muayenesiz arac baglanirmi / Muayenesiz Araç Bağlanır mı ? Araç Muayenesi Yok Ne Olur? – Medya Faƭih

Muayenesiz Arac Baglanirmi

muayenesiz arac baglanirmi

Araç muayenesi TUVTÜRK tarafından yapılan bir uygulama. Aracınızı sıfır almışsanız 3. Yılın sonunda daha sonra da her 2 yılda bir düzenli olarak muayenenizi yaptırmanız gerekli. Bu hem kendi otomobilinizin hem de trafikte seyir halinde karşınıza çıkan diğer otomobil ve canlılar için oldukça önemli bir konu. Trafik ekipleri de bu önem neticesinde arabaların muayenelerini düzenli olarak kontrol ediyorlar. Gönül ister ki hiç gecikme olmadan yaptıralım, başımız ağrımasın ama ne yazık ki günümüz ekonomik koşulları buna her zaman el vermiyor ve gecikmeler ortaya çıkabiliyor.

Muayenesiz araç kullanmanın cezası

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki muayenesi geçmiş her araç için TUVTÜRK tarafından gecikme ücreti ile karşılaşırsınız. Yani, trafik ekiplerine yakalanmasanız bile muayeneye gidince geciken gün tutarına göre tarafınıza gecikme ücreti yansıyacaktır. Peki, muayenesi olmadan polise yakalanırsanız neler olur?

Direkt olarak muayenesi yok diye ilk seferde aracınız çekilmez. Eğer ilk yakalanmanızsa tarihi itibari ile TL cezai yaptırım uygulanır. Bu rakamı 2 hafta içinde ödemek koşulu ile %25 oranında bir indirimden faydalanabilirsiniz. Ayrıca ehliyetinize de 10 ceza puanı işleyecektir.

Toplam ceza puanı hakkınız olduğunu düşünürsek bu ehliyeti kaybedebilmeniz için oldukça yüksek bir rakam. Bu cezaların dışında da sizlere aracınızı muayeneye götürmek için 7 gün süre tanınır. Eğer bu 7 gün içinde tekrar trafik ekipleri tarafınca çevrilirseniz henüz süreniz olduğu için bir ceza ile karı karşıya kalmaz ve durumu kurtarabilirsiniz. Her yıl olduğu gibi yılı içinde bu kurallar geçerlidir.

funduszeue.info polis ekipleri sizi çevirir ve 7 günün dolduğunu fark ederse bu durumda ne yazık ki aracınız direkt olarak çekiliyor. Bu durumda hem çekici ücreti, hem ceza ödüyorsunuz. Ayrıca otomobilinizi trafikten de men edebilirler. Muayeneye götürmek için bile hareket etmenize izin vermeyip çekicinin sırtında gitmeniz gerekebilir. Daha muayeneden uygunluk alınca emniyet müdürlüğünden ruhsat yenileme işlemi ile karşı karşıya kalırsınız.

Bu nedenle araç muayenelerine düzenli olarak girmeye özen gösterin. Aksi durumda muayene ücretini ödeyemeyeceğim diye düşünürken karşınıza başa çıkamayacağınız çok daha büyük rakamlar gelebilir.

Muayenesi Biten Araç Trafiğe Çıkabilir Mi?

Muayenesi olmayan araçların trafikte kullanımı mümkün değildir. Muayenesi bulunmayan aracı trafikte kullanmanın maddi cezası ve araç üzerinde yaptırımları bulunmaktadır. Muayenesi bulunmayan araçla trafikte kullanmanın aynı zamanda aracın trafiğe çıkmasının engellenmesi cezası bulunmaktadır. Cezası ödenmeyen aracın cezası ödenmeden muayene randevusu alınması engellenmiştir. Önce cezayı ödeyip, muayeneyi yaptırıp arkasından muayeneli ve cezası ödenmiş araçla trafiğe çıkılmalıdır. Elbette ki muayenesi biten araç trafiği riske attığından bu tür araçların trafiğe çıkması yasaklamıştır. Böyle bir durumun tespit edilmesi halindeyse ceza ödemeniz kaçınılmaz olacaktır.

Araç Muayenesi 10 Gün Geçerse Ne Olur?

Araç muayenesi geçtikten sonra 7 gün araç muayenesini gecikerek yaptırmak için gecikme izini verilir. Yedinci günden sonra ise araç muayenesi geçen araca yakalandığı takdirde ya da muayeneye gidildiğinde Türk Lirası muayeneni yaptırmakta gecikme cezası bulunmaktadır. Araç muayenesini 10 gün geciktirmiş bir araç da bu süreyi aştığı için cezaya tabi olmaktadır. Araç muayenenizi 10 geçirdiğinizde aylık olarak bir miktar ceza ödersiniz. Bu cezayı aracınızı muayeneye götürdüğünüz zaman ödemek durumunda kalırsınız. Bundan dolayıdır ki aracınızın muayene dönemi geldiyse bir an önce aracınızı muayeneye götürmek durumundasınız. Aksi takdirde yüklü bir miktarda ceza ödeyebilirsiniz.

Muayenesiz Araç Yakalanırsa Ne Olur?

Eğer muayenesiz bir şekilde trafiğe çıkar, bu muayenesiz olduğunuz tespit edilirse ilk önce para cezası yersiniz. Bu para cezasının an itibariyle miktarı Türk Lirasıdır. Ancak her şey bu para cezasıyla bitmez! Sonrasında size 7 gün bir süre tanınır. Bu süre içerisinde mutlaka aracınızı muayene ettirmek durumundasınız. Çünkü size tanınan 7 günlük süre içerisinde aracınızı muayeneye götürmez ve yine tespit edilirse tam TL para cezası alırsınız. Esasında yine her şey para cezasıyla sona ermez. Bu sefer aracınız bir çekici yardımıyla muayene istasyonuna götürülecektir. Tabi ki tüm masrafları ödemek durumunda kalırsınız. Sonuç olarak muayenesiniz aracın trafiğe çıkması yasaktır. Bu yasağa uygun davranmamak cezai yaptırımı beraberinde getirecektir.


Muayenesiz Araç Bağlanır mı ; Muayenesiz araçlarla ilgili olarak vatandaşlarımızdan birçok soru almaktayız ve medya Fatih olarak siz değerli Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.

Muayenesiz Araç Bağlanır mı 2020 Detayları

MUAYENESİZ ARAÇ BAĞLANIR MI?

Muayenesiz Araç Bağlanır mı &#;de,Muayenesiz Araç Bağlanır mı yılında, Muayenesiz Araç Bağlanır mı senesinde,Muayenesiz Araç Bağlanır mı de diyorsanız; bu soruların cevabı aşağıda olacaktır.

Muayenesiz araçla trafiğe çıkmanız durumunda: yılı için şuanki kanunlara göre; aracınız KarayollarıTtrafik Kanunu (KTK )madde: a , b ve c maddelerinden trafikten men edilerek bağlanır.

MUAYENESİZ ARAÇ BAĞLANIR MI

MUAYENESİZLİK&#;TE İZİN VERİLİR Mİ?

Size; görevli olan trafik polislerince ve Jandarma kuvvetlerince; artık hangi kurumun trafik ekibi sizi çevirip; araç muayenesini yaptırmamaktan işlem yaptıysa; o kurum size 7 gün izin verir.


Fakat; Aracınız sistem üzerinde trafikten men gözükür.


Size verilen bu 7 günlük süre zarfında aracınızın muayenesinin yapılması istenir.

MUAYENESİZ ARAÇ BAĞLANIR MI

✔Eğer ki bu 7 gün içerisinde aracın muayenesini yaptırmazsanız; tekrardan bir çevirmeye denk geldiğinizde; bu sefer yine aracınız bağlanarak; fakat çekici üzerinde size teslim edilir.

EN YÜKSEK MUAYENE CEZASI KAÇ TL?

Ve yemiş olduğunuz trafik cezası lira iken; Türk lirasına çıkar. Ayrıca; çekici parası da vermek zorunda kalırsınız.
En yüksek araç muayenesi olmadan trafiğe çıkma cezası yılı için Türk Lirasıdır. Bu Türk Lirası araç muayene cezası; 1 yıl içerisinde 2 ve 2&#;den fazla kez araç muayenesiz olarak trafikte araç kullanma cezasıdır. 1 yıl içerisinde 1 kez araç muayenesiz trafiğe çıkmanız durumunda TL ceza yazılır.

❌ Araç Muayene Cezalarına % Zam Geldi. TL olan ceza 》 TL&#;ye; TL olan araç muayene cezası ise TL&#;ye yükseltilmiştir.


Özetlersek:


Muayenesiz Araç Bağlanır mı &#;de Evet; bağlanır. Muayenesiz araçla trafiğe çıktığınız her dönemde yani muayenesiz olarak her yakalandığınız da; aracınız bağlanarak geri size teslim edilir.

Muayenesiz Araç Bağlanır mı


Fakat ilk defa muayeneden ceza yiyorsanız; araç size direk teslim edilir.

İkinci, üçüncü ve 1 den fazla kez yakalanmanız durumunda; aracınız çekici üzerinde size teslim edilir.

Muayenesiz Araçla Trafiğe Çıkma Cezasının İndirimli Fiyatı Ne Kadardır?

Muayenesiz olarak karayolunda araç kullanmanız halinde; birinci sefer ise; Türk Lirası; ikinci seferde ise; Türk lirası olan trafik cezaları; bu cezanın size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödenirse aşağıdaki miktarlara iner.

Yılı İçin》 TL TL&#;ye

Yılı İçin》 TL 》 TL&#;ye iner.

Yılı İçin TL》 TL&#;ye iner.

Yılı İçin》 TL 》 TL&#;ye İner.

?Trafik cezalarında erken ödeme indiriminden faydalanmak için cezanın tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde ödemeniz gerekir. Bu 15 güne; hafta sonları ve resmi tatiller dahildir. 15 gündür , 15 iş günü değildir. Bu durum karıştırılmamalıdır.

Araç Muayene Cezalarından Madde 34/C Nedir?

Araç muayene cezaları arasında 3. Madde olan; yani; Madde 34/C muayene istasyonlarında emniyetsiz raporu verilen bir araçla trafiğe çıkma durumunun cezasıdır. Bu ceza diğer iki cezadan şu bakımdan ayrılmaktadır. Diğer iki cezada araç sahibinin genellikle muayeneden haberi olmadığı, yani; araç muayene suresinin geçtiğinden haberi olmadığı durumlar yaygın iken 34/c maddesinde ise; araç muayene istasyonunda muayeneye giren bir aracın emniyetsiz raporu alarak trafiğe çıkmasıdır.

Madde 34/C Muayene Cezası Kaç TL&#;dir?

Araç muayene istasyonlarında muayeneden geçemeyerek emniyetsiz raporu verilen bir araçla trafiğe çıkmanız durumunda; sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 34/C&#;den işlem yapılır.

34/c maddesinin yılı ceza miktarları Türk lirasıdır. Madde 34/b ve Madde 34/c maddelerinin ceza miktarları eşfunduszeue.info iki madde de Türk lirasıdır. 34 c maddesinin ceza puanı bulunmamaktadır. Yine Madde 34/B&#;de uygulanan yaptırımların aynısı Madde 34/ c de uygulanmaktadır. Araç sahibine 7 günlük izin verilerek; araç çekici üzerinde sahibine teslim edilir.

Muayenesizlik Trafik Cezası Nereye Ödenir?

Muayenesiz olarak Trafikte araç kullanma durumunda; trafik polisinin yazmış olduğu muayene trafik cezasını; anlaşmalı bankalara, bankaların internet ve mobil şubelerine, PTT şubelerine, vergi dairelerine,vergi dairesinin interaktif ödeme sayfası üzerinden Online olarak öfunduszeue.infoıca e-devlet kullanıyorsanız e-devlet sistemi üzerinden de trafik cezasını ödeyebilirsiniz.

Muayene Cezasında Yasal Faiz İşleme Süresi Nedir?

Muayenesiz araç kullanma cezası ve diğer trafik cezalarını 30 gün içinde ödememeniz halinde; 30 günden sonra aylık %5 faiz işfunduszeue.info Cezalarında aylık faiz oranı %5 dir.

✔Trafik cezaları hiç ödenmemesi halinde yasal faizi ile birlikte trafik ceza miktarının iki katından fazla olamaz.

Örneğin funduszeue.info muayenesiz araçla trafiğe çıkma cezası olan Türk Lirası trafik cezasını hiç ödemeniz halinde Bu ceza en fazla TL olur. Bu cezanın Türk lirasından daha fazla olma ihtimali yoktur.

Muayene Trafik Cezasını Kredi Kartıyla Ödeme

Araç muayenesini geçirme cezasını; tüm banka şubelerine, bankaların internet ve mobil ödeme sayfaları üzerinden, PTT dairelerinden, vergi dairelerinden, vergi dairelerinin interaktif ödeme sayfalarından ve e-devlet sistemi üzerinden kredi kartınızla ödeyebilirsiniz.

Araç Muayenesiz Trafiğe Çıkma Cezasını Taksitle Ödeme

Araç muayenesini geçirme cezasını dilerseniz 4 eşit taksitle ödeyebilirsiniz. ilk taksit peşin olmak şartıyla; geriye kalan 3 taksidi ise eşit taksitler halinde ödeyebilirsiniz.

Trafik Cezasının Mahalle Muhtarına Teslimi Yasal mıdır?

Muayenesiz Araç Bağlanır mı

Adınıza yazılan Trafik cezalarını mahalle muhtarınıza ya da Mahalle muhtarlığına teslim edilmesi yasalmıdır?

Sizi evde bulamayan PTT görevlisi; ıslak imza karşılığında; muhtarlığına trafik cezanızı size tebliğ etmiş gibi Mahalle muhtarına tebliğ eder.

Muayenesiz Araç ilk Yakalanırsa

Yapılan bu tebliğ size yapılmış sayılır ve 15 günlük erken ödeme indirim süreci; Trafik cezasının Mahalle muhtarına teslim edildiği günden itibaren başlamış olur.

Mahalle muhtarına yapılan trafik cezaları tebliğ tamamen yasal olup; sayılı tebligat Kanunu&#;na uygundur.

ÇEKİCİ PARASI VAR MI?

Yani ekstradan Yılı için; TL gibi bir çekici parası vermek zorunda kalırsınız; bu sebeble aracınızın muayesini geçirmemeye büyük özen göstermelisiniz; durum budur.

Muayenesiz Araç Bağlanır mı

Muayenesiz Araç Bağlanır mı &#;de sorusunun cevabını medya fatih olarak vermiş bulunuyoruz.

Trafik Cezası -Medya Fatih Com

İlginizi Çekebilir:MUAYENESİZ ARAÇ CEZASI

Muayenesiz Araç Bağlanır mı &#;de dememek için; Bu sebeple Aracımızın muayesinin geçmemesine dikkat etmek ve özen göstermek gereklidir. Trafik Emniyet Web Adresi

Ali Tarçın Sordu:Muayenesiz Araç Bağlanır mı &#;de Abi Yaaa?

Medya Fatih Cevaplıyor:Evet, Sayın Ali Tarçın Bey; Muayenesiz Araç Bağlanır mı &#;de diye sormuştunuz; Evet; Muayenesiz Araç Bağlanır mı da bağlanır. 7 gün idari izin verilir ve 7 gün içerisinde aracınızın muayenesini yaptırmanız gerekir.

Sultan Akça:Muayenesiz Araç Bağlanır mı &#;de Abi yaaa?

Evet Sultan hanım Bağlanır ama 7 gün izin verilir.

Myrtle Corbin Kimdir

İlginizi Çekebilir: 4 Bacaklı 2 Rahimli Kadın

Y&#x;l&#x; Muayenesiz Araç Kullanma Cezalar&#x;

 Y&#x;l&#x; Muayenesiz Araç Kullanma Cezalar&#x;

yılı muayenesiz araç kullanma cezaları için uygun görülen tutar TL’dir. Aracın muayenesinin yapılmaması, ciddi sorunlara yol açabilir. Muayeneden geçirilmeyen araçlarda mevcut problemler tespit edilemez. yılı muayenesiz araç kullanma cezaları da bu nedenle uygulanır. Aracın muayenesi yaptırılmadığı için trafikteki diÄŸer sürücülerin de hayatı tehlikeye girer. 

Araç muayeneleri için belirli süreler vardır. Araçların muayene zamanı iki yılda birdir. Ancak bu durum üç yaÅŸtan sonrası için geçerlidir. Traktörlerde ise üç yılda bir muayene yapılmalıdır. Kamyon, taksi ve otobüsler için her yıl muayene yapılmalıdır. Muayeneler, TÜVTÜRK tarafından gerçekleÅŸtirilir. 

Muayenesiz Araç Kullanmak Ne Anlama Gelir?

Muayenesiz araç kullanmak, belirtilen süre içerisinde aracı TÜVTÜRK’e götürmeden trafiÄŸe çıkmak anlamına gelir. Trafik polisleri tarafından tespit edilen araçlara ceza yazılır. Cezanın yanı sıra belirtilen süre içinde muayene tamamlanmazsa daha ciddi yaptırımlar da söz konusu olur. 

TÜVTÜRK’ten randevu almak için kurumun internet sitesine girilmelidir. Randevu linki üzerinden ÅŸehir tercihi yapılır. Sistemde yapılan yönlendirmeleri takip ederek pazar günü hariç randevunuzu oluÅŸturabilirsiniz. 

Muayene sırasında sizden istenen belgeler şunlardır:

•    Ruhsat
•    Vergi borcu olmadığına dair belge
•    Trafik sigortası belgesi
•    Egzoz emisyon belgesi
•    Ehliyet

Bu belgeleri yanınızda bulundurarak muayene alanına belirtilen tarihte gidebilirsiniz. Muayene sırasında stepne, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü ve reflektör gibi cihazlar da araçta bulunmalıdır. 

MUAYENESÄ°Z ARAÇ KULLANMANIN CEZASI VAR MIDIR?

Muayenesiz araç kullanmanın cezası, TL olarak belirlenmiÅŸtir. Ceza uygulandıktan sonra araç sahibine 7 gün süre tanınır. Bu süre içerisinde muayene yapılmadığı takdirde ceza miktarı daha da artar. Bu süre içerisinde trafik polisleri tarafından yakalanan araçlar muayeneye çekici vasıtasıyla götürülür. Muayeneden geçemeyen araçlar için uygulanan ceza miktarı TL’dir. 

Araçlara iliÅŸkin muayene cezaları bankalara ve vergi dairesine ödenir. Cezası olan araçlara muayene yapılamaz. yılı muayenesiz araç kullanma cezaları vakit kaybetmeden ödenmelidir. 

Muayenesiz Araç BaÄŸlanır mı?

Muayenesiz araç baÄŸlanarak trafikten alıkonulur. Trafik ekipleri fark ettikleri araçlara ceza keser. Yedi günlük süre içerisinde muayeneye götürülmeyen araçlar tekrar yakalandığında baÄŸlanır. Cezaya raÄŸmen gerekli iÅŸlemleri yaptırmayan araç sahipleri hem tekrar ceza öder hem de aracını kullanamaz. 

Muayenesiz Araç Kaç Gün Ä°çinde Muayeneye Götürülmelidir?

Muayenesiz aracın muayeneye götürülme süresi ceza yazıldıktan sonra yedi gündür. Vaktinde muayene edilen araçlar içinse herhangi bir ceza söz konusu olmaz. Bu nedenle araçların muayene tarihlerini takip etmelisiniz. 

Üç yaşından büyük araçlar, iki yılda bir olacak ÅŸekilde muayene ettirilir. Kamyon, otobüs, tır gibi araçlar için muayene sıklığı deÄŸiÅŸir. 

Araç Muayene Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç muayene sorgulama iÅŸlemi TÜVTÜRK’ün internet sitesi üzerinden yapılır. Yapmanız gereken funduszeue.info adresine girmektir. Bu adreste plaka numaranızı, muayene rapor numaranızı girmeniz gerekir. 

Yukarıda gösterilen alanlara gerekli bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama iÅŸlemi sonucuna göre muayene tarihinizin ne zaman olduÄŸunu öÄŸrenebilirsiniz. Bu sayede herhangi bir ceza söz konusu olmadan aracınızı kullanabilirsiniz. 

Muayenesiz Araç Sahibine Ceza Puanı Yazılır mı?

Muayenesiz araç sahibine ceza puanı uygulaması yapılır. Araç sahibi, muayene yaptırmadığı için ceza ödemek zorundadır. Bunun yanı sıra ceza puanı da araç sahibinin ehliyetine iÅŸlenir. Uygulanacak ceza puanı ondur. 

Araç sahipleri zamanında muayene yaptırmadığı takdirde gecikme faizi de öder. TÜVTÜRK, zamanında muayene yaptırmayan araç sahiplerine yüzde 5 tutarında faiz uygular. Bu nedenle ödenecek muayene ücreti daha fazla artar. muayenesiz araç kullanma cezalarına ve faize katlanmamak için iÅŸlemlerinizi zamanında yaptırmalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası