su koçu pompası yapımı / Su Koçu Pompasının Malzemeleri – Ceviz Tarlam

Su Koçu Pompası Yapımı

su koçu pompası yapımı


   Bu pompa ülkemizde belki de hiç tanınmamaktadır. Amaç bunun tanıtımını nasıl ev ortamında üretilebileceğini açıklayarak bir ışık tutmaktır.
Pompa için her hangi bir enerji tüketilmemektedir. Amaç, pompa seviyesinden yüksekte olan suyun yapmış olduğu basınç ile suyun bir kısmını çok daha yüksekteki bir su deposuna basmaktır. Aşağıda pompanın kurulum şekli gösterilmektedir



    Pompa çalışırken devamlı bir su akışı vermez. Pompa içerisine giren suyun bir kısmı ancak hedefe ulaşır. Şekilde görüldüğü gibi su kaynağının taban seviyesi hidrolik pompadan daha yüksekte olmalıdır. Suyun pompada çekiç etkisi yaratabilmesi için A ile gösterilen mesafe çok uzun tutulmamalıdır. A mesafesi uzun olacaksa yada su kaynağı daha uzakta olacaksa pompaya yakın olan bir yerde şok etkisini yaratabilecek bir depo kurulmalıdır. Aşağıda su kaynağı daha uzak olan depodan alınan su bir açık su tankına getirilmektedir. Su kaynağından gelen suyun şok dalgaları yaratması mümkün olamayacağından gelen su daha yakın bir tanka boşaltılır. Bu tanktan çıkan suyun çekiç etkisi ram pompasını çalıştırır.

Ara mesafe uzak olup bir ikinci su deposu yerleştirilemeyecek durumdaysa uzak su kaynağı ile hidrolik pompa arasına döşenmiş borunun üzerine üstü açık bir boru bağlanır ve borunun üst hizası su kaynağından yüksekte tutulur.

Pompanın evdeki olanaklarla yapması oldukça kolaydır PVC veya galvanizli boru ve elemanları kullanılması tercih edilir.

Aşağıda pompanın çalışma esası resimlerle anlatılmaktadır. Aşama aşama gösterilmiş açıklama basit olarak şu şekilde açıklanabilir


funduszeue.info anda yukarıdaki çek valf açık durumdadır gelen su dışarı doğru akmaktadır. Kapalı olan çekvalf suyun pompalanmasını engellemektedir.

2.aşamada suyun itme kuvveti çekvalfi kapatacak su dışarı doğru akamayacağından bu defa aşağıdaki çekvalfi açacak bu bölgeye geçen su önce basınç deposundaki havayı sıkıştırırken bir kısmı da suyun aktarılacağı alana doğru gider.

funduszeue.info aşamada basınç odasındaki hava oldukça sıkışmıştır gelen su daha fazla dolamayacağından basınç bölmesindeki su dışarı doğru itilir ve ters durumda olan çekvalf kapanıfunduszeue.infoınçta düşme olana değin içerideki su boşaltma alanına doğru basılır. Bu kısa süre içerisinde üstteki çekvalf de kapalıdır. giren suyun bir kısmı kaynağa doğru dönmeye başlar.

4.Şimdi basınç bölmesi halen suyu iterken üst çekvalfin kapalı kalma süresi çok kısa olur.

funduszeue.infoıdaki işlemde  açılmış olan  üst çekvalften su tekrar dışarı doğru akmaya başlar. Bu işlem tekrarlanarak devam eder.









Bazı formüller

Bir Hydraulic Ram Pump yüksek basınç dalgalanması yaratmak için  borudaki akışın ani durmasını kullandığından, tahrik borusundan hacimsel deşarj şu şekilde verilir:

(1)

Burada, 

Q = borudaki hacimsel akış oranı,

 r = boru yarıçapı, 

L = boru uzunluğu ve

N = devrimin hızı.

Tahrik edilen borudaki akışkan akış hızı da

(2)

Burada, 

d = akışkan akış hızı ve 

d = boru alanı.

Akışın doğasını (yani, laminer veya türbülanslı) belirlemek için,  verilen Reynolds sayısının belirlenmesi gerekliydi.

(3)

Burada,

 V = akışkan akış hızı, 

d = boru çapı ve 

= kinematik viskozite.

Sürtünme faktörü f laminer akışı için matematiksel olarak elde edilebilir, ancak değişimi için basit bir matematiksel ilişki f Reynolds sayısı ile türbülanslı akış mevcuttur. Dahası Nikuradse ve ark. Borunun pürüzlülüğünün (yüzey kusurunun boyutunun borunun iç çapına oranı) f   değerini de etkilediğini bulmuştur   .

Düz borular için Blasius, türbülanslı akış için

(4)

Burada,

 f = borunun sürtünme faktörü ve 

Re, Reynolds sayısıdır.

Darcy-Wersbach formülü, borulardaki ve borulardaki akışkan akışında kafa kaybını değerlendirmenin temelidir ve şu şekilde verilir:

(5)

Burada, 

g = yer çekimi nedeniyle ivme, 

L = boru uzunluğu, 

V = akışkan hızı ve 

d = boru çapı.

T-kavşak noktasındaki akışkan akış hızı,

(6)

Burada 

Q = hacimsel sıvı boşalımı ve 

T = T-kavşakta boru kesit alanıdır.

T-kavşakta ani genişleme yüzünden meydana gelen kayıp,

(7)

Boru bağlantı parçaları gibi genel olarak diğer kayıplar genellikle

(8)

Baş (H), tahrik edilen borudaki su hızlanmasına katkıda bulunduğu için, bu hızlanma şu şekilde verilir:

(9)

K ve f'nin değeri standart referans el kitapları / ders kitaplarından bulunabilir. Sonunda bu akış, sudaki sürüklenme ve basınç atık değerinin ağırlığına eşit olduğunda atık valfi kapatmaya başlayacak kadar hızlanacaktır. Denklem tarafından verilen sürükleme kuvveti

(10)

Sıvıyı hızlandıran kuvvet,

(11)

Noktadaki basınç, Denklem (11) 'deki F kuvvetini alan A'ya bölmek suretiyle elde edilir.

(12)

Gerekli güç, bu ifadeyi kullanarak hesaplanabilir

(13)

Hidronun etkinliği şu şekilde verilir:

(14)




Sürücü akışı saniyede litre cinsinden (Q);
&#; Sürücü yüksekliği (H);
&#; Teslimat yüksekliği (h); ve
&#; Pompanın verimliliği yüzde (μ) cinsinden.
Formül şöyledir:



Örnek yapımlat
funduszeue.info
funduszeue.info


Derleyen:By EyyupK
KAYNAKLAR:funduszeue.info


Su koçu kaç metreye su basar?

İçindekiler:

  1. Su koçu kaç metreye su basar?
  2. Su Kocu nasıl çalışır?
  3. RAM pompası nasıl çalışır?
  4. Su yükseğe nasıl çıkar?
  5. Su motoru kaç metreden su çeker?
  6. Hidrofor Fiyatları ne kadar?
  7. Su tesisatında Koç vuruşu nedir?
  8. Su koçu kim icat etti?
  9. Su çekici nedir?
  10. Jet Pompa kaç metreden su çeker?
  11. Hidrofor kaç metreden su çeker?
  12. Küçük hidrofor fiyatları ne kadar?
  13. Ev tipi hidrofor nedir?
  14. Koç darbesi neden olur?
  15. Su darbesi nasıl oluşur?
  16. Su gücü ile çalışan makineleri kim icat etti?
  17. Su darbesi neden olur?
  18. Su motoru kaç metre kuyudan su çeker?

Su koçu kaç metreye su basar?

metreuzaklıktaki ve metreyükseklik farkı olan dereden günde kg subasıyor bu 10 cm. buyüklüğündeki pompa.. Su, pompaya 4 metreyükseklikten geliyor ve pompa gelen suyun yüzde 95'ini enerji olarak kullanıyor ve geri kalan yüzde 5'lik kısmını yukarı basıyor.. Su koçupompası senelik bir buluş.

Su Kocu nasıl çalışır?

Hiçbir Elektrik, Güç Kaynağı, Yakıt Gerekliliği Yoktur. -Elektriksiz ve yakıtsız çalışan su koçupompası gücünü tamamen suyun basıncından ve ağırlığından alır. -Böylece çalışmasıiçin yakıt veya elektrik gerekmez. -Çalışmaprensibi oldukça basittir.

RAM pompası nasıl çalışır?

Aşağıda su kaynağı daha uzak olan depodan alınan su bir açık su tankına getirilmektedir. Su kaynağından gelen suyun şok dalgaları yaratması mümkün olamayacağından gelen su daha yakın bir tanka boşaltılır. Bu tanktan çıkan suyun çekiç etkisi ram pompasınıçalıştırır.

Su yükseğe nasıl çıkar?

Çalışma prensibi aynıdır. Yüksek bir seviyedeki sudüzeneğin üst kısmından girer. Suyun ağırlığı ile sarmal bölümler döner ve sudaha alt bölümlere geçer. Dönen vida bir jeneratöre bağlanarak hareket enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülür.

Su motoru kaç metreden su çeker?

İBELTECH Dalgıç Pompa Titreşimli SuPompası Motoru1/2. ' 45 Metreden Su Çeker.

Hidrofor Fiyatları ne kadar?

  • 12 Volt Dc Mini Dalgıç Devirdaim Su Pompası Hidrofor. funduszeue.info ,,,00 TL2 farklı mağaza. 2 farklı mağazayı incele.
  • Litre Saat 19w Dc 12v Fırçasız Su Pompası Motor Su Geçirmez Hidrofor Erkek Düz Ağız. funduszeue.info ,,,40 TL2 farklı mağaza. 2 farklı mağazayı incele.

Su tesisatında Koç vuruşu nedir?

Su koçu darbesi, boru sistemindeki su hızının hızla değişmesinin neden olduğu basınç dalgalanmasıdır. Su koçu darbesiyle beraber çoğu zaman boruya tos vuruluyormuş bir ses oluşfunduszeue.infoin ismi de buradan gelir. Bu şok boruları çatlatabilir, bağlantı noktalarını kırabilir ve pompa ve/veya motora zarar verebilir.

Su koçu kim icat etti?

El-Cezeri kendi çağını aşmış, bir mucit ve mekanik mühendisi olup sugücü ile çalışan birçok makine ve robot icat etmiştir.

Su çekici nedir?

Sudarbesi (eş anlamları: Su çekici, Sukoçu darbesi, koç darbesi), (ing. Water hammer) boru sistemindeki suhızının hızla değişmesinin neden olduğu basınç dalgalanmasıdır. Sudarbesiyle beraber çoğu zaman boruya tos vuruluyormuş bir ses oluşur. Darbenin adı da buradan gelir.

Jet Pompa kaç metreden su çeker?

Bu durum santrifüj pompanın etkili suçekme yükseltisini yaklaşık olarak 6 metreden metreyeçıkmasını sağlar.

Hidrofor kaç metreden su çeker?

Yedi metreyevarabilen emme derinliği ile sondaj kuyularından ya da derin sudepolarınızdan suihtiyacınızı karşılamak için ideal bir yardımcı olur. Bu özelliği ile bahçe makineleri içerisinde sıklıkla tercih edilen bir ürün olmayı başarır.

Küçük hidrofor fiyatları ne kadar?

En Popüler HidroforlarTümü
  • Rtrmax RTM W Hidrofor,07 TL10 satıcı
  • Pedrollo JSWm 2AX - 24CL Paket Hidrofor 6 Kat 10 Daire,84 TL7 satıcı, en ucuz TL.
  • Pedrollo JSWm 2CX - N - 24CL Paket Hidrofor,33 TL5 satıcı, en ucuz TL.
Daha fazla öğe

Ev tipi hidrofor nedir?

Hidrofor Nedir? Hidroforlar su basıncının yetersiz geldiği yerlerde suyun basınçlandırılmasında kullanılan otomatik pompalar dır. Hidroforlar tek başına kullanılabileceği gibi bazı tesisat sistemlerinde su deposu ile birlikte kullanılabilir.

Koç darbesi neden olur?

Koç(Su) darbesi, kapalı boru sistemlerinde vana veya muslukların hızlıca kapatılması nedeniyle veya sirkülasyon pompasının durdurulmasının bir sonucu olarak boru içerisindeki akışkanın çok ani bir şekilde hızlandırıldığı veya yavaşlatıldığı durumlarda ortaya çıkan bir olgudur.

Su darbesi nasıl oluşur?

Pompaların geometrik olarak daha yüksek kotta bulunan bir yeri beslediği durumlarda terfi borusunda ani enerji kesilmesi ve kontrolsüz olarak pompaların çalıştırılması esnasında meydana gelebilecek hız değişimleri sonucunda oluşansıvı kütlesinin momentumunun değişmesi olayına sukoçu darbesidenir.

Su gücü ile çalışan makineleri kim icat etti?

yılında, İngiliz mühendis Thomas Savery (), ilk ticari olarak satılan buhar makinesini yapmıştır. Bu makinemaden ocağından suyu dışarı atmak amacıyla kullanılmıştır.

Su darbesi neden olur?

Koç (Su) darbesi, kapalı boru sistemlerinde vana veya muslukların hızlıca kapatılması nedeniyle veya sirkülasyon pompasının durdurulmasının bir sonucu olarak boru içerisindeki akışkanın çok ani bir şekilde hızlandırıldığı veya yavaşlatıldığı durumlarda ortaya çıkan bir olgudur.

Su motoru kaç metre kuyudan su çeker?

' 45 Metreden Su Çeker.

Pompanın evdeki olanaklarla yapması oldukça kolaydır . PVC veya galvanizli boru ve elemanları kullanılması tercih edilir.

pompa

PVC borudan yapılan haznenin büyüklüğü her giden su miktarının 20 ila 50 katı büyüklükte olmalıdır.

Çalışan pompayı görmek için linki tıklayınız. Burada dikkat edilirse gelen su miktarı çok fazla yukarıya iletilen su miktarı çok az ve kesik kesiktir. Bu nedenle PVC haznenin videodaki örnekle karşılaştırılarak oluşturulması gerekir. Örnek olarak her basılan su miktarı 1 çay bardağı olarak düşünülürse haznenin büyüklüğü en az 20 çay bardağı olacak şekilde seçilmelidir. Aşağıdaki tabloda basınç odasında kullanılacak giriş borusu ve basınç odası yüksekliği verilmiştir. Örnek olarak 1 parmak giriş borusu seçilip, dakikada 60 basma işlemi yapan bir pompa ile 0, litre suyu basabilmek için basınç odasının hacmi 2, litre olarak hazırlanırsa, basınç odası olarak kullanılan silindir borunun çapı 2 parmak seçildiğinde boru boyu ,3 cm olur.

su kocumlzm

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası