gamze isminin özellikleri / Gamze İsminin Anlamı Nedir? Gamze Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Gamze Isminin Özellikleri

gamze isminin özellikleri

Gamze İsminin Anlamı Nedir?

Gamze isminin anlamı: 1. Bazı insanların çenelerinde, yanaklarında doğal olarak bulunan özellikle güldüklerinde daha iyi görülen küçük çukur. 2. Yan bakış, göz süzme.

Cinsiyet: Kadın

Benzer isimler:

Gani

Gaye

Gazal

G harfi ile başlayan isimler için isim rehberimizi ziyaret edebilirsiniz.

Arapça

Kaynak: Türk Dil Kurumu

işaret dili g harfi

G

işaret dili m harfi

M

işaret dili z harfi

Z

işaret dili e harfi

E

  • Tefekkürü ifaade eder ve her konuda araştırmacı kişiliği baskın çıkar.
  • Maceraperesttir ve hayal kırıklığına uğramaktan hiç hoşlanmaz. Denemekten ise hiç vazgeçmez.
  • Maddi dünyada hep başarılı olur ve zor anlarda bile parayı nereden kazanacağını bilir.
  • Duygusal ama dışa dönük bir yapısı vardır.
  • Hayal gücünün gelişmişliği nedeniyle, hayal ile gerçeği birbirine karıştırmaya eğilimlidir.
  • Maddi dünyada hep başarılı olur ve zor anlarda bile parayı nereden kazanacağını bilir.
G:İnatçı bir kişiliğin sembolüdür. Aynı zamanda üstün olmak isterler.
A:Lider olma isteğini arttırır. Gururlu bir kişiliği destekler.
M:Ticarete yatkın, yoğun enerjili kişilerin sembolü olan bu harf; eğlenceye düşkünlüğü ve gerçekçiliği de beraberinde getirir.
Z:Maddiyata önem vermeyi ve akademik başarıyı sembolize eden harftir. Beraberinde prensipleri ve akılcılığı da getirir.
E:İsminde bu harfin bulunduğu kişiler genelde içe dönüktür ve güven eksikliği yaşarlar.

Evet, Gamze ismi Kuran-I Kerim'de geçiyor.

Gamze ismi 5 harften oluşmaktadır ve numerolojiye göre analizi şu şekildedir:

Gamze ismindeki kişilerin kişisel sayısı: 7

Akılcı ve mantıklı bir insansınız; bu sebeple, çevrenizdeki insanlardan uzaklaşmaya ve içinize kapanmaya çok eğilimsiniz. Ancak bu durum size kendinizi yalnız ve dışlanmış hissettirmesin; çünkü mantıklı ve akılcı bir insan olmak, özellikle hayatın ilk evrelerinde anlaşılmamayı da beraberinde getirir. Düşüncelerinizi kendinize saklayıp, içe kapanmak yerine nedenleri ile anlatmaktan çekinmediğiniz sürece, hem sosyal yaşamda hem de iş hayatında oldukça başarılı olabilirsiniz.

Türk Dil Kurumuna göre kodlaması:

G= Giresun

A= Adana

M= Muş

Z= Zonguldak

E= Edirne

Havacılık alfabesine göre kodlaması:

G= Golf

A= Alpha

M= Mike

Z= Zulu

E= Echo

Kara Kuvveti notasyonu:

G= Galip

A= Ahmet

M= Mehmet

Z= Zühtü

E= Ekrem

Deniz Kuvveti notasyonu:

G= Gabya

A= Aydın

M= Merih

Z= Zuhâl

E= Engin

Gamze İsminin Anlamı

Gamze İsmi

Gamze İsminin Anlamı Kız çocuklarına koymak üzere isim tercih yapmak isteyen anne ve baba adaylarının sıklıkla araştırma içerisinde girdiği görülmektedir. Bu bağlamda pek çok alternatif isim arayışı içerisinde olan  anne ve baba adaylarının bebeğin cinsiyetine göre de tercih edeceği isimlerde farklılıklar görülmektedir. Kız çocuğu olacak ebeveynlerin modern ya da klasikleşmiş isimler arasından bir tercih yapma konusunda zorlandıkları bilinmektedir. Bu anlamda hem modern olan hem de klasikleşmiş bir isim olan Gamze ismi de karşılarına çıkmaktadır. Gamze ismi ile karşılaşan ebeveynlerin sıklıkla araştırdıkları sorulardan bir tanesi Gamze isminin anlamı nedir? sorusu olmaktadır.

Aslında kelime anlamı ile bilinen Gamze isminin vücuttaki kas eksikliğinden kaynaklanan bir çukuru yansıttığı görülmektedir. Bu ismin merak edilen ve pek bilinmeyen bir diğer anlamı ise açık maviye yakın, gök rengindeki ay şeklindedir. Aynı zamanda bu ismin yandan bakış anlamlarıyla da kullanılabildiği görülmektedir. Bu kavramın genel itibariyle Türk edebiyatında ve Türk tarihinde öneminin son derece büyük olduğu görülmektedir.

Gamze İsminin Anlamı

Türkiye&#;de kullanım sıklığı da oldukça fazla olan bu ismin pek çok anne babanın çocuklarına tercih ettiği görülmektedir Türkiye içerisinde kişinin Gamze ismine sahip olduğu görülmektedir. Bu kişilerden tanesi İstanbul&#;da, tanesi Ankara&#;da tanesi ise İzmir&#;de yer almaktadır. Geriye kalan kısmının ise Türkiye&#;nin çevresinde dağınık bir şekilde ikamet ettiği görülmektedir. Bu durum genel olarak incelendiğinde Gamze isminin Türkiye&#;deki kullanım sıklığı oldukça fazladır. Bu şekilde Gamze isminin Türkiye sıralaması elde edilebilmektedir.

Bu ismin edebi anlamda da Türkler için bir önemi bulunmaktadır. Gamze isminin Türk tarihindeki yeri incelendiğinde özellikle edebi dönemler içerisinde sevgiliyi ifade etmek amacıyla kullanıldığı görülmektedir. Sık kullanılan isimlerden bir tanesi olan Gamze isminin uğurlu rengi mor olarak belirlenmiştir. Bu isme sahip kişiler için mor renginin anlamı son derece önemlidir. Aynı zamanda karakteristik özellikler bakımından da mor renginin kişiye tesir ettiği görülmektedir. Gamze ismine sahip kişilerin son derece heyecanlı ve duyguları yoğun kişiler olduğu görülmektedir. Aynı zamanda sanatsal konularda da ve estetik konusunda da bu kişilerin özel bir yeteneği olduğu görülmektedir

Gamze ismi ile ilgili belirlenmiş olan bir şey de kader sayısıdır. Bu isme sahip olan kişilerin kader sayısı 9 olarak belirlenmiştir. 9 sayısının da yine önemli tarihler bakımından ve karakteristik özellikler bakımından bu isme sahip kişilere tesir ettiği görülmektedir.  9 sayısı önemli tarihlere denk gelebilmektedir.

İsim araştırması yaparken kişilerin dikkat ettiği bir diğer  nokta da Gamze isminin kişilik özellikleri olmaktadır. Bu bağlamda bakıldığında Gamze isminin karakteristik özellikleri arasında dışa dönüklük, enerjiklik, güçlü olmak, kendine güvenmek, kendinden emin olmak, iş bitirici olmak, eğlenceyi sevmek, dürüstlük, ön planda olmayı sevmek, lükse düşkünlük, sadakat, iddialı olmak ve sıcakkanlılık yer almaktadır. Bu isimle ilgili çıkarım yapılabilecek olumlu yönler oldukça fazladır. Karakteristik anlamda Gamze isminin anlamının son derece güzel olduğu anlaşılmaktadır.

Bir diğer yandan bakıldığında Gamze isminin olumsuz yönleri olduğu da görülmektedir. Bu isme sahip kişilerin tutucu, manipüle edilmeye açık, sahiplenici ve alıngan kişiler olduğu görülmektedir. Abartıya kayan duyguları sebebiyle bu kişilerin negatif özellikleri de yansıtabildiği bilinse de genel itibariyle Gamze isminin anlamı olumludur. Bu sebeple anne ve baba adaylarını gönül rahatlığıyla bu ismi çocuklarını koymak üzere tercih etmesi mümkün olmaktadır.

Gamze isminin popüler bir hale gelmesi neden olan ünlüler de büyük rol oynamaktadır. Bu isme sahip olan ve bilinen en önemli kişilerden bir tanesi Gamze Özçelik olarak bilinmektedir.

Gamze isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 4 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 &#; Açık Maviye Yakın, Gök Rengindeki Ay
  • 2 &#; Yan Bakış, Göz Sürme.
  • 3 &#; Süzgün ve yan bakış.
  • 4 &#; Çenedeki veya yanaktaki çukurluk.

Cinsiyeti: Kız
Kökeni: Farsça/Arapça
Kuran&#;da geçmiyor.

Gamze ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye&#;de Gamze ismini kullanan kişi bulunmaktadır.
İstanbul&#;da Gamze ismini kullanan kişi bulunmaktadır.
Ankara&#;da Gamze ismini kullanan kişi bulunmaktadır.
İzmir&#;de Gamze ismini kullanan kişi bulunmaktadır.

Gamze isminin Türkiye sıralaması

Gamze en çok kullanılan isimdir.

Kız isimleri arasında, en çok kullanılan isimdir.

Gamze ismini kullananların sayısı, son bir yılda kişi artmıştır.

Aşağıdaki grafik, Gamze isminin en son hangi yıllar popular olduğunu, o yıl doğan bebeklere verilen kız isimleri arasında kaçıncı sırada olduğunu göstermektedir.

Gamze isminin Harf Analizi

Kişiye Gamze ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

G : İnatçı kişilik, gerginlik çağrıştırır, g harfinin olması iyidir.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

M : Ticarete yatkın biri fikrini uyandırır, m harfinin sağında ve solunda muhakkak a harfi barındırmalıdır.

Z : Bilimsel açıdan, okumayı seven birini çağrıştırır,bir tane z harfinin isiminde olması iyidir.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

Gamze İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

&#x; Gamze ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Gamze isminin anlamını gözden geçirin!

Gamze İsminin Numerolojisi

Gamze isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

G: sekiz
A: bir
M: on altı
Z: yirmi dokuz
E: altı
TOPLAM: 60

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir