2 el dalış elbisesi / Dalış Elbisesi Fiyatları ve Modelleri & Dalış Elbiseleri | Decathlon

2 El Dalış Elbisesi

2 el dalış elbisesi

Ana içeriğe atla
Amazon Tarafından Gönderilir
  • ZCCO Erkekler için neopren kıyafet, 1,5 mm, önde fermuarlı, uzun kollu, yüzme, şnorkel, dalış, sörf için dalış kıyafeti (siyah, 2XL)
    ZCCO Erkekler için neopren kıyafet, 1,5 mm, önde fermuarlı, uzun kollu, yüzme, şnorkel, dalış, sörf için dalış kıyafeti (siyah, 2XL)
    Hızlıca göz at
  • Neopren erkek kıyafeti, 3 mm neopren dalış kıyafeti, ön fermuarlı, neopren kıyafet, uzun kollu, termal tüm gövde, dalış, sörf, şnorkel, kano için
    Neopren erkek kıyafeti, 3 mm neopren dalış kıyafeti, ön fermuarlı, neopren kıyafet, uzun kollu, termal tüm gövde, dalış, sörf, şnorkel, kano için
    5 yıldız üzerinden 4,543
    Hızlıca göz at

Dalgıç Kıyafeti

Okyanuslar, denizler, göller ve nehirlerin oluşturduğu dünyada çoğu insanın genel olarak hala büyük bir kısmını bilmediği, keşfedemediği yerler olmuştur. Bu keşif olayını yapanlar kimi zaman spor, kimi zaman birer hobi, kimi zaman da profesyonel bir şekilde ilgili olmaktadır. Özellikle söz konusu sular ve dalış olduğunda akla gelen ilk yerlerin okyanuslarla beraber denizlerin olması incelenecek, görülecek çok şey olduğu anlamına gelir. Pek fazla bilinmeyen denizlerin iç yüzünü görebilmek için ya da çeşitli araştırmalar yapmak için hatta ve hatta global bir hal alan internet sektöründe alt yapı çalışmaları için denizlere dalış yapılmaktadır. Bu dalışlar gerçekleştirilirken ön hazırlık ve bilgi ne kadar önemliyse, asıl önemli olan şey denizin dibine dalarken kullandığınız ekipman ve dalgıç kıyafeti olmaktadır. Ülkeden ülkeye, kıtadan kıta ya da dünyanın enlem ve boylamlarına göre değişkenlik gösteren iklim sıcaklığına uygun, su sıcaklığına uygun kıyafetlerle dalış yapmak oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Oldukça farklı markanın içinde bulunduğu, kalitesi ve özellikleriyle kendisine ait kategoriler oluşturduğu dalış kıyafetleri su altına ne için olursa olsun dalış yapacak herkes için elzem bir kıyafettir.

Dalgıç Kıyafeti Özellikleri

Dalgıç Kıyafeti Özellikleri

Özellikle hem kadınlar için kadın dalgıç kıyafeti hem de erkeklerin anatomisine uygun olacak şekilde erkek dalgıç kıyafeti olarak karşınıza çıkabilmektedir. İnsan vücudunu destekleyici yapısı, soğuğa karşı gösterdiği direnç, deniz içerisinde bulunan kabuklu hayvanların ya da taşların yırtmasına karşı dalışı yapan kişiyi koruyacak kadar özellikleri barındırması beklenilebilir. Dalgıç kıyafeti özellikleri örneğin daha sıcak ve ılıman iklim kuşaklarında ortalama olarak 2mm-4mm kalındığında olması beklenirken, daha soğuk sularda dalış yapacak olan kişilerin beklediği ölçüler 4mm den başlayarak 8mmmm kalınlığına varabilmektedir. Bunun yanında kutup bölgeleri kadar uç noktalardaki soğuk sularda ise bu kalınlığın daha da yüksek olmasının yanında yüksek ısı yalıtıma sahip termal dalgıç kıyafeti arayışına girilebilir.

Yapısal Özellikleri

Dalgıç Kıyafeti Kullanımı

İklime ve su sıcaklığına uygun, dalış yapılacak yere göre tercihen belirlenen dalış kıyafeti markaları çok fazla çeşitlilik gösterebilmektedir. Yeri geldiğinde insan limitlerinin sınırlarını zorlayabilecek seviyelere ulaşabilen bir aktivite söz konusu olduğu zaman, giyilen ürünün anatomik açıdan ve bir takım fiziksel koruma açısından insan bedenine en iyi şekilde fayda sağlayabilecek özellikleri içerisinde barındırması beklenebilmektedir. Yeri geldiğinde kolay giyilip sınırlı bir beklentiyi karşılama imkânı sağlayan yarım dalgıç kıyafeti gibi, yeri geldiğinde de dalgıç kıyafeti takımı şekliyle geçen bütün vücudu saracak seviyede olan ürünler seçilebilmektedir. Üretildiği malzeme itibari ile anti alerjik yapıda olması, sürtünme ve aşınmalara dayanıklı olması, dalış sırasında kullanılacak aletlere rahat bir şekilde taşıma ya da hakimiyet kabiliyeti sunabiliyor olması gibi kullanım amacına ve yerine göre pek çok özellik arayışına girilebilmektedir.

Dalgıç Kıyafeti Fiyatları

Dalgıç Kıyafeti Fiyatları

Kullanışlılık özelliklerinin yanında birtakım ayrıcalıklar sunuyor olması bir dalış ürünün tercih edilme sebebi olabilmektedir. Su geçirmez dalgıç kıyafeti dalış ile uğraşan kişilerin ya da su içinde uzun süre vakit geçirmek isteyen kişileri en çok rahatsız eden şeylerin başında gelen elbisenin içerisine dışarıdan suyun girmesini önleyen dokuda ve tasarımda imal edilmektedir. Bu da bahsedildiği üzere uzun süreli dalış yapacak olan kişilerin veya böyle bir üşüme durumuyla karşılaşmak istemeyen kişilerin tercih sebebi olabilmektedir. Bu tip korunaklı yapı özellikleri beraberinde bazı farklılıklarda getirebilir. Dalış kıyafeti seti almadan önce kullanım şekline, ortam ve sıcaklığına göre yeteri kadar değerlendirme yapılmalı, ürünler hakkında en iyi bilgiye ulaşılmalıdır. Örneğin amaca göre çeşitlilik gösterebilen bu kıyafetleri almadan önce dalgıç kıyafeti fiyatları konusunda araştırma yapılabilir, bunun dahilinde bütçeye göre alınabilecek en iyi alternatifi değerlendirmek fayda sağlayabilir. Siz de tüm seçeneklere Trendyol üzerinden göz atabilirsiniz.

Dalış Elbiseleri

Tüplü Dalış Elbisesi

Dalış sporuna yeni başlayanlar için uygun dalış elbisesi seçimi, kullanılan ekipmanlar, giyim şekli ve seçim kriterleri bazen kafa karıştırıcı olabilir. Farklı özellikler sunan ve farklı kesimlere sahip modeller arasından seçim yaparken kullanılan malzeme ve modeller hakkında bilgi sahibi olmak performansınızı ciddi oranda etkiler.

Dalış Elbisesi Nasıl Kullanılır?

Dalış kıyafeti tipi hangisi olursa olsun, kullanımdan sonra özen gösterilmesi gereken ürünlerdir. Tüplü dalış, zıpkınla balık avlama ya da su üstü sporları gibi alanlarda kullanılan elbise modelleri farklılık gösterir. Ancak hangi alanda kullanılırsa kullanılsın dalış elbisesi mutlaka dalış sonrası tatlı su ile yıkanmalı, gölgede kurulanmalı, aşırı ısıdan korunmalı ve üzerine ağırlık konmamalıdır. Ayrıca 3 ayda bir tatlı su içerisinde bir miktar yumuşatıcı ile dinlendirilmesi sayesinde jarse alanların tuzlu su ile sertleşmesi önlenmiş olur.

Dalış Elbisesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dalış elbisesi seçimi yapılırken ilk dikkat edilmesi gereken nerede kullanılacağıdır. Burada amaç kullanılacağı alana göre seçilen modelin vücut ısısını koruma özelliğine sahip olup olmadığıdır. Bunun için dalış yapacağınız alandaki su sıcaklığını bilmeniz seçim yapmanızı kolaylaştırır. Bu konuda sizden önce o bölgede dalış yapan kişilerden dalış elbisesi tavsiye ile gereken ekipmanlar konusunda bilgiler alabilirsiniz.

Dalış elbisesi seçerken vücudu dış etkenlerden koruyabilen modeller tercih edilmelidir. Örneğin; kayalık alanda dalış yapılacaksa oluşabilecek küçük sıyrıklara karşı kol ve bacakları koruyan bir model tercih edilmesi gerekir. Elbisenin yıpranmaması için dirsek ve diz alanlarında ekstra koruma olması gerekir. Ayrıca dalış alanındaki su altı canlıları da elbise seçiminde önem taşır. Bazı modeller yüzerlik ve konfor açısından ideal gibi dursa da dalış bölgesindeki alerji yapabilecek canlılar ile deniz analarından koruyamayabilir.

Dalış elbisesinin dar veya bol olması en çok merak edilen unsurlar arasındadır. Üretim malzemesi neopren olduğu için kalın yapıda olan ‌wetsuit modeller, elbette günlük kıyafetler kadar rahat olmaz. Elbise giyildiği zaman nefes almak zor oluyorsa ve hareketler kısıtlanıyorsa o elbise size uygun değildir. Bol olduğu durumlarda ise bilekler, kol altları ve özellikle boyun kısmında bolluk olur. Bol dalış elbisesi, dalış esnasında suyun elbise içerisinde sirküle olmasına neden olacağından vücut ısınızı koruyamazsınız. Dilerseniz seçim öncesinde dalış elbisesi beden tablosu hakkında bilgi alabilir, seçiminizi daha doğru yapabilirsiniz. İdeal seçim sonrası elbise üzerinize tam oturmalı ancak hareketlerinizi kısıtlamamalıdır.

Son olarak seçim yapılırken kalite ve bütçe değerlendirilmelidir. Piyasada ucuz dalış elbisesi modelleri olduğu kadar yüksek kaliteye sahip pahalı olanlar da satışa sunulur. Kullanacağınız alana bağlı olarak en ucuz dalış elbisesi de alsanız ya da en pahalısını da kullansanız, önemli olan yılda kaç kez kullanacağınız ve doğru şartlar altında saklayabileceğinizdir. Çok pahalıya aldığınız bir dalış elbisesini dalış sonrası tatlı su ile yıkamazsanız ve gölgede kurutmazsanız zaten uzun ömürlü olmayacaktır. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlı bir model almak isterseniz, dalış elbisesi kampanya ve indirimlerini sıkı takipte olmanız gerekir.

Dalış Kıyafeti Ekipmanları Nelerdir?

Dalış kıyafetleri su altı sporuna yeni başlayanlar için ıslak dalış kıyafetleri, kuru dalış kıyafetleri ve yarım ıslak dalış kıyafetleri olarak farklı özellikler sergiler. Bunun yanı sıra dalış elbisesi ile birlikte kullanılan önemli ekipmanlar da bu sporun olmazsa olmazlarıdır.

Dalış Maskesi Su altında başı ve saçları koruyan, genellikle neopren malzemeden üretilmiş yumuşak başlıklardır.

Ağırlık Kemeri: Dalış ekipmanlarının bazıları artı yüzerlik özelliği gösterdiği için nötr yüzerlik sağlamak amacıyla kullanılan kurşun ağırlıklardır.

Eldiven ve Patik: Soğuk su dalışlarında kullanılan, el ve ayaklardaki ısı kaybını önleyen malzemelerdir.

Bunların dışında kullanılan palet, maske, şnorkel, su altı lambaları, dalış şamandıraları, basınç saati, derinlik göstergesi, dalış bilgisayarı, su altı termometresi, manifold ile regülatör gibi ekipmanlar da kullanılır.

Dalış Elbisesi Nasıl Giyilir?

Dalış elbisesini kolayca giymek için ortalama ml şampuanlı su elbisenin içerisine boşaltılır ve su çalkalanır. Önce bacaklar giyilir ya da alt kısım giyilir. Daha sonra elbise düzgün şekilde yukarı çekilerek üst kısım giyilir. İki parçadan oluşan modellerde de aynı yol izlenir. Üst kısmın etekleri alt parça üzerinde sabitlenir.

Dalış Elbisesi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Dalış elbisesi fiyatları belirlenirken elbisenin sahip olduğu özellikler göz önüne alınır. Buna göre dalış kıyafeti fiyatları için dikkat edilen başlıca kriterler kısaca şu şekildedir:

  • Üretim malzemesi
  • Kalınlık ve yalıtım özellikleri
  • Çift parça ya da bahçıvan stili

Sizde su altının büyülü dünyasını keşfe çıkarken kaliteli ekipmanlar ile keyfiniz yarıda kalmasın istiyorsanız, Decathlon dalış elbisesi modelleri ile dalış ekipmanlarına göz atabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası