sual zıt anlamı / Soru Zıt Anlamlısı Nedir? Soru Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir? - Son Dakika Eğitim Haberleri

Sual Zıt Anlamı

sual zıt anlamı

Sual Zıt Anlamlısı Nedir? Sual Zıt Anlamlısı Olan Sözcük ve Örnek Cümleleri

Zengin bir dile sahip olmamızın avantajlarından biride geçmişten günümüze kullandığımız kelimeler olmasıdır. Sual kelimesi çoğumuzun anlamını bildiği ve eskiden beri dilimizde olan kelimelerden biridir. Hem geniş bir anlama hem de benzerliğe sahip olan sual kelimesi karşımıza çıktığında zıt anlamını da merak ederiz. Kelimeleri detaylı olarak öğrenmenin daha yararlı olduğunu bildiğimiz için bu yazımızda önce sual kelimesinin anlamından daha sonra zıt anlamından bahsedeceğiz.

SUAL KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Sual kelimesi dilimize Arapçadan girmiş bir kelimedir. Dilimizin geniş bir dil olmasının sebeplerinden biri de ilişki kurduğu başka diller ve milletler olması kelime anlamlarında da karşımıza çıkmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre sual kelimesi 'soru' anlamına gelmektedir. Aslında soru kelimesi sual kelimesinin dilimizdeki karşılığı olarak karşımıza çıktığı için burada asıl bakmamız gereken nokta soru kelimesinin anlamı olacaktır. Soru kelimesi anlam olarak ' bir şey öğrenmek için birine yöneltilen ve yanıt gerektiren söz ya da yazı' şeklinde karşımıza çıkmaktadır. İşte sual kelimesinin cümle içinde kullanımına örnekler;

  • Sorduğu sualler karşısında tüm sınıf şaşkındı.
  • Suallere verdiği cevaplar o kadar alakasızdı ki kimse ne dediğini anlamadı bile.

SUAL KELİMESİNİN ZIT ANLAMI NEDİR?

Bir kelimenin tüm yapılarını öğrenmek için o kelimenin zıt anlamını da öğrenmek gerekir. Anlamından detaylı olarak bahsettiğimiz sual yani soru kelimesinin zıt anlamı ise 'cevap' kelimesidir. Cevap kelimesi, kelime anlamı olarak ; 'bir soruya, bir isteğe ya da bir yazılan verilen karşılık, yanıt' anlamına gelir. Cevap kelimesinin anlamını daha iyi kavramak için cümle içinde kullanım örnekleri aşağıdaki gibidir;

  • Cevabını bildiği sorular sorarak onu sıkıştırmaya çalıştı.
  • Çözdüğümüz soruların cevapları yanlış çıktı.

SUAL KELİMESİ İLE BENZER KELİMELER

Her kelime cümle içinde karşımıza çıktığı halinden başka benzer kelimeler de barındırmaktadır. Özellikle karşımıza benzerleri çıktığında kafa karışıklığı yaşamamak açısından incelediğimiz kelimelerin benzerlerini de bilmekte her zaman yarar vardır. Sual kelimesi de benzer kelimeleri olan kelimelerden biridir. İşte sual kelimesinin benzer kelimeleri;

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesine karşılık olarak günlük yaşamda kullanılabilecek iki farklı kelime genelde ön plana çıkar. Bu kelimelerden biri öncelikle soru sözcüğüdür. Aynı zamanda alternatif olarak sual kelimesini değerlendirmek de mümkün. Cevap zıt anlamlısı nedir? Cevap kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Cevap kelimesinin zıt anlamı hakkında merak edilen tüm detayları funduszeue.info okurları için araştırdık.

Herhangi bir soruya karşılık olarak verilen durum cevap şeklinde ifade edilir. Bir durumu ya da bir olayı açıklığa kavuşturmak olarak da anlatmak mümkündür. Bu duruma karşılık olarak ise cevap sözcüğü için zıt anlamlı soru kelimesi kullanılabilir.

CEVAP ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Herhangi bir olay veya durumu açıklığa kavuşturmak ve açıklamak cevap şeklinde nitelendirilir. Aynı zamanda soruya karşılık olarak verilen bir durumdur. O yüzden cevap kelimesi için soru kelimesi zıt anlamlı şekilde öne çıkar. Yani herhangi bir cevabı almak için sorulan cümledir.

Bu bağlamda Ayrıca sual kelimesi de yine cevap sözcüğüne karşılık olarak zıt anlamlı şekilde günlük hayatta kullanılır. Ancak doğru kelimesinin günümüze daha fazla değerlendirildiğini ve öne çıktığını ifade etmek gerekir.

CEVAP KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLARI NELERDİR?

Cevap kelimesinin karşıt anlamları 2 tane kelime ile Türkçede öne çıkar Türk Dil Kurumu kapsamında hem soru kelimesi hem de sual sözcüğü zıt anlamlı olarak aynı şekilde değerlendirilir. Herhangi bir cevap almak amaçlı yöneltilen sorgulardır. Bu sorgular genelde sonuna gelecek olan soru işareti ile birlikte ifade edilir.

  •  ‘’Cevabını almaktan korktuğum için soruyu soramıyorum.’’
  •  ‘’Öğretmenim bize yöneltmiş olduğu soru çok zordu.’’
  •  ‘’Cevabı olmayan sualleri sormasından artık çok bıktım.’’

Bu şekilde görüldüğü gibi öne çıkan farklı cümleler eşliğinde cevap kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı sözcükler kullanılabilir. Günlük hayatta daha çok soru kelimesi kullanırken alternatif olarak sual sözcüğünü de yine değerlendirmek mümkündür.

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası