kastamonu ekşili pilav nasıl yapılır / Kastamonu'nun pakete giren ekşili pilavı Dubai'den alıcı buldu

Kastamonu Ekşili Pilav Nasıl Yapılır

kastamonu ekşili pilav nasıl yapılır

Ekşili Pilav Tarifi

Ekşili pilav Kastamonu yöresine ait lezzetli ve besleyici bir tariftir. Yöresel bir tarif olmasına rağmen, ekşili pilav oldukça hafiftir ve diyet menülerine kolayca dahil olabilir.

Ekşili pilavın hafif olmasını sağlayan, siyez bulgurudur! Ekşili siyez pilavı hafif olduğu kadar içerdiği et suyu, yöresel otlar ve yoğurt ile çok da besleyicidir. Siyez bulgurunu bulmak her zaman mümkün olmadığı için siz tarifinizi ekşili bulgur pilavı olarak da güncelleyebilirsiniz. Besleyiciliği ve hafifliğinden bir şey kaybetmeyecektir!

Ekşili pilavı diğer pilav tariflerinden farklı yapan yoğurt ile hazırlanıyor olmasıdır. Normal şartlarda pilavın yanında yoğurt ve ayran tüketmek bizim mutfağımızda çok yaygın bir uygulama ama yoğurtun bir pilav tarifine direkt dahil olması oldukça değişik! Hazır farklı pilavlardan söz açılmışken, malzemeleri daha kolay bulunan sebzeli pilav tarifimize de sizi davet edelim!

Malzemeler hazırsa ekşili pilav tarifimize geçelim!

Ekşili Pilav Kaç Kaloridir?

1 porsiyon ekşili pilav yaklaşık kaloridir.

Kastamonu Siyez Bulguru 


On bin yıllık genetik içeriğini korumuş olan siyez buğdayının taş değirmenlerde yarılmasıyla Kastamonu Siyez Bulguru elde ediliyor. Modern bulgura göre daha koyu renkli ve daha aromatik kokulu bir besin olan siyez bulguru saflığından hiçbir şey kaybetmemiş şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü, normal bulgurlar endüstriyel makinelerde işlenerek yarı hazır bir mamul haline getirilirken siyez bulguru sadece taş değirmenlerde yarılma işlemine tabi tutuluyor. Üstelik genetik yapısı binlerce yıldır korunduğu için, ticari kaygılarla genetiği değiştirilmiş olan modern buğday bulgurundan çok daha sağlıklı bir bulgur alternatifi. 

Siyez bulguru, buğdaya göre %50 daha az glüten içerir. Ayrıca, siyez buğdayı binlerce yıldır genetik bir mutasyona uğramadığı için bulguru da bağırsakları yormayan kısa glüten zincirlerine sahiptir. Siyez bulgurunun karbonhidrat oranı düşüktür ve içerdiği protein miktarı sebebiyle kilo kontrolüne yardımcıdır. Kontrollü ve sağlıklı bir kilo kaybı sağlar, obezite ve kiloya bağlı hastalıkların seyrini yavaşlatır. İnsülin dengesizliklerine bağlı kalp rahatsızlıkları, kanser çeşitleri ya da felç gibi hastalıkları engelleyici bir rol üstlenen siyez bulguru, zengin fenolik asit kaynağı sayesinde hücrelerin yenilenmesinde görev alır. Lutein, beta karoten, zeaksantin gibi göz sağlığını koruyan karotenoidlerin siyez buğdayında, dolayısıyla siyez bulgurunda boca bulunması, onun göz sağlığı üzerindeki etkisini de kanıtlar nitelikte.

Siyez Bulguru ile Neler Yapılır?

Modern bulgurla pişirilebildiğiniz tüm yemeklerinizde siyez bulgurunu da güvenle kullanabilirsiniz. Siyez bulguru ile ekstra bir pişirme kuralına bağlı olmadan lezzetli yemekler hazırlamanız mümkün. Bulgur Pilavı, sarma, dolma, meze ve salata tariflerinizi siyez bulguru ile kolayca pişirebilir ya da hazırlayabilirsiniz. Üstelik, siyez bulgurumuz hayvansal gıdalar içeren ürünleri tüketmeyenler için de ideal bir vegan besin seçeneğidir. 

Siyez Bulguru Satın Al

Siyez bulguru, geleneksel yöntemler kullanılan butik fabrikamızda standart bir şekilde üretilmiştir. Bu sebeple alacağınız farklı parti ürünlerde de aynı lezzeti ve aynı kaliteyi bulacaksınız.
Siyez Bulguru Pişirmek için özel bir pişme ölçüsü veya zamanı yoktur. Modern buğdaydan elde edilmiş bulgur ölçüsünde ve pişme zamanında pişirebilirsiniz. Ayrıca ürünümüzün içinde taş, kepek gibi yabancı maddeler, yapay koruyucular yer almaz. Siyez Bulguru Satın Almak için online siparişinizi hemen oluşturabilirsiniz. 

*Türk Gıda Kodeksi Bulgur Tebliği (Tebliğ No: /49)’ne uygun olarak üretilmiştir.
*Alerjen: Glüten içerir.
*Serin ve kuru yerde saklayınız.

Kastamonu Siyez Bulgur Pilavı Tarifi

Siyez Bulgurlu Kastamonu Ekşili Pilavı nasıl yapılır. Tarifimiz aşağıda… 

Siyez Bulgur Pilavı Malzemeleri:
2 su bardağı Siyez Evi Siyez Bulguru
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
Arzu edilen miktarda tuz, karabiber ve pul biber (tercihen tuz olarak kaya tuzu)
Taze veya kuru nane
Maydanoz, dereotu
1 kâse ebegümeci
1 kâse ısırgan otu yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kg ekşi yoğurt
1 adet yumurta

Kastamonu Siyez Bulgur Pilavı Yapılışı:
Bir adet soğan doğranan 5 bardak su dolu tencere içerisine yıkanmış bulgur ilave edilerek çorba kıvamına gelene kadar kaynatılır. Ebegümeci, taze ya da kuru nane, dereotu, maydanoz, ısırgan otu ince ince kıyılarak tuz ve karabiber ile birlikte tencereye eklenir. Bu şekilde kısa bir süre daha kaynatılır.

2 su bardağı ekşi yoğurt 1 yumurta ile çırpıldıktan sonra kaynayan karışıma ilave edilir. 5 dakika daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır. 1 adet kuru soğan, tereyağının içerisinde pembeleşinceye kadar kavrulup salça ilave edilerek pilavın üzerine dökülür. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve pul biber ilave edilerek servis edilir. 

Tercihen ebegümeci ve ısırgan otu yerine mevsim yeşilliklerinde pazı, asma vb. yeşillikler de kullanılabilir. Pilavın çorbaya yakın bir kıvamda suluca sunulması önerilir.

Siyez Bulgurlu Pilavınızı hazırlarken içine sevginizi de katmayı unutmayın. Afiyet, bal, şifa olsun…

Kargo ve Teslimat
Sitemiz üzerinden vereceğiniz siparişlerde 2 farklı kargove teslimat yöntemi bulunmaktadır. 

Anlaşmalı Kargolar :
Yurtiçi Kargo ve Cartell Kargodur. İstanbul dışı teslimatlar da ise ; Saat e kadar verilen siparişleri mutlaka aynı gün müşterimizin seçtiği kargoya firmasına teslim ediyoruz, 'den sonra verilen siparişleri ise ertesi gün seçilen kargoya veriyoruz.
 
Aynı zamanda TL ve Üzerialışverişlerinizde Kargo Ücretsizdir!


Kargo firmaları Cumartesi günleri yarım gün çalışmakta, Pazar günleri ise hizmet vermemektedir. Bu nedenle Cumartesi günü bize ulaşan ekmek, simit ve benzeri unlu mamul siparişlerinizi Pazar günü kargo firmasında beklememesi adına Pazartesi günü kargoya teslim ediyoruz.

İstanbul İçi Aynı Gün Teslimat: 
İstanbul İçi Aynı Gün Teslimat avantajı bulunmaktadır.
İstanbul içi olan ve saat e kadar verilen siparişleri, müşterimiz İstanbul içi aynı gün teslimatı seçmiş ise akşam en geç ' a kadar teslim ediyor

Ödeme
 

Sitemiz üzerinden vereceğiniz siparişlerde 3 farklı ödeme seçeneğimiz bulunmaktadır.

Kredi kartı ile ödeme, Kapıda Nakit Ödeme ve Havale EFT ile ödeme olarak siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

 
Genel Bilgilendirme:

TL ve altı siparişlerde Yurtiçi Kargo TL olarak ücretlendirilir.
TL ve altı siparişlerde Cartell Kargo TL olarak ücretlendirilir.
TL ve altı siparişlerde İstanbul İçi Aynı Gün Teslimat  TL olarak ücretlendirilir.
Kapıda nakit ödeme seçeneği TLolarak ücretlendirilir.
Havale ve EFT ile ödemelerde ek ücret alınmamaktadır.

 

Üretici

Kastamonu'da sözleşmeli çiftçilerimizle siyez buğdayını kendimiz ekiyor, kendimiz işliyor, Koşuyolu’ndaki fırınımızda pişirerek ekmek ve unlu mamullerimizi kendimiz hazırlıyoruz.

Sürdürülebilir

Sürdürülebilir beslenmeye önem veriyoruz. Üretimin her aşamasına dahil olduğumuz için, kendi ürünlerimizle ve yeni tariflerle gıda sektöründeki sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyoruz.

% Doğal

Tüm ürünlerimizde % siyez ürünleri kullanıyoruz. Siyez buğdayının yanında kullandığımız diğer ürünlerin de katkısız ve % doğal olmasına dikkat ediyoruz. Beslenmesine önem veren misafirlerimize tertemiz bir menü sunuyoruz.

Profesyonel

Tarladan sofraya kadar olan tüm işlemlerde profesyonel çalışanlar görev alıyor. Hazırlıktan servise kadar olan süreçte hijyen kurallarına uyarak gerekli sağlık standartlarını maksimum derecede karşılıyoruz.

Yükleniyor

Yeni Nesil E-ticaret.

Nursel ile Ramazan Sofrası”nın beşinci bölümünde Kastamonu yemekleri yapılıyor. Nursel Ergin’inkonuğuİksir Aydın, Kastamonu’ya özgü "Ovmaç Çorbası","Ekşili Pilav","Banduma" ve "Patates Tatlısı" yaptı

 

MALZEMELER;
1 kilo haşlanmis siyez bulguru
1, 5kilo yoğurt
2 su bardağı su
Yarım demet ebe gümeci
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet ısırgan
2 adet kuru sogan
1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek İçin;
Tereyağı
Pul biber
Nane

HAZIRLANIŞI
Siyez bulgurunu yıkayın ve iyice süzün ve haşlayın. 
Haşlanmış bulgurun üzerine sulandırılmış yoğurdu ekleyin bir iki taşım kaynatın.
Bulgurlar piştikten sonra tekrar 1 su bardağı sıcak su ilavesi yapın.
Ebegümeci ve diğer taze otları ayıklayıp, yıkayın, ince ince doğradıktan sonra yemeğe ilave edin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, tuz ekleyip yağda pişirmeye başlayın.
Hafif pembeleşmiş soğanlarıda tencereye ekleyip karıştırın.
dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirin.
Bir tavada tereyağı ve kırmızı pul biber kızdırıp, ekşili pilavın üzerine gezdirin.
Sunum tabağınıza alın ve Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun

 

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir