pyssla bardak altlığı / hama boncuğu - ekşi sözlük

Pyssla Bardak Altlığı

pyssla bardak altlığı

Hama Boncukları: Gözüne ve Sabrına Güvenenlerin Hobisi

Evde oturduğumuz bugünlerde hepimiz yeni arayışlar içindeyiz. &#;Kendin yap&#; projelerine merakınız varsa hama boncukları yani hama beads ile tasarım yapmak eminim hoşunuza gidecektir. İsterseniz duvarınıza asmak için bir portre, isterseniz bardak altlığı, isterseniz buzdolabınıza magnet yapabilirsiniz. Her şeyden önce ihtiyacınız olan iki şey var: gözünüz ve sabrınız. Yaptığınız tasarımın büyüklüğüne göre oldukça zaman alan ve göz yoran bir hobi. Keyfine vardıktan sonra da bırakmak istemeyeceğiniz kadar eğlenceli.

 Hama Boncukları

Hama Boncukları (Hama Beads) Nedir?

Hama, pyssla veya perler boncukları olarak karşınıza çıkabilecek bu boncuklarla pixel art temelli ilüstrasyonları gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Boncuk tablasına yerleştirilen hızlı erime özelliğine sahip boncukların üzerine yağlı kağıt serilerek ütülenmesi sonucunda, eriyerek birbirine yapışan boncuklardan meydana gelen bir kolay tasarım hobisi aslında. Hayal gücünüzle ilerleyebileceğiniz gibi özellikle Pinterest üzerinden envai çeşit hazır motifleri de kullanarak hareket edebilir, pek çok farklı tasarım yapabilirsiniz.  

Hama Mı? Pyssla Mı? Perler Mi?

Pyssla Beads

İkea’da karışık renklerden oluşan, canlı ve soluk renk seçenekleri ile satılan pyssla boncuklarından yıllardır bulunuyor. Ancak gerçekten bunu hobi edinmek istiyor ve tablalar üzerinde çalışma yapmak istiyorsanız hama/perler boncukları ile çalışmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Boncuk kalitesi diğer seçeneklerine nazaran daha düşük olan bu boncukların iç çapı daha geniş olduğu için kalıpta oturması gereken haznede stabil duramıyor. Bu nedenle de ütüleme işlemi sırasında komşu boncukla temas edemediği için yapışmama riski ortaya çıkıyor. Yapı olarak hama ve perlera kıyasla daha sert olduğu için de daha yüksek bir erime sıcaklığı istiyor. Esnekliği olmadığı içinse tasarımı kalıptan çıkardıktan sonra kırılmalar meydana gelebiliyor. Ancak pyss&#;la boncuklarını tablada çalışma yapmadan da kullanabilir, alternatif dekorasyonlar yapabilirsiniz.

 Dekoratif Kulaklık Süslemesi

Perler ve hama boncukları ise yapı olarak daha kalın olduğu için kalıpta tam oturabiliyor, bu da çalışırken size büyük kolaylık sağlıyor. Boncukları kalıba tek tek yerleştiriyoruz ve yanlış bir hareketle tüm boncuklar dağılabiliyor. Ancak kalıba tam oturma özelliği sayesinde dağılma riskini de en aza indirmiş oluyoruz. Öte yandan çok daha esnek yapıya sahip olmaları nedeniyle kolayca eriyebiliyorlar ve tasarımınızı tamamladığınızda kırılma riski yok nedecek kadar aza iniyor. Benzer yapıları nedeni ile her iki boncuğu da karıştırarak kullanabilme imkanı doğuyor. 

Hama Boncuklarıyla Nasıl Çalışılır?

 Hama Beads

Hama boncuklarının mm, 5 mm ve 10 mm boncuk çap olmak üzere üç ölçüsü mevcut. Yazı içinde paylaştığım görsellerin tamamı 5 mm&#;lik boncuklarla tamamlanmış tasarımlar. mm oldukça küçük ve çalışması zor. 10 mm ise fazlasıyla büyük. Genelde kullanılan ölçü 5 mm; ancak tabii ki karar sizin. Her şeyden önce çalışmak istediğiniz ölçüyü belirlemeniz gerekiyor, çünkü tüm ekipmanlarınızı ona göre temin etmeniz gerekecek. Her şeyden önce ihtiyacınız olan bir kaç temel malzeme var. Bunlar ince eğik uçlu cımbız, boncuk büyüklüğünüze uygun büyük boy kare, büyük boy yuvarlak ve büyük altıgen boncuk dizme tablaları. Yapacağınız tasarımların dizilimleri birbirlerinden farklı olacaktır, bu nedenle her dizilime uygun tablanızın olması çalışma alanınızı genişletmenizi sağlayacak. 

Boncuk almaya başlamadan önce Pinterest&#;te model bakmanızı öneririm. Çalışmayı planladığınız tasarımlardaki hakim renklere göre boncuk siparişinizi verebilirsiniz. Sıkça kullanılan renkler olan siyah, beyaz gibi renklerde yapma sıklığınıza bağlı olarak veya parçalık paketler almanız daha avantajlı olacaktır. Ancak gold, gümüş veya kullanım sıklığı az olan diğer renklerden parçalık paketler de uzun süre işinizi görecektir. 

Hama Boncuklarıyla İlgili Püf Noktaları

  • İşin en zor kısmı serbest tasarım çalışmıyorsanız, bağlı kalacağınız modeli kalıba yerleştirirken seçtiğiniz görsele tek tek bakarak yerleştirecek zorunda olmanız. Şimdiden gözünüze ve sabrınıza sağlık. Benden bir not, masa lambası ile çalışmak gözü daha az yoruyor.
  • Beğendiğiniz model ile çalışmaya başlamadan önce mutlaka boncuk dizilimini kontrol edin, böylece hangi tablada çalışmanız gerektiğini tespit edeceksiniz. 
  • Başlacağınız modelin satır sayısını mutlaka sayarak tablanıza sığıp sığmayacağını kontrol edin. Tablanızdan büyük bir modelse ikiye bölüp çalışabilirsiniz. Bitirdiğiniz her parçayı ütüleyerek kalıptan ayırdıktan sonra ayrı bir alanda bitmiş parçaları tekrar ütüleyerek birleştirebilirsiniz. Ancak ikinci ütüleme işlemi sırasında birleşme noktasındaki boncuklar diğer boncuklara kıyasla daha fazla ısıya temas edecekleri için boylarında kısalma olacaktır. Görsel bütünlüğü sağlamak adına tüm tasarımın üzerinden ütüyle geçin. 
  • En çok dikkat etmeniz gereken detaylardan biri, çalışacağınız tasarım simetrik değilse eğer, mutlaka seçtiğiniz görseli &#;Yatay Çevir&#; özelliği ile çevirip dizilime başlamak. Ütüledikten sonra kalıptan çıkardığımız tasarım ayna efekti ile çıkacağı için eğer beğendiğiniz tasarımı çevirmeden işlerseniz kalıptan çıkan tasarım ters çıkacaktır. 
Hama Boncukları
  • Dizilimini bitirdiğiniz boncukların üzerine yağlı kağıt sererek sıcak ütüyle üzerinden geçmeniz neticesinde tasarımınızı tamamlamış oluyorsunuz. Diğer dikkat etmeniz gereken püf noktası şu, tüm boncukların tamamen yapıştığından emin olmadan yağlı kağıdı kaldırmayın. Yapışmayan boncuklar kalmışsa kağıdı çekmenizle birlikte hali hazırda tabladaki yerleşmiş boncuklar yerinden çıkacak ve tekrar dizmenizi gerektirecektir. 

Hama Boncukları Nereden Almalısınız?

Hama Beads

Her konuda olduğu gibi bu konuda da Aliexpress derya deniz. Kargo ve teslimat sürelerinin çok uzun sürmesi nedeni ile anlık ihtiyacınızı karşılamaya hizmet etmeyecek bir seçenek olacaktır; ancak uzun vadede elime ulaşsın geldikçe yaparım diyorsanız Aliexpress&#;te hama boncuk satışı yapan yüzlerce satıcı var, olumlu geri bildirim yüzdesi ve &#;zirvedeki marka&#; etiketine sahip satıcıları tercih edebilirsiniz. Türkiye içinde ise hama boncukları Türkiye distribütörü Kubika Toys&#;dan faydalanabilirsiniz. Ankara&#;da yaşayanlar için Bahçelievler&#;de mağazaları da mevcut. 

Kapak Fotoğrafı: Unsplash / Lucas van Oort

İlginizi çekebilir: Hatun Buğra Altunöz&#;den Makrome

funduszeue.info

  • Yönergeler
  • İçindekiler

    Hama boncukları nasıl birleştirilir?

    Tablada hazır bulunan modelin üstüne bir parça yağlı kağıt sererek sıcaklık ayarını ortalama olarak tutup buharını da kapattığınız ütüyü boncukların üzerine bastıracaksınız. Dairesel hareketlerle boncukların renkleri birbirine karışmaya başlayıncaya kadar devam edeceksiniz.

    Hama boncukları nereden alınır?

    Hama boncuk nerede satılır sorusunun cevabı çok basittir. Trendyol sayfalarından kolaylıkla bulabileceğiniz modeller, tüketicilerin ihtiyaçlarına göre şekillenir. Her yaştan kullanıcıya hitap eden malzemeler markanın sahip olduğu kalite sayesinde herhangi bir darbe sonucu kırılma yapmaz.

    Hama Boncuk ne ise yarar?

    Hama boncuklarla yapılan figürler bardak altlığı, küpe & kolye ucu, broş, anahtarlık, cam süsü ve toka olarak kullanılabilir.

    Boncuk baskı nasıl yapılır?

    Boncuk baskı, baskı tutkalının baskı kalıbıyla kumaşa aktarıldıktan sonra üzerine boncuk serpilerek yapılan özel bir baskı çeşididir. Boncuk baskıda kullanılan boncukların rengi, baskıyı renklendirir. İşletmelerin kataloglarında çeşitli renklerde boncuklar mevcuttur.

    IKEA boncuk kalıbı nasıl kullanılır?

    Pyssla Boncuklarla Birlikte Kullanılır. Tasarımınız Hazır Olduğunda Boncukların Üzerini Pişirme Kağıdı İle Kaplayarak, Orta Sıcaklıkta Bir Ütü İle Birkaç Dakika Ütüleyiniz, Boncuklar Birlikte Eriyeceklerdir. Ütüleme Sonrası Boncukların Soğumasını Bekleyiniz. Düz Bir Yüzey Üzerine Yerleştirdiğinizde Eğilmeyecektir.

    Boncuk imalatı nasıl yapılır?

    Farklı tipteki boya ve pigmentlerin karıştırılmasıyla boncuklar için renklendirici sıvılar yapılır&#;.

    1. Cam Çubuk Yapımı
    2. İlk İşleme (Kesme – Ham Boncuk İşleme)
    3. Boncukların Yüzey İşlemi. Şeffaf, Seylan (yarı saydam) ve Opak olmak üzere 3 çeşit camdan çeşitli renklerde çubuklar yapılır ve boncuk haline getirilir.

    Kıyafet Sticker nasıl yapıştırılır?

    Transfer bandını, sticker transfer bandında kalacak şekilde beyaz fon kağıdından ayırın. Eğer sticker beyaz fon kağıdında kalırsa, transfer bandını geri kapatıp kredi kartı vb. araçla üzerinde bastırarak geçerek tekrar deneyiniz. Transfer bandında kalan stickerınızı, yukarıdan başlayarak yavaşça yüzeye uygulayın.

    Fimo boncuk malzemesi nedir?

    Fimo hamur boncuğu Parlak ve göz alıcı renkleri ile kolye, bileklik, aksesuar ve takı tasarımlarının vazgeçilmez boncukları arasındadır. Ürün plastik malzemeden yapılmıştır ve deliklidir. Her türlü aksesuar ve takı yapımı için uygundur.

    Boncuk neden yapılır?

    Modern çağda en yaygın malzeme camdır. Boncuklar için kullanılan doğal malzemeler, diğerlerinin yanı sıra, ahşap, kabuk, meyve, tohumlar, taş, hayvan dişleri, balık omurgası, fildişi, mercan ve devekuşu kabuğunu içermektedir.

    Hama boncuk ne ise yarar?

    Siyah boncuk ne anlama gelir?

    Yeşil boncuk başarılı olunacağına, sarı olayların planlandığı gibi gitmemesine, mavi boncuk iyi bir habere, pembe birinden yardım istemeye, kırmızı boşa para harcamaya, siyah bir hastalığa anlamındadır.

    Eşek boncuğu ne işe yarar?

    Tokat&#;ın köylerinde nazarlık olarak at ve eşek nalı sıkça kullanılır. Nalın bulunmadığı durumlarda nal şeklindeki madenlerden ya da üzerine mavi boncuk yapıştırılmış plastik nallardan yararlanılır. Bunlar genellikle evlere, arabalara asılır.

    Miyuki boncuk neden pahalı?

    Miyuki boncuğun çok küçük ebatlarda oluşu, renk ve taş yapısının birbirine özdeş olması boncuk üretimini zorlaştırdığından dolayı miyuki ürünleri değerli ve pahalıdır.

    Akıllı boncuklar nedir?

    Akıllı Boncuklar, hem bir zeka oyunu hem de yaratıcılık oyunudur. Çünkü Akıllı Boncuklar oyununda yaratabileceklerinizin sınırı yok. Renkli renkli adet boncukları alın ve hayal gücünüze göre şekillendirin. Bu oyunda herhangi bir görev kitapçığı yok.

    IKEA Pyssla nasıl yapılır?

    4 yaş üzeri için tavsiye edilmiştir. PYSSLA 4&#;lü boncuk seti ile tamamlanabilir. Plastik (polietilen) boncuk. Tasarımınız hazır olduğunda boncukların üzerini pişirme kağıdı ile kaplayarak, orta sıcaklıkta bir ütü ile birkaç dakika ütüleyiniz, boncuklar birlikte eriyeceklerdir.

    Boncuk toplamak ne anlama gelir?

    Rüyada Boncuk Toplamak Rüya içerisinde boncuk toplamak, bireyin sahip olduklarının değerini daha iyi bir şekilde bilmesi gerekeceğine, aile kavramlarının oldukça kuvvetli olacağına delalet etmektedir.

    Rüyada küçük boncuk görmek ne anlama gelir?

    Rüyada boncuk görmek, yakın çevreden birinin güzel bir olayla karşılaşacağına işarettir. Arzu edilen bir durumun gerçekleşmesinin habercisidir. Rüyasında bir yerden boncuk alan genç bir kız aşık olur. Evli kadın içinse eşinden duyacağı tatlı sözlerdir.

    Kumaş üzerine boncuk işleme nasıl yapılır?

    Boncuk ile pul işleme: Tek tek gruplar halinde veya bir desen içini doldurmak için yapılabilir.  İğne kumaşın yüzüne çıkartılır.  Pulun yüzü üste gelecek şekilde iğneye bir pul ve bir boncuk geçirilir.  İğne pulun ortasından batırılır ve kumaşın tersine geçirilir.

    IKEA boncuk nasıl ütülenir?

    Plastik (polietilen) boncuk. Tasarımınız hazır olduğunda boncukların üzerini pişirme kağıdı ile kaplayarak, orta sıcaklıkta bir ütü ile birkaç dakika ütüleyiniz, boncuklar birlikte eriyeceklerdir. Bu ürün CE işareti taşımaktadır.

    IKEA Pyssla boncuk kaç adet?

    Tasarımınız hazır olduğunda boncukların üzerini pişirme kağıdı ile kaplayarak, orta sıcaklıkta bir ütü ile birkaç dakika ütüleyiniz, boncuklar birlikte eriyeceklerdir. Bu ürün CE işareti taşımaktadır. İçindekiler: boncuk.

    Hama boncuk ne demek?

    Geçmişten günümüze süs eşyaları çoğu tüketici için büyük önem taşır. Evini süslemeyi tercih eden ya da boş vakitlerini doldurmayı dileyen kişilerin sıklıkla kullandığı Hama boncuk, kullanımı oldukça kolay olan bir üründür. Tüketicilerin hayatını kolaylaştıran bu ürün, kaliteli yapısıyla beğenileri toplamayı başarır.

    Hama boncuk seti nasıl ütülenir?

    Hama Boncukları nasıl ütülenir? Hama Boncuklarıyla tablaya boncukları dizerek oluşturduğunuz şekil son halini aldıktan sonra şeklin üzerine yağlı kağıt konularak ütülenir. Eriyip birbirine yapışan boncuklar soğuduktan sonra tabladan çıkartılır.

    Aquabeads nerede satılır?

    Popüler Marka ve Mağazalar

    • Penti.
    • Mango.
    • Vivense.
    • Watsons.
    • English Home.
    • Bershka.
    • Stradivarius.
    • Bellona.

    Hama nasıl ütülenir?

    Pyssla nedir?

    pyssla nedir Bu hakkında Plastik boncuklar, silindir şeklinde. Onlar yapabilir çeşitli boyutlarda ve birçok farklı renkte. onları kullanabilirsin gerçekleştirmek kareler, süslemek için nesneler yatak odası, yazılar, 3 boyutlu nesneler ve yaratıcılığınıza ve hayal gücünüze ilham veren her şey.

    Kaç bakalım nasıl bir oyun?

    Başlangıçta, binaların olduğu parçalar ve hırsız arabası, görev kitapçığında gösterildiği şekilde yerleştirilir. Daha sonra üzerinde polis arabası görseli bulunan parçalar doğru kombinasyonda, hırsız arabasının kaçacak hiçbir sokak alanı kalmayacak şekilde, ayrıca tüm parçalar kullanılarak yerleştirilmelidir.

    Kum boncuk neden yapılır?

    Aquabeads kaç TL?

    ,32 TL Aquabeads Başlangıç Seti ürününün 12 adet mağaza içerisinden ücretsiz kargo seçeneği ile en uygun mağaza fiyatlarını inceleyip, mağazaya git butonuna tıklayarak keyifle alışverişinizi gerçekleştirin.

    Aqua Beads kaç yaş için?

    Tüm Yorumlar

    Ürün Kodu: T
    Marka: Aquabeads
    Üretim Yeri: Çin
    Yaş Aralığı: 4 &#; 8
    Cinsiyet: Unisex

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası