peygamberimizin şifa duası arapça / Şifa duası nasıl okunur? Şifa duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri...

Peygamberimizin Şifa Duası Arapça

peygamberimizin şifa duası arapça

Şifa Duası Oku: Hastalara En Etkili, Tesirli, Güçlü Şifa Ayetleri Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Son Dakika Haberler

GündemŞifa Duası Oku: Hastalara En Etkili, Tesirli, Güçlü Şifa Ayetleri Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Peygamber Efendimizin şifa duası oku: Hastalığın geçmesi için okunacak en etkili şifa duaları

Hastalara şifa duası okumak, insanların sağlığına kavuşmasına vesile olur. Bu nedenle hasta ve hasta yakınları sık sık sağlık duası araştırır. Kur'an-ı Kerim'de birçok şifa ayeti bulunur. Peki, Peygamber efendimizin şifa duası hangisidir? İşte en etkili şifa duaları...

Şifa Duası Arapça Okunuşu

Sağlık, her insanın hayatındaki en değerli hazine. Hastalığa yakalanan insanlar, doktorlara başvurup tedavi olmanın yollarını ararken Allah'a da sağlık için dua eder. Hastalara şifa duası araştıran insanlar en çok Peygamberimizin şifa duasını merak eder. Çünkü çok tesirli bir şifa duası olduğu rivayet edilir. İşte şifa duası Arapça okunuşu...

Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.

Şifa Duası Anlamı

Alimler okunan duaların anlamının mutlaka bilinmesi gerektiğini vurgular. Duaların anlamını araştırmak duanın daha hisli okunmasını sağlar. Bu nedenle hastaya şifa için okunacak dua ve anlamını bilmenizde fayda var. İyileşme duası olarak da bilinen şifa duası anlamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın" (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Şifa Duası Faydaları

  • Hastalık için şifa duası okumak, hasta kimsenin acılarının dinmesine yardımcı olur.
  • Sağlık için dua okumak, hastalığa neden olan zararlı alışkanlıkların bitmesini sağlar.
  • Eğer bir kişi namaz kıldıktan sonra iki defa şifa duası okursa yakın çevresindeki tüm hastalar sağlığına kavuşur.
  • Hastaya şifa duası okumak, hem fiziksel hem ruhsal ıstırapların bitmesine vesile olur. Bu duayı okuyan kişiler yakın zamanda hastalıklardan kurtulur.
  • Bazı alimler, tıbbın çözüm bulamadığı hastalıkların şifa duası aracılığıyla biteceğine rivayet eder.
  • Şifa duası olarak Fatiha suresini okursanız her türlü dert ve hastalıktan kurtulursunuz.
  • Eğer bir kimse şifa duasını gece yatmadan üç kez okursa hastalığına neden olan musibetlerden kurtulur.
  • Hastalığa şifa duası okumak, hastalık bittikten sonra da etkisini sürdürmeye devam eder. İyileşen kişinin tüm işleri açılır, maddi ve manevi huzura kavuşur.
  • Eğer yatalak durumda olan bir hastaya günde beş defa sağlık duası okursanız yakın zamanda acıları diner, hastalığı biter.
  • Hastalıktan kurtulmak için dua eden kimselerin hastalıkları tedavi edilir.
  • Bebekler için şifa duası okumak, bebeğin sağlıkla büyümesini sağlar. Nazarlardan, kötü gözlerden korur. Aynı zamanda bebek geceleri uyumuyorsa, 4 kez şifa duası okuyup üflemek gerekir. Bu şekilde bebek rahat bir şekilde uyur.
  • Bir kişi şifa duasını okuyup hasta kimsenin yüzüne üflerse hastanın acıları diner.
  • Eğer hasta bir kişi Cuma günleri, şifa duasını okursa üzerindeki tüm nazarlar kalkar.
  • Allah şifa duası okuyan kişilerin duasını kabul eder.
  • Eğer sağlıklı bir kişi şifa duasını gece yarısı beş defa okursa daha sağlıklı olur. Tüm kötü alışkanlıklarından kurtulur.
  • Bir kağıda şifa duası yazılıp kavanozun içine konulur. Bu kavanoz evin içinde en az 21 gün bekletilirse eve hastalık girmez.
  • Bir meyvenin üzerine şifa duasının yazılı olduğu kağıt bırakılırsa tüm şifa meyveye geçer. Hasta kişi bu meyveyi yerse acıları diner.

Şifa Duası Ne Zaman Okunur?

Şifa duasını her zaman ve her yerde okuyabilirsiniz. Herhangi bir kısıtlama bulunmaz. Evde, işte ya da yolculukta okuyabilirsiniz. Önemli olan şifa duasını hangi niyetle okuduğunuz. Peygamber efendimizin okuduğu şifa dualarını okuyabileceğiniz gibi Fatiha, Yasin veya Bakara surelerini de şifa bulmak için okuyabilirsiniz.

Şifa İçin Okunacak Sure Nedir?

1. Fatiha Suresi

Peygamber efendimiz, Kur'an-ı Kerim'de bulunan Fatiha suresinin birçok hastalığa şifa bulduğunu belirtir. Fatiha suresinin içinde bin zahir ve bin batın olmak üzere iki bin adet hassa bulunur. 25 kelimeden oluşan Fatiha suresinde 7 tane ayet vardır. Fatiha suresinin içinde birçok şifa ayeti yer alır. Bir hastalık karşısında Fatiha suresi okuyan kişiler şifa bulur. Peygamber efendimiz Fatiha suresi için şöyle buyurur; "Fatiha suresi indiğinde şeytan feryat etmiştir. Çünkü Fatiha suresi her derde deva bulur. Fatiha suresi ile dilekler gerçekleşir, şeref ve makam sahibi olunur." Bu nedenle hastalıklar için Fatiha suresi okumak çok önemlidir.

2. Yasin Suresi

Kur'an-ı Kerim'in her ayetinin, her harfinin başlı başına şifa olduğu söylenir. Bu durumla ilgili İranlı hadis bilgini ve düşünürü olan İbn Mace; "Şüphesiz ki, ilaçların en iyisi Kur'an-ı Kerim'dir" der. Kuran'da yer alan ve şifa için okunan surelerden biri de Yasin suresidir. Özellikle ağır hasta için okunacak dua olarak bilinir. Bir kimse kendi hastalığı için okuyabileceği gibi başkasının yanına giderek de okuyabilir. Yasin okuyan kişilerin hastalıklarının biteceği rivayet edilir. Eğer dişi ağrıyan bir kişi acıyan dişinin üzerine şehadet parmağını koyar ve Yasin suresi okursa şifa bulur. Aynı zamanda öğle namazından sonra Yasin okuyan kişilerin her türlü dert ve sıkıntısı çözülür.

3. Bakara Suresi

Bakara suresi şifasıyla bilinen surelerden biri. Özellikle Bakara suresinin 255. ayeti olan Ayetel Kursi, mutlaka bilinmesi ve ezberlenmesi gereken duaların başında gelir. Ayetel Kürsi'nin yoğun bakımdaki hastaya okunacak dua olduğu rivayet edilir. Bakara suresi içinde Ayetel Kürsi okuyanların hastalıkları şifa bulur. Hastalıktan kurtulan kişiler bolluk ve berekete kavuşur. Birçok faydası bulunan Bakara suresinin mutlaka her gün okunması veya dinlenmesi tavsiye edilir.

Şifa Ayetleri Nedir?

Bir hastalığın iyileşmesi ve tedavi görmesi için şifa ayetleri okunur. Hastalanan kimse, ölüm haricindeki her şeyin bir çaresinin olduğunu muhakkak bilmeli ve buna göre hareket etmelidir. İnançsız ve isteksiz şekilde şifa ayetlerini okumamalısınız. Kur'an-ı Kerim içinde altı defa şifa kelimesi geçer. Şifa kelimesinin geçtiği yerler, şifa ayetleri olarak kabul edilir. Bir kişi arka arkaya şifa ayetlerini okursa, tüm hastalıklarından kurtulur. Derdine derman bulur. İşte şifa ayetleri...

1. Tevbe Suresinin 14. Ayeti

Tevbe suresinin 14. ayeti, şifa ayetleri arasındadır. Eğer bir kişi bu ayeti yatmadan önce 7 kez okursa evi tüm hastalıklardan korunur.

Tevbe Suresi Okunuşu

"...Ve yeşfi sudûra kavmin mu'minîn. (mu'minîne)."

Tevbe Suresi Anlamı

“Allah, mümin bir topluluğun kalplerine şifa versin/gönüllerini ferahlatsın!” (et-Tevbe, 14)

2. Yunus Suresinin 57. Ayeti
Alimler, yoğun bakımda olan hasta kişiler için Yunus suresinin 57. ayetinin okunmasını tavsiye eder.

Yunus Suresi Okunuşu

"...Ve şifâun limâ fîs sudûri. (sudûrin)"
Yunus Suresi Anlamı

“…Gönüllerdeki dertlere şifâdır...” (Yûnus, 57)

3. Nahl Suresinin 69. Ayeti
Nahl suresinin 69. ayeti, hasta kişiler için şifa taşır. Bu ayeti sabah namazından sonra okuyan kişilerin çektikleri acılar diner.

Nahl Suresi Okunuşu

"...Yahrucu min butûnihâ şarâbun muhtelifun elvânuhu fîhi şifâun lin nâs(nâsi), inne fî zâlike le âyeten li kavmin yetefekkerûn. (yetefekkerûne)..."

Nahl Suresi Anlamı

“…Onların (arıların) karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır…” (en-Nahl, 69)

4. İsra Suresinin 82. Ayeti
Kur'an-ı Kerim'de bulunan İsra suresinin 82. ayeti birçok hastalığın geçmesine, kişilerin sağlığına kavuşmasına vesile olur.

İsra Suresi Okunuşu

"Ve nunezzilu minel kur’âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu’minîne (mu’minîn)...."

Nahl Suresi Anlamı

Biz, Kur’ân’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, mü’minler için şifâ ve rahmettir…” (el-İsrâ, 82)

5. Şu'ara Suresinin 80. Ayeti
Şu'ara suresinin 80. ayeti yeni doğmuş bebeklere üç kez okunup üflenirse bebek hayatı boyunca büyük hastalıklardan uzak durur.

Şu'ara Suresi Okunuşu

"Ve izâ maridtu fe huve yeşfîni."

Şu'ara Suresi Anlamı

“Hastalandığım zaman bana şifâ veren O’dur.” (eş-Şuarâ, 80)

6. Fussilet Suresinin 44. Ayeti
Fussilet suresinin 44. ayeti her gün yatmadan önce 2 defa okunmalıdır.

Fussilet Suresi Okunuşu

"Kul huve lillezîne âmenû huden ve şifâun (şifâ')..."

Fussilet Suresi Anlamı

“…De ki: O, (Kur’ân) inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifâdır…” (Fussılet, 44)

Şifa Veren Dualar Nedir?

Müslüman kişilerin annesi olarak bilinen Hazreti Aişe, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)'in okuduğu şifa dualarını insanlara bildirmiştir. Bu duaları okuyan kişiler çektikleri acı ve ıstıraptan kurtulur, sağlığa kavuşur. Bunun yanı sıra hasta olmamasına rağmen şifa duası okuyan kişilerin her türlü sıkıntı ve dertten kurtulduğu rivayet edilir. Peki, bu dualar nelerdir?

1.Bebekler İçin Şifa Duası
Eğer bir kimsenin bebeği hastaysa aşağıdaki duayı okuması gerekir. Bu dua sayesinde bebeğin hastalığı geçer. Aynı zamanda bu dua Peygamber Efendimizin en çok okuduğu şifa dualarından biri olarak bilinir. Hz. Aişe'den rivayet edilen bir hadise göre, Hz. Muhammed hasta olan bebeklerin yüzüne sağ eliyle dokunarak bu duayı okurdu.

Okunuşu:
Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.

Anlamı:
Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.
(Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

2. Sağlık Duası
Alimler, en önemli şifa kaynağının dua etmek olduğunu rivayet eder. Hastalığı olan kişiler, bu hastalığın Allah'tan geldiğini bilmeli ve kabul etmelidir. Elbette tıbbi tedaviyi reddetmemeleri gerekir. Dua ederek Allah'a sığınmalı ve şifa dilemeleri gerekir. Yakın çevrenizde hasta bir kişi varsa sağ elinizi hastanın vücudunda rahatsızlık duyduğu yere koyup yedi defa bu duayı okumalısınız.

Okunuşu:
Es-elullahel-azime rabbel arşil azimi en yeşfiyeke.

Anlamı:
Büyük Allah’tan, büyük Arş’ın Rabbi Allah’tan sana şifâ vermesini istiyorum!»” derse muhakkak afiyet bulur. (Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, I, 239)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Şifa Duaları

Hastalara şifa veren dualar nelerdir? Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’in okuduğu ve ashabına tavsiye ettiği şifa dualarının Arapçası, Türkçe okunuşu ve anlamı.

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz’in dilinden hastalara şifâ veren duâlar:

ŞİFA DUASI

Hazret-i Âişe’den radıyallahu anha rivayete göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi:

Şifa Duası Arapça:

Şifa Duası Türkçe Okunuşu:

«Ezhibil-be’se Rabben-nâsişfi fe-enteş-şâfî lâ şifâe illâ şifâüke şifâen lâ yuğâdiru sekame.»

Şifa Duası Anlamı:

“Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiçbir hastalık bırakmasın.” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

HASTAYA ŞİFA DUASI

Âişe Annemiz’in rivayetine göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz, kendisine bir hastanın şifâ bulması için duâ talep edildiği zaman:

Hastaya Şifa Duası Arapça:

Hastaya Şifa Duası Türkçe Okunuşu:

«Bismillahi turbetu ardina ve rîkatu ba’dina yüşfe sakimuna bi-izni rabbina.»

Hastaya Şifa Duası Anlamı:

“Allah’ın adıyla duâya başlarım. Bizim yerimizin toprağı ve birimizin tükürüğü vesilesiyle Allah’ın izniyle hastamız şifâ bulur.” (Buhârî, Tıbb, 38; Müslim, Selâm, 54; Ebû Dâvud, Tıbb, 19)

EPİLEPSİ (SARA) HASTALIĞI İÇİN DUA

İbn Abbas’tan radıyallahu anh rivayete göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz’e bir hâtûn müracaat edip:

“– Ya Rasûlallah, ben sara illetine duçar oluyorum. Hem de sara hâlinde açılıyorum. Allah Teâlâ’ya duâ ediniz ki bu illeti benden izâle eylesin” dedi. Rasûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz kadına hitaben:

“– Dilersen sabret, bu illet mukabilinde sana cennet verilsin. Dilersen sıhhat ve afiyetin için Allah Teâlâya duâ edeyim” buyurdu. Sonra o hâtûn:

“– Yâ Rasûlallah, böylece sabrederim. Yalnız sara hâlinde açılmamam için Allah Teâlâ Hazretlerine duâ ediniz” dedi.

Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz de o halinde açılmaması için duâ buyurdular. (Buhârî, Merdâ, 6; Müslim, Birr, 54)

DİŞ AĞRISI İÇİN OKUNACAK DUA

Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyururlardı:

Diş Ağrısı İçin Dua Arapça:

Diş Ağrısı İçin Dua Türkçe Okunuşu:

«Dâ' üsbüakes-sebate âla dırsike sümmek'rak ahir yasin.»

Diş Ağrısı İçin Dua Anlamı:

“Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur.” (Suyûtî, el-Câmi’us-Sağîr, no: 5218)

HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA

“Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh eyle ve her meshte: «Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah’ın izzetine ve kudretine sığınırım!» de. Biiznillahi Teâlâ şifâ bulursun.” (İbn Hanbel, IV, 217)

CEBRAİL’İN (A.S.) PEYGAMBERİMİZE OKUDUĞU ŞİFA DUASI

Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz rahatsızlandıkları zaman onu Cibril tedavi eder ve:

Hastalara Şifa Veren Dua Arapça:

Hastalara Şifa Veren Dua Türkçe Okunuşu:

«Bismillahi arkîke min kulli şey’in yu’zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkîke.»

Hastalara Şifa Veren Dua Anlamı:

Allah’ın ismiyle seni rahatsız eden her şeyden sana okurum. Her nefsin veya hasetçi her gözün şerrinden Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana okurum.” derdi. (Müslim, Selâm 40)

HASTA İÇİN DUA

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı:

Hasta İçin Dua Arapça:

Hasta İçin Dua Türkçe Okunuşu:

«Bismillâhi Allâhümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.»

Hasta İçin Dua Anlamı:

“Allah’ın ismiyle. Ey Rabbim! Beni kendi devân ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalardan uzak tut.” (Heysemî, X, 180)

HASTAYA 7 DEFA OKUNACAK DUA

Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü’min yedi defa:

Hastaya 7 Defa Okunacak Dua Arapça:

Hastaya 7 Defa Okunacak Dua Türkçe Okunuşu:

«Es’elullâhel azîm, Rabbel arşil azîm en yeşfiyeke.»

Hastaya 7 Defa Okunacak Dua Anlamı:

“Büyük Allah’tan, büyük Arş’ın Rabbi Allah’tan sana şifâ vermesini istiyorum!” derse muhakkak afiyet bulur. (Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, I, 239)

Kaynak: Mahmud Sami Ramazanoğlu, Dualar ve Zikirler, Erkam Yayınları

İslam ve İhsan

Şifa Ayetleri

Şifa Salavatı

Hastalar İçin Şifa Duaları

PAYLAŞ:                

Şifa duası nasıl okunur? Şifa duası Arapçası ve Türkçe anlamı...

Şifa duası nasıl okunur? Şifa duası Arapçası ve Türkçe anlamı...

Hastalıklara karşı alınan tıbbi tedavilerin yanında Allah'a sığınıp O'ndan şifa dilemek gerekir. Bu haberimizde sağlık problemi ile karşı karşıya kalan kişiler için Peygamber Efendimiz (SAV)'in hasta olan akrabaları üzerine okuduğu şifa duasının Arapça okunuşu ve Türkçe anlamını ele aldık. Peki şifa duası nasıl okunur? Şifa duası Arapçası ve Türkçe anlamı...

Allah (c.c), kainattaki hiçbir canlı için şifasını vermediği bir hastalık yaratmamıştır. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde, "Allah, şifasını vermediği hiçbir hastalığı yaratmamıştır. Onu bilen bildi, bilmeyen de bilmedi'' şeklinde buyurmuştur (Buhari, Kader, 4). Sağlık, insan için en büyük hazine olarak görülür. Yaşanabilecek en ufak bir sağlık problemi bile kişide psikolojik çöküntülere sebep olabilir. Bu durumda uzman önerisiyle tıbbi tedaviye başlanmalı ve aynı zamanda kişilerin manevi yönünü güçlü tutup Allah'tan şifa istemeleri önemlidir. Kur'an-ı Kerim'de de hastalıktan korunma, hastalıktan kurtulma ve hastalığa iyi gelen şifa duaları ile ayetleri bulunmaktadır. Hastalıktan kurtulma duası denildiğinde ise hiç şüphesiz akla ilk gelen, Peygamber Efendimiz (SAV)'in okuduğu şifa duasıdır. Peygamber Efendimizin şifa duası hadis kaynaklarında önemli bir yer tutar. En etkili, tesirli ve kuvvetli şifa ayetleri ile hastalıktan kurtulma için okunacak duaları içeriğimizden bulabilirsiniz.

şifa bulmak için hangi dualar okunur

şifa bulmak için hangi dualar okunur

Şifa salavatı nedir? Hastalara şifa için okunan şifa salavatıİLİŞKİLİ HABERŞifa salavatı nedir? Hastalara şifa için okunan şifa salavatı

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)'İN ŞİFA DUASI

Sağlığa kavuşmak için tıbbi olarak bütün tedavilerin yanında kişinin manevi olarak da desteklenmesi önemlidir. 

Hz. Âişe'den (r.a.) şöyle rivayet edilmiştir: "Hz. Peygamber (s.a.s.), hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi:

Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame

Anlamı: Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.»” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

şifa duası nasıl okunur

şifa duası nasıl okunur

Kansere karşı okunacak en etkili dualar nelerdir? Kanserli kişiye en etkili duaİLİŞKİLİ HABERKansere karşı okunacak en etkili dualar nelerdir? Kanserli kişiye en etkili dua

HASTALARA OKUNACAK EN ETKİLİ VE TESİRLİ ŞİFA DUALARI

  • Bismillahi turbetu ardina ve rîkatu ba'dina yüşfe sakimuna bi-izni rabbina.

Anlamı: Allah'ın adıyla duâya başlarım. Bizim yerimizin toprağı ve birimizin tükürüğü vesilesiyle Allah'ın izniyle hastamız şifâ bulur" (Buhârî, Tıbb, 38; Müslim, Selâm, 54; Ebû Dâvud, Tıbb, 19)

  • Euzu bi izettillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu.

Anlamı: Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh eyle ve her meshte: Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım! de. Biiznillahi Teâlâ şifâ bulursun. (İbn Hanbel, IV, 217)

  • Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke.

Anlamı: Allah’ın ismiyle seni rahatsız eden her şeyden sana okurum. Her nefsin veya hasetçi her gözün şerrinden Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana okurum.»” derdi.(Müslim, Selâm 40)

Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı:

  • Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.

Anlamı: Allah'ın ismiyle. Ey Rabbim! Beni kendi devân ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalardan uzak tut. (Heysemî, X, 180)

kuranı kerimde geçen şifa ayetleri nelerdir

kuranı kerimde geçen şifa ayetleri nelerdir

KUR'AN-I KERİM'DE GEÇEN ŞİFA AYETLERİ:

Şifa için okunan bazı ayetler şunlardır:

  • Tevbe Sûresi, 14. Ayet
  • Yunus Sûresi, 57. Ayet
  • Nahl Sûresi, 69. Ayet
  • İsrâ Sûresi, 82. Ayet
  • Şuarâ Sûresi, 80. Ayet
  • Fussilet Sûresi, 44. Ayet
Mimar Sinan'ın kullandığı deprem hasar tespit sistemi: Deprem terazisi nedir, nasıl çalışır?

İLİŞKİLİ HABER

Mimar Sinan'ın kullandığı deprem hasar tespit sistemi: Deprem terazisi nedir, nasıl çalışır?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.