bursa hayvanat bahçesi kapanış saati / Login • Instagram

Bursa Hayvanat Bahçesi Kapanış Saati

bursa hayvanat bahçesi kapanış saati

 Son Güncelleme:

Yaklaşık 500 hayvan ve 55 türün yaşamış olduğu Bursa Hayvanat Bahçesi, gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Bu yazımızda sizler için Bursa Hayvanat Bahçesinin nerede olduğu, nasıl gidileceği, içerisinde neler olduğu ve giriş ücreti gibi tüm bilgileri sunuyoruz.

İnşaat çalışmaları ilk olarak 1997 yılında başlatılan Bursa Hayvanat Bahçesi, aileniz ve çocuklarınız ile birlikte doğa ve hayvan sevgisi aşılamak amacı ile gidebilecek olduğunuz yerlerin başında gelmektedir.

Bursa Hayvanat Bahçesi Nerede?

Türkiye’nin Marmara bölgesinde yer alan Bursa ilinde bulunan Bursa Hayvanat Bahçesi, Bursa’nın Osmangazi ilçesinin sınırlarında yer almaktadır.

Bursa Hayvanat Bahçesine ulaşım için otobüsleri tercih edebilir ve sorunsuz olarak bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile Bursa Hayvanat Bahçesine gitmek için Bursa merkezden 35A, 15 ve 15E numaralı otobüs hatlarını kullanarak hayvanat bahçesine gitmeniz mümkün olmaktadır.

Bursa Hayvanat Bahçesi Hayvanları ve Listesi

Bursa Hayvanat Bahçesi içerisinde kendi aracınızı park edebilecek olduğunuz özel bir alan bulunmaktadır. Ücret ödemenizin ardından hayvanat bahçesi içerisinde karşınıza ilk olarak Deniz Sırları Bölümü çıkıyor. Buradaki bölümde deniz canlılarını ve canlıların dünyasına yakından tanıklık etme fırsatı bulunabilmektedir. Hayvanat bahçesinin sağ kısmında ise sürüngen hayvanlar bölümü yer alıyor.

Bu kısımda sürüngen denince akla ilk olarak gelen timsah, yılan, iguana ve kaplumbağa gibi çok sayıda sürüngen hayvan yer almaktadır. Bu bölümün ardından Bursa Hayvanat Bahçesinde karşımıza gölet çıkacaktır. Gölet etrafında özel ve güzel anların yer aldığı fotolar çekilebilir ve eşsiz manzarası altında keyifli zaman geçirebilirsiniz. İleriki kısımlarda ise Afrika Savağı bölümü ve orada aslan, kaplan gibi hayvanlar karşımıza çıkıyor. Hayvanat bahçesinde aynı zamanda zürafalarda bulunmaktadır. Bursa Hayvanat Bahçesinde yer alan hayvanların listesi şu şekilde:

 - Balıklar: Kırmızı kuyruklu kedi balığı, astronot balığı, pirana balığı, gümüş aravana balığı.

 - Sürüngenler: Sarı anakonda, boa yılanı, tatlı su kaplumbağası, kırmızı yanaklı su kaplumbağası, leopar kaplumbağası, Afrika kaplumbağası, yeşil iguana ve kral piton.

 - Kuşlar: Yaz ördeği, ötücü kuğu, Afrika pengueni, imparator kazı, macellan kazı, Sibirya kazı, kırmızı piskopos, cennet papağanı, sultan papağanı, hünkari güvercin, saman boyunlu ibis kuşu, sarı altın sülün, gökdoğan, kızıl şahin, mandarin ördeği, gri balıkçıl, flamingo, kuğu, kanada kazı, Amerikan ördeği, siyah kuğu, pekin ördeği, sakarca kazı, suna, angıt, puhu, emu, afrika deve kuşu, beyaz leylek.

 - Memeliler: Beyaz gergedan, yerlikara ineği, ova tapiri, kırmızı yakalı lemur, Avrasya vaşağı, karıncayiyen, kırmızı panda, amur kaplanı, kıl keçisi, pony atı, kırmızı kanguru, tavşan, zebra, kızıl geyik, deve, boz ayı, boz kurt, lama, habeş maymunu, yaban eşeği ve Afrika aslanı.

Bursa Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti

Bursa Hayvanat Bahçesine giriş için 2 farklı ücret üzerinden işlem yapılıyor. Yetişkinler için giriş ücreti 9 TL olan hayvanat bahçesinde öğrenci giriş ücreti ise 3 TL’dir. Ancak eğitim ve öğretim döneminde öğretmenler eşliğinde Bursa Hayvanat Bahçesine ziyaret yapan öğrencilerden giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Bursa Hayvanat Bahçesi Çalışma Saatleri

Bursa Hayvanat Bahçesi ziyaret saatleri için 3 farklı dönem aralıkları yer almaktadır. Bahar sezonu, yaz sezonu ve kış sezonu olarak ayrılan ziyaret saatleri şu şekilde sıralanıyor:

 - Bahar Sezonu: 09.30 ile 19.00 arası. Mart, Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim arası.

 - Yaz Sezonu: 09.30 ile 19.30 arası. Haziran, Temmuz ve Ağustos arası.

 - Kış Sezonu: 09.30 ile 17.30 arası. Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat arası.

Bursa Hayvanat Bahçesi İletişim Bilgileri

Bursa Hayvanat Bahçesinin açık adres bilgileri Soğanlı Mah. Yakın Çevre Yolu 2. KM. Alemdar/Bursa şeklindedir.

 - Telefon: 0224 716 33 50 Fax: 0224 716 32 91

False

Bursa Hayvanat Bahçesi : Bursa Zoo

Yeşil alanları ve tabiat güzellikleri ile ön plana çıkan Bursa şehri, kendine yakışacak düzeyde bir hayvanat bahçesine sahiptir. Bursa Hayvanat Bahçesi, huzur veren atmosferi ile çocuklu ailelerin özelikle hafta sonlarında vazgeçilmezi durumundadır. Doğal bir atmosferde sevdiklerinizle beraber vakit geçirmek ve bunu yaparken de hayvan dostlarımızı ziyaret etmek isterseniz, Bursa Hayvanat Bahçesi tam anlamıyla size göre.

Bursa gezilerinizde görülmesi gereken diğer yerler için Bursa’da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Bursa Hayvanat Bahçesi Hakkında Bilgiler

Kültür Park Alanı içinde yer alan Bursa Hayvanat Bahçesi, çok uzun seneler boyunca bu tabiat güzelliğine uğrayanların odak noktası olmayı başarmıştır. 7’den 70’e herkese hitap eden hayvanat bahçesinde hayvanların kendilerini doğal yaşam alanlarında hissetmelerine özen gösterilmiştir. 1991 senesinde Hayvanları Koruma Haftası kapsamında Bursa’da yer alan hayvanat bahçesini ziyarete gelen öğrencilerden biri, buruk duygularla buradan ayrılır ve daha sonra duygularını kaleme alır. Bu minik yürekten çıkan cümleler, şehri bir anda harekete geçirir. 

Hayvanat bahçesi ile alakalı anlayış ne yazık ki o senelerde pek de iç açıcı değildir. Bu olay, ciddi bir ıslah ve dönüşüm çalışmasına vesile olur. 1994 senesinde dönemin belediye başkanı hayvanları ıslah etmektense dünya standartlarında modern bir hayvanat bahçesi kurma planını devreye sokar. O sene başlayan çalışmalar birkaç sene sonra meyvesini verir. 1998 senesinde pek çok yeni hayvan türünün dahil edildiği yeni Bursa Hayvanat Bahçesi’nin kapıları ziyaretçilere açılır. Bu sayede Bursa Hayvanat Bahçesi’nin hem hayvan ve alan kapasitesi genişletilir, hem de koşullar iyileştirilir. 

O dönem Türkiye hayvanat bahçelerinde pek görülmeye alışık olmadığımız türler buraya getirilir. Bu anlamda hayvanat bahçesi kendi alanında önemli bir devrime imza atar. Güney Amerika’dan getirilen hayvanlar dalında fok ve penguen barınakları müthiş ilgi görür. Bunları Amur kaplanı ve kanguru barınakları takip eder. Bursa Hayvanat Bahçesi ile Soğanlı Botanik Park iç içe durumdadır. Osmangazi ilçesinde yer alan hayvanat bahçesi günümüzde “Bursa’da Gezilecek Yerler” listelerinin her daim içindedir. 

Yenilenen tesisler Bursa şehrinin vizyonunu bir kat daha artırır. Ülke ikliminde kolay kolay yetişmeyen bitki türleri de aynı şekilde bu alanda yer alır. Bu anlamda buranın ilginç hayvan türleri kadar ilginç bitki türlerine meraklı olanlar için de oldukça cazip bir yer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.Hayvanat bahçesi 400 bin metrekarelik bir alanı kaplar. Su oyunları havuzu dışında yürüme ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanlar ve üç ayrı gölet yer alır. Hayvanat bahçesine giriş ücretleri oldukça sembolik tutulmuştur. Ayrıca öğrenciler için bir indirim söz konusudur.

Bursa Hayvanat Bahçesi Krokisi

Bursa Hayvanat Bahçesi Hayvanları

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde yer alan hayvanları toplamda dört grupta incelemek gerekir. Burada bugün 55 ayrı türde toplamda 500 civarında hayvan yaşar. Hayvanat bahçesindeki kategorileri Balıklar, Sürüngenler, Kuşlar ve Memeliler olarak dört grupta incelemek gerekir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi toplamda 500’e yakın hayvan burada ziyaretçilerle buluşur ve bazıları ise şu şekide;

Memeliler

Bursa Hayvanat Bahçesi Memeli Hayvanları

Sürüngenler

Bursa Hayvanat Bahçesi Sürüngen Hayvanları

Balıklar

Balık Türleri

Kuşlar

Kuş Türleri

Bursa Hayvanat Bahçesi Video Tanıtımı