kılcal damar tedavisi evde / Kılcal damar çatlaması evde bitkisel tedavisi: Lazer tedavisiyle geçer mi? - Haber 7 SAĞLIK

Kılcal Damar Tedavisi Evde

kılcal damar tedavisi evde

Yüzde K&#;lcal Damar Tedavisi

Pürüzsüz ve lekesiz bir cilt güzelli&#;in vazgeçilmez &#;artlar&#;ndan biridir. Ancak çe&#;itli nedenlerle ortaya ç&#;kan ince k&#;lcal damarlar estetik aç&#;dan ki&#;iyi rahats&#;z edebilmektedir. Yüzde k&#;zar&#;kl&#;k ve leke görünümüne neden olan k&#;lcal damarlar ki&#;iyi psikolojik ve sosyal aç&#;dan olumsuz etkileyebilmektedir. Yüzde k&#;lcal damar tedavisi ile bu görüntüden kurtulmak mümkündür.

&#;çerikler

Yüzde K&#;lcal Damar Belirginle&#;mesi Neden Olur?

K&#;lcal damarlar&#;m&#;z; cildimiz ve tüm hücrelerimizin beslenmesine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r. Genellikle cilt alt&#;nda bulunan ve gözle görülmeyen bu damarlar çe&#;itli sebeplerle cilt yüzeyinde görünür hale gelebilmektedir.  S&#;kl&#;kla ayak ve bacaklarda görülen k&#;lcal damarlar yüzde de görülebilmektedir.

K&#;lcal damarlar&#;n görünür hale gelmesinin ba&#;l&#;ca nedenleri &#;unlard&#;r:

  • Hassa ve ince yap&#;l&#; cilt,
  • Ya&#;lanma,
  • A&#;&#;r&#; kilo,
  • Tansiyon hastal&#;klar&#;,
  • Çe&#;itli cilt hastal&#;klar&#; (akne rozasea hastal&#;&#;&#; vb.)
  • Uzun süre güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;na maruz kalma,
  • Genetik faktörler,
  • Uzun süreli kortizonlu krem kullan&#;m&#;,
  • Hormonlar ve hormonlar&#; etkileyen hap kullan&#;m&#; (do&#;um kontrol hap&#; vb.),
  • Hematolojik problemler,
  • Radyasyona maruz kalma,
  • Baz&#; ameliyatlar (burun ameliyat&#; vb.) yüzde k&#;lcal damarlar&#;n olu&#;umunda etkili olabilmektedir.

K&#;lcal Damar Çatlamas&#; Kendili&#;inden Geçer Mi?

Baz&#; k&#;lcal damarlar zamanla kendili&#;inden geçebilmektedir. Ancak baz&#;lar&#; kendili&#;inden geçmedi&#;i için profesyonel tedavi gerekebilmektedir. 

Yüzde K&#;lcal Damar Çatlamas&#;na Ne &#;yi Gelir?

Hafif düzeyde olan ya da kendili&#;inden geçebilen k&#;lcal damarlar için evde kullan&#;lan maske, krem, do&#;al kar&#;&#;&#;mlar i&#;e yarayabilmektedir. Ancak bunun d&#;&#;&#;nda kendili&#;inden geçmeyen k&#;lcal damarlar için farkl&#; tedavi yöntemleri uygulanmaktad&#;r. K&#;lcal damar tedavisi yöntemlerinden en ba&#;ar&#;l&#; sonuçlar lazer ve &#;&#;&#;k tedavisi ile al&#;nabilmektedir.

Yüzde iz b&#;rakmayan ve etkili sonuçlar veren lazer tedavisinde;

  • Ki&#;inin yüzdeki problemi alan&#; belirlenir.
  • Bu alana lazer &#;&#;&#;nlar&#; gönderilir.
  • I&#;&#;nlar kanda bulunan oksihemoglobin hedef al&#;r.
  • Is&#; ile birlikte hasara u&#;rayan k&#;lcal damarlar zamanla kaybolur.

Oksihemoglobin miktar&#; kal&#;n damarlarda daha fazla oldu&#;u için ince damarlara göre k&#;lcal damara tedavisi daha h&#;zl&#; sonuç verebilmektedir. Rozasea veya yüzde k&#;zar&#;kl&#;k olan ki&#;ilerde de uygulanarak ba&#;ar&#;l&#; sonuçlar al&#;nabilmektedir.

Bir uzman taraf&#;ndan yap&#;lmas&#; gereken bu uygulamada yüzde herhangi bir iz kalmadan k&#;lcal damar problemi çözülebilmektedir.

K&#;lcal damar tedavisi kaç seans?

Tedavi süresi ve seans say&#;s&#; ki&#;iye, damar&#;n yap&#;s&#;na ve oldu&#;u bölgeye göre de&#;i&#;iklik gösterebilmektedir. Yüzde k&#;lcal damar tedavisi ortalama seans sürer. Yakla&#;&#;k bir ay arayla tekrarlanan seanslarda 3. Seans itibariyle sonuç gözlemlenmeye ba&#;lamaktad&#;r. Burun üstü k&#;lcal damar tedavisinde bu süre daha uzun olabilmektedir.

K&#;lcal damar problemi tekrarlanabilir bir hastal&#;kt&#;r. Bu nedenle belirli aral&#;klar ile kontrol ve tedavi gerekebilir. Uzman&#;n gerekli analizleri yapt&#;ktan sonra haz&#;rlayaca&#;&#; tedavi plan&#; ile ba&#;ar&#;l&#; ve daha kal&#;c&#; sonuçlar al&#;nabilmektedir.

Yüzde K&#;lcal Damar Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Güvenilir bir yöntem olan lazerle k&#;lcal damar tedavisi;

  • Kanama bozuklu&#;u olan ki&#;ilere,
  • Epilepsi hastalar&#;na,
  • Gebelere,
  • Kalp pili ta&#;&#;yan ki&#;ilere uygulanmaz.

Bununla birlikte k&#;lcal damara tedavisi için kronik rahats&#;zl&#;&#;&#; olan ki&#;ilerin de doktorunun tavsiyesi ile uygulama yapt&#;rmas&#; sa&#;l&#;k aç&#;s&#;ndan önemlidir.

Yüzde K&#;lcal Damar Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?

&#;&#;lem yap&#;lan bölgede k&#;zar&#;kl&#;k, kabarma ve kabuklanma gibi etkiler görülebilmektedir. Ancak bu belirtiler birkaç gün içerisinde ortadan kaybolur.

Heraderma Klini&#;inde yüzünüzdeki k&#;lcal damar problemlerinin lazer yöntemi ile tedavisi yap&#;lmaktad&#;r.

Yüzdeki kılcal damar çatlaması nedir ?

Yüzdeki kılcal damar çatlamaları, deri yüzeyine yakın, genişlemiş damarların görünür olması anlamına gelir. Yanaklarlar, burun kenarları ve çene kılcal damar çatlamaları nın en sık görüldüğü yerlerdir.

Kılcal damar çatlaması nedenleri nelerdir ?

Yüzdeki kılcal damar çatlamaları nedenleri cildin hassas ve ince yapıda olması, akne rozase hastalığına sahip olmak, güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmak, uzun süre kortizonlu krem kullanımı, lupus, genetik hastalıklar ve radyasyon ışıkları ile tedaviler sayılabilir. Burun ameliyatlarından sonra burunda kılcal damar çatlaması olabilir.

Yüzdeki kılcal damar çatlamaları,  kılcal damarların genişlemesi sonucu oluşur. Bu sebeple kılcal damar genişlemelerini yok etmek tedaviyi sağlar. Yüzdeki kılcal damar çatlaması tedavisi yapılmazsa kılcal damar genişlemeleri kendiliğinden geçmez.

Yüzdeki kılcal damar çatlaması  tedavisi nasıl yapılır?

Yüzdeki kılcal damar çatlama tedavisi kozmetik amaçlarla yapılır. Ayrıca yüzdeki kılcal damar genişlemeleri ciltte hassasiyet, yüzdeki kırmızı lekeler, yüz kırmızılığı sebebidir. Kılcal damar çatlaması tedavisi  lazer yöntemi ile yapılır. Nadiren kryoterapi (buz tedavisi), elektrokoter de yapılabilir. Ama iz bırakma ihtimali yüksektir. En başarılı tedaviler lazer ve ışık tedavileridir.

Lazerle kılcal damar çatlamaları tedavisi

Lazerle kılcal damar çatlamaları tedavisi için kullanılan lazer cihazları şunlardır:
Pulsed dye lazer ( nm, nm)
nm Nd:YAG lazer
nm KTP
IPL (intense pulsed light)

Diyalog Gazetesi - Kıbrıs&#;ta Haberin Merkezi

 Yüzü besleyen, cilde oksijen ve kan taşıyan kılcal damarların genleşerek patlamasıyla belirgin hale gelmesi, görünüş olarak aynada sizi rahatsız ederken, başka kişilerin yüzünüze daha dikkatli bakmasına neden olur. Bir hastalık değildir. Cildi savunmak için damarların verdiği tepkidir. Bu damarlar adeta cilde bir şemsiye görevi görür. Özellikle sıcak iklimde yaşayan kişilerde sıklıkla görülür. Hassas cilt yapısına ve açık tene sahip kişilerde oluşma olasılığı daha yüksektir. Bazen çocuklarda bile rastlanabilir. Yüzde ilk başta morarma olarak başlar. Daha sonra kırmızı benekler varmış gibi görülse de asıl şekli örümcek ağı gibidir. Oysaki bu kırmızılıklar 0,1 mm ila 1 mm çapları arasında değişen kılcal damarlardır.

Yüzdeki kılcal damarlar neden oluşur?

Yüzdeki kılcal damarlar nasıl yok edilir yada yüzdeki kılcal damarlara ne iyi gelir konusuna girmeden önce yüzdeki kılcal damarlar neden oluşur ilk olarak bunu inceleyelim. Kılcal damar nasıl geçer;

Yüzdeki kılcal damar tedavisi

•    Yüzdeki kılcal damalar genetiğe bağlı nedenlerle ortaya çıkabilir.
•    Ultraviole ışınlarınla birlikte sıcağa saatlerce maruz kalındığında kılcal damarlar genleşerek çatlar. Bu çatlamalar cildin ağır hasar almasını önler. Buraya kan akışı hızlı hale geldiğinden vücut kendi kendine savunma mekanizması oluşturur. Hemen etkisi ortaya çıkmasa da 40’lı yaşlarda kendini gösterebilir.
•    Döküm ocakları, pide veya ekmek fırını gibi direkt olarak sıcağa maruz kalınan mesleklerde bulunan kişilerde, uzun zaman bu sıcak ortamda olmanın yakıcı etkisi yine kılcal damarların zarar görmesine neden olur. Bir süre sonra tedavi edilemez hale gelebilir. Mutlaka çalışma ortamının değiştirilmesi gereklidir.
•    Sıcak ve havalandırma koşulları yeterli olmayan spor salonlarında yapılan egzersizler sırasında da oluşabilir.
•    Bazı metabolik hastalıkların belirtisi ve süreci sırasında ortaya çıkabilir. Bu hastalıklara arasında sayılabilecekler ise; diyabet, hipotroidi, guatrdır.
•    Yüzde bulunan akneler ve sivilcelerin yüzeye çıkması sırasında kılcal damarlar zorlanır. Oluştuktan sonra ise yüzde ağrı, acı ve zonklamaya neden olur. Bu durum da kılcal damarları etkiler.
•    Yüze uygulanan peelingin bilinçsizce sert hareketlerle yapılması kılcal damarları harekete geçirir. Cilt yüzeyinde tahriş görülürken, cildin daha alt katmanlarına bu zararın inmemesi için kılcal damarlar devreye girer.
•    Burun estetiği ya da yüzde herhangi bir cerrahi işlem sonrasında gelişebilir.
•    Aşırı östrojen varlığı ya da bu yönde kullanılan ilaçlar kılcal damarlarda genleşmeye neden olur.
•    Kortizonlu kremler kılcal damarları olumsuz yönde harekete geçirir.
•    Cilt tipinize uygun ürün kullanmamak, damarlanmayı oluşturan sebepler arasındadır.
•    Yüze ağda ve ip uygulanması, cildi çekiştireceğinden ve ayrıca ağdanın sıcaklığı, cilt üzerindeki damarların savunma mekanizması olarak çalışmasını sağlar.
•    Yüze alınan darbeler bazen kalıcı olarak yüzde kılcal damar çatlaklarına neden olabilir. Bunun nedeni ise aniden bu kılcalların patlayıp, kendilerini tamir edememeleridir.
•    Cildinize her türlü ağır gelebilecek olan kozmetik kremler, maskeler, makyaj malzemeleri, özellikle ten makyajında kullanılan fondötenler, pudralar ve kapatıcılar derinlemesine etki eder. Cildin hassas yapısının bozulmasının önüne geçmek için yine kılcal damarlar devreye girer.
•    Bazı romatizma çeşitleri yüzdeki kılcal damarları etkileyebilir.
•    Rozacea denilen, yetişkinlerde görülen, sivilce ve iltihaplı kabarcıklardan oluşan hastalık sonucunda damarların genleşip belirgin hale kaçınılmazdır. Yüzde başlayıp, kulaklara ve göğüs kafesine doğru inebilir.
•    Alkollü içecekler tüketildiğinde genelde yüzden başlayan bir sıcaklama hissedilir. Kan akışının hızlandığı ise tüm vücutta hissedilir. Sürekli çok alkol kullanan kişilerde ise her gün bu durum meydana geldiğinden bir süre sonra yüzdeki kılcal damarlarda belirginleşme görülür.

Yüzdeki kılcal damarlar nasıl tedavi edilir?

Yüzdeki kılcal damarları kozmetik ürünlerle yok etmek mümkün değildir. Cildin alt tabakalarında ve damar sistemindeki bir aksama olduğu için daha profesyonel yöntemlerden yararlanılır. Doktor kontrolünde ve uzman kişilerce yapılması gerekir. Aksi takdirde yüzde estetik müdahalelere ihtiyaç duyulabilecek sonuçlar doğabilir.
En etkili kılcal damarları giderme yöntemi lazerle yapılandır. Varislere yapılan buz ve elektrik akımı verme yöntemleri ile sonuç alınamamıştır. Lazer uygulandığında zarar görmüş ve belirginleşmiş damardan geçen kan belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılır. Damar yapısı bozularak, vücut içinde kendi kendine kaybolur. Zaten yüzeyde bulunan bir damar işlevini yitirmiştir. İkinci ya da üçüncü seanstan sonra fark edilir bir şekilde yok oldukları görülür. Lazer tedavisinin kaç seans olacağı ise damarların verdiği tepki ve yüzde ne kadar yaygın olduğuna bağlıdır. Kış aylarında yapılması tavsiye edilir.
Radyofrekans yönteminde ise yüksek frekansta ses dalgası vererek damarın kaybolması sağlanır. Damar tamamen hasara uğrar ve kendi kendine kapanır. Bir daha kan akışı olmaz. Her mevsim uygulanabilir. Başka bir yere hasar yapmaz. Tek seansta sorun giderilebilir.

 Yüzdeki kılcal damarlara bitkisel tedavi yöntemi

Bitkisel tedaviler küçük alanlarda etkili olup, çok yaygın hale gelmiş kılcal damarlar da etki göstermez. Damarlanmalar başladıktan sonra kullanmak ise, daha fazla yaygınlaşmayı engeller. Yüzdeki kılcal damarlar nasıl azalır yada yüzdeki kılcal damarlar nasıl giderilir diyenlere etkili kılcal damarları yok eden bitkisel yöntemler sırası ile;

Kılcal damarları yok eden bitkisel çay

2 tatlı kaşığı toz zerdeçal ile 1,5 çay bardağı su kısık ateşte karıştırılarak cezve içinde dakika pişirilir. Ilındıktan sonra üzeri kapaklı olan bir kaba alınıp, buzdolabı saklanır. Sabahları 1 bardak ılık ballı süt içine yarım çay kaşığı zerdeçal karışımı eklenip, içilir. Düzenli bir şekilde tüketildiğinde damarlardaki yaygınlaşmayı durdurup, eski oluşumların daha az görülür hale geldiği hissedilir. Sütün içine katacağınız bal miktarını ise kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Yüzdeki kılcal damarlara iyi gelen maskeler ve öneriler

3 yemek kaşığı beyaz kile, kek veya macun kıvamına gelinceye kadar su eklenir. Kil yüze termik etki yaratıp, gözenekleri açarak, maske içeriğindeki malzemelerin derinlemesine etki etmesini sağlar. Yarım patates rendesi, rendenin ince tarafında hazırlanır. Eğer mevsiminde ise karışımın içine tane taze bademde konulabilir. Bademler rondodan geçirilip, iyice ezilmiş halde olmalıdır. 2 tatlı kaşığı kantaron yağı da eklenerek, karışım homojen hale getirilir. Kantaron yağı damar çeperi güçlendirir ve damarların büzüşmesine yardımcı olur. Karışım göz çevresi hariç, tümüyle yüzünüze uygulanır. Sürüp 15 dakika bekledikten sonra, soğuk su ile durulayın. Yüzünüzü temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanın. 10 günde bir akşam saatlerinde uygulayın. Bu maske de dikkat edilecek bir husus ise; bekleme süresi sonunda maske yüzünüzde tamamen donacaktır. Maskeyi cildinizden çıkarırken zarar vermemesi için, önce bir miktar su ile yumuşatılmalıdır.

10 adet at kestanesi ve bir miktar saf sızma zeytinyağı karıştırılarak yapılan kür ise damarların görünümünü neredeyse yok eder. Öncelikle atkestanesi kabukları soyulur. Bunu yaparken biraz zorlanabilirsiniz. Rendenin ince olan tarafıyla atkestaneleri rendelenir. Bunlar alınarak ağzı kapalı şekilde saklanabilecek cam bir kavanoza konulur. Üzerini parmak geçecek şekilde zeytinyağını eklenir. 21 gün güneşte bekletilir. 21 gün sonra başka bir kaba karışımı alarak üzerine 10 damla limon sıkılır. İyice karıştırın. Karışımı yaparken mutlaka tahta kaşık kullanın. Akşamları kılcal damarların üzerine sürerek kurumasını sağlayın. Sabah ise ılık su ile durulayın.

Atkestanesi kabuğundan un yaparak, tatlı badem yağı ile karıştırmak daha kolay yapılabilen bir kürdür. Birebir ölçü olarak karıştırılır. Temizlenmiş cilde sürülüp, 20 dakika bekletilir. Ilık su ile yıkayarak durulanır.

Cilde tonik olarak kullanılan gül suyu ise cildi güçlendirdiğinden, dış etkilere karşı daha dayanıklı hale getirir. Ancak içten gelen hastalıklarda bir etki göstermez.

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir