nivea son kullanma tarihi sorgulama / Kozmetik Ürünlerde Son Kullanma Tarihi Nerede Yazar?

Nivea Son Kullanma Tarihi Sorgulama

nivea son kullanma tarihi sorgulama

İşte kozmetik &#;r&#;nlerin son kullanma tarihleri

Profesyonel makyaj ile bambaşka biri olmak ve mükemmel görünmek mümkün. Kendinizi profesyonel ellere bırakırken makyaj malzemelerinin saklanma koşullarını, son kullanma tarihlerini ve hangi koşullarda kullanıldığını hiç merak ettiniz mi? Dermatoloji Uzmanı Dr. Hicran Ercan, kozmetik ürünlerin kişisel olması gerektiğini söylüyor ve uyarıyor: “Son kullanma tarihi geçmiş makyaj malzemeleri cilde ciddi zararlar verebilir.

Bireysel kullanılmayan kozmetik ürünler bakteri yayıyor

Özel günlerin vazgeçilmezi olan profesyonel makyaj ürünlerinin kullanımında çok dikkatli olunması gerektiği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Kozmetik ürünler gibi kişisel bakım ürünleri bireysel kullanılmalıdır. Kozmetik ürünler kullanılmaya başlandığı günden itibaren, bakteri toplar ve ömrü kısalır. Yapılacak en iyi şey ürünü özenli bir şekilde saklamaktır. Kuru ve serin bir ortamda saklamak kozmetik ürünlerin kısa sürede bozulmasını engeller.

Ancak araştırmalara göre satın alınan makyaj ürünleri az miktarda da olsa bakteriye sahiptir. Kozmetik ürünlerin paketi açıldığı andan itibaren havadan gelen bakteriler hızla içine girer. Özellikle bu ürünlerin kirli ellerle kullanılması sonucu karışan bakteriler kozmetik ürünlerin ömrünü kısaltır. Bu ürünler kullanılmadan önce eller mutlaka sabunla iyice yıkanmalıdır. Ürünün uygulanacağı bölge temizlenmeli ve kozmetik malzeme için kullanılan fırça, sünger, aplikatör gibi araçların temizliğinden emin olunmalıdır. Pamuk gibi malzemeler mutlaka tek kullanımlık olmalı. Ciltte yara, enfeksiyon vb durumlar varsa kozmetik ürünlerinin kullanılması enfeksiyon riskini artırır. Makyaj uygulaması ile bölgedeki enfeksiyonlar, mikroplar vücudun diğer alanlarına da yayılabilir.

Son kullanma tarihi geçen ürünlere dikkat!

Tüketilen her ürün, mutlaka bir son kullanma tarihine sahiptir, hiç bir ürün ömürlük değildir. Bazı kozmetik ürünlerde ise son kullanma tarihi belirtilmemiştir. Bu nedenle halk arasında kozmetik ürünlerinin de ömrünün olabileceği bilinmiyor. Kozmetik ürünler iyi bir şekilde muhafaza edilmezse belirtilen tarihten çok daha önce bozulabilir. Son kullanma tarihleri yazmayan kozmetik ürünlerin, dokusunda ya da kokusunda herhangi bir değişiklik gözlemleniyorsa, bu ürünler mutlaka çöpe atılmalıdır. Bazı ürünler ise, daha sıvı ya da daha koyu bir yapıya dönüşür. Üzerinde lekeler, değişiklikler, gözenekler oluştuysa, ciddi derecede rengi değiştiyse, normalinden farklı bir kokuya sahip olduysa kesinlikle kullanılmaması gerekir.

Güzelleşmek uğruna her gün birçok makyaj malzemesi kullanan kadınların en temel makyaj malzemeleri olan fondöten, maskara, dudak parlatıcısı ve sıvı makyaj malzemeleridir. Bu malzemelerin kullanım süreleri genellikle, açıldıkları tarihten itibaren 6 ile 12 ay arasıdır. Tarihi geçmiş yada uygun koşullarda saklanmayan ürünleri kullanan kişilerin ciltleri enfeksiyon kapabilir, kızarıklıklar ya da diğer cilt bağlantılı rahatsızlıklar görülebilir. Bu ürünlerin kullanımı ayrıca rahatsızlık verici kırmızı lekelere de neden olabilir.

Sadece kadınların değil, erkeklerin de vazgeçilmezi olan parfümler alındığı günkü kokusuyla kullanılmak isteniyorsa kutusu açıldıktan sonra en geç 2 yıl içinde tüketilmelidir. Raf arkalarında uzun yıllar kalmış, yıllar geçtiği halde bitmemiş parfümler bir gün kullanılırken artık eskisi gibi kokmadığı fark edilebilir. Bu belirti parfümün bozuk olduğunun en önemli göstergesidir. Güneş ışığı ve hava parfümün en büyük düşmanlarıdır. Bu nedenle parfümler kutusunda ve güneş ışığı olmayan yerlerde muhafaza edilmelidir.

Güneş, kum, deniz üçlüsü için gün sayılır ve her yaz tatile gidilir. Bir önceki tatilden kalma güneş kremleri de valizlerde yerine alır. Birçok güneş kreminin üzerinde son kullanma tarihi yazmayabilir ama bu durum güneş kremlerinin sonsuza kadar kullanılacağı anlamına gelmez. Koruyucu kremler en fazla bir yıl içinde tüketilmelidir. Yani güneş kremleri her yaz yenilenmelidir.

4 yıl önce Avrupa Birliği kriterlerinin önerisine göre kozmetik ürünlerine de son kullanma tarihi basılması zorunluluğu getirildi. Kozmetik ürünlerinin dışında ağzı açık kavanoz sembolü yer almaktadır. Bu sembol ürün açıldıktan sonraki dönemi temsil ederken, sembolde bulunan sayı ise ürünün açıldıktan sonra kaç ay kullanılabileceğini gösterir. Mesela, sembol içindeki 6M ifadesi varsa bu ürün açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmeli anlamını taşır. Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihleri ise genellikle şöyledir:

Mascara: ay, Allık: ay, Ruj: 18 ay, Güneş Kremi: 12 ay, Fondöten: 6 ay,

Far: 12 ay, Eyeliner: ay, Göz Kalemi: 24 ay, Şampuan: 24 ay, Duş Jeli: 24 ay

Cilt bakım ürünleri de bozulur

Her kadın güzel olmak için birbirinden farklı ve değişik işlevlerde birçok cilt bakım ürünü edinir. Biri bitmeden başka bir ürün alan kadınlar, eski ürünleri bir gün kullanacağı gerekçesiyle saklar. Cilt bakımı ürünlerinin bozuk olduğunu anlamak diğer kozmetik ürünlerine göre daha kolaydır. Çünkü kremlerin renklerinde ve dokularında bir takım değişiklik meydana gelir. Kremlerin içeriğindeki koruyucu maddeler birbirinden farklıdır. Buna bağlı olarak bu ürünlerin son kullanma süreleri de farklılık gösterir. Bu nedenle cilt bakım ürünlerinde ortalama kullanım süresi vermek yanlıştır. Bazı cilt bakım ürünleri birkaç ay saklanabilirken, bazıları ise 6 aydan 12 aya kadar kullanılabilir. Cilt bakım ürünlerini alırken cildin yapısına ve ihtiyacına uygun olanlar seçilmeli. Kap şeklindeki ürünler her kullanımda elle temas edeceğinden içerdiği bakteri oranı tüp formatındakilere kıyasla daha yüksektir, bu yüzden de tüp şeklinde kremler tercih edilmeli.

Paraben içeren ürünler kansere yol açıyor

Kozmetik ürünlerin ömrünü uzatmak ve içinde bakteri üremesini engellemek için paraben vb kimyasallar kullanılır. Ancak günümüzde meme kanseri olan kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda alınan tümör örnekleri içinde bol miktarda paraben maddesi olduğu ortaya çıkmıştır. Vücutta hormanal etkileri artıran kimyasal maddelerin kullanılması özellikle östrojen hormonuyla artan meme kanserinin yaygınlaşmasına sebep olur. Meme dokusundaki yoğun yağ oranı vücuttaki toksik maddelerin burada yoğunlaşmasına ve meme kanserinin en yaygın kanser çeşidi olmasına neden olur. Raf ömrünü uzatıcı olarak kullanılan maddeler ciltte egzama tipi tahriş ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Son günlerde yasa gereği müşteriyi bilgilendirmek için kozmetik ürünlerde kullanılan hammaddelerin, etiket üzerine yazılması zorunludur. Tüketiciler için önemli olan bu bilgi sayesinde, tüketiciler tanımadığı içeriği sahip olan ürünleri almamaya karar verebilir. Kozmetik ürünlerde kullanılan parabenler methylparaben, ethylparaben, buthylparaben ya da benzylparaben gibi isim aldıkları için tüketici tarafından kolaylıkla tanınabilir. 

False

NEDEN GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALIDIR?

Güneş ışınları, güçlü bir D vitamini deposu olup hem yetişkinlerin hem de çocukların kemik sağlığını destekler. Aynı zamanda kişilerin bağışıklık sistemini de güçlü tutar. Güneşten gelen ışınlar, bir süre sonra zararlı etkilere sebep olabilir. Yaşamın temel ihtiyacı olan bu ışınlar, korunmadan maruz kalındığında çeşitli problemleri beraberinde getirir.

Uzun süre güneş ışığına maruz kaldığınızda UV ve UVB adı verilen radyoaktif maddeler, cildinize nüfuz etmeye başlar. Derinizin alt tabakasına ulaşan bu maddeler, cildinizde kırışıklık ve lekelenme benzeri yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu süreçte cildinizin zarar görmesini engellemeniz oldukça önemlidir. Güneş kremleri, tam da bu noktada devreye girer. Düzenli olarak güneş kremi kullanmanız, cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.

Doğru ve düzenli miktarda kullanılan güneş kremleri, yaşlanma belirtilerini en aza indirerek kırışıklık oluşumunu engeller. Uzun vadede oluşan cilt kanseri başta olmak üzere pek çok riskin önüne geçer. Aynı zamanda cildin renk eşitliğini destekleyerek leke problemini en aza indirir.

Güneş kremi kullanımı, güneş ışığının ciltte yarattığı olumsuz etkileri azaltır. En güneşli havalarda bile cilt bariyerini korur. Özellikle yüz bölgesi, vücudun diğer bölgelerine göre çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu alandaki deri çok daha ince olup güneşin zararlı ışınlarına karşı korumasızdır. Bu sebeple tercih edeceğiniz güneş kreminin cilt yapısına uygun ve hafif olması son derece önemlidir. Güneş koruyucu yüz kremi çeşitlerinden bir tanesini seçerek bu durumu kontrol altına alabilir, yüzünüzü hem yaz hem de kış ayında güvenle koruyabilirsiniz.

Güneş kremi yüz için pek çok fayda sağlar. Yüzün hassas yapısı göz önünde bulundurularak üretilen kremler, cilt yüzeyinde kalkan görevini üstlenerek benzersiz bir koruma sağlar. Güneş kremi NIVEA ürünleri, bu alanda çığır açarak kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilir. En güneşli havalarda bile hareket özgürlüğü sunan her bir ürün, güneş kremlerinden beklediğiniz performansı fazlası ile karşılar.

Güneş kremi çeşitleri yalnızca yaz aylarında değil, kış aylarında da sıkça kullanılır. Özellikle hassas ciltlere sahip kişiler, bu havalardan etkilenebilir. Bu sebeple güneş kremi hassas ciltler için son derece faydalıdır. Mevsim ayrımı gözetmeden kullanabileceğiniz ürünler, cildinizi 7/24 koruyarak benzersiz bir performans sergiler. Güneşin zararlı etkilerini her mevsimde önleyebilir, cilt sağlığınızı korumaya hemen başlayabilirsiniz.

GÜNEŞ KREMİ NE KADAR UYGULANMALIDIR?

UV ışınları, özellikle yaz aylarında yeryüzüne yoğun bir şekilde düşer. Bu durumun etkilerini en aza indirmek amacı ile tercih edilen güneş kremleri, doğru miktarda ve düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Elde edeceğiniz koruma, güneş kreminin kullanım miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu sebeple güneş koruyucu krem, yeterli miktarda sürülmeli; vücudun her bir alanına nüfuz etmesi sağlanmalıdır.

Güneş kremleri, yoğun yapısı ile tüm vücudunuzu sararak benzersiz bir koruma sunar. Yüz, sırt, omuz, bel bölgesi ve bacaklar başta olmak üzere güneş ışınlarına maruz kalan pek çok yere uygulanabilir. Bu bölgelere yapılan uygulama, yetişkinler için yaklaşık 2 ya da 3 yemek kaşığı (30 ml civarı) güneş kremine tekabül eder. Belirtilen miktar, çocuklar için farklılık gösterebilir. Son derece ideâl olan bu miktar, vücudun ihtiyaç duyduğu korumayı sağlar. Bu uygulamadan sonra gönül rahatlığı ile güneşe çıkabilir, güneş kreminin etkisini kolayca fark edebilirsiniz.

Güneş kremlerinin yanı sıra, kullanım kolaylığını destekleyen güneş koruyucu sprey çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Ergonomik yapısı sayesinde vücudun her yerine nüfuz edebilen güneş kremi spreyi, el ile temas etmeden uygulama imkânı sunar. Kullanıldığı alanı tamamen sararak filtre görevini üstlenir. UV ışınlarının zararlı etkilerini minimuma indirir.

GÜNEŞ KREMİ UYGULARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Güneş kremi, doğru ve düzenli miktarda kullanıldığında pek çok fayda sağlar. Ürün sadece yaz aylarında değil, her mevsimde kullanılarak alışkanlık hâline getirilmelidir. Yaşlanma belirtilerini en aza indiren kremler, aynı zamanda cildin nem bariyerini de korumayı amaçlar. Lekelenmelerin önüne geçer ve cildin elastik yapısını destekler.

Güneş kremi uygularken dikkat edilmesi gereken belirli noktalar mevcuttur. Bu noktalar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Uygulama öncesinde cilt tipiniz için doğru güneş kremini bulmanız gerekir. Hassas, yağlı ya da kuru cilt tipleri için farklı içeriklere sahip güneş kremleri mevcuttur. Bir dermatolog yardımı ile ya da önceden kullandığınız güneş kremleri doğrultusunda dilediğiniz tercihi yapabilirsiniz.
  • Güneş kremi, yaklaşık 20 ile 25 dakika içerisinde etki etmeye başlar. Bu sebeple güneş ışınlarına maruz kalmadan önce uygulamalı, belirtilen süreden sonra dışarı çıkmalısınız. Hızlı etki gösteren ürünlerde bu süre daha kısa olabilir. Kullandığınız ürünün özelliğine bağlı olarak bu süreyi belirlemeniz tavsiye edilir.
  • Güneş kremleri, cildin her bölgesine nüfuz edecek şekilde uygulanmalıdır. Özensiz bir şekilde yapılan uygulamalar, kremin vücuda yayılmasını engelleyerek bazı bölgelerin kremsiz kalmasına yol açabilir. Bu sebeple uygulama esnasında sabırlı olmak gerekir. Sırt ve boyun gibi ulaşılması zor olan bölgeler için sevdiklerinizden destek alabilirsiniz. Doğru şekilde uygulanan güneş kremi vücut sağlığını koruyarak beklediğiniz performansın fazlasını karşılar.

GÜNEŞ KREMİ NE SIKLIKLA TAZELENMELİDİR?

Güneş kreminin yüksek faktöre sahip olması, vücudunuzu uzun süre koruyacağı anlamına gelmemektedir. Örnek olarak; sabah sürdüğünüz güneş koruyucu 50 faktör krem, gün sonuna doğru etkisini yitirmeye başlayabilir. Bu tür durumların önüne geçmek ve en yüksek performansı almak için güneş kremini düzenli olarak tazelemek gerekir.

Güneş kremlerini 1 yada 2 saatte bir yenilemek, özel formüllerinin çok daha aktif hâle gelmesini sağlar. Özellikle yaz aylarında oluşan terlemeler, koruyuculuğu yok etmese de etkisini bir miktar azaltabilir. Yüzdükten, havlu ile kurulandıktan ve terledikten sonra güneş kremlerini yenileyebilir, uzun süreli korumaya hemen ulaşabilirsiniz. Kış aylarında yenileme işlemleri daha uzun aralıklarla yapılabilir.

Güneş koruyucuyu yenilerken dudaklara da özen göstermek gerekir. Dudaklara sürülen kremler, çatlama ve tahrişlerin önüne geçer. Gün içerisinde kullanılan parlatıcılar, dudakların güneşten daha çok etkilenmesine sebep olur. UV ışınlarının etkisi ile dudakta gözle görülmeyen yanıklar oluşabilir. Bu tür durumların önüne geçmek için dudak bakımı da göz önünde bulundurulmalı, güneş kremi bu alanlara da hafifçe sürülmelidir.

SUYA DAYANIKLI GÜNEŞ KREMİ NEDİR?

Güneş kremleri hem yaz hem de kış aylarında UV ışınlarına karşı koruma sağlar. Özellikle yaz aylarında tercih edilen güneş kremleri, suya karşı dayanıklı özelliklere sahiptir. Bu havalarda nemin artması ile birlikte pek çok kişide terleme görülür. Suya dayanıklı güneş kremleri, böyle durumlarda etkisini sürdürerek kişinin cilt yapısını uzun bir süre korur. Denize ya da havuza girildiğinde de benzersiz bir performans sergileyen kremler, zengin içeriği sayesinde suya karşı direnç gösterir.

NIVEA ürünleri, suya karşı dayanıklılık konusunda son derece etkilidir. Avrupa su direnci testlerini başarı ile geçen güneş kremleri, Kozmetik Avrupa standartlarına uygun şekilde tasarlanır. Suya dayanıklılık ölçütleri test edilen ürünler, kullanıcı memnuniyetini en üst seviyelere çıkarır. NIVEA’nın her bir ürünü, farklı yaşlara ve cilt tiplerine sahip bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanır. Bu sayede hem kendiniz hem de çocuklarınız için bu özel ürünler arasından en doğru olanları seçmeniz ve güvenle kullanmanız mümkün olur.

GÜNEŞ KORUMA FAKTÖRÜ (SPF) NEYE GÖRE SEÇİLMELİDİR?

Güneş, insan vücuduna D vitamini bakımından pek çok fayda sağlasa da yoğun olarak maruz kalınan güneş ışınları çeşitli zararlara sebep olabilir. Bu tür durumların önüne geçmek için cilt yapısına uygun güneş koruma faktörü seçilmelidir. Güneş kremleri üzerinde yer alan etiketler, koruma değerlerinin tespit edilmesinde büyük bir rol oynar. Bu etiketlere göz atarak vücudunuz için ihtiyaç duyduğunuz güneş koruma faktörünü tercih edebilirsiniz.

SPF adı ile bilinen güneş koruma faktörü, cildin zararlı güneş ışınlarından ne derece korunduğunu gösteren bir numaradır. Bu numaralar ve koruyuculuk değerleri, aşağıdaki gibi sıralanmıştır;

  • Güneş kremi 15 faktör (SPF), UVB zararlı ışınlarının %93’ünü engeller.
  • Güneş kremi 30 faktör (SPF), UVB zararlı ışınlarının %97’sini engeller.
  • Güneş kremi 50 faktör (SPF), UVB zararlı ışınlarının %98’ini engeller.

SPF dereceleri, güneş kremini düzenli olarak tazelediğinizde etkisini sürdürür. Zararlı ışınlara karşı maksimum koruma sağlayarak cildinizi güvende tutar.

Cildi en iyi şekilde korumak için iki farklı ışın türünü dikkate almak gerekir. UVA ışınları, cildin alt tabakasına nüfuz ederek yaşlanma etkilerini hızlandırır. UVB ışınları ise cildin üst tabakasına zarar vererek yanıkları oluşturur. Geniş spektrum korumalı ürünleri tercih ederek maksimum koruma sağlayabilirsiniz. NIVEA ürünleri hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı direnç göstererek cildin sağlıklı yapısını sürdürmesini sağlar. Bu iki zararlı ışının etkilerini en aza indirir ve koruma düzeyini oldukça yükseltir.

Gün içerisinde güneş ışınlarına maruz kalacağınız saat aralıkları da seçeceğiniz koruma faktörü üzerinde etkilidir. Güneş ışınlarının en etkili olduğu öğle saatlerinde yüksek faktörlü güneş kremlerini tercih etmek gerekir. Sabahın erken saatleri ya da öğleden sonra daha düşük korumalı kremleri kullanabilirsiniz.

Cilt tipinize uygun olan ürünleri tercih etmek oldukça önemlidir. Yağlı bir cilt tipine sahipseniz su bazlı güneş kremlerini; kuru bir cilt için ise nemlendirici etkiye sahip, losyon kıvamındaki ürünleri kullanabilirsiniz.

YÜZ İÇİN AYRI GÜNEŞ KREMİ Mİ KULLANILMALIDIR?

Yüz, cildin en hassas tabakasının yer aldığı bölgelerden biridir. Bu sebeple yüz üzerinde kullanılan ürünler, dikkatlice seçilmeli ve özenle uygulanmalıdır. Yüz için tercih edilen güneş kremler, vücut kremlerine oranla çok daha farklı içeriklere sahiptir. Yüz koruyucu güneş ürünleri, zararlı ışınlara karşı benzersiz bir koruma sağlayarak cilt lekelenmelerini önler. Aynı zamanda yaşlanma etkilerini en aza indirerek cilt sarkmalarına karşı da koruma sağlar.

Yüz için tercih edilen güneş kremlerinin de UVA ve UVB korumalı olması gerekir. Hassas cilt yüzeyi, ürünlerin koruma özelliği sayesinde her an esnek kalır. Güneş kremini dışarıya çıkmadan 20 dakika önce sürmeniz tavsiye edilir. Özellikle alın, burun ve yanaklar başta olmak üzere yüzün her yerine nüfuz ettiğinden emin olmak oldukça önemlidir. Kısa bir süre içerisinde etki eden güneş kremleri ile güneşli havaların keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

ÇOCUKLAR İÇİN DOĞRU GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLMELİDİR?

Bebek ve çocuk vücudu için D vitamini oldukça önemlidir. Doğru miktarlarda alınan güneş ışınları, çocukların kemik gelişimine destek olur. Özellikle yaz aylarında güneşin faydalarından yararlanmak, zararlarından da korunmak gerekir. Doğru kriterlere göre seçilen güneş kremi bebekler ve çocuklar için son derece sağlıklıdır. Bu kriterler, aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Güneş kremi seçerken yaşa dikkat edilmelidir. Bebek ciltleri çok daha hassas olduğundan bu yaş grubuna özel olarak üretilen kremler kullanılmalıdır.
  • Yüksek faktörlü güneş kremi çocuklar için son derece faydalıdır. Oyun oynamayı ve yüzmeyi seven çocuklar, uzun süre boyunca güneş ışınlarına maruz kalabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan NIVEA, çocuklar için ekstra suya dayanıklı güneş kremleri üretir. Böylece deniz kenarında oynayan çocuklarını izlerken ebeveynlerin içi rahat olur.
  • Küçük yaştaki bireylerin hem yüzü hem de vücudu için farklı ürünler tercih edilmelidir. Yüz güneş kremleri maksimum koruma sağlarken, vücut kremleri hızlı emilim özelliğine sahiptir. Bu sebeple yüz ve vücut için ayrı kremler tercih edilerek bölgesel ihtiyaçlar giderilmelidir.

GÜNEŞ KREMİYLE BRONZLAŞILIR MI?

Güneşten gelen UV ışınları, cilt yüzeyinin savunma mekanizmasını etkin hâle getirir. Bu şekilde vücut, kahverengi pigment melanini oluştumaya başlar. Melaninler vücut tarafından üretilerek UV ışınlarının zararlı etkileri ile savaşır. Aynı zamanda tüm vücuda yayılarak benzersiz bir performans sergiler. Işınlarla savaşan kahverengi pigmentler, dışarıdan bakıldığında bronzlaşma olarak adlandırılır. Vücudun doğal korunma mekanizması sonucu oluşan bronz ten, zaman içerisinde derinin soyulması ile etkisini kaybeder.

Güneş kremleri ile tamamen olmasa da bir miktar bronzlaşmak mümkündür. Düşük güneş koruma faktörleri ile daha bronz bir tene ulaşabilirsiniz. Ancak özellikle hassas bir tene sahipseniz düşük SPF’li güneş kremlerinin vücudunuzu yeterince korumama olasılığı olduğunu dikkate alarak ürün tercihi yapmalısınız. Hassas cilt yapısı, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı daha açıktır. Bu nedenle güneş yanığı gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için yüksek faktörlü kremler ile korunması tavsiye edilir.

GÜNEŞ BAKIM ÜRÜNLERİNİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

NIVEA ürünleri, açıldıktan sonra 12 aya kadar kullanım garantisi sunar. Güneş kremi son kullanma tarihine kadar üründen en yüksek performansı alabilir, dilediğiniz her alanda kullanım sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra oda sıcaklığında muhafaza edilen güneş kremleri, bir sonraki sezonda da kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, güneş kremlerinin yapısındaki değişikliklerdir.

Farklı bir koku ya da renk, güneş kremlerinin ömrünü tamamladığını gösterir. Bu tür durumlarda ürünü kullanmayı bırakmanız ve yenisini temin etmeniz gerekir. NIVEA ürünlerinin raf ömrü, açıldıktan sonra ortalama 30 aydır. Nemli, sıcak ve rutubetli ortamlarda bu süre kısalabilir.

KIŞ MEVSİMİNDE DE GÜNEŞ KREMİ KULLANILMALI MIDIR?

Güneş kremleri yalnızca yaz aylarında değil, kış aylarında da tercih edilmelidir. Güneşin etkilerine karşı savunmasız olan ciltte; zaman içerisinde kırışıklık, leke ve sarkma başta olmak üzere pek çok yaşlanma belirtisi oluşabilir. Bu tür durumları en aza indiren güneş kremleri, kış mevsiminde de benzersiz bir performans sunar.

Güneş ışınları, kapalı hava koşullarında bile bulutlar arasından yeryüzüne iner. Yaz ayındaki zararlı etkilerinin bir kısmını bu mevsimlerde de sürdürür. Dört mevsimde de güneş kremi kullanılmalı, güneşin zararlı etkilerine karşı cilde koruma sağlanmalıdır. Soğuk havalarda oluşan kaşıntı, tahriş ve kuruluğu azaltan güneş kremleri, ciltte nem bariyeri oluşturur. Böylece her zaman sağlıklı, ışıltılı ve nemli bir cilde sahip olursunuz.

RENKLİ GÜNEŞ KREMLERİ KORUYUCU MUDUR?

Güneş koruyucu bb kremler, cilt tonunu eşitleyerek nem dengesini uzun bir süre korur. NIVEA BB krem, içerisinde yer alan SPF 20 güneş koruma faktörü sayesinde güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlar. Yaşlanma etkilerini en aza indirerek kırışıklıkların önüne geçer. Aynı zamanda güneş lekelerini engeller ve benzersiz bir performans sunar.

NIVEA BB güneş kremi kullananlar, ürünün cilt tonu eşitleme özelliğini oldukça beğenir. Gözenek görünümünü azaltan krem, aynı zamanda göz altı morluklarını ve ince çizgileri kapatır. Cildin ışıl ışıl parlamasını sağlayan güneş kremi, hafif ve hızlı emilen yapısı sayesinde pek çok yerde kullanılabilir.

NIVEA, bakım ürünleri alanında fark yaratarak sektördeki yerini daima korur. Kullanıcılarını memnun eden zengin formüllü ürünleri sayesinde en başarılı sonuçlara imza atar. Yüz için güneş kremi tavsiyeleri ve pek çok içeriğe web sitemizden ulaşabilir, cildinizi korumak için gerekli olan tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.


Nivea toplu kod çözücü, kozmetik üretim tarihini kontrol edin

Nivea kozmetik veya parfüm parti kodunu nasıl bulabilirim?

Beiersdorf AG tarafından üretilen veya dağıtılan kozmetikler:

Beiersdorf AG toplu kodu

- Bu doğru parti kodudur. Paketin üzerinde buna benzeyen kodu bulun.

funduszeue.info - Bu bir parti kodu değil. Buna benzeyen değerler girmeyin.

Nivea kozmetiklerinin tarihini en sık kim kontrol eder?

Nivea kozmetiklerinin tarihi hangi yıllarda kontrol edildi?

YılFarkKullanım sayısı
+%~
+%
+%
+%
-

Kozmetikler ne kadar tazedir?

Kozmetiklerin raf ömrü, açıldıktan sonraki süreye ve üretim tarihine bağlıdır.

Açıldıktan sonraki süre (PAO)Açıldıktan sonraki süre (PAO). Bazı kozmetikler, oksidasyon ve mikrobiyolojik faktörler nedeniyle açıldıktan sonra belirli bir süre içerisinde kullanılmalıdır. Ambalajlarında açık bir kavanoz çizimi var, içinde ay sayısını temsil eden bir sayı var. Bu örnekte, açıldıktan sonra 6 aylık kullanımdır.

Üretim tarihi. Kullanılmayan kozmetikler de tazeliğini kaybederek kurur. AB yasalarına göre üretici, yalnızca raf ömrü 30 aydan az olan kozmetik ürünlere son kullanma tarihini koymak zorundadır. Üretim tarihinden itibaren kullanım için en yaygın uygunluk dönemleri:

Alkollü parfümler- yaklaşık 5 yıl
Cilt bakımı kozmetikleri- en az 3 yıl
makyaj kozmetik- 3 yıldan (rimel) 5 yıldan fazlaya (tozlar)

Raf ömrü üreticiye bağlı olarak değişebilir.

etiket Kullandığınız Kozmetik Ürünlerinin Son Kullanma Tarihlerini Nasıl Öğrenebileceğinizi Biliyor Musunuz?

Haberler

Goygoy

Kullandığınız Kozmetik Ürünlerinin Son Kullanma Tarihlerini Nasıl Öğrenebileceğinizi Biliyor Musunuz?

Kozmetik ürünleri ya da parfümleri satın alırken süt yoğurt gibi son kullanma tarihine bakma alışkanlığımız yok. Hatta bir çok reyon çalışanından 'kozmetik ürünlerin son kullanma tarihi yoktur, ürün açıldıktan sonra başlar' cümlesini duyup inanmaya fazlasıyla alışkınız. Ama hiç düşündünüz mü, belki de herkesin çok övdüğü o kremin size iyi gelmemesinin hatta alerji yapmasının sebebi belki de sadece raf ömrünün bitmiş olması. Bu konuyla ilgili bilmemiz gereken şeyleri şöyle sıralayabiliriz.

Merhaba Batch Code!

Merhaba Batch Code!
Merhaba Batch Code!

Peki ne yapılır bu batch code ile?

Satın aldığımız kozmetiklerin bir raf ömrü var, bir de biz ürünü açtıktan sonra oluşan son kullanma tarihleri. Önce raf ömründen başlayalım.

Kozmetiğin içerdiği etken maddelere göre belirlenmiş raf ömrü uzmanlar tarafından belirleniyor. Bu batch code ise, kozmetiğin hangi gün üretildiğini bulabilmemizi sağlıyor. 

Bunu kontrol etmemiz için hizmet veren siteler mevcut;

funduszeue.info

funduszeue.info

Bu sitelere girerek, önce ürünün markasını seçip, ardından kutu üzerindeki kodu buraya giriyoruz.

Raf ömrü = sizlere ömür

Raf ömrü = sizlere ömür

Raf ömrü = sıkıntı yok!

Raf ömrü = sıkıntı yok!

Aldıktan sonra; kutuların üzerindeki ipucumuz; 6M, 12M, 18M, 24M

Aldıktan sonra; kutuların üzerindeki ipucumuz; 6M, 12M, 18M, 24M
Aldıktan sonra; kutuların üzerindeki ipucumuz; 6M, 12M, 18M, 24M

Aldığınız ürünün markası listede yoksa?

Aldığınız ürünün markası listede yoksa?
Aldığınız ürünün markası listede yoksa?

Bonus: Parfümleri de kontrol etmeyi unutmayın.

Bonus: Parfümleri de kontrol etmeyi unutmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası