burun ameliyat sonrası bant izleri nasıl çıkar / Bant lekesi nasıl çıkar? Yara bandı yapışkanı parmaktan nasıl çıkar? - Pratik Bilgiler Haberleri

Burun Ameliyat Sonrası Bant Izleri Nasıl Çıkar

burun ameliyat sonrası bant izleri nasıl çıkar

Burunda meydana gelen şekil bozukluğu Rinoplasti denen burun ameliyatı ile düzeltilmektedir. Estetik açıdan daha güzel görünüme kavuşturan burun ameliyatı, aynı zamanda kişinin nefes almasını engelleyen çeşitli sebeplerin ortadan kaldırılması amacıyla da yapılmaktadır.

Burun ameliyatı yapıldıktan sonra burunda oluşan kabukların temizlenmesi oldukça önemli bir konudur. Ameliyattan sonra yaklaşık 6 ila 8 hafta arasında burunda kabuk oluşumu meydana gelmektedir.

Burun delikleri arasından gelen kabuklar; sümüklü, kanlı yada kuru şekilde olabilir. Burunda oluşan kabukları temizlemek için doktorun önerdiği krem ve spreyler kullanılabilir. Temizlik için bunun dışında bir şey kullanmaya yada yapmaya gerek yoktur.

Gece yatmadan önce sürülecek krem kabukların temizlenmesinde yardımcı olacaktır. Yatmadan önce burun deliğine sürülen krem kuvvetli bir şekilde içeri çekilir ve sabah kalktıktan sonra sümkürerek çıkarılır. Sümkürürken burnun sıkılmaması ve hafifçe sümkürme yapılması gerekir.

Aksi takdirde buruna zarar verilebilir. Burnun bu şekilde düzenli olarak temizlenmesi, kişiyi rahatsız edici kabuklardan kurtarmaktadır.

Burun Ameliyatı Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Burun ameliyatı burunda oluşan bozuklukları gidermek için yapılan estetik bir operasyondur. Burunda meydana gelen şekil bozuklukları, burnun iç yapısında yada dış yapısında meydana gelebilir. Bu bozukluklar nefes almayı zorlaştırabilirken aynı zamanda estetik açıdan da kötü gözükebilir.

Estetik açıdan yapılan burun ameliyatı burnun; yüzün ve başın doğal bütünlüğüne uygun hale getirilmesi şeklinde gerçekleşir.

Nefes almaya engel olan durumların ortadan kaldırılması şeklinde yapılan burun ameliyatı ise burun kıkırdağında yada kemiğinde meydana gelen eğriliklerin düzeltilmesi ile gerçekleşir.

Burun ameliyatı ayrıca, burunda oluşan çeşitli yaralanmalar sebebiyle de gerçekleşmektedir. Burnun kemiğinin kırılması bu duruma örnek gösterilebilir.

Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun; kemik, kıkırdak ve deri olmak üzere üç bölümden oluşur. Burun ameliyatı da bu üç bölümden birinde yada hepsinde gerçekleşebilir.

Burun ameliyatı olmak isteyen kişiler detaylı bir şekilde muayene edilip gerekli testler yapıldıktan sonra ameliyat gerçekleşir. Her ameliyatta olduğu gibi burun ameliyatında da çeşitli zorluklar ve riskler bulunmaktadır.

Bu konuda uzman doktorlar tarafından yapılan ameliyatların başarılı olma ihtimali daha yüksektir. Burun ameliyatı lokal anestezi yada genel anestezi şeklinde yapılan ve hastanın aynı gün içerisinde taburcu edildiği bir ameliyattır.

Aynı zamanda açık ve kapalı olarak iki farklı şekilde gerçekleşen burun ameliyatı, hastanın burun yapısına göre farklılık göstermektedir.

Burun Ameliyatı Sonrası Ortaya Çıkan Durumlar 

Burun ameliyatı yapıldıktan sonra burnun tamamen iyileşmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekir. Bu süre zarfında burnun darbelere karşı muhafaza edilmesi ve doktor tarafından verilen ilaçların kullanılması gerekir. İyileşme süreci boyunca birtakım şeyler yaşanabilir.

Bu bağlamda burundan gelen akıntı ve burun içinde oluşan kabuklanmalar gayet normaldir. Ancak farklı bir durum söz konusu olduğunda doktora danışmak gerekebilir. Burun ameliyatı sonrası yaşanması doğal durumlar şunlardır:

  • Burun ameliyatı sonrası gün içerisinde burnun içinden açık kırmızı renkli bir sıvı gelebilir.
  • Yine ilk gün içerisinde göz çevresinde şişkinlikler ve morarmalar söz konusu olabilir.
    Hapşırma sırasında burundan kan gelebilir.
  • Burun ameliyatı sonrası ilk 2 ay içerisinde burun deliklerinden çeşitli aralıklarla; sümüklü, kanlı ya da kuru kabuklar gelebilir.
  • Burun ameliyatı sonrası ay arasında koku alma duyusunda farklılıklar yaşanabilir.
  • Burun ameliyatından sonra ilk 3 ay nefes almada zorluk, burunda kuruluk, tıkanıklık söz konusu olabilir.
  • Yine ilk 3 ay boyunca sabah kalktığında burunda şişlik ve burun ucunda hissizlik meydana gelebilir.

Ameliyattan Sonra Burun Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Burun ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri burun temizliğidir. Burun temizliği için doktorun verdiği sprey ve krem dışında başka bir şey kullanılmamalıdır.

Temizlik sırasında ilk olarak aldığınız spreyle burun içi güzel bir şekilde yıkanır. Daha sonra ise burunda yer alan dikiş izleri, kulak çubuğu yardımıyla yağlanır.

Yağlama sırasında doktorun verdiği krem kullanılır. Ameliyattan sonra ilk 2 ay burunda çeşitli şekillerde kabuklanmalar oluşabilir. Bu kabuklar da yine aynı şekilde sprey ve krem ile temizlenir.

Kabuk oluşumunun verdiği rahatsızlığı ortadan kaldırmak için,gece yatmadan önce her iki buruna sürülen krem içine çekilir. Böylece kabuk oluşumu azalır ve oluşan kabuklar sabah kalkınca burun hafifçe sümkürülür ve temizlenir.

Burun Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Burun ameliyatı sonrası burun tamamen iyileşene kadar burnu darbelerden korumak gerekir. İyileşme sürecinde burnun alabileceği bir darbe, burun yapısında tekrardan bir bozukluğa yol açabilir. Burun ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

  • Ameliyattan sonra evde gün içerisinde yatmak yerine, oturmak ya da ayakta dolaşmak tercih edilebilir. Bu sayede göz çevresinde oluşabilen morluk ve şişkinliklerin önüne geçilebilir.
  • Yüze buz uygulamak gibi doktorun tavsiye etmediği bir şey kesinlikle yapılmamalıdır.
  • Duş alınmak istendiğinde en az 48 saat beklenmeli ve suyun ılık olmasına dikkat edilmelidir. Burnu kurularken yumuşak bir şekilde havlu kullanılmalıdır.
  • Doktorun önerdiği şekilde buruna ince ince masajlar yapılabilir.
  • Burun ameliyatından sonra 3 ay boyunca burun sert darbelere karşı korunmalıdır.

Kaynakça:

funduszeue.info#:~:text=A%20nose%20job%20(technically%20called,from%20trauma%20or%20birth%20defects.

funduszeue.info

/tarafından Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

En Etkili 5 Bant Lekesi Çıkarma Yöntemi ?

En Etkili Bant Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Bantlar, özellikle odalara yapıştırılmış posterler için en büyük sorunların başında gelirler. Çoğu zaman bantlar, aynı zamanda halılarda kullanıldıklarından, aynı zamanda yer döşemesinde de ciddi sorunların meydana gelmesinde etkilidir. Bant lekesi günümüzde çıkarılması en zor lekelerden birini temsil etmektedir. Bunu, bant lekesi çıkarmak için kullanılan malzemelerden de anlamanız mümkündür. Bantlar döşemelerde veya duvarlarda yapışkan kısımlarının bir kısmını yüzeyde bırakırlar. Bu yüzey zamanla kir ve tozun yapışmasını sağlar ve sonuç olarak bant lekesi meydana gelir. Sizlere en etkili 5 bant lekesi çıkarma yöntemi konusunda bilgi verirken, hangi yöntemi hangi tür bant lekesi için kullanacağınızdan da söz etmeye çalışacağız. Koli bant lekesi çıkarmak için farklı farklı yöntemlerin varoluşu, bu işin zorlu olduğunu ve bant lekesinin insanlar için ciddi bir sorun olduğunu bizlere göstermektedir. 

Çamaşır Sodası ile Bant Lekesi Çıkarma Yöntemi

Soda ile bant lekesi çıkarma

Hangi Yüzeyler İçin Uygun: Taş parkeler, taş yüzeyler, mermer

Hangi Yüzeyler İçin Uygun Değil: Kumaş, plastik ve deri yüzeyler için riskli

Koli bant lekesi nasıl çıkar sorusunun yanıtlarından birisi de çamaşır sodasıdır. Çamaşır sodası, bildiğiniz gibi çözücü bir maddedir ve özellikle lekeler üzerinde etkilidir. Çamaşır sodası ürününün temel içeriği konumundaki karbonat, günümüzde hemen her türden kumaşta veya yüzeyde meydana gelen lekeleri çıkarmak için kullanılan malzemelerden birisidir. Koli bant lekesi sonrası oluşan lekeler de bunlardan birisidir ve aslında insanların temel olarak merak ettikleri soru, bant yapışkanı izi nasıl çıkar sorusudur. Çünkü yapışkan ortadan kalktığında, toz ve kirin yapışacağı bir yüzey de kalmaz. 

Bant temizleme işlemi için çamaşır sodası kullanabilirsiniz. Üstelik sadece çamaşır sodası değil içeriğinde yoğun miktarda karbonat bulunan kabartma tozu, ham karbonat, sirke gibi ürünler de özellikle yapı ustalarının çok sevdikleri ve inşaat / yenileme çalışmalarında kullandıkları bantların meydana getirdikleri koli bandı lekesi çıkarmak için etkilidir. Burada anahtar kelime; asittir. İçeriğinde türlü asitler bulunan sabun veya sirke, bant lekesi temizlemek için ideal bir malzemedir; aynı şey çift taraflı bant çeşitleri için de geçerlidir. Ancak dikkat; her türden malzeme her türden yüzeyde bant lekesi temizlemek için kullanılmaz. 

Çamaşır sodası ile koli bandı çıkarmak ve lekeyi ortadan kaldırmak isterseniz ay çiçek yağı ve zeytin yağı ile eşit miktarda çamaşır sodasını birbirine bir kapta karıştırarak bir tür macun elde etmeli, bu macunu yine bir fırça kullanarak bant lekesi üstüne sürmelisiniz. 

Fön Makinesi ile Bant Lekesi Çıkarma Yöntemi

Fön Makinesi ile bant lekesi nasıl çıkar

Hangi Yüzeyler İçin Uygun: Isıdan etkilenmeyecek yüzeyler için uygun 

Hangi Yüzeyler İçin Uygun Değil: PVC, plastik, cam gibi hassas ve yüksek ısıdan etkilenebilecek boyalı yüzeyler için riskli

Bant izi nasıl çıkar özellikle taşınma veya yenilenme çalışmaları sırasında sıkça sorulan sorulardandır. Koli bandı, günümüzde hemen her türden yüzeyde kir ve toz toplanmasına neden olabilir. Buna bir de kalabalık yerlerdeki ölü deri, kıl, saç, tüy gibi etmenler eklenince, koli bandı veya yapışkan bant, belli yüzeyler için görünüşü son derece çirkin bir leke meydana getirir. Koli bandı lekesi veya yapışkan bant lekesi olarak isimlendirilen bu leke, kullanılan bantların yapışkan maddelerinden kaynaklanır. Bu nedenle koli bandı lekesi temizlemek için malzemenin bu özelliğine son vermeniz gerekir. Fön makinesi bunun yüksek sıcaklıktaki hava ile yapabilir. Sıcak hava, yapışkan malzemenin uçmasına ve böylece lekenin kolayca temizlenmesinde son derece etkili olan bir yöntemdir. Aynı yöntemi, döşeme veya duvarlara yapışan ve yine son derece kötü bir lekeye sahip olan sakız ve çiklet kalıntıları için de uygulayabilirsiniz. 

Saç kurutma veya fön makineleri, teknoloji harikası cihazlardır. Bu cihazlar, özel pervane ve türbin sistemleri sayesinde, emdikleri havayı daha sıcak bir şekilde dışarı yüksek bir hızda verirler. Özellikle ahşap yüzeylerde, cam ve ısıdan etkilenmeyecek alanlarda fön makinesi kullanarak bant lekesi çıkarılabilir. Bunun için, fön makinesi sıcaklığına dikkat edin ve çok yüksek sıcaklık değerlerinden uzak durun. Sonrasında lekeyi hafifçe kazımanız koli bandı lekesi çıkarmak için tercih edeceğiniz etkili yollardan bir tanesidir. 

Sabunlu Sıcak Su ile Bant Lekesi Çıkarma Yöntemi

Hangi Yüzeyler İçin Uygun: Ev içi temizliği, araçların dış kısmı ve her türden yüzey için sabunlu sıcak su karışımı bant lekesi çıkarmak için kullanılabilir. Bu yöntem son derece az bir riske sahiptir.  

Hangi Yüzeyler İçin Uygun Değil: Çok miktarda karışımın ahşap ile teması ahşap parke ve yüzeylere zarar verebilir. Bu açıdan ahşap yüzeyler için bu karışım riskli olabilir. 

Sabunlu su, sahip olduğu çözücü yağ asitleri ile koli bandı lekesi çıkarma başta olmak üzere pek çok temizleme işlemi için kullanılır. Bant lekesi çıkarmak için sabunlu sıcak su, son derece idealdir çünkü kimyasal olarak bu karışım yapışkan bir malzemeyi ortadan kaldırmak, onu yumuşatmak için hemen her türden özelliğe sahiptir. Öncelikle sıcak su, leke üzerine döküldüğünde malzemenin yani yapışkan bant lekesi meydana getiren kimyasal malzemenin sıcaklığını arttırır. Bu da yapışkanın erimesine neden olur. Yapışkan eridiğinde yapışkanlık özelliğini kaybeder; ipucu aynı zamanda çift taraflı bant çıkarma veya çift taraflı bant temizleme için tercih edilebilir. 

Koli bandı lekesi çıkarmak için kullanılan sıcak su ve sabun karışımındaki bir diğer malzeme olan sabun ise, sahip olduğu yağ asitleri ile lekeye nüfuz eder. Günümüzde sabunlu suyun sahip olduğu yağ asitleri özellikle Covid19 Virüsü’ nün temizlenmesinde de son derece etkilidir. Gerek parke veya zeminlerde gerekse duvarlarda meydana gelen koli bandı lekeleri için, sabunlu sıcak su son derece ideal bir çözücüdür. Bu arada, salgın hastalık tehlikesinden korunmak için ellerinizi sık sık sabunla ve uzun süre sabunlayarak yıkamayı da sakın ihmal etmeyin. 

Sabunlu sıcak su ile bant lekesi temizleme işlemi için bu karışımı bir beze dökmeli ardından bezle lekeyi silmeniz gerekli. Sıcak sabunlu su ile koli bandı lekesi çıkarma, özellikle de pimapen veya plastik yüzeyler için idealdir. Yine cam ve araba yüzeyinde meydana gelen lekeler için sıcak sabunlu su karışımını deneyebilirsiniz. 

Aseton ile Bant Lekesi Çıkarma Yöntemi 

Aseton ile Bant Lekesi Çıkarma Yöntemi

Hangi Yüzeyler İçin Uygun: Araba dış yüzeylerindeki bant lekesi için bu yöntem kullanılabilir ancak risklidir. Araba dış yüzeyindeki bantları çıkarmak veya leke temizlemek için WD40 veya özel solvent bazlı temizleyicileri tercih edin.  

Hangi Yüzeyler İçin Uygun Değil: PVC, plastik, cam gibi hassas ve asit derecesinden ve asitten etkilenebilecek yüzeyler için riskli

Aseton, özellikle kadınların tırnak boyalarını çıkarmak için kullandıkları makyaj temizleme malzemelerinden bir tanesidir. Son derece etkili bir çözücü malzeme olması, asetonun aynı zamanda koli bandı lekesi çıkarma ve bant lekesi temizleme işleminde de etkili bir oyuncu olmasını sağlamaktadır. Asetonun parke, cam veya duvarlardaki bant lekesini nasıl çıkardığını daha iyi anlamak için aseton olarak ta isimlendirilen malzemenin kimyasal içeriğine daha yakından bakmak yeterlidir. 

Koli bandı lekesi çıkarmak için aseton harika bir çözümdür. Ancak bant lekesi için aseton kullanırken dikkat edin! Aseton, boyalı yüzeylere içeriğindeki asit nedeniyle kolayca zarar verebilir. Bu nedenle aseton ile koli bandı lekesi çıkarma işlemi, genellikle boyalı yüzeyler; duvar – araba dış yüzeyi veya pimapenler için pek önerilmez. Aseton aynı zamanda plastik ve cam için de tehlikelidir ve malzemelerin yapısına zarar verebilir. Aseton ile koli bandı çıkarma – temizleme işlemi, genellikle ahşap yüzeylerde etkili bir yöntemdir. 

Tuvalet İspirtosu ile Bant Lekesi Çıkarma Yöntemi

Hangi Yüzeyler İçin Uygun: Banyo gibi taş yüzeylerle kaplı alanlardaki bant lekeleri için ideal 

Hangi Yüzeyler İçin Uygun Değil: PVC, plastik, cam gibi hassas ve yüksek asit derecesinden etkilenebilecek yüzeyler için riskli

Tuvalet ispirtosu, günümüzde pek çok farklı temizlik ürününde yaygın olarak kullanılan alkol tiplerinden bir tanesidir. Tuvalet ispirtosu, bir çeşit etil alkol malzemedir. Bu da ilk olarak tuvalet ispirtosunun içilmemesi gerektiği anlamına gelir. Etil alkol, temizlik için kullanılır. Günümüzde başta tuvalet gibi mikroplu alanları temizlemek için ihtiyaç duyulan bu malzeme etkili temizleyici ürünlerden birisidir ve bu nedenle de el dezenfektanı veya cam silme ürünleri için de sıklıkla tercih edilir. Tuvalet ispirtosu ile koli bandı lekesi nasıl çıkarılır veya bant lekesi tuvalet ispirtosu ile temizlenebilir mi? Tüm bu soruları sizler için detaylı bir şekilde yanıtlamaya çalışalım. 

Koli bandı çıkarma, günümüzde insanların hakkında soru sordukları modern hayat problemlerinin başında gelir. Bu nedenle bant lekesi temizlemek veya bant çıkarmak için pek çok farklı metot uygulanır. Ancak her yöntem, her türden malzeme üzerinde uygulanmaz. Tuvalet ispirtosu yani etil alkol ile bant lekesi çıkarma işlemi için de aynısı geçerlidir. Genellikle bir fırça veya beze sürülen tuvalet ispirtosu leke üzerine uygulanır. İşte bu, lekenin çıkması veya bandın ortadan kalkması için ideal çözümdür. Bu çözümü aynı zamanda çift taraflı bant lekesi temizleme veya çift taraflı bant çıkarma için de kullanabilirsiniz. Genellikle araba dış yüzeyi veya cam yüzeyler için bu yöntem uygulanır. Ancak dikkat! Temizleme işlemini yapmadan önce, küçük bir metal parçası veya alan üzerinde deneme yaptıktan sonra işe başlarsanız sizin için çok daha iyi olur. 

Pimapenden Bant Lekesi Nasıl Çıkar ?

Pimapenden Bant Lekesi Nasıl Çıkar

Pimapenden bant lekesi çıkarmak için dikkatli olun. Pimapenler çoğu zaman sert plastik malzemelerden üretilirler. Bu malzemeler, aseton veya tuvalet ispirtosu gibi asit oranı yüksek bileşimlere karşı son derece dayanıksızdır. Bu nedenle pimapen yüzeylerden bant lekesi temizleme veya bant lekesi çıkarma işlemi için sirke, sıcak hava (fön makinesi), sıcak sabunlu su ve benzeri yöntemleri kullanabilirsiniz. Özellikle fön makinesi kullanırken dikkatli olun çünkü pimapen gibi bir malzeme için sıcak hava da ciddi zararlara neden olabilir. 

Pimapenden bant lekesi çıkarma veya koli bandı lekesi temizlemek için aynı karbonat, çamaşır sodası ve yağ karışımı, sabunlu su gibi karışımlara ek olarak diğer temizlik ürünlerini, asit miktarı az olan sirkeyi veya içeriğinde az miktarda yağ asidi bulunan sabun ve doğal yağ karışımlarını kullanabilirsiniz. 

Camdaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar ?

Camdaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar

Cam, bant lekesi için en hassas yüzeylerden bir tanesidir. Bant lekesi çıkarma veya koli bandı lekesi temizleme işlemi için aseton veya yüksek asit değerine sahip içerikleri tercih etmeyin. Bu malzemeler, cam elyafına ciddi şekilde zarar verebilirler. Camdaki bant lekesi için, sıcak su ve sabun karışımı kullanılabilir. Yine yüksek sıcaklıkta hava veren fön makineleri, dikkatli kullanılmazlarsa camın çatlamasına neden olabilirler. Bu nedenle cam sil gibi temizlik ürünlerini, sıcak su ve sabun karışımını veya sirke camdaki bant lekesi için tercih edilebilir. Çözümü aynı zamanda çift taraflı bant çıkarma veya çift taraflı bant lekesi temizleme için de kullanabilirsiniz. Camın, hassas bir malzeme olması nedeniyle en az plastik ve de PVC (pimapen) kadar hassas olduğunu sakın ama sakın unutmayın. 

Kumaştan Bant Lekesi Nasıl Çıkar ?

Kumaştan Bant Lekesi Nasıl Çıkar

Kumaştan bant lekesi ancak çözücü değeri yüksek olan kimyasal bileşiklerin kumaş yüzeylerde kullanılması ile çıkarılabilir. Peki, bu işlem nasıl gerçekleştirilir? Kumaştan bant lekesi çıkarmak için farklı kumaş türlerinde farklı malzemeler kullanmalısınız. Kadınların tırnak boyası temizlemek için kullandıkları aseton, kumaştan bant lekesi çıkarmak için idealdir. Buna karşın, deri kumaş çeşitleri ve benzeri özel kumaş türleri için leke silgisi, kauçuk silgi, doğal yağlar veya da sirke kullanılabilir. Bu noktaya dikkat ettiğinizi varsayarak, sizlere kumaştan koli bandı lekesi çıkarmak için neler yapabileceğinizden söz etmeye başlayalım. 

Mobilya veya eşyalarınız üzerinde bant lekesi meydana gelebilir. Özellikle taşınma veya yenileme işlemleri sırasında işçiler genellikle bant kullanmayı severler çünkü çift taraflı bant veya koli bandı kullanımı son derece pratik olan ürünlerdir. Günümüzde koli bandı veya çift taraflı bant temizleme yöntemleri birbirleri ile aynıdır. 

Arabadan Bant Lekesi Nasıl Çıkar ?

Arabadan Bant Lekesi Nasıl Çıkar

Araba boyası ve araba dış yüzeyinde meydana gelen koli bandı veya çift taraflı bant lekesi, ciddi sorunlar arasında gelir. Aracınızın boyasına zarar vermemek için, aseton gibi çeşitli çözümler önerilir. Ancak aseton boyalı yüzeylere zarar verebilir. Peki, bu durumda ne yapmalısınız? 

Bunun için hemen her türden araba tamir ürünleri satan mağazaları ve benzinliklere uğrayın. Buralarda, araba boyasını temizlemek için yoğun miktarda solvent içeren temizlik ürünleri bulunur. Bu temizlik ürünlerini kullanarak, arabadan bant lekesi çıkarma işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Şayet bu işlem için aseton veya başka bir teknik uygulayacaksanız, küçük bir alanda deneme yapın ve asetonun araba boyasına zarar vermeyeceğinden kesinlikle ve kesinlikle emin olun. Aynı çözümü yine sık kullanılan br bant türü olan çift taraflı bant temizlemek – çıkarmak için de kullanabilirsiniz. 

Mobilyadan Bant Lekesi Nasıl Çıkar ?

Mobilyadan Bant Lekesi Nasıl Çıkar

Mobilyadan bant lekesi çıkarmak veya çift taraflı bant çıkarmak için, en ideal yöntem sıcak su ve sabun karışımıdır. Bu karışım sadece bandın veya bant lekesinin çıkmasını sağlamaz. Aynı zamanda seçtiğiniz sabuna göre son derece iyi kokar ve hijyen için de harikadır. Peki mobilyadan bant lekesi çıkarmak nasıl mümkün olur ve neden özellikle sıcak su sabun karışımı tercih edilir? 

Sıcak su sabun karışımı farklı malzemelere sahip eşya ve mobilyalar için oldukça etkili bir yöntemdir. Örneğin kullanılan metotlardaki temizleyici bazı malzemeler ahşap temizleme için uygunken aynı şekilde kumaş için iyi olmayabilir. Bunun için, bir mobilyayı meydana getiren her türden malzeme için tek bir temizleyici karışım kullanmak son derece uygundur. 

Sıcak su ve sabun karışımı aynı zamanda duvarlardaki bant lekesi, koli bandı izi çıkarma veya bant çıkarma işlemleri için de tercih edilebilir. Tek yapmanız gereken temiz bir bezi, sıcak su sabun karışımına batırmak ve ardından o bölgeyi temizlemektir. Sıcak su ve sabun karışımını ayrıca çeşitli ve asit değeri düşük olan karbonat, az miktarda çamaşır sodası gibi malzemelerle de güçlendirebilirsiniz. Ancak çamaşır sodası kullanıyorsanız özellikle kumaş yüzeyler için dikkatli olmanızda fayda var. 

Koli bandı için sorun olan 9 düzey başlıklı yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

 

Burun Ameliyatı Sonrası Flester Bant Ne İşe Yarar?

Burun Ameliyatı Sonrası Flester Bant Ne İşe Yarar?

Burun ameliyatları sonrası özellikle revizyon burun ameliyatı sonrası hastanın burnuna yerleştirilen alçı, atel, dikiş ve bantlar hastanın canını fazlasıyla acıtabilir. Ameliyat sonrasında bu materyaller burnu desteklemek amacıyla uygulansa da fazla can acıtabildiği için hastalar bir an önce bunlardan kurtulmak ister. Bu materyallerin burunda kalma süresi uzun olmasa da vaktinden önce çıkarılmaları istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

Burun ameliyatından sonra yerleştirilen flester bant, yara bölgesini kapatarak enfeksiyona karşı korumasını sağlayan bir banttır. Standart yara bandına benzeyen flester bantın genellikle ameliyatlardan sonra kullanımı tercih edilir. Esnek, fix, kağıt, ipek, bez ve sporcu çeşitleri olan flester bant burnun sabitlenmesini ve yeni şeklinin korunmasını sağlar.

Burun ameliyatından sonra yerleştirilen bant ve alçılar burnu sabitleyip, şeklini koruduğu ve ödemi en aza indirdiği için gereklidir. Burnun üzerine yerleştirilen alçılar hastaya özel tasarlanan, plastik veya metal özelliklidir. Bu alçılar genellikle burun ameliyatından bir hafta sonra çıkarılır. Bazı durumlarda burun iç yapısını desteklemek amacıyla burnun içine silikon yerleştirilebilir. Bu silikonlar hastaya göre değişmekle birlikte ameliyattan ortalama olarak gün sonra çıkarılır. Alçının ve silikonun çıkarılması gereken süreden daha önce çıkarılması veya gevşemesi hastada çeşitli sağlık problemleri oluşturacabileceği için burun estetiği doktoruna haber verilmelidir.

Burun tamponları burun ameliyatından sonra hastada oluşabilecek kanamaları engellemek için de ameliyat sonrası geçici bir süreliğine yerleştirilebilir. Bu tamponlar alışma süreci geçene kadar hastaya rahatsız verebilir veya nefes almayı zorlaştırabilir. Bundan dolayı burun estetiği doktorları tarafından tercih edilmesi azalmıştır. Burun estetiği doktoru hastada akıntı olduğunu fark ederse tampon kullanımını tercih eder. Nazal tamponlar genellikle burun ameliyatından gün sonra çıkarılır. Burun ameliyatında kendi kendine eriyen dikişler tercih edildiği için bu dikişlerin alınmasına gerek duyulmaz. Ayrıca kanama sorunu yine bu dikişler ile engellenebilir. Eğer hasta burun bölgesinden az miktarda pembe bir sıvı geldiğini fark ederse endişe etmesine gerek yoktur fakat kanaması oluyorsa doktora haber vermelidir.

Burun ameliyatlarında kendi kendine eriyen ve erimeyen dikişler olarak iki tip dikiş kullanılabilir. Öksürdükten, hapşırdıktan veya derin nefes alıp verdikten sonra dikişin bir parçası sarkar ya da çıkarsa hasta endişe etmemelidir. Hastanın dikişleriyle oynamaması ve çekip koparılmaması iyileşme sürecinin uzamaması açısından önemlidir. Ameliyat sonrasında kendi kendine eriyen dikiş atılmışsa hastanın dikişleri aldırmak için doktora gitmesine gerek yoktur fakat kendi kendine erimeyen dikiş atılmışsa burun ameliyatından gün sonra dikişlerin aldırılması için doktora gidilmelidir. Burun estetiği doktoru kendi kendine erimeyen dikişlerin ne zaman alınması gerektiğini hastaya aktarıp bir randevu oluşturacaktır. Kendi kendine eriyen dikişlerin tam olarak ne zaman kaybolacağı ise kullanılan ipin kalınlığına ve malzemesine bağlı olarak değişir. Üç ayda kendiliğinden eriyen dikişler olabildiği gibi iki haftada eriyen dişiler de vardır. Kullanılan dikişin özelliklerine göre burun estetiği doktoru dikişlerin tahmini erime süresini söyleyecektir. Burun estetiği doktoru hastaya burun bölgesine uygulaması amacıyla ameliyat bölgesini yumuşatıcı verebilir. Bu yumuşatıcılar ameliyat bölgesini nemlendirmek ve dikişin iyileşme süresini azaltmak için yardımcı olacaktır.

Doktorun vermiş olduğu dikişlerin alınması için gerekli olan muayeneye hasta gitmezse dikişler olması gereken zamandan daha geç alınacağı için burun bölgesinde kalıcı için dikiş izine neden olabilir. Bundan dolayı dikişlerin erken alınmaması gerektiği gibi geç de alınmamalı, tam zamanında alınmalıdır.

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

× Hasta ameliyat sonrasında 48 saat boyunca buz uygulaması yapmalıdır.
× Ameliyat sonunda buruna plastik bir kalıp yerleştirilir. Bu kalıbın duş alırken ıslanmaması ve ameliyattan sonraki günde çıkarılması gerekir. Kalıplar çıkarıldıktan sonra ise her gün ılık su ve sabunla burun üzeri temizlenmelidir.
× Ameliyattan sonraki ilk hafta burun ve göz çevresinde morluk, şişlik, ödem oluşabilir. Bu şikayetlerin önüne geçmek için ilk bir hafta baş yukarıda olacak şekilde yatak istirahati yapılmalı ve doktorun ikazları dikkate alınmalıdır.
× Burun içerisinde tampon varsa bu tampon burun üstündeki alçıyla birlikte ameliyattan sonraki günde çıkarılacaktır. Hasta bu süreden sonra çok sıcak su olmamak koşuluyla dileğince banyo yapabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası