excelde isim soyad ayırma / EXCEL İSİM SOYİSİM AYIRMANIN 3 YOLU | Excel

Excelde Isim Soyad Ayırma

excelde isim soyad ayırma

2. Yöntem

1- İkinci yöntemimizde alttaki görselde görülen fx simgesini tıklıyoruz. Açılan pencerede kategori kısmında &#;Tümü&#; seçeneği seçili iken &#;BİRLEŞTİR&#; sekmesini seçip &#;Tamam&#; diyoruz.

2- Gelen panelde &#;Metin1&#; kısmına ilk ismin bulunduğu hücreyi yazıyoruz. &#;Metin2&#; kısmına ise isim soyisim arasında boşluk olması için iki tırnak işaretinin arasında tek boşluk olacak şekilde yazıyoruz. &#;Metin3&#; kısmına ise ilk soyismin bulunduğu hücresini yazıyoruz ve &#;Tamam&#; diyoruz. Böylece ilk hücredeki isim soyisim birleştirilmiş oluyor.

3- Devamında birleştirilmiş ismin üzerine gelip ok ile gösterdiğim alanda artı işareti çıktığında farenin sol tuşunu basılı tutup aşağı doğru çekiyoruz.

4-Bu işlemin sonucunda hücrelerdeki tüm isim ve soyisimler birleştirilmiş oluyor.

TechWorm

ad soyad birleştirme, excel ad soyad birleştirme, excel isim soyisim birleştirmec, excel kelime birleştirme, isim soyisim birleştirme

Excel'de tam adı ad ve soyadına nasıl ayırabilirim?

İlk ekran görüntüsünün aşağıdaki tek sütunda gösterildiği gibi bir isim listeniz olduğunu varsayarsak ve tam adı, gösterilen aşağıdaki ekran görüntüsü gibi ilk isim sütunu, orta isim sütunu ve soyadı sütununa ayırmanız gerekir. İşte bu sorunu çözmenize yardımcı olacak bazı zor yöntemler:


Tam adı formüllerle ad ve soyad olarak ayırın

Tam adları ad ve soyadlara ayırın:

Aşağıdaki adımları izleyerek ada ve soyadına tam bir ad yazmak için Sol işlevini, Sağ işlevini ve Bul işlevini kullanabilirsiniz:

1. Formülünü girin = SOL (A2, BUL ("", A2,1) -1) boş bir hücrede, bu durumda Cell C2 diyor ve ardından doldurma tutamacını bu formülü doldurmak istediğiniz hücrelere sürükleyin ve tüm ilk isimler aynı anda çıkarıldı, ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 2

2. Sonra formülünü girin = SAĞ (A2, UZUNLUK (A2) -BUL ("", A2,1)) başka bir boş hücrede, Hücre D2 ve doldurma tutamacını bu formülü uygulamak istediğiniz hücrelere sürükleyin ve aşağıdaki ekran görüntüsü gibi tüm soyadlar D sütununda çıkarılmıştır:

doc tam adları 3


Tam isimleri ilk, ikinci ve soyadlara ayırın:

Tam adları ad, ikinci ad ve soyadı ayrı sütunlara ayırmak isterseniz, aşağıdaki formüller size bir iyilik yapabilir.

1. Şu formülü girin: = SOL (A2, ARA ("", A2)) boş bir hücre C2'ye yerleştirin ve ardından bu formülü uygulamak için doldurma tutamacını hücrelere sürükleyin ve tüm ilk isimler C sütununa bölünmüştür, ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 4

2. Ardından şu formülü girin: = ORTA (A2, ARA ("", A2,1) + 1, ARA ("", A2, ARA ("", A2,1) +1) -ARA ("", A2,1)) boş bir hücre D2'ye yerleştirin ve ardından bu formülü uygulamak için dolgu tutamacını hücrelere sürükleyin ve tüm orta isimler D sütununa bölünmüştür, ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 5

3. Sonunda şu formülü girin: = SAĞ (A2, UZUNLUK (A2) -ARA ("", A2, ARA ("", A2, ARA ("", A2) +1))) boş bir hücreye E2 yerleştirin ve ardından bu formülü uygulamak için doldurma tutamacını hücrelere sürükleyin ve tüm ilk isimler E sütununa bölünmüştür, ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 6


Metinden Sütuna komutuyla tam adı ad ve soyad olarak bölün

İşlevi hatırlamak kolay değil. Lütfen bunun hakkında endişelenme. İkinci yol, tam ad sütununu kolayca bölmenizi sağlar.

1. Bölmek istediğiniz sütunu seçin, bu durumda A2: A13'tür.

2. Tıkla Sütunlara Metin altındaki düğme Veri Sekme.

doc tam adları 7

3. In Metni Sütunlara Dönüştürme Sihirbazı - Adım 1/3 iletişim kutusunda sınırlandırılmış seçeneğini işaretleyin ve tıklayın. Sonraki düğmesine basın.

doc tam adları 8

4. In Adım 2/3 sihirbazsadece kontrol et uzay seçeneği Ayırıcılar bölümünü tıklayın ve tıklayın. Sonraki düğmesine basın.

doc tam adları 9

5. Aşağıdaki sihirbazda, kontrol edin Metin seçeneği Sütun veri biçimi bölümünü açın ve belirtin Varış yeri sonuçları koymak istediğiniz hücre. Ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 10

6. Tıkla Bitiş buton. Ardından, tam ad sütununun aynı anda ad sütunu, ikinci ad sütunu ve soyadı sütununa ayrıldığını göreceksiniz.


Tam adı ad ve soyadına böl Kutools for Excel çabukça ve kolayca

Yukarıdaki iki yöntemden sıkıldıysanız, burada size yararlı bir araç önerebilirim - Kutools for Excel, Onun ile İsimleri Böl özelliği, tam adları hızlıca ad ve soyadlara ayırabilir veya tam adları ihtiyaç duyduğunuzda ad, orta ve soyad olarak bölebilirsiniz.

Kurduktan sonra Kutools for Excellütfen aşağıdaki işlemleri yapın:

1. Bölmek istediğiniz ad aralığını seçin.

2. tıklayın Kutools > Birleştir ve Böl > İsimleri Böl, In İsimleri Böl iletişim kutusu, belirtin Bölme türleri tam adı ad ve soyad olarak bölmek istiyorsanız, lütfen kontrol edin İsim ve Soyisim, ekran görüntüsüne bakın:

3. Sonra tıklayın OK düğmesi ve başka bir iletişim kutusu görünecektir, lütfen sonucu iletişim kutusuna koymak istediğiniz bir hücre seçin, ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 12

4. Ve tıklayın OK düğmesi, tam adlar ad sütunu ve soyadı sütununa bölünmüştür, ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 13

not: Tam adınız ad, ikinci ve soyadlarını ayrı ayrı üç sütuna ayırmanız gerekiyorsa, kontrol etmeniz yeterlidir. İsim, Baba adı ve Soyisim içinde İsimleri Böl iletişim kutusu ve aşağıdaki sonucu alacaksınız:

doc tam adları 14

İndirin ve ücretsiz deneme Kutools for Excel Şimdi!


Tam adları virgül veya diğer sınırlayıcılarla ad ve soyadlara bölün:

Tam adlarınız hücrede virgül veya diğer sınırlayıcılarla ayrılmışsa,Kutools for Excel' Bölünmüş hücreler özellik ayrıca size bir iyilik yapabilir, ekran görüntüsüne bakın:

doc tam adları 15


Tam adı ad ve soyadına böl Kutools for Excel hızla

Kutools for Excel: 'den fazla kullanışlı Excel eklentisi ile 30 günde sınırlama olmaksızın ücretsiz deneyin. Hemen indirin ve ücretsiz deneme!


En İyi Ofis Üretkenliği Araçları

Kutools for Excel Sorunlarınızın Çoğunu Çözer, Verimliliğinizi %80 Artırır

  • Yeniden: Hızlıca yerleştirin karmaşık formüller, grafikler ve daha önce kullandığınız her şey; Hücreleri Şifrele şifre ile; Posta Listesi Oluşturun ve e-posta gönder
  • Süper Formül Çubuğu (birden çok metin ve formül satırını kolayca düzenleyin); Okuma Düzeni (çok sayıda hücreyi kolayca okuyun ve düzenleyin); Filtrelenmiş Aralığa Yapıştır
  • Hücreleri / Satırları / Sütunları Birleştirme Veri kaybetmeden; Bölünmüş Hücre İçeriği; Yinelenen Satırları / Sütunları Birleştirme Yinelenen Hücreleri Önleyin; Aralıkları Karşılaştır
  • Yinelenen veya Benzersiz'i seçin Satırlar; Boş Satırları Seçin (tüm hücreler boştur); Süper Bul ve Bulanık Bul Birçok Çalışma Kitabında; Rastgele Seçim
  • Tam kopya Formül referansını değiştirmeden Birden Çok Hücre; Otomatik Referans Oluştur Birden Çok Sayfaya; Madde İşaretleri Ekle, Onay Kutuları ve daha fazlası
  • Metni Çıkar, Metin Ekle, Konuma Göre Kaldır, Alanı Kaldır; Sayfalama Alt Toplamları Oluşturma ve Yazdırma; Hücre İçeriği ve Yorumları Arasında Dönüştür
  • Süper Filtre (filtre şemalarını kaydedin ve diğer sayfalara uygulayın); Gelişmiş Sıralama ay / hafta / gün, sıklık ve daha fazlasına göre; Özel Filtre kalın, italik
  • Çalışma Kitaplarını ve Çalışma Sayfalarını Birleştirin; Tabloları anahtar sütunlara göre birleştirin; Verileri Birden Çok Sayfaya Bölme; Toplu dönüştürme xls, xlsx ve PDF
  • 'den fazla güçlü özellik. Office / Excel ve 'i destekler. Tüm dilleri destekler. Kuruluşunuzda veya kuruluşunuzda kolay devreye alma. Tam özellikler 30 günlük ücretsiz deneme. 60 günlük para iade garantisi.
kte sekmesi

Devamı Ücretsiz indirinSatın alma 


Office Tab Sekmeli arabirimi Office'e getirir ve İşinizi Çok Daha Kolay Hale Getirir

  • Word, Excel, PowerPoint'te sekmeli düzenlemeyi ve okumayı etkinleştirin, Publisher, Access, Visio ve Project.
  • Yeni pencereler yerine aynı pencerenin yeni sekmelerinde birden çok belge açın ve oluşturun.
  • Üretkenliğinizi% 50 artırır ve her gün sizin için yüzlerce fare tıklamasını azaltır!
ofis tabanı
Excel Hücre Birleştirme&#; konusu ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. Umarım faydalı olur. Ayrıca herhangi bir sorunuz varsa yorum kısmından sorabilirsiniz. İki farklı yöntemle işlemi anlatacağım. Hazırsanız ilk yöntemle başlayalım.

Excel Ad Soyad Birleştirme

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir