caddy kızdırma bujisi arızası / Tribrata News – Polresta Magelang

Caddy Kızdırma Bujisi Arızası

caddy kızdırma bujisi arızası

Kızdırma Bujisi Arızası Nasıl Anlaşılır? (Glow plug fail - Kızdırma bujisi arızası)

Dizel araçlarda özellikle sabahları motor soğukken zor çalışıyorsa, hiç çalışmıyorsa ya da sarsıntılı-vuruntulu çalışıp motor ısınınca normale dönüyorsa, ilk çalıştırmada beyaz duman atıyorsa kızdırma bujilerinin bir ya da bir kaçında arıza vardır. Bazı araçlarda yolda giderken kızdırma bujisi ikaz lambasının yanması ve güç düşüklüğü yaşanması, turbo arızası anlamına gelir. Bazı araçlarda yine sürüş sırasında bu ikaz lambası bir sensör arızası anlamına gelmektedir.


Kızdırma Bujisi Neden Bozulur? Arıza Sebepleri Nelerdir? (Ön Isıtma Bujileri Hatası - Glow plug fail)
Arıza kontrol sıralaması şu şekilde olmalıdır:

Kontak açıkken, bir multimetre (avometre) veya seri lambayla;

*Sigortayı kontrol et,

*röleye 12 volt elektrik geliyor mu kontrol et,

*röleyi kontrol et,

*kızdırma bujilerine 12 volt elektrik akımı geliyor mu kontrol et,

*kızdırma bujilerini kontrol et.

Bir dizel motorun çalışması için mazotun püskürtülüyor olması, pistonların yeterince sıkıştırma (kompresyon) yapıyor olması şarttır. Bu şartlar ışığında motorun çalışmama arızası değerlendirilmelidir. İlgili OBD arıza kodları: P P P

Kızdırma bujilerine elektrik akımı beslemesi yapan röle bozulursa, kızdırma bujilerine akım gitmez ve motor soğukken çalışmaz ya da çok zor çalışır. Rölenin arızası kontrol edilmelidir.

Yine aynı şekilde, kızdırma bujilerine akım gönderen röle arızalanıp kapalı kalırsa, yani sürekli akım gönderirse, bu durumda kızdırma bujileri sürekli çalıştığından yanacak ve bozulacaktır. Bu durumda hem röle hem tüm kızdırma bujileri değiştirilmelidir.

 

Ön ısıtıcı (Kızdırma bujisi) Röle ve Sigorta Arızası: Kızdırma bujileri tesisatında bir kısa devre meydana gelmiş olabilir. Bazı araçlarda sigorta (metal çubuk tip sigorta), röle kutusunda bulunur, bu sigorta kontrol edilmelidir, sigortanın yanmamış, kopmamış, gevşememiş, korozyon yapmamış olması gerekir. Yanmış -kopmuşsa değiştirilir, gevşemişse sıkılır, korozyon yapmışsa temizlenir.

Sigorta farklı yerdeyse, sigorta kutusundan sigorta atmış mı diye kontrol edilmelidir. Sigorta atmışsa sistem çalışmaz, bu durumda önce tesisat kontrol edilmeli ve sigortanın neden attığı ortaya çıkartılmalı ve varsa tesisattaki sorun giderilmelidir, daha sonra aynı amper değerindeki yeni sigorta takılmalıdır.

Diğer kızdırma bujisi arıza kontrolüyse, kontak anahtarı açıldığında, her bir kızdırma bujisi için bağlantı uçlarından voltmetreyle voltaj ölçümü yapmaktır. Voltaj gelmiyorsa, röle bozuktur. Voltaj geliyorsa kızdırma bujisi arızalıdır.

Kızdırma Bujisi Direnç Ölçümü: Kızdırma bujisinin arıza kontrolünü yapmak için motordan sökülmesi gerekir, sökmeden önce çevresine hava tutulup temizlenmelidir, çünkü kızdırma bujileri direkt yanma odasına baktığından, silindir içerisine pislik girmesi tehlikelidir.

Bir multimetreyle (direnç ölçüm skalasına ayarlı) direnç değerinin ölçülmesi ve katalog değerlerle karşılaştırılması gerekir. Çok yüksek direnç veya kopukluk arıza göstergesidir. Genelde sağlam kızdırma bujilerinin direnci 2 ohm&#;dan az olur. Daha yüksek direnç değeri okunursa arızalı demektir, değiştirilmesi gerekir. Multimetrede sabit 1 değeri okunuyorsa da o kızdırma bujisi arızalı demektir, değiştirilmesi gerekir.

Daha basit yöntemse, kızdırma bujisinin sökülüp bir aküyle akım verilerek ısınıp-kızarması kontrol edilebilir, çok yavaş ilerleyen ve/veya eşit şekilde ilerlemeyen kızarma, arıza belirtisidir.

Kızdırma Bujisi Kopukluk Kontrolü: Bir multimetreyle kopukluk kontrolü yapılabilir, direnç skalasında (sesli uyarı da olur) uçlara tutulduğunda değer okunmalı veya multimetre ötmelidir. Sonsuz değer okunuyor veya ötmüyorsa o kızdırma bujisi bozuktur. Değiştirilmesi gerekir.

Kızdırma bujileri sağlam olmasına rağmen, yanma odasına bakan uçları kurum-karbon tabakasıyla kaplanmışsa, çalışmasına rağmen ısı transferi yeterince olmaz ve yanma odası yeterince ısınmayabilir, bu durumda yine motor zor çalışır. Söküp kurumları temizlemek gerekir.

Yaz aylarında bir ya da iki kızdırma bujisinin arızalı olması, motorun çalışmasında çok etkili olmayabilir fakat kış aylarında motor çalışmayacaktır. Böylece arıza kendini belli eder.

Kızdırma bujileri paralel ve seri bağlantılı tipte bağlanabilir;

*Seri bağlı kızdırma bujilerinde tek bir kızdırma bujisi bozulursa, diğer tüm bujilere de akım gitmez ve çalışmazlar.

*Paralel bağlı sistemdeyse, bir ya da iki kızdırma bujisi bozulsa bile, diğerleri çalışmaya devam edecektir.

Kızdırma Bujisi Bozulursa Ne Olur?

Araç, motor soğukken ilk çalıştırmada çalışmaz, zor ya da sarsıntılı çalışır. Uzun süre marş yapılarak zor çalışır, bazen hiç çalışmaz. Bu uzun marşlı çalıştırmalar, aküyü bitirebilir, marş motorunu aşırı zorlar ve marş motoru arızasına sebep olabilir.

Arızalı deforme olmuş kızdırma bujileri:

 

Ön ısıtma gösterge ışığı görüntülenir veya yanıp söner kontrol panelinizde ve bunun ne anlama geldiği hakkında hiçbir fikriniz yok mu? Şimdi şuna benzeyen bu gösterge ışığı turuncu bir bobin, bir uyarısı motor ön ısıtmasında sorun. Daha da kötüye gitmesine izin vermemenin gerekli olmasının nedeni budur, aksi takdirde riske girersiniz Yıkmak yeterince hızlı. Ama endişelenme, anlamana yardım edeceğiz. gösterge ışığı neden yanıyor ve prosedür için arızayı tanımlayın.

akkor buji-ışık-volkswagen-caddy

Volkswagen Caddy'de kızdırma bujisi uyarı ışığı neden yanıyor?

Bir motorun Volkswagen Caddy'de nasıl çalıştığını anlamak:

Bir Volkswagen Caddy'nin motoru, her biri aşağıdakilerin yardımıyla çalışan silindirlerden oluşur. yanma odaları. Bunlar, yakıt ve hava karışımını alacaklardır. gaz sıkıştırma ısınacak ve yanma meydana getirecektir. Bu geri itecek piston motoru çalıştırmak için. Ama için dizeller, dizel yükselmek zorunda kalacak 90 ° C tüketilmek için. Bu nedenle soğukken (yani aracı çalıştırırken), kızdırma bujileri dizel motorlarda git yanma odasını ısıtmak patlamaya izin vermek. Ayrıca birde şu var ısıtma sonrası mumlar motor gürültüsünü değil, aynı zamanda dizel tüketimini de azaltır.

Dikkatli olun, karıştırmayın bujiler düzenlenmiş benzinli arabalar ile dizelde kızdırma bujileri. Burada odaklanacağız dizel motorlar çünkü benzinli araçların ön ısıtma mekanizması yoktur ve bu nedenle ön ısıtma gösterge ışığı vardır. Öte yandan benzinli motorlarda EPC uyarı ışığı bulunur.

Volkswagen Caddy'de dizel motorun ön ısıtmasının işlevi:

Daha doğrusu, dizel motorların bir doğrudan enjeksiyon veya dolaylı enjeksiyon. Doğrudan enjeksiyonlarla ilgili olarak, yakıt doğrudan yanma odasına gönderilecektir. Sonuç olarak, yakıt basınçlı olduğu için ön ısıtma daha az gerekli hale gelir ve bu nedenle daha hızlı sıkıştırılır ve daha hızlı ısınır. Öte yandan, dolaylı bir enjeksiyon durumunda, bir yanma odası ve enjeksiyon basıncı daha az olacaktır. Bu yüzden arızalı bir buji ile sürmek daha fazla olacak sorunsalının ön ile ilgili dolaylı enjeksiyonlar.

Ardından, yanma odasını ısıtmak için kızdırma bujisi pil ile ilgili aracılığıyla aracın bir ön ısıtma rölesi. Bu mumları düzenler ve elektrik sağlar motorun yaydığı ısıya göre değişir. Elektrik, direncin ısısını artıracak olan mumların içinden geçecektir. ° C'ye kadar ve böylece yanma odasını ısıtın.

Volkswagen Caddy'de motorun ön ısıtılmasıyla ilgili sorunlar:

Artık temelleri anladığınıza göre, size nasıl yapılacağını göstereceğiz. test cihazı fırsatına sahip olmanız için aracınızı teşhis etmek Volkswagen Caddy'nizin arızası.

Bir ön ısıtma sorununu teşhis edin:

Kızdırma bujilerini test edin:

ile başlamak için kızdırma bujileri aşınmış o zaman sahip olmalısın zorluk aydınlatması Volkswagen Caddy'niz, özellikle soğuk kış aylarında egzozdan yoğun duman çıkabilir. O zaman ortalama olarak kızdırma bujilerini her seferinde kontrol etmenizin tavsiye edildiğini bilin. 80 kilometre. Ancak, kilometreye kadar kondisyonda kalmaları gerekir. Yeni arabalarda bu tür arızalara nadiren rastlanır.

Bu nedenle, dilerseniz kontrol Volkswagen Caddy'nizdeki kızdırma bujileri, kendinizi bir multimetre ohmmetreye ayarlayın. Bu tür bir testi yapmak için belirli bir mekanikte temel bilgiler çünkü motor bileşenlerine dokunmayı gerektiriyor, bu yüzden önemsiz değil. Bu konu hakkında rahatsanız, deneyebilirsiniz bujiyi silindirden çıkarın voltmetre kullanarak test edebilmek için. Kaldırdığınızda, konum bujinin başındaki voltmetrenin + terminali ve tam tersine terminal - mumun orta kısmında. Bu, sürekliliği kontrol et. Multimetre sonsuz bir sayı bildirirse, yanar.

Dört kızdırma bujisini değiştirmek isterseniz, yaklaşık olarak 60 ve €.

Ön ısıtma rölesini test edin:

Arızalı olduğu ortaya çıkarsa, ön ısıtma ışığı yanmalıdır, mumlarla aynı işaretler çünkü bu işlev bozuklukları genellikle bağlantılıdır.

İsterseniz Volkswagen Caddy'deki kızdırma bujisi rölesini kontrol edin, ayrıca kendinizi bir multimetre voltmetreye ayarlandı veya bir pilot ışık. Bujilerin devreye girmesi için işlemi motor soğukken gerçekleştirin. O zaman zorunda kalacaksın motoru aç et kaputu aç. Daha sonra konumlandırın terminal + üzerindeki voltmetrenin mum besleme ön ısıtma ve kalın kafalı - üzerinde batarya terminali. Genellikle röle çalışıyorsa, bujiler yaklaşık Başlangıçta 10 - 12 volt aracın.

Değilse, sahip olup olmadığını kontrol edin oksidasyon devreyi bağlayan terminalde. Röleyi değiştirmek gerekirse, bunun size 50 ve € civarında bir maliyeti olacağını bilin.

Sigortaları kontrol edin:

Ön ısıtma mekanizması pil ile çalıştığı için ilginç olurdu. sigorta kutusunu kontrol et Volkswagen Caddy'niz. Şuraya danışın: servis kitabı ön ısıtmayı kapatan sigortayı bilmek.

Öte yandan, bazı modellerde, birkaç fren ampulleri bunun ön ısıtma gösterge ışığını etkinleştirdiğini unutmayın. Bu nedenle, ampulleri değiştirmeniz ve ardından Volkswagen Caddy'nizi tekrar açmanız gerekecek ve eğer arızanın kaynağı buysa, ışık diğerleriyle aynı anda sönmelidir.

Elektronik bir teşhis gerçekleştirin:

Son olarak, son dizel modellerde, ön ısıtma gösterge ışığı da kullanılacaktır. bir motor yönetim arızasını uyarır.

bu durumda gösterge ışığı yanıp sönmelidir. Sorun şu ki, bir motor yönetimi arızasını teşhis etmek oldukça kapsamlıdır, bu nedenle komplike. Bu, içinde sorun olabilir EGR valfı özellikle soğukken siyah duman emisyonları çıkarsa. Veya hatta bir sorun olabilir tıkanmış yakıt filtresi… Özetlemek gerekirse, sebepler çoktur, bu yüzden bizim tavsiye ettiğimiz şey, elektronik teşhis Volkswagen Caddy'niz. sahip olmamanız durumunda etiket bu tür bir kontrol yapmak için yeterli bir profesyonelde, arasında sana mal olacak 30 ve 70 €.

Bitirmek için: nedenleri ön ısıtma gösterge ışığı birden fazla olabilir ve arızanın kaynağını teşhis etmek zor olabilir. Artık biraz daha bilgi sahibi olduğunuza göre, ilk kontrolü yapabileceksiniz ancak yine de Volkswagen Caddy'nizin motorunda büyük bir sorun olmaması için bir profesyonele gitmenizi tavsiye ederiz. . Aşağıdaki makaleye de göz atabilirsiniz: Zor başlangıç ​​Volkswagen Caddy.

Volkswagen Caddy ile ilgili diğer eğitimlere sahip olmak istiyorsanız, diğer sayfalarımıza göz atabilirsiniz. Volkswagen Caddy.


Arıza Lambaları ve Anlamları

Arıza Lambaları Anlamlarıı
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop hatası arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, otomatik motor çalıştırma durdurma sisteminde bir arıza tespit edildiğinde yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, bunun yerine sarı üçgen genel arıza arıza lambası yanabilir. Bu arıza, yetkili bir Araç servisi tarafından analiz edilmesini gerektirir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hız sabitleyici arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, hız sabitleyici özelliği etkinleştirildiğinde gösterge panelinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren balatası aşınma arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, fren balatalarının aşınmış olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Fren balatası aşınma arıza lambası yandığı andan itibaren, sorun tehlikeli hale gelene kadar yaklaşık mil vardır, ancak bu sürüşünüze göre değişiklik gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç tepe tutucu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, yokuş tutucu sistemde bir arıza olduğunda yanar. %5'ten fazla bir eğimde sabit yokuş yukarı veya yokuş aşağı olduğunda otomatik olarak yanar. Yokuş tutucu, Elektronik Stabilite Kontrol sisteminin (ESC) ayrılmaz bir parçasıdır ve tekerlek hız sensörleri gibi bileşenleri paylaşır. Araç'nun belirli modellerinde, yokuş tutucu sisteminde bir arıza olması durumunda ESC uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç DPF arıza lambası.
Açıklama:DPF, 'dizel partikül filtresi' anlamına gelir ve zararlı partiküllerin veya kurumun tutulmasına yardımcı olan çevresel bir özelliktir. Filtre dolduğunda veya 'doyduğunda', yenilenmesi gerekir. Bu genellikle sürücü bilgisi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilir, ancak DPF arıza lambası yanarsa, sürücü temizleme işlemine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için:
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ASR OFF arıza lambası.
Açıklama: Araç ASR, 'Kayma Önleyici Düzenleme' anlamına gelir ve bir çekiş kontrolü şeklidir. ASR varsayılan olarak her ateşleme çevriminde etkindir ve genellikle her zaman açık kalmasında fayda vardır. ASR, ASR OFF düğmesine basılarak kapatılabilir ve aracınız kara veya çamura saplanmışsa faydalı olabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kapıları arıza lambasını açar.
Açıklama:Bir kapı düzgün kapatılmadığında arıza lambası kırmızı yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, açılır kapılar/arka kapak düzgün kapatılmadığında arıza lambası da yanar. Aracı hareket ettirmeye başladığınızda bir uyarı sesi duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ön sis arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, ön sis lambaları etkinleştirildiğinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ESC arıza lambası.
Açıklama:ESC, 'Elektronik Stabilite Kontrolü' anlamına gelir ve ASR ve yokuş tutucu (yukarıya bakın), MSR sistemi (motor tahrik düzenlemesi) ve acil frenleme sırasında fren basıncını artırmaya yardımcı olan HBA sistemini içeren araç stabilite sistemlerinden oluşur. ESC arıza lambası iki olası nedenden dolayı yanabilir: ▷ Sürekli yanıyor : ESC'de bir arıza var ve çalışmıyor. ESC, tekerlek hız sensörleri gibi ABS bileşenlerini paylaştığı için arıza ilgili olabilir. ▷ Yanıp Sönme : ESC ışığının yanıp sönmesi, aracın stabilite sınırının sonuna doğru olması nedeniyle sistemin çalıştığı anlamına gelir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren arıza lambası.
Açıklama:Daire içindeki kırmızı ünlem işareti, fren arıza lambasıdır. Aşağıdaki koşullar veya arızalar geçerlidir: ▷ Fren arıza lambası : Park freni tam olarak bırakılmamış. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılırsa, düşük fren hidroliği seviyesini gösterebilir. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılmışsa ve fren hidroliği seviyesi yeterliyse, fren hidroliği basıncının düşük olabileceğini gösterir. Fren servosu, vakum sağlayan ve frenleme çabasını azaltarak sürücüye yardımcı olan bir fren bileşenidir. ▷ Fren + ABS + ESC: Aynı anda yanan bu üç ikaz ışığı EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) arızasını gösterir. EBD, maksimum durma kabiliyeti sağlamak için farklı tekerleklere farklı miktarlarda fren kuvveti dağıtır. EBD arızası durumunda arka tekerleklerin aniden kilitlenmesi olasılığı vardır. Fren ArızalarıFren arıza lambası, aracınızın duramayacağı ve bir kazaya neden olabileceği ciddi bir sorunu gösterebilir. Aracınızı her zaman derhal yetkili bir Araç servisine kontrol ettiriniz.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ABS arıza lambası.
Açıklama:Kilitlenme önleyici fren sistemleri (ABS), tekerleklerin kilitlenmesini önleyen ve sürücünün direksiyonu kullanmaya devam etmesini sağlayan bir güvenlik freni özelliğidir. Sistemde bir arıza olduğunda motor çalıştırıldıktan sonra ABS arıza lambası yanık kalır. Fren sistemi, ABS sisteminin avantajı olmaksızın verimliliğini korur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop arıza lambası. Açıklama: Bu sembol, motor start stop sistemi tarafından otomatik olarak durdurulduğunda gösterge tablosu ekranında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç far hizalama konumu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, kısa farın hangi konuma ayarlandığını gösterir. Far hizalama ayarı ayarları aşağıdaki gibidir:
  • Konum 0 : Ön koltuklarda bir veya iki kişi.
  • Pozisyon 1 : Beş kişi.
  • Konum 2 : Bagaj bölmesinde beş kişi + yük.
  • Konum 3 : Sürücü + bagaj bölmesinde izin verilen maksimum yük.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç vites değiştirme gösterge ışığı. Açıklama: Düz şanzımanlı araçlar için vites değiştirme göstergesi. Vites değiştirme göstergesi, daha iyi yakıt tüketimi sağlamak için sürücüye vites değişiklikleri önerir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç arka sis uyarı lambası.
Açıklama: Bu uyarı lambası, arka sis lambaları açıldığında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor arıza lambasını kontrol edin.
Açıklama:Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir ve bir metin uyarı mesajı içerebilir: ▷ Sürekliyanar : Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanar, besleme/ateşleme sisteminde aşırı egzoz emisyonlarına, olası bir performans kaybına, zayıf sürüşe ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilecek bir arıza olduğunu gösterir. Araç hala sürülebilir. Hızı azaltın ve aşırı hız veya hızlanmadan kaçının. Bu durumda uzun süreli kullanım motora zarar verebilir. ▷ Yanıp Sönme: Yalnızca benzinli versiyonlar için, yanıp sönen motor kontrol ışığı genellikle, katalitik konvertör hasarına yol açabilecek yanlış ateşleme yapan bir motor anlamına gelir. Hızı hemen azaltın ve aşırı hızdan veya yüksek motor devirlerinden kaçının. Kontrol motoru arıza lambası yandığında, arıza kodlarını okumak için teşhis ekipmanının bağlanması gerekir. ▷Dizel versiyonlar : Motoru kontrol et ışığının yanması Üre Enjeksiyon Sistemi Arızasını gösterir. Bu, yanlış sıvının kullanıldığını veya %50'nin üzerinde ortalama ÜRE tüketiminin tespit edildiğini gösterebilir. Aracı mümkün olan en kısa sürede bir Araç servisine servis ettirin. Belirli bir eşik aşılırsa, motoru çalıştırmak mümkün olmayabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç güvenlik arıza lambası.
Açıklama:Araba ve kilit sembolü, Araç güvenlik kodu korumasıdır ve arıza lambasının sürekli yanık kalması, Araç Kod sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu durumda başka bir anahtarı deneyin. Motor çalışırken uyarı lambası yanıp sönerse, araç motor immobilizer cihazı tarafından korunmamaktadır. Tüm anahtarların hafızaya kaydedilmesi için bir Araç bayisine başvurun. Arıza lambası sürüş sırasında sabit yanarsa, akü voltajındaki düşüş nedeniyle bir kendi kendine teşhis testini gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç lastik basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası yanık kalır veya yanıp söner: ▷ Yanık kalır : Bu, bir veya daha fazla lastik basıncının kayıtlı değerlerden daha düşük olduğu anlamına gelir. Basınçları geri yükleyin veya çarkı değiştirin. ▷ Yanıp söner: Lastik basınçları, lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) tarafından izlenir. Arıza lambası yaklaşık 75 saniye yanıp söner ve ardından yanık kalırsa, TPMS'de bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hava yastığı arıza lambası.
Açıklama:Motor çalıştıktan sonra hava yastığı arıza lambası yanık kalırsa, hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç dizel filtresindeki su arıza lambası.
Açıklama: Yakıt kapağının düzgün şekilde sabitlenmemiş olması, yakıt istasyonundaki kirlenme, atmosferdeki nemin yoğunlaşması vb. nedenlerle yakıt deposuna su girebilir. Filtredeki suyu boşaltmak için filtre muhafazasının altındaki tahliye yerini bulun. Yakıt seviyesi düşük olan aracı soğuk bir gecede depoda bırakmak, aracın yakıt deposunda daha fazla suya maruz kalmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kızdırma bujileri arıza lambası.
Açıklama:Kontak MAR konumuna getirildiğinde, kızdırma bujileri arıza lambası yanar ve motor çalışmaya hazır olduğunda söner. Daha soğuk ortam sıcaklıklarında, kızdırma bujileri uyarı ışığı daha uzun süre açık kalacaktır. Yanıp sönen kızdırma bujileri ışığıKızdırma bujileri arıza lambası yanıp sönerse, ön ısıtma sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç emniyet kemeri arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı emniyet kemeri arıza lambası, sürücü veya yolcu emniyet kemerini takana kadar yanar. Araç hareket halindeyken bir sesli uyarı duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı seviyesi arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor yağı seviyesi önerilen minimum değerin altına düştüğünde ön panel ekranında belirir. Mümkün olan en kısa sürede motor yağı doldurun.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, sistem motor yağ basıncının yetersiz olduğunu algıladığında, gösterge panelinde bir uyarı mesajı ile birlikte sürekli olarak yanar. Düşük motor yağı basıncı önemli motor hasarına neden olabilir. Güvenli bir şekilde yola çıkın ve motoru hemen kapatın. Yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Sadece yağ basıncı lambası söndüğünde yolculuğunuza devam edin. DPF'li Dizel MultiJet versiyonlarıYanıp sönen bir yağ basıncı ışığı, sistemin motor yağının bozulduğunu tespit ettiği anlamına gelir. Bu bir arıza olduğunu göstermez, ancak motor yağını değiştirmenizi gerektirir. Yağın değiştirilmemesi, düşük motor gücü modunun uygulanmasına neden olacaktır. Önce rpm'ye, sonra rpm'ye. Sürekli olarak kısa yolculuklar yapmak veya DPF rejenerasyonunun kesintiye uğraması yağın bozulmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç pil arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı akü arıza lambası, sürüş sırasında bir şarj arızasını gösteren açık kalır veya yanar. Olası nedenler şunlardır:
  • Alternatör
  • Alternatör / tahrik kayışı
  • pil
  • Akü bağlantıları / kablolama. Sürüş halinde, gerekli olmayan tüm elektrik sistemlerini derhal kapatın. Akünün şarjı bittiğinde motor kapanabilir.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç genel arıza arıza lambası.
Açıklama:Ünlem işareti içeren üçgen, genel arıza/arıza arıza lambasıdır. Bu genel arıza lambası, başka bir arıza lambası ve/veya bir uyarı mesajı ile birlikte yanabilir. Onlar içerir:
  • Motor yağı basınç sensörü arızası
  • Hız limiti ayar uyarısı
  • Dış ışıklar arızası
  • Yakıt kesme sistemi arızası
  • Park sensörü arızası
  • Başlat Durdur sistem hatası
  • Hava yastığı arıza sorunları

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük yakıt arıza lambası.
Açıklama: Bu ışık, kalan yakıt seviyesi yaklaşık 9 litre olduğunda yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç uzun far arıza lambasI.
Açıklama:Bu mavi arıza lambası, uzun farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kısa huzmeli far arıza lambası.
Açıklama:
Bu yeşil arıza lambası, kısa farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç yön göstergeleri / dörtlü ikaz ışığı.
Açıklama: Bu ok sembolleri, bir yön göstergesi uygulandığında veya dörtlü flaşör ışıkları yandığında yanıp söner.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç park sensörü arızası arıza lambası.
Açıklama:Park sensörlerinde arıza tespit edildiğinde arıza lambası yanar. Araç'nun bazı versiyonlarında bunun yerine genel arıza uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor sıcaklığı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek olduğunda yanar. Normal sürüş koşullarında aracı durdurun, motoru kapatın ve depodaki su seviyesinin MIN işaretinin altında olmadığını kontrol edin. Hazne düşükse, kapağı açmadan önce soğutma sıvısının soğuması için birkaç dakika bekleyin. Depoyu yavaşça MAX işaretine kadar doldurun ve yalnızca uyarı lambası söndüğünde sürüşe devam edin. Sızıntı belirtileri arayın.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambasıadı:Araç şanzıman arızası arıza lambası,
Açıklama:Ünlem işareti içeren bu kırmızı dişli, Araç Comfort-Matic 'Dualogic' şanzımanla ilgili bir şanzıman arızasıdır. Arıza lambası bir uyarı mesajıyla birlikte yanabilir veya yanıp sönebilir. Bu, zorlu kullanım nedeniyle şanzımanın aşırı ısınmasından veya bir arızadan kaynaklanabilir. Diğer sorunlar, şanzıman sıvısı (selespeed sıvısı) seviyesinin düşük olmasıyla ilgili olabilir.
Arızasız yolculuklar dileriz.

Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor esp arıza lambası Direksiyon arıza lambası Ariza lambası araba ısınınca tekliyoraraç arıza lambası yanıp sönüyor Ariza lambası Motor ısınınca yağ lambası yanıyorNissan qashqai motor arıza lambası neden yanar ikaz lambaları citroen nemo motor arıza lambası söndürme fiat gösterge işaretleri de opel vectra c direksiyon arıza lambasıHyundai i20 arıza lambasıAraba uyarı işaretleriFord focus gösterge ışıkları anlamı nissan qashqai el freni lambası yanıp sönüyor nissan almera tekna nasıl yakıt filtresi arıza lambasıDe ve. Dizel egzoz sıvı seviyesinde düşüklük var anlamına gelen ikaz ışığıToyota corolla arıza lambasıAriston kombi arıza lambası gibi de nissan micra sarı motor arıza lambası wolksvagen kırmızı hyundai getz arıza lambası söndürme telefon isaretleri anlamlari murat gösterge opel astra esp ve motor arıza lambası yanıyor airbag arıza lambası nasıl söndürülür araba ekran resmiVolkswagen motor arıza lambası sondurmeEmniyet kemeri ne işe yarar veya tofaş gösterge ışıkları sigortasıMotor ikaz ışığıFord courier motor arıza lambası neden yanar dizel yakıt göstergesi arızası .

Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

Arabada Ampul Işareti de. Bosch kombi arıza lambası yanıyor Volvo s40 motor arıza lambası söndürme arıza lambası söndürmeEgea arıza lambası söndürmeDe Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor ford courier ikaz lambaları anlamı arabada dimmer ne demekGolf 7 motor arıza lambası söndürme clio 4 motor arıza lambası yanıp sönüyorArabada ingiliz anahtarı işaretiMegane 1 gösterge paneli anlamları araç panelindeki göstergeler araba işaretleri anlamıWosvagen caddy direksiyon arıza lambası fiorino motor arıza lambası neden yanarDe. Ford fiesta şanzıman arıza lambası neden yanarAraçtaki göstergeler ve anlamlarıArıza kodları gibi arabadaki göstergeler ve anlamları rölantide yağ lambası yanıyor

Yol Kodları

egr arıza ışığı ford courier ikaz lambaları anlamı audi a3 arıza işaretleriOpel vectra gösterge paneli arızasıArabanın iç tanıtımıOpel astra sarı arıza lambası .

Dacia Sandero Arıza Işaretleri

Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor Egea Uyarı Işaretleri akü işareti neden yanarSokak lambası arıza izmir Daihatsu sirion nasılHonda spacy arıza lambasıVe araba ekranKısa far işaretiTedaş sokak lambası arıza veya araba marka işaretleriFiat gösterge işaretleri gibi. Akü ışığı yeşil yanıyor ama çalışmıyor egzoz gazı uyarı lambasıAudi aRenault simgesi ekranın anlamı Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor hava yastığı arıza lambası egea motoru kontrol ettirin cruze gösterge paneli sokak lambası arıza konya anadolu yakası sokak lambası arıza bildirimi telefonu ve daihatsu sirion nasılLpg li araçlarda arıza lambası neden yanarPalio motor arıza lambası .

Airbag Arıza Lambası Muayeneden Geçer Mi

Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor Gösterge Lambaları audi a6 motor arıza lambası neden yanar veya

Caddy Arıza Lambaları

yakıt filtresi arıza lambası .

Yardımcı Işık Nasıl Açılır Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

Göstergedeki Işaretler

Arızaları

Motor Arıza Lambası Yanan Muayeneden Geçermi

honda spacy arıza lambasıTransporter Gösterge Paneli turbo arıza lambası toyota simgesi opel arıza lambası anlamları polo gösterge işaretleriUyarı işaretleri ve anlamları Egea motor arıza lambası yanıp sönüyorPolo arıza işaretleri de multijet motor nasıl

Anlamları Renault Symbol Elektronik Arıza Ikaz Lambası

göstergede ünlem işaretiVeya

Lpg Gösterge Işıkları Anlamları

araba önündeki işaretler peugeot motor arıza lambasıPeugeot ünlem işaretiOpel corsa gösterge işaretleri wosvagen motor arıza lambası neden yanar

Ford Courier Arıza Işıkları

aşağıdaki benzin göstergesindeAraç göstergesi de. Sensörlü lamba sürekli yanıyor neden ford arıza lambası cruze arıza gösterge lambası audi a3 uyarı işaretleri de. Fluence motor arıza lambası traktör arıza lambaları ford focus gösterge işaretleri araba işaretleri anlamı fluence motor arıza lambası dörtlü ikaz lambasıFiorino otomatik vites arızaları ford focus tdci motor arıza lambasıDe clio arıza işaretleri hyundai i20 motor arıza lambasıFocus 2 gösterge paneli ışıklarıMitsubishi arıza lambaları 3 işareti ne anlama gelir arabada yanan işaretler fiat albea gösterge paneli sigorta neden yanarVeya. Toyota vsc arızasıFiat doblo yağ lambası söndürmeHyundai accent admire arıza lambası gibi. Mitsubishi l motor arıza lambası söndürmeDe. Gibi el freni çekili işaretiIşaretlerinin anlamlarıOpel vectra gösterge paneli arızası

Lpg De Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyor Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

punto motor arıza lambası

Araçta Akü Lambası Neden Yanar

bmw direksiyon arıza lambası araba göstergesi ünlem işareti .

Brc Lpg Göstergesi Yanıp Sönüyor

Ford Courier Anahtar Arıza Lambası clio 4 bakım lambası söndürmeIkaz lambaları Mercedes motor arıza lambası sarı yanıyor

Toyota Auris Motor Arıza Lambası

peugeot arıza lambası vw arıza lambasıYakıt filtresi uyarı ışığıOpel arıza işaretleri volvo s60 motor arıza lambası neden yanar en güzel motor resimleri uzun far göstergesi .

Motor Arıza Lambası Yanıyor Araba Çalışmıyor Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

Yağ Göstergesi Işareti ford courier arıza lambası anahtar işaretiMegane 1 servis ışığı söndürme

Araba Üstünde Anahtar Işareti

araba ekranındaki işaretlerMotor soğutma suyu ikaz lambasıGibi. Opel astra motor arıza lambası veya renault simgesiIsuzu motosiklet gaz göstergesi çalışmıyor veya. Passat egr arızasıFiat linea gösterge paneli arızası hyundai i10 gösterge paneli fluence motor arıza lambasıImmobilizer arıza lambasıJetta renkleriSkoda fabia arıza lambası söndürme araba içinde anahtar işareti araç ön panel de ford arıza lambası araç içi işaretlerMokka ne demek işaret sembolleri .

Uzun Far Göstergesi

Araba Işareti

Ford Connect Arıza Lambası Neden Yanar

qashqai motor arıza lambası opel motor arıza lambası neden yanar2 el yarış motorları

Jetta Gösterge Işıkları Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

tedaş sokak lambası arıza dacia sandero ikaz ışıklarıRenault symbol gösterge paneli motor işaretleri ve anlamları elektronik kaydırma arıza işaretinin anlamıNissan qashqai turuncu motor arıza lambası jetta dizel citroen nemo gösterge paneli işaretleriVe arac gosterge isiklari anlamlari ford fiesta arıza lambası söndürme ford fiesta motor arıza lambası yanıp sönüyor veya

Arıza Lambası Araç Gösterge Işaretleri Anlamı

Fiat Punto Gösterge Paneli Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

dacia arıza lambası araba devir göstergesiMotorsiklet arıza lambası corsa c gösterge paneli gösterge panelinde ünlem işareti opel astra arıza ışıklarıFord courier gösterge işaretleriPolo arıza lambası ve. Twitter işaretleri ve anlamları

Lastik Ikaz Işığı

araç göstergesiVe. Veya katalizör arızası nasıl giderilir .

Nissan Juke Motor Arıza Lambası

Uyarı Işaretleri Ve Anlamları peugeot sembolü ford courier motor arıza lambası neden yanar ısuzu gösterge işaretleriJetta motor arıza lambası Fluence motor arıza lambası

Renault Symbol Arıza Lambaları

arabada musluk işareti veya ford transit ikaz lambaları anlamı .

Citroen C4 Arıza Kodları

Linea Arıza Işıkları arıza lambası ünlem işaretiGöstergedeki işaretler Peugeot arıza lambası söndürme corsa d motor arıza lambasıEra motor arıza lambası#ad?Gibi arabada yanan işaretler vw arıza lambasıBosch buzdolabı arıza lambasıVe hyundai arıza lambası söndürmeVolkswagen katalitik konvertör arızası renault gösterge anlamlarıVe sokak lambası arıza iletişimKısa far işaretiOtomatik vites işaretleri veya

Sarı Arıza Lambası Neden Yanar

araba ısınınca tekliyor adblue lambası yanıyorVw arıza lambası peugeot anahtar işareti gibi. Peugeot motor arıza lambası yanıp sönüyor honda civic yeşil anahtar işaretiEmniyet kemeri ikaz lambası yanmıyorEksoz arıza lambası dacia duster arıza lambası söndürme

Volkswagen Caddy Arıza Lambası

jetta renkleriGibi

Sprinter Arıza Işıkları Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

egea uyarı işaretleri gibi arabada epc nedirLpg motor arıza lambası fiorino arıza lambası yandı araba ikaz sembolleri volkswagen jetta arıza işaretleri wolksvagen kırmızı .

Renault Motor Arıza Lambası Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

Aktif Motor Kaputu Arıza motor arıza citroen nemo gösterge paneli işaretleriPulsar ns arıza lambası söndürme motor arıza lambası polo ikaz ışıkları fiat doblo motor arıza lambası gibi. Katalizör arızası nasıl giderilir hyundai i20 gösterge paneli işaretleriMazda 3 motor arıza lambası neden yanarQashqai arıza lambasıArıza lambası yanıp sönüyor abs ışığı söndürme p arıza kodu

Uyari Işaretleri Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

dacia sandero ikaz ışıkları megane 2 yağ değişimi yapılmalı uyarısıMarşa basınca göstergeler gidiyor de clio 4 fren sistemi arızası veya veya mercedes arıza işaretleri şanzıman arıza lambası motor ariza lambasi peugeot anahtar işareti arabada epc nedirLinea Arıza Lambası Neden Yanar polo gösterge işaretleri honda fc5 motor arıza lambası

Gösterge Işıkları Anlamları Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

pil bitmek üzere ne demekAraç göstergeleriGibi katalizör arızası nasıl giderilir jetta motor arıza lambasıArıza sembolleriFord ranger arıza lambası söndürmeCf moto nk arıza lambasıFord fiesta gösterge paneli arızası

Opel Astrada Arıza Lambası Neden Yanar

focus sarı arıza lambası

Daihatsu Sirion Nasıl Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

ford akıllı anahtar iptali Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor tiggo arıza lambasıVeya. Sokak lambası arıza bildirimi antalya rampa çıkarken motor arıza lambasıFord transit ikaz lambaları anlamıEgea amerikan park arıza lambası honda fd6 motor arıza lambası neden yanarOpel combo arıza lambaları yay şeklinde arıza lambasıDizel motor ön ısıtma gösterge lambası yanıyorEl yanması

Fren Balata Arıza Lambası Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

ducato motor arıza lambası söndürmeMotor ariza lambasi yağ arıza lambasıFord fiesta motor arıza lambasıNissan küçük arabaTiguan renkleriFort transit arıza lambaları opel astra j motor arıza lambasıYakıt filtresi arıza lambası jetta ikaz ışıkları ekranın anlamıGibi alfa nedemek araba göstergesinde ünlem işaretiVeya

Motor Ikaz Işığı

ford focus arıza lambası çarpı işareti trafik levhası mitsubishi arıza lambaları turuncu motorYanan araba daihatsu sirion nasıl dörtlü ikaz lambası işaretiOpel arıza kodları resimli ford courier gösterge paneli işaretleriIbre ne demek kırmızı polo arabaHyundai i20 motor arıza lambası yanıyor de. Peugeot arıza lambası .

Ford Focus Gösterge Paneli Işaretleri Anlamları

Araç Gösterge Işaretleri toyota esp ve motor arıza lambası yanıyorOpel combo arıza lambaları ve anlamları Nissan qashqai akü arıza lambası araç gösterge işaretleri anlamı Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor traktör ikaz lambaları anlamları fiat egea arıza lambası söndürmeHonda spacy arıza lambası söndürmeFord focus arıza işaretleri fren balata arıza lambasıWosvagen motor arıza lambası neden yanar veya dacia dokker ekran işaretleri akü lambası sürekli yanıyor Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor veya.

Sokak Lambası Arıza Bildirimi Antalya Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

Honda Spacy Arıza Lambası Kodları ve. Volkswagen caddy motor arıza lambası neden yanar Dacia arıza işaretleriBuji arıza lambası radyatör arıza lambası opel arıza işaretleriNissan küçük arabaFort transit arıza lambalarıCitroen nemo gösterge paneli işaretleri peugeot motor arıza lambası söndürmeSaatin içindeki göstergelerin isimleriFord connect gösterge işaretleriFiat doblo gösterge ışıklarıUyari işaretleri volkswagen polo ikaz lambaları air gösterge saati .

Araba Motor Göstergesi Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

L Arıza Lambaları arabanın bagajında olması gerekenler gibi punto motor arıza lambası yanıyor opel astra h arıza lambası ford connect enjektör arızası nasıl anlaşılırGaz göstergesi çalışmıyor Türkiye neden yanıyorVolkswagen caddy arıza lambası söndürme araç ikaz göstergeleri linea arıza ışıklarıAşağı yukarı işaretiMercedes sprinter motorOpel astra g gösterge ışıklarıMaf sensörü ne işe yararMegane 3 motor arıza lambasıKia motor arıza lambası yanıp sönüyor renault anlamıOpel corsa arıza lambası anlamları araba motor göstergesiIşıkları .

Kasa Motor

Adblue Arızası mercedes c motor arıza lambasıArabanın iç tanıtımı Lpg gösterge işıkları anlamları opel astra h kasa motor arıza lambasıLinea motor arıza lambası söndürmeMotosiklet ateşleme bobini arızası honda spacy alpha arıza lambası neden yanarVe araba gösterge simgeleriFord arıza lambası anlamları .

Honda Crv Ikaz Işaretleri Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

Opel Vectra Gösterge Paneli Arızası ford transit ikaz lambaları anlamı audi a6 motor arıza lambası neden yanar kör sürüş nedirArıza gösterge lambası Benzin güvenlik uyarı işaretiKızdırma bujisi arıza lambasıOtomobil sembolleri araba gösterge işaretleri katalitik konvektör arızası nasıl anlaşılır .

Sokak Lambası Arıza Gaziantep

Opel Astrada Arıza Lambası Neden Yanar ve. Dacia uyarı işaretleri Sokak lambası arıza ayedaşÜnlem işareti olan trafik levhasıBmw e60 şanzıman arıza lambasıFocus sarı arıza lambası renault master arıza lambası söndürmeÜnlem işareti arıza lambası de yakıttan dolayı motor arıza lambası dacia motor arıza lambası kontak anahtarı arızaları honda city motor arıza lambası mercedes sprinter motor arıza lambasıTürkiye neden yanıyor ve. Arabada sinyal verme vw motor arıza lambası kamyon arıza işaretleri passat jeepVolvo s40 motor arıza lambası peugeot bipper motor arıza lambası .

Renault Kangoo Ikaz Lambaları

Peugeot Arıza Lambası Söndürme opel astra arıza lambası yanıyorPeugeot motor arıza lambası Hyundai accent era motor arıza lambası neden yanarFiat palio gösterge paneliMotor arızaları sokak lambası arıza iletişimŞekildeki güvenlik uyarı işaretini ve esp ve motor arıza lambası yanıyorDizel egzoz sıvı seviyesinde düşüklük var anlamına gelen ikaz ışığı ford focus arıza lambası captiva arıza lambalarıAraba ısınınca tekliyorCitroen kamyonet accent blue motor arıza lambasıAudi a6 arıza işaretleri veya. De prins arıza lambasıHonda civic motor arıza lambası yanıp sönüyor arızalı yazısıKaygan zemin işareti 2 el yarış motorları park nissan kizdirma bujisi arıza lambasıDe lancer nasıl .

Ford C Max Motor Arıza Lambası Neden Yanar Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor

Clio Arıza Işaretleri hyundai getz motor arıza lambası neden yanarArabada yanan işaretler Ford focus 1 motor arıza lambası araç ön panelTop işaretiDe kızdırma bujisi ve motor arıza lambası punto motor arıza lambası neden yanarDacia dokker arıza lambası söndürme captiva arıza lambaları araç içindeki göstergelerGaz kelebeği resetleme araba işaretleri anlamı renault simgesiSarı motor ışığı neden yanar araç uyarı ışıkları honda crv motor arıza lambası kia ceed motor arıza lambası de megane 2 motor arıza lambası opel zafira motor arıza lambası Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor araçtaki göstergeler ve anlamları ford connect arıza lambası söndürmeArıza lambası işaretleri aracın kaputunda neler bulunur motor arıza lambası yanıp söndü motor kontrol sistemi arizasi gibi. Akü şarj ikaz ışığı yanıyorsa ford courier yağ arıza lambası saatin içindeki göstergelerin isimleriBmw motor arıza lambası arıza lambasıDoblo motor arıza lambası yanıyor fluence motor arıza lambası ısıtma bujisi arızası neden olur .

Sokak Lambası Arıza

Fiat Doblo Gösterge Paneli Işaretleri opel combo arıza lambaları ve anlamlarıEl yanmasi Arabada ünlem işareti ne demekSymbol ünlem işareti ısuzu d max arızaları de ve. Havada duran gece lambasıFord courier arıza ışıkları ford ranger arıza lambası söndürme toyota corolla arıza lambası chevrolet motor arıza lambası neden yanar ford tourneo courier motor arıza lambası renault simgesiSokak lambası arıza ankara sokak lambası arıza ihbarVw polo motor arıza lambası linea arıza lambası neden yanar pulsar ns arıza lambası söndürme fiorino otomatik vites arızaları jetta arıza işaretleriNissan qashqai sarı motor arıza lambası gibi renault clio ekran göstergeleri anlamları opel arıza lambalarıPunto motor arıza lambası nissan arabaları katalitik konvertör arıza lambası söndürmeArıza kodlarıFord focus gösterge ışıkları anlamı ısıtma bujisi göstergesi ford fiesta yağ lambası söndürmeMotor ikaz ışıkları honda civic motor arıza lambasıFord courier arıza lambaları yağ arıza lambasıVeya.

Soğuk Havada Motor Arıza Lambası

Araç Çalışırken Akü Lambası Yanıp Sönüyor opel astra h arıza lambası ve. Renault clio ünlem işareti Range rover motor sorunu

Araç Arıza Lambası Neden Yanar

Motor Arıza Lambaları

captiva arıza lambaları veya de. Sokak lambası arıza bildirimi ankaraFord focus gösterge paneli işaretleri anlamları Kızdırma Bujisi Göstergesi Yanıp Sönüyor ünlemli motor arıza lambası ford fiesta arıza lambası neden yanar traktör ikaz lambaları anlamları citroen kamyonet enerjisa sokak lambası arıza arabadaki işaretlerOpel arıza lambası anlamları saatin içindeki göstergelerin isimleri hava yastığı ikaz ışığı araç arıza lambası yanıp sönüyor mercedes gösterge işaretleri araç gösterge ışıkları

Kategoriler Marka / Model

Kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor

  • Konu Sahibi
    Merhaba arkadaşlar,

    Aracım golf mk6 tdi.

    Bu sabah aracımla seyir halinde iken (km/h) birden bu lambanın yanıp s&#;nd&#;ğ&#;n&#; farkettim.
    Kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor

    Hemen sağa &#;ekip kontağı kapattım. Aracı tekrar &#;alıştırdığımda lamba s&#;nm&#;şt&#;.

    Aracın &#;ekişinde bir problem hissetmiyorum fakat yakıt t&#;ketiminde artış var. Belki &#;ekiş d&#;şm&#;şt&#;r ben gaza fazla basıyorum funduszeue.info 2 hafta &#;nce yağ filtreler değişti.

    Sorun ne olabilir?



  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    kontağı ilk a&#;tığınızda bu işaretin yanması lazım, yanmıyorsa bujiler &#;lm&#;şt&#;r. Değişim yapın. Şimdi sorun olmaz ama kışın problem olur b&#;y&#;k ihtimal.

    Kontağı ilk &#;evirdiğimde lambası yanıyor. Bir s&#;re s&#;nmesini bekleyip &#;alıştırıyorum. Bu yanıp s&#;nme olayı aniden seyir halinde iken oldu. tekrar &#;alıştırdığımda yanmadı. DPF den ş&#;pheleniyorum fakat &#;ekişte bir d&#;ş&#;ş farketmedim. Sadece yakıt t&#;ketiminin biraz arttığını hissediyorum şehir i&#;inde Tabi baskı balatamın zamanı geldi t&#;ketimi birazda buna bağlıyorum. Belkide başka bir durum var. 2 hafta servise girdiğinde normal dendi ara&#;
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    4 tane kızdırma bujisi var, belki 1 tanesi bozulmuştur , o esnada ara&#; uyarı vermiştir. En iyisi cihaza bağlatın sonucu &#;ğrenin. Kızdırma bujisi y&#;z&#;nden t&#;ketim artmamalı bence.
  • ge&#;en aylarda punto aracımdada ilk marşta 2dk kdr uyarı veriyordu.
    sanayide iş&#;ilik dahil 50 liraya değiştirdim. sorun kalktı.

    bazen ak&#;dende yapabiliyormuş aklınızda olsun.

    ilk esnada kızmak i&#;in akım &#;ekiyor ve gerekli akımı alamadığından yandığı s&#;yleniyordu.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Kızdırma bujilerinizden bir yada birden fazlası bozulmuş olabilir, veya kızdırma bujisi r&#;leside arıza yapmış yada takılı kalmış olabilir. R&#;leden olması daha y&#;ksek ihtimal &#;&#;nk&#; bir kez ikaz verdikten sonra tekrar ikaz almamışsınız. Aracı stop edince r&#;leye giden akım kesildiğinden tekrar a&#;tığınzda r&#;le bırakmış ve sorun ortadan aklkmış olabilir. Kızdır bujileriniden birinde yada bir ka&#;ında arıza olsa aracı kapatıp a&#;ınca d&#;zelmez ve buji &#;alışmadığından devamlı ikaz verdirir aynı zamanda aracınız sabahları daha uzun marşta &#;alışır. Yinede bir yerde VW'nin orjinal diyagnoz cihazına bağlatıp arıza kayıtlarına baktırın.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Mazot filtresi tıkalı yada mazotta su funduszeue.infonin değiştiğinden emin misiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    Eski opellerde dpfnin tıkandığını g&#;steriyor o ikaz. Yenilerde dpf i&#;in &#;zel lamba var. Belki dpf olabilir.
  • Yarbay
    Mesaj
    Bilen bilmeyen herkes profes&#;r olmuş bu forumda.
    Arızanın %99 kızdırma bujisi ile bir alakası yok.
    Genellikle debimterte, basın&#; sens&#;r&#; ya da bunun gibi sens&#;rlerin hatalarından dolayı bu ışık yanar.
    TDI Polo'da yan sanayi hava filtresi kullanımında debimterte kaynaklı bu ışık yanmıştı bende.
    Aracı diagnoz sistemine bağlayıp hata kodunu yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 22 Haziran ; >
  • Çavuş
    58 Mesaj
    Merhaba

    Aracınızun problemi neydi &#;&#;zebildiniz mi?

    Aynı ışık bende de yanmaya başladı? İlk &#;alıştırıp yola koyulduğumda yanmaya başlıyor. Sonra kontak a&#; kapa yapıncs gidiyor. Bu g&#;n arabayı servisten teslim aldım, turbo nun valfini değiştirdiler. Hallettik diye teslim ettiler 3 saat sonra yine yandı ışık. Sabah tekrar g&#;stericem servise. Ara&#; golf 7 tdi hp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzo10 -- 23 Temmuz ; >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    1 Mesaj
    merhabalar arkadaşlar konuya bug&#;n vakıf birisi olarak aydınlatayım benim polo 1,2 tdı model aracımda vites ge&#;işlerinde eğer arabayı bayarsam kızdırma buji ışığı yanıyordu arabayı sağa &#;ekip stop edip tekrar calıştırdığım da ışık s&#;n&#;yordu 1 ay once yapmaya basladı ilk ustam aracı bilgisayara bağladığını ama hata bulamadığı s&#;yle di dun gene aynı problemi yaptı anma bu seferde motor arıza ışığını yaktı bug&#;n bilgisayar a bağladığımızda p kodlu arızayı verdi t&#;rk&#;e olarak yakıt basınc cok dusuk yazıyordu sonra enjektor pompacıya gittim. enjektorleri test yaptığımızda enjektorleri yuvarlak dairesel kaplara bağladılar 1 2 3 sırasıyla 1ve 2 kap mazot doldu 3. kap boştu olması gerekende boş olmasıymış y&#;z&#;k diye bir par&#;a aradılar onu bulamadık komple enjektorlerın alt kısımlarını değiştireceğiz dediler bizde aracı kullanıyoruz diye tamam dedikdiger enjektorlerin sadece takoz denilen kısım mı kullanıp p&#;sk&#;rtme yapan kısım değişecek oem par&#;a artı iş&#;ilik tl tuttu




  • Konu Sahibi
    Tamamen rastlantısal olarak ejjekt&#;r bakımı yaptırmak istedim. Memeler değişti ayar yapıldı. Şu anda bu problemi yaşamıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çavuş
    67 Mesaj
    Bende de bu problem var ara&#; clio dizel bilgisayarda 2 kişi basın&#; sensoru arızalı dedi ara&#; giderken &#;ekişten d&#;ş&#;yor bazen stop ediyor bazen etmiyor ama sık yapmaya başladı sorunu net olarak nasıl anlarız ? Basın&#; sensoru değişirse sorun ortadan kalkarmi acaba..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IstanbuLL -- 14 Temmuz ; >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    1 Mesaj
    Herkese merhabalar. tdi dsg octavia aracım var. Aracı biraz sıkıştırınca ısıtma bujisi lambası yanıp s&#;n&#;yor s&#;rekli. Stop edip &#;alıştırınca s&#;n&#;yor. Tekrar sıkıştırırsam yine yapıyor. Orjinal cihaza bağlatıp soruna baktığımızda 3 nolu silindir basın&#; sens&#;r&#; arızası g&#;sterdi. Ordaki ısıtma bujisini değiştirdik. 3.sıradaki ısıtma bujisinin &#;zerinde sens&#;r de varmış ondan dolayı diğer bujilere g&#;re daha pahalı. Onu değiştirdik hata kodlarını da sildik. 2 g&#;n sonra yine aynısını yaptı. Bu konuda tecr&#;beli olan birisi varsa yardımlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onbaşı
    23 Mesaj
    Herkese merhabalar.

    Hala kullandığımız arabaların motorlarının her yerinde sens&#;r olduğunu, bir arıza lambası yandığında ilk olarak bilgisayarlı arıza tespiti yaptırmamız gerektiğini bilmiyoruz. Eski kara d&#;zende yaşamıyoruz, bilgisayarlı arıza tespiti de tl bir şey.

    Bir lambanız yanıyorsa gidin, bilgisayara bağlatın, arıza kodunu ve arızanın fotoğrafını &#;ekin. Daha sonra arıza koduna g&#;re işlem yapın.

    Bunun dışında "yok şundan yanıyordur, yok bundan yanıyordur, ge&#;en bende oldu şundanmış" dediğiniz her şey, ara&#; sahibine zaman ve nakit kaybı olarak geri d&#;ner. Maalesef g&#;r&#;yorum ki, ara&#; sahipleri de bu laflara &#;ok a&#;ık. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım.
  • Er
    1 Mesaj
    enzo10 kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Aynı sorunla karşılaştım. Passat TDI HP.

    Problem neydi? Nasıl çözdünüz?

    Teşekkürler

  • Er
    2 Mesaj

    Merhaba, konu güncel değil ama belki faydası olur diye yazayım dedim. Benim model dizel jetta aracımda da aynı şekilde giderken kızdırma bujisi ışığı yanıp sönmeye başladı ve aracın devrinde sıkıntı oldu. Durup, kontağı kapa aç yaptığımda düzeldi. Özel Serviste bilgisayara bağlayıp dizel partikül filtresini temizlememiz gerek dediler ve temizlediler. Ancak sorun düzelmedi ve zamanla hemen hemen her gün 1 veya 2 kez aynı hatayı yapmaya başladı aracım. Başka ve daha bilinen bir özel servise gittiğimde (Ankara - Aydoğdu) bilgisayara bağlayıp "egr valfi arızası" olduğunu söyleyip; ya egr yi değiştirmem gerektiğini (en ucuz yan sanayisi TL ve işçilik) ya da egr yi iptal ettirmem gerektiğini söylediler ve egr yi iptal ettirmemin daha uygun ve mantıklı olduğunu söylediler (para da almadılar bu arada). Bana tavsiye ettikleri oto elektronikçide TL'ye egr yi iptal ettirdim ve şu anda sıkıntı yok (1 hafta oldu yaptıralı). Söylediklerine göre devamlı iptal yapıyorlarmış ve muayene vs. sıkıntı olmuyormuş. Ama servisin söylediği kızdırma bujisi ışığı onlarca farklı arızada yanıyor, sizin başınıza geldiğinde önce arabayı bilgisayara bağlatıp neden yandığını öğrenmeniz ve ona göre işlem yaptırmanız gerektiğidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksandro -- 24 Ocak ; >




  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası