ali dagi yukseklik / Hacı Ali Dağı › Gezi Rehberi | Arıcak | Elazığ

Ali Dagi Yukseklik

ali dagi yukseklik

Paraş&#;t&#;&#;lerin g&#;zdesi: Ali Dağı

Paraşütçülerin 5 bin metreye kadar yükselmesine, kilometre uzağa uçabilmesine olanak sağlayan Kayseri'deki Ali Dağı, düzenlenen ulusal ve uluslararası organizasyonlarla hava sporlarında Türkiye'nin önemli paraşüt merkezlerinden biri haline geldi.

İlk kez 'te yamaç paraşütü şampiyonasına ev sahipliği yapan ve organizasyondaki başarısıyla adını duyuran Ali Dağı, hava sporlarında yurt içi ve yurt dışından gelenlerin vazgeçilmez buluşma noktası oldu.

Merkez Talas ilçesinin güneyinde ve şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin rakımlı Ali Dağı, yamaç paraşütü ve yelken kanat gibi hava sporlarına en elverişli yerlerden biri.

Ali Dağı, zirveye çıkış kolaylığı, mesafe yarışları için iyi termik hava akımlarıyla beraber paraşütçülerin kilometrelerce uçabilmelerine de olanak sağlıyor.

Yamaç Paraşütü Mesafe Milli Takımı Kaptanı Semih Sayır, Ali Dağı'nın paraşütçüleri ağırlayan bir buluşma noktası haline geldiğini söyledi.

Ali Dağı'ndaki tesisin dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığını belirten Sayır, şunları kaydetti:

"Sporcular buraya geldiği zaman arkadaşlarına ve yakın çevresine Ali Dağı'nda uçması için tavsiyede bulunuyor. Bu alanın uçuş yüzdesi çok fazla. Örneğin biz Avusturya, İsviçre'ye gidiyoruz, bir hafta kalıyoruz, bir ya da iki gün ancak uçabiliyoruz. Burada bir hafta kalıyorsak beş gün mutlaka uçuyoruz. Bu, hava şartları ve bölgenin yapısıyla alakalı. Bunun dışında şehre çok yakın ve konaklamaya çok yakın. Yarım saatte uçuş alanına varabiliyor insanlar. Talas Belediyesi de buraya sahip çıktığı için burada bir tesis var."

Ali Dağı'ndaki hava şartlarından da bahseden Sayır, tek yönden gelen rüzgarın aynı yöne uçuşa imkan sağladığını, bunun da paraşütçüler için önem taşıdığını ifade etti.

kilometrelik uçuş gerçekleştirildi

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İlker ise Ali Dağı'nın Yamaç Paraşütü uçuşları konusunda Türkiye'nin ve dünyanın önemli bölgelerinden biri durumunda olduğunu vurguladı.

Ali Dağı'nın yüksek uçuş potansiyeli nedeniyle son 15 yıldır, pek çok yarışmaya ev sahipliği yaptığını anlatan İlker, şöyle konuştu:

"Uçuş açısından incelendiğinde ise Ali Dağı'nın dik bir dağ olmasından dolayı havalanan paraşütçüler kısa zamanda irtifalı uçuşa başlayabilmektedirler. Bunun yanı sıra Kayseri bölgesi kuzey, kuzeybatı ve güneyli rüzgarlar sayesinde ve termik hava akımlarının güçlü olması ve yüksek irtifalara çıkılabilmesi nedeniyle mesafe ve rekor uçuşlarının yapılabileceği bir potansiyele sahiptir. Kayseri'de geçmiş yıllar içerisinde yamaç paraşütü ile 5 bin metre üzerine çıkılan pek çok uçuş gerçekleştirilmiştir. Bunun yanı sıra mesafe uçuşları için çok uygun olan bölgede Malatya ve Sivas hatları üzerine uçuş yapılarak uzun mesafeler gidilebilir. Bu konuda Ali Dağı'ndan yapılan en uzun uçuş yılının haziran ayında Elbistan'ın Demircilik kasabasına yapılan kilometrelik uçuştur."

İlker ayrıca Ali Dağı'nda Yamaç Paraşütü Dünya Kupası, FAI Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası ve Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması gibi uluslararası etkinliklerin de düzenlendiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
kaynağı değiştir]
İlçedeki Ali Dağı (Eylül )

İlçe, Kayseri’nin güneydoğusunda olup 7&#;km mesafede olan Erciyes Dağı'nın eteğinde yer alır. İlçe'nin denizden yüksekliği metredir. Engebeli bir coğrafi yapıya sahiptir.

Akarsu ve gölü yoktur. Aşağı Talas ortalama metre rakıma sahip bir vadi, Yukarı Talas ise metre rakımlı bir plato görünümündedir. İlçenin güneydoğusunda metre yükseklikte Ali Dağı bulunmaktadır. Ali Dağı, Erciyes Dağı'nın püskürtmesi sonucu oluşan volkanik bir dağdır. İlçede kışları soğuk ve kar yağışlı yazları ise sıcak ve kurak geçer. Yağmur genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsiminde yağar. İlçede orman bulunmamaktadır, bitki örtüsü olarak çayır, mera ve otlaklarla kaplıdır. İlçenin Cebir, Çömlekçi ve Kepez köylerinde yaylalar bulunmaktadır.

İklim[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası