65 plaka / 65 Nerenin Plakası? 65 Plaka Kodu Nerenin, Hangi İlin, Hangi Şehrimize Ait? - Yaşam Haberleri

65 Plaka

65 plaka

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

65 Plaka Kodu Nerenin?

65 plaka kodu Van ilimiz için belirlenmiş plaka kodudur. Van ilimizin ilçeleri için harf grupları belirlenmiştir. İşte bu harf grupları.

  • 65 AC – 65 AZ Merkez
  • 65 DA – 65 DZ Erciş
  • 65 E – 65 E Merkez
  • 65 EA – 65 EZ Merkez
  • 65 FA – 65 FZ Gevaş
  • 65 HA – 65 HZ Özalp
  • 65 KA – 65 KZ Başkale
  • 65 LA – 65 LZ Muradiye
  • 65 M – 65 M Merkez
  • 65 M – 65 M Erciş
  • 65 T – 65 T Merkez
  • 65 T – 65 T Muradiye
  • 65 T – 65 T Gevaş
  • 65 T – 65 T Erciş

Van, Türkiye&#;nin Doğu Anadolu Bölgesi&#;nde bulunan ve Türkiye&#;nin en kalabalık ilidir ve bu bölgedeki en büyük ildir. itibari ile Van&#;ın nüfusu &#;dir. 13 ilçesi bulunan Van&#;ın kuzeyinde Ağrı, batısında Bitlis, güneybatısında Siirt, güneyinde Hakkari ve doğusunda İran vardır. Kendi adını verdiği Van Gölü&#;ne kıyısı olan ilin toprakları verimli, akarsuları bol ve iklim koşullarının elverişli olması tarihler boyunca Van&#;ı vazgeçilmez kılmıştır. Van yüz ölçümü bakımından Türkiye&#;nin en büyük 4. ilidir.

Şimdi Van&#;ın tarihinden bahsedelim. Yapılan araştırmalara göre Van&#;da ilk yerleşimlerin Kalkolitik ve Tunç Çağında başladığı tahmin ediliyor. Bu durumda Van&#;ın tarihi MÖ yıllarına kadar dayandığı anlaşılıyor. Mezopotamya bölgesinde yer alan Van o dönemlerde Urartuların merkezi konumundaydı. Urartular Van&#;a o zamanlar da Tuşpa adını vermişlerdi ve şehri ilk kuran Asur kraliçesi Semiramis&#;tir. Urartuların yıkılmasının ardından Van sırasıyla Ahamenişler, Büyük İskender, Selevkoslar, Ermeniler, Partlar, Romalılar, Sasaniler ve Doğu Romalılar tarafından yönetildi. Daha sonra Müslümanların egemenliği altına giren Van Anadolu&#;ya Türkler&#;in girmesi ile Van Gölü etrafına gelen Türkmenlerin yerleşmesiyle Selçukluların hakimiyeti altına girdi. yüzyılda Safevilerin Anadolu&#;dan uzaklaştırılmasının ardından Van&#;da Osmanlı Egemenliği başlamıştır. Van&#;da yüzyıla kadar Ermeni, Kürt, Türk ve Arap nüfusları gibi farklı kültürler, gelenekler bir arada güzel bir şekilde yaşamıştır.

Van şehri I. Dünya Savaşı&#;na kadar Van Kalesi&#;nin güney kısmındaki surlarla çevrili alanda kuruluydu fakat Osmanlı&#;nın Kafkas Cephesi sırasında şehirdeki Ermeniler eski güzel yaşantılarının aksine İttifak Devletlerinin kışkırtmalarından etkilenip ayaklandılar ve Ruslar ile birleşip şehri ele geçirdiler. Ermeniler ve Ruslar şehri harap hale getirir. 2 Nisan &#;de Ali İhsan komutasındaki Osmanlı ordusu harap haldeki Van&#;ı Ruslar&#;dan geri alır. Bundan sonra Van şehri Erek Dağının eteklerinde yeniden kurulur ve eski Van&#;dan geriye eski bir külliyeden başka bir şey geri kalmaz.

Van ekonomi açısından da bölgede ki önemli illerden biridir. Başlıca ekonomi kaynakları arasında tarım çok az da olsa yer alıyor. Van&#;da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri arasında arpa, buğday, şeker pancarı ve elma yer almaktadır. Hayvancılık Van için oldukça çok tercih edilen bir başka geçim kaynağıdır. Hayvancılığın tercih edilmesinde ki önemli bir faktör olarak her mevsimde yapılabilinir olmasıdır. Genellikle küçükbaş hayvancılığın yetiştirildiği Van&#;da her kırsal da hayvan görmek mümkündür. Türkiye&#;de en çok küçükbaş hayvan Van&#;da bulunmaktadır. Sanayi bakımından Van bölgede 3. sıradadır. Başlıca fabrikalar şeker, çimento, et, et ürünleri ve süt ve süt ürünü türevleridir.

Turizm açısından da Doğu Anadolu Bölgesi açısından önemli bir pozisyonda olan Van sahili ile yazın yerli halk tarafından sıkça ziyarete uğrar. Ayrıca tarihinin de getirmiş olduğu önemli turizm yerleri vardır. Bunlar; Van Kalesi, Hoşap Kalesi, Çavuştepe Kalesi, Van Evi, Van Ulu Camii, Van Hüsrevpaşa Camii, Van Hz. Ömer Camii ve Van Müzesi. Tabii bunlarla da bitmiyor Van deyince bir çoğumuzun aklına Van Kedisi gelmekte. Van Kedisi iki gözü birbirinden farklı olan beyaz renkli asil bir kedi ırkıdır. Van kedisinin gözleri genellikle mavi ve diğeri kehribar renginde olur.

Van demişken yemeklerinden bahsetmemek olmaz. İşte birbirinden güzel Van kültürüne ait yemekler. Kavut, Murtuğa, Erik Kızartması, Kurut, Çökelek, Kürt Köftesi, Ayran Aşı, Otlu Peynir, Etli Köfte, Çılbır, Yumurtalı Erişte, Çınkertme, Bulgur Aşı. Bunların yanında bir de Van&#;a özgü Van Kahvaltısı vardır. Van Kahvaltısını diğer kahvaltılardan ayıran özelliği çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır. Van Kahvaltısında hakiki kara kovan balı ve kaymak, süt, tereyağ, murtuğa, yumurta, özel Van pidesi, açık ekmek, lavaş, cacık, tahin pekmez, sucuklu yumurta, kavurmalı yumurta, otlu peynir, melemen, zeytin, reçel, taze ve eski kaşar peyniri, kavut, domates ve biber, ceviz veya fındık bulunmaktadır.

Etiketler il, 65 palaka hangi, 65 plaka, 65 plaka kodu hangi şehrin, 65 plaka kodu nerenin, 65 plaka nerenin, van, van plaka, van plaka kodu kaç, van plaka kodu ne

66 Plaka &#;

65 plaka nerenin plakası? Van plaka kodu ve harfleri

Van ilinin plakası olan 65 kodunu gösteren küçük plaka
65 Van plaka kodu
65 plaka, Vanşehrimize ait il plaka kodudur. Buna ek olarak hangi plaka harflerinin hangi ilçeye tahsis edildiği de aşağıda listelenmiştir. Ayrıca bilgi olması açısından bir önceki 64 kodu Uşak bir sonraki 66 kodu da Yozgat illerimize ait plaka kodlarıdır.

Van ilinde yılı Mart ayı itibariyle otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, motosiklet, traktör ve de diğer özel amaçlı araç olmak üzere toplam adet plakalı taşıt bulunmaktadır. Bu rakam 22,5 milyonluk Türkiye motorlu araç sayısının yaklaşık binde 4'üne tekabül etmektedir. Son bir yılda Van ilinde trafiğe katılan araç sayısı ise 'dür.

Van il ismi harflerinden oluşan 65 VAN 65 kodlu Van plaka örneği

Plaka Harf GrubuRakamsal AralıkKayıtlı olduğu yer
65 AB&#;AZ&#;İpekyolu
(Van VD)
65 DA&#;DZ&#;Erciş
65 E&#;İpekyolu
(Van VD)
65 EA&#;EZ&#;İpekyolu
(Van VD)
65 FA&#;FZ&#;Gevaş
65 GA&#;GD&#;Çaldıran
65 HA&#;HZ&#;Özalp
65 KA&#;KZ&#;Başkale
65 LA&#;LZ&#;Muradiye
65 M&#;İpekyolu
(Van VD)
65 M&#;Erciş
65 MA&#;İpekyolu
(Van VD)
65 MT&#;Erciş
65 MU&#;Muradiye
65 MV&#;Gevaş
65 MY&#;Özalp
65 MZ&#;Çaldıran
65 N&#;İpekyolu
(Van VD)
65 NA&#;NZ&#;İpekyolu
(Van VD)
65 T&#;İpekyolu
(Van VD)
65 T&#;Gürpınar
65 T&#;Edremit
65 T&#;Muradiye
65 T&#;Gevaş
65 T&#;Erciş
65 S&#;İpekyolu
(Van VD)
65 Y&#;Gevaş

Ayrıca bakınız diğer illerin plaka kodları

( 0 soru/yorum )

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası