Özel Hizmet Tazminatlarının Artırımlı Olarak Ödenmesini Sağladık

11- Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bağlı ve İlgili Kuruluşlarının Taşra Teşkilatlarında Görev Yapan Personele Koruyucu Giyim ve Donanım Malzemesi Verilmesini Sağladık

12 - OGM Taşra Teşkilatı Personeline Koruyucu Giyim ve Donanım Malzemesi Verilmesini Sağladık

13- Sağlık Riski Taşıyan İşlerde Çalışan Personele Koruyucu Gıda Yardımı Yapılmasını Sağladık

14- Madencilik Faaliyetlerinin İncelenmesi ve Denetlenmesi İçin Memuriyet Mahalli Dışına Görevlendirilen Personelin Harcırahlarının 2 Katı Olarak Ödenmesini Sağladık

15- Orman Muhafaza Memurlarının Belediyeler Tarafından İşletilen Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Yararlanmalarını Sağladık

16- TMO, TİGEM, ESK, AOÇ ve DKMP'de Görevi Gereği Fazla Çalışma Yapan Personele Yıllık Yaklaşık 3.600 TL'ye Kadar Fazla Çalışma Ücreti Ödenebilmesini Sağladık

17- DKMP'de Görev Yapan Personelin Ayda 50 ve Yılda 350 Saate Kadar Olan Fazla Çalışma Ücretlerinin 4 Katı Olarak Ödenmesini Sağladık

18- TMO'da Görev Yapan Personelin Ayda 50 ve Yılda 350 Saate Kadar Olan Fazla Çalışma Ücretlerinin 4 Katı Olarak Ödenmesini Sağladık

19- TİGEM'de Görev Yapan Personelin Ayda 50 ve Yılda 350 Saate Kadar Olan Fazla Çalışma Ücretlerinin 4 Katı Olarak Ödenmesini Sağladık

20- ESK'da Görev Yapan Personelin Ayda 50 ve Yılda 350 Saate Kadar Olan Fazla Çalışma Ücretlerinin 4 Katı Olarak Ödenmesini Sağladık

21- AOÇ'de Görev Yapan Personelin Ayda 50 ve Yılda 350 Saate Kadar Olan Fazla Çalışma Ücretlerinin 4 Katı Olarak Ödenmesini Sağladık

22- TKDK'da Görev Yapan Destek Personelinin Sözleşme Ücretlerinin Yüzdelik Zamlara İlaveten Aylık 150 TL Artırılmasını Sağladık

23- Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü'nde Vardiyalı Olarak Çalışan Personele Günlük 15 TL İlave Ödeme Yapılmasını Sağladık

24- AOÇ'de Görev Yapan Personele Aylık Yaklaşık 190 TL İlave Ödeme Yapılmasını Sağladık

25- OGM'de Orman Kadastrosu Hizmetlerinde Görev Yapan ve Arazide Fiilen Çalışan Personele Günlük Yaklaşık 38 TL Kadastro Tazminatı Ödenmesini Sağladık

26- Sağlık Teknikerlerine İş Riski Zammı Ödenmesini Sağladık

27- Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolunda Görevlerini Araç Kullanarak Yerine Getiren Personele Aylık 125 TL'ye Kadar Ödeme Yapılmasını Sağladık

28- Tarım ve Orman Bakanlığı Personeline Döner Sermayeden Mahsuplaşma Dışı Yıllık 1.700 TL'ye Kadar İlave Ödeme Yapılmasını Sağladık

29- Kontrol İlave Ödeme Kapsamını; 5996 Sayılı Kanunun yanı sıra 1380, 4342, 4733, 5403, 5262 ve 5553 Sayılı Kanunlar İle Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğini de İçine Alacak Şekilde Genişletilmesini Sağladık

BİRLİK HABER SEN

1- İHS'li Gişe ve Büro Görevlisi, Dağıtıcı ve Teknikerlerin maaşlarına iki yıl için yapılan %26 zammın haricinde temel ücretlerine ilave 300 TL artış aldık. Hayırlı ve uğurlu olsun. Maaş artış oranları ekteki tablodadır.

2- PTT'de gelirleri bakımından ilk on ilde görev yapan 399 Sayılı KHK'lı tüm personele %26 zamma ilave olarak temel ücretlerine %5 ile %15 arasında artış aldık.

3- İHS'li personele ilk kez 657 sayılı DMK'nun 202. maddesine göre 0-6 yaş her çocuk için 89,90 TL, 6 yaş ve üstü her çocuk için 44,95 TL çocuk yardımı aldık.

4- TRT'de yapım ve yayın hizmetlerinde görev yapan personelin %26 zam oranına ilave olarak brüt ücretlerine %5 artırım aldık.

5- PTT'de şoför kadro ve pozisyonlarında görev yapanlar hariç olmak üzere görevlerini aynı zamanda araç kullanarak fiilen yerine getiren personele 125 TL ilave ücret aldık.

6- Nüfusu 150.000 ve üzeri olan illerde görev yapan PTT personeline Servis veya Toplu Taşıma Kartı veya Yol Ücreti aldık.

7- PTT'de Dağıtıcı, Başdağıtıcı olarak çalışan tüm personele 400 TL tayın bedeli aldık.

8- PTT'de araç kullanarak dağıtım yapan Başdağıtıcı ve Dağıtıcılara 125 TL ilave ücret aldık.

9- PTT'de A sınıfı (A1 ve A2) sürücü belgesi gerektiren araçları kullananlara 150 TL ilave ücret aldık.

10- PTT Şubelerinde çalışan tüm Gişe ve Büro Görevlilerine %26 oranında yapılan zammın dışında 156,25 TL ilave ücret aldık.

11- PTT Merkezlerinde çalışan tüm Gişe ve Büro Görevlilerine %26 oranında yapılan zammın dışında 125 TL ilave ücret aldık.

12- PTT bünyesinde 399 sayılı KHK kapsamında görev yapanlara resmi ve dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için 56 TL ilave ödeme aldık.

13- PTT'de çalışan Başdağıtıcı ve Dağıtıcılara ücretsiz Toplu Taşıma Kartı verilecektir.

14- TRT'de yapım ve yayın hizmetlerinde fiilen görev yapan personele %26 zam oranının haricinde 175 TL ilave ücret aldık.

15- TRT'de çalışan tüm personele Giyim Yardımı aldık.

16- PTT'de 399 sayılı KHK kapsamında çalışan Başdağıtıcılara %26 zammın haricinde temel ücretlerine 115 TL ilave ücret aldık.

17- TRT'de yayında çalışan personele gündüz nöbet değişimlerinde Servis Hizmeti verilmesini sağladık.

18- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı merkez teşkilatında çalışanlarına servis hizmeti sağlanır.Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı veya yol ücreti aldık.

19- RT'de elektromanyetik, radyasyonlu ve insan sağlığını tehdit eden ortamlarda çalışan personele Koruyucu Gıda Yardımı aldık.

20- TRT bünyesinde 06.00 nöbetine gelen tüm personele Sabah Kahvaltısı aldık.

21- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çalışanlarının zam puanlarına %20 artırım aldık.

21- TRT ve PTT lojmanlarında kalanlara %15 indirim yapılmasını sağladık.

Bu Habere Tepkiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası