kocaeli konya / Kocaeli (İzmit) Konya Otobüs Bileti - monash.pw

Kocaeli Konya

kocaeli konya

Kocaeli - Konya Uçak Bileti Ara

Konya’nın şehirlerarası hizmet veren orta büyüklükteki havalimanı, hem askeri hem sivil kategoride bir havalimanı olup Selçuklu ilçesinde bulunuyor. yılı itibariyle sivil hava trafiğine açılan Konya Havalimanı’na, şehir merkezinden ve otogardan ulaşımı sağlayan çeşitli alternatifler mevcut. Aynı şekilde havalimanından şehir merkezine de ulaşım alternatifleri bulabileceğiniz Konya Havalimanı terminalinde çok sayıda hizmetten faydalanabilirsiniz.

Selçuklu ilçesinde bulunan Konya Havalimanı’ndan şehrin merkezine, Havaş, taksi ve araç kiralama ile ulaşım imkanı bulunduğu gibi, özel araçlarınızla da karayolu üzerinden şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Taksi

Konya Havalimanı’ndan şehrin merkez noktasına ulaşımda tercih edebileceğiniz en hızlı seçenek taksiler olacaktır. Trafiğin yoğunluk durumuna göre zamanınızı diğer tercihlere oranla daha hesaplı şekilde kullanmanızı sağlayacak olan taksiler ile kısa zamanda merkeze ulaşabilirsiniz. Havalimanında 24 saat hizmet veren taksiler sizin için bu anlamda iyi bir tercih olabilir.

Havaş

Konya Havalimanı’ndan şehrin merkezine ulaşımınızı Havaş otobüsleri ile sağlayabilirsiniz. Taksiye kıyasla daha ekonomik bir alternatif olan Havaş otobüsleri ile yaklaşık 30 dakika süren konforlu bir yolculuğun ardından kendinizi şehrin merkezinde bulabilirsiniz.

Havaş otobüsleri, havalimanına uçağın inmesinden 25 dakika sonra kalkış yapıyor ve sırayla Otogar, Aydınlıkevler, Kulesite, Sille Kavşağı, Belediye, Alaaddin, Zafer, Duar, Anıt güzergahından geçiyor.

Araç Kiralama

Terminal binasında araç kiralama hizmeti sunan ofisler bulunan Konya Havalimanı’ndan araç kiralayarak rahatlıkla şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanı içinde bulunan Hertz, Budget, AVIS ve Enterprise gibi firmalardan bu hizmeti alabilirsiniz.

01 Şub Tarihinde Güncellenmiştir.

Konya’da Gezilecek Yerler

Köklü bir tarihi, zengin bir kültür mirasını ve Türkiye’nin en önemli dini merkezlerini topraklarında ağırlayan Konya’da gezip görebileceğiniz yerlerin bir sınırı yok! Türkiye’nin hatta dünyanın en sevilen alimlerinden biri olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergahı olan Mevlana Müzesi, Konya’da görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Mevlana Celaleddin Rumi’nin kabrinin de yer aldığı müze içerisinde dergah eşyaları, değerli el yazmaları ve Mevlana’ya ait kıyafetleri görebilirsiniz.

Konya tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi, Konya ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken en önemli yerlerden biri. Müze içerisinde Neolitik Çağ’dan Eski Tunç ve Orta Tunç (Asur Ticaret Kolonileri) çağlarına kadar pek çok döneme ait eserler bulunuyor. Müze aynı zamanda Türkiye’nin en eski 2. arkeoloji müzesi olma özelliğini taşıyor.

Emir Celaleddin Karatay tarafından yılında yaptırılan Karatay Medresesi, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Anadolu Selçuklu dönemine ait çini eserlerin sergilendiği müze, taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan kapısı ve göz alıcı çini eserleri ile mutlaka görülmeli. Sırçalı Medrese Mezar Anıtları Müzesi, Konya Atatürk Evi Müzesi, Konya Etnografya Müzesi, Taş ve Ahşap Eserler Müzesi ve Nasreddin Hoca Arkeoloji ile Etnografya Müzesi de Konya’da gezilmesi gereken diğer müzeler arasında.

Kültür mirasları ile öne çıkan Konya’da görülmesi gereken pek çok bahçe ve doğal alan da bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise Türkiye’nin en büyük Japon bahçesi olan Konya Japon Parkı. Konya Kültür Park, Türk Yıldızları Parkı, Nasreddin Hoca Gülmece Parkı ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ise Konya’da görebileceğiniz en güzel parklardan birkaçı…

Konya’da Alışveriş

Konya tatilinizi anımsatacak birbirinden güzel biblolar, başta küflü peynirin yer aldığı çeşit çeşit peynirler, gevrekler, şekerler ve lokumlar… Konya’dan alabileceğiniz pek çok seçenek arasında kaybolmaya hazırlanın! Şehirden hem sevdikleriniz hem de kendiniz için pek çok şey alabilirsiniz. Konya halkı alışveriş yapmak için sıklıkla Mevlana Türbesi’ne yakın konumda olan Kadınlar Pazarı’nı tercih ediyor. Siz de Konya’ya özgü pek çok ürünü bu pazarda bulabilirsiniz. Çeşitli biblolar sevdikleriniz için iyi bir hatıra olabilir. Kendiniz için ise küf peyniri ve Konya gevreği alabilirsiniz. Meşhur Mevlana şekeri ve lokumunu ise hem kendiniz hem de sevdikleriniz için çantanıza atmanızda fayda var.

Konya Yeme-İçme

Konya zengin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra mutfağıyla da oldukça ünlü. Şehirde denemeniz gereke onlarca lezzet bulunuyor. Bu lezzetlerin başında ise elbette ünü ülke sınırlarını da aşan etli ekmek geliyor. Bir metreyi aşan uzunluğuyla göz doyuran etli ekmek Konya’daki pek çok restoranda yapılıyor. Konya’da yapılan düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan bamya çorbası da mutlaka denemeniz gereken Konya lezzetlerinden biri. Bulgur pilavı üzerinde tandırda pişirilmiş etin servis edilen çebiç de Konya’da tadına doyamayacağınız tatlardan. Eğer Konya’da yeteri kadar vakit geçirirseniz su böreği, Mevlana böreği, fırın kebabı, tirit, arabaşı çorbası, batırık ve topalağı da mutlaka denemelisiniz. Tatlı severler için de çeşitli lezzetler sunan Konya mutfağında höşmerim, sacarası ve kaygana tatlısını deneyebilirsiniz.

Konya Seyahat Önerileri

- Konya ziyaretinizi planlarken ziyaretinizi, her yıl aralık ayında gerçekleşen Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıl Dönümü Anma (Şeb-i Arûs) Törenleri’ne denk getirirseniz uzun süre aklınızdan çıkmayacak bir deneyim yaşayabilirsiniz. Sema gösterileri, ney dinletileri ve daha pek çok etkinlik ile yapılan anma törenlerine hayran kalacağınıza eminiz.

- Konya’nın ağırladığı en önemli isimlerinden biri de Nasreddin Hoca. Konya’nın Akşehir ilçesinde doğan Nasreddin Hoca için her yıl Temmuz tarihleri arasında şenlikler düzenleniyor. Eğer Konya ziyaretiniz temmuz ayına denk geldiyse Akşehir’de düzenlenen Nasreddin Hoca Festivali’ne katılabilir, fıkralar ve hikayelerle anılan Nasreddin Hoca’yı bir de Konya halkından dinleyebilirsiniz.

Kocaeli ile Konya Arası Kaç Km?

Kocaeli Konya Kaç Km

Kocaeli ile Konya arası kaç km? yaklaşık olarak toplam Kilometre mesafededir. Kocaeli Konya arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 6 saat 11 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün olacaktır.

Kocaeli Konya Km Yakıt Hesaplama

Kocaeli ile Konya yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız Km mesafede 39,0 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺ olur. Dizel bir aracınız varsa 33,0 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺ olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺ ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG

NOT: , tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: 24 TL, Motorin: TL, LPG: TL'dir. Benzinli aracın Km'de 90 km/s hızında ortalama Litre, dizel aracın ise ortalama Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Kocaeli Konya Yol Tarifi

Kocaeli Konya Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. Kocaeli hava durumu veya Konya hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Kocaeli (İzmit) - Konya Otobüs Bileti Ara

Türkiye'nin en büyük otogarlarından biri olan Kocaeli Otogarı, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Seymen Caddesi üzerinde yolculara hizmet veriyor. Marmara Bölgesi ile Anadolu arasında bir geçiş noktasında bulunduğu için her gün yüzlerce yolcuya hizmet veren Kocaeli Otogarı’na şehir merkezinden ve çevre ilçelerden gitmek için belediye otobüsleri, minibüsler, ücretsiz yolcu servisleri ve taksilerden faydalanabilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

Kocaeli içerisinde geniş bir güzergâhları bulunduğu için hemen her mahalle ve büyük caddede durağını bulabileceğiniz belediye otobüsleriyle sabah saat ’dan gece ’a kadar rahatlıkla Kocaeli Otogarı’na gidebilirsiniz. Otogara ulaşım hizmeti sağlayan belediye otobüslerinin güzergâhları ise şöyle:

10 Kocaeli Otogar, Yeşilova Sapağı, Bayındırlık, Umuttepe

12 Kocaeli Otogar, Yeşilova Sapağı, Çayırköy, Korukent

23 Batı Terminali, Yahya Kaptan, Kocaeli Otogar, Yeşilova, Umuttepe

24 Güney Terminali, Yahyakaptan, Kocaeli Otogar, Yeşilova, Umuttepe,

28 Çocuk Hastanesi, Yuvam, Akarca, Kocaeli Otogar, Batı Terminali

29T: Alikahya, Kavanium

Öğretmenler, Derince, Halkevi, Santral, Bekirdere, Kocaeli Otogar

Körfezkent, Yenikent, Kaşkal, Derince, Santral, Kocaeli Otogar

Yenikent, Kaşkal, Derince, Santral, Bekirdere, Kocaeli Otogar

Tütün Çiftlik Sahil, 95 Evler, Seka, Kocaeli Otogar

Kirazlıyalı, Yavuz Selim, Körfez, Esentepe, Kocaeli Otogar

Kocaeli Otogar, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Pendik, Kartal, Ulaşım Park

Kocaeli Otogar, Kurucuk, Camili, Karaman, ÖHO

Kocaeli Otogar, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ulaşım Park

Derbent, Arslanbey, Atakent, Rahmiye, Kocaeli Otogar, Ulaşım Park

Maşukiye, Derbent, Acısu, Kocaeli Otogar, Ulaşım Park

MR Kocaeli Otogar, Marmaray, Darıca

Kent Önü, G.T.Ü, Dilovası, Derince, Kocaeli Otogar

Karamürsel, Kocaeli Otogar, Umuttepe, Ulaşım Park

Ören, Beyce, K. Divan, Ş. Sungur, F- Tipi Cezaevi, Kocaeli Otogar

Akçaova, Gebeşler, monash.pw, F-Tipi, Çubuklu, Bekirdere, Kocaeli Otogar

Teksen, Akçaova, Çalca, Kaynarca, Sepetçi, B Bekirdere, Kocaeli Otogar

Mecidiye, Kadiriye, Arpalık, Orhan, Yassıbağ, Bekirdere, Kocaeli Otogar

Gırgırlar, Veyisler, Şahinler, Sepetçi, Bekirdere, Kocaeli Otogar

Ücretsiz Yolcu Servisleri

Yolculuk yapacağınız otobüs firmasının size sağlayacağı ücretsiz yolcu servisi ile şehir merkezinden Kocaeli Otogarı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kocaeli merkezindeki bilet satış ofisleri önünden otobüs saatinden yarım saat veya bir saat önce hareket eden ücretsiz yolcu servisleriyle kısa ve rahat bir yolculukla otobüs saatinizden önce otogarda olabilirsiniz.

Minibüsler

Kocaeli Üniversitesi kampüsü, Kocaeli Müzesi, Yenişehir Mahallesi, Yahya Kaptan Mahallesi, Güneş Caddesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi gibi pek çok merkezi noktada duraklarını görebileceğiniz Kocaeli şehir içi minibüsleri ile gece yarısına kadar otogara gidebilirsiniz. Birlik ve kooperatif minibüsleri ile ise Kocaeli'nin 12 ilçesi ve hemen her köyünden her saat Kocaeli Otogarı’na ulaşmanız mümkün.

Taksi

Kocaeli merkezinde 7 gün 24 saat hizmet veren pek çok taksi durağı bulunuyor. Kemalpaşa’da İstiklal Caddesi üzerinde hizmet veren Kocaeli Taksi’ye 92 01, Rauf Orbay Sokak üzerinde durağını görebileceğimiz Körfez Taksi’ye 29 39, Kocaeli Devlet Hastanesi Taksi’ye 43 34 numaralı telefonla, Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde bulunan Ncity Taksi durağına ise numarasından ulaşabilir ve taksi ile kısa sürede otogara gidebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır