süper lig in en iyi kalecisi kim / Munir Süper Lig'deki en iyi kaleciyi açıkladı - Futbol Haberleri - Spor

Süper Lig In En Iyi Kalecisi Kim

süper lig in en iyi kalecisi kim

Süper Lig'de 4 Büyüklerin Kaleci Performansları

Haberler

Spor

Futbol

Süper Lig'de 4 Büyüklerin Kaleci Performansları

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunda 7 maç geride kaldı. Kaleciler maçta yaptıkları kurtarışlar veya yedikleri hatalı goller ile maça direkt etki edebiliyor. Peki Süper Lig'de ilk 7 haftada en iyi performansı hangi kaleci sergiledi? 

Süper Lig'in ilk 7 haftalık bölümünde Fernando Muslera 7, Altay Bayındır 6, Ersin Destanoğlu ve Uğurcan Çakır ise 5 maça çıktı.

Süper Lig'in ilk 7 haftalık bölümünde Fernando Muslera 7, Altay Bayındır 6, Ersin Destanoğlu ve Uğurcan Çakır ise 5 maça çıktı.

90 Dakika Başına Yapılan Kurtarış Oranları

90 Dakika Başına Yapılan Kurtarış Oranları

90 Dakika Başına Yapılan Kurtarış Sayıları

90 Dakika Başına Yapılan Kurtarış Sayıları

90 Dakika Başına Yaptıkları Başarılı Uzun Pas Sayısı

90 Dakika Başına Yaptıkları Başarılı Uzun Pas Sayısı

90 Dakika Başına Yaptıkları Başarılı Uzun Pas Oranları

90 Dakika Başına Yaptıkları Başarılı Uzun Pas Oranları

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Süper Lig'de kalecilerin istatistikleri ortaya çıktı! 4 büyüklerin en iyisi...

Kurtardıklarından çok yedikleriyle hatırlanan kaleciler, performanslarıyla takımlarının kaderini belirliyor. Lider Alanyaspor’un başarısında sadece 3 gol yiyen Marafona’nın etkisi tartışılmaz. Lung en çok kurtaranlar listesinde olsa da forvetleri suskun kalan Kayserispor altlarda... 4 büyükler içindeyse en iyi eldiven Fatih Öztürk. İşte detaylar...

Süper Lig Haberleri Güncelleme Tarihi: 04.12.2020- 08:44

ABONE OL

Futbolda başarı için en önemli şart şudur; "Atanın ve tutanın iyiolacak." Süper Lig'de geride kalan 10 haftayı takımların yalnız adamları kaleciler özelinde incelediğimizde ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Maç eksiğine rağmenliderlik koltuğunda oturanAlanyaspor'un başarısında19 gol atmasının yanısıra sadece 3 gol yiyen kalecisiJose Marafona'nın payıbüyük. Portekizli file bekçisi yaptığı yüzde 89'luk kurtarışla da bu alanda Süper Lig'in en iyisi durumunda.

LUNG KURTARDI TAKIMI ATAMADI
Kayserispor kalesinde Silviu Lung yaptığı yüzde 80'lik kurtarışla bu alanda Marafona'nın ardından ikinci sırada... Ancak yediği 10 gol ve takım arkadaşlarının sadece 5 gol üretebilmesi bu performansın başarıya yansımasına engel oluyor. Dört büyüklere baktığımızda G.Saraylı Fatih Öztürk en iyisi olarak öne çıkıyor. Beşiktaşkalecisi Ersin ve FenerbahçeliAltay karneleriyle sınıfta kaldı. Trabzonspor'un file bekçisi Uğurcan, kurtarış sayısında iyi olsa da yüzdeye vurduğumuzda kendine 12. sırada yer bulabildi.

JOSE MARAFONA
A.Madrid'den sonra Avrupa'da 3 golle en az gol yiyen takım olan Alanyaspor, bu başarısını kalecisi Marafona'ya borçlu.

FATİH ÖZTÜRK
7 Süper Lig maçında 5 gol yiyen G.Ssaraylı kaleci, yüzde 80 olan kurtarış oranıyla ligin en iyi ikinci ismi durumunda.

UĞURCAN ÇAKIR
Geride kalan haftalarda 34 kurtarış yapan Trabzon kalecisi, kurtarış sayısında ligde ilk üç içerisinde bulunuyor.

ALTAY BAYINDIR
F.Bahçeli Altay, yüzde 65 olan pozisyonları kurtarma yüzdesinde 15 kaleciye geçildi. Özellikle ceza sahası içerisinden atılan şutlara karşı performansı tartışılan genç kaleci bu alanda yüzde 46'lık kurtarış yüzdesiyle 18. sırayı alabildi.

LEVENT TÜZEMEN
Atan ve tutan önemli
Futbolda temel iki kural var; atan ve tutan... Galatasaray son iki şampiyonluktaen büyük katkıyı Muslera'dangördü. Gomis ve Diagnegolleriyle Galatasaray'a katkı sağlayıpgol kralı oldular. Bu bayrağı Alanya kalecisi Marafona taşıyor. Alanya çok pozisyon veriyor ama Marafona müthiş kurtarışlar yapıyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın puan kaybettiği maçlarda kaleciler başroldeydi. Altay, Ersin, Fatih yedikleri gollerde inanılmaz pozisyon hataları yaptılar. Kaleci Mert de eski formundadeğil. Uğurcan da sezona iyi başlamadı. Lung, Münir ve Sehic iyi kaleciler. Ligin en kötü kalecisi ise Denizli'de Pantilimon.

GÜRCAN BİLGİÇ
Başarı ile iyi farklıdır
Şu anda Süper Lig'de en başarılı kaleci Marafona... Hem en az gol yiyen hem de kurtarışlarıyla takımını zirvede tutan bir isim. Ancak başarılı ile iyiyi ayırmakgerekir. Altay veya Uğurcan'ıngeçmiş performanslarına dabakınca onların yarattığı beklentiyiMarafona karşılamıyor. Futbolun kendi hikayesinde kaleciyi büyüten faktör de takım. Bence değerlendirme, yediği gol sayısı ile değil yaptığı kurtarış sayısı ile olmalı. Buna göre Altay'ınön plana çıktığını düşünüyorum.

İSKENDER GÜNEN
Savunma uyumlu olmalı
Alanyaspor'un bulunduğu yerin en önemli kilit taşlarından biri kalecisi Marafona... Bir takımda kaleci gerekli yeterlilikte olmadığı zaman büyük sorunlar ortaya çıkar. Geçen sezon Muslera'nınsakatlanmasındansonra Galatasaray'ın çokfazla puan kayıpları yaşadığınıunutmayın. Şampiyon olan takımların kazandığı puanlarda kaleci performanslarının çok üst düzeyde olduğu maçlar vardır. Savunmanızla uyumlubir kaleciniz yoksa oynadığınızmaçlarda büyük sorunlarortaya çıkacaktır.

FATİH DOĞAN
Zamanlama öne çıkarır
Bana göre sezonun en iyi kalecisi HataysporluMünir... Hatayspor az gol yiyen(9) bir takımsa kalecisinin önemli katkısıvar. Kaleci modern futbolda çok önemlibir yer tutuyor. Elinizde iyi kaleci varsatakım 1-0 önde başlıyor. Oyunu okuması,topu oyuna sokması, zamanlamasıkalecileri bir adım öne çıkartıyor.Ülkemizdeki en iyi kalecisi Muslera… Musleraolmayınca Galatasaray defansının nasılbocaladığını gördük. Dönüşü artı değerkatacaktır. Beklentilerin altında kalanı birdiğer isim de bana göre Mert Günok oldu.Yetenekleri var ama performansı zayıf.

(Sabah)

Süper Lig'e bu sezon kaleciler damga vurdu! İşte en başarılı kaleci

Süper Lig'de geride kalan 2021-2022 sezonun ardından dikkat çeken unsurlardan biri de kalecilerin kurtarış yüzdesi oldu. İstatistiklere göre en iyi kurtarış yüzdesine sahip file bekçisi takımının şampiyon olmasında büyük rol oynayan milli kaleci Uğurcan Çakır oldu. 27 yaşındaki kaleci, sezonu %78.9 kurtarış yüzdesiyle kapadı. Uğurcan'ı bir diğer milli kaleci Altay Bayındır takip etti.

Süper Lig'e bu sezon kaleciler damga vurdu! İşte en başarılı kaleci

Kendi adına başarılı bir sezonu geride bırakan genç file bekçisi Altay Bayındır, oynadığı dönemde takımını sırtladı. Uzun bir sakatlık sürecinin ardından kalesine kavuşan milli kaleci sarı lacivertli ekibin yükselişinde büyük rol oynadı.Altay Bayındır sezonu %76.5 kurtarış yüzdesiyle tamamladı.

Süper Lig'e bu sezon kaleciler damga vurdu! İşte en başarılı kaleci

Sakatlık sürecinin ardından kalesine kavuşan Uruguaylı file bekçisi, Galatasaray'da en kötü sezonunu geçirse de kurtarış yüzdesi listesinde kendisine yer buldu. Muslera, %71.8 kurtarış yüzdesiyle bu listede 6. sırada yer aldı.

Süper Lig'e bu sezon kaleciler damga vurdu! İşte en başarılı kaleci

  • Uğurcan Çakır - %78.9
  • Altay Bayındır - %76.5
  • Arijanet Muric - %75.6
  • Volkan Babacan - %74.2
  • Ibrahim Sehic - %73.1
  • Fernando Muslera - %71.8

Altay BayındırTrabzonsporGalatasarayFenerbahçeMusleraSporHaberler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır