maydanoz uzun süre nasıl saklanır / Maydanoz Nasıl Saklanır: Maydanoz Saklama Yöntemleri

Maydanoz Uzun Süre Nasıl Saklanır

maydanoz uzun süre nasıl saklanır

   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Yeşil maydanoz dondurucuda nasıl saklanır?

Doğradıktan sonra maydanozları kullanacağınız porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta ya da derin dondurucudaki yerlerine koyun. Bu ince kıyılmış maydanozları buz kalıplarına koyarak dondurma işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Maydanoz nasıl saklanır? Yeşillik deyip geçmeyin, mutfaklarda en fazla kullanılan malzemenin çeşitli yeşillikler ve özellikle de maydanoz olduğunu biliyor muydunuz? Salata çeşitlerinden börek ve poğaçalara, çorbalardan sebze ve et yemeklerine kadar geniş bir kullanım alanı olan maydanoz birçoğumuzun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Güçlü bir C vitamini kaynağı olan maydanoz, mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biri fakat pazardan alıp eve getirmenizin hemen ardından sararıp çürüyebiliyor.

Farklı aromasıyla yemek ve salatalara hoş bir lezzet veren maydanoz nasıl saklanır, maydanozun uzun süre yeşil ve taze kalması nasıl sağlanır merak ediyorsanız bugünkü yazımız size yardımcı olabilir. Maydanozun alındığı günkü gibi taze ve yeşil kalmasını sağlayacak püf noktalarını uyguladığınızda, yıllarca boşu boşuna maydanozları sarartıp attığınızı anlayabilirsiniz. Bir de küçük bir sır vereyim; az sonra okuyacağınız maydanoz saklama yöntemlerini diğer yeşillikleri uzun süre saklamak için de uygulayabilirsiniz. Mutfakta sıklıkla kullanılan gıdaları uzun süre ilk tazeliğiyle muhafaza etmenizi sağlayacak pratik bilgilerimiz arasında bugün, maydanoz nasıl saklanır ve maydanozun uzun süre yeşil kalması nasıl sağlanır, maydanoz derin dondurucuya konur mu gibi merak edilen soruların yanıtları yer alıyor.

Sararmadan maydanoz nasıl saklanır?

Sararmadan maydanoz nasıl saklanır?

Pazardan, manavdan aldığınız yemyeşil maydanozların 3 gün sonra sararıp solduğunu görmek sizin de canınızı sıkıyordur muhtemelen. Fakat bu duruma bir son verebilir ve daima taze yeşilliklere sahip olabilirsiniz. Bunu yapmadan önce elinizde bulunan maydanoz miktarını göz önüne alarak hem buzdolabının soğutucu kısmında, hem de derin dondurucuda saklamakla ilgili bilgilerden yola çıkarak size uygun olan yöntemi kullanabilirsiniz.

Reklamlar

Buzdolabında maydanoz saklama yöntemleri nedir?

Buzdolabında maydanoz saklama yöntemleri nedir?

Buzdolabında maydanozları uzun süre tazeliğini koruyacak şekilde saklamanın birçok yolu bulunuyor. Bunlardan ilk ve en fazla bilineni şöyledir; satın aldığınız maydanozları buzdolabına yerleştirmeden önce sap kısmını kesin ve maydanozları tutam tutam ayırarak üzerlerindeki nemle ıslaklığın gitmesini sağlayın. Maydanozlar tamamen kuruduğunda demet halinde, sap kısımları aşağıya gelecek şekilde cam bir kavanoza yerleştirip, kavanozun kapağını sıkıca kapatabilirsiniz. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz maydanozlardan ihtiyacınız olan miktarda alarak yıkayıp kullanabiliyorsunuz.

Yine maydanozları taze ve yeşil olarak kullanabilmeniz için bir başka yöntem ise, yeşillikleri suyun içerisinde bekletmektir. Bu yöntem ile maydanozları uzun süre taze olarak saklamanız için maydanozları eve getirdiğinizde yıkayın ve yapraklı kısımlarının tamamen kurumasını sağlayın, bunun için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Büyük bir bardak veya kavanoz içerisine maydanozların sap kısımlarını ıslatacak miktarda su ile doldurarak maydanoz demetini bu suyun içerisinde bekletebilirsiniz. Maydanozları daha da uzun süre taze tutmak için üzerine bir buzdolabı poşeti geçirip hava ile temasını engelleyip, buzdolabına koymalısınız.

Maydanoz buzdolabında ne kadar süre saklanabilir?

Maydanozun uzun süre taze ve yeşil kalmasını sağlayacak olan yöntemleri doğru bir biçimde uygulayıp, hava ile temasını kesmeniz halinde 10-15 gün boyunca buzdolabında saklayabiliyorsunuz. Ve böylelikle her zaman dalından yeni koparılmış gibi duran maydanozlara sahip olabilirsiniz.

Derin dondurucuda maydanoz nasıl saklanır?

Derin dondurucuda maydanoz nasıl saklanır?

Aşırı sıcağa maruz kalma, oksijenle temas ve nemli ortam sebebiyle yeşillikler çok kısa sürede pörsüyerek çürüyebiliyor. Bu durumun önüne geçmek ve daima hazırda taze maydanozlar bulundurmanız için bir diğer pratik çözüm, maydanozları derin dondurucu ve buzlukta saklamaktır. Mutfakta ve yemek pişirerek vakit geçirmekten hoşlanan kişilerin çok hoşuna gidecek olan bu maydanoz saklama yöntemi, yıkanıp doğranmış maydanozlarla yapıldığı için fazladan zaman kazanmanızı da sağlıyor.

Reklamlar

Saplarını kesip yapraklı kısmını bol su ile yıkadığınız maydanozları öncelikle tamamen kurutmanız gerekiyor. Bunun için kağıt havludan faydalanabilir ya da vakit kazanmanız için sebze kurutucu kullanabilirsiniz. Sonrasında bir kesme tahtası üzerinde ince ince doğradığınız maydanozları kilitli buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucu veya buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Maydanozlar doğranarak konulduğu için ihtiyacınız kadar maydanozu çıkarabilir ve buzdolabı poşetini yeniden dondurucuya koyabiliyorsunuz.

Maydanoz derin dondurucuda ne kadar süre bozulmadan kalır?

Fazla miktarda maydanoz almış ve tamamını kısa sürede kullanamayacağınızı düşünüyorsanız, maydanozları taze tutmak için en iyi yöntem derin dondurucuda saklamaktır. Maydanozları tamamen kuruttuktan sonra buzluğa koyduğunuz takdirde bozulmadan aylarca saklayabilirsiniz. Burada önemli olan maydanozların asla nemli olmamasıdır, çünkü ıslak halde dondurucuya konulan maydanoz ister istemez kristalleşerek buz haline dönüşür.

İlginizi çekebilecek içerik: Nar nasıl saklanır?

Bizi Begonya Kadın adlı Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz!

Reklamlar

   Cevabın tamamını burada okuyun: koroplast.com

Yeşillikler çürümeden nasıl saklanır?

Yeşillikleri cam kavanozda veya cam saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Daha önce dediğimiz gibi saklama kabının en alt kısmına mutlaka kağıt havlu yerleştirin. Yeşillikleri saklamak için en uygun sıcaklık 3-4 arasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır