meb hizmet birleştirme / SGK Hizmet Birleştirme Ne Zaman ve Nasıl Yapılmalı? - seafoodplus.info | Yardım Başvurusu

Meb Hizmet Birleştirme

meb hizmet birleştirme

MEB, Hizmet Birleştirme konusuna açıklık getirdi

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 09/08/ tarih ve ?Hizmet Birleştirme? konulu yazılarında; ?Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda; gerek sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli statüde görev yapmakta olan personelden, gerekse daha sonra kadroya geçirilen personelden, daha önce özel öğretim kuramlarında yada özel sektörde sigortalı olarak geçen hizmet sürelerinin birleştirilmesi hususunda talepler geldiği yazılı ve sözlü müracaatlardan anlaşıldığından, konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığının 26/04/ tarihli ve sayılı yazısı ile Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığından ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığından görüş istenilmiş olup, ilgili kurumlardan alınan Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının 28/05/ tarihli ve sayılı yazısı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının 26/07/ tarihli ve I?Ek 18 sayılı yazıları doğrultusunda aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği gibi, sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun mülga ek 18 inci maddesinde Sosyal Sigortalar Kanununa tabi görevlerde bulunduktan sonra sayılı Kanuna tabi olanların, emeklilik keseneklerine, personel kanunlarına göre kazanılmış hak olarak aldıkları derece ve kademe aylıkları üzerine, sigorta primi ödemek suretiyle geçirdikleri sürelerin her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde bulunacak derece ve kademe aylığının esas alınacağı hükme bağlanmıştır.

Bu hüküm uyarınca, daha önce diğer sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi görevlerde bulunduktan sonra sayılı Kanuna tabi göreve giren personelin sigorta pirimi ödemek suretiyle geçen hizmetleri ( sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 36 ncı maddesinin (C) fıkrasının bentlerinde belirtilen hizmetler hariç) sadece emeklilik keseneğine esas aylıklarının tespitinde değerlendirilmekte idi.

Ancak, sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ncı maddesi ile sayılı Kanununun ek 18 inci maddesi yılı Ekim ayı başından itibaren yürürlükten kaldırılmıştır.

Diğer taraftan, sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun sayılı Kanuna ilişkin geçiş hükümleri başlıklı geçici 4 üncü maddesinin dördüncü ve beşinci fıkralarında; "Bu Kanunda aksine bir hüküm bulunmadığı takdirde; iştirakçi iken, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına almanlar, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmış olup bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi olarak yeniden çalışmaya başlayanlar ile bunların dul ve yetimleri hakkında bu Kanunla yürürlükten kaldırılan hükümleri de dahil sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılır.

Bu madde kapsamına girenlerin aylıklarının bağlanması, artırılması, azaltılması, kesilmesi, yeniden bağlanması, toptan ödemeleri, ilgi devamı, ihya ve borçlanmaları, diğer ödemeler ve yardımlar ile emeklilik ikramiyeleri hakkında bu Kanunla yürürlükten kaldırılan hükümleri de dahil sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılır ve bu maddenin uygulanmasında mülga sayılı Kanun hükümleri ayrıca dikkate alınır" hükümleri yer almaktadır.

Bu nedenle, sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden önce iştirakçiliği bulunanlar hakkında mülga hükümleri de dahil sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılacak ve bu maddenin uygulanmasında mülga sayılı Kanun hükümleri ayrıca dikkate alınacaktır.

sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden sonra ilk defa sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca sigortalı sayılan personelin, bu Kanunun yürürlük tarihinden önce sayılı Kanuna tabi geçen sürelerinin, emeklilik keseneğine esas aylık derece ve kademe ilerlemesinde değerlendirilmesine ilişkin sayılı Kanunda herhangi bir hüküm bulunmadığından, bu sürelerin emeklilik keseneğine esas aylıklarında değerlendirilmesi mümkün değildir.

Esasen, sayılı Kanunun yürürlüğünden sonra ilk defa sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca sigortalı olanların, prim tutarı emekli keseneğine esas aylıkları tutan üzerinden değil, aynı Kanunun 80 inci maddesi gereğince prime esas kazanç tutarları dikkate alınarak belirlenmekte olup, anılan personelin sayılı Kanuna tabi geçen önceki hizmet süreleri toplam hizmet süresinde dikkate alınacaktır.

Buna göre, sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi uyarınca haklarında sayılı Kanunun mülga hükümlerinin uygulanmasına devam edilecek olanlar ile ilk defa sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılanların sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi uyarınca sözleşmeli statüde geçen süreleri ile özel okullarda gecen sürelerinin Bakanlığımız kadrolarına atamalarının yapılması halinde kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle, ilgililer hakkında yukarıda yapılan açıklamalar doğrultuda işlem yapılması gerekmektedir.? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

seafoodplus.info Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

MEB &#; Memur, Öğretmen Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme yapabilmek için vatandaşların hizmet birleştirme dilekçesi ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Vatandaşların hizmet birleştirme başvurusu yaparken Sosyal Güvenlik Kurumu’na verecekleri yazılı dilekçede önceden sahip oldukları Bağ-Kur ve SSK numarasını yazmaları gerekmektedir. Böylece başvuru işlemleri daha hızlı bir süreçte gerçekleşecektir. Hizmet birleştirme dilekçesinin yazılmasının nedeni çalışanların hizmet sürelerini birleştirerek çalışma gün sayılarını arttırıp erken emekliliğe kavuşmaları sağlamaktır.

Hangi kuruma dilekçe yazılması gerekiyorsa kurumun yetkili biriminden konu hakkında bilgi alınmalı ve hizmet birleştirme dilekçesi ona göre yazılmalıdır. Tanzim edilen dilekçe kişilerin bağlı bulunduğu kuruma teslim edilir. Öğretmen hizmet birleştirme dilekçesi vermek isteyen kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu resmî sitesinden dilekçe örneğini görebilir ve ücretsiz olarak indirebilirler. Dilekçe Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’ne hitaben yazılır ve daha önce hizmet verilen kurumlarla birleşmesi talep edilir.

Memur Hizmet Birleştirmesi Nasıl Yapılır?

Memurların memuriyet hizmetine başlamadan önce çalıştıkları süredeki prim hizmetlerini memuriyet hizmetlerine eklemeli için hizmet birleşmesi yapmaları gerekmektedir.  Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hizmet dökümü alınarak dilekçe ile başvuru yapılır. Başvuru yapmadan önce varsa başvuru sahibinin prim borçlarının ödenmiş olması gerekmektedir. Borcu bulunan başvuru sahiplerinin başvuruları kabul görmemektedir.

Hizmet birleşmesi yapmak için memurların görevlerine başlamadan önceki prim hizmetlerini dilekçe vererek gerekli kurumlara vermeleri gerekmektedir. Memuriyet öncesi hizmet sürelerini eklenen memurlar, emeklilik tarihlerini geriye çekme şansı yakalamaktadırlar ve primlerini yükselterek emekliliklerini daha hızlı bir şekilde kazanabilmektedirler. Hizmet puan hesaplaması ve detaylı bilgiler hizmet sürelerine ya da yerlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Hizmet Birleşmesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Öğretmen hizmet birleşmesi için gerekli bazı belgeler ve bilgiler bulunmaktadır. Bu belge ve belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Öğretmenin eskiden görev yaptığı okuldan belge alması gerekir.
  • İstenen bilgilerin eksiksiz ve tam olarak doldurularak dilekçenin ilgili kuruma teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Özel okul, dershane, kreş ve eğitim kurumlarında yönetici ya da öğretmen olarak görev yaptığını gösteren hizmet cetvelinin aslı (fotokopiler ve fakslar kabul görmemektedir).
  • Ücretli öğretmenliklerini kasabada ya da köyde geçirmiş olan öğretmenlerin puanlarını etkileyeceği için bunu formda açıkça belirtmesi gerekmektedir.
  • Geçişleri devlet okullarından olan ücretli öğretmenlerin hizmet cetveli vermelerine gerek yoktur.

Yukarıda belirtilmiş olan bilgi ve belgelerin tamamlanması halinde kişi öğretmen hizmet birleşmesi için başvurusunu rahatlıkla yapabilir, süreci daha hızlı getirmiş olur.

Millî Eğitim Bakanlığı Birleşme Yönetmeliği Kapsamı Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı mevzuatı içerisinde yer alan “Sosyal Güvelik Kurumları’na tabi olarak geçen hizmetlerin birleştirilmesi hakkında kanun” numaralı kanundur. MEB hizmet birleştirme yönetmeliği kapsamında farklı Sosyal Güvenlik Kurumları’nda hizmet veren kişiler, hizmet verdikleri süreleri birleştirebilirler. Kanunda bahsi geçen bazı Sosyal Güvenlik Kurumları bulunmaktadır.

Bu kurular ise aşağıdaki gibidir:

  • Emekli Sandığı,
  • Sosyal Sigortalar Kurumu,
  • Bağ-Kur,
  • sayılı kanuna göre kurulan geçici emekli sandıkları.

Bu kurumlarda verilen hizmet süresi emeklilik, yaşlılık, malullük ve bölümleri halinde hak sahiplerine sağlanacak olan birleştirme hizmeti sağlanabilmektedir. Bir kurumda hizmet veren kişinin hizmet akdi sona erdiğinde ve diğer kurumlardan birine sigortalı olarak çalışmaya başladığında birikmiş prim ve kesintileri geri ödenmemektedir. Ancak prim gün sayısı emeklilik için toplam gün sayısına eklenmektedir.

MEB Hizmet Birleştirme Dilekçe Örneği Nasıldır?

MEB hizmet birleştirme dilekçe örneğine ve dilekçenin formlarına internet üzerinden ulaşılabilir. Öğretmenler için hizmet birleştirme başvuruları bağlı olunan okul müdürlüklerine yapılabilmektedir. İnternet üzerinden bulunan dilekçe incelendikten sonra hazırlanıp teslim edilebilir. İncelemenin iyi yapılması ve dilekçenin usulüne göre hazırlanması oldukça önemli bir husustur.

Hizmet birleştirme dilekçesi örneği aşağıdaki gibidir:

  • ………… okulunda …………… tarihleri arasında …………… öğretmeni olarak görev yaptım. Sözleşmeli öğretmen olarak yaptığım görev sürelerinin emeklilik hizmet süreme ve hizmet puanıma yansıtılarak hizmet birleştirmemin yapılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

Öğretmen hizmet birleştirmesi yapmak isteyen kişilerin yukarıda belirtilen dilekçe örneğinin boş kısımlarını kendi bilgileri ile doldurması ve başvuruda bulunması gerekmektedir.

Hizmet Birleştirme İşlemleri ve Hesaplamalarında Dikkate Alınan Şeyler Nelerdir?

Hizmet birleştirme işlemlerinde ve hesaplamalarında dikkate alınan bazı hususlar bulunur.

Bu hususlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Devlet memuru statüsünde geçen süreler,
  • Özel eğitim kurumlarında öğretmen ya da yönetici olarak geçen süreler,
  • Diğer Personel Kanunları kapsamında geçen süreler,
  • Askerlikte geçen hizmet süreleri.

Olarak hesaplanmaktadır. Ancak bu süreler görevin yapıldığı il veya ilçeye göre değişiklik göstermektedir.

Öğretmenler İçin Önemli Bilgiler Nelerdir?

Öğretmenler tarafından bilinmesi gereken maaş, hak ve kavramlar arasında bulunan bazı önemli bilgiler vardır. Bu bilgileri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

  • Evli olan ve eşi çalışmayan öğretmen çocukları ve eşi için dilekçe ile başvuruda bulunarak yardım alabilmektedir.
  • Öğretmenler isteğe bağlı olarak il veya il dışı değiştirmek için belli aylarda başvuruda bulunabilmektedirler. Öğretmenlerin yer değiştirmesi için özür durumuna göre zamanlarda değişiklik olmaktadır.
  • Sendikaya üye olan öğretmenler için yılda 4 defa toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir.
  • Atanan ve göreve başlayan öğretmenlerin önceki sigorta çalışma süreleri ile öğretmenlik sürelerini birleştirmeleri mümkündür. Özel sektörde (dershane, özel okul, rehabilitasyon merkezleri ya da etüt merkezleri) çalışılan süreler öğretmenlik süresi ile birleştirilerek, emeklilik açısından avantaj sağlanabilmektedir.
  • Öğretmenler yedinci ya da sekizinci vergi dilimine girerek, maaşlarından vergi ödemesini yapmaktadırlar.
  • Öğretmenler çalıştıkları eğitim kurumunda bir yıllık süre içerisinde hizmet puanı almaktadırlar. Hizmet puanı öğretmenlerin tayin istemesinde avantaj sağlar. Her eğitim kurumunda hizmet puanı değişiklik göstermektedir.
  • Doktora ya da yüksek lisans yapmış olan öğretmenler, ek ders ücretleri için %5 ile başlayan ve kademeli olarak artan ödemeler almaktadırlar.

Yukarıda bulunan bilgiler öğretmenlerin yararlanabileceği avantajları içermektedir.

SGK Hizmet Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet birleştirmesi için SGK genel müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Usule uygun yazılacak olan dilekçe ile başvurular tamamlanmaktadır. Haklı bulunan çalışanlar için hizmet birleştirme işlemi yapılmaktadır. Hizmet birleştirme işlemi sonrasında da emekli olmak için yeterli gün sayısının dolmaması gibi durumlarda erkekler askerlik hizmet sürelerini, kadınlar ise doğum borçlanmalarını yaparak hizmet günlerini tamamlayabilirler.

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet birleştirme başvuruları sigorta sahibi şahsın ölümü, malullük, yaşlılık ya da emeklilik durumunda aylığa hak kazanılması koşuluyla yapılabilmektedir. Öğretmen hizmet birleştirme işlemleri uzun sürebildiği için emeklilik zamanından en az bir sene öncesinden işlemler başlanması kişinin emekliliğe daha çabuk kavuşmasını sağlayabilir. Hizmet birleştirme işlemlerinin tümünde bir sene gün sayılmaktadır. Her ay ise 30 gün üzerinden hesaplanır. Son 7 yıl içerisinde hangi kuruma daha fazla prim ödemesi yapılmışsa emeklilik o kurumdan alınmaktadır. Son 7 yıllık dönem içerisinden en fazla Emekli Sandığı ödemesi yapıldıysa Emekli Sandığından emeklilik hakkı alınır.

Aynı şekilde SSK ödemesi fazla olan kişiler SSK emeklisi, Bağ-Kur ödemesi fazla olan kişiler ise Bağ-Kur emeklisi olurlar. Hizmet birleştirme işlemleri uzayabileceği için tahsis işlemleri de uzamaktadır. SGK’ya hitaben sicil numarası belirtilerek hizmetlerin birleştirilmesini talep edilen bir dilekçe hazırlanmalı ve tarih, isin ve soy isim altına imza atılması gerekmektedir. Bunun anında T.C kimlik numarası, adres bilgileri, sigortalı sayılan işi ve kimlikte yazan doğum tarihi, doğum yeri, anne adı ve nüfusa kayıtlı ilin yazılması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınabilmektedir. Ayrıca seafoodplus.info sitesine giriş yapılarak emeklilik yaş ve prim gün sayısına ilişkin detaylar da sorgulanabilmektedir.

Hangi Kodla Çıkışım Verilirse Kıdem Tazminatı Alabilirim?

SGK Hizmet Belgesi Vermeme Cezaları Nelerdir?

Sigortam Ödeniyor Mu, Sigortam Başladı Mı, Nasıl Öğrenebilirim?

MEB &#; Öğretmen Hizmet Birleştirme ; Hizmet birleştirme işlemi yapacak olan kişilerin, hizmet birleştirme dilekçesi ile ilgili kuruma başvuru yapılması gerekmektedir. Hizmet birleştirme işlemi yapacak olan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu’na vereceği dilekçe de SSK ve Bağ-Kur numarasını yazmalıdır. Bu sayede hizmet birleştirme işlemi daha kısa sürede gerçekleşecektir.

Hizmet birleştirme işlemi sayesinde birçok kişi daha erken emekli olma şansı elde edebilecektir. Aşağıdaki yazımızda “MEB, memur, öğretmen hizmet birleştirme işlemi nasıl yapılır?” sorusu ile ilgili merak edilen detaylar yer almaktadır.

MEB Hizmet Birleştirme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme başvurunsun nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Hizmet birleştirme yapacak olan kişiler, çalıştığı kurumdan imzalı ve mühürlü görev yeri belgesi almalıdır. Daha sonra e-Devlet sisteminden alınacak olan hizmet dökümü ile idareye başvuru yapılması gerekmektedir.

Ayrıca öğretmenin bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazarak başvuru yapmalıdır. Okul idaresi tarafından verilen dilekçe evrakları DYS ile il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne göndermelidir. Evrakların gönderilmesi gereken birim ise, insan kaynakları / özlük bölümüdür.

Aday Öğretmenler Hizmet Birleştirme Yapabilir Mi?

Hizmet birleştirme işlemi ile ilgili en çok araştırılan konulardan biri de aday öğretmenlerin hizmet birleştirme işlemi yapıp yapamayacağıdır. Aday öğretmenlerin MEB hizmet birleştirme işlemi yapmasında herhangi bir engel yoktur. Fakat sözleşmeli öğretmen hizmet birleştirme işlemi yapılsa dahi bu işlem kadroya geçtikten sonra yapılabilecektir.

MEB Hizmet Birleştirme İçin Gerekli Evraklar

Öğretmenlerin hizmet birleştirme imkanından faydalanabilmesi için bazı evraklar bulunmaktadır. Bu evrakların ilgili kuruma eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir.

  • Eskiden görev yaptığı okuldan belge almalıdır.
  • Hizmet birleştirme dilekçesinin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Özel okul, dershane gibi kurumlarda öğretmenlik yapan kişilerin görev yaptığını gösteren hizmet cetveli alması gerekmektedir.
  • Geçiş ve devlet okullarında öğretmenlik yapan öğretmenlerin hizmet cetveli vermesine gereke yoktur.

MEB Öğrenmen Hizmet Birleştirme Puan Hesaplama

Hizmet Birleştirmesi Yapacak Olan Öğretmenlerin Hizmet Puanı Hesaplamasında Dikkate Alınacak Süreler

Öğretmenler ve diğer memurlar hizmet birleştirme işlemi yaparak hizmet puanlarını nasıl artırabileceğini merak etmektedir. Aşağıda verilen maddelerde hizmet puanlarını artırmak için yapılabilecek bazı maddeler yer almaktadır.

  • Sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler
  • Ek ders karşılığında yapılan ücretli öğretmenlikte geçen süreler
  • Usta öğreticilikte geçen süreler
  • Askerlikte ve asker öğretmenlikte geçen süreler
  • Memurlukta geçen süreler
  • Vekil öğretmenlikte geçen süreler
  • Üniversite öğretim üyeliği ve araştırma görevliliğinde geçen süreler
  • Özel eğitim kurumlarında öğretmen ya da yönetici olarak geçen süreler
  • Askerlik de dahil olmak üzere yurt dışında resmi görevle geçen süreler
  • Bakanlık dışındaki kamu kurumlarında geçici olarak görev yapan öğretmenlerin görev süreleri

Öğretmenler Hizmet Birleştirme İşlemini Nasıl Yapar?

Öğretmenler hizmet birleştirme işleminin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Hizmet birleştirme işlemi yapacak olan öğretmenlerin yapması gereken işlemler aşağıda sırasıyla yer almaktadır.

  • Önceden çalışılan kurumlardan çalışıldığına dair ıslak imzalı mühürlü belge
  • e-Devlet’ten alınması gereken barkodlu SGK hizmet dökümü ve iş yeri unvan listesi
  • Çalışılan kuruma hizmet birleştirme dilekçesi ile başvur
  • Kurum tarafından verilen belgeyi ilgili yere gönder

Hizmet Birleştirme İşleminin Öğretmenlere Faydaları

Hizmet birleştirme işleminin emekliliğe ve hizmet puanına önemli katkısı bulunmaktadır.

Öğretmenler hizmet birleştirme işlemi yaptığında emekli olmasına ve emekli maaşına olumlu katkıları bulunmaktadır.

Öğretmenler hizmet birleştirme işlemi yaptığında bu durum hizmet puanına katkı sağlamaktadır. Hizmet puanı yüksek olan öğretmenlerin istediği yere tayin olabilme ihtimali daha yüksektir.

Hizmet Birleştirme Dilekçesi

Hizmet birleştirme işlemi yapmak isteyen kişilerin dilekçeyi ilgili kuruma teslim etmelidir. MEB hizmet birleştirme işlemi yapacak olan kişiler dilekçeye internetten erişebilir.

Hizmet birleştirme işlemi yapacak olan öğretmenler başvurularını bağlı olduğu okulun müdürlüklerine yapmalıdır. Dilekçeyi teslim etmeden önce dilekçenin usulüne uygun olarak hazırlanması önemlidir. Aşağıda MEB hizmet birleştirme dilekçesi örneği yer almaktadır.

MEB &#; Öğretmen Hizmet Birleştirme Dilekçe Örneği

…………………………………………..………………… MÜDÜRLÜĞÜNE … / … / ….. tarihinde (ilk atama / açıktan atama) kadrolu öğretmen olarak atandım. Bu tarihten önceki SSK / BAĞ-KUR hizmetlerimin birleştirilmesini istiyorum. Gereğini arz ederim. … / … / ……. ………………. ……………………………. TC Kimlik No: SSK Sicil No: Bağ-Kur Sicil No: Emekli Sicil No: Telefon: ÇALIŞTIĞI KURUM KAMU/Ö

Hizmet Birleştirme ve Hesaplamalarda Dikkat Edilmesi Gereken Bilgiler Nelerdir?

Hizmet birleştirme ve hesaplamalarda, hizmet birleştirme yapacak olan kişilerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda yer almaktadır.

  • Devlet memuru olarak çalıştığı süreler
  • Özel okul veya dershanelerde öğretmen veya yönetici olarak çalıştığı süreler
  • Erkekler için askerlik yapılan süre
  • Personel kanunları kapsamında geçen süreler

Öğretmen Hizmet Birleştirme Derece Kademeyi Etkileri Mi

MEB ve Öğretmen hizmet birleştirme derece hademeyi etkiler mi sorusuna verilecek cevap hizmet birleştirmede sadece hizmet puanı olarak etki etmektedir.

Hizmet Birleştirme Ne Zaman Yapılmalı?

Hizmet birleştirme ne zaman yapılması gerektiği bir çok kişinin merak ettiği konulardan biridir. Hizmet birleştirme işlemi emekliliği 1 yıl yada en az 6 ay kala yapılması gereklidir. Hizmet birleştirme işlemi için SGK hizmet birleştirmesi dilekçesi vererek işleminizi yapabilirsiniz.

Hizmet Birleştirme Ne Kadar Sürer

Hizmet birleştirme işlemi SGK hizmet birleştirmesi dikelesi sonrası işleme konur hizmet birleştirme süresi ortalama 2 hafta ile 30 gün kadar sürer.

Memur Hizmet Birleştirmesi Nasıl Yapılır?

Memurların çalışma hayatına başlamadan önce çalıştıkları süredeki primlerin memuriyet hayatına eklemeleri için hizmet birleştirme işlemi yapması gerekmektedir. Hizmet birleştirme işlemi yapmak isteyen memurların SGK’dan hizmet dökümü dilekçesi alarak başvuru yapmalıdır. Hizmet birleştirme başvurusu yapmadan önce başvuru yapacak olan kişinin prim borçlarını ödemesi gerekir. Prim borcu bulunan kişilerin hizmet birleştirme talebi kabul edilmez.

Hizmet birleştirmesi yapmak isteyen kişiler, memuriyet hayatına başlamadan önce ilgili kurumlara dilekçe vermelidir. Bu sayede memurlar daha erken emekli olma şansı elde edebilir. Hizmet puan hesaplaması kişinin memur olmadan önce yaptığı hizmet sürelerine veya yerlerine göre değişmektedir.

SGK Hizmet Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumları’nda hizmet birleştirmesi için SGK genel müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekmektedir. SGK genel müdürlüklerine müracaat etmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli husus hizmet birleştirme dilekçesinin usulüne uygun olmasıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet birleştirme başvuruları sigorta sahibinin ölümü, malullük, emeklilik veya yaşlılık durumunda aylığa hak kazanılması şartıyla yapılabilir. Öğretmenlerin hizmet birleştirme işlemleri daha uzun sürmektedir. Bu nedenle atanan öğretmenler hizmet birleştirme işlemine en az bir yıl önce başlamalıdır. Bu sayede öğretmenler ve hizmet birleştirme işlemi yapan diğer kişiler daha erken emekli olma şansı elde edebilecektir. Tüm hizmet birleştirme işlemlerinde süre gün olarak hesaplanmaktadır. Her ay 30 gün olarak hesaplanır. Emekli maaşı ise, son 7 yılda en fazla katkı payı ödeyen kurumdan alınmaktadır. Son 7 yıl içerisinde, emekli sandığından azami ödeme miktarı yapılmışsa, emeklilik hakkı sandıktan çekilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir