5 sınıflar için kitap önerileri / 5. Sınıf Yardımcı Kitaplar - En Yeni ve En Çok Satan 5. Sınıf Yardımcı Kitaplar

5 Sınıflar Için Kitap Önerileri

5 sınıflar için kitap önerileri

Ortaokul düzeyindeki çocuklara okuma alışkanlığını kazandırabilmek ve okuduklarını kolay bir şekilde kavrayabilmeleri için en çok önerilen kitap listesini sizler için bir araya getirdik. 5. Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf ve 8. Sınıflar için öğretmenlerin de önermiş olduğu kitap listesi ile çocuklar okuduklarını anlama ve yorumlama yeteneklerini rahat bir şekilde geliştirebilecekler.

Ünlü yazarların çok satan listesinde yer alan eserleri ile ortaokul düzeyindeki çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak için en çok okunan ve en çok satan kitapları siz değerli okurlarımız için sıraladık. En çok önerilen ortaokul kitap listesini sizler için bir araya getirdik.

“Alice Harikalar Diyarında” – Lewis Carroll: Alice, tavşanın peşine takılarak, sihirli bir dünyada gezinmeye başlar ve orada ilginç maceralar yaşar.

“Pinokyo” – Carlo Collodi: Pinokyo, kereste atölyesinde bir oyuncak olarak başlar ama sonunda bir gerçek çocuğa dönüşmek için bir yolculuğa çıkar.

“Küçük Prens” – Antoine de Saint-Exupéry: Küçük bir prens, kendi gezegeninden ayrılır ve farklı gezegenlerde gezerek yeni arkadaşlar edinir ve ilginç maceralar yaşar.

“Oz Büyücüsü” romanı, L. Frank Baum tarafından yazılmış, Dorothy adlı bir kızın fantastik bir dünyaya düşmesini ve orada yaşadığı maceraları konu alan bir çocuk kitabıdır.

“Peter Pan”, J.M. Barrie tarafından yazılan, çocukluğun önemini vurgulayan bir masal kitabıdır. Kitap, Wendy, John ve Michael adlı üç kardeşin, hayalperest bir çocuk olan Peter Pan ile tanışmalarını ve onun önderliğinde Neverland adlı fantastik bir dünyada yaşadıkları maceraları anlatır.

“Mutlu Prens”, İrlandalı yazar Oscar Wilde tarafından yazılmış bir masal kitabıdır. Kitap, bir bronz heykel olarak duran mutlu bir prensin, fakir bir dilenci ve kendi adıyla anılan küçük bir kırlangıcın yardımıyla insanların acı çeken yanlarını görmesini ve onlara yardım etmesini konu alır.

“Doktor Dolittle’ın Hikayesi”, İngiliz yazar Hugh Lofting tarafından yazılmış bir çocuk kitabıdır. Kitap, İngiliz bir veteriner olan Doktor John Dolittle’ın, hayvanlarla konuşabilme yeteneği kazanmasını ve bu yeteneği sayesinde tüm dünyayı gezip hayvanları kurtarmasını konu alır.

“Bir Noel Şarkısı” Charles Dickens tarafından yazılmış bir klasik eserdir. Kitap, zengin ve bencil bir adam olan Ebenezer Scrooge’un, Noel ruhunu keşfetmesiyle ilgilidir.

“Aynanın İçinden” Lewis Carroll tarafından yazılmış bir klasik fantastik roman ve “Alice Harikalar Diyarında” adlı kitabın devamıdır. İşte kitabın konusu: Kitap, Alice adlı genç kızın fantastik maceralarını anlatır. Alice, evde otururken kendisini bir ayna karşısında bulur ve bir anda kendisini fantastik bir dünyada bulur. Bu dünya, gerçek dünyanın bir tür yansıması gibidir, ancak yine de çok farklıdır.

John Boyne: Çizgili Pijamalı Çocuk

Dünya çapında yedi milyondan fazla satışı olan ve en çok satanlar listesinde yer alan eser Çizgili Pijamalı Çocuk kitabının yazarı olan John Boyne, İrlanda’nın en önemli yazarlarından birisidir. John Boyne’nin yazmış olduğu bu eser 2008 yılında bir filme uyarlanmıştır. Başyapıt olarak değerlendirilen Çizgili Pijamalı Çocuk kitabı ortaokul çağında ki çocukların okuması gereken kitaplar arasında yer almaktadır.

Roald Dahl: Matilda

Yazar Roald Dahl, yazmış olduğu Matilda eseri ile kitap okumayı çok seven ve yüksek zekası ile ailesine ders vermeye kalkan genç bir kızın hikayesini anlatmaktadır. Siz değerli okurlarımız için listemizde sıraladığımız Matilda eseri, ortaokul düzeyinde ki çocukların okuması gereken eserler arasında yer almaktadır.

Ferenc Molnar: Pal Sokağı Çocukları

1906 yılında yayınlanan Ferenc Molnar’ın en önemli eserlerinden biri olan Pal Sokağı Sakinleri, oyun sahalarını zengin çocuklarından korumaya çalışan yoksul çocukların hikayesini anlatmaktadır. Sinemaya uyarlanmış ve çok satanlar arasında yerini koruyan Pal Sokağı Çocukları, çocukların keyifle okuyacağı eserler arasında yer almaktadır.

Jose Mauro de Vasconcelos: Şeker Portakalı

Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un en önemli eserleri arasında yer alan Şeker Portakal’ı 16 dile çevrilmiş ve dünya genelinde yayınlanmıştır. Yazarın kendi çocukluğundan izler taşıyan bu eser, 2012 yılında filme uyarlanmıştır. Siz değerli okurlarımız için listemizde sıralamaya koyduğumuz Şeker Portakalı eseri, çocuk okurların okuması gereken eserler arasında yer almaktadır.

Eleanor Coerr: Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu

Küçük bir kızın gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu eseri, Amerikalı yazar Eleanor Coerr’in en önemli eserleri arasında yer almaktadır. Eserde yer alan karakter Sadako Sasaki’nin Hiroşima’da adına bir anıt yapılmış ve Amerika’da yer alan Seattle Barış Parkı’nda elinde altın turna kuşu tutan bir heykeli bulunmaktadır. Edebiyat dünyasının büyük ses getiren Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu eseri, çocukların okuması gereken önemli kitaplar arasında yer almaktadır.

Robert Louis Stevenson: Define Adası

Robert Louis’in yazmış olduğu Define Adası, çocuk okurların hayal gücünü genişleten ve kitap okumayı sevdiren eserler arasında yer almaktadır. İngiltere’de bir hancının oğlu olan Jim Hawkins’in eline geçen define haritası üzerine çıkmış olduğu define avında ki maceraları anlatan bu eser ile kendinizi bambaşka bir dünyada hayal edecek ve okurken keyif alacaksınız.

Jonathan Swift: Gulliver’in Gezileri

İngiliz Edebiyatı klasikleri arasında yer alan Gulliver’in Gezileri eseri, Milli Eğitim Bakanlığının önermiş olduğu eserler arasında yer almaktadır. Modern roman dünyasının ve bilimkurgu türünün en önemli başyapıtlarından biri olarak kabul edilen Gulliver’in Gezileri eseri, çocuk okurların okuma listesinde bulundurması gereken önemli eserler arasında yer almaktadır.

5. Sınıf Okuma Kitapları Listesi

5. Sınıf Okuma Kitapları

Uç Minik Serçem – Necati Cumalı

(126 Sayfa)

Balina İle Mandalina – Fazıl Hüsnü Dağlarca

(64 Sayfa)

Savaşı Bitiren Sinek – Bryndis Björgvinsdotttir

(112 Sayfa)

Küçük Kara Balık – Samet Behrengi

(56 Sayfa)

Bir Şeftali Bin Şeftali – Samet Behrengi

(56 Sayfa)

Güneşi Bile Tamir Eden Adam – Behiç Ak

(68 Sayfa)

Bir Kelime Seyyahı / Türkçenin Muhafızları 1 – Özgür Aras Tüfek

(88 Sayfa)

Mutluluk Bilgisi / Türkçenin Muhafızları 3 – Özgür Aras Tüfek

(80 Sayfa)

Uçurtmam Bulut Şimdi – Sevim Ak

(88 Sayfa)

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi – Luis Sepulveda

(128 Sayfa)

Alice Harikalar Diyarında – Lewis Carrol

(112 Sayfa)

Gülibik – Çetin Öner

(80 Sayfa)

Ben, Çınar Ağacı ve Pufböreği – Zeynep Cemali

(144 Sayfa)

Göktaşında Şeker Var – Derya Edis

(136 Sayfa)

İki Yıl Okul Tatili (Kısaltılmış) – Jules Verne

(136 Sayfa)

Dedem Bir Kiraz Ağacı – Angela Nanetti

(160 Sayfa)

Yeşil Ada’nın Çocukları – Havva Tekin

(160 Sayfa)

Masal Masal İçinde – Ahmet Ümit

(160 Sayfa)

Göğü Yere İndirelim – Özgür Balpınar

(152 Sayfa)

Cankurtaran Yılmaz – Rıfat Ilgaz

(96 Sayfa)

Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk – Sun-Mi Hwang

(96 Sayfa)

Bir Küçük Osmancık Vardı – Hasan Nail Canat

(128 Sayfa)

Küçük Prens – Antoine De Saint Exupery

(112 Sayfa)

Fadiş – Gülten Dayıoğlu

(160 Sayfa)

Dört Kardeştiler – Gülten Dayıoğlu

(160 Sayfa)

Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi – Cemal Süreya

(74 Sayfa)

Yumurtadan Çıkan Öğretmen – Muzaffer İzgü

(85 Sayfa)

Uzay Karpuzu – Muzaffer İzgü

(104 Sayfa)

Keloğlan Masalları – Tahir Alangu

(216 Sayfa)

La Fontaine’in Masalları – Orhan Veli Kanık

(96 Sayfa)

Motorlu Kuş – Cahit Zarifoğlu

(96 Sayfa)

Yürekdede ile Padişah – Cahit Zarifoğlu

(87 Sayfa)

Kuşların Dili – Cahit Zarifoğlu

(96 Sayfa)

Küçük Şehzade – Cahit Zarifoğlu

(96 Sayfa)

Zaman Bisikleti 1, 2, 3, – Bilgin Adalı

(128-107-120 Sayfa)

Akıllı Pireler – Gülten Dayıoğlu

(128 Sayfa)

Yankılı Kayalar – Ahmet Yılmaz Boyunağa

(128 Sayfa)

Göl Çocukları – İbrahim Örs

(128 Sayfa)

Satıcı Çocuk – Ahmet Yılmaz Boyunağa

(112 Sayfa)

Sevgi Masalı – Samed Behrengi

(56 Sayfa)

Kitap Okumaktan Korkan Çocuk – Susana Tamaro

(56 Sayfa)

Balonla Beş Hafta (Kısaltılmış Metin) – Jules Verne

(144 Sayfa)

İnci – John Steinbeck

(102 Sayfa)

87 Oğuz – Rakım Çalapala

(140 Sayfa)

Zaman Torbası – Mavisel Yener

(72 Sayfa)

Ölümsüz Aile – Natalie Babbitt

(108 Sayfa)

Saklı Kent – Ahmet Yılmaz Boyunağa

(96 Sayfa)

Güçlükleri Yenen Çocuk – Mustafa Salman

(80 Sayfa)

Başarı Öyküleri – Murat Çiftkaya

(160 Sayfa)

Balım Kız Dalım Oğul – Ceyhun Atuf Kansu

(168 Sayfa)

Altın Işık – Ziya Gökalp

(129 Sayfa)

Ekmek Parası – Muzaffer İzgü

(168 Sayfa)

Denizler Altında Yirmi Bin Fersah (Kısaltılmış) – Jules Verme

(160 Sayfa)

Anneannem Askere Gidiyor – Muzaffer İzgü

(128 Sayfa)

Yıldız Tozu – Mustafa Kutlu

(64 Sayfa)

Osmanlı’da Astronominin Kurucusu: Ali Kuşçu – Ayşenur Gönen

(112 Sayfa)

Sherlock Holmes İstanbul’da / Cingöz Recai – Peyami Safa

(128 Sayfa)

Ben Bir Gürgen Dalıyım – Hasan Ali Toptaş

(160 Sayfa)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası