yaşlılık maaşı zam 2019 / 'da 65 yaş aylığı ne kadar? Engelli aylığı ne kadar oldu? Evde bakım aylığı ne kadar? Son durum

Yaşlılık Maaşı Zam 2019

yaşlılık maaşı zam 2019

YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLDU ? Asgari ücret ara zammı 65 yaş aylığını da etkiledi.. Kaç TL oldu?

Yaşlılık maaşı ne kadar oldu? Yeni asgari ücret 11 bin TL oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamadan sonra yaşlılık maaşı da aynı oranda arttı. Peki 65 yaş aylığı ne kadar oldu, yaşlılık maaşı kaç TL? İşte tüm bilgiler.

YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLDU ? 

65 yaş aylığı, yeni asgari ücret kapsamında yeniden hesaplandı. Asgari ücret yüzde 34 oranındaki zamla birlikte 11 bin TL'ye yükselirken yaşlılık aylığı ise  ,36 TL oldu.

funduszeue.info'nin derlediği habere göre ayrıca,  yılı asgari ücret ara zammı işsizlik maaşını da etkiliyor. Yapılan yüzde 34’lük artış işsizlik ödeneğini de yansıyacak. İş Kanunu’na göre, çalışanın ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı kadar işsizlik maaşı ödeniyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. asgari ücretine yapılacak yüzde 34’lük zam yılın ikinci yarısı için işsizlik maaşlarında da değişikliğe neden olacak.

65 yaşlılık aylığı Ocak zammı ne kadar?

65 yaşını dolduranlar bağlı oldukları kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan alacakları muhtaçlık belgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurduklarında yaşlılık maaşı alabiliyorlar.

Yaşlıya TL

65 yaş aylığından yararlanmak için gelir sınırı yükselirken, ödemeler de artıyor. Bu ay maaşın tutarı ,25 liradan ,57 liraya çıkıyor.

Ocak, 65 yaş aylığı alan bin kişi için de zam ayı olacak. Geçen yıl çıkarılan torba yasayla ek zam elde eden, Eylül'de de 3'er aylık dönemler halinde ödenen maaşı aylık olarak almaya başlayan yaşlıların geliri, bu ay da memur maaş katsayısındaki artışla yükselecek. 65 yaş aylığı ,25 liradan ,57 liraya çıkacak. Aylık tutarında 58,32 lira artış yaşanacak. Bu ay asgari ücretteki yüzde 'lik artış, 65 yaş aylığından yararlanmak için aranan gelir sınırını da yükseltti. Gelir şartında kişinin kendisi ile eşine bakılıyor. 'de kişi başına düşen aylık gelir ,63 liranın altındaysa aylık bağlanıyordu.

GELİR ŞARTI YÜKSELDİ

Bu yıl ise tutar ,67 liraya çıktı. Yani kişinin kendisinin ve eşinin aylık gelir toplamı bin lira 34 kuruşun altındaysa 65 yaş aylığı bağlanabilecek. 65 yaşını dolduran, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve gelir şartına uyan kişiler, bu aylıktan yararlanabiliyor. 65 yaş aylığı almaya hak kazanan kişilere sağlık da ücretsiz. Bu maaştan yararlanmak için adresin bağlı bulunduğu kaymakamlıklardaki 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmak gerekiyor.


KİMLERİN 65 YAŞ AYLIĞI KESİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ölüm geliri veya aylık bağlananların aylıkları kesilir. Kişi başına gelir liranın üzerinde olanların 65 yaş aylıkları da gelirin arttığı aydan itibaren kesilir. Örneğin lira geliri olan ailede, eşlerden biri öldüyse kişi başına gelir liranın üzerine çıkacağı için, bu durumun yazıyla bildirilmesi gerekir.

65 yaş aylığı alırken nafaka bağlananların da aylıkları kesilir.

sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre, resmi sosyal hizmet kuruluşlarında verilen bakım hizmetinden yararlanıp harçlık ödenenler 65 yaş aylığından yararlanamaz.

65 yaş aylığı ve engelli maaşı ne kadar?

Enflasyona göre engelli ve 65 yaşlılık yılı maaş zamları belli oldu. Engelli ve yaşlılık maaş zamları ve yeni gelişmeleri bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Yeni yıla girdiğimiz bu günlerde sıklıkla araştırılan konular arasında yer alan engelli maaşı ve 65 yaş yaşlılık maaşlarına yapılan zam oranları belli oldu.

Yaşlılar , engelliler , evde yakınına bakanlar bin lira alacak. Artık engelli vatandaşlara engel durumuna göre farklı oranlarda zamlı maaşlar verilecek. Ocak'ta aylığın tutarı yüzde engeli olanlarda ,,94 lira, yüzde 70 ve üstü engeli olanlarda ,,90 lira olabilecek.

Ocak'ta memur maaşlarıyla birlikte 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım parası gibi ödemeler yükselecek.

YAŞLILIK AYLIĞI: bin kişiye ödenen ,25 lira tutarındaki 65 yaş aylığı Ocak'ta ,82 ya da ,21 liraya çıkabilecek. Ayrıca bu ödemeden yararlanmada gelir sınırı artacak. Bu sınır bu yıl ,63 liraydı. Ocak'ta ,67 liraya çıkacak.

ENGELLİ AYLIĞI: Devlet, yüzde engeli olanlara aylık ,68, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara da ,51 lira veriyor. Ocak'ta aylığın tutarı yüzde engeli olanlarda ,,94 lira, yüzde 70 ve üstü engeli olanlarda ,,90 lira olabilecek. Kişi başı gelir şartı da ,67 liraya çıkacak.

EVDE BAKIM AYLIĞI: Evde engelli ya da yaşlı yakınına bakanlara bin lira ödeniyor. Bu ödeme de Ocak'ta bin bin liraya çıkabilecek. Bu ücreti almak için kişi başı gelir sınırı da Ocak'tan itibaren bin lira 34 kuruş olacak.

Doğum Yılının Son Rakamına göre ödeme günleri

0 ve 5 olanlar her dönemin 5. günü,
1 ve 6 olanlar her dönemin 6. günü,
2 ve 7 olanlar her dönemin 7. günü,
3 ve 8 olanlar her dönemin 8. günü,
4 ve 9 olanlar her dönemin 9. günü ödeniyor

ENGELLİ MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR: Engelli bir bireyin maaş alabilmesi için maddi durumunun kötü olması yani fakir olması, muhtaç ve kimsesiz olması gerekmektedir. aylığı olarak bilinen engelli maaşları için başvurular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına yapılmaktadır. Bağlı bulunduğunuz SYDV kurumuna engelli maaşı için başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için istenen evrakları tam bir şekilde başvuru esnasında teslim etmek gerekmektedir. Evraklarında eksiklik bulunanların başvuruları kabul edilmemektedir.

Başvurularını tamamlayan adaylara vakıf tarafından başvuru alındı belgesi verilmektedir. Engelli maaşı başvuruları en fazla 1 ay içinde sonuçlanmaktadır. Başvuru yapan bireyin muhtaçlık değerlendirilmesi ise yaşadığı ev hanesinin geliri dikkate alınarak yapılmaktadır. Ayrıca engelli maaşına başvuracak kişinin yaşı da önem arz etmektedir. Başvuran kişinin 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olması gerekmektedir. 65 yaşından büyük olanların ise en az %70 oranında engellinin bulunması gerekmektedir.

65 YAŞ YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR?

65 yaşını dolduranlar bağlı oldukları kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan alacakları muhtaçlık belgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurduklarında yaşlılık maaşı alabiliyorlar. 65 yaş aylığından yararlanmak için gelir sınırı yükselirken, ödemeler de artıyor Bu ay maaşın tutarı ,25 liradan ,57 liraya çıkıyor Ocak, 65 yaş aylığı alan bin kişi için de zam ayı olacak Geçen yıl çıkarılan torba yasayla ek zam elde eden, Eylül'de de 3'er aylık dönemler halinde ödenen maaşı aylık olarak almaya başlayan yaşlıların geliri, bu ay da memur maaş katsayısındaki artışla yükselecek. 65 yaş aylığı ,25 liradan ,57 liraya çıkacak.

Halk arasında yaşlılık veya muhtaçlık aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığından, herhangi bir geliri ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi hiçbir sosyal güvencesi olmayan, 65 yaş üzerindeki kadın ve erkekler faydalanabiliyor. 65 yaş aylığına hak kazananlar, 10 ay boyunca maaşlarını almazlarsa haklarını kaybediyor ve maaş ödemeleri durduruluyor. Mayıs ayında yapılan düzenleme ile 65 yaş aylığında yüzde 90’a yakın artış yapılmış ve aylık liraya, üç ayda bir de liraya çıkarılmıştı.

65 yaş aylığının ödeneceği tarih doğum tarihinin son rakamına göre belirlendi. Buna göre; doğum tarihinin son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 5'inde, 1 ve 6 olanlar ayın 6'sında , 2 ve 7 oyanlar ayın 7 sinde , 3 ve 8 olanlar ayın 8'inde, 4 ve 9 olanlar ise 9'unda 65 aylıklarını alabilecek.

Yaşlıya TL

65 yaş aylığından yararlanmak için gelir sınırı yükselirken, ödemeler de artıyor. Bu ay maaşın tutarı ,25 liradan ,57 liraya çıkıyor.

Ocak, 65 yaş aylığı alan bin kişi için de zam ayı olacak. Geçen yıl çıkarılan torba yasayla ek zam elde eden, Eylül'de de 3'er aylık dönemler halinde ödenen maaşı aylık olarak almaya başlayan yaşlıların geliri, bu ay da memur maaş katsayısındaki artışla yükselecek. 65 yaş aylığı ,25 liradan ,57 liraya çıkacak. Aylık tutarında 58,32 lira artış yaşanacak. Bu ay asgari ücretteki yüzde 'lik artış, 65 yaş aylığından yararlanmak için aranan gelir sınırını da yükseltti. Gelir şartında kişinin kendisi ile eşine bakılıyor. 'de kişi başına düşen aylık gelir ,63 liranın altındaysa aylık bağlanıyordu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası