ilişkiden sonra kanama olursa hamile kalınır mi / Polikistik over: fotoğraf, belirtiler, tedavi. Polikistik overlere gebe kalabilir miyim?

Ilişkiden Sonra Kanama Olursa Hamile Kalınır Mi

ilişkiden sonra kanama olursa hamile kalınır mi

Polikistik over

İçindekiler:

Polikistik over Polikistik, over fonksiyonunun hipotalamik düzenlemesinin ihlali nedeniyle oluşan hormonal bir patolojidir. Amerikalı jinekolog Stein ve Leventhal tarafından dikkatlice çalışılmış ve anlatılmıştır. Bu hastalık dişi genital bezlerinde çoklu kistik tümörlerin ortaya çıkması ile ortaya çıkar. Belirgin kalınlaşma ve bazen tunica'nın sklerotik lezyonu ile karakterizedirler. Polikistik over sendromu adet döngüsünün ihlali olarak ortaya çıkar, obezite, hirsutizm (aşırı kıllanma) eşlik eder ve sıklıkla kısırlığa neden olur. Patolojik sürecin gelişmesiyle birlikte, sıvı ve olgunlaşmamış yumurtaların bulunduğu yumurtalıkların yüzeyinde foliküller oluşur.

1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde nihayet fikir birliğinin sağlandığı polikistik over sendromu ile ilgili bir konferans düzenlendi. Uzmanlar bu tanıyı yaparken iki ana özelliğin varlığını göz önünde bulundurması gerektiği sonucuna vardılar:

  • Sistematik olmayan adet döngüsü;
  • Hiperandrojenizmin klinik belirtileri (kanda androjenlerin yüksek düzeyde olması, erkek tipi kellik, hirsutizm, akne).

PKO semptomlarının (polikistik over kanseri) diğer hormonal patolojilerin belirtileri ile aynı olması nedeniyle, günümüzde tanı sadece hiperandrojenizmin varlığında konulur.



Polikistik yumurtalık formları

  1. Birincil (doğru) PC.
  2. Sekonder PKO (Stein-Leventhal sendromu).

Gerçek polikistik over hastalığı, normal vücut ağırlığına sahip kadınlarda meydana gelen patolojik bir süreçtir ve gelişimi sırasında kandaki insülin seviyesinde artış gözlenmez. Birincil poliktozis için daha şiddetli bir seyir karakteristiktir ve konservatif ve cerrahi tedavi için uygun değildir. Kural olarak, hastalığın gelişimi ergenlikte başlar (10-12 yaş).

Sekonder polikistik, çoğunlukla aşırı kilolu ve insülinemiden muzdarip orta yaşlı kadınlarda bulunur. Aynı zamanda, bu patoloji formu yumurtalık tükenme arka planı (menopoz sırasında) karşı gelişebilir. Tedavisi çok daha kolaydır ve muhafazakar yöntemler yardımı ile sıklıkla elimine edilebilir.

Birçok uzman, polikistik over sendromu ve polikistik over sendromunun aynı patoloji olduğuna inanmaktadır ve bu nedenle hastalığın nedenini dikkate almadan hormonal dengeyi normalleştirmeyi amaçlayan tedaviler önermektedir. Bununla birlikte, bu patolojik formlar arasında büyük bir fark vardır. Polikistik over sendromunun, kadınların% 5-10'unda meydana gelen patolojik bir durum olduğu ve üreme sisteminin hatalı çalışmasının en sık görülen nedeni olduğu düşünülmelidir.

Bugüne kadar, klinik uygulamada Stein-Leventhal sendromunun sınıflandırılması benimsendi. Bu vurgulamaktadır:

  • Yumurtalık (tipik) formu;
  • Yumurtalık-adrenal (karışık) form;
  • Merkezi sinir sistemi lezyonuyla birlikte ortaya çıkan merkezi form.

Polikistik over hastalığı: etiyoloji ve patogenez

Bilim, 100 yıldan daha uzun bir süre önce polikistik yumurtalıklar hakkında bilgi edindi, ancak şimdiye kadar, bu tezahürün çoklu tezahürlerle nitelendirilmesi nedeniyle, etiyolojisi ve patogenezi hala tam olarak anlaşılmamıştır.

PCL'nin ana nedenleri genellikle aşağıdakilere atfedilir:

  1. Androjenlerin salgılanmasının artması.
  2. İnsülin direnci.
  3. Aşırı kilo ve obezite.
  4. Tek bir nörohumoral entegrasyon sisteminde hormonal bozulmalar.
  5. Sürekli stres
  6. Kalıtım.
  7. Artmış prostaglandinler.
  8. Transfer bulaşıcı ve enflamatuar hastalıklar.
  9. İklimsel yönler.

PCL'nin merkezi orijin teorisi.

Bugüne kadar, odak noktası, patolojik sürecin oluşumunu hipotalamik merkezlere hasar ve gonadotropin LH ve FSH'nin bozulmuş üretimiyle ilişkilendiren merkezi polikistik gelişme teorisidir.

Yetersiz FSH üretimi ile yumurtalık enzim eksikliği gelişir (östrojen üretim sürecini katalize eden enzimlerden bahsediyoruz). Sonuç olarak androjenler, foliküllerin büyümesini ve olgunlaşmasını baskılayan ve kistik rejenerasyonlarını provoke eden dişi genital bezlerinde birikir.

Bununla birlikte, artan luteotropin üretimi, androjenlerin salgılanmasını arttırır, bu da, folikül uyarıcı hormon salgılanmasında ve östrojen üretiminde azalmaya neden olur.

Birçok yazara göre, patolojik durumun gelişimi, tek bir entegrasyon nörohumoral sisteminde (hipotalamus - hipofiz - yumurtalıklar - adrenal bezler) başarısızlıklara yol açan nörotransmiterlerin salgılanmasına neden olmaktadır. Ancak, bu güne dek, bu tür ihlallerin kök nedeni tam olarak çalışılmamıştır.

Ayrıca, hipofiz melatonin üretimi (hipermelatoninemi), serotonin ve prolaktin salgılanmasının artması ve tiroid hormonlarının azalması da PCL'nin merkezi kökenini göstermektedir.

в некоторых случаях нарушение работы щитовидной железы может спровоцировать развитие поликистоза яичников. Not: Bazı durumlarda, tiroid bezinin bozulması polikistik over gelişimini tetikleyebilir.

Bununla birlikte, cinsiyet bezlerinde morfolojik değişiklikler, menopozun arka planında, enflamatuar hastalıklardan sonra ve ayrıca enzim sisteminin birincil kusuru nedeniyle meydana gelebilir. Sonuç olarak, androjenlerin üretimi artar veya foliküllerin büyümesi ve olgunlaşması bozulur, bu da kadın üreme sisteminin düzenleyici mekanizmalarının hatalı çalışmasına neden olur.

Aynı zamanda, genetik, perinatal, psikojenik ve endokrin ve elverişsiz üretim faktörleri (ağır metallerin tuzlarıyla zehirlenmesi , benzen, vb.) Ve ayrıca uzun süreli oral kontraseptiflerin kullanımı PCL'nin gelişimini tetikleyebilir.

Genetik faktörler

Uzmanlara göre, 40 farklı gen, androjenlerin salgılanmasında bir artışa neden olabilir (kalıtımın genetik yapısı). En sık hastalığın gelişmesine yatkın olan, yakın ailenin, yumurtalıkların ve uterusun habis ve iyi huylu tümörlerinden muzdarip olduğu kadınlardır. PSC, hamilelik sırasında gestoz insidansı yüksek olan hastalarda, obezite, hirsutizm, tip 2 diabetes mellitus ve çeşitli menstrüel bozukluklardan muzdarip olanlarda da saptanır. Bununla birlikte, birçok yazar hastanın ebeveynlerinin yaşı arasındaki mevcut ilişkiye dikkat çekmektedir. Bu nedenle, ebeveynler büyüdükçe, çeşitli olumsuz faktörlerin fetüsün vücut üzerindeki etkisi artar.

Azalan glikoz toleransı

Sayısız araştırma, PKOS'un artan insülin üretimi ile ilişkili bir hastalık olduğunu göstermiştir. Her nasılsa, bu hormonun salgılanmasının artması, erkek cinsiyet hormonlarının salgılanmasındaki artışla ilişkilidir. Uzmanların çoğu, artan üretim ve insülin direncinin tetiklediği obezite muzdarip kadınların, menstrüel bozukluklara, hirsutizm, adet eksikliği ve kısırlığa yol açan bir patolojik değişiklikler zinciri oluşturduğunu savunuyor.

Polikistik over sendromu tanısı alan kadınların% 40-60'ında, aynı zamanda, genellikle obezite eşliğinde insülin direnci saptanır. Ve bazen ikinci tip diyabette, obezitenin yokluğunda bile glukoz toleransında bir azalma gözlenebilir.

Enfeksiyöz patojenlerin rolü

Polikistik yumurtalıkların gelişiminde birçok uzman bulaşıcı patojenlerin rolünü dışlamaz. Örneğin, merkezi kökenli PCA'lı hastaların öyküsünde kronik üst solunum yolu hastalıkları (% 65) veya çocukluk enfeksiyonları olabilir. Yumurtalıklar bademcikler ile yakından ilişkili olduğu için bademcik iltihabı veya ARVI patolojik sürecin gelişimini tetikleyebilir.

Polikistik over belirtileri

Gerçek polikistik over belirtileri

Polikistik over hastalığı: belirtileri ve tedavisi Bu patoloji formunun ana belirtisi adet döngüsünün ihlalidir. Kural olarak, bu durum ergen kızlarda menarşın başlamasından sonra görülür (ilk adet). Yüzdeki patolojik sürecin gelişmesiyle birlikte sırt ve boyun sivilce ( sivilce ) ortaya çıkar. Yağ bezlerinin hiperfonksiyonundan dolayı, cilt ve saç hızlı bir şekilde kirlenir ve bu nedenle, en dikkatli bakımla bile, sürekli parlar ve yağlı görünürler. Yavaş yavaş, hirsutizm (aşırı kıllanma) ilerlemeye başlar. Bacaklarda, kollarda, kasıklarda ve hatta göğüs bölgesinde görünür. Daha sonra vücut kitlesi artmaya başlar (10-15 kg'a kadar) ve adet kanaması geciktirilir (bir aydan altı aya kadar). Hastalar alt karın bölgesinde ağrıyan ağrı şikayeti, kadın cinsiyet bezlerinin büyüklüğü arttıkça kısırlık gelişir.

Polikistik Over Sendromu Belirtileri

Neredeyse Stein-Leventhal sendromunun tüm formlarında, adet döngüsü başarısız olur ve bu da kadın üreme işlevinin bozulmasına neden olur.

Tipik (yumurtalık) bir polikistik form için oligomenore (menstrüasyonun kısa süresi) veya sekonder amenore (altı ay veya daha fazla menstrüasyon olmaması) ile karakterize edilir. Çoğu zaman, bu patoloji formu ergen kızlarda menarşın başlamasından sonra tespit edilir.

Stein-Leventhal sendromunun karışık şekli daha sonra başlayan bir menarş ile karakterizedir. Bu durumda, menstrüel bozukluklar ikincil amenore şeklini alır ve kısırlığın gelişmesine yol açar.

Patolojik sürecin merkezi formu ile, kızlarda ilk adet dönemi 12-13 yaşlarında başlar, ancak adet döngüsü çok kararsızdır; bu durum oligomenore veya amenore gelişmesine yol açar. Sonuç olarak, üreme fonksiyonu bozulmakta, küçük hamilelik dönemlerinde kendiliğinden düşükler meydana gelmekte veya ikincil kısırlık gelişmektedir.

спровоцировать развитие данной гинекологической патологии могут травмы головного мозга, стрессы и даже первый половой акт (дефлорация). Not: Bu jinekolojik patolojinin gelişimini provoke etmek beyin hasarı, stres ve hatta ilk cinsel ilişkide (kızarma) olabilir.

Polikistik over sendromunun ana semptomu hirutizmdir (erkek tipi terminal kılların büyümesi). Kural olarak, böyle bir semptom hastaların% 50-100'ünde tespit edilir ve genellikle bir uzmana başvurdukları tek şikayettir. Aşırı kilolu saçlar ilk adetin başlangıcından sonra yavaş yavaş gelişir. Çoğu zaman, üst dudağın üstünde, çenede ve karnın beyaz çizgisinde bir tüy uzaması görülür. Ancak, telaffuz edilen hümanizm, hastalığın bu şeklinin özelliği değildir.

Stein-Leventhal sendromunun karma formunda, vakaların% 100'ünde artan vücut kılları görülür. Bu şekilde, saç yüzünde, bacaklarda ve kalçalarda büyümeye başlar.

Bölümlerin% 60-90'ında hirsutizm merkezi polikistik overlerde gelişir (adetin başlamasından 3-5 yıl sonra). Üreme çağındaki kadınlarda en belirgin semptomlar. Bu dönemde göğsün üzerinde gerginlik izleri görülür, karın ve uyluk, tırnaklar ve saçlar güçlü bir şekilde parçalanmaya başlar.

Obezite arka planında gelişen polikistik over sendromlu hastalarda, adipoz dokuda eşit olmayan bir dağılım vardır (kalçalarda ve omuz kuşağında).

Polikistik taklit edebilecek hastalıklar

  1. Hipotiroidizm ile ilişkili patolojik süreçler;
  2. Yumurtalık ve adrenal bezlerin tümörleri;
  3. Prolaktin salgısının artması (hipofiz hiperprolaktinemi).

Yukarıdaki hastalıklarda, semptomların PKO belirtilerine çok benzer olduğunu ve bu nedenle patolojik sürecin teşhisine çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamak isterim.

Polikistik over tanısı

PKOS tanısı jinekolojik muayeneyi, yumurtalıkların ultrasonunu ve hormon muayenesini ve diğer yardımcı yöntemleri içerir.

  1. Ultrason taraması. Bu işlem sırasında, kadın genital bezlerinin yüzeyinde çok sayıda küçük kistler tespit edilir. Kural olarak, etkilenen organların büyüklüğü artar, yüzeyleri engebeli hale gelir, kapsül kalınlaşır. Kronik östrojen fazlalığı nedeniyle, endometrial kalınlaşma (uterusun iç tabakası) ultrason monitöründe açıkça görülür.
  2. Hormonal durum için kan analizinde artmış androjen konsantrasyonları, folikül uyarıcı ve luteinize edici hormonlar (bunların oranlarının yanı sıra) not edilir. Ayrıca hormonal muayene sırasında bozulmuş glukoz toleransı ve yüksek insülin seviyeleri ortaya çıkarılabilir.
  3. Polikistik etkilenen yumurtalıkları "görebilmek" için hastalara laparoskopik bir çalışma gösterilmiştir. Bugüne kadar, yumurtalık laparoskopisi en bilgilendirici tanı tekniğidir. Stein-Leventhal sendromunun gelişmesiyle üreme bezinin kapsülü kalınlaşır ve pürüzsüzleşir, organ inci-beyazımsı renklenme kazanır, 5-6 ve 4 cm genişliğe ulaşır.
  4. Metabolik işlemlerin ihlallerini tespit etmek için kanın lipid profili belirlenir. Polikistik yumurtalıklar durumunda, düşük yoğunluklu lipoproteinlerin konsantrasyonu artar ve yüksek yoğunluklu lipoproteinlerin konsantrasyonu azalır.
  5. Bir glikoz tolerans testi yapılırken, yüksek kan şekeri seviyeleri, karbonhidrat metabolizmasının ihlal edildiğine, yani hiperinsülineminin gelişmesine işaret eder.
  6. Mastopatili hastalar meme direği veya termografi ile gösterilir.

при гормональных сбоях базальная температура на протяжении всего менструального цикла остается неизменной. Not: hormonal bozulmalarla, tüm adet döngüsü boyunca bazal sıcaklık değişmeden kalır. PKOS'da sesin kalınlaşması, klitorisin belirginleşmesi ve hipertrofisi genellikle gözlenmemektedir.

Polikistik over sendromu tanısı konurken temel tanısal özellikler obezite ve hirsutizmdir.

Polikistik over: Hamile kalmak mümkün mü?

Uzmanların çoğu PKOS ile hamile kalmanın oldukça mümkün olduğunu söylüyor. Klinik pratikte, polikistik hastalıktan muzdarip hastalar tarafından başarılı bir şekilde çocuk doğurma vakası vardır. Ancak hamilelik boyunca bunun için destekleyici ilaç tedavisi önerilmektedir.

Bununla birlikte, polikistik over hastalığı tanısı konan hamile kadınlar düşük veya fetal ölüm riski altındadır ve erken doğum da mümkündür.

Polikistik tedavisi

Kural olarak, tedavi planı hastalığın klinik semptomlarına, şikayetlerine ve hastanın yaşına göre hazırlanır. En sık, Stein-Leventhal sendromunun tedavisinin asıl amacı, kadın üreme fonksiyonunun restorasyonudur. Bununla birlikte, hormona bağlı hedef organlardaki hiperplastik işlemlerin önlenmesi ve ayrıca patolojik işlemin mevcut tüm işaretlerinin ortadan kaldırılması için terapötik prosedürler uygulanır.

Son yıllarda polikistik over tedavisinin taktikleri üzerinde önemli değişiklikler meydana gelmesine rağmen, resmi tıp şimdiye kadar sadece iki ana tedavi yöntemi uyguladı: hormonal tedavi ve cerrahi. Bununla birlikte, tedavi reçetelendiğinde, patogenetik mekanizmalar ve patolojik durumun formları dikkate alınır.

Kural olarak, PCE'nin erken bir aşamasında hastaya, üç adet döngüsü için oral kontraseptiflerin kullanımını içeren hormon tedavisi uygulanır. Kursun tamamlanmasından sonra, adet döngüsünün normalleşmesi gerçekleşir, hirsutizm gelişimi yavaşlar, yumurtalıklar boyut olarak azalır ve yumurtlama süreci iyileştirilir. Birçok yetkili yazar östrojen-progestin tedavisi sırasında, nörotransmitter metabolizmasının kendiliğinden restorasyonunun meydana geldiğini bildirmektedir.

Bununla birlikte, hormonal tedavinin kaldırılmasından sonra, bir kadın sıklıkla yeni polikistik oluşumlar bulur. Böylece, sonuç, oral kontraseptiflerin hormonal dengesizliği geçici olarak ortadan kaldırabildiğini ve adet döngüsünü normalleştirebildiğini, ancak aynı zamanda polikistik over hastalığının gelişimini tetikleyen nedenleri ortadan kaldıramadıklarını ortaya koymaktadır. Bu nedenle hormonal tedavinin iptalinden sonra, tüm belirtiler geri çekilme sendromu tarafından kötüleşir, cilt durumunun bozulmasına ve saç dökülmesine eşlik eder. Bununla birlikte, uzun zaman önce, kombine oral kontraseptiflerin kanserojen etkisi kanıtlandı, ancak tüm uzmanlar hastalarını yaşlandıkça malign patoloji geliştirme riskini artırabilecekleri konusunda uyarmadı.

Tipik, karışık ve merkezi bir polikistik yumurtalık formuyla, kural olarak, belirli bir ilacın reçete edildiği ve adet döngüsünün fazına bağlı olarak kortikosteroidlerin ilave edildiği hormonal tedavi kursları verilir.

Традиционно лечебный процесс при нарушении менструального цикла начинается с диагностического выскабливания полости матки, а затем, после оценки результатов исследования вырабатывается дальнейшая лечебная тактика.

В том случае, когда гормональная терапия в течение полугода оказывается неэффективной, пациентке показано хирургическое вмешательство. Также оно может быть назначено при опасности развития эндометриоза. В настоящее время чаще всего проводится малоинвазивная лапароскопическая операция.

Некоторые авторы отмечают, что после хирургического лечения у определенного числа прооперированных женщин происходит быстрое угасание функции яичников. А поэтому после оперативного вмешательства им может быть снова назначена гормональная терапия.

Примечание: при развитии вторичного ПКЯ эффект после операции может длиться только около года.

При лечении синдрома поликистозных яичников у женщин, страдающих ожирением, в комплекс процедур в обязательном порядке входит массаж и диетотерапия. Параллельно для нормализации массы тела показано проведение иглорефлексотерапии и назначается лечебная физкультура.

Примечание: пациенткам, у которых диагностируется гипоталамо-гипофизарная дисфункция, лечебное голодание противопоказано. Поэтому для снижения массы тела им рекомендован прем препаратов, корректирующих нейромедиаторный обмен.

Можно ли обойтись без гормонов?

Уже давно известно, что далеко не последнюю роль в развитии патологического процесса играют метаболические нарушения. Поэтому на самом первом этапе лечения усилия должны быть направлены на нормализацию массы тела и коррекцию первичных нарушений обмена веществ.

При развитии вторичного поликистоза, а также на начальной стадии заболевания в подготовительном периоде перед наступлением половой зрелости, многие авторы не рекомендуют проводить лечение, предусматривающее использование гормональных стимуляторов. И только после корректировки обменных отклонений и снижения массы тела на 12-15% может назначаться гормональная терапия.

Некоторые специалисты, прежде чем «подсаживать» пациентку на гормоны или назначать ей хирургическую операцию, рекомендуют испытать на себе более щадящие методы. К ним относится низкоуглеводная диета, прием фитопрепаратов, которые нормализуют обмен веществ и умеренные физические нагрузки. Хотелось бы отметить, что в некоторых случаях для восстановления менструального цикла и снятия синдрома поликистозных яичников такого лечения бывает достаточно.

Для того чтобы запустить механизм переработки жировых отложений рекомендуется ежедневно выпивать по 2-2.5 литра воды и совершать часовую прогулку. При снижении веса уменьшается инсулинорезистентность тканей и улучшается обмен веществ. Некоторые авторы подчеркивают, что именно диетотерапия, которая проводилась в стационарных условиях, 80% пациенток с ПКЯ помогла восстановить менструальный цикл, а 33% сумели забеременеть.

Хорошо себя зарекомендовали препараты GTF (пиколинат хрома), повышающие чувствительность клеточных инсулиновых рецепторов и снижающие резистентность к инсулину. Это объясняется тем, что очень часто причиной снижения толерантности к глюкозе и последующего развития сахарного диабета второго типа является дефицит хрома. Вместе с тем хром снижает аппетит, а также контролирует уровень триглицеридов и холестерина в крови. Данный препарат, являющийся активной биодобавкой, уже на протяжении нескольких десятилетий успешно используется в программах похудения

Нормализовать уровень андрогенов и инсулина, а также снизить секрецию тестостерона способны некоторые микроэлементы и витамины группы В, аскорбиновая кислота и витамин Е.

Для нормализации обменных процессов и гормонального баланса некоторые авторитетные специалисты рекомендуют использовать фитоэстрогены, содержащиеся в растениях. Они, в отличие от синтетических гормонов, даже при длительном приеме не подавляют выработку собственных продуктов внутренней секреции и не оказывают канцерогенного действия. Вместе с тем немаловажную роль в коррекции обменных нарушений играет нормализация печеночных функций, так как именно в ней происходит переработка гормонов, а также налаживание работы панкреатической железы и желчного пузыря.

Следует подчеркнуть, что правильно сбрасывать вес очень сложно. Как правило, в различных диетах происходит снижение веса за счет потери жидкости и за счет потери мышечной массы, тогда как для эффективного снижения веса организм должен обеспечиваться питательными веществами, необходимыми для поддержания мышечного тонуса. Для этой цели также рекомендуется использовать специальные биологические добавки.

Metabolik bozuklukların tiroid bezinin hatalı çalışmasından dolayı meydana gelmesi durumunda, insan vücudu biriken yağları parçalama yeteneğini kaybettiği için kilo vermek çok problemli hale gelir. Tiroid bezinin normal çalışabilmesi için, iyot ile birlikte yeterli şekilde tedarik edilmesi gerekir.

Ne yazık ki, solucan işgalleri son zamanlarda çok yaygınlaştı, ancak günümüzde polikistik yumurtalıkların gelişimindeki rolleri iyi anlaşılmadı. Bu nedenle, bulaşıcı nitelikte bir hastalığın gelişiminden şüphe duyulduğunda, antiparaziter tedavi önerilir.

Tabii ki, bitkisel ilaçların kullanılması, polikistik yumurtalıkların geleneksel tedavi yöntemlerini garanti edemedikleri için hastalıktan% 100 iyileşmeyi garanti edemez. Ancak, hastalık çeşitli sistemlerde ve organlarda birçok bozukluğu tetikleyebildiğinden, tedavisi aynı anda birden fazla yönde ve birkaç yönde yapılmalıdır.

Fitoterapi, bu ilaçların etkilerini hafifletmek, ameliyat sonrası rehabilitasyon süreçlerini hızlandırmak ve nüks gelişimini önlemek için hormon hazırlığı yapan hastalara yardımcı olacaktır.

Polikistik yumurtalıklar için diyet

İnsülin direncine sahip polikistik over sendromu olan hastalara “hızlı” karbonhidrat tüketimini azaltan glisemik indekse dayalı bir diyet verilir. İnce bağırsağa salındığında anında emilen ve kandaki glikozun artmasına neden olan kolay kırılabilir şekerlerden oluşur. Polikistik overlerden muzdarip kadınların düşük karbonhidratlı Atkins diyeti kullanmaları önerilir. Şeker, nişasta, beyaz un ve şekerlemelerin reddedilmesini sağlar. Patates, beyaz ekmek, kraker, ekmek kırıntıları ve sıradan kraker, reçel, bal, puding, vb.

Hastaların yiyebilecekleri süt ürünlerinin yağ oranı düşük olmak zorunda değildir. Gerçek şu ki, ölçülü olarak tüketilen doymamış ve doymuş diyet yağlarının vücuda zararı yoktur. Düşük karbonhidrat diyeti olan kadınların tahıl, arpa, pirinç, darı ve mısır gevreği yememeleri tavsiye edilir. Tedavi süresi boyunca tropikal meyvelerden, şekerli meyvelerden, hindistancevizi sütten ve konserve meyvelerden uzak durulmalıdır. Elma yemeye izin verilir. Şekerli ve gazlı içecekler, endüstriyel meyve suları ve nektarların yanı sıra alkol üzerine bir tabu empoze eder, ancak herhangi bir miktarda taze sıkılmış meyve suları tüketebilirsiniz.

Zaman zaman makarnalık buğday, greyfurt, bitter çikolata, meyveli ekmek, peynirli kek, bir dilim pizza, lezzetli hamur işleri, yeni patatesler, kivi, bektaşi üzümü, mısır, nar ve mandalina gibi makarnaları tadabilirsiniz.

Buna paralel olarak, bazı uzmanlar kan grupları göz önünde bulundurularak oluşturulan Dr. Peter diyetini kullanmanızı önermektedir. Bu diyetin aynı kan grubundaki insanlarda yazara göre, metabolik işlemlerin yavaşlamasına veya bozulmasına neden olan bazı ürünler vücut yağlarının birikmesine katkıda bulunur. Polikistik yumurtalıkların tedavisinde, diyetlerinden dışlanmaları daha makul olacaktır.

Polikistik over komplikasyonları

Bozulmuş üreme fonksiyonuna ek olarak, polikistik yumurtalık hastalığı er ya da geç, gestasyonel diyabet, arteriyel hipertansiyon gelişmesine neden olabilir ve ağırlıkta önemli bir artışa yol açabilir. Polikistik over sendromundan muzdarip kadınlar koroner kalp yetmezliği, periferik vasküler hastalık, tıkanmış arter ve ven trombozu, miyokard enfarktüsü ve inme gelişme riskini artırır. Uzun süreli hormon tedavisi alan hastalar, mastopati, endometriozis, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gelişimine karşı dikkatli olmalıdırlar.

Polikistik over: Bir prognoz

Polikistik tedavinin zamanında atanması durumunda, en erken aşamada ondan kurtulabilirsiniz. Tüm tıbbi önerilere uyulursa, hastalığın prognozu elverişlidir ve yalnızca hamileliği planlarken bazı zorluklar ortaya çıkabilir.


Ayrıca bakınız:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.