kışlık patlıcan kızartması / Kışlık Dondurucuya Patlıcan Kızartması - Nefis Yemek Tarifleri

Kışlık Patlıcan Kızartması

kışlık patlıcan kızartması

   Cevabın tamamını burada okuyun: seafoodplus.info

Patlıcan kızartırken tuz atılır mı?

Tuzlu Suda Bekletin

Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Daha sonra bir miktar tuz eklediğiniz su içerisinde bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzüp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı lezzeti azalır.

Kaynak kaldırma talebi       Cevabın tamamını burada okuyun: seafoodplus.info

Kışa hazırlık için neler yapılır?

Turşu, erişte ve tarhana ilk akla gelen kışlık hazırlıklardır. Kışlık hazırlık dondurucuya bezelye atma ve salamura yaprak yapma ile başlar. Ekim ayında da köz kırmızı biber turşusu ile son bulur. Domates sosları, köz patlıcanlar, taze fasulye de kışlık hazırlıklar içerisinde yerini alır.

Kaynak kaldırma talebi       Cevabın tamamını burada okuyun: seafoodplus.info

Kışlık közlenmiş patlıcan buzlukta nasıl saklanır?

Hem kararmasını önlemek hem de acısını önlemek için közlenmiş patlıcanlarınızı hafifçe tuzlayıp bıçak yardımıyla doğrayabilir ya da mezelik şekilde ezebilirsiniz. Ardından buzdolabı poşetlerine pay edebilirsiniz. Patlıcanlarınızı bu şekilde buzlukta en az 6 ay tazeliğini koruyacak şekilde saklayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir