kimya bilimi kazanım testleri / Kimya MEB Kazan�m Testleri

Kimya Bilimi Kazanım Testleri

kimya bilimi kazanım testleri

Son Güncellenme:

Üniversite hayali kuran yaklaşık milyon adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dün düzenlenen Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile tamamlandı. Saat ’te başlayan AYT’de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı/Sosyal Bilimler-1 testinde 40, Sosyal Bilimler-2’de 40, Matematikte 40, Fen Bilimleri’nde 40 soru soruldu ve sınav toplam dakika sürdü. Saat ’te başlayan YDT’de ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden 80 soru yer aldı, adaylara dakika süre tanındı. Sınav maratonunu geride bırakan adaylar şimdi 20 Temmuz’da açıklanacak sonuçlara odaklandı; ardından tercih telaşı başlayacak.

Haberin Devamı

MÜFREDATA UYGUNDU

Uzmanlar ve adaylardan gelen yorumlara göre AYT’de sorular genel olarak müfredata uygun, kazanımlar çerçevesinde hazırlanmış, bilginin yanı sıra adayların yorum gücünü ölçen, temel kavramları bilmeyi gerektiren nitelikteydi. Adaylar sayısal alanda Geometri, Kimya ve Biyoloji’de; sözel alanda ise Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih testlerinde zorlandılar. Bilfen Liseleri, Bahçeşehir Koleji, Uğur Okulları, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları bölüm başkanlarının testlere göre yorumları ise şöyle:

BİLGİ AĞIRLIKLIYDI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI: Türk Edebiyatı Dönemleri’nin temel taşlarını oluşturan sanatçılar, eserler ve dönem bilgilerinin sorgulandığı sınavda hem bilgi hem de çıkarım yapmayı gerektiren sorular yer aldı. Önceki yıllarda şiir verip seçeneklerde şiirin özellikleri sorgulanırken bu yıl, çeşitli özellikler verilerek bu özelliklerin hepsini taşıyan dizenin bulunmasının istendiği sorular, en çok zorlayanlar arasındaydı. Ayırt edici soru sayısının geçen yıla göre daha fazla olduğu sınavda, sorulardaki metinlerin günlük dile yakın örneklerden seçilmiş olması adaylar açısından olumlu olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

AYIRT EDİCİYDİ

SOSYAL BİLİMLER: AYT Sosyal Bilimler 1 ve 2’de Tarih soruları kavram bilgisi, bilgiyi yorumlama yeteneği, kronolojik olayların neden-sonuç ilişkisiyle bağlantılarını kurabilme kazanımları doğrultusunda ayırt edici, zorluk derecesi yüksek nitelikteydi. “İlk Türk Devletleri” ile “Millî Mücadele Dönemi” konularına ait kazanımları ölçen sorular sınavın ayırt edici sorularıydı.

Coğrafya ise TYT’ye göre daha fazla bilgi ağırlıklıydı. Sınavda küresel örgütler, yenilenebilir enerji kaynakları, turizm, sera gazı gibi konulardan sorular geldi.  Bu testte hem bilgiyi kullanma hem de harita okuma becerisi ön plana çıktı.

Felsefe sorularından 3’ü metinden akıl yürütme ile sonuç çıkarabilme biçiminde, 3 soru da kolay nitelikte sorulardı. Psikoloji soruları bilgi gerektiren, orta kolay düzeydeyken Sosyoloji’de metinden sonuç çıkarma şeklinde kolay denilebilecek türden sorulara yer verildi. Klasik mantık konularını içeren Mantık soruları, bilgiyi kullanabilme becerisini ölçmeye yönelikti.

Haberin Devamı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde 4’ü bilgi, 2’si yorum sorusuydu. Sorulardan 1’i kolay, 1’i orta, 4’ü ise zordu.

GEOMETRİ ÖNE ÇIKTI

MATEMATİK: Sorular öğrencinin matematiksel bilgi seviyesini ve bilgiyi kullanarak işlem yapabilme gücünü ölçtüğünden bazı adaylara TYT Matematik sınavına göre daha zor geldi. Genel olarak orta güçlükteki sorulardan oluşan sınavda,  sınıf ikinci döneme ait konular yer almadığından 9 ve sınıf kazanımlardan oluşan soru sayısında artış gözlemlendi. Polinom sorusunun sınavın ayırt edici sorusu olduğunu söylemek mümkün.

Geometri soruları eski yıllara paraleldi. Konu bilgisi ve yorum kabiliyetinin ön planda tutulduğu test, genel olarak orta ve zor seviyede soruların olduğu bir sınavdı. Çemberde Uzunluk sorusu sınavın ayırt edicisi olabilir.

SORULAR ÇOK BENZERDİ

İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday, Trigonometri sorusunda ‘x’ açısının dar, ‘2x’ açısının geniş açı olması gerekirken, soruda hem ‘x’ hem de ‘2x’ açısının dar açı olarak çizildiğine; bu nedenle bazı adayların sınavda zaman kaybı yaşadığına dikkat çekti. Yüzde 10 civarında zor sayılabilecek soru olduğunu belirten İrday, Geometri sorularının daha özgün ve belirleyici nitelikte olduğunu ancak Matematik sorularının birbirini tekrarlayan ve geçmiş yıllarda çıkan sorulara çok benzeyen sorulardan oluştuğunu söyledi.

Haberin Devamı

YORUM BECERİSİ DE ÖLÇÜLDÜ

FEN BİLİMLERİ: Fizik testi soruları son yıllardaki sınavlara benzer mantıkta hazırlanmış. Hikâyeleştirilmiş yeni nesil sorulara yer verilen testte, işleme dayalı soru sayısı azdı. Soruların tamamı fizik müfredatına ait kazanımlarla ilişkili bilgiyi yorumlama ve bilgiyi günlük hayattan verilen örnek içinde muhakeme etmelerini gerektiren bir yapıdaydı.

Kimya testi, temel kavram ve ilkeleri iyi kullanan, ayrıntıları görebilen, okuduğunu anlayıp yorumlayabilen ve iyi işlem becerisine sahip olan öğrencilerin çözebileceği düzeydeydi. Yaklaşık yarısı matematiksel işlem becerisi gerektiren testte, Logaritmik terimin yer aldığı Nernst Bağıntısı sorusu ile görseli verilmeden metinle betimlenen Galvanik Hücre ve Elektrolitik Hücre soruları öğrencileri zorlayacak nitelikteydi.

Haberin Devamı

Biyoloji’nin çok daha derinlikli bilgi isteyen sorulardan oluştuğu gözlendi. Bu yıl sınavda bazı sorular önceki sınavlardan farklı olarak kavramların özelliklerini karşılaştırma şeklinde geldi. Bazı sorularda birden çok kazanımın sorgulandığı ve çeldiricilerin güçlü olduğu görüldü. Bu noktada konuyu tam olarak bilen öğrencilerin yapabileceği bir sınav denilebilir.

Eski adıyla PYBS, yeni adıyla İOKBS bu yıl 3 Eylül tarihte yapılacak. MEB Bursluluk sınavında çıkacak konuların listesini sizler için hazırladık. 9. sınıf, sınıf ve sınıf bursluluk sınavı konuları aşağıda verilmiştir.

9, 10 ve sınıfların girdiği ortaöğretim / lise bursluluk sınavında tüm sınıflara 9. sınıf müfredatından sorular sorulmaktadır.

9,10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak konuların listesi MEB tarafından 30 Mayıs tarihinde yayımlanan Bursluluk Sınavına Esas Derslere Ait Konu, Kazanım ve Açıklamalar kılavuzuna göre hazırlanmıştır.

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Türk Dili ve Edebiyatı Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak Türk dili ve edebiyatı dersi konuları:

BURSLULUK SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Matematik Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak matematik dersi konuları:

SAYILAR VE CEBİR

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Fen Bilimleri Konuları

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Fizik Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak fizik dersi konuları:

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Kimya Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak kimya dersi konuları:

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Biyoloji Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak biyoloji dersi konuları:

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Sosyal Bilimler Konuları

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Tarih Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak tarih dersi konuları:

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Coğrafya Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak coğrafya dersi konuları:

9, 10, Sınıf Bursluluk Sınavı Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Konuları

9, 10, sınıf bursluluk sınavında çıkacak din kültürü ve ahlâk bilgisi dersi konuları:

AYT SINAV YORUMLARI Haziran YKS AYT soruları kolay mıydı, zor muydu İşte, öğrenci ve eğitim uzmanlarından sınav yorumları (Üniversite sınavı)" width="" height="">

2/29YKS AYT VE YDT SORU YORUMLARI
3/29AYT SORU VE SINAV YORUMLARI
4/29EDEBİYAT İLE SOSYAL BİLİMLER GAYET KOLAYDI
5/29TARİH SORULARI BİRAZ ZORLADI
6/29TYT DAHA KOLAYDI
7/29DÜNKÜ EYFEL SORUSU GİBİ SORU YOKTU
8/29BEKLEDİĞİMDEN DAHA KOLAYDI
9/29BİLGİ İSTEYEN SORULARDI
10/29DÜNKÜ SINAVA GÖRE DAHA KOLAYDI
11/29SINAV ORTA DERECEYDİ
12/29MATEMATİK ÇOK ZORLADI
13/29BİLGİ SORULARI VARDI
14/29UZMANLAR AYT SINAVINI DEĞERLENDİRDİTÜRK DİLİ VE EDEBİYATINDA HEM BİLGİ HEM ÇIKARIM İSTENDİ
15/29TARİH GEÇEN YILDAN DAHA KOLAYDI
16/29COĞRAFYA NET VE ANLAŞILIRDI
17/29FELSEFE GRUBU GENEL OLARAK KOLAYDI
18/29MATEMATİKTE AYIRT EDİCİ SORULAR VARDI
19/29FİZİK ÇOĞUNLUKLA İŞLEM GEREKTİRMEDİ
20/29KİMYADA DÜZENLİ ÇALIŞAN BAŞARILI OLUR
21/29BİYOLOJİDE BİRDEN ÇOK KAZANIM SORGULANDI
22/29MATEMATİKTE İŞLEM UZUNLUĞU ADAYLARI YORDU
23/29GEOMETRİDE 9 VE 10’UNCU SINIFTAN SORU GELDİ
24/29FİZİKTE YORUMA DAYALI SORULAR FAZLAYDI
25/29KİMYADA SORU DAĞILIMI BU YIL FARKLIYDI
26/29BİYOLOJİ BİLGİYİ KULLANMA BECERİSİNİ ÖLÇTÜ
27/29TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SORULARI ADAYLARI ZORLAYACAK TÜRDEN
28/29TARİHTEKİ SORULAR BELİRLEYİCİ OLACAK
29/29COĞRAFYA BİLGİ AĞIRLIKLIYDI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası